Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


tiistai 28. elokuuta 2018

Luontoilta

Lapin-matkan liian ahkera kirjoittelu vaati näköjään taas vastapainoksi pienen blogitauon. Nyt on kuitenkin tutkittu luonnon ihmeitä taas siihen malliin, että kuvat pitää saada laittaa jonnekin, ja mikä olisikaan sopivampi kohde kuvaterrorille kuin blogi.

En viihtynyt kauan kotimaisemissa, sillä kurvasin Savonlinnan kautta taas tänne Itä-Suomeen. Pientä patikkareissuakin pukkaa ehkä jo huomenna.

Sain nähdä eilen ihan omin silmin, että tukkejakin uitetaan vielä! Tuli jotenkin nostalginen olo.

Kovin on kesäistä vielä.

Pääsin viikonloppuna toteuttamaan yhden pitkäaikaisista haaveistani, kun pääsin kokeilemaan pakohuonepeliä siskon perheen kanssa Savonlinnassa. Kokeilimme vankilapakoa, ja se oli juuri niin hauska kokemus kuin olin arvellutkin. On tosin pakko myöntää, että jos olisin ollut pakohuoneessa yksinäni, olisin ollut ihan avuton tunari. Onneksi oli viisaampia mukana, ja kyllä minäkin rupesin pääsemään loppumetreillä kärryille, mikä oli homman nimi. Seuraava pakohuonekokemus olisi ehkä jo vähän helpompi?

Enska ja Naltsa saivat uuden ystävän!
Maistelimme myös paikallisen pikkupanimon, Mustan Virran panimon oluita. Asiantunteva raatimme löysi tuoksuista muun muassa pisuaarimaisuutta ja mauista salmiakkimaisuutta. Päädyimme yksimielisesti siihen, että paras olut oli tämä:


Jos et tykkää katsella ötököiden kuvia, niin nyt on hyvä aika siirtyä muualle.  😆


Hän on saanut siipeensä.
Ylävitonen!





Ilman käsiä!



Näin myös ehkä elämäni suurimman hämähäkin. Hän oli saanut paistin ja pelkäsi, että tulen varastamaan sen.

Tää on mun.
Kantarellejakin on löytynyt, vaikka vielä muutama viikko sitten ei olisi voinut uskoa, että tänä vuonna tulee sienen sientä. Nyt kantarelleja on ollut jopa niin paljon, etten muista koskaan saaneeni kantarelleja niin paljon kerralla. 

Hei täällä on apaja!
Melkein törmäsimme tiellä tepasteleviin isoihin ruskeisiin lintuihin, jotka jäivät meiltä tunnistamatta.









Osaisiko joku muu kertoa, mitä nämä ovat? Itse veikkailin peltopyytä, mutta veikkaus taitaa olla väärä.

Taas on saunottu. Tänään, eilen ja toissapäivänä.
Uimaan en mennyt, vaikka vesi oli jopa 16-asteista.





Eipä mulla tällä kertaa muuta.

24 kommenttia:

  1. Heti pätemään, kun mä kerrankin tiedän jonkun linnun (tai ainakin uskoisin tietäväni) että toi on naarasteeri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Menninkäinen! Sehän se taitaa ollakin. Löytämissäni naarasteerien kuvissa oli kyllä pieniä eroja noihin meidän näkemiin lintuihin verrattuna, mutta nuo olivat ehkä vielä nuoria lintuja, ja väri muuttuu ajan myötä.

      Poista
  2. Upeita kuvia. Nuo ötökkäkuvatkin ovat ihan super hienoja <3 Ötököiden kuvaamisessa on jotain äärimmäisen kivaa. On ne melkoisia otuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hiluseni. <3 Minäkin tykkään suunnattomasti tuijotella ötököiden (ja muiden eläimien) touhuja ja kuvata niitä. :-)

      Poista
  3. Vau upeat ötökkäkuvat, todella hienot:) En erityisesti tykkää ötököistä, paitsi leppäkertuista;D mutta noin kuvissa katsottuna ovat tosi kauniitakin. Täällä on paljon pakohuoneita, mutten ole kokeillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jael. En minäkään erityisemmin pidä ötököistä, ja hämähäkkejä jopa vähän kammoan, mutta kameran takaa niitä on kiva katsella. :-)

      Poista
  4. Hienoja kaikki kuvat, ötökätkin keskimäärin menee näin kuvissa (live-käytännössä vain jotkin). Mutta arvannet, ketkä ovat minulle päähenkilöitä tässä postauksessa... PUS! Vai ylitinkö jo valtuuteni kyseisiä kohtaan? - ei saa tarrata kiinni yllättäen. Meidän Nalle aikoinaan järkyttyi vähän, kun sinänsä oikein hyvä anoppini näki hänet ekan kerran ja sai vakavan rutistelukohtauksen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, arvaanhan minä, ketkä sinun silmääsi eniten miellyttivät. <3 Sinullahan on rajattomat valtuudet, joten älä huoli niiden ylittämisestä. :-)

      Voi että tuota sinun anoppiasi! :-D Mutta ehkä hyvä noin päin - minun anoppini ei Nallesta paljon välitä. Onneksi oma äiti välittää sitten anopinkin edestä. ;-)

      Poista
  5. Uskotko, että tänä aamuna sänkyä pedatessani mietin, että mitähän sulle mahtaa kuulua, kun ei ole vähään aikaan kuulunut mitään :). Mutta täällä oli onneksi vastaus odottamassa.

