Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


maanantai 5. heinäkuuta 2021

20 kysymyksen kesähaaste

Jasmin heitti minulle kesähaasteen, joten tässä vastaukset Jasminin kesäisiin kysymyksiin. Ensin luulin, että minulla ei ole postaukseen mitään kuvia, mutta kun rupesin kaivelemaan kuva-arkistoja, niin johan rupesi löytymään. Voi olla, että joistain asioista on tullut kirjoiteltua ennenkin, joten pahoittelut, jos toistan itseäni (vaikka niin tulee tehtyä varmasti aika useinkin huomaamattani).

Mekko vai housupuku? 

Sekä mekko että housut käyvät. Riippuu vähän säästä ja tilanteesta – sekä mekosta. Olen mekkojen suhteen aika vaikea tapaus, sillä minun makuuni sopivia mekkoja on vähän vaikea löytää. En nimittäin tykkää liian väljistä, sellaisista telttamaisista mekoista, ja värit ja kuvioinnitkin harvoin miellyttävät.

Mekko sopii joka tilanteeseen. 😆

Shortsit vai hame?

En ole oikein koskaan osannut käyttää shortseja (varsinkaan kovin lyhyitä) siitä syystä, että minulla on niin rumat sääret ja polvet, ja shortsit vielä jotenkin korostavat säärieni rumuutta. Hameista olen kyllä tykännyt aina, mutta niidenkin helmat ovat olleet aina vähintään polveen asti. Muutama vuosi sitten tulin kuitenkin siihen tulokseen, että ihan kaikenlaiset ihmiset – muutkin kuin huippumallit – käyttävät shortseja ja lyhyitä hameita: miksi siis minä en voisi? Harmi, etten tajunnut tätä about parikymmentä vuotta sitten. 

Lempihameeni.

Lippis vai lierihattu?

Lippistä tulee käytettyä lenkkeillessä tai metsäreissuilla tai silloin, jos haluan piileskellä jostain syystä lipan alla. Lierihattuja käytän tosi harvakseltaan, vaikka kyllä minulla niitäkin on. Monet käyttävät lierihattuja auringolta suojautumiseen, mutta itse olen tosi kuumalla mieluiten paljain päin, koska hatut hiostavat niin paljon, että aivot tuntuvat sulavan. Tuokin Espanjassa ollut hattu ei ole monta kertaa päässä ollut.

Lippiskuvat veivät arkistoissa selkeästi voiton.

Pehmis vai jäätelöpallo?

Ostan tosi harvoin jäätelöä, ja silloinkin lähinnä ryhmäpaineesta (tyyliin äiti pakottaa ottamaan pehmiksen hänen seurakseen) tai jos olen Savonlinnan Lippakioskilla. Jäätelö on minusta aina enemmän tai vähemmän pettymys (liian pliisun makuista), ja sen harvan kerran kun syön jäätelöä, annoksen pitää olla iso ja siinä pitää olla mahdollisimman paljon kaikkea.

Tähän tyyliin.

Herneet vai mansikat?

En pidä erityisemmin kummastakaan, mutta jos on pakko valita, niin mansikat. Herneitä en syö raakana ollenkaan, ja mansikoita voin syödä muutaman, mutta en litrakaupalla. Viime kesänä ostin viiden kilon laatikon mansikoita pakastimeen, mutta niitä on vielä niin paljon jäljellä, että tänä kesänä ei tarvitse ostaa mansikoita lainkaan.

Palju, poreallas vai järvivesi?

En tykkää vain lillua vedessä, joten palju ja poreallas ovat jo heti pois laskuista. Minusta vedessä olemisella pitää olla jokin funktio, kuten uiminen, soutaminen tai edes vesijuoksu, joten jos näistä on valittava, niin sitten järvi. Toki vanhempien entisellä asuinpaikalla tuli pulahdettua saunasta järveen vilvoittelemaan, kun se jotenkin kuului saunomiseen. Siis järvi!

Grilliherkut vai kesäkeitto?

No grilliherkut tietysti, vaikkei kesäkeitossakaan mitään vikaa ole.

Oikeasti olen tosi laiska grillaaja, kun ärsyttää se kaikenlainen ylimääräinen väkertäminen ruoan takia, enkä ole grillannut montakaan kertaa elämässäni oikein pitkän kaavan mukaan. Paras grilliherkku mielestäni onkin makkara, ja voin vetäistä helposti naamariini kokonaisen Wilhelm- tai Kabanossi-paketillisen makkaroita. 

Mökki vai teltta?

Mökki siinä tapauksessa, että se on tarpeeksi hyvin varusteltu.

Tämä Tenojoen rannalla sijainnut mökki oli aika hyvä.

Suosittelen muuten tuota mökkiä lämpimästi, jos joku sattuu olemaan menossa Utsjoelle päin. Mökki löytyy täältä.

