Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


sunnuntai 31. joulukuuta 2023

Vuosi 2023

Taas on yksi vuosi lopussa, joten on tullut aika tehdä jo perinteeksi muodostunut vuosikooste.

TAMMIKUU 
Tuokaa mulle lapio, niin kaivan itselleni kuopan.

Vuoden alku oli kaikkea muuta kuin mitä olisin toivonut, sillä tammikuu oli oikea ahdistuksen kuukausi. Kaikella on kuitenkin tarkoituksensa, vaikka sitä onkin joskus vaikea siinä hetkessä ymmärtää ja uskoa. Tammikuun tapahtumat käynnistivätkin koko vuoden kestäneen itsetutkiskelun, joka jatkuu edelleen. Yksi tärkeimmistä opeistani on ollut se, että olen oppinut antamaan itselleni anteeksi. Ihminen toimii kunakin hetkenä tavalla, jonka arvioi sillä hetkellä oikeaksi, ja joskus tapa voi osoittautua myöhemmin vääräksi. Sellaista se elämä vain on. Katuminen ei auta, häpeästä voi oppia, mutta eteenpäin on mentävä. Tämän sisäistin kuitenkin vasta loppuvuodesta, joten eipäs mennä asioiden edelle.

Kylmä.

On.
HELMIKUU 
Terve sielu terveessä ruumiissa. HAHAHA

Helmikuu oli oikea terveyden riemuvoitto. Tammikuun lopussa alkanut kroppani hajoilu jatkui (vanhat persekivut palasivat, lonkankoukistaja sanoi itsensä irti, ja tuli muutakin kremppaa), joten oli pakko lopettaa treenaaminen siksi, kunnes pääsimme Intiaan. Intiassa kävin ortopedillä, joka diagnosoi persekipuni häntäluusta johtuvaksi ja määräsi hoidoksi fysioterapiaa eli ultraäänihoitoa ja interferenssi-sähköterapiaa. Kymmenen päivän ajan fysioterapeutti tuli joka aamu kahdeksalta anoppilaan antamaan hoidot, ja minä makasin sängyllä takapuoli paljaana ja lätkät kankuissani. Miten ylevä aloitus päivälle.

Kerkesin kuitenkin lenkkeilemään Durgam Cheruvulla ja leikkimään turistia Hyderabadissa.  

Durgam Cheruvulla. Suomi-paita päällä, niin kuin aina.

Peddamma Gudi.

Mecca Masjid.

Charminarissa.

Loppukuusta terveysongelmani saivat uuden ulottuvuuden, kun sain ruokamyrkytyksen, joka taisi kestää kaikkiaan kymmenisen päivää. Jottei elämä kävisi liian yksitoikkoiseksi, sain siihen päälle vielä jonkin keuhkotaudinkin, joten en ollut helmi-maaliskuun vaihteessa oikein elämäni parhaassa vedossa. 

Katsopa nyt tarkkaan, sillä tämä on viimeinen kunnon ateriasi vähään aikaan. 😆

MAALISKUU 
Mikä vittu tässä nyt oikein mättää, kun mikään ei tunnu miltään?

Olin ajatellut, että ahdistukseni olisi jäänyt Suomeen, mutta kappas vain, kun ei se mennytkään ihan niin. Ahdistus seurasi mukanani Vietnamiin ja Thaimaahan, jonne matkustimme Intiasta maaliskuun alussa. Tähän väliin voisin heittää Eckhart Tollen loistavan vastauksen kysymykseen, miksi ihmiset eivät ole koskaan onnellisia. Koska: "Wherever you go, there you are." Ihminen ei pysty pakenemaan itseään, vaikka matkustaisi maailman ääriin. Tulipahan tämäkin nyt todistettua.

Auringonnousu Ho Chi Minh Cityssä (ent. Saigon).

Phuket.

Vinpearl Landmark 81 (hotellimme Ho Chi Minh Cityssä).

Viehätyin Vietnamin pagodoista ja buddhalaisuuden ajatuksista ja aloin pikkuhiljaa ymmärtää, että minun täytyisi alkaa etsiä vastauksia sisältäni. Jotain oli tehtävä, sillä en enää kestänyt itseäni sellaisena kuin olin. 

Aurinkorasvaa oli kyllä mukana, mutta...

Elämä on yhtä köydenvetoa.
Palasimme Suomeen maaliskuun loppupuolella ja päätimme, että Jätkäsaari oli nyt nähty. Aloitimme siis innokkaan asuntojen katselun. Raivasin taas tavaraa kierrätykseen, enkä ymmärtänyt, miten tavaraa saattoi olla edelleen niin paljon, vaikka olin karsinut sitä jo niin monesti. 

Wolt toi syntymäpäivänäni kaksi ruusua ja kaksi korttia: toisen Nallelta ja toisen Pikkunallelta. 🤭

HUHTIKUU
Ministerin asuntoesittely ja muita valittuja paloja

Huhtikuun alussa kävimme äänestämässä eduskuntavaaleissa (ukkeli suhtautuu äänestysjuttuihin ilahduttavan aktiivisesti) sekä katsomassa useampaa asuntoa. Yhdessä asunnossa järjestettiin yleinen näyttö, ja asuntoa esitteli harvinaisen miellyttävä mies. Harmittavasti asunto ei ollut meille kuitenkaan sopiva. Seuraavan aamun Hesarista eduskuntavaalituloksia lueskellessani meinasin pudottaa silmäni: sen edellispäiväisen asuntoesittelijän kuva komeili lehdessä, sillä hän oli näköjään yksi kokoomuksen ääniharavista ja saanut vaaleissa yli 15 000 ääntä! Pikainen googletus osoitti, että mies oli ollut joskus aiemmin ministerinäkin – ja on myös yksi nykyisen hallituksemme ministereistä. Ukkelista oli kovin huvittavaa, että ministeri oli esitellyt meille asuntoa. 😆 

Autonkuljettajan tytär täytti vuoden. Tuo nalle on muuten minun ostamani. 🤭
Minulla oli ollut jo jonkin aikaa inhottavia kipuja ja kramppeja lantion alueella, joten päätin mennä Suomessakin fysioterapeutille. Fysioterapeutti päätti aloittaa lantion rentouttelusta ja neuvoi minua päästämään koko kropan välillä ihan rennoksi. Muistan kun menin fysioterapian jälkeen kotiin ja päästin keskivartaloni ihan rennoksi. Tunne oli minulle ennenkokematon ja jopa vähän järkyttävä. Vatsani pullahti isoksi palloksi (tai siltä minusta ainakin tuntui), ja tunsin olevani vähintään kahdeksannella kuulla raskaana. Silloin tajusin, että olin vetänyt vatsaani sisään aina (koko elämäni?), ja toiminto oli niin automaattinen, etten ollut edes tajunnut tekeväni niin. Olen aina vihannut mahaani, joka turpoaa päivän mittaan, ja olin kai ajatellut, että vatsan jatkuva sisään vetäminen oli jollain lailla hyvä asia. Ainakin näyttäisin vähän hoikemmalta!

