Diplomaatti on sellainen, joka osaa käskeä toisen painua helvettiin niin ovelasti, että toinen rupeaa oikein odottamaan matkaa.


torstai 3. maaliskuuta 2011

Erikoisia liftareita

Kävin tänään viemässä appiukon lentokentällä, sillä hän oli Hyderabadissa pari päivää ja lähti nyt takaisin Nelloreen. Ajelin lentokentältä palatessani taas leveää kehätietä, joka on eräänlainen moottoritie, koska siellä eivät esimerkiksi autoriksat saa ajella (vaikka kyllä niitä siitä huolimatta tiellä näkee). Tien vierellä on kylttejä, että tielle ei saa pysähtyä, ja jos tulee hätätilanne ja pakollinen tarve pysähtyä, pitää pysähtyä aivan tien vasempaan laitaan.


Kun tie oli muuten suhteellisen tyhjä, näin jo kaukaa, että tien laidassa seisoi kaksi poliisia. Lähestyessäni he siirtyivät hieman keskemmälle tietä ja rupesivat huitomaan käsillään. Luulin ensin, että he aikovat pysäyttää minut jostakin syystä, kunnes huomasin, että heillä oli peukalot pystyssä. He liftasivat! Hidastin ällistyneenä, mutta en kuitenkaan pysähtynyt, ja poliisitkin siirtyivät hieman naureskellen takaisin sivummalle, kun huomasivat minut, ulkomaalaisen naisen. Olipa erikoinen tapaus, tuumin, ja jatkoin matkaani.

Jonkin matkaa ajeltuani huomasin tien sivussa taas kaksi poliisia - ja nämäkin poliisit liftasivat! Mitä kummaa! Minkä ihmeen takia poliisit oikein liftailevat täällä kehätien sivussa? Mitä he ylipäänsä tekevät kehätien varrella, keskellä ei mitään, ilman minkäänlaista kulkuneuvoa? Ufoko heidät on sinne tiputtanut? Minulta meni koko homma aivan täysin yli hilseen, mutta ei ole tosiaankaan ensimmäinen kerta, kun Intiassa näin käy. :-D


Kehätie päättyy ja kaupunki alkaa.

Kesän virallisesti alettua maaliskuun alussa täällä on alkanut olla jo aika kuuma. Päivällä on semmoiset 32-33 astetta ja yöllä reilut 20, ja aurinko on paistanut viime päivinä pilvettömältä taivaalta. Parina yönä on jo tullut mieleen, pitäisiköhän laittaa ilmastointi päälle; toistaiseksi on pärjätty pelkällä tuulettimella. Tämä on kuitenkin vasta alkua, sillä kuumimmat ajat ovat vasta tulossa. Nyt ei parane valittaa, vaan pitää olla ihan hissukseen, kun talvella tuli valitettua kylmästä... Kyllä johonkin pitää olla tyytyväinenkin! :-)

5 kommenttia:

 1. Onpas outoa että poliisit liftaavat,en ole sellaiseen missään törmännyt.Kiva muuten nähdä sun ajomatkasi varrelta kuvia! Täälläkin on alkanut lämmetä, mutta ei sentään noin lämmintä vielä,yöllä on edelleenkin alle 20 astetta.

  VastaaPoista
 2. Ja täällä taas alkoi syksy samana päivänä kun siellä kesä.. eikä ole sen jälkeen kyllä aurinkoa näkynyt! Joka päivä on ollut ihan mielettömän harmaata.. siis ei edes sateista, vain harmaata. TYLSÄÄ!!! iiiiik! Nyt oli kyllä kylmin kesä sinä ainaka kun olen täällä asunut!

  VastaaPoista
 3. Yaelian, niin on minustakin outoa! Huh, kunpa täälläkin olisi yöllä viileää, niin ainakin aamusta olisi miellyttävämpää... nyt on jo kuuma, vaikka kello on vasta päälle yhdeksän. Vali vali.:-D

  Laura, niin tosiaan! Siellähän taitaa mennä vuodenajat juuri päinvastoin kuin pohjoisella pallonpuoliskolla. Ihan itse keksin tämän, hih. Minusta nuo harmaat päivät ovat kaikista pahimpia. Vaikka en pidä yhtään sateesta, sateisina päivinä edes "tapahtuu" jotain, mutta nuo harmaat päivät vaan "ovat" ja se jotenkin painostavaa... ja ahdistavaa.

  VastaaPoista
 4. *hihittelee* Kyllä on pakko taas sanoa että kyllä meillä vaan pyörii niin samat ajatukset päässä. hihii!!! Minä ajattelen just ihan samoin näistä harmaista päivistä.. että jos edes sataisi niin tosiaan jotakin ainakin tapahtuisi, mutta kun vain on harmaata.. ja lisää harmaata.. ja lisää harmaata. huokaus.

  VastaaPoista
 5. Laura, hihii, onpa hassua! :-) Että meneekin ajatukset yksiin... No ehkä seuraavan kerran, kun tulee semmoinen harmaa päivä, saan jotain lohtua siitä, kun tiedän, että olemassa joku joka ajattelee harmoista päivistä ihan samoin kuin mä. :-) Tsemppiä sulle sinne harmauteen!

  VastaaPoista