Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Tunnustus ja haaste

Sain lähes samaan aikaan Gorgeous Blogger -tunnustuksen tyylikkään Butter For My Piece Of Bun -blogin Inalta ja Mitä? Missä? jne. -haasteen ihanaisen Appelsiinipuun alla -blogin Yaelianilta. Kiitos molemmille!

Päätin yhdistää nämä kaksi samaan postaukseen, koska molempien ideana on vastata hieman samantapaisiin blogikysymyksiin.

The Gorgeous Blogger


Milloin aloitit blogisi?
Kukkapillin aloitin vuoden 2009 helmikuussa, kun oli tarkoitus muuttaa Intiaan pidemmäksi aikaa. Ruokablogin olin aloittanut jo aiemmin.

Mitä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee?
Kirjoittelen lähinnä Intiaan liittyviä juttuja, ja jutut näyttäisivät liikkuvan maan ja taivaan välillä. Eli siis mitä milloinkin mieleen juolahtaa!

Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin?
Vaikea sanoa. Ehkä se, että yritän ymmärtää Intiaa ja intialaista kulttuuria syvemmin ja välttää kaikenlaisten hätäisten johtopäätösten tekemistä yksittäisten tapausten perusteella. Haluan oppia ymmärtämään, mikä tekee tästä maasta ja näistä ihmisistä sellaisia kuin he ovat, eli selvittää, millaisia syitä on ihmisten käytöksen ja ja yhteiskunnallisten ilmiöiden taustalla. Tavallaan yritän siis katsoa asioita intialaiselta kantilta (suomalaisin silmin toki!), mikä voi tietysti toisaalta olla huono asiakin, koska se saattaa tehdä blogistani vähän tylsän. Ymmärtämystäni yritän laajentaa pitämällä mieleni mahdollisimman avoimena ja vastaanottavaisena - mikä ei kyllä aina ihan onnistu - sekä lukemalla paljon Intiaa ja intialaisia koskevaa kirjallisuutta. Kirjat saavat mieluusti olla intialaisten itsensä kirjoittamia, koska ulkomaalaisen näkökulma Intiaan on aina - no, ulkomaalainen.

Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Kukkapilli syntyi ihan siitä tarpeesta, että halusin kirjoittaa Intiasta muitakin juttuja kuin ruokajuttuja, joita varten ruokablogini on.

Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?
Haluaisin saada videot blogiin niin, että ne eivät valuisi tuon oikean sivureunan yli! En ymmärrä, miksi videoni ovat aina liian leveitä - onko vika kuvausformaatissani, sivuasetuksissani vai missä. Ärsyttävää!

***************************

Kuka, mitä, missä, millä, milloin, mitä mielessä? -haaste

Kuka?
30 ja aika risat -vuotias nainen (omasta mielestäni kyllä vielä tyttö). Hieman levoton sielu; pystyn olemaan kotonani melkein missä vain, mutta toisaalta olen myös aina valmis lähtemään. Rakastan ravintoloissa syömistä ja seisovat pöydät - erityisesti niiden jälkiruokaosastot - ovat totaalinen heikkouteni. En pidä leipomisesta, ompelemisesta, puutarhanhoidosta, keilaamisesta enkä epäaidoista ihmisistä.

Mitä?
Tähän tulikin jo vastaus tuossa aiemmassa, eli juttuja Intiasta.

Missä?
Intiassa, Andhra Pradeshissa, läntisessä Hyderabadissa, kerrostalon ekassa kerroksessa, olohuoneessa ja aina samassa sohvan nurkassa. Olen istunut tässä kohtaa kai liikaa, koska sohvan pohja romahti aiemmin tällä viikolla alas. Nyt pohjaa on kannattelemassa tilapäinen tukiviritelmä, kunnes koittaa se päivä, että joku mukava setä tulee korjaamaan sohvan.

Millä?
Läppärillä, jota myös kannettavaksi tietokoneeksi kutsutaan. Tätä minun konettani ei kyllä paljon kanniskella mihinkään, koska akku vetelee niin viimeisiään, että sen toiminta-aika ilman johtoa on huikeat kuusi minuuttia. Kamera kulkee tietysti myös aina mukana, vaikka viime aikoina olen ollut vähän laiska kuvaamaan.

Milloin?
Milloin tahansa, milloin vain on sopiva rako kirjoittamiselle. Aamu on aivotoiminnan kannalta parasta aikaa.