Fysioterapeutti iloitsi havainnostani, sillä se oli tosi iso ja tärkeä havainto. Lantion ylijännitystila voi nimittäin aiheuttaa monenlaisia kipuja ja kramppeja muuallakin kuin vatsan ja lantion alueella – jopa lonkankoukistajissa, alaselässä ja jaloissa. Ratkaisu – vatsan pitäminen rentona aina kuin mahdollista mutta ei tietenkään esim. treenatessa – kuulosti varsin helpolta, mutta kun on koko ikänsä vetänyt napaa sisään, ei ollut mikään yhden päivän juttu oppia uusille tavoille.

Jätkäsaaren pysäköinti muuttui maksulliseksi, mutta monet eivät tätä tienneet. Parkkipirkoilla on ollut tässä oikein onnenpäivä, kun ovat saaneet sakottaa kaikkia. 😆

Huhtikuussa rupesin kokeilemaan myös meditoimista ja havaitsin hyvin pian sen hyödyt – ja niitä oli paljon. Olen sellainen kohkaaja (eli mielestäni asioiden pitää tapahtua mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti), että aiheutan varmasti jo ihan omalla käyttäytymiselläni tarpeetonta stressiä kropalleni. Teki siis muutenkin todella hyvää hiljentyä ja rauhoittua hetkeksi.

Uusi koti löytyi jo huhtikuun alussa Matinkylästä, ja päätimme muuttaa uuteen kotiin toukokuun puolessavälissä. Tavaroiden raivaaminen jatkui, ja samalla esittelin Jätkäsaaren asuntoamme siitä kiinnostuneille. 

Kävin läpi vanhoja valokuviakin. Tämä kuva on otettu ihan ensimmäiseltä Intian-matkaltani vuonna 2004 Chennaissa.

Siskolta 30-vuotislahjaksi saatu nopeusrajoitus. 😆
 
TOUKOKUU
Maitojunalla takaisin Espooseen eli kolmen vuoden opintomatka Helsinkiin

Siivosin uutta asuntoa ja vanhaa asuntoa, pakkasin tavaroita ja ihmettelin, kun ei ollut minkäänlaista stressiä muuton kanssa. Olinko unohtanut jotain? Käärijä esiintyi Euroviisuissa, kun me keittelimme maitoa uudella asunnolla. Meditointi jatkui, ja uskon, että se oli ainakin osasyy siihen, miksi olin niin rauhallinen ja miksi muutto tuntui niin "helpolta". Hermo ei mennyt silloinkaan, kun automme renkaasta löytyi viikon sisällä jo toinen ruuvi (ensimmäinen ruuvi oli löytynyt, kun rengas oli räjähtänyt ukkelin ajaessa Länsiväylää), ja muuttopuuhien keskellä piti suhata jatkuvasti rengasliikkeessä.

Elämää muuttolaatikoiden keskellä.
Ensimmäinen kuorma Espooseen lähti tarkalleen samana päivänä, jona muutimme kolme vuotta aiemmin Jätkäsaareen (6. toukokuuta). Muistin erinomaisen hyvin, kuinka onnellinen olin ollut kolme vuotta aiemmin Lapinlahden siltaa ajaessani, kun näin sillalta Jätkäsaaren, ja pääsimme muuttamaan sinne. Nyt olin vähintään yhtä onnellinen, kun ajoin siltaa vastakkaiseen suuntaan, ja pääsimme muuttamaan Jätkäsaaresta pois. 😆 

Ihana Länsiväylä. 😆

Jätkäsaaren laivoista ja taivaan väreistä ja valoista tykkäsin. Mutta niitäkään en jäänyt kaipaamaan.

Äiti täytti loppukuusta 80 vuotta, ja kävimme juhlistamassa sitä ukkelin kanssa Savonlinnassa. Automme aiheutti lisää päänvaivaa, kun autoon olisi pitänyt tehdä 700 euron arvoinen remontti, vaikka auton koko arvo ei ollut varmaan paljon enempää kuin tuo 700 euroa.

Onnea äiti! 💚

Kesäkin oli tullut ihan huomaamatta.
 
KESÄKUU
Jos jännitystä kaipaat, niin tässä sulle hyvä auto.

Auto-ongelmat jatkuivat ja laajenivat, ja lopulta auto oli sellainen pommi, että kieltäydyin ajamasta sitä muuten kuin pakon edestä. Ukkeli saisi ajaa autolla, jos halusi, mutta minä käyttäisin vain julkisia kulkuneuvoja!

Kesäkuun alussa kävimme jälleen Barcelonassa ja totesimme, että Barcelona-matkailuumme tulisi nyt pidempi tauko. Aiemmin niin hyvä Chennai Masala Dosa -ravintolakaan ei ollut enää entisensä. 

Epätyypillinen asuvalinta meikäläiselle eli telttamainen mekko. Rupesin vissiinkin peittelemään sitä jättimäistä vatsaani. 😆

Tibidado.

Suomeen palattuamme kävimme pällistelemässä autoliikkeessä yhtä autoa ja koeajoimmekin sen. Seuraavalla viikolla samainen auto oli siirtynyt mystisesti meidän omistukseemme, vaikka auto oli minusta meidän tarpeisiimme nähden aivan liian iso. Ukkeli piti kuitenkin päänsä, joten jätimme haikeat hyvästit meitä 18 vuotta hyvin palvelleelle Audille. 

Uusi auto valmiina kaupasta ulos ajettavaksi.

Viimeinen silmäys vanhaan palvelijaan, joka piti jättää autoliikkeen pihalle. 😢

Yhteiselo uuden auton kanssa ei alkanut hyvin, kun auton vihkimisseremoniassa eli autopoojassa meni kivi renkaan väliin, ja säikähdimme karmeaa ääntä niin, että jouduimme palaamaan takaisin autoliikkeeseen. Tämä oli kuitenkin vasta alkua, sillä ensimmäisellä pidemmällä ajomatkalla – hakiessani äitiä Savonlinnasta Espooseen silmäleikkaukseen – auto hyytyi paluumatkalla täysin. Kerkesimme pääsemään kuitenkin Espooseen asti, josta hinausauto poimi meidät ja auton erään sillan alta kyytiinsä. Saimme lainaksi sijaisauton, jolla sitten ajelin seuraavat kymmenen päivää. 

Hyvä auto, kun kesti melkein tuhat kilometriä. 😆
 
HEINÄKUU
Mitä nämä riekaleet oikein ovat? Ai ne ovatkin minun hermoni. 

