Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


torstai 14. joulukuuta 2023

That's it – eli siinä se

Istun tällä hetkellä Münchenin lentokentällä odottelemassa jatkolentoa Helsinkiin, ja tässä välissä on hyvää aikaa tehdä pieni kooste Intian viimeisistä päivistä. Takana on jo kaksi lentoa, ensimmäinen Hyderabadista Bangaloreen ja toinen Bangaloresta Müncheniin. Oloni on jostain syystä vähän etova, mikä johtuu varmaankin siitä, että en pystynyt nukkumaan koneessa kuin joitain hyvin lyhyitä pätkiä, vaikka sain istuimen makuuasentoonkin. Toisaalta oloni voi johtua siitäkin, että vetäisin äsken aamiaisöverit, kun en jaksanut syödä koneessa aamiaista, ja sitten loungeen päästessäni olikin jo ihan kamala nälkä. 

Lounge-aamiainen, osa 1. 🤭

Ukkeli puolestaan on tällä hetkellä Frankfurtissa, sillä hän ei saanut lippua samalle lennolle kuin minä. Treffaamme taas Helsinki-Vantaalla, josta meidät on luvannut kyytiä kotiin yksi ukkelin kaveri, joka on tuomassa toista kaveriaan lentokentälle. Suomessa taitaa olla tänään jokin lakkokin, joten on hyvä, ettei tarvitse turvautua taksiin.

On kyllä mielenkiintoista, miten paljon helpompaa minun on solahtaa intialaiseen elämään kuin sopeutua taas takaisin suomalaiseen elämään. Eniten minua pelottaa kotiinpaluussa se, miten yksinäiseltä olo Suomessa mahtaa tuntua intialaisen arjen jälkeen, kun sain olla Intiassa melkein koko ajan ihmisten ympäröimänä. Kaatuvatkohan seinät Suomessa päälle? Toki ukkeli on kotona silloin kuin on, mutta onhan se nyt ihan erilaista, kun porukkaa häärii ympärillä enemmän. Pitääköhän minun mennä naapuriin lainaamaan jotakin – tai päivystämään roskakatokselle, jotta voisin jutella edes variksille? 😆

Toiseksi minua hirvittää talvi, sillä meidän uuden auton talvirenkaat ovat kitkarenkaat (vaihdatin ne alle jo ennen Intiaan lähtöä), enkä ole ajanut eläessäni kertaakaan kitkarenkailla. Olen vannoutunut nastojen ystävä, ja ottaisin ehdottomasti nastarenkaat, jos saisin itse valita. Ajankohan kitkarenkailla jo ensimmäisessä mutkassa ulos? Olenkin puolivakavissani suunnitellut, että rupean käyttämään pelkästään julkisia kulkuneuvoja, jottei tarvitse ajaa kusi sukassa ja stressikäyrät tuulilasista ulos pullistellen. 

Kolmannen pelon aiheen unohdin jo, mutta se taisi olla yleensäkin kylmyys ja pimeys. Bangaloren lentokentälläkin, jossa portille piti kävellä ulkokautta ja jossa oli lämmintä ehkä vajaat 20 (plus!)astetta, minulla oli niin kylmä, että hampaani kalisivat. Näinköhän jäätymiskuolema korjaa Suomessa? Se saattaa korjata jo lentokentällä, sillä minullahan ei ole mukanani paksumpaa vaatetta kuin tämä Adidaksen kukallinen "virkapuku" ja jalassa lenkkarit. Näin sitä lähdetään maailmaa valloittamaan.

Täällä sitä haistellaan saksalaista ilmaa! Lederhosenit tuoksuvat... (vai onko se tämä nahkapenkki 😆).

Jännä juttu muuten, että tällä kertaa ei pyrkinyt edes kyynel silmään, kun hyvästelin anopin. Luulen, että se johtuu siitä, että osaan elää nykyään paremmin hetkessä, ja eron hetkelläkin olen paremmin läsnä sen sijaan, että ajattelisin, että voi voi, tämä on nyt eron hetki; milloinkohan näen anopin seuraavan kerran (ja ei kai tämä vain ole viimeinen kerta). On niin paljon helpompaa, kun mieli ei karkaile sinne tänne. Toki se karkailee välillä edelleenkin, ja käämitkin saattavat palaa ihan naurettavista syistä, mutta eivät enää yhtä usein kuin ennen. 😆

