Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


tiistai 22. maaliskuuta 2011

Kesäisiä kuvia

Kesällä on mukava pestä pyykkiä, koska pyykit kuivuvat niin nopeasti, parhaimmillaan alle tunnissa.

Tässä huushollissa on näköjään pyykätty sareja useampikin kappale samana päivänä. Sarien kuivattaminen saattaa olla joskus hieman ongelmallista, koska ei ole aivan helppo keksiä kuivauspaikkaa vaatekappaleelle, jonka pituus on viidestä yhdeksään metriin. Parvekkeiden reunoihin sarit saa kuitenkin taiteiltua suhteellisen näppärästi. Samalla alakerran naapurikin saa nauttia parvekkeellaan liehuvista sareista. :-)

Osman Sagar -järvi.

Tämähän näyttää aivan Keralalta! Oikeasti tämä kuva on Hyderabadin Lumbini-puistosta Hussein Sagar -järveltä päin nähtynä.

Keskellä Hussein Sagar -järveä, pienellä saarella, sijaitsee 18 metriä korkea Buddha-patsas, jota olen aiemmin ihaillut vain rannalta. Nyt pääsin käymään patsaalla vanhojen konkareiden matkassa, joten sain olla ihan turisti. Patsaalle pääsee veneillä, jotka lähtevät Lumbini-puiston rannasta.

Tavalliset alukset kulkevat pitkin päivää, mutta iltaisin on mahdollista päästä patsaalle myös moottoriveellä. Venematka on lyhyt, ehkä 5-10 minuuttia, mutta ei patsaskaan kovin kaukana ole.

Tässä niitä pelastusliivejä nyt olisi. Anyone...?

Saarella ei oikeastaan ole muuta kuin Buddha-patsas, muutama suihkulähde sekä pieni aukio, jonka laatoitusta ja nurmea paraikaa uudistettiin. Saarella saa käyskennellä ehkä 10-15 minuuttia, minkä jälkeen sama paatti vie takaisin rantaan.

Buddha-patsas kaukaa...

... ja läheltä.

Patsas on kaiverrettu valkoisesta graniitista, ja sen kaivertamiseen kului 200 mieheltä kaksi vuotta.

Olen aiemminkin kertonut patsaaseen liittyvän surullisenkuuluisan tarinan, mutta kerron sen vielä uudestaan. Kun patsasta tuotiin paikalleen 1980-luvun lopussa, patsas kaatui, ja patsaan alle jääneet 8 miestä kuolivat. Patsas vajosi järven pohjaan ja makasi siellä parisen vuotta, ennen kuin se pystytettiin uudelleen vuonna 1992.

Harvinaista herkkua: autoajelulla Lumbinin lastenpuistossa. :-)

11 kommenttia:

 1. Tuo järvi jonka keskellä on Buddha-patsas on aivan ihana nähtävyys mielestäni! Varsinkin iltaisin, kun patsas on valaistu kauniisti. Mieleenpainuvin kokemus vuosien takaiselta matkaltani Hyderabadiin.

  VastaaPoista
 2. Täälläkin pyykki kuivuu nopsaa kun on lämmintä,mutta olen luovuttanut puluille,joten pyykki kuivuu nyt telineessä ikkunan vieressä....
  Kiva kun teillä on tuo järvi ja tuosta Buddha-patsaasta muistankin lukeneeni aikaisemmasta postauksestasi.Ihania kukkia!

  VastaaPoista
 3. Anna, minustakin patsas on tosi hieno varsinkin juuri iltaisin, ja kauempaa katsottuna. Läheltä katsottuna ja päivällä se näyttää lähinnä vain patsaalta. :-)

  Yaelian, voi itku, nuo pulut ei kyllä kuulosta yhtään kivoilta! Mutta hyvä että olet keksinyt edes jonkun puluvapaan paikan. :-)

  VastaaPoista
 4. Pääsit siis sinäkin turistiksi!