Äiti toipui meillä silmäleikkauksestaan (ja hyvin onneksi toipuikin), ja kävimme mm. Träskändan kartanossa ja Mattolaiturilla. Ukkeli lähti kuun alussa Intiaan, ja minä lähdin seuraavana päivänä palauttamaan äitiä Savonlinnaan. Autommekin oli tullut korjaamolta (vika oli ollut bensapumpussa), ja ajaminen oli taas oikein mukavaa.

Savonlinnan kesä.

Nuorempi siskontyttö pääsi ripille, ja minulla oli vastuullinen tehtävä siunata kummilapsi alttarilla. Selvisin tehtävästä kunnialla, vaikka yritystä tyrimiseen kyllä oli. 😆

💚

Harrastin turisteilua ja kävin mm. Kerimäen kotiseutumuseossa, katsomassa Raikuun kanavan korsuja, bongailemassa Savonlinnan lintupönttöjä ja Mäyrämäen rotkolla. Harrastin myös mökkeilyä yhden päivän ajan, kun vietimme äidin kanssa päivän siskon uudella kesämökillä. 

Mökkikoira Pörre.

Mäyrämäen rotko.

Vietin kesäkuun lopusta neljä viikkoa putkeen äidin seurassa, ja noloa myöntää, mutta välillä meinasi kyllä hermot mennä. 🙈 Lainaan tähän taas Eckhart Tollea, joka puolestaan lainasi eräällä videolla intialaisen filosofin Ramdasin sanoja: "If you think you're enlightened, spend two weeks with your parents." Eli jos kuvittelet olevasi valaistunut, vietä kaksi viikkoa vanhempiesi kanssa. Tämä vähän lohdutti, enkä jaksanut enää kantaa tunteistani niin suurta syyllisyyttä.  

ELOKUU
Enkö olekaan tämän maailman napa?

Turisteilu jatkui, sillä kävin heti elokuun alussa tutustumassa Espoon Futuroon, ja sen jälkeen jatkoin lähilomailemaan pariksi päiväksi Vantaan Flamingoon. Meditointi ja läsnäolotaitojen lisääntyminen olivat saaneet aikaan sen, että osasin nauttia kaikesta ihan eri tavalla kuin ennen, ja Vantaa-loma oli ihan mahtava. Oli ihana huomata, etten tarvitse itselleni kaveria, vaan osaan nauttia kokemuksista ihan yksinkin. Olin tiennyt tämän toki jo aiemminkin, mutta nykyään yksin oleminen on entistä helpompaa ja nautinnollisempaa. Minun ei tarvitse myöskään enää tulkita kokemuksiani siltä kannalta, miltä näytän/miltä tekemiseni näyttävät muiden silmissä (se kuuluisa "mitä muut MINUSTA ajattelevat"), vaan osaan tarkastella maailmaa paremmin omien havaintojeni kautta ja luottaa siihen, että ne ovat valideja.

Korian pioneeripuistossa kummipojan kanssa.

Tykkäsin ottaa kesällä aurinkoa tuossa meidän kotipihalla, kun siinä on ihan oikeaa nurmikkoa 😆.

Suuri osa liikenevästä ajasta meni tulevan Viron-matkan suunnitteluun, vaikka en tiennytkään vielä, kenen kanssa lähtisin matkaan, vai lähtisinkö yksin. Lopulta mukaan päätti lähteä äiti, ja vaikka minulla oli matkan suhteen omat epäilyni (miten äiti jaksaisi; miten auto kestäisi), matkasta tuli todella onnistunut ja ikimuistoinen. 

Pärnussa.

Vastseliinan piispanlinnan raunioilla.

Võrussa.

Sipulitiellä Peipsijärvellä.
 
SYYSKUU
Kukas se tämä intialainen ukko on? Ollaanko me tavattu joskus ennenkin?

Syyskuussa minulla oli hullu ulkoilu-, patikointi- ja kotimaanmatkailuvimma. Syyskuun alussa olin vielä Savonlinnassa, kun olin vienyt äidin Viron-matkan jälkeen kotiin, ja tein ns. Kolmen kaijan kierroksen, mutta päädyin kiertämään väärää järveä. Espooseen päästyäni kävin patikoimassa Sorlammella ja loppukuusta Vaakkoilla sekä vietin Lohja-päivää, johon kuului mm. käynti Tytyrin kaivosmuseossa. 

Tytyrin kaivoksessa.

Patikkajalkani vipatti edelleen, joten lähdin pariksi päiväksi Karvialle ja Lauhanvuoren ja Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistoihin. Homma lähti kuitenkin vähän laukalle, enkä palannutkaan Karvialta kotiin, vaan matkani jatkui mm. Vaasaan, Tuuriin, Kalajoelle ja Ohtakariin. Tällainen spontaani "en tiedä, missä olen huomenna" -matkailu oli niin luonteelleni sopivaa, että aion ehdottomasti tehdä samankaltaisia matkoja myös tulevaisuudessa, jos se vain on mahdollista. 

Hieno Kivijata.

Svedjehamn.

Tuuri.

Ohtakari.

Helvetinkolu.

Viron poliisilta tuli tervehdys ylinopeussakon muodossa, mutta asia oli jo etukäteen tiedossa. Olin nähnyt viimeisenä Viro-päivänä kännykästä, että edessä olisi peltipoliisi, ja yritin siinä ajaessani kiivaasti tarkkailla tien oikeaa laitaa, että missä se kamera oikein on. Siinä samassa jo välähtikin, kun kaistojen välissä (vasemmalla puolella) ollut kamera otti kuvan, ja kyllä sapetti, kun olin selvinnyt niin pitkälle ilman sakkoja. On se niin väärin, että kameroita piilotellaan outoihin paikkoihin.

Ukkeli palasi loppukuusta Intiasta hieman pitkäksi venähtäneeltä matkaltaan. Alun perinhän ukkelin piti olla Intiassa kuukauden päivät, mutta reissulle tulikin lopulta mittaa kaksi ja puoli kuukautta. 

Tuliaisia Intiasta.

LOKAKUU
Anu Saukko

Vaikka persevaivani olivat pysyneet alkuvuoden jälkeen aika hyvin kurissa, päätin kuitenkin käydä pyytämässä suomalaiselta lääkäriltä toisen mielipiteen, sillä olin suunnitellut suomalaisella lääkärillä käymistä aina helmikuusta asti. Kävin luottolääkärilläni, joka antoi lähetteen kollegalleen, joka oli erikoistunut peräpään asioihin. Lääkäri tunki sormet perseeseeni – mikä tuntuu aina yhtä kivalta 😆 – ja hetken ropellettuaan totesi, että täällä tuntuisi olevan kaikki kunnossa. Häntäluuperäiseltä vaivaltakaan tämä ei kuulemma vaikuttanut, koska häntäluu ei aristanut yhtään. Lääkäri epäili jonkinlaista hermoperäistä vaivaa mutta antoi lähetteen (taas!) magneettikuvaan ja neuvoi kokeilemaan erästä voidetta, joka auttaisi, jos kyseessä olisi jonkinlainen kramppitila. Voidetta kannattaisi käyttää kuulemma ainakin kahden viikon ajan. 