Minusta on tullut tässä viime aikoina maailman huonoin shoppailija. En jaksa enää raahata ulkomailta mukanani Suomeen yhtään mitään, en itselleni enkä kenellekään muullekaan, eikä kaupoissa käyminen kiinnosta pätkän vertaa. Kambodzassakin havahduin vasta lentokentällä, että voi helvetti, en ostanut edes jääkaappimagneetteja (äiti tykkää saada jääkaappimagneetteja eri maista). Ryntäsin sitten viime tingassa lentokenttämyymälään ostamaan pari jääkaappimagneettia, mutta ostaminen jäi yritykseksi, kun dollarini eivät kelvanneetkaan myymälässä, koska ne eivät muka olleet ihan priimakuntoisia. Tokaisin myyjille, että pitäkää jääkaappimagneettinne; minä en niitä halua, ja läksin kävelemään. On se kumma, kun ei raha kelpaa! Myyjät jäivät hihittelemään tiskin taakse hämmentyneinä, ja minä olin taas hyvin ylpeä käytöksestäni. Selvästikin tässä on meditoitu kohta vuoden päivät ja henkistytty kovasti! 

Eipä ollut tuokaan kuohahtaminen mitenkään kannattava liike, koska jäin ilman niitä perkeleen magneetteja. Jos järkeni ei olisi sumentunut, olisin tietenkin tajunnut maksaa kortilla! Onneksi lentomme oli vähän myöhässä, ja lähtöportin lähellä oli toinen myymälä, josta sain magneettini.

Viimeisenä Intian-iltanamme kävin sentään ostamassa suolapaloja ystävälleni ja kummipojalleni, kun tiedän heidän tykkäävän niistä. Vaikka tiesin, että Dadu's-niminen kauppa on oikea herkkuperseen taivas, tämä kyseinen myymälä oli minulle uusi tuttavuus ja vieläkin parempi kuin muut näkemäni Dadu'sit. Kaupassa olisi ollut uskomaton määrä kaikkea ihanaa!

Söimme kaupassa ukkelin kanssa jättimäiset gulab jamunit, ja sanotaanko, että nyt oli kerrankin makeus kohdallaan. Gulab jamunit ja siirappi olivat niin makeita, että melkein nousi hiki päähän. 😆

Jätin hyvästit myös Durgam Cheruvu -järven lenkkimaastoilleni, mutta eipä niitäkään jäänyt ikävä. Enköhän pääse taas joskus lähiaikoina takaisin noihin maisemiin! 

Tosin voi olla, että kun pääsen Suomeen, tulee hyvin pian ikävä lämpimiä iltoja ja t-paidassa lenkkeilyä. 😆

Lehdessä oli ollut viime päivinä ikäviä uutisia Durgam Cheruvusta, sillä järven kalat voivat uutisten mukaan huonosti. Ihmiset olivat nähneet järvellä valtavia kalaparvia, jotka tulivat jatkuvasti haukkomaan happea veden pintaan. Järvestä oli löytynyt kaikenlaisia saasteita, ja nyt etsitään kiivaasti syyllisiä. Saa nähdä, mikä järven tilanne on, kun palaan seuraavan kerran Hyderabadiin.

Järven ylittävä silta oli saanut uuden ilmeen, sillä se oli valaistu Intian lipun värein. 

Mietin, johtuiko valaistus vaaleista, sillä Telanganassa järjestettiin osavaltion vaalit marraskuun 30. päivä. (Intiassa on sekä maan yhteinen hallinto että osavaltioiden oma hallinto.) Valtakin vaihtui, ja Telanganan uudeksi pääministeriksi nousi Intian kongressipuolueen Revanth Reddy. Uusi pääministeri vannoi valansa ja aloitti pestinsä viime viikolla, ja Sonia Gandhikin lensi Hyderabadissa järjestettyihin seremonioihin.

Revanth Reddy asuu varsin lähellä anoppilaa, ja lähialueiden teiden vierustat olivat täynnä jättimäisiä onnitteluplakaatteja uudelle pääministerille. 

Ajoimme useasti Revanth Reddyn asunnolle johtavan tienristeyksen ohi, ja risteys – ja koko tie – oli aina poliisien valloittama, kun turvallisuustoimet olivat tapissaan. 

Kambodzasta palattuamme kävimme vielä kerran appivanhempien tontilla, sillä siellä oli alkanut aidan (lue: muurin) rakennustyöt. Aitojen tarkoitushan on pitää epätoivotut vieraat loitolla, ja mitä paksumpi ja korkeampi "aita", sitä todennäköisemmin se täyttää tehtävänsä. 

Rakennuspalikoita.

Tontin toista reunaa.

