Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


lauantai 2. joulukuuta 2023

Pikaiset kuulumiset

Olen miettinyt, käykö tässä taas samalla lailla kuin viimeksi, kun lähdimme Intiasta jonnekin reissuun (silloin Vietnamiin ja Thaimaahan), että blogin kirjoittaminen jää ihan kokonaan. Ensiksi siksi, että on niin paljon kerrottavaa, etten tiedä, mistä edes aloittaisin, ja myöhemmin siksi, että bloggaaminen ei enää oikeastaan kiinnostakaan. En tiedä, mutta huonolta näyttää tilanne tälläkin kertaa...

Olemme tällä hetkellä ukkelin kanssa lomailemassa Kambodzassa, Phnom Penhissa, ja Kambodza on yllättänyt todella positiivisesti. 

Eipä silti, että minulla olisi ollut oikeastaan minkäänlaista etukäteistietoa tai ennakkoajatusta siitä, millainen maa Kambodza on. Phnom Penhista olisi aivan valtavasti kuvia ja kerrottavaa, mutta palataan kuitenkin ajassa muutama päivä taaksepäin, sillä teimme retken, jota en halua unohtaa ja jonka haluan ehdottomasti saada blogiin muistiin. 

Olen aina haaveillut pääseväni käymään Angkor Watissa, mutta en ole koskaan villeimmissä unelmissanikaan uskaltanut toivoa, että haave joskus toteutuisi. Mutta niin se vain toteutui! Matkustimme autolla kuusi tuntia Phnom Penhista Siam Riepiin, josta sitten seuraavana päivänä teimme kierroksen Angkor Watin alueella hotellin järjestämällä remarque- eli tuttavallisemmin tuk-tuk -kyydillä. Angkor Watin aluehan on aivan käsittämättömän suuri, joten aluetta on mahdotonta tutkiskella kävelemällä. 

Tässä sitä mennään Mr. Hakin tuk-tuk -kyydillä. 😊

Monet käyvätkin tutkiskelemassa Angkor Watin kohteita – pääasiassa temppeleitä – useana eri päivänä ja ostavat kolmen tai jopa viiden päivän lipun. Me päätimme, että yksi päivä Angkor Watissa riittäisi meille, ja niin se riittikin. Toki nähtävää olisi riittänyt vaikka kuinka, mutta en tiedä, olisiko meillä kummallakaan (ukkelilla ei nyt ainakaan 😆) ollut kiinnostusta viettää Ankgkor Watissa kolmea päivää, saati sitten viittä. Yhden päivän lippu kustansi hulppeat 37 dollaria, ja se on tullut Kambodzassa nähtyä muutenkin, että turisteilta osataan kyllä ottaa rahat pois.

Angkor Watin lipunmyyntiä.

Angkor Watin aluetta. (Kuva on otettu kassissa rypistyneestä esitteestä. 🫢). Pääkohde eli Angkor Watin kaupunki näkyy keskellä keltaisella ympäröitynä.

Käveltävää Angkor Watissa tulee reippaasti, eikä paikka olekaan ihan ideaali keskipäivällä vierailtavaksi. Monet tulevatkin Angkor Watiin jo auringonnousun aikaan, jotta pääsevät kokemaan Angkor Watin upean auringonnousun, mutta me olemme ukkelin kanssa sen verran mukavuudenhaluisia, että ei sitä viitsi yhden auringonnousun takia mihinkään lähteä. 😆

Meidän kolme käyntikohdettamme olivat Angkor Wat, Bayonin temppeli sekä Ta Prohmin temppeli, jossa elokuva Tomb Raiderkin on kuvattu. Ensimmäisenä kuitenkin se suurin ja mahtavin eli Angkor Wat! 

Siellä se häämöttää!

Pelkästään tuk-tukien parkkipaikalta vallihaudan yli Angkor Watin portille kertyi kävelymatkaa ainakin kilometri, ja sen jälkeen piti kävellä varmaan toinen kilometrin, jotta pääsi itse kaupunkialueelle. 

Jos Angkor Watia pitäisi yrittää kuvata yhdellä sanalla, ensimmäisenä mieleen tulee sana mykistävä. Videoitakin olisi, mutta nyt ei ole kerta kaikkiaan kärsivällisyyttä (eikä aikaakaan) ladata niitä. Jos Angkor Watin historia kiinnostaa enemmän, siitä voi lukea esimerkiksi Wikipediasta. Ei ole kärsivällisyyttä – eikä aikaa – kirjoitella siitäkään. 🤭

Terkkuja Angkor Watista! 😘

Seuraava kohteemme oli Bayonin temppeli, jonne huristelimme taas remarquella (joka on muuten ranskalainen nimitys tuk-tukille). 

