Aikainen lintu madon nappaa; toinen hiiri juuston.


tiistai 8. elokuuta 2023

Metsän petoja

Myyrmäen jälkeen oli vuorossa Kartanonkosken asuinalue, joka sijaitsee vain puolentoista kilometrin päässä Flamingosta. Kartanonkoski kiinnosti minua siksi, että se on kuuluisa ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan, jollaista ei löydy muualta Suomesta.

Kartanonkosken suunnittelu aloitettiin 90-luvulla ja rakentaminen 2000-luvulla, ja vuoteen 2010 mennessä alue oli suurin piirtein valmis. Alueen suunnittelussa huomioitiin ympäröivä luonto sekä alueen historia, mm. lähellä komeileva Backaksen kartano. Suunnittelukilpailun voitti ruotsalainen arkkitehtitoimisto Djurgårdsstadens arkitekter toteutuksella, jossa oli paljon vehreyttä ja puutarhakaupunkimaisuutta. Vaikutteita suunnitelmaan otettiin Backaksen kartanosta, 1930-luvun hengestä sekä Tukholman Röda Bergen -asuinalueesta ja Helsingin Puu-Käpylästä.

Kartanonkoski on saanut asukkailtaan paljon kiitosta, ja se kuuluukin Vantaan suosituimpiin asuinalueisiin, mikä näkyy myös neliöhinnoissa (alue on hinnoiltaan Vantaan kärkipäässä). Talot ovat matalahkoja – kerrostalotkin korkeintaan kolme- tai neljäkerroksisia – mikä luo alueelle kylämäisen tunnelman. Kartanonkosken asukkaat arvostavat tutkimusten mukaan erityisesti alueen omaleimaista ja idyllistä arkkitehtuuria, yhtenäistä ilmettä, rakennusten väritystä ja vanhanaikaisuutta. Myös alueen yhteisöllisyys on monen mieleen. 

Arkkitehdit ovat kuitenkin Kartanonkoskesta täysin eri mieltä, sillä heidän mielestään alueen vanhaa mukaileva tyyli on pelkkää menneen kulissia, epäaitoa jäljitelmää. Arkkitehtien tunteman antipatian on selitetty johtuvan ainakin osittain perinteisestä Suomi–Ruotsi-vastakkaisasetelmasta (eihän se nyt ole mitenkään mahdollista, että suomalaiset arkkitehdit voisivat pitää jostakin, minkä ruotsalaiset ovat suunnitelleet), mutta on asiassa varmasti muutakin. Moni suomalainen arkkitehti on esimerkiksi toivonut, että perinteisen näköiseksi suunnitellut rakennukset olisi myös toteutettu perinteisillä menetelmillä. Nyt rakennukset ovat aivan tavallisia betonielementtitaloja, eikä talojen yhteys historiaan ulotu ulkokuorta pidemmälle. Ei siis ilmeisesti riitä, että uusi vain näyttää vanhalta, vaan homma pitäisi viedä loppuun asti. 

Koska joka asiasta pitää olla aina jotain mieltä, niin sanonpa tähän väliin, että en oikein ymmärrä, mikä ongelma siinä on, jos rakennus näyttää ulkoapäin vanhalta mutta on sisäpuolelta moderni. Nykyajan tarpeet ovat erilaiset kuin 1930-luvun tarpeet, enkä käsitä, miksi ei voitaisi rakentaa ihmisille samalla ulkoapäin menneisyyttä henkiviä ja kuitenkin sisätiloiltaan arjessa toimivia ja mieleisiä asuntoja, kun se kerran on mahdollista. Ei kaikkea tarvitse ottaa aina niin tosissaan.

Vaikka Kartanonkoski on asukkaiden keskuudessa niin suosittu, samantyylistä asuinaluetta ei ole noussut muualle Suomeen. Näyttääkin siltä, että Kartanonkoski on jäämässä ainoaksi laatuaan. Yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelun professori Panu Lehtovuori arvioi (lähde täällä), että suurin syy tähän on luultavasti se, että valtavirrasta poikkeavien talojen suunnittelu ja toteutus on usein rakentajille kalliimpaa, ja asunnosta saatava tuotto saattaa jäädä pienemmäksi. Siinäpä tulikin selitys sille, miksi nykyaikana rakennetaan pelkästään isoja, rumia ja epäkäytännöllisiä kolosseja, jotka ovat täynnä pieniä, ankeita ja persoonattomia asuntoja!



Minusta Kartanonkoski oli valloittava, ja tuntui aivan kuin olisi ollut ulkomailla. Kyllä ne ruotsalaiset arkkitehdit osaavat!

Viimeisenä aamuna urbaani kaupunkiympäristö sai jäädä, ja suuntasin pienelle retkelle Haltialan aarnimetsään.

Heti alkuun on tunnustettava, että en ollut tätä ennen edes tiennyt, mitä aarnimetsä tarkoittaa, mutta aarnimetsässähän se viimeistään selvisi. 😆 Aarnimetsä tarkoittaa siis luonnontilaista metsää, jonka puusto on saanut kasvaa ilman metsänhoidollisia toimenpiteitä. Kaatuneet tai pystyyn kuolleet puut jäävät niille sijoilleen, ja kasvit saavat elää metsässä ilman, että ihminen kajoaa niihin millään lailla. Haltialan aarnimetsä suojeltiin hakkuilta jo 1930-luvulla, joten osa puista on hyvinkin vanhoja. Alueella saa kulkea vain merkittyjä polkuja pitkin, eikä poluilta saa poiketa.

Aarnialue sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Flamingosta, joten kauas ei tarvinnut tätäkään varten lähteä. Pysäköin auton Haltialan kotieläintilan parkkipaikalle, kun en tiennyt, että lähempänä, Niskalan arboretumin vieressä, olisi ollut myös pysäköintialue. Mutta tulipahan nähtyä vähän eläimiäkin!


Parkkipaikalta aarnialueelle tuli parin kilometrin kävelymatka, mutta matka sujui joutuisasti peltomaisemia katsellessa.

Yhden pellon laidassa lähellä Niskalan arboretumia näin puussa jotain punaista, ja sitä piti mennä tutkimaan lähempää. 

Mitä ihmettä? McDonald's-lintupönttö?