Teltassa en yövy kuin äärimmäisessä hädässä, ja semmoinen tilanne tuli viimeksi eteen vuonna 2015 Tuurissa.

Saatiin kumminkin teltta kasattua, mikä on aina myönteinen juttu.

Varjo vai auringonpaiste?

Riippuu ihan lämpötilasta ja tilanteesta. Jos on ihan hirveän kuuma, mieluusti pysyttelen varjossa, vaikka en yleensä säikähdä kovaakaan kuumuutta. Kerran Intiassa Nelloressa lähdin valokuvailemaan ulos keskellä päivää, vaikka ulkona oli 45 astetta lämmintä, ja hetken aikaa auringonpaisteessa pyörittyäni rupesi tuntumaan oikeasti siltä, että aivoni pehmenevät, ja oikein säikähdin. Se lierihattu olisi ehkä ollut hyvä...


Kesäsade vai kesätuuli?

En tykkää sateesta, joten kesätuuli sitten. 

Tiedättekö, miksi koirat tykkäävät roikottaa päätään auton ikkunasta? No siksi, kun se on ihan hemmetin kivaa! Suosittelen kokeilemaan.

Lavatanssit vai festarit? 

Ei kumpikaan. En edes tietäisi, mitä lavatansseissa pitäisi tehdä. Varmaan tanssia, joo, mutta mitä? V-tyylin sambaa? Lisäksi varmaan kuolisin, jos minun pitäisi kuunnella iskelmäkappaleita koko ilta. Vaikka on pakko sanoa, että suomalainen iskelmä ei olekaan ihan niin hirveää kuin olin kuvitellut. Kuuntelimme äidin kanssa keväällä melkein koko ajomatkan Savonlinnasta Helsinkiin Iskelmä-radiokanavaa, ja sieltä tuli yllättävänkin hyviä kappaleita, esimerkiksi Jannan Sä et ole hullu. Ehkä minulla on iskelmämusiikista ihan väärä käsitys?

Festareissa tuli ryvettyä aikoinaan sen verran, että se riittää yhden elämän ajaksi. 

Road trip vai riippumatto? 

Road trip kiitos. Riippumatot ovat epämukavia, niissä ei pysty tekemään mitään ja selkäkin tulee kipeäksi. 

Haaveilen monestakin road tripistä, mutta eniten mieli janoaisi taas Viroa kiertämään. Virosta jäi kolme vuotta sitten monta mielenkiintoista paikkaa näkemättä. Kiertelin silloin katselemassa Viron hylättyjä paikkoja (ja vähän muutakin), ja se oli kyllä hieno reissu! (Jos nuo Viro-postaukset kiinnostavat, ne löytyvät täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä.)

Hylätty sukellusvenetukikohta Harassa.

Meidän autolla ei tosin enää uskalla lähteä mihinkään pidemmälle, joten tämä road trip -haave on nyt haudattava ainakin täksi kesäksi. 

Tripillä nallen kanssa.

Road tripillä Ameriikassa.

Toki sitä on tullut makoiltua joskus riippumatossakin, kuten tässä siskon kanssa. ❤

Myöhään nukkuminen vai aikaiset aamut? 

Aikaiset aamut! Inhoan nukkua pitkään, koska tuntuu, että koko päivä menee ihan hukkaan. 

Ravintola vai picnic? 

Ei liene tule yllätyksenä, kun sanon ravintola. Minähän en tykkää siitä, että ruokaa pitää kuljetella ympäriinsä, mutta valmiiseen pöytään on aina mukava istua.

Barcelonassa tuli otettua useamman kerran tuoretta tonnikalaa, kun sitä saa niin harvoin täällä Suomessa.

Päivä rannalla vai huvipuistossa?

Kokonaista päivää ei kummassakaan. Rannalla ehdoton aikaraja, johon kärsivällisyyteni riittää, on kaksi tuntia. Sen jälkeen on päästävä tekemään jo jotain muuta, tai tylsyyskuolema iskee. 

Huvipuistossa voisin käydä kokeilemassa muutamaa laitetta, mutta jos pitäisi viettää kokonainen päivä laitteissa, niin laatta lentäisi. Tosin voihan huvipuistossa tehdä muutakin kuin ajaa laitteilla. Ne törmäilyautot ovat ainakin ihan superhauskoja. Ja ne heittojutut, joissa yritetään osua johonkin. Hitsi, nyt alkoikin tehdä mieli Linnanmäelle.

Matkailu kotimaassa vai ulkomailla?

Kumpikin käy, mutta nykyään mieli kaipaa enemmän ulkomaille ihan siitä syystä, kun ei ole päässyt pitkään aikaan minnekään. Paitsi ihan äskettäin Espanjaan. 😆 Mitenkä unohtuikin.