  Meidän Pinjalla todettiin toissapäivinä streptokokkitulehdus. Kaikenlaista sitä reissusta mukanaan kantaa. ;-)

  Leppoisia päiviä sinne lämpöön!
  - Minna

  VastaaPoista
 5. Heippa Minna! :-)

  Hihii, joo, niin pääsin, ja se oli ihan kivaa vaihteeksi. :-)

  Voi ei, toivottavasti tuo streptokokki oli nyt viimeinen "Intian-tuliainen", minkä matkalta saitte. Intia ei vaan näytä jättävän teitä rauhaan... Pikaista paranemista Pinjalle! :-)

  Kiitos, ja lämpöistä kevään odottelua sinne Suomeen!

  VastaaPoista
 6. Ai vitsi, olinko minä tällä kertaa konkari? Oon tuntenut itseni täällä vielä melko turistiksi sun mukana:) Kiva oli puistossa käydä uudestaan ja patsaalla tietty. Säkin pääset meidän lasten kautta tosiaan näkemään tästä kaupungista ihan uuden puolen:) Minusta taas olisi kiva tosiaan nähdä tuo patsas iltasella, kun se olisi valaistu. No jospa sitä vielä joskus ehtisin sen nähdä? Vinkki vinkki:)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi, joo, olit hyvinkin konkari! Oli mukava, kun itte saatoin vaan käppäillä mukana ja kysellä, että mistäs ne laivat lähtee ja mistä ne liput ostetaan. :-)

  Mähän vien sut/teidät katsomaan sitä patsasta iltaselle ihan milloin vaan, kun vaan kerrot, milloin haluat/te mennä! :-) Me käytiin muuten tänään siellä planetaariossa (siellä Birla Mandir -temppelin lähellä kukkulalla), ja kyllä oli niin p*ska reissu, ettei ole tosikaan. En suosittele! No tulipahan kuitenkin käytyä sielläkin. :-D

  VastaaPoista
 8. Pääsin tänne yllättäen Allun blogia katsellessani. Tämähän onkin kiinnostava blogi, sillä olin pari vuotta sitten Intiassa tehden siellä 5 viikon matkan Rotel-toursin kanssa etelästä pohjoiseen. Tulenkin käymään täällä useamminkin. Kiitos mielenkiintoisista kuvista.

  VastaaPoista
 9. Maija, kiva että löysit tänne ja tervetuloa uudelleenkin! Tuommoinen viiden viikon Intia-kierros kuulostaa tosi mielenkiintoiselta; minäkin tahtoisin semmoiselle. :-)

  VastaaPoista
 10. Mehän käytiin myös siellä planetaariossa. Esim. Heurekaan verrattuna oli aika vaatimaton kokemus, mutta kyllä muksut jaksoi silti innostua. Tarkoitus oli käydä samalla siinä temppelissäkin, mutta se oli just mennyt kiinni.
  - Minna

  VastaaPoista
 11. Minna, ai mä luulin, että teidän piti käydä siellä planetaariossa mutta että se oli kiinni tai jotain. No kiva jos pääsitte kuitenkin käymään siellä! Mulle se planetaarioesitys oli aika iso pettymys, kun olin kuvitellut, että siellä kerrottaisiin tähdistä ja tähtitaivaan jutuista, planeetoista ja sen semmoisista. Sen sijaan sille hienolle tähtitaivaalle heijastettiinkin vain jotain typeriä dioja Intian ensimmäisestä kuualuksesta ja kuumatkailun historiasta muutenkin. Koko 40 minuuttia! Hohhoijaa, melkein pysyin hereillä! :-D Minusta koko planetaarion idea meni siinä ihan kokonaan pilalle, ja se oli kauheaa planetaation tuhlausta; saman diashown kun olisi voinut näyttää jossain auditoriossakin. Aiemmin siellä on kuulemma esiteltykin tähtitaivasta, mutta sen jälkeen kun tuo intialainen avaruusalus kävi kuussa, koko show on ollut vain tuota samaa sontaa. Argh!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. <3