Jäi mysteeriksi, miksi tuolla – keskellä ei mitään – oli McDonald's-lintupönttö. Marko Ruuskanen on tuskin ollut tällä kertaa asialla. 😆

Arboretumin parkkipaikan vieressä oli talon jäänteet, ja mietin, mikä mahtoi olla tuonkin talon tarina. 

Sisällä kävi ilmi, että talo oli palanut. 


Lopulta tulin aarnialueen rajalle.

Aarnialueella polut kulkivat enimmäkseen pitkospuita pitkin, ja tunnelma metsässä oli sellainen, että sitä on vaikea kuvailla sanoin. Täällä luonnon ja eläinten ei tarvinnut kilpailla metsän herruudesta ihmisen kanssa!

Kiertelin aarnimetsän polkuja ja vähän muitakin Haltialan polkuja hyvän tovin, ja paluumatkalla keksin, että otan pienen videon metsästä. Kerkesin kuvata videota ehkä minuutin, kun havahduin: kuka tuijottaa minua kaukaa metsän keskeltä? Onko se kenguru? 

Pian kuitenkin älysin, että jos se on kenguru, jotain on pahasti vialla. 😆 Sitten näin, että metsässä oli kaksi peuraa, jotka olivat samalla hyvin uteliaita mutta myös vähän epäluuloisia metsässä hiippailevaa outoa olentoa kohtaan. Kävelin hyvin hiljaa eteenpäin ja kokeilin, miten lähelle peurat päästäisivät. Aika lähelle ne päästivätkin, ennen kuin ne kirmasivat metsän siimekseen. 


Paluumatkalla kotieläintilan parkkipaikalle huomasin, että tässähän tulee kuvaan kolme kohdetta kerralla:

Etualalla on Haltialan peltoa, ja sen takana näkyy Kartanonkosken asuinalue, jonka takana näkyy Flamingo.

Tässä olivat Vantaan kohteet, joihin kävin tutustumassa. Täytyy kyllä sanoa, että Vantaa ylitti odotukseni, monellakin tapaa!

Lopuksi vielä muutama sananen Flamingon kylpylästä ja hotellista – sekä tietysti siitä himoitsemastani aamiaisesta. 

Hotelliasukkaat saattoivat painella kylpylään kylpytakissa (jos sellainen löytyi huoneesta).

Kävin kylpylässä kaksi kertaa, tulopäivänä ja sitä seuraavana, ja kumpanakin päivänä minulla oli kylpylässä myös hoito. Ensimmäiseksi illaksi olin varannut rentouttavan päähieronnan ja toiseksi yrttipallohieronnan. Hoitoja katsellessani ja valintaa tehdessäni ihmettelin suuresti hoitojen pituuksia. Esimerkiksi himoitsemani vartalonkuorinnan kesto oli vain 15 minuuttia ja vartalokääreen 25 minuuttia. Mitä noin lyhyessä ajassa ehtii muka tehdä? Hieronnoissa pisin mahdollinen aika oli vain 50 minuuttia, ja monessa oli tarjolla 25 minuutin mittainen vaihtoehtokin. 

Olen tottunut ulkomailla siihen, että hieronnat ja muut hoidot kestävät vähintään tunnin, usein puolitoista ja joskus jopa kaksikin tuntia, ja tunti olisi minusta ehdoton minimiaika, jotta viitsin edes vaivautua paikalle. Mitä tuommoinen 15 tai 25 minuutin pituinen hoito voi olla muuta kuin kamalaa häsläämistä ja kellon kyttäämistä? Minulle rentoutuminen ja rauhoittuminen on olennainen osa hoitoja, enkä mitenkään pysty tavoittamaan oikeaa fiilistä noin lyhyessä ajassa. 

Valitsemani rentouttava päähieronta maksoi 59 euroa, ja sen kesto oli 25 minuuttia. Olin haaveillut päähieronnasta niin kauan, että päätin ottaa hieronnan sen lyhyydestä huolimatta. Eipä olisi kannattanut, sillä hierojalla (joka oli kaiken lisäksi mies) ei tuntunut olevan oikein käsitystä siitä, mitä hän oli tekemässä. Ensinnäkään mies ei käyttänyt öljyä (tai edes kysynyt, haluaisinko sitä käytettävän), ja osan aikaa hän vain silitteli hiuksiani (toki välillä hieroikin, tai lähinnä puristeli kalloani). Teki mieli kysyä, oletko kampaaja vai hieroja. 

Yrttipallohieronta (pituus 50 minuuttia, hinta 99 euroa) oli miellyttävämpi kokemus, mutta hieman ihmettelin tätäkin hoitoa. Hoito oli kovin yksitoikkoinen, ja kerkesin jopa ajattelemaan, että olisi ehkä kannattanut ottaa se 25 minuutin versio, kun tämä pidempi tuntui väkisin venytetyltä. Hieroja oli kuitenkin niin miellyttävä ja ystävällinen, että annettakoon tämä anteeksi. Eikä se tietysti ole muutenkaan hierojan päätös, millainen hieronta häneltä sattuu tänään tulemaan, vaan eivätköhän nuo hieronnat ole aika samanlaisia, oli hieroja kuka tahansa (näin ainakin olettaisin). Mutta ehkä pitäisi katsoa peiliin ja lakata vaatimasta Suomessa samaa kuin ulkomailla, sillä varmasti jo pelkästään hinta rajoittaa täällä hoitojen pituutta. Lyhyt hoito maksaa vähemmän, ja pitkästä tulisi niin kallis, ettei kukaan ottaisi sellaista.

Yrttipallohierontaa. (Tämä ja seuraavat allaskuvat ovat Flamingon sivuilta.)

Ehkä eri maiden hierontoja ja hoitokulttuureja ei pitäisi yleensäkään vertailla, sillä onhan esimerkiksi Aasian maissa käsittääkseni näissä asioissa paljon pidemmät traditiot. En siltikään voi olla muistelematta esimerkiksi Vietnamissa ottamaani bambuhierontaa, joka oli todella monipuolinen ja ihana käsittely, joka alkoi lämpimällä jalkakylvyllä. Lisäksi juomaa tarjottiin sekä ennen että jälkeen hieronnan, ja koko hoito alusta loppuun oli hyvin hienovarainen ja huomioon ottava.

