Lääketiede on edistynyt niin valtavasti, ettei terveitä ihmisiä oikeastaan enää ole.


lauantai 22. joulukuuta 2018

Feliz Navidad

Ajattelin nyt olla lätisemättä mitään sen pidemmin ja laittaa vain muutaman jouluisen kuvan täältä varsin epäjouluisista olosuhteista. Yritän nyt kerrankin olla ajankohtainen enkä laittaa kuvia esimerkiksi paikalliselta hautausmaalta, jossa on sielläkin tullut jo käytyä.
Me emme ukkelin kanssa vietä joulua tänä vuonna mitenkään. Jonkun mielestä tämä saattaa kuulostaa varsin ankealta, mutta näissä olosuhteissa joulumielen ja -tunnelman aikaansaaminen tuntuu mahdottomalta tehtävältä, koska ne minulle tärkeät jouluiset elementit (lumi - tai ainakin kylmä - läheiset ihmiset ja se oma suomalainen joulukulttuuri) puuttuvat ihan kokonaan. On siis parempi antaa periksi heti kättelyssä eikä edes yrittää mitään kehnoja joulun jäljitelmiä. Palmupuut ja kolmenkymmenen asteen lämpö kun eivät mitenkään erityisesti kohota joulumieltä, ainakaan omalla kohdallani.


Onneksi joulu - kuten mikään muukaan juhlapäivä - ei ole minulle mitenkään erityisen tärkeä. En kuole siihen, jos joulu jää juhlimatta. Elämä jatkuu ihan samalla tavalla, vietin joulun tai en. Oikeastaan ainoa juhla, joka on minulle todella tärkeä (omien synttäreiden lisäksi!) on uusivuosi, ja vuosihan vaihtuu kaikkialla maailmassa. Mikään tuskin voi koskaan vetää vertoja viime uudellevuodelle, jonka vietimme Rio de Janeirossa, mutta onneksi ei ole tarviskaan. Vuodet ovat erilaisia, ja olen kiitollinen siitä, että minulla on tuommoinenkin muisto. Joskus havahdun vähän hämmästyneenä ihmettelemään, onko tämä oikeasti minun elämääni, vai kuokinko jonkun toisen elämässä. Koska jos saisin valita, tämä olisi juuri sellaista elämää, jollaista haluaisin viettää: elää maailmalla, milloin missäkin.
On ollut oikeastaan aika huvittavaa huomata, miten täkäläisillä on kaikki oikean (siis suomalaisittain ajateltuna oikean) joulun elementit hallussa. On joulukuuset, joulupukit, lumiukot ja porot.

Maagista joulua!

Suomalainen joulupukkikin pääsi tällä viikolla paikalliseen lehteen.Tuossa kerrotaan muun muassa, että tämä punanuttuinen mies, virallinen joulupukki, asustelee Rovaniemen liepeillä ja että Joulupukin kylässä voi esimerkiksi vierailla porotilalla ja pilkkiä(!). 

Olin itse asiassa ajatellut, että voisin yrittää rakentaa joulua hieman tähän huusholliinkin. Teki mieli leipoa pipareita, koska Leenalla oli niin mainiolta kuulostava piparkakkuohje. Teki mieli ostaa jouluvaloja, koska nyt niitä voisi kerrankin ripustella parvekkeelle ristiin ja rastiin ilman pelkoa siitä, että ne peittyisivät lumeen. Ajattelin jopa, että voisin tehdä joulupuuroa, glögiä tai kehitellä jonkinlaisen joulupäivällisen.


Piparien leipominen kaatui kuitenkin siihen, että kumpikaan meistä ei tykkää joulupipareista. Jouluvalojen tuottama ilokin olisi kovin lyhytaikainen, ja valot pitäisi raijata aikanaan Suomeen tai yrittää päästä niistä jotenkin muuten eroon. Joulupäivällinen puolestaan kaatui ihan suoranaiseen laiskuuteen.

Mutta on meilläkin sentään jotain jouluista, nimittäin joulutähti!


Kerrankin ei tarvinnut pelätä, että joulutähti paleltuu matkalla kaupasta kotiin. 😆 Kannoin kukan kaupasta ihan ilman mitään suojapapereita, mikä tuntui melkoiselta luksukselta.