    Oliskohan instagramissa jotain omaa tägäystä ötökkäkuville? Saavuttaisit siellä varmasti hetkessä suuren suosion, koska nää sun tilannekuvat öttiäisten elämästä on ihan huippuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mieltä lämmittävää kuulla, että olen ollut mielessä. <3

      Varmaan instassa olisi jotain tägejä ötököille! Harmi vaan, kun ötökkäkausi on Suomessa niin lyhyt, ettei oikein tulisi ympärivuotisesti materiaalia. Ellen sitten kuvaisi jotain kotoa löytyviä ötököitä. ;-D

      Poista
  6. Komppaan Annukkaa. Minäkin mietin aamulla, missä mahdatkaan seikkailla. Ja nuo ötökät! Upeita kuvia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo Annukalle kirjoitinkin, että mukava kuulla, että olen ollut mielessä. <3

      Ötökät ovat veikeitä tapauksia. :-) Niiden kuvaaminenkin on varsin antoisaa, vaikka välillä onkin polvet ruvella ja selkä kierossa, kun pitää köykkiä ihmeellisissä asennoissa pitkiä aikoja.

      Poista
  7. Mahtavia ötökkäkuvia !ötököistä muurahaiset on mun suosikkeja , niillä on aina kiire jonnekki, mun puutarhassa ne oli rakentanu maan alle kodin ja mun piti tuhota se, ei ollu kiva juttu , raukat muurahaiset :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en oikein tykkää muurahaisista, kun niitä on aina yhdessä läjässä niin paljon. Alkaa kutittaa joka paikasta, kun vain katsookin niitä.

      Surullinen loppu sinun muurahaisillasi. :-(

      Poista
  8. Huonepakopelit ovat minusta todella kivoja. Pitänee taas yrittää houkutella kaverit pelaamaan, viime pelistä on jo tosia kauan.

    Hienot ötökkäkuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olin vähän aavistellutkin, että tykkäisin huonepakopeleistä, ja oikein arvasin. Ihan sikahauskaa (mutta vaikeaa, ainakin ensimäisellä kerralla)!

      Kiitos. :-)

      Poista
  9. Minäkin veikkaisin koon perusteella että linnut ovat teeriä, mahdollisesti tämän kesän poikasia. Millä kameralla kuvaat ötököitä ja muita makrojuttuja, olet sen varmaan joskus maininnutkin mutta laiska kun olen... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattavat hyvinkin olla teerejä. Ja poikasilta nuo minustakin vaikuttivat, kun kävelivät tuossa tiellä jotenkin vähän toopeina.

      Kuvaan pokkarikameralla, joka on jo pari vuotta vanha, Panasonicin Lumic DMC-TZ100. Tykkään käyttää pelkästään pokkarikameraa, koska en jaksa tehdä mitään säätöjä ennen kuvaamista. Tosin tuostakin kamerasta saisi kuulemma paljon enemmän irti, jos jaksaisi vähän perehtyä säätöihin, mutta kun en vain viitsi... Joskus tuntuu vähän tyhmältä, kun tiedän kamerassa olevan niin paljon hyviä toimintoja, joita en kuitenkaan käytä.

      Poista
  10. Todella upeita ovat kaikki luontokuvasi, mutta minustakin suloisin on Nallukoiden potretti. Siinä he poseeraavat niin ihanasti että ansaitsevat tosi hellät rutistukset ! Kiva nähdä näin kuvan välityksellä tukkien uittoa, viimeksi minäkin olen nähnyt lapsena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä välitin rutistukset eteenpäin Nallukoille. Kiitos kovasti. :-)

      Tuo tukkilautta liikkuu järvellä joka päivä monta kertaa päivässä, ja jaksan ilahtua edelleen joka kerta sen näkemisestä.

      Poista
  11. Anteeksi Satu että nimeni jäi pois edellisestä kommentista! Asun nykyään "kuivalla maalla" joten täytyisi piipahtaa ihailemaan tukkilauttoja Itä-Suomeen. Lämpimät alkusyksyn terveiset sinulle Satu ja Nallukoillesi. Ps.Odotan aina innolla uusia postauksiasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä jotenkin arvasin, että kommentti oli sinulta, vaikka siinä ei nimeä ollutkaan. Ja on aivan ihana kuulla, että odotat postauksiasi. Sellainen innostaa kirjoittamaan, kun tietää, että joku odottaa. <3 Lämpimät terkut ja halit sinne "kotiväelle". ;-)

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3