Hieman erikoisempi magneettikuvauslähete.
Kävin magneettikuvassa ja hankin lääkärin määräämää voidetta. Pian rupesin kuitenkin ihmettelemään, miksi ahterini oli kipeämpi kuin koskaan ennen, ja tilanne vain paheni. Ice Powerkaan ei auttanut, ja olin ihan epätoivoinen, kun Intian-matkakin oli taas lähestymässä. Minulla ei ollut koskaan ollut näin pahoja kipuja, että jopa isolla asialla käyminen oli yhtä tuskaa. Sitten satuin vilkaisemaan vessassa alushousuihini ja huomasin, että ne olivat ihan veressä. Hälytyskellot rupesivat soimaan: voisiko syynä olla se lääkärin määräämä voide, kun kivut olivat alkaneet heti seuraavana päivänä, kun olin alkanut käyttää voidetta? Jätin voiteen saman tien pois, ja kappas vain, parin päivän päästä tilanne olikin taas normalisoitunut. Ei ollut kipuja, ja verenvuotokin oli lakannut. 

Kun kerran tälle linjalle lähdettiin, niin... (Lasten tiedekysymyspalstalta Hesarista.)
Lokakuun puolenvälin jälkeen lähdimme taas Intiaan, jossa juhlittiin melko pian dussehra-juhlaa. Ajelimme aika paljon Hyderabadissa, söimme ulkona ja tilasimme ruokaa kotiin, kunnes ukkeli ja anoppi sairastuivat kovaan flunssaan. Kumpikin oli muutaman päivän kokonaan pois pelistä korkean kuumeen takia. Minulle tuli taas se perinteinen eli jokin vatsapöpö, joka ei tuntunut hellittävän ikinä, ja siihen päälle vielä jokin "keuhkotauti", ihan niin kuin keväälläkin.

Taramati Baradarissa.

Durgam Cheruvun valoshowta ja valaistu silta.

Temppelissä Ameerpetissä.

Anuslääkäri soitti Suomesta Intiaan ja kertoi magneettikuvauksen tulokset: minulla oli kuulemma perseessäni krooninen haava. Jatkohoidosta vastaisi joku gastrokirurgi. Mietin puhelun jälkeen, että aika tiukka paikka saa olla, että lähden tämän vaivan takia enää yhdellekään lääkärille, kun ei takapuoli ole pahemmin kipuillutkaan viime aikoina – lukuun ottamatta sitä voide-episodia. Mitä sellaiselle haavalle voi edes tehdä? Muutenkin on vaikea uskoa, että jokin krooninen haava selittäisi oireeni. I rest my case.

MARRASKUU
Jos tylsyyteen voi kuolla, niin nyt olisi hyvä hetki alkaa miettiä muistokirjoitustani.

Sairastelut jatkuivat anoppilassa, ja 12. marraskuuta juhlitiin diwalia, mutta muuten elämä oli aika tasaista arkielämää. Tekemisen puute ja istumisen paljous ärsyttivät välillä pahasti, sillä olen tottunut olemaan kotona Suomessa aika aktiivinen ja hoitamaan kaiken itse.

Tällaisia kuvia tulee, kun kuvaajalla kestää liian kauan. 🤭 "Anna tänne se kännykkä; eihän tosta mitään tule!"

Uutta Burma Burma -ravintolaa testaamassa.

Pohdimme ukkelin kanssa Sri Lankaan matkustamista, mutta päätimmekin lähteä Kambodzaan. Ukkeli sai edulliset lennot Singaporen kautta marraskuun 24:nnelle, ja kun ukkelin kaverin tyttären häät Tirupatissa olisivat olleet juuri edellisenä päivänä, päätimme jättää häät väliin. Asia ei harmittanut minua yhtään, sillä näin säästyin ainakin miettimästä sitä, mitä laittaisin päälleni häihin. Hyderabadissakin oli hääsesonki, ja appivanhemmilla oli melkein joka päivä jonkun häihin liittyviä menoja.

Vietimme Kambodzassa muutaman päivän ensin Phnom Penhissä ja saimme osallistua hienoon vesijuhlaan Bon Om Toukiin. Sitten kävimme Siem Reapissa ja Angkor Watissa ja palasimme taas jatkamaan lomailua Phnom Penhissä.

Phnom Penhiä.

Upea Angkor Wat.

JOULUKUU
Intiasta palaavan suomalaisen selviytymistaistelu, joka päättyi ennen kuin se alkoikaan, koska pääsi taas Prismaan ja sai Saarioisten pinaattikeittoa.

Joulukuun neljäntenä päivänä palasimme Kambodzasta Hyderabadiin, jossa vietimme vielä reilun viikon, ennen kuin palasimme taas Bangaloren kautta Suomeen. Vanhempi siskontyttöni valmistui joulukuun alussa ylioppilaaksi, mutta minulta jäi juhlat välistä, kun olin silloin vielä Intiassa. 

Tämä jälkimmäinen Intian-reissu oli täysin erilainen kuin se helmi-maaliskuinen, sillä huomasin muutoksen itsessäni tosi selvästi, vaikka välillä hermot toki menivätkin. Voisinkin vääntää sen aiemman Ramdasin lausahduksen muotoon: "If you think you're enlightened, spend two weeks in India." Eli jos luulet valaistuneesi, tulepa pariksi viikoksi Intiaan, niin otetaan asiasta selvää. 😆

Suomeen paluun kanssa ei ollut mitään ongelmia, koska – daa – mähän olen suomalainen. Miten en muka osaisi olla pimeässä ja kylmässä ja tuijotella kotona seiniä? Pimeys oli kyllä kieltämättä pienoinen järkytys, ja tuntui, että päivä ei valkene ikinä. 

Savonlinnan jouluvaloja.

Joulun vietin Savonlinnassa, kuten jo edellisessä postauksessa kerroinkin. Söimme jouluaterian tällä kertaa siskoni luona, ja oli kyllä kiva kokoontua hetkeksi yhteen. 

Pus, pus, Pörre!

Kekkosten hautoja.

Äiskän terassilla vilvoittelemassa löylyjen välissä.

Savonlinnan-lennot ovat joulutauolla tammikuun kahdeksanteen päivään asti, joten jouduin tulemaan takaisin junalla.

Kahden hengen hytit olivat loppuunmyytyjä, joten piti sitten ottaa neljän hengen hytti. Jäi vielä yksi paikka vapaaksikin. 🙈

Välipäivinä vierailin ystävälläni Kouvolassa, sillä kummipoikani oli täyttänyt Intiassa ollessani 18 vuotta. Se olikin ensimmäinen pidempi ajomatka kitkarenkailla, ja ihan hyvin se meni, vaikka keli oli välillä hyvinkin talvinen.

