Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


maanantai 6. helmikuuta 2023

Kärsi, kärsi, kirkkaamman kruunun saat

Olen harrastanut viime aikoina hieman niksipirkkailua. Muutamaan vyöhön piti saada reikiä, ja mietin, pitääkö minun lähteä mokoman asian takia suutarille. Päätin kuitenkin ensin googlettaa, jos vaikka internetin syövereistä löytyisi vinkkejä, kuinka reikiä saisi tehtyä itse, ja kas: YouTube pelasti taas pinteestä!

Porakonekin löytyi, joten ei muuta kuin heti testaamaan!

Ja kyllä: se toimii! Nuo kaksi vasemmanpuoleista reikää ovat poraamalla tehtyjä, ja minusta ne ovat oikein siistin näköisiä (kelpaavat ainakin minulle). 

Toinen projekti oli rengastyynyn tekeminen. Minulla on sellainen puhallettava rengastyyny, mutta se ei ole oikein mistään kotoisin, sillä tyyny on huojuva ja epävakaa istua, oli siinä ilmaa minkä verran tahansa. Niinpä kävin ostamassa vaahtomuovia ja rupesin hommiin. 

Silloin kun meikäläiselle iskee inspiraatio, on päästävä heti puuhailemaan, enkä malta edes siirtää tavaroita alta pois. Sen verran sentään älysin, että etsin leikkausalustaksi vanhan leivänleikkuulaudan. 

Vituiksi meni, sillä tyynystä tuli liian iso. Ei muuta kuin uusi yritys.

No nythän meillä on jo tyyny, jossa on reikä.

Tuota vaahtomuovimuhjua oli loppujen lopuksi ihan kaikkialla, vaatteissanikin, kun en ollut malttanut edes vaihtaa vaatteita kaupasta päästyäni, vaan puuhaan piti rynnätä suoraan kynnykseltä. 

Tyynynpäällinen minulla olikin jo valmiina, sillä sain sen siitä puhallettavasta rengastyynystä, joten tämä oli yllättävän kivuton projekti – enkä onnistunut edes viiltelemään läppäriä, vaikka yritys olikin kova. 😆

Mutta. Tyynystä ei tullutkaan käyttökelpoinen, sillä se lysähti täysin kasaan, kun istuin sen päälle. Joko vaahtomuovin olisi pitänyt olla paksumpi tai sitten sen olisi pitänyt olla jämäkämpää, jottei tyyny litistyisi painostani. Pääsinpähän kuitenkin tekemään omin kätösin jotain.  

Kaipailin rengastyynyä siksi, että meidän olisi tarkoitus lähteä torstaina Intiaan. Tiedossa on siis "muutama tunti" istumista, ja tuo tyyny olisi ollut hyvä hätävara, jos/kun istuminen tuottaa tuskaa. Perseeni on nimittäin kipuillut viime aikoina taas todella pahasti (mistä lienee taas ärtynyt), eikä tilanne ole siis mitenkään ihanteellinen lentokoneessa istumista ajatellen. Toisaalta koska kipu on välillä myös takareidessä, tyynystä ei olisi edes mitään hyötyä, kun takareisi on kuitenkin koko ajan penkissä kiinni – ellen sitten nosta koipiani kattoon tai keksi muita näyttäviä akrobatianumeroita. 

En ole viitsinyt sanoa kivuistani ukkelille mitään, sillä hän olisi perunut koko matkan tai ainakin siirtänyt sitä, ja sitä en missään nimessä halua. Alkuvuosi on ollut minulle vähän vaikea, ja maisemanvaihdos on erittäin tervetullut, joten ei auta muu kuin kärsiä kaikessa hiljaisuudessa. Täytyy varmaankin käydä puolentoista tunnin välein vessassa läträämässä MSM-kylmägeeliä perseeseen, niin ehkä se siitä. Saatan myös harkita suun kautta otettavaa tainnutuslääkettä: alkoholia vain tarpeeksi naamaan, niin johan kivut unohtuvat. Itse asiassa taidankin yhdistää varmuuden vuoksi molemmat lääkitykset. 😆

On ilmoja pidellyt.