Mutta nyt me toivottelemme Nallen kanssa täältä oikein nautinnollista ja tunnelmallista joulua kaikille! ❤ Tonttulakit on toki matkassa (kaksi isoa ja yksi pieni 😊), ja saa nähdä järkytänkö taas ukkelin ja kuljeskelen koko joulupäivän tonttulakki päässä.

P.S. Sanoinko postauksen alussa, että laittaisin vain kuvia ilman mitään lätinöitä? Ei tainnut taas ihan onnistua?

20 kommenttia:

 1. Hah hah, mä niin arvasin, ettet onnistu! Mut onneks et, niitä lätinöitä on kiva lukea. Ne on jotenkin niin aitoja.

  Kai sä nyt lähdit torille, kun Suomi mainittiin? Taisit lähteä, kun on kuvia noista kivannäköisistä puukiekkokoristeista. Tossa autokuvassa mietin pitkään miksi auton puskurissa on pierutyyny - ennen kuin huomasin poronsarvet...

  Mullakin piti Kanarialla aina olla joulutähti - tai useampi. Joulukuusikin meillä oli, muovinen, mutta silti.

  Hyvää joulunaikaa teille sinne lämpöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidatpa sitten tuntea minut paremmin kuin minä itse. ;-)

   Tuo pierutyynyjuttu sai mut repeämään ihan totaalisesti. :-D Kyllähän tuo punainen mollukka tosiaan vähän pierutyynyltä näyttää.

   Nuo puukiekkokoristeet roikkuivat sellaisesta joulukuusen malliin rakennetusta kehikosta, joka oli kasvitieteellisessä puutarhassa. Jäi vähän hämärän peittoon, että kuka nuo kiekot oli tehnyt.

   Hetken aikaa minäkin harkitsin jotain pientä kuusta, mutta tulin sitten järkiini, kun kuusesta olisi vielä hankalampi päästä eroon kuin jouluvaloista. :-)

   Mukavaa joulunaikaa teillekin!

   Poista
 2. Upeita kuvia ja niin kauniita näkymiä! Kyllähön se niin on että me suomalaiset taidamme tarvita sitä lunta ja pakkasta että pääsemme kunnolla joulufiiliksiin.. En minäkään oikein 30asteen lämpöä osaa yhdistää joulumieleen:) Meillä on täällä kyllä kovin kaunista kun juurikin tuota lunta satoi ja vielä sellaista pehmoista "hötölunta":) Suloinen nalle odottaa selvästi jo joulupukkia! Ihanaa ja Tunnelmallista joulun aikaa sinne teille💖🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ainakin taitaa se kylmyys ja lumi olla kaikkein ratkaisevin tekijä joulutunnelman synnyttämisessä. Ihanaa, että teillä siellä on valkoinen joulu, ja lumikin on vielä ihan oikeanlaista. :-)

   Nalle odottelee tosiaan jo kovasti joulupukkia. On kovasti huolissaan, että osaakohan se joulupukki tulla tänne kaukaiseen maahan. ;-)

   Ihanaa joulunaikaa sinullekin sekä koko perheellesi! <3

   Poista
 3. Nalle varmaan osaa lisätä joulutunnelmaa, kun on noin tyylikäs tonttunakin. Laita siekin hiippa päähän, fiilis tarttuu. Ja ainahan voi määritellä joulunsa itse, ei se "juokse porosein" -moodi ainoa oikea ole... Mukavaa joulua joka tapauksessa teille kaikille!Ihan omalla lailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, olipas hauska kommentti. Ei kaikkien tarvitse tosiaan viettää porojoulua, vaan joulusta saa tehdä ihan sennäköisen kuin haluaa. :-)

   Nallelta terveisiä! Kiittää kovasti kehuista. <3

   Poista
 4. Mukavaa joulua sinne helteeseen!

  Meidän epäjouluisin suoritus on ollut se, että oltiin jouluaattona Tokiossa kavereiden kanssa ravintolassa syömässä ja kun meillä ei Hra Kepposen kanssa ollut muuta tekemistä, niin käytiin sen jälkeen pubissa :)

  Minä en hirveästi uskalla enää suunnitella, että joulu menee tietyllä kaavalla. Se menee sillä mitä sattuu tapahtumaputkesta tupsahtamaan oli se sitten sairaalakeikkaa tai pieleen menneitä muuttoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinne Suomeen! Toivotaan teidän perheeseen rauhaisaa joulua, ilman mitään yllätyksiä (ainakaan epämiellyttäviä sellaisia)!