Ajokeli oli paikoin hieman haasteellinen, muttei kuitenkaan niin haasteellinen, ettei olisi pystynyt ottamaan ajaessa kuvia. 🙈

Ystävä oli nähnyt ison vaivan ja tehnyt meikäläisen lemppareita eli kaalikääryleitä. 💚
Jos joku on sinnitellyt näin pitkälle, niin nyt voit huokaista helpotuksesta! Vuodessa ei ole enempää kuukausia, joten tämäkin on nyt loppu!

Ensi vuodelle en toivo oikeastaan mitään muuta kuin että minä ja läheiseni pysyisimme elossa ja terveinä. Muuten otan vastaan mitä annetaan, koska luotan siihen, että kaikki menee loppujen lopuksi niin kuin on tarkoitettu.

Sinun alkavaan vuoteesi toivon rakkautta, terveyttä, levollisuutta, iloa, lempeyttä ja paljon kivaa tekemistä! Toivottavasti tapaamme ensi vuonnakin! 😘

54 kommenttia:

 1. Olipas vuosi; muuttoa, matkailua ja mpersettä. Ihania seikkailuita ja kivoja hetkiä tulevaan vuoteen! Olkoon ensi vuoden alamäet suurempia kuin ylämäet! (...jäin miettimään, että kumpi on kumpi, mutta siis yritin sanoa, että enemmän ilon hetkiä kuin vastoinkäymisiä...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut tosiaan vuosi perseestä, vaikka tavallaan olikin. 🤣 Kaiken kaikkiaan erinomainen vuosi, kun vaikeudetkin kääntyivät lopulta voitoksi.

   Hih, mäkään en ole koskaan tajunnut, kumpi on se hyvä, ala- vai ylämäki. 😅 Kummassakin kun on hyvät ja huonot puolensa.

   Ihanaa uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 2. Suuri kiitos matkojesi ja muidenkin tapahtumisten kertomisesta meille! Juttusi ovat aina niin mielenkiintoisia. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kommentistasi ja siitä, että olet lukijani! Kaikkea hyvää alkavaan vuoteesi! 😘

   Poista
 3. Mielenkiintoinen ja vauhdikas vuosi on sinulla ollut. Mukavaa luettavaa nämä matkakertomuksesi ,aitoja ja todellisia. Uskon että tapaamme ens'vuonnakin ,jos jaksat kirjoitella. Toivon sinulle hyvää alkavaa vuotta 2024!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän vuoden aikana kerkesi tapahtumaan tosiaan aika paljon kaikenlaista, mutta onneksi suurin osa kumminkin hyvää.

   Kiitos sydäntä lämmittävästä kommentistasi! 🤗 Kaikin puolin onnellista vuotta 2024 sinulle, Tytti!

   Poista
 4. Ihana memory lane -tyyppinen kooste kuluneesta vuodesta ihanine kuvineen <3 Ei nyt irtoa muuta, mutta täällä olen ja luen ilolla ja ihastellen aina kaikki postauksesi!

  Tuokoon tuleva vuosi mitä tuo kunhan ei liikaa paskaa :D :D Tätä toivon myös itselleni :D

  Anona, koska kommentoinnin kanssa taas vaikeaa eli Elegia tässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana Elegia! ❤️ Nauratti tuo toivotus ensi vuodelle. 😂 Samaa minäkin toivon, vaikka toki sitä paskaakin saa tulla normaalisti pönttöön, ettei ihan räjähdä. 🤭 Mutta ei toki liikaa siinäkään muodossa!

   Onnellista alkavaa vuotta sinulle!

   Poista
 5. Kiitos kirjoituksistasi, ensi vuodelta toivon niiden jatkuvan! Hyvää ja kaunista t. Liisa Inkeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liisa Inkeri! Mukavaa ja ikimuistoista vuodenvaihdetta ja onnellista alkavaa vuotta sinulle! 🤗

   Poista
 6. Sinulla olikin vuosi täynnä kaikkea muelenkiintoista,josta oli kiva lukea täällä Hyvää tulevaa vuotta Satu❤️🎉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael! Olet varmaankin pitkäikäisin lukijani. ❤️ Olet tainnut olla mukana ihan alusta asti! 😘😘😘

   Onnea sinun uuteen vuoteesi, ja terveempiä päiviä. 🤗

   Poista
 7. Mielenkiintoinen on vuotesi ollut.
  Kiitos siitä, että olemme saaneet seurata seikkailiujasi tuolla maailmalla!
  Toivottavasti jaksat edelleenkin ilahduttaa meitä seuraajiasi.

  Kaikkea mahdollista hyvää tulevalle uudelle vuodelle sinulle Satu!

  Minä sain juuri uuden vessanpytyn, että sikäli kaikki hyvin!
  Terv.Lea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lea, ja ihana, että olet ollut mukana seikkailemassa! 😍 Oli tosiaan aika tapahtumantäyteinen vuosi, mutta onneksi huonoja juttuja ei ollut oikeastaan ollenkaan (tai jos olikin, ne ovat jo unohtuneet 😅).

   Hihii, ihan mahtava juttu, että sait uuden vessanpytyn. Se ei varmasti räjähdä ainakaan ihan heti. 🤭 Minä olen sitä mieltä, että asunnoissa pitäisi yleensäkin panostaa enemmän vessanpyttyihin ja kuunnella asukkaiden mielipiteitä, kun se on kuitenkin aika usein käytetty "istuin" kotona. 😅

   Samaa sinulle, eli kaikkea mahdollista hyvää sinun ja läheistesi alkavalle vuodelle!

   Poista
 8. Kiitos kun jaksat kirjoitella ja tämä postaus vuodestasi oli, kuten aina, tosi kiva. Mielenkiintoista sinun elämäsi, kovin erilaista kun omani. Vaikutat niin kivalta tyypiltä! Kaikkea hyvää sinulle ja miehellesi ensi vuodelle, terveyttä, rakkautta ja uusia seikkailuja! -Mia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi, Mia! ❤️ Ja lämmin kiitos myös siitä, että olet lukijani. 😘

   Kaikin puolin onnellista ja hauskaa alkanutta vuotta sinulle ja läheisillesi! 🤗

   Poista
 9. Onnea vuodelle 2024! Vuosi vaihtuu meillä ja ilotulitukset paukkuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Katriina! Toivottavasti vuosi on alkanut sinulla hyvin ja jatkuu myös sellaisena! 😊

   Poista
 10. Monenlaista on vuoteesi mahtunut. Hyvää uutta vuotta 2024 ja kaikkea hyvää !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista tosiaan kerkesi viime vuonna sattumaan, mutta onneksi enimmäkseen kivoja juttuja. Leppoisaa ja lämminhenkistä alkanutta vuotta sinulle, Leena! 🥰

