Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Silityspalvelu kännykässä

Toivottavasti siellä on selvitty joulun vietosta mallikkaasti ja nautittu joulupöydän antimista sillä lailla sopivasti. Meidän joulupöydän antimet olivat sellaiset, että aattoiltana nautiskelimme intialaisia sapuskoja ja sitten eilen joulupäivänä söimme ulkoruokinnassa lounaaksi hampurilaisateriat. Tulimme kumpikin niistä niin täyteen, ettei tarvinnutkaan syödä enää koko loppupäivänä yhtään mitään. Vanhenemisen huomaa kai siitäkin, ettei pysty syömään enää yhtä hillittömiä annoksia kuin joskus nuorempana. Toisaalta se vähän harmittaa, mutta toisaalta se on tietysti hyväkin.

Ukkeli pelleili Snapchat-kuvien kanssa, ja ukkelin kuvat näyttivät niin hauskoilta, että minunkin piti ladata Snapchat puhelimeeni, jotta pääsin kokeilemaan. Kuvia katsellessani rupesin miettimään, että en oikeastaan yhtään ihmettele, miksi jotkut jäävät koukkuun kuviensa muokkaukseen ja erilaisiin filttereihin. Onhan se oikeastaan aika kiva, kun rypyt katoavat naamasta ja kaulalta ja ihosta tulee tasaisen värinen.

(Nyt tulee aivan liian monta, Snapchatin tuunaamaa, naamakuvaa. Joulupukeutumiseenkin on näköjään todella panostettu, kun päälle on löytynyt t-paita, jossa on banaanin kuvia.)








Tämän viimeisen kuvan tyyli kiehtoo minua jollakin tavalla, ja voisin hyvin kuvitella itseni tuon näköisenä (ukkeli oli tietysti asiasta eri mieltä). Olen haaveillut jo pitkään - en tiedä, mistä syystä  - myös tummanvihreästä tukasta.

Snapchat muuttaa automaattisesti ihoa tasaisemmaksi, ja vaikka olisi mukava uskoa ja uskotella, että näytän tuolta, niin totuus on kuitenkin toinen. En edelleenkään halua lähteä sille linjalle, että rupeaisin muokkaamaan kuviani, vaikka niin kuuluisi kai nykyaikana tehdä. En oikein ymmärrä sitä, että jos ihminen ei pysty hyväksymään itseään sellaisena kuin on, niin onko niitä omia kuvia sitten pakko julkaista. Toki kilpailu somessa on kovaa, ja jokainen haluaa esiintyä edukseen ja saada myönteistä huomiota, mutta kannattaako se pitkällä tähtäimellä kuitenkaan? Minusta ainakin tuntuu, että jos tottuisin laittamaan itsestäni kaunisteltuja kuvia, niin kynnys näyttää naamani sellaisena kuin se todellisuudessa on, ilman minkäänlaista kuvamuokkausta, varmasti kasvaisi, ja se tuntuisi todella pelottavalta ajatukselta.

En myöskään osaa ajatella somea reaalimailmasta irrallisena paikkana, jossa pätevät eri säännöt kuin muussa elämässä. Joudummehan me kohtaamaan ihmiset todellisessa elämässäkin oikeilla naamoillamme, joten miksi somessa pitäisi toimia toisin? Siksi koska somessa voi niin tehdä? Tiedostan kyllä olevani varsin jälkeenjäänyt näiden ajatusteni kanssa, ja saatan olla jopa hieman tiukkapipoinenkin, mutta minusta totuus on aina parempi kuin kaunistelu tai jopa suoranainen huijaaminen.


Mutta nyt saavat analyysit riittää. Jouluisempiin tunnelmiin!