Flamingon aikuisten kylpylässä on kolme allasta ja kahdeksan saunaa, ja kävin niistä kaikissa muissa paitsi kylmävesialtaassa. Saunoja oli riittävästi, mutta altaita olisi minusta saanut enemmän, sillä niissä oli välillä tungosta. Kylpyläkokemus olisikin ollut varmasti hieman toisenlainen, jos kylpylässä olisi ollut vähemmän porukkaa, vaikka ei väkimäärä nytkään minua mitenkään varsinaisesti haitannut, vaan pystyin nautiskelemaan olostani ihan kivasti. Omaksi lempparipaikakseni muodostui mineraalivesiallas, jossa oli ihana kellua lötköpötkön päällä ja kuunnella vedenalaista musiikkia. Pääsin siellä kivasti meditatiiviseen tilaan. 😊

Mineraalivesiallas.

Sen sijaan lämminvesialtaasta en pitänyt lainkaan, enkä oikein ymmärtänyt sen funktiota. Allas oli niin matalakin, etten tiennyt, miten siellä olisin ollut – huonossa asennossa istuen vai puoliksi maaten. Jos minulla olisi ollut drinkki kourassa (kuten suurella osalla ihmisistä näytti olevan) ja joku, kenen kanssa lätistä, kokemus olisi saattanut olla hieman toisenlainen, mutta en silti usko, että olisin viihtynyt lämminvesialtaassa yhtään sen paremmin.

Lämminvesiallas.

Drinkeistä tuli mieleeni, että en nykyään oikein välitä alkoholin juomisesta (syistä, joihin palaan ehkä joskus myöhemmin), mutta en usko, että kylpylänautinto jäi mitenkään vajaaksi alkoholittomuuden takia, päinvastoin. Sitä paitsi appelsiinimehu jäillä oli tavattoman hyvää. 😊

Sitä ihmettelin, onko ihmisten pakko tuoda nykyään kännykät joka paikkaan. Monella oli kännykkä altaan reunalla, ja siinä sitten kuvattiin jotain Insta-tarinaa. Eipä tämä minua mitenkään henkilökohtaisesti haitannut, mutta mietiskelin vain, osaavatko ihmiset olla enää lainkaan läsnä hetkessä, vai meneekö koko elämä muille siitä kertomiseen. Ymmärrän toki senkin, että ihmiset tulevat kylpylään eri syistä, ja jollekulle juomien nautiskelu altaan reunalla hyvässä seurassa ja tapahtuman kuvaaminen kännykällä voi olla juuri se oikea tapa rentoutua.

Saunoista suosikkini oli ehkä tervasauna, mutta myös perinteinen suomalainen sauna ja höyrysaunat olivat jees. Suolasaunassa muistelin kaiholla Toilan kylpylän suolasaunaa Virossa, jossa suolaa sai oikein hieroa itseensä. Flamingon suolasaunassa vain istua tönötettiin ja yritettiin imeä suolan hyviä terveysvaikutuksia seinästä (kuvaannollisesti siis; ei kirjaimellisesti!). 

Kaikesta huolimatta Flamingon kylpyläkokemus oli kiva, ja voisin mennä kylpylään toistekin – tai itse asiassa kolmannen kerran, sillä olen käynyt Flamingossa joskus tosi kauan sitten. Loppukaneettina pitää vielä sanoa, että tykkäsin kylpylän valaistuksesta, arkkitehtuurista ja hämyisestä tunnelmasta tosin paljon.

Ei ollut tarkoitus kirjoittaa kylpylästä näin pitkästi, mutta tämähän taas venähti, kun pääsin vauhtiin. 😬

Matkan koko tarkoitus (eli se aamiainen) hieman vesittyi jo siinä, että jouduin syömään aamiaiseni niin aikaisin. En normaalisti syö aamiaista heti herättyäni, vaan kahvittelen ensin rauhassa Hesaria lukien. Aamiaisen vuoro saattaa olla tunnin tai vasta kahden päästä. Oli siis vaikeuksia ajatella Flamingossa aamiaista heti ensimmäiseksi aamulla. Kaiken kukkuraksi olin syönyt kumpanakin edeltävänä iltana raskaan illallisen, eikä minulla ollut aamulla yhtään nälkä.

Siitä huolimatta sain tungettua kumpaisenakin aamuna naamariini nämä:

En syö tavallisesti karjalanpiirakoita, mutta nyt kun päätin kerrankin ottaa piirakan, ei ollut munavoita. Valivali.

Alla on luonnonjogurttia ja päällä marjoja sekä mysliä. Jostain syystä minun pitää saada hotellin aamiaisella aina jogurttia – ja munakokkelia!

Flamingon aamiainen oli ihan perushyvä, mutta ei millään lailla erityinen tai mieleenpainuva. Aamiaisella oli oikeastaan samat asiat kuin muidenkin suomalaisten hotellien aamiaisilla – nakkeja, keitettyjä munia, munakokkelia, puuroa, leipää, piirakoita, jogurttia, rahkaa, (kokonaisia) hedelmiä, tuoreita marjoa jne. Lisäksi oli smoothieita tai vastaavia paria lajia, ja kahvin kanssa oli tarjolla jotain marjapiirakan tapaista ja keksejä sekä suklaaputous (lapsille?). Erikoisruokavalioista tai -kahveista en tiedä, kun en niitä katsellut. En mennyt muutenkaan tekemään mitään aamiais- tai hotellianalyysia, vaan tarkoitus oli vain katsella Vantaata ja nauttia kylpylästä.

Silti tätä analyysia näyttää tulevan. 😆 Hotellista ei ole oikeastaan mitään kielteistä sanottavaa muuta kuin että suunnistaminen siipirakennukseen oli ensimmäisellä kerralla hieman hankalaa, kun piti vaihtaa hissiä ja mennä siitä ja tästä ovesta, aulojen ja käytävien läpi. Onneksi samoille askelille osui herrashenkilö, joka opasti ystävällisesti. 

Matkalla siipirakennukseen.