   Poista
 11. Ulrika50v.blogspot.com1.1.2024 klo 11.20

  Luin postauksesi aamukahvin kanssa . Olen aikasin hereilä kun eileen uuden vuoden aaton olin vain kotona ja vielä yksin , joka ei haittaa .En ole uuden vuoden ihminen , olen aktiivinen päivällä ja illalla vaivun koomaan 😁 Rupesin nukkuun just kl 24.00 ja kuuntelin sängyssä ilotulituksien ääntä. Sitt tuli hiljaisuus ja ajattelin : jaha, tätä pientä hetkeä ilotulituksien kanssa kaikki odottanut koko päivän ja jotkut sammuneetkin
  jo sitäkin ennen 🤣 Tänään tapaan kaverin ja mennään kahville, onkohan kaupunki ihan tyhjä ?
  Sun ukkeli taisi olla ylpeä sinusta kun vei sutt Intiaan ensimmäisen kerran , suomalainen vaalea kaunis nainen, sopii sulle kyllä noi ruskeatkin hiukset. Maximekko jota kutsut teltaksi on todella hieno !
  Krooninen haava takapuolessa kuulostaa diaknoosilta kun ei mitään löytyny .Mä olin tosi ihmeissäni kun vuosi sitte sain hirveen krampin anukseen kauheen säryn kanssa joka kesti varmaan 5min ,eli sisällä persuksessa😱 googlasin heti tapauksesta ja asia kuulemma aika yleinen ,ei mitään hätää ja se tulee mulle öisin mutta onneksi ei usein pienellä väliajalla 😆
  Kekkosten hautojen päälle hauskasti lumet muodostunut😃
  Ihanat kaalikääryleet, ne on munki lemppareita, laitanpa muistiin ett vois tehdä ,sitt joskus kun viittin olla keittiössä monta tuntia joka ei ole mielipuuhaa.
  Näin pitkän kommentin kerkeen laittaa kun olen ollut 2 viikkoa lomalla töistä eikä kiirettä mihinkään päin 😆
  Katuminen tosiaan ei auta ja häpeä on vain sinun omassa päässä, joten senkin voi sieltä ottaa pois .Kaikki ajatukset on omia ja me itse päätämme mitä ajattelemme ,valinta on oma . Näilä ajatuksilla minä menen . 🤎uusi vuosi ja uudet tuulet🤎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pitkästä kommentistasi, Ulrika, ja ihanaa alkanutta vuotta sinulle! Toivottavasti Barcelonan-matkanne meni kivasti ja jäi paljon hyvin muistoja. ❤️

   Mekin oltiin ukkelin kanssa vaan kotona eilen illalla, ja minäkin nukuin ennen puoltayötä. En katsonut edes raketteja, kun niitä on tässä viime aikoina tullut nähtyä jo muutenkin. Eilen (kuten tänäänkin) oli ihan hirveän kylmäkin, jotain -15. Ei ihan hirveästi houkuttele ulosmeno. 🤣

   En tiedä, oliko ukkeli minusta ylpeä, mutta olin kyllä eksoottinen ilmestys Intiassa. 😅 Sen jälkeen, kun hiusvärini vaihtui tummaksi, en ole ollut onneksi enää yhtä eksoottinen. 🤭

   Mä en jostain syystä osaa oikein käyttää maksimekkoja, kun en tykkää siitä, että ympärillä liehuu liikaa kangasta. Se jotenkin häiritsee. 🤣 Mutta kiitos kehuista. Ovathan maksimekot muuten tosi mukavia päällä, kun eivät kiristä eivätkä purista.

   Mulle on myös tullut joskus tuollaisia kramppeja persukseen. En tiedä ovatko olleet ihan samanlaisia kuin sinun kramppisi, mutta ainakin samantyylisiä. Todella inhottava kokemus!

   Kaalikääryleiden syöminen on kivaa, mutta valmistus ei niinkään. 😅 Se kaalin keittäminen varsinkin on rasittavaa, kun ei mulla edes ole tarpeeksi isoa kattilaa.

   Ja olet niin oikeassa, että jokainen voi itse päättää, mitä ajattelee ja mitä tuntee. Mutta välillä mulla jää levy pyörimään, ja useimmiten juuri silloin, kun on jostain ikävistä ajatuksista ja asioista kyse. Mutta nyt on uudenlaisen ajattelutavan opettelu käynnissä, ja edistystäkin on tapahtunut.

   Kivaa vuoden ensimmäistä päivää ja kiitos siitä, että olet blogiystäväni. 🥰

   Poista
 12. Vaikkei ollut mikään paras vuosi elämässä, oli ainakin tyyliä sattuu ja tapahtuu. =D Toivottavasti 2024 menee sikäli rauhallisemmin, että sattuu vähemmän mutta tapahtuu edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan kaikenlaista sattui ja tapahtui – tylsää ei ollut ainakaan. 😅 Jännä nähdä, millainen tästä vuodesta tulee. Paljon kivoja juttuja, iloa ja onnea sinun uuteen vuoteesi! 😘

   Poista
 13. Kiitos päättyneestä vuodesta sekä blogiystävyydestä! ♥
  Ihan parasta alkanutta uutta (karkaus-)vuotta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myös sinulle blogiystävyydestäsi, Stansta! 😍 Ja onnellista ja onnekasta alkanutta vuotta!

   Ai se on karkausvuosi... enpä muistanutkaan. Vieläköhän kukaan ostaa hamekankaita? 😅

   Poista
  2. Saatan testata saisiko saman sukkalankoina, heh heh. 😅
   Oli jäänyt muutama postaus lukematta ja nautin ne äsken, kiitos!

   Poista
  3. 😂 Nykyaikainen kosijatar. 🤭

   🤗

   Poista
 14. Hieno koontipostaus kuluneesta vuodesta. Tekisi mieli alkaa kehittelemään huonoja vitsejä perseen vuodesta, mutta melkein pystyin malttamaan mieleni ;) Toivottavasti takalisto pysyy hyvässä kunnossa. Sitä ei normaalikunnossa ymmärräkkään kuinka paljon tuollaiset vaivat rajoittavat elämää. Olen itse kokenut sen kipeittein polvien kautta, kun aina ei meinaa pystyä juurikaan kävelemään tai edes seisomaan. Aikamoinen matka itseesi on vuosi 2023 ollut. Toiset vuodet jättävät meihin enemmän jälkiä kuin toiset.