Pääsylippua sai esitellä tämän tästä, ja mikäs oli lippua esitellessä, kun oli tullut taas niin onnistunut valokuvakin. 😆

Viimeinen kohteemme oli Ta Prohm-temppelin rauniot, jotka tunnetaan erityisesti siitä, että puut ovat vallanneet temppelin, ja puita kasvaa mitä ihmeellisimmissä paikoissa. 

Ta Prohmin portti.

Tuntui todella absurdilta huristella tuk-tukilla Angkor Watin vallihaudan vieressä.

Kotimatkalla!

Semmoinen oli Angkor Wat -päivämme muutamaan sanaan ja kuvaan typistettynä! Nyt on kiiruhdettava uima-altaalle! 

😘

40 kommenttia:

 1. Mykistävä paikka - en ollut tajunnut, että tuo on noin iso alue ! Hyvin ymmärtää, että se on monen toivelistalla ! Ihana kuvapläjäys !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään tajunnut, miten iso alue on. Olin toki kuullut, että se on valtava, mutta eihän sitä valtavuutta tajunnut, ennen kuin itse näki.

   Kivaa viikonlopun jatkoa, Leena! 😊

   Poista
 2. Ulrika50v.blogspot.com2.12.2023 klo 13.50

  Jestas sentään mikä paikka! Mun toinen blogikaveri (Vaasasta) oli tuola kans viikko sitte , luin hänen blogista 😊 kiva kun laitoit kunnolla kuvia, kiitos❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kerta kaikkiaan uskomaton paikka! Ja miten hauska yhteensattuma, että toinenkin blogikaverisi on ollut melkein samaan aikaan Angkor Watissa! 😅

   ❤️

   Poista
 3. Mielenkiintoinen retki teillä taas ollut. Piti mennä oikein Wikipediaan tutkimaan paikan historiaa. Kiitos Satu, että jaksat ilahduttaa meitä blogillasi.
  Lea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, Lea, että jaksat lueskella, vaikka postaustahtini onkin hyvin säännöllisen epäsäännöllinen. 🤭

   Oikein mukavaa joulukuun alkua!

   Poista
 4. Ooh, mikä matkakohde! Vaikka lähimatkaillenkin löytyy kiinnostavia elämyksiä, on kyllä joitakin paikkoja maailmassa, jotka olisi upeaa nähdä ja tämä on ehdottomasti yksi niistä. Kivaa matkaa! Outi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että vaikka läheltäkin löytyy kosolti katsottavaa, niin joidenkin elämysten takia on matkustettava vähän kauemmaksi. Angkor Wat ylitti kaikki odotukset, ja kyllä kannatti istua autossakin sen kuusi tuntia. 😅 Lentäen olisi päässy perille alle tunnissa, mutta haluttiin katsella maisemia – ja niitä nähtiin. 🤣

   Kiitos, ja kivaa viikonlopun jatkoa sinulle!

   Poista
 5. Huh mikä paikka! Ehkä vähän liikaa yhdelle kerralle ainakin minun mielestäni. Siellä kyllä viihtyisi, mutta oliko paljon muuta väkeä?
  Mukavaa jatkoa sinne ja kirjoittele taas kun jaksat. Älä unohda meitä täältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väkeä oli ihan hemmetisti. Jos yritti ottaa kuvaa ilman yhtäkään ihmistä kuvassa, niin aika kauan sai odotella sopivaa tilaisuutta. 🤣 Kuumuus koetteli tuohon aikaan päivästä melkoisesti, ja ihmettelin, miten vanhempi väki selvisi koettelemuksesta, kun itsellenikin tuotti jo vaikeuksia (hiki virtasi solkenaan, eikä mukaan ollut tullut tarpeeksi vettäkään).

   Kiitos, Helena. Yritän pitää teidät mielessä. 🥰

   Poista
 6. No onpa aika järkkyiso paikka! Mutta hienoa, että tuollaiset on säilyneet jälkipolvillekin ihailtavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mahtavaa, että Angkor Watin rakennukset ovat säilyneet edes jonkinlaisessa kunnossa. Jatko vähän mietityttää, koska pakkohan tuollaisten turistimäärien on jollakin tavalla näkyä kulumisena jne. Ja aina löytyy valopäitä, jotka ottavat matkamuistokseen, minkä irti saavat.