Kävimme eilen ukkelin kanssa eteläisessä Medellínissä Sabaneta-nimisessä kaupunginosassa. Minulle on ollut yllätys, miten erilaisia Medellínin eri kaupunginosat voivat olla, ja Sabaneta yllätti todella positiivisesti. Ukkeli totesi Sabanetan muistuttavan jotakin Välimeren alueen pikkukaupunkia, ja vähän sellainen se minustakin oli. Turisteja ei juurikaan näkynyt (paitsi tietysti me kaksi!), vaan meno oli vielä hyvin aitoa kolumbialaista.


Maistoimme sokeriruokomehua eli guarapoa, joka valmistetaan tuoreesta sokeriruo'osta ja limetistä. Sokeriruokokeppi tungetaan tuohon rattaan vieressä näkyvään reikään, ja valmis mehu valuu siivilän kautta ämpäriin. Toinen mies kauhoo ämpäristä valmista mehua mukeihin ja tarjoilee sitä janoisille asiakkaille.

Mehu oli varsin makeaa mutta hyvää. Virkisti mukavasti!

Sabanetan keskusaukio kirkon vierellä vaikutti varsin miellyttävältä paikalta, varsinkin kuumana päivänä.

Puluille oli tehty kolmikerroksisia asumuksia.

En viitsinyt käyttää tonttulakkia päässäni kovin kauan, kun se oli ukkelin mielestä niin nolo. Voi kiesus.

Aukion laidalla on kuuluisa Santa Anan kirkko sekä paljon baareja ja ravintoloita. Kirkossa oli juuri (ilmeisesti joulupäivän) messu menossa, ja väkeä riitti ulos asti.


Kirkko on suosittu erityisesti siksi, että vuonna 1968, eräänä tiistai-iltana, jotkut uskoivat nähneensä messun aikana Neitsyen. Siitä lähtien erityisesti tiistai-illan messut ovat olleet äärimmäisen suosittuja, kun ihmiset tulvivat paikalle rukouksineen ja toiveineen. Joidenkin toiveet ovat toteutuneetkin, ja tapahtumia on pidetty ihmeinä.




Mie olen tämän kulmakunnan kingi!
Mekin päätimme käydä tuohon kadunvarteen istumaan ja juomaan oluet.


Kävimme myös Envigadon uudessa ostoskeskuksessa Vivassa. Olen ollut Santa Cruzin jälkeen todella ihmeissäni siitä, miten monta ostoskeskusta Medellínissä on (Santa Cruzissahan oli vain se yksi). Tietysti samat kaupathan niissä suurelta osin on, mutta onpahan kuitenkin vara valita, jos ostoskeskuksissa kuljeskelu kiinnostaa.

Viva oli niin suuri, että kolmannesta kerroksesta löytyi autokauppa ja lasten huvipuisto ja neljännestä kerroksesta useampi jalkapallokenttä.

Söimme tuolla ne hampurilaisateriat eräässä paikallisessa, vähän fiinimmässä hampurilaisravintolassa. Täällä on Mäkkäreitä, Burger Kingejä ja KFC:itä aivan kuten muuallakin maailmassa, mutta ne eivät oikein vedä täkäläisiä ihmisiä puoleensa. Samaan aikaan kun amerikkalaisketjujen paikat ammottavat tyhjyyttään, paikallisiin hampurilaispaikkoihin joutuu jonottamaan.



Sitten olikin aika siirtyä kotiin kärvistelemään liian täyden vatsan kanssa, niin kuin olisi tullut syötyä isompikin sika. Joulutunnelma oli siis siltä osin kohdallaan. 😆

Sabanetan pääkatu oli joulupäivänä varsin autio.



Täällä onkin tänään jo ihan tavallinen arkipäivä, sillä joulu kestää täällä vain yhden päivän. Mutta sinne muualle toivottelen rattoisaa tapaninpäivän jatkoa!

24 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, etenkin nuo puistokuvat. Juu, snapchatissa on hyvät filtterit. Niillä näkee, miltä voisi näyttää.. Huoks. Hyvää tapaninpäivän iltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmillista toisaalta, että tuollaisia sovelluksia, jotka näyttävät, miltä voisi näyttää. Eihän niistä tule kuin paha mieli. Mur mur.