  Toivon sinulle terveyttä, mielenrauhaa ja kivoja seikkailuja vuoteen 2024.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ihme, jos vitsinystyröitä alkoi kutkuttaa. Olihan tämä vuosi omalla laillaan aika perseestä. 🤣

   Terveysongelmat ovat todellakin kurjia ja pahimmassa tapauksessa rajoittavat elämää tosi pahasti. Polvivaivat ovat yksi ikävimmistä vaivoista, kun ne rajoittavat liikkumista niin pahasti. Mutta jos nyt jotain myönteistä kivuista ja krempoista yrittää etsiä, niin ainakin ne opettavat arvostamaan terveitä ja kivuttomia päiviä entistä enemmän. MInähän olen ollut aika typerä ja lyhytnäköinen, kun olen aiemmin pitänyt terveyttä tavallaan itsestäänselvyytenä...

   Tämä vuosi oli omalla laillaan henkisesti vaativa mutta samalla myös tosi palkitseva. Ihminen kun on siitä erikoinen pakkaus, että hän rupeaa etsimään vaihtoehtoisia toimintatapoja vasta sitten kun on pakko. 🤭

   Kiitos, Rva Kepponen! Terveyttä sekä onnen ja naurun täyttämiä hetkiä sinulle!

   Poista
 15. Kylläpä vuoteen on mahtunut.... paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaljon ja minä luin sen kuitenkin kahdessa päivässä, eilen aloitin ja tänään palasin. Paljon tuttua, mutta olipa mennyt ohikin! Inspiroivaa on ollut kulkea "matkassasi" - olet tuonut postauksilla iloa päiviini - monta naurua, hymyä ja kannustava otteesi suhtautua elämään - ihailen!! Kiitos blogiystävyydestä - mieluusti seuraan ja luen mukaansa tempaavia tekstejäsi jatkossakin!! Kiitos kun jaat... ja tässä vuodenvaihteessa tämä "kukaton" ihminen jakaa kukkia - eli sinullekin Huumorinkukka akkunalle ja reissuunkin sen voi pakata mukaan!! Minäkin yritän pärjäillä silla ja sen hoidossa.... sitä samaa toivon sinulle Vuoteen 2024!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, onneksi selvisit sentään kahdessa päivässä urakasta. 🤭 Paljon kerkesi tapahtumaan, ja paljon jäi tästä poiskin, kun piti sentään jokin raja laittaa. 😅 Mutta ihana että luit ja ihana että jätit kommenttia!

   Ja kiitos myös sinulle blogiystävyydestäsi! Sinulla on niin myönteinen ote elämään, että se inspiroi minuakin tarkastelemaan elämää samalla tavalla. 🥰 Tämä on just sitä bloggaamisen parhautta, kun voi oppia blogiystäviltä uusia tapoja ajatella ja toimia.

   Ja kiitos kukasta – niitä ei ole tässä taloudessa koskaan liikaa, kun ei mulla oikein kukkaset viihdy. Muutama sinnittelee, mutta ne on sellaisia, että selviävät parikin kuukautta ilman vettä. 😅

   Riemukasta ja seikkailutäyteistä vuotta sinulle ja koko isolle perheellesi, äityliä myöten! ❤️

   Poista
 16. Kiitos mielenkiintoisesta katsausesta! Hyvää tätä vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kommentistasi! Oikein mukavaa, lempeää ja hauskaa alkanutta vuotta, Pirjo!

   Poista
 17. Olipas kiva lukea vuosipostaustasi, vaikkei tietysti ole mukavaa, että osa vuodesta meni kipujen kanssa. Kivut on perseestä! Pers-kivut vielä enemmän!!
  Ramdasin lauseesta: luulen, että kestäisin ennemmin 2 viikkoa Intiassa kuin vanhempieni kanssa, mutta voihan olla, että kuvittelen ;-)

  Luin jokin aika sitten tuosta jatkuvasta vatsan sisään vetämisestä. Siitä tulee mieleen yksi fyssarikerta, kun ensitapaamisella tän fyssarin kanssa hän laittoi mut konttausasentoon ja sanoi, että anna vatsan olla ihan rentona, roikkua vaan. Minä mietin, että no en tosiaankaan anna sen rupsahtaa nyt :D

  Toivottavasti tämä vuosi mennään keveämmällä otteella, mieli rauhallisemmalla ja keho rennompana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, että persekivut on vielä enemmän perseestä kuin muut kivut. 😅

   Paljon riippuu varmasti siitäkin, mitä Intiassa osuisi kohdalle. Voihan se olla, että siellä oleskelusta tulisi helppokin, mutta voi myös olla, että kohdalle osuisi erityisen paljon haasteita. On kyllä hiton hyvä paikka itsensä kehittämiseen. 🤭 Mutta onneksi joka kerta menee vähän paremmin.

   Voi karmeeta. Kuvittelin itseni konttausasentoon ja mahan roikkumassa löysänä kuin lehmän utareet. Näen ehkä tästä nyt ensi yönä painajaisia. 🙈

   Sitä samaa minäkin toivon. Letkeämpää elämänasennetta ja rakkautta omaa kehoa kohtaan. Hyvää ja onnellista alkanutta vuotta, Birgitta! 😘

   Poista
 18. Kirjoitin äsken kommentin sinulle, mutta kun olen junassa, joku söi senkin. Kirjoitan ehkä huomenna uudestaan jotain, jos jaksan. Olen palaamassa Turun kotiin. Mutta hyvää tämän vuoden jatkoa, kaikkea kivaa, terveyttä ja muuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai on VR ruvennut syömään kommenttejakin. 🤭 Syömisestä tuli mieleeni, että kun tulin joulun jälkeen Savonlinnasta junalla, heti alkumatkasta tuli ravintolavaunusta kuulutus, että lihapullat ovat loppu. Onneksi en ollut laskenut lihapullien varaan, koska muuten olisin saattanut pahoittaa mieleni. 😅

   Toivottavasti pääsit turvallisesti perille pakkasesta huolimatta, ja kaikkea hyvää alkaneeseen vuoteesi!