Panaman kanavassa.

Outokummussa.

Rio de Janeirossa.

Saanalla.

Ahvenanmaalla viime kesänä.

Trampoliini vai löhötuoli? 

Trampoliini tietysti!


Sandaalit vai tennarit?

Sandaalit varmaankin, kun en omista yksiäkään tennareita, ainakaan sellaisia virallisia. Omistamani tennarit ovat aina hiertäneet jostakin, ja lopulta päätin, että en tarvitse tennareita, vaan pärjään muilla kengillä.

Vähän arveluttaa laittaa tähän sandaalikuvaa, kun inhoan itse katsoa kuvia ihmisten varpaista, ja tässä kuvassa näkyvät nyt minun varpaani. Hyppää kuvan yli, jos et kestä katsoa. 😘


Hehkuva kesämeikki vai ilman meikkiä? 

Muutaman kuukauden päästä tulee muuten vuosi täyteen, kun olen ollut melkein lähes täysin ilman meikkiä. Uskomatonta. En ole vieläkään tottunut meikittä oloon (ja tuskin tulen koskaan tottumaankaan), joten valitsen sen hehkuvan kesämeikin.

Hehkuvan kesämeikin ja meikittömyyden risteytys. Ei ole ihmekään, jos Meibomin rauhaset menivät tukkoon, kun meikäläisen meikinpoisto oli näin suttuista puuhaa.

Nykyään se on tämä meikkaaminen helppoa.

Kukkien istuttaminen vai kasvimaan lannoitus?

Ei kumpikaan! Ei liene kaipaa lisäselityksiä. Miten ollakaan, minulla ei ollut yhtään aiheeseen liittyvää kuvaa. 😆

Kiitos Jasminille haasteesta! Nappaahan tämä mukaasi, jos innostuit!

20 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Niin ja vastaukset myös. Aika monessa meillä meni ajatukset yksiin. Musta on kuitenkin jokseenkin kiehtovaa, että sulla ei oo tennareita... ja miten sä pystyt hengittämään kun tunget pään ulos auton ikkunasta? Mulla loppuu happi, jos teen silleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei ole tennareita. :-) Olen kyllä haaveillut valkoisista sellaisista, mutta kun tiedän, miten nopeasti valkoiset kengät likaantuvat, niin ei huvita hankkia semmoisia.

      Oli kyllä aika vaikea hengittää pää ulkona auton ikkunasta, mutta jotenkin se onnistui. Ja kuvaaminenkin vielä siinä samalla. :-)

      Poista
  2. Hyvät kuvat! Hernekuvassa olet vähän oudon näköinen, kun taas Outokummussa näköjään saa vain outoja kuvia. Ahvenanmaa -kuvassa en tunnista sinua.
    Minulta on muuten grillaaminen kielletty! Kätevää ;D Jos naapurikin uhkaa soittaa palokunnan ja isäntä irvistelee mustille pihveille, niin mikäs siinä. Kenellä on sitä paitsi aikaa ja kärsivällisyyttä seistä grillin vieressä koko toimituksen ajan?? Naiset pystyvät tekemään montaa asiaa yhtä aikaa.
    Sinä osaat jopa levitaatiota, huomaan ma! Tuossa tramppakuvassa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :-D Hernekuvassa on mun nuorempi siskontyttö, kun käytiin pienellä venereissulla joskus kauan sitten. <3 Ja Outokummussa saa tosiaankin vain outoja kuvia. Halusin lähettää ukkelille Outokummusta kuvan (en muista, missä päin hän silloin oli), ja kohdalle osui sopivasti tuo nukke. No kielarikuvahan ukosta tuli heti mieleen. Olenpas minä vaikeasti tunnistettava, kun et tunnistanut minua Ahvenanmaa-kuvasta. Mä olen toinen oikealta. ;-D

      Vitsit että onkin kätevää, jos grillaaminen on sinulta kielletty! Mitenköhän minä onnistuisin saamaan tuommoisen "porttikiellon"? Grillauskieltoa enemmän haluaisin kyllä ruoanlaittokiellon. ;-)

      Ja älä muuta sano tosiaan! Ihan kauheaa vatkuamista se grillin vieressä seisominen. Siinä ajassa ehtisi jo neuloa vaikka pari villasukkaa.

      Tuo tramppakuva on kyllä ihan järkky, jotenkin epätodellinen. Ja ilmekin vetää suorastaan sanattomaksi. :-D

      Poista
  3. Mainiot vastaukset ja kuvat:) Sain itsekin saman haasteen mutta koska olen tämäntapaisia tehnyt vuosien aikana taidan jättää väliin. Minäkään ene ole hattuihminen ,vaikka täällä polttavan auringon aikaan olisi parasta pitää hattua. Auts, hyvä tuo kuva missä pääsi auton ikkunan ulkopuolella, mutta miten onnistuit ottamaan noin hyvän selfien auton kulkiessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jael. Aika samantapaisiahan nämä haasteet tosiaan usein ovat, mutta tässä oli kumminkin niin monta uutta kysymystä, että tähän oli kiva vastata.