Huoneeni oli todella hiljainen, ehkä jopa yksi hiljaisimmista hotellihuoneista, joissa olen koskaan ollut (minulla oli siis siipirakennuksen ylimmän kerroksen Harmony-huone). Liikenteen ääntä kuului huoneeseen kyllä, mutta muista hotelliasukkaista ei kuulunut pihaustakaan, enkä kuullut esimerkiksi yhtään oven paukautusta, vaikka kerroksessa asui todistettavasti muitakin ihmisiä. Hiljaisuus ei ollut välttämättä mikään hyvä asia, sillä liiallinen hiljaisuus on minulle ongelma, mutta onneksi olen löytänyt ongelmaan omat ratkaisuni. Ei niistä sen enempää.

Kylppäri. Oli kiva, että sain itse valita, halusinko suihkun vai kylpyammeen.

Kahvin- ja vedenkeitin kuuluvat minusta hotellihuoneen perusvarustukseen, ja täällä olikin harvinaisen käyttäjäystävällinen kahvikone. Käyttöohjeet piti toki malttaa ensin lukea. 😆

Alkoholittomat juomat kuuluivat huoneen hintaan, mutta en juonut kuin nuo vesipullot. Pöydällä oli vielä punaviinipullokin, jonka olisi voinut halutessaan kumota napanderiin (hinta oli muistaakseni jotain 24–25 euroa).

Hyvät pysäköintitilat ja hyvät kävely-yhteydet parkkihallista hotellille ilahduttivat, samoin kuin se, että hotellilta olisi saanut halutessaan lainata liikuntavälineitä. 

Hotelliin mentiin tuolta perältä. Pysäköintipaikka oli ilmainen, kunhan ilmoitti rekisterinumeronsa respaan.

Miten mahtava idea! Tämmöisen soisin yleistyvän hotelleissa muutenkin (toki välinevalikoima saisi olla vähän laajempi 😅).

Tulipas perusteellinen kirjoitus kaiken kaikkiaan. 

Kiitos, anteeksi ja näkemiin!

😘

33 kommenttia:

  1. No jopas oli taas lueskeltavaa! Mua ei haittaa pituus tai kuvien määrä tai analyysit ;) mutta kun unohtaa puolet mitä meinasi kommentoida... :D

    No aloitetaanpas alusta; minustakin tuo asuinalue tuo mieleen jonkun ulkomaisen paikan; ehkä Bergen tai joku pikkukylä Briteissä. Ja miksi tosiaan pitää olla vanhan kopioita, miksei voi tehdä uutta vanhalla twistillä?

    No sitten; missä ihmeessä tossa kartalla on toi "olet tässä" - pallero? Vai oletko sä muka tuolla ylälaidassa keskellä ei mitään? Vai enks mä vaan näe sitä palloa tossa kartalla?

    Kössi kenguru! En päässyt yli siitä kuinka otus tosiaan näytti ensin kengurulta ja kuinka veikeästi se kuikki puun takaa sua! <3

    Miten sitä hotelliaamiaisella jaksaakin vetää napaansa kaikenlaista ilman ongelmia? Ei onnistu kotona ei. Eikä vaan sillä, ettei viitsisi valmistaa kaikenlaista, vaan kerran kokeilin ja jemmasin kaikkea kivaa aamuksi, mutta enhän mä jaksanut puoliakaan mitä hotellissa...

    Mut ilmainen parkkipaikka hotellissa ja vielä hallissa puhumattakaan kahvakuulista.... Aika bueno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, no juu, ymmärrän hyvin, että unohtuu, mitä piti kommentoida, kun lätinät vaan jatkuvat ja aihe vaihtuu. Itsellä on sama ongelma muiden pidempiä postauksia lukiessa. 😅

      Mä en ymmärrä nykyajan arkkitehtuuria ollenkaan, joten en ymmärrä tuotakaan polemiikkia. Ei saisi tehdä vanhan näköistä uutta, mutta sitten saa tehdä tsiljoonaa samanlaista rumaa laatikkoa, joissa ihmisten tulisi asua.

      Samaa pallerohommaa minäkin ihmettelin! Olin tuossa oikean yläkulman infopisteen kohdalla, mutta ei näytä siltä, että siinä olisi koskaan ollutkaan mitään palleroa. No, onneksi en ollut sen tiedon varassa. 😅

      Minustakin tuo puiden takaa kuikkiminen oli niin suloista. Kovasti otusta kiinnosti, mutta pikkuisen kuitenkin pelotti, ja puut tarjosivat mukavasti suojaa.

      En minäkään ymmärrä, miten hotellissa jaksaa syödä vaikka mitä, mutta kotona kaksi Weetabixia riittää puoleenpäivään. Mahtaakohan tämä olla sellainen ”isojen silmien” ongelma. Intiassa aina sanovat mulle, jos olen vetänyt itseni ähkyyn jossain buffassa, että mulla on liian isot silmät, mikä tarkoittaa siis sitä, että syön kaiken, mitä silmä näkee. 🤭 Nykyään en tosin pysty enää samalla tavalla ahnehtimaan, kun kroppa ei yksinkertaisesti enää ota vastaan karmeita määriä ruokia. Vissiin jotain vanhenemisen oireita tämäkin…

      Kahvakuulat oli kyllä mainio juttu! Jos en olisi käynyt salilla, olisin saattanut kokeilla niiden lainaamista! Oispa joka hotellissa tommoinen mahdollisuus!

      Poista
  2. Mitähän nuo peurat mahtoivat ajatella sinusta? Olivat uteliaita ja pähkäilivät pienissä päissään asiaa. Olit ihmiseksi oudon näköinen otus epämuodostuneen käpäläsi, sorkkasi tai tassusi kanssa, mikä lie, ja tuijotitkin vielä sitä. Kyllästyivät ja loikkivat pois, kun se selvisi tai jäi selviämättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan jotain tuontyylistä ne miettivät. Että mikä ihmeen otus tuolta metsän keskeltä pönkii kahdella jalalla hiipien. 😊 En tiedä, jos olisin jättänyt nuo viimeiset askelet ottamatta, olisinko vielä saanut hieman pitkitettyä tuota kohtaamista. Nyt pääsin pikkuisen liian lähelle, ja peurat katsoivat vissiin viisaammaksi lähteä lipettiin.

      Kivaa päivää, Katriina!