   Poista
 19. Mahtava kirjoitus! Sinun juttusi ovat aina taidolla ja mielenkiintoisesti kirjoitettuja. Olisin lukenut enemmänkin... Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa ihanasti sanottu. 😍 Lämmin kiitos, kaimaseni! 🤗

   Tuokoon tämä vuosi mukanaan sinulle kaikkea ihanaa! ❤️

   Poista
 20. Tämä vuosi lähtenyt jo vauhdilla käyntiin, joten oikein hyvää kuluvaa vuotta ❤️. Aivan ihana kooste kuluneesta vuodesta. Ja sulla on elämä kuin jostain satukrjasta kaikkine seikkailuineen. No perse kipua tietty lukuunottamatta ja noita matkoilla sairasteluita. Kyllä varmasti Ukkeli ollut ylpeä viedessään ensi visiitille Intiaan ja arvelen, että on hyvin ylpeä edelleenkin. Kaunis olet. Ukkelillakin hyvin kaunis teko tuo nallejen kukkalähetys. Voin vaikka vannoa, että ystäväsi teki kääryleet mielellään. Kaikkea hyvää jatkossakin <3
  -m

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää kuluvaa vuotta sinullekin! Ihana jos tykkäsit koosteesta. 🥰

   Omasta mielestäni mun elämä ei tosiaankaan ole satukirjasta vaan ennemminkin ehkä jostain (huonosta) vitsikirjasta. 😅 Mutta kai se on aina niin, että oma elämä tuntuu erilaiselta itsestä kuin miltä se muista saattaa ehkä näyttää, kun tietää kaikki omat ongelmansa ja omituisuutensa paremmin kuin kukaan muu. 🤭

   Ukkeli on ollut aina semmoinen, että hän ei hirveän helposti tuo julki ajatuksiaan, varsinkaan positiivisia, mutta toivottavasti tuo ei ole ainakaan hävennyt minua. Tai on kyllä saanut jonkun kerran hävetäkin (tulee heti mieleen muutamakin kerta), mutta toivottavasti ei Intiassa. 😅 Ulkonäkö on mulle edelleen arka asia, mutta niillä mennään, mitä luonto on suonut (kun ei muutakaan voi 🤣 ). Mutta ihanasti kirjoittelit, joten kiitos siitä. ❤️

   Toivotaan, että ystävä ei tuskaillut ihan hirveästi kääryleiden kanssa. Aina jos saan esittää ruokatoiveita, se on melkeinpä jokin jauheliharuoka, kun jauheliha on mulle harvinaista herkkua. Ukkeli kun ei syö jauhelihaa, joten mun pitää joko tehdä sitä vain itselleni (en viitsi) tai sitten syödä sitä kylillä. 🤭

   Onnellista, iloista ja hauskaa vuoden jatkoa sinulle! ❤️

   Poista
 21. No on sulla ollut aikamoinen ohjelma! Hyvää tätä vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmoinen oli se vuosi. Katsotaan, mitä tämä vuosi tuo tullessaan. Hyvää tätä vuotta sinullekin! 😊

   Poista
 22. Oli niin soljuvasti kirjoitettu vuosikatsaus, että lukeminen oli paitsi mielenkiintoista, myös helppoa, kiitos siitä.

  Ja jep. Ikuinen vatsalihasten jännittäjä täälläkin, koska pötsi turpoaa aina ruokailun jälkeen, ihan sama mitä syön ja kuinka paljon. Ja jotenkin olen ajatellut, että on ryhdinkin kannalta hyvä se vatsan sisäänveto, mutta mun luottoukkeli eli kalevalainen jäsenkorjaaja sanoi, että se nyt on viimeisen päälle tyhmää hommaa semmoinen. Etenkin kävellessä. Sanoi, että pitää antaa vatsan olla rentona ja lonkkien keinua. Ei kuulu tuo jälkimmäinenkään meikäläisen perusosaamiseen, kun en ole perseenheiluttaja-tyyppiä, mutta olen ottanut yksin keskellä-ei-mitään lenkkeillessäni käytäntöön ja kieltämättä helpottaa myös lonkkien kireyksiä. Että kiitos vaan tästä omakohtaisesti saamastasi vinkistä, vahvistaa sitä että osa mun järkyttävän kovista alavatsakivuista saattaa johtua tuosta. Nyt vaan siis pötsi rempalleen ja kivut veks.

  Ja hyvä asenne tuo, että vuosi tuo tullessaan mitä tuo. Niitten tuomisten kanssa sitten vaan eletään parhaamme mukaan, mitäpä sitä muutakaan voi.

  Toivotaan kuitenkin sellaista sopivaa seesteyttä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että lukeminen maistui! 🤗

   Minulla ainakin loppuivat kaikki ne alavatsakivut ja -krampit vatsan rentouttamisen seurauksena. Ja johan se vaikuttaa hengitykseenkin, jos pitää vatsan koko ajan tiukkana. Ilma ei kierrä normaalisti, ja hengitys jää pinnalliseksi. Tsemppiä kovasti sinulle vatsan rentouttamiseen! Helppoa se ei ole ainakaan omalla kohdallani ollut, vaan huomaan usein vieläkin, että taas on keskivartalo tiukkana. Pitää välillä muistaa tehdä sellaisia tsekkauksia, että mikä on tilanne. Erityisen helposti napaa tulee vedettyä koko ajan sisään silloin, jos on olevinaan kiire ja/tai stressiä, eli nämä tilanteet vaativat erityistä huomiota.

   Kiitos lonkkien keinumisvinkistä! En ole kuullut tuommoisesta aiemmin, mutta kokeilin sitä juuri, kun vedin makuuhuonetta pari kertaa edestakaisin, ja tuntui itse asiassa yllättävän hyvältä. Täytyy minunkin yrittää opetella tuommoinen vapaa kävelytyyli (ei tule minultakaan todellakaan luonnostaan).

   Niinhän se on, että sitä tulee mitä tulee – minkäs teet. Toki toiveita ehkä olisi, mutta kokemukseni mukaan liika toiveisiin kiintyminen aiheuttaa putkinäköä ja nykyhetken menettämistä. Avoimin mielin elämä on paljon nautinnollisempaa ja helpompaa.

   Hyvää alkanutta vuotta, Annukka! ❤️

   Poista
 23. Ompa Kekkosella laajat sukujuuret! 😅
  Ei sinulta ainakaan ohjelmaa ole vuoden aikana puuttunut. Tästä vaan vatsa pömpöttäen uuteen vuoteen. Vähän jäi kyllä homma kesken, eli miten se haavajuttu päättyi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. T. Anonyymi Sartsa

   Poista
  2. Juu, siinä on koko Kekkosten suku samassa kukkapenkissä. 🤭

   Haavajuttu jäi niin kuin tuossa kirjoittelin, eli siellä se perseessä (kai) on. En ole käynyt esittelemässä takapuoltani enää kenellekään enkä menekään, ellei tule jokin akuutti tarve. Tällä hetkellä pärjäilen kuitenkin hyvin näin.

   🤗

   Poista
 24. "Siinä samassa jo välähtikin, kun kaistojen välissä (vasemmalla puolella) ollut kamera otti kuvan, ja kyllä sapetti, kun olin selvinnyt niin pitkälle ilman sakkoja."
  Mitä tarkoitat tällä? Onko siellä joku tietullivalvonta vai miksi se kamera välähti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä oli siis peltipoliisi, joka toimii ihan samalla lailla kuin meillä Suomessakin. Jos ajaa liian kovaa, kamera välähtää, ja kuskille (eli autolle, rekisterinumeron perusteella) lähtee sakko.

   Poista
  2. Anteeksi, en tajunnut että ihmiset ajavat tarkoituksella ylinopeutta.... :D

   Poista
  3. Joka päivä oppii jotain uutta. 🤣

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3