Jottei elämä kävisi liian helpoksi, viime viikolla kävi vielä kaiken lisäksi niin, että loukkasin ilmeisesti treenatessani lonkankoukistajani. En ymmärrä, miten niin voi edes käydä, sillä kyseessä oli ylävartalotreeni, enkä tehnyt alavartalollani juuri mitään. Kuinka ylävartalotreenissä voi loukata lonkankoukistajan? Näköjään tämäkin on mahdollista. Loppuilta menikin sitten sohvalla kärvistellessä, ja seuraava päivä oli ihan hirveä, kun piti selvitä esimerkiksi autolla ajosta ja yrittää pitää naama kutakuinkin peruslukemilla, jottei ukkeli huolestuisi. Jos olisi pitänyt matkustaa sinä päivänä Intiaan, niin yritykseksi olisi kyllä jäänyt. 

Nyt tilanne on lonkankoukistajan osalta onneksi jo hieman parempi, mutta pidempi istuminen ja käveleminen tekevät kyllä kipeää. Haasteita istumiseen löytyy nyt siis sekä kropan taka- että etupuolelta, joten on varmasti rattoisa lentomatka tulossa. Tätä matkaa ei nyt kuitenkaan peruta eikä siirretä, vaan meinaan nousta koneeseen, vaikka mikä olisi. Pitää ehkä kysyä lentoemännältä, löytyisikö koneesta seisomapaikkoja. Esimerkiksi jossain viinakaapin vieressä olisi aivan ihanteellinen paikka seisoskella. 

Laitetaanpas näiden valitusvirsien jälkeen vähän maisemakuvia. Joinakin selkeinä aamuina on näkynyt hienoja aamutaivaita. Hetki ennen auringonnousua on kyllä päivän paras hetki. 

Finnlady palailemassa Travemündesta.

Viikkari tulossa vissiin Ruotsista.

Aamu kajastaa 27. tammikuuta.

Sumuakin on nähty.

Puistohommatkin saattoi taas käynnistää 30. tammikuuta, kun lunta ei ollut nimeksikään. 

Katsoin, että mikähän tässä mahtaa olla homman nimi, mutta se selvisi pian.

Valotolppahan siihen tuli!

Tämä uutinen Hesarissa nauratti: 

Olisin voinut ennustaa, että tässä tulee käymään juuri näin. 😆

Prismassa on ryhdytty myymään trendikästä street foodia: 

Tämänkertaiset höpinät olivat tässä. Jos hyvin käy, seuraava postaus tuleekin sitten Intiasta.

P.S. Toivokaamme nyt pidempää pakkasjaksoa, jotta ne termostaattien säätäjät pääsisivät rassailemaan pattereitamme sillä aikaa, kun olemme Intiassa. Ei haittaisi, vaikka ravaisivat täällä sata kertaa!

24 kommenttia:

  1. Ulrika50v.blogspot.com6.2.2023 klo 12.03

    Hyvää matkaa !! Synnytyksen jälkeen toi rengasistuin oli hyvä , sairaalasta sai lainata. Luulis että noita myös myydään . Paranemisiin 🩷

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ulrika! <3

      Kyllä noita tyynyjä tosiaan myydään, mutta sopivaa on ollut hirveän hankala löytää. Vaan enpä osannut tehdä itse yhtään sen parempaa. :-D

      Poista
  2. Ensin perseet olalle ja sitten perseet olalle niin ei satu. Oikeasti ei ole kyllä kiva tilanne jos rupeaa sattumaan sinne yhteen kohtaan josta laitoit sen kuvan jossa oli merkattu kipukohta. Kivaa reissua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perseet olalle hihitytti. Monitulkintainen lause. :-D

      Mä tiedän jo takuuvarmasti, että hanuri tulee olemaan kipeä, koska jo ihan tässä normaalissa arjessa (vaikka pääsen välillä kävelemään ja seisoskelemaan) takapuoli on ollut niin hemmetin ärtynyt. Mutta enköhän minä selviä matkasta jotenkin – jos ei muuten niin sinun neuvollasi. ;-D

      Kiitos, Jenni! <3

      Poista
  3. Olet mun kategoriassa ainut ihminen, jonka ennakoin selviävän Intian lennosta kunnialla vaikka on takapuoli (ja ehkä myös etu-) tulessa.
    Ja mun intuitio sanoo myös, että kipu jää Intiaan, kun pääset tosiaan vaihtamaan maisemaa ja tulee taas muuta tohinaa (mahdollisesti myös autonkuljettajan roolia tiedossa :)).