      Mukavia tapaninpäivän rippeitä sinnekin! Täällä on kello vasta yksi iltapäivällä, joten päivää on vielä paljon jäljellä.

      Poista
  2. Onneks on puhelin mihin ei saa mitään äppejä... Vaikka kiitos asiakaskuntani, oon mäkin vaihtanut naamoja ja oksentanut sateenkaarta. :D

    Ihanan näköisiä vihreitä puistoja, minusta on kivvaa, että kaupunkeihin jätetään vehreämpiä alueita. Ei tartte välttämättä olla puisto, vaan pienikin kaistale puita ja istutuksia piristää kivasti. Niissä on kiva ihan vaan istuskella ja katsella ohikulkijoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Semmonen puhelin pitäisi kyllä mullakin olla! Toisaalta käytän niin paljon karttaa, whatsappia ja sen sellaisia, että en taitaisi enää kovin vanhan mallisella luurilla pärjätä.

      Medellínin koko yleisilme on aika vihreä, mutta olen ollut itse asiassa yllättynyt siitä, miten vähän täällä kumminkin yleisesti ottaen on puistoja. El parquehan voi tarkoittaa täällä kahta asiaa, puistoa tai aukiota, ja yleensä se tarkoittaa jälkimmäistä. Mutta onneksi niitä puistoja kuitenkin on, sillä ihmisten katselu on yksi parhaimmista ajanvietteistä. ;-)

      Poista
  3. Hih, hauskat kuvat.Tuo kielikuva, hih;D Mulla oli Snapchat käytössä vain hetken, en oikein ihastunut siihen ja kun Instaan tuli Story-juttu, niin poistin lopullisesti,ehkä käytin Snapchattia 2 kertaa.. Joskus pelkkä valokin siloittaa hieman ihoa, huomasin kun otin peili-selfien, ja peilin yläpuolella on lamppu;D
    Samanlaista sokeriruokomehua jota tehdään samalla systeemillä oli Venezuelassa, ja täälläkin näkee sellaista joskus, mutta en itse erityisesti pitänyt siitä.
    Tosi kivan näköistä tuolla alueella, ihanan värikästä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin, että onkohan tuo kielikuva liian kaamea julkaistavaksi, mutta on täällä muistaakseni nähty kaameampiakin kuvia. ;-D Oletan, että blogini lukijat eivät (enää) kovin pienestä säikähdä. :-)

      Se on kyllä totta, että valaistuksella on hirveän paljon merkitystä, millaiselta kuvassa näyttää. Jos valo tulee "sopivasta" kulmasta, niin kaikki rypyt takuulla näkyvät - sellaisetkin, joita ei edes ole! :-D

      Luulin ensin, että sokeriruokomehuun oli lisätty hirveästi sokeria, kun se oli niin makeaa, mutta ei kai sitten kuitenkaan. Kai se sokeriruoko on, ainakin nimestään päätellen, itsessään niin makeaa.

      Poista
  4. P.S. Keksit aina niin mainiot otsikot;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäsit. :-) Mietin, että tulinkohan keksineeksi taas niin kaukaa haetun otsikon, että sitä ei edes tajua kukaan...

      Poista
    2. Muuten , unohdin kysyä mitä mieltä olette Medellinin liikenteestä,.Kolumbialainen ystäväni oli puhunut entisen anoppinsa kanssa ,yli 80 v. , joka asuu Medellinissä ja valitti että nykyään on ihan mahdotonta päästä yhdestä paikasta toiseen.

      Poista
    3. Tuo on kyllä täysin totta! Varsinkin ruuhka-aikaan (joka tuntuu jatkuvan varsinkin illalla tuntitolkulla) on todella turhauttavaa, kun suurin osa ajasta menee paikallaan olevassa autossa istumiseen, kun odottaa, että liikennevalot vaihtuisivat ja autoletka liikkuisi eteenpäin. Ei ole ihmekään, että täällä on niin paljon saasteita. Ei taida picot ja placat paljon auttaa...