   Poista
 7. Wooh, melko mykistävää! Hienoja kuvia ja kiinnostava katella niitä, ihan kuin tekis itsekin pienen matkan kotisohvalta! Sitä paitsi tuossa oli paljon kuvia, joita ei muuten näe missään esittelyissä.

  Palaa nyt sentään blogiin matkan jälkeenkin. 😉😘 Sinua kaivataan! ❤️
  Thilda

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko ällistynyt olo jäi itsellenikin! Toki olin kuullut, että Angkor Wat on iso, mutta en ollut ikinä osannut kuvitella, että se on noin valtava!

   Kyllä mä varmaan taas jossain vaiheessa kirjoittelen blogiin, kun elämä vähän rauhoittuu. Eihän meikäläinen pysty näköjään olemaan täältä poiskaan. 😅

   😘

   Poista
 8. Jopa oli taas nalleilla katseltavaa!
  Tuo keskimmäinen näytti kuvissa kaikkein jännittävimmältä paikalta. Muutoin en ollut kuullut noista mistään yhtään mitään ;)
  Hyvää matkaa ja reipasta mieltä toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nalleilla oli ikimuistoinen retki monellakin tapaa. Hieman oli liian kuumat oltavat noin karvaisille kavereille, ja siksi Angkor Wat saikin nalleilta lempinimen Angkor Pot. 🤣

   Kaikki olivat omalla tavalla kiinnostavia ja jänniä paikkoja, ja hieman jäi kaivelemaan, millaisia ne muut alueen rakennukset mahtavat olla.

   Kivaa viikon jatkoa sinulle!

   Poista
 9. Etta on taas upea matkaraportti. Nuo hurjat puunjuuret jotka kuristavat vanhat rakennukset!
  Eihan sinun ole aina pakko tehda pitkanpitkaa tarinaa tanne blogiin, joskus lyhyempikin riittaa. Siten ei tule semmoista pitkaa katkoa jonka jalkeen on vielakin vaikeampi paasta taas vauhtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puunjuuret olivat minustakin kaikkein hämmästyttävimpiä ja vetivät kerta kaikkiaan hiljaiseksi! Juurista ja puiden koista kun pystyy jollakin tavalla hahmottamaan sen, miten vanhoja nuo rakennukset ovat.

   Lyhyet tarinat ovat kyllä hyvä idea, mutta toteutuspuoli on mulla vähän hakusessa. 🤭 Vaikka mulla olisi aikomuksena kirjoittaa vain jokin lyhyt juttu, höpinät alkavat rönsyillä, ja postaus paisuu kuin pullataikina. 😅 Mutta mistä sitä koskaan tietää, vaikka yllättäisin vielä joskus itsenikin lyhyemmällä postauksella.

   🤗

   Poista
 10. Yksi hienoimpia paikkoja, joita olen nähnyt, unohtumaton!

  VastaaPoista
 11. Oi kuule - ei kannata murehtia. Lomabloggaus on oma lajinsa - kuulostaa todella ihanalta lomalta, kun kerrottavaa ja kuvia olisi niin paljon ettei tiedä mistä aloittaa... aloittaa sitten myöhemmin mikä tuntuu itsestä mielenkiintoiselta, tai on aloittamatta... ajatuksen virtaa on tämä elomme ja itsekin huomaa, että jonkun päivän "tärkeys/merkittävyys" onkin eri mittakaavassa itsellekin muutamaa päivää myöhemmin.

  Palasimme kotiin viime yönä!!
  Ja mullakin on jo ihan eri mittakaavat... arkiset kai pikkuhiljaa kun kolmas pesukoneellinen pyörii- hih...

  Kiitos ihan suunnattomasti tästä postauksesta - olet tainnut olla aika samoilla huudeilla työkaverini kanssa samoihin aikoihin ja miten erilaiset kertomukset - siis niin mahtavaa, joten jatka ihmeessä postauksia... näiden anti on sitä mitä jaksaa lukea ja mikä todella kiinnostaa wikipediaa tuhat kertaa enemmän... ei se vanha fakta vaan tämän päivän ihmisen kokemus ja mietteet - KIITOS! Minä suorastaan ahmin kuvia ja mietteitäsi... voi siirtää omaa seikkailuaan tuonne pidemmälle... kun näin hyvin päästit matkaasi mukaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua vain ärsyttää se, että mun on melkein postattava matkajututkin silloin kun ne ovat ajankohtaisia, koska olen sellainen hetkessä eläjä, että on vaikea palata ajatuksissa enää myöhemmin jauhamaan menneitä. 🤭 Mutta saapa nähdä, jos tällä kertaa vaikka repäisisi!