Pyörähdimme myös tutkiskelemassa tontin vieressä sijaitsevaa jonkun viljelmää, jossa kasvoi mm. munakoisoja ja vihreitä paprikoita. 

Munakoisoja.

Paprikoita.

Anoppilan asuinalueella elää paljon kissoja, joita saattaa löytyä välillä mitä ihmeellisimmistä paikoista. 

Autonkuljettaja kertoi, että joskus kissat menevät myös jonnekin auton moottorin sisään nukkumaan ja lähtevät sieltä sitten pakoon, kun joku tulee autoon.

Yhtenä päivänä olin lähdössä ulos, mutta kohtasin ulko-ovella hellyttävän näyn: pari kissanpoikaa oli kiivennyt ylös neljänteen kerrokseen ja nukkui nyt anoppilan verannan tuolilla. 

Lupasin muutamalle lukijalle kirjoitella kokkailuista anopin kanssa ja Intian kastijärjestelmästä, ja palaan näihin aiheisiin kyllä vielä joskus – viimeistään sitten, kun menen taas seuraavan kerran Intiaan. Olen laittanut aiheet itselleni muistiin, etten unohda niitä.

Taidan lopetella tähän ja lähteä katsastamaan, joko loungen aamiaistarjoilu olisi vaihtunut joksikin muuksi. On kyllä edelleenkin etova olo, mutta jospa joisi vaikkapa lasin skumppaa. Se varmasti auttaa. 😆

Äsken loungen työntekijä jakeli tikkuja, jotka ovat ikään kuin suklaalla päällystettyä kakkua. Kaikkea sitä.

Jos minusta ei kuulu enää tämän jälkeen mitään, niin olen jäätynyt pakkaseen tai ajanut kitkarenkailla päin puuta. 🤭 

Kivaa loppuviikkoa sinulle!

34 kommenttia:

  1. Sait siis kakkutikkarin. Olivat joitakin vuosia sitten ihan pop Suomessakin. Leivoimme niitä lasten synttäreille. Ihan järkyttävää sotkemista... mutta mitä äiti ei lasten vuoksi tekisi.
    Minun on jo pitkään pitänyt kommentoida mutta nyt vasta sain aikaiseksi muuttaa asetuksia että pääsen kommentoimaan.
    Ihminen voi hyvin kun kokee olevansa tarpeellinen. Intiassa sinulla on laaja perhe ja paljon toimintaa. Olet kertonut mm että teet paljon ruokaa anopin kanssa. Tällöin olet tarpeellinen.
    KotoSuomessa elätte ukkosi kanssa kaksin ja sinulle ei ole niin paljon tarvetta. Koet olevasi yksin ja yksinäinen. Ja yhteiskunta/ elämä pyörii ilman suuria panoksia.
    Oletko miettinyt koskaan mitään vapaaehtoistyötä. Sinulle sopivaa ja sinua aikatuluusi sopivaa?
    Itseä välillä tressaa vaativa työ ja neljä jo melkein aikuista lasta sekä omista vanhemmista huolehtiminen. Tämä kaikki tuo minulle paljon myös sisältöä elämää -> joskus vähän liikaakin.
    Nyt kun ei tarvitse aina läsnäoleva äiti, nautin työstäni. Saan paljon hyvää palautetta asiakkailta. Tämä tuo minulle hyvää mieltä, palkan lisäksi.
    Onneksi minulla on aviomies joka ymmärtää kuinka tärkeää työ minulle on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakkutikkari! No sehän se. Olen minäkin kuullut joskus kakkutikkareista, mutta siitä on niin paljon aikaa, että niiden olemassaolo oli päässyt unohtumaan. Mutta ikinä en ole niitä itse tehnyt, enkä varmaan tekisikään. 🤭

      Tuossa tarpeellisuuden tunteen kokemuksessa on varmasti paljon perää. Tykkään tehdä ja auttaa ihmisiä, ja anoppi todellakin tarvitsee jonkun, joka tekee ruoan esivalmistelut eli pilkkoo vihannekset jne., koska sehän se on ruoanlaiton aikaavievin vaihe. Ihmisten seurassa on myös se hyvä puoli, että silloin ei tule ajateltua niin paljon itseään ja omaa elämäänsä – ja esimerkiksi suurenneltua ongelmiaan, jotka ovat kuitenkin aika pieniä.

      Olen todellakin miettinyt vapaaehtoistyötä, mutta se on edelleen miettimisen tasolla. 🤭 Toteuttaminen on tyssännyt aina siihen, kun olen ruvennut miettimään, olenko tarpeeksi hyvä ja kelpaanko siihen tai tähän vapaaehtoistyöhön.