      Poista
  5. Tuo sokeriruoko mehu vaikuttaa mielenkiintoiselta - ilmeisesti sitä juodaan siellä muutenkin (ettei vain turistit ?). Costa Ricassa meille esitettiin samantapainen kone, mutta siinä tarvittiin härkä kävelemään ympyrässä, jotta ruo’osta saatiin mehut irti eli se härkä oli se moottori. Luulen, että se oli vähän enemmän teatteria...
    Ihailen aina näitä sinun ’streetkuvia’ , miten saat ne otettua noin kivasti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sokeriruokomehu on täällä todella suosittu juoma, ja sitä taitavat juoda enemmänkin paikalliset kuin turistit (jotka ehkä pelkäävät saavansa mehusta tai jääpaloista pöpöjä). Mehulla on ilmeisesti jotain terveysvaikutuksiakin, mutta ainakin se piristi kivasti. Viime päivät ovat olleet paljon kuumempia ja aurinkoisempia kuin ensimmäisten viikkojen päivät, jotka olin täällä, ja kuumuus on tullut vähän yllätyksenä. Tuommoinen mehu tulee siis joskus enemmän kuin tarpeeseen!

      Yritin muistella, väännettiinkö tuon koneen kampea jotenkin, jotta mehu saatiin puristetuksi ulos, mutta muistaakseni ei. Ilmeisesti siinä oli jokin moottori, ja riitti, kun sokeriruo'on vain työnsi reiästä sisään.

      Olen vähän hämmentynyt mutta hirmu iloinen tuosta mitä sanoit kuvistani.<3 Minä kun vain näpsin noita kuvia, ja minua jää aina jälkeenpäin harmittamaan, kun minusta tuntuu, että olisin voinut saada monesta paikkaa paljon parempiakin kuvia, jos olisin vähän malttanut ajatella ja suunnitella. :-)

      Poista
  6. Huomaan että kahviloissa kukaan ei halua istua auringossa ......HYVÄÄ UUTTA VUOTTA !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä havainto! Auringossa oli niin paahtavan kuuma, että kukaan ei tosiaan halunnut istua auringossa. Paitsi minä olisin halunnut, mutta ukkeli ei. :-D

      Hyvää uutta vuotta sinullekin! <3

      Poista
  7. Hyvät kuvat ja tarinat tälläkin kertaa. Teikäläisen huumori ei petä ;-)
    Itsekin voisin kuvitella siut viimoisen kuvan lookissa, vihreäkin voisi sopia vallan mainiosti.
    -m

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäsit. <3

      Tuo viimeisen kuvan lookki olisi kyllä tosi kiva, mutta harmi vaan, kun siinä olisi niin hirveä homma. Ei riittäisi, että värjäisi tukan, vaan pitäisi laittaa meikit ja maalata huulet, ja nenärengaskin pitäisi olla. Mutta senhän nyt saisi äkkiä - jos vain uskaltaisi ottaa. ;-D Ja sitten pitäisi käännyttää vielä tuo ukkokin tykkäämään lookista, ettei tarvis kuunnella joka päivä kommentointia. :-D

      Poista
  8. Voihan kääk. Nyt tuli hirmu kiusaus ladata Snäppi omaankin puhelimeen ihan vaan filtterikokeilujen takia, vaikka mua onkin jo pitkään ihmetyttänyt, mikä saa aikuiset ihmiset lisäilemään itsellen jotain kissan tai koiran korvia ja kuonoja. Ei säväytä mua millään lailla, mutta kieltämättä olis kiva ihan vaan kokeeksi käyttää ilmaista silityspalvelua, koska näyttää todellakin toimivan, kun sun jo ennestään kauniista kasvoista saa loihdittua vaikka mitä. (Olen muuten kerran törmännyt yhteen puolituttuun, joka näitä siloitusfilttereitä suosii, ja pakko sanoa, että sen verran säikähdin totuutta siinä livekohtaamisessa, että oli hieman jopa vaikeaa pitää oma naama siinä määrin kurissa, ettei reaktio näy päällepäin).