      Poista
  3. Kiva kirjoitus. Pitääpä itsekin toteuttaa ns lähiloma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että tykkäsit! Suosittelen lämpimästi lähimatkailua! Eipähän tartte ajella matkojen taa. 😅

      Poista
  4. Minä olen käynyt muutaman kerran pällistelemässä Kartanankoskea ja minusta se on mukavan värikäs ja persoonallinen asuinalue. Ainoa, missä siellä on minusta suunnitteluvirhe on se, että autoille on vähäisesti parkkitilaa eikä autotallia taida ollaa juuri missään pientalossa. Tuossa yhdessä sinunkin kuvistasi kaunista pihaa rumentaa autopaikat :) Joskus olen netistä katsellut siellä myytäviä asuntoja ja isommat asunnot ovat usein kolmikerroksisia, minusta sellainen on hankala.

    Minä olen vain kerran käynyt tuolla Flamingon aikuisten puolella. Se oli unohtumaton kokemus. Ihmiset olivat tulleet siellä viettämään pikkujouluja, osa työporukalla ja osa kavereiden kesken. Alkoholia osa kävijöistä kiskon ihan kaksin käsin. Yhdellä komeahkolla nuorella miehellä oli punaiset string-uikkarit päällä. Tälläinen vanhempi nainen ei tiennyt, että mihin olisi oikein katsonut, kun se kundi oli usein siinä meidän vieressä paljaine pakaroineen kääntyilemässä :D :D :D Kaverille piti googlata että kuinka stringit ne uikkarit oli. Sitten vielä viikon verran Google näytti joka sivulla niiitä punaisia stringejä, kun ne olivat niin hyvässä tarjouksessakin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hauskasta kommentistasi! 😂

      Mä en ajatellut Kartanonkoskea parkkitilan kannalta lainkaan, mikä johtui varmaan siitä, että minusta siellä oli oikein hyvin parkkitilaa. Mutta syynä oli ehkä se, että olin liikkeellä keskellä arkipäivää. Iltaisin ja viikonloppuisin tilanne saattaa olla toinen. Eivätkä nuo parkkialueet tosiaankaan ainakaan kaunista näkymää!

      Kolmikerroksinen asunto olisi minustakin hankala. Vaikka siellä olisi hissikin (ja harvassa suomalaisessa asunnossa on), esim. jokin imurin raijaaminen kerroksesta toiseen olisi aika kivaa. Vaikka ehkä noissa taloissa on keskusimurit tms.

      Enpä ihmettele, jos sinun ei ole tehnyt tuon kokemuksen jälkeen mieli mennä enää Flamingoon! Nyt minäkin näen silmissäni ne punaiset stringit. Tulevat varmaan uniinkin. 😂

      Poista
  5. Ulrika50v.blogspot.com10.8.2023 klo 7.59

    Ensiksi katoin kuvat, en tosiaankaan luullut ett olit suomessa, vasta tekstin luettua ilmeni 🤭
    Todella hauska linnunpönttö 🤣
    Spahoidot 15min! Ennemmin olisin ilman, vaikka olis ilmainen. 15minuutissa mä olen sen verran vasta rentoutunut että silmät lopettanut nykimään/räpisemään 🤣(ihme ett silmät rupee aina reakoimaan tollasissa tilanteissa ,arvaa räpiseekö kun laitan tekoripset 🤣)
    45 min ok mulle, sen jälkeen mä rupeen jo miettimään ett vois jo lopettaa 😬 Kauhein hoito oli kun tilasin talvella kuumatkivet hieronta. Lämmittäis jäykkiä jäseniä. Huone ei tuuletettu edellisen asiakkaan jälkeen, menin sisään 5min edellisen jälkeen, hierontapenkki vielä lämmin edellisestä hieronnasta .Heti halusin jo pois!! En ikinä mene takas , huoneessa ei ollut happea. Koko ajan mietin ett nyt nousen, en kehtaa, nyt kyllä nousen ja lähden, no en kehtaa 🤣

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama mulla, että melkein olisin ilman spa-hoitoa, jos se kestää vain 15 minuuttia, vaikka hoito olisi ilmainen. Mullakin menee oma aikansa, ennen kuin pystyn rauhoittumaan – ja sitten se hoito olisikin jo ohi! Ja jännä juttu, miten siinä tilanteessa, kun pitäisi olla hiljaa ja paikallaan ja seesteinen, kroppa alkaakin tekemään omiaan. 🤣 Mulle kävi tuossa yrttipallohieronnassa niin, kun nainen hieroi etukroppaani, että aina kun se pallo tuli vatsan päälle, mua alkoi hihityttämään. 😅 Jostain syystä vatsan kohta oli sinä päivänä herkillä. Ja joskus tuntuu, että pitää nieleskellä koko ajan, varsinkin silloin kun on vatsallaan ja naama on siinä reiässä lattiaa kohti.

      Nauratti tuo sinun kuumakivi-kokemuksesi, vaikka sinua ei varmaan yhtään naurattanut siinä tilanteessa. 🤭 Hirveää tuommoinen, jos onkin jostain syystä epämukava olo ja tekisi mieli lähteä lipettiin, mutta ei kehtaa ja sitten vain sinnittelee jotenkin. Siinä on kyllä rentoutuminen ja hoidosta nauttiminen kaukana! Mäkin olisin muuten halunnut tuollaisen kuumakivi- hoidon, mutta sen kesto oli vain 30 minuuttia. Tuumasin, että pitäkää kivenne. 🤣

      Poista
  6. Minustakin tuo Kartanonkoski on kaunis ihan alueena ja arkkitehtuurinsa puolesta! En ole varma olenko koskaan nähnyt sitä ihan valmiina, mutta miehen kanssa on siitä ajeltu kun on menty Jumboon shoppaamaan joskus vuonna… eeh, aikana ennen 2009 koska silloin muutimme pois Suomesta enkä ole sen jälkeen Jumbossa käynyt.

    Briteissä harrastetaan tuota paljon eli tehdään vanhan näköisiä rakennuksia uudella rakennustekniikalla ja ovat sisältä moderneja. Kuka hitto nyt oikeasti haluaisi edes asua missään latoa vastaavissa olosuhteissa, vaikka ulkokuori olisikin kaunis :D Eli samaa mieltä kanssasi. Myös siitä, että Suomessa tosiaan suositaan susirumia halpoja betonikerrostaloja, koska tuotto kiinnostaa enemmän kuin estetiikka. Se on kyllä vähän perseestä ja ahnettakin, koska tuskinpa nuo Kartanonkosken kämpät tappiollisia ovat. Mutta täytyyhän isokenkäisille kunnon optiot saada.