      Olihan se hieman kuumottavaa roikkua pää ulkona ikkunasta ja pidellä toisella kädellä kännykkää. Onneksi ei oltu sentään missään motarilla (äiti ajoi), vaan ihan Kiteen keskustassa vain, joten vauhti ei ollut päätähuimaava. :-)

      Poista
  4. Kivat kuvat ja hyvä postaus, kiitos!
    (Olen kuullut joskus kauan sitten PAHAN tarinan tyypistä, joka roikutti päätä ulkona auton ikkunasta - en kerro!)
    Ps. Itse en enää muista, koska olisin laittanut edes ripsiväriä viimeksi?! En taida sellaista enää omistaakaan...
    Helteisiä heinäkuun päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Stansta, kiva kuulla, että pidit. <3

      Minäkin olen kuullut tarinan yhdestä tyypistä, joka roikotti päätään junan ikkunasta Intiassa. Ei käynyt hyvin siinäkään.

      On kyllä toisaalta ihanan vapauttavaa ja helppoa, kun ei tartte meikata. Eikä varsinkaan pestä meikkejä pois. Jää kaikenlainen ylimääräinen tuhertaminen elämästä pois! :-)

      Mun puolesta nää helteet sais kyllä jo loppua, mutta eipä näytä olevan loppua näköpiirissä... Mukavaa heinäkuun jatkoa (helteillä tai ilman) sinullekin!

      Poista
    2. Kiitos!
      Just toi meikkien pois peseminen. Njääh.

      Poista
    3. Vielä ne meikit saa jotenkin naamaan, mutta se peseminen on kyllä ihan vihoviimeistä. Parempi siis olla ilman. :-D

      Poista
  5. Mukava postaus <3 Kiva tutustua kysymysten kautta lisää. Aurinkoista heinäkuun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tarja, ja mukava jos tykkäsit! Aurinkoista heinäkuun jatkoa sinullekin! Täällä on tänään vähän pilvisempi päivä, mutta kuuma on ja kosteaa. :-(

      Poista
  6. Hauskoja kuvia olet löytänyt!
    Helteessä jätän minäkin meikit pois kasvoilta, (silmät pitää meikata töihin, muuten olen sen näkönen ett just tulossa saunasta :-0. ) mutta sen sijaan käytän itse ruskettavaa voidetta kasvoilta :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin tekisi mieli käyttää itseruskettavaa, mutta kun en uskalla! Pelkään, että en osaa levittää sitä, ja sitten naamalla on jotain "likaraitoja", tai että voidetta menee liikaa ja minusta tulee oranssi. :-D

      Poista
  7. Mainiot vastaukset ja hyvät kuvat! Olet kyllä hauska ja huumorintajuinen tapaus <3
    Ja juu sulle sopii kaikenlaiset vaatteet ja hatut.
    Ite myös inhoan toisten ihmisten jalkoja ja nimenomaan varpaita, yök. Mutta kivat sandaalit ja lakka myös.
    Havahdun aina ihmettelemään näissä kirjoituksissasi, että miten kamalasti oletkaan nähnyt maailmaa elämäsi aikana. Hienoa se on :-)
    Mukavaa jatkoa sinne

    -m

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas ihana kommentti. Lämmin kiitos. <3

      Itsestäni taas tuntuu, että mun naamalle ei sovi mitkään hatut (paitsi ehkä sellainen hyttyshattu :-D), mutta ehkä olen tässä(kin) asiassa liian itsekriittinen. Sitä paitsi mitä väliä sillä loppujen lopuksi, käykö jokin vai ei; jos haluaa käyttää jotain, niin sitten vain käyttää. :-)

      Olen monesti miettinyt, mikä niissä varpaissa niin kovasti ällöttää, mutta en ole keksinyt vastausta. Ja sitäkin olen miettinyt, miksi ihmiset laittavat varvaskuviaan joka paikkaan. :-D

      Mä olen niin hetkessä eläjä, että en oikein itsekään muista, mitä kaikkea on tullut elämän aikana tehtyä ja nähtyä. Sitten kun katselen vanhoja kuvia, tuntuu ihan kuin katselisi kuvia jonkun toisen elämästä.

      Hyvää kesän jatkoa sinnekin! <3

      Poista
  8. Kiva postaus etenkin sen takia, kun tässä oli niin paljon kivoja kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei sitten mennyt kuvien haeskelu hukkaan. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3