      Ihana kuulla, että sinulla on mieleinen ja palkitseva työ ja että asiakkailtakin tulee hyvää palautetta. Sehän se on pääasia, että löytää elämässä oman polkunsa ja ne asiat, jotka tuottavat itselle eniten tyydytystä.

      Kivaa loppuviikkoa! Talvista on. 🤭

      Poista
  2. Kitkat... ou shit. Meillä oli aikanaan Bemarissa ostettaessa kahdet renkaat ja talvirenkaat olikin kitkat. Niillä tehtiin yks lenkki Hesaan ja koettiin motarilla sellanen kuolemanrajakokemus, että sen reissun jälkeen paineltiin nastarengasostoksille. Jotkut väittää hyviksi, mut ei mulle kitkoja, kiitos.
    Yritähän pysyä tiellä ja hengissä niiden kanssa!

    Mä en oo varmaan kertaakaan onnistunut lähtemään Kanarialta anoppilasta itkemättä kotimatkalle. Miten sun appivanhemmat reagoi teidän lähtöön? Meillä ainakin huomaa hiljaisen, mietteliään haikeuden vaikkei kumpikaan itke, mutta ei se kaukana ole. Ja anopille tekee selkeästi tiukkaa mun itkeminen. Anopinkiusaaja.

    Mä kyl uskon, et sä et jäädy Suomessa, minusta Suomen -5 astetta ei oo sama, kuin jos esim. Kanarian +25 asteesta ottais pois 30 astetta. Eilen illallakin juuri mietin koiria viedessä yhdeksän aikaan illalla, että ilma ei varsinaisesti ollut kylmä. Toki jos huitelis t-paidassa ja shortseissa, mutta tarkoitan, että vaikkapas naamaan ei tuntunut kylmältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just. Ei kuulosta kovin lupaavalta. 😬 Mä meinaan nyt ainakin yrittää ajaa kitkoilla ja katsoa, miltä ne tuntuvat. Renkaat kun taitavat olla ihan tuliterät (tai ainakin niistä lähti renkaat vaihdettuani sellainen voimakas uuden kumin haju), enkä viitsisi sen takia hassata rahaa nastoihin. Äsken kävin Prismassa (matkaa huimat 500 metriä 🤣) autolla, ja pääsin ehjänä takaisin. Oli pakko mennä autolla, kun oli niin paljon ostettavaa.

      Ukkelin vanhemmat (ja myös ukkeli itse) eivät näytä mielellään tunteitaan, varsinkaan liikutustaan, mutta sellaista hiljaista haikeutta ja mietteliäisyyttä on anopissa ennen lähtöä havaittavissa. Nyt onneksi tilannetta helpotti se, että ukkelin sisko saapuu ensi yönä Amerikasta anoppilaan, eli kun yhdet lähti, niin toiset tuli. Mä olen aina yrittänyt olla näyttämättä liikutustani anopille, koska olen huomannut, että anoppi ei oikein tiedä, miten reagoida muidenkaan liikutukseen, ja pelkään, että tekisin hänelle kiusaantuneen olon, jos alkaisin itkeä.

      Suomessa kylmyyden tunne riippuu myös tosi paljon siitä, miten paljon tuulee. Eilen ilma ei tuntunut yhtään kylmältä lentokentältä ulos tullessakaan, kun ei tuullut yhtään. Ja eiköhän se suomalainen sisu löydy taas, ja perkele-mentaliteetillla mennään vaikka olisi sata astetta pakkasta. 😅

      Poista
  3. En ole ollut Suomessa talvella sitten vuoden 1983 mutta muistaisin ettei se mikaan kiva kokemus ollut. Kolme vuotta sitten olimme siella viela marraskuun alussa ja se kylla riitti minulle taas pitkaksi aikaa.
    Voisit muuten ehka joskus kertoa Intian hallintosysteemeista, puolueista, vaaleista, osavaltioista, kuka mistakin paattaa ym.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole myöskään mikään talvi-ihminen ja ukkeli vielä vähemmän. Ehkä tilanne olisi toinen, jos harrastaisi vaikkapa hiihtoa tai muita talvilajeja, mutta kun ei. Vihaan hiihtämistä sydämeni pohjasta. 🤣 Mutta eiköhän se talvi taas joskus lopu, ja sitten tulee kesä, joka on ohi ennen kuin se kerkesi oikein alkaakaan. 🤣

      Hih, lisää postaustoiveita listalle. 🤭 Laitan tämänkin muistiin, vaikka mun täytyy kyllä tunnustaa, että en tiedä hirveästi itsekään Intian politiikasta ja hallintosysteemeistä.