   Tokion-joulunne ei tosiaan kuulosta ihan perinteisimmältä joululta, mutta jäi varmasti ainakin mieleen. :-) Ehkäpä minäkin yritän houkutella ukkelia jouluna pubiin. :-D

   Poista
 5. Kyllä se taitaa tosiaan olla niin, että suomalaiseen jouluun kuuluu lumi ja muutenkin talvilämpötilat. Pari vuotta sitten olimme joulun alla Australiassa ja siellä tuntui ihan älyttömältä katsella näyteikkunoita, joissa oli lunta, poroja ja tonttuja kun ulkona oli helle ja uima-altaan ympärillä käyskenteli jonkinlainen jääkarhu.
  Nauttikaa te olostanne ja jos vielä löytyy yhteisiä vapaapäiviä, niin mikäs sen parempaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uima-altaan ympärillä käyskentelevä jääkarhu kuulostaa jo perin eksoottiselta näyltä. :-) Mutta kyllä se niin on, että suomalainen kaipaa jouluunsa niitä omia elementtejä, joista talvi taitaa olla se merkittävin. Ilman sitä ei "oikea" joulu voi tulla.

   Kiitos, Leena, ja ihania jouunpyhiä sinulle ja perheellesi! <3

   Poista
 6. Feliz Navidad sinnekin:) Täällä just postasin hieman jouluisista kuvista, vaikka 20 astetta eikä joulu täällä edes virallinen juhlakaan;D Muistan miten Venezuelassakin tuntui hassulta lämpimässä kaikki jouluiset jutut;D Täällä joulupäivätkin ihan tavallisia arkipäiviä, tosin tietyissä kaupungeissa kuten Jerusalemissa, Jaffassa, Nasaretissa, Haifassa voi aistia joulun tunnelmaa vähän enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä jotenkin kuvittelin, että joulu ei olisi Kolumbiassakaan mikään iso juhla, mutta väärässäpä olin. ;-D

   Mukavaa jouluviikkoa - juhlilla tai ilman. <3

   Poista
 7. Hyvää Joulua !🎄🎁🎄🎁

  VastaaPoista
 8. Hyvää helle joulua ! Luulen, että erilainen joulu vaatii maiseman muutoksen. Ainakin meillä, viihdymme suht ok pölyn ja epäjärjestyksen kanssa, mutta joulu muuttaa kaiken. Jopa tiskialtaan alapuolella oleva kaappi on järjestyksessä (oikeastaan se taitaa olla se ainoa kaappi järjestyksessä).Tänään on kokattu armeijalle vaikka meitä on kaksi ja huomenna toivottavasti kolme. Toivon mukaan maisemanmuutos heti joulun jälkeen. Hyvää joulua teille kolmelle sinne ja uusia kuva pläjäytyksiä odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että paikkojen puunaaminen jouluksi on aika yleinen ilmiö. :-) Vaikka siivoaminen on välillä niin tylsää puuhaa, niin kummasti siitä tulee kuitenkin jollain tavalla jouluinen mieli, kun tietää paikkojen olevan järjestyksessä.

   Mukavaa ja rentouttavaa joulunaikaa teille! Ja onnistunutta maisemanmuutosta myös! <3

   Poista
 9. Ihanaa, että saat elää sellaista elämään, josta pidät. Minustakin olisi kiva elää siellä täällä maailmalla, edes osittain, mutta tässä elämäntilanteessa se on mahdotonta. Mutta kukas tietää mitä tulevaisuudella on tarjolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä sitä tosiaan koskaan tiedä, mitä elämä tuo tullessaan! Minä en olisi vielä jokunen vuosi sitten osannut ikinä kuvitella (tai uskaltanut edes toivoa), että saisin vielä joskus viettää niin paljon aikaa maailmalla.

   Mukavaa joulun jatkoa!

   Poista
 10. Olethan löytänyt Medellínin suomalaisen kaupan Nórdican?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ollut kuullut moisesta, mutta googlestahan tuokin löytyi. En taida oikein innostua kaupasta, kun se näyttää olevan sisustusliike. Jos sieltä olisi saanut karjalanpiirakoita tai ruisleipää, niin sitten ehkä. :-)

   Oli kuitenkin hauska tietää tämäkin. Kiitos vinkistä!

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3