    Ja olen Leenan kanssa samaa mieltä sun street-kuvista. Niissä on aina jotenkin erityisen paljon aitoa tunnelmaa. Maisemien ja ihmisten värikkyys toki auttaa asiaa, mutta ei ne ilman kuvaajan silmää ja taitoja tunnelmiksi muutu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3

      Kyllä tuo kuvien kanssa leikkiminen on aikamoisen koukuttavaa puuhaa. En minäkään olisi uskonut, että koskaan lataan kännykkään jotain Snapchatiä, mutta ukkeli näytti niin hassulta afrotukassa, että olihan se ihan pakko kokeilla. :-D Tosin mulla ei ollut Snapchatissä sitä afrotukka-mallia ollenkaan, mitä vähän ihmettelin. Onkohan eri ihmisillä eri filtterit? Ja varmasti noita kuvamuokkausjuttuja on muuallakin kuin Snäpissä. Taitaa kuitenkin olla parempi, etten rupea etsimään niitä, tai muuten voi olla, etten saa mitään järkevää aikaiseksi. ;-)

      Voin oikein hyvin kuvitella tuon livekohtaamisen. Varmasti kaamea tilanne! Tuo on yksi syy, miksi en halua lähteä filtteröimään kuviani, koska minä varmasti pelkäisin jatkuvasti, että joku blogini lukija näkee minut jossakin livenä, ja totuus paljastuisi. Parempi kun on puhtaita jauhoja pussissa, niin saa kulkea rauhallisin mielin. :-)

      Leenalle jo tuossa kirjoittelinkin, että minä aina vain näpsin hätäisesti noita katukuvia, enkä ole koskaan ajatellut, että kuvissani olisi jotain erityistä. On siis todella mukava kuulla, että näette niissä jotain sellaista. <3

      Poista
  9. Olenpa ollut tylsä, kun olen ollut tyystin ulkona kaikenlaisesta filtteröinnistä. Ei niin, etteikö sille olisi ollut tarvetta. Pitäisi varmaan tutustua hommaan, mutta asiaa vähän haittaa, että itse otan lähes kaikki kuvat digijärkkärilläni ja kännykällä lähinnä vain viestittelen.

    Katunäkymäsi ja etenkin nuo VÄRIT ilahduttavat minua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen myös vannoutunut kameran käyttäjä, vaikka minulla tosin on vain pokkarikamera. Kännykällä otan kuvia vain silloin, jos en viitsi jostain syystä kaivaa kameraa esiin (esim. kaupassa) tai jos pelleilen jonkin kuva-applikaation kanssa. ;-) Juu, ja tuleehan niitä selfieitäkin joskus otettua.

      Yleisilme on täälläkin sellainen perus-ruskea-harmaa-valkoinen, mutta onneksi noita värilänttejä aina löytyy.

      Poista
  10. Hei! Minun on jo kauan pitänyt kommentoida blogiasi, mutta se on vain jäänyt - plus kerran kirjoitin pitkän kommentin, mutta se poistui ennen kuin ehdin lähettää sen... mutta yritetään taas.

    Löysin blogisi jo yli vuosi sitten, kun etsin netistä jotain ulkomaihin/reissailuun liittyvää blogia. Olin lähinnä lukenut portaalien paljon mainoksia sisältäviä blogeja, mutten oikein saanut itse niistä mitään irti. Sitten löysin sinun blogisi, ja aloin lukea sitä ihan ensimmäisestä postauksesta asti. Luin kaikki postaukset ja myöskin kommentit, ja oli kiva huomata, että sinulla on edelleen samoja seuraajia kuin alkuaikoina! Olet myös todella taitava kirjoittaja, ja mietin heti ensimmäiseksi, että joko luet vapaa-ajalla paljon tai kenties opiskelet/olet opiskellut kieliä innokkaasti.