      Poista
  4. Tervetuloa koti Suomeen! Onneksi sään on luvattu lauhtuvan ,ehkä säästyt jäätymiseltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tytti! Toivotaan lauhempia päiviä, vaikka ei ne vesikelitkään mitään kivoja ole. Koskaan ei voi olla tyytyväinen. 🤭

      Poista
  5. Mikä onni, että olet vasta nyt Münchenissä eikä viime viikon lumikaaoksessa, jossa mikään ei kulkenut, ei lentsikat, ei junat, ei taksit, ei päässeet ihmiset edes hotelliin yöpymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa minäkin ajattelin viime viikolla, että onneksi se lumikaaos tuli jo silloin! Nyt Münchenissä ei ollut lunta enää juuri lainkaan – pari länttiä siellä täällä.

      Poista
  6. Ostin uuden auton kolme vuotta sitten. Muistan oikein hyvin keskustelumme autokauppiaan kanssa, pääkaupunkiseudulla ei nastoja tarvita koska lunta ei juuri sada. No sen jälkeen joka hitsin talvi on lunta ollut riittämiin. Kitkoilla kyllä kuitenkin pärjää jos ajaa hiljakseen, hipihiljaa liikenneympyröihin ja pitää kunnon etäisyyden edellä ajavaan.
    On ollut taas tosi mukava matkustaa kanssasi! Iso kiitos, että kirjoitat, olit sitten missä tahansa, nautin kovasti lukea juttujasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime talvet on olleet oikeasti tosi lumisia, etelässäkin. Minä olen ymmärtänyt, että kitkat ovat lumisella kelillä ihan hyvät, mutta jäisillä teillä ne eivät luonnollisestikaan pidä. Ennakoiva ja rauhallinen ajotapa ei ole ihan mulle omin tyyli ajaa, mutta nythän sitä on hyvä opetella. 🤭

      Olipa ihana kuulla, että olet tykännyt olla matkalla mukana! Lämmin kiitos sinulle sanoistasi. 😘

      Poista
  7. Ps. En saa (osaa laittaa) vieläkään nimeäni näkyviin :( terv. Sari

    VastaaPoista
  8. BMW ja kitkarenkaat osoittavat ajamisen osaamista ja iloa, joten hyvin tulet pärjäämään. Intiassa hetken asuneena en ikävöi maata, liian hektistä kaikkinensa hajut/epämääräisyys aikatauluissa yms. Toki josko suku siellä, saattaisi ajatukset muuttua. Nyt vain Prismaan jouluostoksille

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos luottamuksesta. 😅 Sekä minuun että autoon. Ukkeli väittää, että kitkarenkaat saattavat olla ongelmallisia kevyemmillä autoilla ajettaessa mutta että tuommoiselle raskaammalle autolle ne sopivat kyllä. Ja sen lisäksi ukkeli väittää myös, että busseissa ja rekoissa ei ole talvirenkaita lainkaan, ja silti niillä pystyy ajamaan, ja ne pysyvät tiellä. Minä en ole katsellut raskaskaluston renkaita, joten en voi oikein väittää vastaankaan. 😅

      Intia on tosiaan varsin haasteellinen paikka elää. Kysyy hyviä hermoja ja paljon kärsivällisyyttä. Tuskin se olisi minunkaan listallani kovin korkealla, ellei siellä olisi sukua.

      Nauratti tuo Prisma-juttu, sillä hyvä että olin päässyt lentokentältä kotiin, kun olin jo Prismassa. 🤣 Piti ostaa maitoa aamuksi, ja menin kauppaan kävellen, tennareissa sluibaillen. Talvitakkiakaan ei ollut, kun en jaksanut etsiä sitä, ja hengissä olen edelleen.

      Poista
  9. Ulrika50v.blogspot.com15.12.2023 klo 7.40

    Dadus kaupassa ihania rasioita mihin voi makeat laittaa . Miehiä vain töissä tässä kaupassa .....Hahaahaa , pitäkää magneettinne 🤣 vähä mä nauroin 🤣
    ❤️ ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan totta, että tuommoisissa kaupoissa on lähes pelkästään miehiä töissä. Kummallista! Mistähän mahtaa johtua?

      Ois kiva, jos omistaisi lehmän hermot, eikä menettäisi hermojaan ihan typeristä asioista, mutta minkäs teet. En ollut paikalla silloin, kun lehmän hermoja jaettiin. 🤣

      Poista
  10. Tervetuloa takaisin Suomeen! Täällä on ollut kylmää ja luntakin riittää, mutta kohta kuulema lauhtuu. Mä uskon, että kun rauhallisesti aloitat kitkarenkailla, niin hyvin tämä talvi sujuu. Jos et tykkää niistä, niin ainahan ne voi vaihtaa ensi vuonna nastoihin.