    Olenkin miettinyt, missä tuo Haltialan kotieläintila on, mutten ole saanut aikaiseksi googlettaa. Tuli sekin nyt selväksi, kiitos :D Luukissa on myös Aarnimetsää ja itse asiassa ihania ulkoilureittejä. Olen käynyt siellä paljon, viimeksi vanhempieni kanssa kävelyllä joitakin vuosia sitten.

    Tuo mäkkäripönttö on varmaan tarkoitettu Lintujen pullamössösukupolvelle. :D Vantaalla on muuten muutakin hienoa. Oletko käynyt vanhalla Viilatehtaalla? Ainakin joskus sata vuotta sitten siellä oli vielä vanhan tehtaan jäänteet Vantaankosken rannalla. Kaunista aluetta muutenkin. Fillaroin sinne usein Suomessa asuessani eli voi tietty olla, ettei koko aluetta enää ole tai sinne on rakennettu joku kamala betonielementtitalolähiö :D :D

    Minen ole ollenkaan kylpyläihminen, en jaksa lillua altaissa. Lisäksi ihmettelen, miksi altaalla pitää juopotella. Minulla ei siis mitään alkoholia vastaan ole, mutta ehkä en vain ymmärrä miksi uimalassa pitää ryypätä. Siinähän kusettaisinkin koko ajan. :D Vielä vähemmän ymmärrän kännyköitä kylpylässä. Mihin ne laitetaan, kun mennään saunaan? Ovatko ihmiset vain paikallaan eivätkä ui tmv. Vai onko näillä ihmisillä vedenkestävät kännykät? :D Kuvista päätellen näyttää kyllä ihan kivalta paikalta.

    Tuollaiset kaikenlaiset hoidot voisivat olla kiintoisia, mutta itse en voi mennä niihin. En tykkää, että vieraat ihmiset koskevat minuun ja se on todella iso este näille, kun eivät varmaan oikein voi pitkällä kepilläkään sorkkien hoitaa :D Kosketusällötys on minulla laajentunut käsittämään kampaajatkin, joten en käy enää sielläkään. Viime kerrasta on varmaan ainakin viisi vuotta! Olen opettanut mieheni leikkaamaan hiukseni – tai siis tasoittamaan, ei hän mitään malleja osaa leikata :D

    Ihana postaus <3 ja niin paljon kaikkea, etten enää uskalla jatkaa kommentointia tai tästä kommentista tulee yhtä pitkä kuin sinun postauksesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin myös ajellut Kartanonkosken vierestä lukuisia kertoja joko Jumboon tai lentokentälle, mutten ollut tajunnut, että siinä vieressä on tuommoinen ihana asuinalue, ennen kuin luin siitä jostain taannoin. Puolustuksekseni sanon, että asuinalueesta ei näy kauemmas muuta kuin katot, ja ne katot näyttävät kaikki samanlaisilta. 😅

      Mielenkiintoista kuulla, että Briteissä tehdään asuntoja samaan malliin, että ulkoa vanhaa mutta sisältä uutta! Musta tuntuu, että mä olen aikapäiviä sitten lakannut ymmärtämästä – jos olen koskaan ymmärtänytkään – nykypäivän suomalaista arkkitehtuuria. Mulle ei vaan mene jakeluun, miksi pitää tehdä niitä rumia massatuotantotaloja, vaikka ihmiset selkeästi kaipaisivat jotain muuta. Okei, se hinta jne., mutta silti. Oikein vituttaa. Ja pakkohan ihmisten on sitten niissä rumissa laatikoissa asua, kun ei muita vaihtoehtoja ole.

      Luukki on mulle nimenä tuttu (eli siis joskus olen kuullut 🤣), joten minun piti nyt vuorostani käydä googlettamassa. Siis miten ihmeessä mä olen voinut missata kyseisen paikan! Näyttää kivalta, ja reittejäkin on monen pituisia. Pitänee käydä testaamassa lähiaikoina. Kiitos vinkistä!

      Hahaa, lintujen pullamössösukupolvi! Niin tietenkin, miten en tätä itse älynnyt! 😂

      Viilatehtaaseen olin törmännyt joskus aiemmin, mutta se vaikutti liian fiiniltä paikalta ollakseen minusta kiinnostava. Paikka on ilmeisesti kunnostettu ja muutettu tilausravintolaksi (jos siis tarkoitat tätä paikkaa). Toki se jokiympäristö on uskoakseni kaunis, eli siinä mielessä varmasti ihan näkemisen arvoinen paikka.

      Samoja juopottelu- ja kännykkäasioita minäkin olen ihmetellyt! Mä olen ainakin niin tunari, että mulla se kännykkä olisi viidessä sekunnissa jossain altaassa, ja se olisi moro sitten. Sitä paitsi miten sitä kännykkää pystyy edes käsittelemään, jos kädet ovat märät. Mutta ehkä nämä kännykkäihmiset eivät kastele käsiään lainkaan – kuten jotkut eivät kastele näköjään myöskään päätään, kun istuivat altaassa juhlameikissä ja -kampauksessa. En tiedä, onko se jokin suomalainen tarve, että sitä viinaa pitää olla joka paikassa, missä se vain sallitaan. Vaikea sanoa. Minusta alkoholi ei kuulu kylpyläkokemukseen, mutta jokainen tyylillään.

      Eipä tästä ole muuten monta vuotta, kun minäkään en tykännyt lillua altaissa tai käydä missään hoidoissa. En jaksa nytkään lillua altaassa, ellei sillä ole jotain funktiota, kuten tuo vedenalaisen musiikin kuuntelu ja meditoiminen. En tiedä, mitä tapahtui ja milloin, kun mulla tuo vieraan ihmisen kosketusällötys hävisi. Kävin ensiksi muistaakseni pedikyyrissä, ja kun jäin henkiin, uskalsin mennä muistaakseni hierontaan. Aiemmin tuntui ihan hirveän kiusalliselta, jos vieras ihminen käpälöi minua tai näki minut puolisalastomana, mutta nykyään osaan jo nauttia kokemuksesta täysillä – jos siis se hieroja tai hoitaja on asiansa osaava ja muutenkin asiallinen.