   Mulla on jäänyt muiden blogien lukemisetkin ihan tyystin, mutta täytyypä tulla lukemaan sinunkin kuulumisia. ❤️ Täällä (anoppilassa siis) ei ole pyörinyt kuin vasta yksi koneellinen pyykkiä, kun täällä on taas sateista, eivätkä pyykit kuivu kerta kaikkiaan millään. Toisen koneellisen pesu siirtyy ehkä ylihuomiseen, jolloin olisi luvassa mahdollisesti potentiaalisempaa pyykinkuivausilmaa. Sitä odotellessa... Onneksi ei ole vielä viimeiset puhtaat alushousut jalassa. 🤣

   On kyllä mielenkiintoista lukea, miten monen tuttu on sattunut olemaan samoissa maisemissa ja vielä melkein samoihin aikoihin. Itse kun hädin tuskin tiesin ennen tätä matkaa, missä Kambodza edes on. 🤭

   Kiitos sinulle taas niin ihanasta palautteestasi! ❤️ Kivaa alkanutta joulukuuta ja viikon jatkoa!

   Poista
 12. Hengästyin, kiitos! On noissa ollut rakentaminen. Eniten huomiotani sai rakennuksiin kietoutuneet puut. Lähibaarin tarjoilija palasi myös juuri parin viikon lomalta samasta maasta (hän ei kai muualla käykään). Minä ainakin jaksan lukea ja tutkia kuvia, joten toivon, ettet ihan hirveän pitkää taukoa pidä. Jatka sitten, kun siltä tuntuu...Ja nauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin nuo puut olivat kaikkein mieleenpainuvin juttu. Luonto ottaa näköjään omansa takaisin, vaikka olisi miten iso pytinki kyseessä. 🤭

   Repolaiselle tuossa edellä ihmettelin, miten moni on sattunut käymään samoihin aikoihin samoissa maisemissa, kun en ole koskaan mieltänyt Kambodzaa miksikään matkailumaaksi. Niin tai onhan siellä toki tuo Angkor Wat, mutta muuten...

   Nähdään taas toivottavasti pian! 😘

   Poista
  2. Vähän noloa: tarjoilija oli käynyt ihan toisessa maassa, mutta onko sen niin väliä... ;)

   Poista
  3. Hih, no juu, ei sen niin väliä. 😅 🤗

   Poista
 13. Angkor Watin alue on minun toivelistani kärkipäässä! Oli kiva päästä kurkkaamaan sinne sinun matkassasi. Olen ajatellut itsekin etukäteen, että tekisin sellaisen kompaktin vierailun, Jalkavaivaista alkoi jo heti mietityttämään, että pääsisinkö perille saakka ja vielä poiskin. Pitäisi ehkä valita pienemmän kävelyn kohteita ihan varmuuden vuoksi. Kambodza-jutut kyllä kiinnostaisi kovasti!

  Kivaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalkavaivaiselle varsinkin tuo Ankgor Wat saattaa olla kyllä haastava paikka sen takia, että sitä kävelyä tulee todella paljon, ja sisällä on paljon portaita ja korkeuseroja. Kuumuus tuo lisähaasteita, ja minäkin hikoilin niin paljon, etten muista, milloin olen hikoillut viimeksi niin paljon (siinä mielessä se aikainen aamu olisi varmaan otollisempi ajankohta!).

   Mutta alueella on niin paljon kaikenlaisia ja -kokoisia paikkoja, että katsottavaa löytyy ihan varmasti joka lähtöön! Ja noiden tuk-tuk -kuskien kanssa pystyy varmasti neuvottelemaan itselleen sopivan reitin – ja vieläpä halvalla. Meidänkin tuk tuk -kuski kustansi vain 16 dollaria – siis koko päivältä!

   Yritän saada itsestäni sen verran irti jossain vaiheessa, että kirjoittelen Kambodzasta jotakin. Olisihan se kiva saada itselleenkin kuvia ja ajatuksia muistiin.