    Nauratti sun magneettiostos :) Ei sitä aina voi olla ihan zen. Varsinkaan lentokentällä viimehetken ostoksilla. Mä en yleensä ole matkapäivinä koskaan rauhallinen, haluaisin aina mahdollisimman pian perille ilman minkäänlaista änkyröintiä.

    Voin vaan kuvitella, miltä susta tuntuu tulla ihmisten ympäröimästä paikasta tänne. Toivottavasti lasku tähänkin tapahtuu pehmeästi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Birgitta! Kotona ollaan ja Prismassakin on jo käyty – kaksi kertaa. 😅

      Lunta on tosiaan yllättävän paljon pääkaupunkiseudullakin. Jotenkin olin kuvitellut, että täällä ei olisi ihan näin lumista... Mutta saa nähdä, pysyykö lumi maassa, kun on luvattu lauhtuvaa. T. nimim. en minä mitenkään säätiedotuksia kyttäile, mutta... 🤣

      Meinaan tosiaan ainakin yrittää ajella niillä kitkoilla, kun renkaat taitavat olla ihan uudet. En viitsisi heti antaa periksi ja ostaa uusia nastarenkaita. Mutta se mahdollisuus on aina olemassa, jos en kerta kaikkiaan pysty ajamaan kitkoilla. Ja eipähän tartte vältellä kaupugissakaan sitä pätkää (oliko se nyt Lönnrotinkadulla), jolla ei saa ajaa nastoilla. 😅

      Mä vihaan myös kaikkea ylimääräistä säätämistä matkoilla. Mutta Intiassa säätämisen välttäminen ei kerta kaikkiaan onnistu, vaan aina siellä tulee lentokentällä jotain yllätyksiä, ja hermot menee. En ymmärrä miten intialaiset lentokentät ovatkin niin epäorganisoituja.

      Tämä Suomen hiljaisuus on kyllä jotain ihan käsittämätöntä. Nytkin tässä kotona läppärillä istuessani tuntuu kuin olisin ainut ihminen maailmassa, kun ei kuulu mitään muuta kuin jääkaapin hurina. Mutta kaipa tähän taas tottuun – olen tottunut ennenkin. 😊 Eikä ole oikein vaihtoehtojakaan. 😅

      ❤️

      Poista
  11. Kakkutikkari! Ne on hyviä. Söin ensimmäiseni kerran Korkeasaaressa ja sitten innostuin tekemään niitä kotonakin. Olihan ne vähän työläitä ja vaikea saada sijoitettua pystyasentoon valmiina.
    Toivottavasti et tule nuhaan tms. kun tulet noin suurista lämpötilaeroista kotiin. Mitenkähän mieli "laskeutuu" tähän kotimaiseen perusjumitukseen noiden reisujen jälkeen :) Voit alkaa katsomaan telkusta presindentinvaaliväittelyitä tai joulumainoksia. Voit viettää aikaasi siellä yhdessä kaupassa, joka on yölläkin auki?
    Aika isoista duploista tuo aita näytti syntyvän.
    Ei muuta, kun osta lanttulootaa ja maisele kotikaljaa, niin pääset taas Suomi-fiiliksiin ;D
    Nuo kissat on söpöjä, mutta silmäni ihastelevat myös tuota kangasta. Tykkäisin just noista väreistä meilläkin, vaikka keittiön tuolien päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, minnehän itse laittaisin valmiit kakkutikkarit, jos tekisin niitä? Ei tule kyllä mitään mieleen. 😅

      Ukkeli sairastuu aika usein juuri Intiasta Suomeen tullessaan, mutta ainakaan vielä tuo ei ole nuhinut eikä yskinyt. Mullakin on ainakin vielä toistaiseksi ihan normiolo. Väsyttää toki edelleen, mutta illalla pääsee taas omaan sänkyyn. 😊

      Kumpikaan ei kuulosta erityisen kiinnostavalta, ei vaaliväittely eikä joulumainokset. Eikä mikään muukaan jouluun liittyvä. Onhan tää normiarki aika tasaista ja tylsääkin, mutta ei muuta kuin palapeli esiin ja Love Island Katsomosta pyörimään, niin tulee vaihtelua arkeen. 🤣 Mutta tämä hiljaisuus on kyllä aika pelottavaa – ihan kuin olisi haudassa tai jotain...