    Ja voi vitsit teiltä näkyy ihan mahtavasti nuo auringonnousut. Yhtään pidemmälle en itse jaksa noin aikaisin aamulla lähteä, mutta jos riittäisi että raahautuu parvekkeelle, olisin onnellinen kuvaaja.

    Hyvää matkaa ja toivottavasti koneen viinakaapissa riittää valikoimaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos luottamuksesta, Annukka. <3 Mä ajattelen ihan samalla tavalla, että kun nyt vain pääsen sinne Intiaan jotenkin, niin kivut loppuvat taatusti kuin seinään. Mulla on todella vahva usko siihen. Ja jos eivät lopu, niin sitten käyn kokeilemassa jotain paikallista puoskaria. ;-D

      Minulla on ihan sama juttu, että en jaksa lähteä auringonnousujen takia mihinkään pidemmälle, nousi aurinko sitten monelta tahansa, mutta parvekkeelle jaksan sentään raahautua. Nyt aurinko nousee taas tuon yhden vastapäisen rakennuksen takaa, joten itse aurinkoa ei näy, vaikka kaunis taivaanranta näkyykin.

      Kiitos, Annukka. <3 Taitaa ukkeli pistää stopin juomista nautiskelulle, ennen kuin viinakaapin valikoima loppuu. ;-D

      Poista
  4. Ehkä sellainen lateksinen rengastyyny toimisi? Sellaisia myydään apuvälinekaupoissa, esim. Töölössä. Alkoholi toki myös toimii. ;o)
    Hyvää matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Googletin mainitsemiasi tyynyjä, ja näyttivät kyllä ihan päteviltä, ja saatan hankkia tuollaisen myöhemmin. Kiitos vinkistä! Tälle matkalle en taida kuitenkaan ottaa kuin sen puhallettavan, sillä rupesin kasailemaan tänään vähän kamoja matkaa varten, ja näyttää siltä, että matkalaukut täyttyvät ilman tyynyäkin. ;-D

      Kiitos, Paula!

      Poista
  5. Mä niin näen sut "hieman" nautiskelleena lentokoneen vessassa läträämässä kylmägeeliä, mutta unohtaneen minne sitä piti tuhria... 😂
    Toivotaan siedettävää lentomatkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua, toivottavasti tuo ei ole mikään ennenäky. :-D Se geeli on nimittäin sellaista, että jos sitä menee väärään paikkaan, niin ei kiva. Joskus olen pessyt kädet vähän huolimattomasti geelin levittämisen jälkeen ja laittanut sen jälkeen rasvaa naamaani, ja voi pojat, kun polttelikin mukavasti. :-D

      Samaa toivon minäkin, kiitos! Kivutkin menisivät, jos ne pysyisivät siedettävän rajoissa.

      Poista
  6. Hyvää matkaa ja kirjoittelehan sieltä uutisia. Kirjoitat niin kiinnostavasti juuri noista Intian asioista, toki muistakin. Toivottavasti kestät pitkät lennot tavalla tai toisella, mitä lääkitystä tahansa otatkin, joko suun kautta tai muualle. :) Minulle teki tiukkaa tässä pe ja su, kun matkustin junalla Ouluun: meno 7,5 tuntia ja tulo 6,5 tuntia. Onneksi junassa voi kävellä ja olihan siellä myös ravintolavaunu, joka oli myös täynnä, kuten muukin juna. Mutta oikein hyvää matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Helena, ja ihan varmasti kirjoittelen Intiasta, sitten kun (sanokaamme kun eikä jos!) pääsen perille.

      Huh, minulle pitkät junamatkat ovat jostain syystä melkein tuskaisempia kuin lentomatkat (siis vaikkei olisi mitään erityisiä ongelmiakaan). En ymmärrä miksi, kun junassa pääsee sentään tosiaan kävelemään. Kai junassa on huvitukset niin vähissä, kun netti ei koskaan toimi kunnolla (lennolla se ei tosin toimi sitäkään vähää), eikä tarjoiluakaan ole. ;-D

      Hyvää kevään jatkoa sinulle!

      Poista
  7. Hyvää matkaa, kiva saada taas Intian uutisia

    VastaaPoista
  8. Upeita kuvia!

    Toivottavasti matkastasi tulee mahdollisimman vähäkipuinen. Reilut 18v sitten kun esikoinen syntyi niin Naistenklinikan kahvio myi rengastyynyjä. Ne ovat kuumaa kamaa etenkin ensisynnyttäjien keskuudessa. Olen sellaisen sieltä ostanut itsekin.