   Poista
 14. Satu, kiitos paljon kuvista ja matkaraportista! Opin aina uusia asioita täältä. Cambodia on ollut nyt taas uutisissa Kissingerin kuoleman jälkeen. Ainakin täällä Atlantin takana. Hirveä, verinen historia, mutta en käy siihen. Nyt näyttää siellä kovinkin rauhalliselta. Paljon on populaa. Todella upeita temppeleitä. Kyllä tuolla olisi hieno käydä matkalla. En vaan tiedä milloin. Laitan listalle. Kiitos kuitenkin hurjasti noista kuvista ja tarinasta. Joulunodotusta täältä mantereelta.
  Lisco Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy nyt taas tunnustaa tyhmyyteni – eli piti googlettaa Kissinger. 🙄 Kambodzan historiassa on paljon kamaluutta, ja itsekin näin siitä vilauksen yhdessä museossa, joka oli kyllä elämäni järkyttävin museokokemus.

   Kambodzassa oli todellakin rauhallista, eikä verinen historia näy arjessa (ainakaan näin ulkopuolisen silmin) muuten kuin traumoina ihmisten muistoissa. Meillä oli vaihtoehtoina Sri Lanka tai Kambodza, ja päädyimme jälkimmäiseen, mistä olen oikein iloinen. Ukkeli ehdotti Malesiaakin, mutta minä en innostunut, koska olemme käyneet siellä aiemmin. Omasta puolestani voin kyllä suositella Angkor Watia ja Kambodzaa, ja voisin itsekin matkustaa sinne koska tahansa uudelleenkin!

   Kiitos sinulle kommentistasi ja mukavaa joulukuun jatkoa, Lisco Liisa! 😘

   Poista
 15. Jahas, taas uusi paikka johon rakastuin❤
  -m

  VastaaPoista
 16. Kiitos taas niin mielenkiintoisesta jutusta ja kuvista! Aina oppii jotain lisää ja nämä nojatuolimatkat kauttasi ovat niin kivoja hetkiä. Toivottavasti löydät voimia ja iloa kirjoitella lisää etkä lopeta, ainakin meitä lukijoita on iso määrä ja itse ainakin odotan innolla kuviasi ja juttujasi. Niin innolla että välillä ihan hävettää käydä roikkumassa blogissasi ja katsomassa joko olis uus juttu 🙈. Mukavia reissuja ja hyvät joulun odotukset! Mia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin bloggaajan näkökulmasta sehän on vain ihanaa, jos joku jaksaa käydä kurkkailemassa uusia juttuja, vaikka bloggaaja onkin välillä ihan saamaton tapaus. 🤭😍

   Mutta tämä bloggaaminen on kyllä välillä semmoista oman itsensä kanssa painiskelua, että ei ole tosikaan. Kaikkein eniten ärsyttää se, jos olen tullut luvanneeksi, että kirjoitan jostain aiheesta, ja jos kyseisestä aiheesta kirjoittaminen tuntuukin itselle jostain syystä vaikealta (tyypillisimmin siitä syystä, että asia ei ole itselleni enää "ajankohtainen"). En siis ole näköjään vieläkään oppinut, että ikinä ei pidä luvata mitään. 🙄 Minun on esimerkiksi tosi vaikea (eli mahdoton...) kirjoitella mitään Intia-juttuja Suomessa ollessani, mikä johtuu kai siitä, että olen sellainen hetkessä eläjä. Muu maailma unohtuu silloin kun olen jossain toisaalla. Paitsi että nyt ole alkanut haaveilla ruisleivästä, jonka päällä on loimulohta, ja Saarioisten pinaattikeitosta, jossa on raejuustoa. 🤣

   Mukavaa joulun odotusta myös sinulle, ja kiitos, että olet lukijani! ❤️

   Poista
 17. Nauti reissusta ja bloggaa, kun on taas rauhaisampaa. Tosin minulla tuppaa olemaan sama eli jos en heti bloggaa jostain jutusta, niin se jää helposti kokonaan bloggaamatta, koska ei se sitten enää kiinnostakaan. Näin minulle kävi suomipostausten kanssa: en onnistunut tekemään yhtään postausta Suomesta, vaikka kaikkea olisi ollut. :D