      Pääsin Suomi-fiiliksiin jo sillä, että söin tänään eines-siskonmakkarasoppaa. Oli niin hyvää! Ei siellä Intiassa vaan saa tällaisia herkkuja. 🤣 Pinaattikeitto odottaa kaapissa vuoroaan.

      Minusta tuo sohvakangas on ihan karmeaa, mutta ymmärrän, että jonkun silmää tuo saattaa viehättääkin. Onneksi kaikki eivät tykkää samoista asioista – se olisi aika kauheaa. 😊 Kaupastakin loppuisi tavara, kun kaikki ostaisivat samaa!

      Poista
  12. Minusta taas on ihana Suomesta lähtiessä se, että saan palata omaan rauhaani. Olen superseurallinen Suomessa, kun pitää ehtiä kaikenlaista lyhyeen aikaan ja se on tietyllä tapaa ihanaa, mutta todella kuluttavaa. Kotiinpaluu on ihanaa, kun saa suunnilleen kuolla rauhassa :D

    Suomen talvi kyllä hirvittäisi minuakin, koska tykkään oleilla ulkona mutta onhan se eri asia oleilla ulkona pakkasella kuin silloin, kun ei ole pakkasta. Suomessa talvella ulkona oleminen tuntuu aina kiireiseltä: pitää alati olla liikkeessä, että tarkenee. Ja kyllähän siis liikkeessä tarkenee, mutta kiire on :D Sinulla nyt vielä aika suuri lämpötilaero verrattuna Intiaan ja muihin reissuihin. Jaksaa jaksaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmisten kanssa oleminen voi olla kyllä myös tosi kuluttavaa, varsinkin jos pitää yhtään pinnistellä seurustelun takia. Mäkin väsyn hyvin äkkiä kaikenlaiseen jonninjoutavaan pakkoseurusteluun, mutta läheisimpien kanssa oleminen on helppoa, kun saa olla täysin oma itsensä ja vaikka välillä hiljaakin.

      Pakkanenkin voi olla ihan jees, jos on vain tarpeeksi vaatetta päällä, eikä mulla ole oikeastaan mitään talvella ulkoilemista vastaan, vaikka onhan se vähän ärsyttävää ladata hirveä kasa vaatetta päälle, ennen kuin uskaltaa lähteä ovesta ulos. Autoilujutut ovatkin suurin syy, miksi inhoan talvea, ja nyt nuo kitkarenkaat tuovat asiaan vielä oman lisämausteensa. 🙄 Näyttää siltä, että täällä Espoossa ei aurata teitä yhtään sen ahkerammin kuin Jätkäsaaressakaan, vaikka toivoin, että toisin olisi. Mutta onneksi parkkipaikka on sentään hallissa, ettei tarvitse etsiä joka aamu autoa lumikasan alta.

      Suomalaisella sisulla jaksaa kyllä. 🤗

      Poista
  13. Oli tosi kiva lukea noita matkajuttujasi, kiitos vielä niistä. Onneksi ette muuten tainneet tulla Suomeen lakkopäivänä, vai miten on. Siellä ei kai moni liikenneväline (paitsi taksit) liikkuneet. Itse olen Lapissa, ja täällä toki liikkuvat kaikki, jos niitä vain on. Usein ei ole muuta paitsi nyt lunta ja mieletön määrä jouluturisteja. Ei tosin ole pakkastakaan kuin nyt jotain -12 astetta. Etelään on luvattu lämpenevää, mutta toivottavasti ei tänne. Inhoan täällä sadetta talvisaikaan!
    Toivottavasti sopeudut heti tähän Suomen talveen ja hiljaiseen jouluun. Aikamoinen lämpötilaero vain taitaa Intian ja Suomen välillä olla nytkin. Mie tykkään kyllä talvesta ja lumesta, mutta en ehkä yli -30 asteen pakkasista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että olet tykännyt matkajutuista! Toiveissa olisi vielä kirjoitella Kambodzasta lisääkin, mutta saapa nähdä, saanko aikaiseksi.

      Tultiin Suomeen juuri silloin lakkopäivänä, mutta lakko ei vaikuttanut meihin mitenkään, kun ukkelin kaveri haki meidät kentältä. Kaiken lisäksi mun lento oli vielä hieman myöhässä, mutta kaveri oli katsellut kännykästä elokuvaa jonkin huoltoaseman pihassa ja saanut kulumaan aikansa sillä tavalla. 😊

      12 astetta pakkasta on minusta aika paljon, mutta kaikki on tietysti suhteellista. 😅 Vesisade ei ole kiva talvella etelässäkään, mutta siellä pohjoisessa se tuntuu varmaan vielä epämiellyttävämmältä, kun kontrasti normaaliin on niin suuri.