      Hyvä, että sulla on oma kotiparturi. <3 Mullakin aiemmin ukkeli tai äiti leikkasi mun tukan, mutta jossain vaiheessa (about 20 vuoden tauon jälkeen) uskalsin taas kampaajallekin.

      Kiitos sinulle ajatuksella kirjoitetusta kommentistasi. Ihana olet! 😘

      Poista
    2. Juu siis tuo linkkaamasi vissiin on se viilatehdas, mutta siellä on toinenkin tehdas, joka on jäänyt rapistumaan. Olen käynyt siellä kuvaamassa joskus sata vuotta sitten. Sinne pääsee tuosta linkkaamastasi paikasta, kun kävelee rantaa pitkin toiseen suuntaan. En osaa tarkemmin sanoa :D Mutta sen joen varrella kulkee reittejä ja ovat aika hienoja nekin.

      Sinun pitää ehkä varata toinen kierros sinne Flamingon kylpylään ja sitten voit kysellä niiltä kännykkätyypeiltä, miten ne saa pidettyä puhelimensa kuivina :D

      Tuli kylpyläjuopottelusta mieleen, että kyllähän minäkin olen ryystänyt juomaa “hot tubessa”. Siis täällä järvillä esim. meillä oli taannoin saunallinen huone, jossa oli terassilla "hot tube" eli ikään kuin miniporeallas, jossa patikan päätteeksi jaksoin hillua ja oli minulla siinä viinilasikin menossa mukana. Eli on lilluttu ja juotu itsekin (mut puhelinta ei ollut mukana) :D

      Poista
    3. No täytyypäs katsoa, jos saisin joskus aikaiseksi pienen turneen viilatehtaalle ja lähiympäristöön. Kiitos vinkeistä!

      Haha, varmaan saisin silmäni mustaksi, jos menisin kyselemään tyypeiltä, miten heidän kännykkänsä pysyvät kuivana. Olisi toki ihan mielenkiintoinen gallupin aihe, ja siihen samaan syssyyn voisin kysellä myös motiiveja juoda alkoholia altaassa. 🤣

      Itse asiassa nyt minäkin muistin, että olen ollut paljussa skumppalasin kanssa. Se tapahtui pari vuotta sitten äidin kanssa Kolin kylpylässä. Mutta puolustuksekseni sanottakoon, että me ei tiedetty, että skumppapullo kuuluu lipun hintaan, ja pakkohan se oli ottaa vastaan ja tyhjentää viimeistä pisaraan myöten, kun kerran "ilmaiseksi" tyrkyttivät. Olisi siinä ollut jokin toinenkin vaihtoehto, mutta en muista kuollaksenikaan, mikä. Ei ollut ilmeisesti tarpeeksi kiinnostava, että olisi jäänyt mieleen. 😅

      Poista
  7. Tule joskus Turkuun testaamaan Kakolan kylpylä ja keskustassa sijaitseva Day Spa Laguuni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kaksi ovat omia suosikkejani täällä Turussa ja olisi hauska lukea sinun eläväisellä kielelläsi kirjoitettu tiukka arviointi :D

      Poista
    2. Kiitos vinkeistä! Vitsi miten upean näköisiä paikkoja siellä teillä on! Kumpaankin lähtisin vaikka heti, ja varsinkin tuonne Laguuniin! Ihanan kuuloisia hoitoja, ja pituuttakin on riittävästi. 😅 Toki niin on hintaakin, mutta niinhän se menee, että mitä pidempi hoito, sitä kalliimpi. 🤭

      Kesäistä loppuviikkoa!

      Poista
  8. Ei Ruotsissa ole omaa ruotsalaista arkkitehtuuria. Arkkitehdit nappaa ideoita muilta arkkitehdeiltä ympäri maapalloa ja lisää niitä ideoita omiin luomuksiinsa. Ruotsalaiset arkkitehdit uskaltvat jatkuvasti kokeilla uutta. Ruotsissa rakennetaan pieniä asuintaajamia ja kaikkiin tulee udenlaiset rakennukset. Uusinta uutta on rakennusbuumi rakentaa hyvin korkeita puutaloja. Suomalaiset ovat kehittäneet erikoisen puutuotteen mistä niitä puutaloja nykyään valmistetaan.
    Laitan tähän yhden oman postauksen esimerkiksi:
    https://donnatukholmassa.blogspot.com/search/label/Understensh%C3%B6jden

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos korjauksesta, Donna Roomassa! Ihanaa, kun joku tietää asiasta enemmän ja viitsii vielä jättää kommenttiakin. ❤️ Itse tiedän loppujen lopuksi kovin vähän arkkitehtuurista,ja siksi tulee helposti toisteltua muualta (kuten esim. tuosta Hesarin artikkelista) luettua.

      Kävin lukemassa postauksesi, joka oli mielenkiintoinen. Kiitos linkistä! Erityisen mielenkiintoista minusta oli kuulla, että Ruotsissa ei tunneta osakeasuntoja lainkaan. Täällähän se on aika lailla normi omistusasunnoissa. Itse asiassa autopaikatkin myydään joskus osakkeina (kuten on yhdessä taloyhtiössä, joka jakaa autohallimme).

      Puukerrostaloja on rakennettu Suomessakin, ainakin Jätkäsaaressa (lisää siitä esim. täällä, mutta käsittääkseni puukerrostalorakentaminen ei ole oikein ottanut tuulta siipiensä alle, eivätkä rakennetut puutalot (ainakaan nuo Jätkäsaaren talot) ole mitään erityisen korkeita.

      Poista
    2. Suomessa asuu vain 25% asukkaista vuokra-asunnoissa. Ruotsissa asuu 60% vuokra-asunnoissa tai asunto-oikeusasunoissa ja 40% omistuasunnoissa, siis villoissa= huviloissa. Ruotsissa ei tunneta mitään kaupunkien tai kuntien asuntoja, joten vuokra-asunnoilla ei Ruotsissa ole niin huono maine kuin Suomessa on. Erohan on valtava. Suomessahan eletään kuin rikkaat konsanaan. Ruotsissa taas yritetään panna kaikki asukkaat samaan muottiin, joten ei tule kuuloonkaan, että jotkut saisivat kunnalta asunnon. Kunnat ei edes halua omistaa asuntoja. Ruotsissa on paljon kovemmat säännöt ja paljon omaa vastuuta. Ruotsissa ei ole edes perustuslaillista oikeutta ruokaan ja asuntoon, kuten Suomessa on.