    Olen itse opiskellut useita kieliä, joten postaus telugun kielestä oli hurjan mielenkiintoinen ja kattava. Olisin voinut lukea kokonaisen kirjan samasta aiheesta! Mieheni tykkää myös kuvailla vanhoja, hylättyjä taloja, joten olen joskus näyttänyt hänelle niitä postauksia.

    Olisi tehnyt mieli kommentoida lähes joka postaukseen jotain, mutta ajattelin, että sinulla menisi hermot kommentoida vuosia vanhoja juttuja, joten päätin säästä kaikki sanani tänne uusimpaan päähän. Kiitos paljon blogistasi, olet taitava kirjoittaja ja hyvä kuvaaja myöskin :)

    - Tytti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun piti lukea kommenttisi useampaan kertaan, kun ilahduin siitä niin kovin. :-) Kiitos siis suuresti kommentistasi, ja todella harmillista, että aiempi kommenttisi katosi! On myös hauska kuulla, että meillä on miehesi kanssa yhteinen kiinnostuksen kohde.

      On kyllä todella huikeaa, että olet jaksanut lukea blogini alusta asti! Jotenkin nolostelen niitä ihan alkuaikojen tekstejä, kun tuntuu, että kirjoitustyylini on muuttunut vuosien saatossa niin paljon, etten ehkä enää tunnistaisi itseäni kovin hyvin niistä ihan vanhimmista teksteistä. Mutta ehkä on ihan normaaliakin, että tyyli muuttuu vuosien aikana. Tajusin muuten juuri, että Kukkapilli täyttää vuoden alussa kymmenen vuotta! On kyllä ihan uskomatonta, että jotkut lukijat ovat pysyneet matkassani kaikki nämä vuodet. Olen siitä kovin kiitollinen. <3 Ja juuri lukijoiden takia olen jaksanut niin pitkään kirjoitellakin. Vanhempia tekstejänikin saa toki kommentoida, ja vastaan kommentteihin oikein mielelläni!

      Kielet ovat aina kiinnostaneet minuakin todella paljon jo siitäkin syystä, että uskon, että kieli on ikkuna (vai pitäisikö sanoa ovi :-D) vieraaseen kultuuriin. Opiskelin aikoinaan espanjaa pääaineena ja yleistä kielitiedettä sivuaineena, ja telugua on tullut opiskeltua itsekseni. Nyt täällä Kolumbiassa (ja aiemmin Boliviassakin) espanjan taito on noussut arvoon arvaamattomaan, vaikka puheen tuottaminen ja kuullun ymmärtäminen ovat edelleen aika ruosteessa, kun en ole joutunut käyttämään espanjaa niin moneen vuoteen. Onneksi lukutaito on sentään tallella! Uuden kielen opiskelukin kiinnostaisi kovasti, mutta en ole vielä keksinyt, mikä se kieli voisi olla. Viroa ajattelin, kun viron taidosta voisi olla oikeasti hyötyäkin, sillä Viro kiinnostaa matkailumaana todella paljon, ja uskon, että siellä tulee pyörittyä tulevaisuudessa enemmänkin.

      En ole koskaan ajatellut olevani mitenkään erityisen taitava kirjoittaja, mutta aivan ihana kuulla, jos tekstini tuntuvat mukavilta lukea. :-)

      Oikein mukavia välipäiviä sinulle, Tytti, ja tietenkin ennen kaikkea: onnellista uutta vuotta 2019! <3

      Poista
  11. Tollai tumma violetti kyllä sulle sopis aivan hyvin. Ittekki värjäisin, ellen olis hiukseton. :DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalju on kyllä huomattavan iso este hiusten värjäämiselle. :-D

      Mukavaa viikonloppua, Timo!

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3