      Lämpötilaeroa on tosiaan reippaasti, mutta itse asiassa viileys ei ole tuntunut yhtään niin pahalta kuin kuvittelin. Ennemmin tämä hiljaisuus on se, joka käy mielen päälle. Miten voi olla, että mistään ei kuulu yhtään mitään?! Intiassa on kaikenlaista meteliä yötä päivää, ja se kai luo jotenkin sellaisen turvallisuudentunteen, että ei ole yksin tässä maailmassa. 🤭

      Kivaa joulunodotusta sinulle!

      Poista
  14. Really to fly from India to Helsinki can be hard. Because you knows the terrible change of temperature and climatology. But, you come back home. Be Happy then. For to drive the car, I recommand ever to drive with calm and slowly as possible. Yes. And if you prefer another kind of wheels, you can install I think, the wheels that you prefer, isnt It? The safety inside the car is the first, for the driver, and for the rest of people inside. Have a very nice day, and merry, merry Christmas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Flying from India can indeed be challenging. But the funny thing is that the most challenging part is often the domestic flight in India. They always create some mess in Indian airports, and this time we were asked to pay for the extra luggage which we didn't even have – just because Vistara’s scale was showing wrong (+ 8 kgs). Fortunately the hubby noticed this finally, but quarreling with the airline people isn’t exactly the way I would like to start my journey.

      Calm and slow driving is really not my forte, but I guess now I have a great chance to learn that skill too. 😅 I am not very keen on buying new wheels as these current wheels seem to be brand new. But let’s see how the driving will go...

      Thanks for your comment! Have a wonderful Christmas time!

      Poista
  15. Tervetuloa takaisin Suomeen!
    Lisää vaatetta vaan päälle, niin kyllä sitä taas pärjää täällä Pohjolassa ;)

    Suomi tuntuu varmasti hiljaiselta ja autiolta Intian jälkeen. Ei muuta kuin telkka päälle pölöttämään taustameteliksi ja sitten vierailu kauppakeskukseen arki-iltana, niin tulee meteliä ja vilskettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vielä ei ole tarvinnut etsiä edes talvikenkiä, kun olen pärjännyt tennareilla. 🤣

      Suomi tuntuu todellakin hiljaiselta ja autiolta Intian jälkeen. Tämä hiljaisuus on kyllä niin käsittämätöntä, että en jaksa lakata ihmettelemästä sitä. Se onkin yleensä vaikein osuus kotiutumisprosessissa...

      Poista
  16. Kyllä sinä Satu kitkoilla pärjäät!
    Viisi talvea olen minäkin vanharouva niillä ajellut, tosin suurella ennakkoluulolla ja jupinalla aloitin.
    Tervetuloa takaisin !
    Terv.Lea




    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos rohkaisusta, Lea! 🤗 Kannustavaa kuulla, että sinäkin olet pärjännyt kitkoilla ja ajellut niillä jo noin monta vuotta.

      Ja kiitos tervetulotoivotuksista! Kotona olemisessa on onneksi monta hyvää puoltakin, jotka vähän tasapainottavat tilannetta. 😅

      Kivaa joulunalusviikkoa!

      Poista
  17. Kyllä me ihmiset ollaan erilaisia. Itse olisin hermoromahduksen partaalla jossain ihmisvilinässä. Sinä kyllä kirjoitat hyvin ja tässä sohvan nurkassa on Intiankin elämää mukava seurata.

    Itse en halua matkustella yhtään ja joskus tuo jo 37 vuotta rinnallani kulkenut mieskin on liikaa. Onneksi kuitenkin eri osoitteet nykyään.

    ~ mummo Keski-Suomesta ~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minussa on oikeastaan kaksi (ehkä useampikin?) puolta: Intiassa löydän sosiaalisen puoleni ja nautin siitä, että ihmisiä on ympärillä paljon, mutta Suomessa minusta tulee vähän sellainen yksinäinen möllöttäjä. Jotenkin minusta tuntuu myös, että mitä enemmän olen ihmisten kanssa, sitä joustavammaksi mieleni muuttuu, enkä enää oleta, että kaiken pitäisi tapahtua minun mieleni mukaan. 🤭

      Ihana kuulla, että seurailet juttujani sieltä sohvannurkasta! Oikein mukavaa joulunodotusta sinne Keski-Suomeen! 😘

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3