Mitä mielessä?
Mies, joka on tällä hetkellä Suomessa käymässä. Hammas, jota jomottaa. Holi, jota juhlitaan tänä viikonloppuna ja jota minä en tänäkään vuonna juhli, koska olen tylsä ulkomaalainen, joka ei ymmärrä, mitä hauskaa on sotkea itsensä ja muut väreillä. Hiki: ulkona on 39 astetta lämmintä, eikä sisälläkään tarvitse palella. Juoksulenkki: menisinkö illalla vai koettaisinko kerrankin herätä huomenna ajoissa ja mennä vasta aamulla, kun on vielä vähän viileämpää. Kesken oleva kirja, joka pitäisi ehkä pian palauttaa ystävälleni, koska se on ollut minulla lainassa melkein puoli vuotta. Muslimien rukouskutsu, joka kuuluu paraikaa läheisestä minareetista. Sähkökatkokset, joiden takia tämän kirjoittaminen on katkennut jo kahdesti. Pätkivä nettiyhteys, jonka takia tämän kirjoittaminen on katkennut ainakin 15 kertaa. Kurkkukipu: olenkohan juonut liian kylmää vettä vai olikohan ilmastointi yöllä liian viileällä. Kahvikupponen, jota tekisi nyt kovasti mieli!

Vaikka haasteen ja Gorgeous Blogger -palkinnon ideana on jakaa ne eteenpäin, en nyt kuitenkaan sitä tee, koska niin moni blogi on jo haastettu ja palkittukin. Lähetän kuitenkin kiitokset kaikille ihanille bloggaajille siitä, että jaksatte kirjoitella, ja aivan erityiset terveiset haluaisin lähettää Yaelianille, Lauralle ja Mialle.

6 kommenttia:

 1. Tosi kiva oli lukea sunkin vastauksia,ja pistit vielä 2 haastetta kerralla;D
  Tästä blogistasi olen oppinut monta uutta asiaa Intiasta,ja kerrot niistä aina mielenkiintoisella tavalla,ja huumorilla;D Ja intialaiset reseptisikin ovat ihanat! Tuota mikä kuka-haasteen ensimmäistä kohtaa voisin melkein soveltaa itseeni,paitsi että pidän leipomisesta;D Ja kiitos ihanista terveisistä!

  VastaaPoista
 2. Kiiiiiiiiiitos!!!! minun mielestä sinä olet ihana ja sinun blogi on ihana! On niin hauska lueskella sinun postauksia kun niistä tulee aina niin hyvälle mielelle :). Hihii!

  Kysymyksiä... pelottaako sinua olla siellä yksin kun ukkosi on Suomessa? Minä tietenkin olisin kauhuissani kun siellä on niin kaikkea kummallista :). Hihii! Ja hammaskivusta tuli heti mieleen että millaisiahan ne paikalliset hammaslääkärit siellä on.. hmm..? jos joskus ajellessasi näet ihmeellisiä hamppilääkäripaikkoja niin saa ottaa kuvia niistä :).

  VastaaPoista
 3. Yaelian :-) Olet aina niin ahkera kommentoimaan, ja kommenttisi ilahduttavat aina. :-) Minäkin olen oppinut paljon Israelista sinun blogisi kautta, ja erityisen kiva on nähdä kuvia lähiympäristöstäsi ja tietenkin Bambista!

  Laura <3 Ei minua muuten pelota olla täällä yksin, mutta vähän pelottaa se, että jos törttöilen liikenteessä enkä sitten kyllä tiedä mitä teen, kun ukkokin on niin kaukana. On mulla kyllä monia muita tyyppejä, joille voin hätätilanteessa soitella (ja tietysti muutenkin), mutta niistä ei tiedä aina missä ne sattuvat olemaan... Ja oon miettinyt ihan tuota samaa hammaslääkärijuttua, kun pelkään hammaslääkäreitä yli kaiken! Nyt toivon sormet ja varpaat ristissä, ettei vaan tarvitsis mennä ottamaan selvää intialaisista hamppilääkäreistä... Aattelin, että tää on tietysti nyt joku intialaisten hammaslääkäreiden langettama kosto mulle, kun menen kuvailemaan niiden mainoskylttejä ja naureskelemaan niille. :-D

  VastaaPoista
 4. Minun koneellani blogisi videot näkyvät aina ongelmitta, ei siis reunan ylivalumisongelmia. Uskon että ongelma riippuukin käytetystä selaimesta. Toisella ok, toisella ei :)

  VastaaPoista
 5. oiiih! Eihän hammaslääkäriä tarvitse pelätä :). Minusta sinne on aina ihan mukava mennä. Eniten harmittaa vain se kun sinne uppoaa niin paljon rahaa. huokaus. Täällä varsinkin on melkoiset kiskurihinnat :(.

  VastaaPoista
 6. Taika, aijaa, no kiva tietää, että jollakin edes toimii! Kiitos että kerroit. :-)

  Laura, osaisinpa minäkin ottaa hammaslääkärikäynnit noin rennosti! :-) Mitenhän saisi itsensä psyykattua. Täällä olisi varmaan halvempaakin mokoma lysti, eli nyt voisi olla hyvä tilaisuus käydä esittelemässä purukalustonsa. :-D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. <3