  Upeita kuvia jälleen! Angkor Wat näyttää todellakin mykistävältä jo pelkästään kuvissa, joten voin kuvitella että livenä pääsee vielä paremmin oikeuksiinsa! Turisteista miinusta (luin kommenteista, että niitä oli paljon). :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä harmillista, että sinulta jäi Suomi-postaukset kirjoittamatta, koska olisi ollut tosi kiinnostavaa lukea niitä. Mutta samaan syssyyn lisään, että ymmärrän – sattuneista syistä – erinomaisen hyvin, että näin kävi. 😅

   Angkor Wat oli ihan käsittämätön, ja sitä on vaikea kuvailla millään adjektiiveilla, koska kaikki sanat tuntuvat riittämättömiltä ja latteilta. Jos ajattelen omaa käyntiäni, niin näin jälkiviisaana ottaisin ainakin hatun mukaani ja enemmän juomista (toki näin myyntipisteitäkin A.W:n laitamilla). Sateenvarjon jättäisin kuitenkin kotiin, koska ärsytti se, miten jotkut käyttivät varjoa väenpaljouden keskelläkin ja huitoivat varjolla viattomia ohikulkijoita. 🤭

   Poista
 18. En tiedä onko sulla samanlainen tunne kuin mulla, että vain ajankohtaiset asiat postataan. Mulle käy tosi helposti niin, että jos ei ole aikaa kirjoittaa heti, kun asia on ajankohtainen, niin en enää myöhemmin saa kirjoitettua siitä. Eihän kukaan muu tiedä milloin minulle mitäkin tapahtuu, mutta silti en saa koskaan postattua mitään vanhoja kuvioita ;-)

  Olipas todella hienot valokuvat Angkor Watista. Näyttää aivan käsittämättömän upealta näin kuvissa. Voin vain kuvitella millaista oli siellä paikan päällä. Olisin varmaan ollut suu auki siellä ihmettelemässä rakennuksia ja noita kauniita puita.

  Terkut nalleille, niilläkin näytti olevan mukava retki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just tuollainen tunne mullakin on, että jos en saa kirjoitettua matkajuttujakaan silloin, kun siellä matkalla olen, niin eipä niitä tule kirjoitettua jälkeenpäinkään – juuri sen takia, kun asiat eivät ole enää ajankohtaisia. Kuinkakohan monta kertaa olen sanonut kirjoittavani jostakin ”myöhemmin” ja kuinkakohan monta kertaa olen sen oikeasti tehnyt? 🙄 Kukaan tuskin kaipailee postaamatta jääneitä juttujani, mutta itseäni häiritsee hirveästi se, jos olen tullut ns. luvanneeksi jotakin, enkä sitten pidäkään lupaustani. Mutta nyt olen (ehkä!) oppinut sen, että mitään lupauksia ei kannata tehdä. Jos kirjoitan jostain, niin sitten kirjoitan, ja jos en, niin sitten en.

   Kiitos. 😘 Angkor Wat oli upea paikka, joten mikäs siellä oli kuvatessa! Nalleilla oli tosi jännittävä päivä, vaikka tietysti myös kuuma, kun kavereilla on niin paksu turkki. Karhuja ei ole tarkoitettu Angkor Watiin – ei edes citykarhuja. 🤭 Nallet kiittävät terkuista! 🤗

   Poista
 19. Kiitos matkakertomuksesta ja hienoista kuvista! Omasta Angkor Watin reissustani on jo 9 vuotta ja kaiken kaikkiaan koko maasta on jäänyt todella hyviä muistoja. Angkor Wat on todellakin mykistävä kokemus. Otimme tuolloin hotellin kautta 3 päivän lipun eikä se ollut silloin kovin kallista, ehkä 20 e luokkaa. Tuktuk vei perille ja sisäpuolella kuljeskeltiin omiin päin.Yhtenä päivänä käytiin myös kauempana (tuktukilla taas), siellä kun on parinkymmenen km päässäkin upeita temppeleitä ja metsäpolkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama minulla, että Kambodzasta ja Angkor Watista jäi tosi hyviä muistoja. Oli tosi kiva lukea sinun kokemuksistasi! Hinnat olivat näköjään tosiaan vähän erilaiset tuolloin 9 vuotta sitten. 🤭

   Angkor Watin ympäristössä olisi todellakin paljon nähtävää kauempanakin, ja meillekin eräs Phnom Penhin hotellimme työntekijä suositteli yhtä temppeliä (en enää muista sen nimeä!), joka oli jonkin matkan päässä Angkor Watista.

   Kivaa alkavaa joulukuista viikkoa! Ja kiitos kommentistasi! 🤗

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3