    Jos on joku tuollainen terveydellinen syy, niin minusta henkilökunta antaa matkustajaraukan seisoskella siellä "keittiötiloissa" silloin kun ei ole tarjoilua. Mä olen joskus seissyt siellä vähän verryttelemässä jalkaani, jotta ei iskisi polvisärky. Siinähän olet sitten valmiiksi lähellä juomia :D Jos lennät Finnairilla, niin muista ottaa lompakko mukaan. Kuuluttavat pitkillä lennoilla, että maksuttomat juomat jaetaan ennen ruokatarjoilua. En tosin tiedä, että montako voi pyytää. Olen itse siirtynyt melkein poikkeuksetta alkoholittomiin lentoihin. Joskus joutuu tekemään poikkeuksen shampanjan kohdalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos pidit kuvista. 😊

      Hih, eipä olisi tullut mieleen etsiskellä rengastyynyjä Naistenklinikalta. Lähinnä ajattelin jotain apuvälineliikkeitä… Aloitin kerrankin kamojen kasailun ajoissa, ja nyt sohvalla on jo sellainen vuori tavaraa, että eipä taida enää rengastyyny mahtua kyytiin. On pärjättävä sillä puhallettavalla ja sitten noille muilla lääkityksillä. 😉

      Ei lennetä Finnairilla, vaan matkustetaan oikein pitkän kaavan mukaan monen pysähdyksen taktiikalla. Mitä sitä nyt suorinta tietä matkustamaan, kun kiertäenkin voi. :-D Ukkeli ei mitenkään fanita Finnairia, ja minustakin touhu on mennyt heillä sen verran erikoiseksi, että käytän mieluummin muita lentoyhtiöitä. Ja tuo keittiötila on hyvä vinkki! Minähän kävin siellä viimeksi Intiasta palatessani vierustoverini (joku intialainen ukko) kanssa mankumassa lisää viiniä. :-D

      Poista
  9. Hyvää matkaa! Toivottavasti lennot sujuvat siedettävästi. Huomasin juuri, että vammoja voi tulla, vaikka varsinainen liikuntasuoritus olisi vasta suunnitteilla. Onnistuin liukastumaan kotona ja telomaan käden, kun olin vasta lähdössä kohti uimahallia. Onneksi tässä tapauksessa parantuminen oli nopeaa. Kysyjille jostain syystä mainitsin vain liukastumisen, en paikkaa. Talvikeleillä liukastuminen ei ulkona ehkä mikään suuri ihme ole, mutta enpä ennen ole ihan niin paljon sählännnyt, että sisällä talossa liukastelen. -Outi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Outi!

      Kävipä sinulle kehnosti, mutta onneksi ei vissiin tullut isompaa vahinkoa. Ehkä on tosiaan parempi jättää kertomatta, että liukastuminen tapahtui sisätiloissa. ;-) Vaikka toisaalta, eivätkös ne väitä, että suurin osa tapaturmista tapahtuu kotona...

      Mukavaa kevään jatkoa!

      Poista
  10. Hyvää matkaa Intiaan, ja toivottavsti pitkä istuminen sujuu kivuttomasti. Jäänkin odottelemaan Intian kuviasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jael, toivotaan näin! Toivottavasti pääsen palailemaan pian linjoille!

      Poista
  11. Hyvaa ja helppoa matkaa Intiaan!! Alankin jo odotella kuulumisia silta maailmakolkalta, kun tuskin onnistun oikeaa omaa matkaa sinne jarjestamaan. Ei ainakaan oman ukkelin kanssa, han on kauhuissaan ajatuksestakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anu, ja pahoittelen myöhästynyttä vastausta! Kuulumisia tulee heti, kun ehdin kirjoittelemaan. <3 Ja ymmärrän sinun ukkeliasi hyvin – eipä mullakaan ollut aikoinani mitään hinkua tulla Intiaan, ja tuskin olisin ikinä tullutkaan, ellei olisi sattuneista syistä ollut vähän pakko. :-)

      Poista
  12. Hyvää matkaa! Persvärkistä huolimatta. Ehkä oletkin jo siellä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sartsa, ja täällä jo tosiaan ollaan. Persvärkki mukaan lukien. :-D

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3