      Poista
    3. Olipas paljon mielenkiintoista tietoa. Kiitos, että jaoit tämän! Mä en olisi ikinä osannut ajatella, että Suomessa ja Ruotsissa nämä asuntoasiat voivat olla niin erilaisia. Erityisesti yllätti tuo, että siellä ei tunneta mitään kaupunkin vuokra-asuntoja. Täällähän Hekan (Helsingin kaupungin asunnot) ovat olleet voimakkaasti tapetilla viime aikoina, kun Heka aikoo nostaa vuokria kerralla niin paljon. Suurimmat korotukset ovat mm. Jätkäsaaressa, muistaakseni jotain 13 prosenttia.

      Poista
  9. Tuo asuinalue näyttää tosi upealta,osa siitä näkyy kun tulee bussilla lentokentälle,ja olen aina ihaillut niitä rakennuksia Harmi ettei tuollaista ole rakennettu enempää,sillä näyttää todella viihtyisällä.Hih😁,Haltialan tila on se jossa poikani lapsena kysyi mistä lehmästä tulee rasvatonta maitoa 😂
    Aarnime4så näyttää tosi jännältä.Flamingon kylpylän näin silloin kun hotellia esiteltiin,mutta en ole siellä kylpenyt.Harmi noita hierontapalvelu ota,tosiaankin lyhyt aika sellaisille.Kiva hotellivisiitti sinulla,ja mukavaa oli olla virtuaalisesti mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten mä taas en ole koskaan nähnyt Kartanonkosken rakennuksia, vaikka olen kulkenut niin monesti tuosta ohi. Olen nähnyt pelkät katot vaan. 😅 Oli kyllä todella viihtyisää aluetta, vaikka itse en välttämättä haluaisi asuakaan siellä.

      Ihana kysymys pojaltasi. 😂 Kai muistit kertoa, että rasvatonta maitoa tulee vaaleansinisistä lehmistä ja täysrasvaista tulee punaisista lehmistä. 🤭

      Tuo huone ei ollut sviitti, vaan ihan tavallinen (tai siis toki hieman tavallista parempi) hotellihuone. En tullut katsoneeksi, onko Flamingossa sviittejä ollenkaan. Luulisi ainakin olevan...

      Kiva, että olit Vantaan-matkalla mukana! ❤️

      Poista
  10. A.P.U.A. ja ISO KIITOS! ♥
    Olen hidas lukija ja/tai sitten vain keskityn joka sanaan ja kuvaan, kun olen ollut hetken pois blogeista? (Olisi voinut katsoa, kuinka kauan mulla meni postauksen ja kommenttien lukemiseen, heh heh..)
    Komppaan sitä, etten juurikaan enää muista, mitä ajattelin kommentoida???
    No, ainakin sen, että tuo Kartanonkoski on minulle ollut tähän asti ärsyttävä mutkainen paikka mennessä ja tullessa lentokentältä. Miksi se bussi ei mene motaria? En tiennyt siellä olevan tuon näköisiä taloja!?
    En ole koskaan käynyt kylpylässä (enkä näillä kertyneillä läskeillä tohtisikaan!). Ainoa 'hoito' on ollut Turkissa hamam (olin hoikempi), joka sisälsi halutessa hieronnan. Viime kerralla, olisikohan ollut v.2016, sain heti kivun muniaisen kohdalle ja se vei viikon loman kahdeksi viimeiseksi päiväksi sairaalaan about 40 asteen kuumeessa.Munuaiskivet, jotka paluumatkan lento rummutti pois.
    Mulle aamiaiset ovat aikalailla nou-nou, koska en osaa syödä poikkeustilanteita lukuunottamatta heti herättyäni, mutta juuri nyt (yöllä) söisin nuo lautaset tyhjiksi. :D
    Mitäs vielä? Kiitos postauksesta - ainakin edellinen on vielä lukematta. (Nettiyhteys palasi nyt illalla yli viikon kettuilun jälkeen)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei ole ihme, jos lukemiseen meni kauan, kun tää oli niin tolkuttoman ylipitkä postaus. 🤭

      Minä taas en ole tiennyt, että lentokenttäbussi kiertää Kartanonkosken kautta. Mikähän mahtaa tosiaan olla syynä. Ehkä bussit kiertävät pienempiä teitä siksi, että niiden varrelta voi tulla enemmän asiakkaita kyytiin kuin motarin varrelta... Mene ja tiedä.

      Voi härregud, mikä hamam-kokemus! Eipä ole ihme, jos ei hieronta enää välttämättä innosta!

      Mulla on ihan sama, että jos pystyn valitsemaan, syön aamiaisen vasta kun olen ollut hereillä hyvän tovin, mutta kyllä ne Weetabixit menee alas tarvittaessa vaikka aamukolmelta (jos esim. lento lähtee kuudelta ja pitää lähteä kentälle). 🤣

      Iso kiitos sinulle kommentistasi, Stansta! ❤️

      Poista
    2. Silloin, kun kentälle meni vielä 615 ja 619, niin jälkimmäinen kulki (ihanasti ja sujuvasti) motaria, kun taas 615 pujotteli Kartanonkosken kapeita katuja ja liikenneympyröitä. Nyt on vain 600 (kulkee onneksi tiuhempaan!) ja tuon alueen läpi. Jokaiseen kellonaikaan riittää matkustajia. Ja jäihän viimeksi Rovaniemeltä tullessa samassa koneessa työskennellyt lentoemo juurikin Kartanonkoskella pois. Sopiva työmatka?

      Poista
    3. Taas on näköjään bussilinjoja sitten vähennetty. Kiitos infosta, jos joskus innostun kokeilemaan bussilla menemistä lentokentälle! Mullahan esteeksi muodostuvat aina ne matkatavarat... 🤭

      Lentoemo oli löytänyt hyvien kulkuyhteyksien päässä olevan asuinpaikan itselleen. 😅

      Poista
  11. Sorry että tunsin pakon tulla takaisin.
    Ei puutalojen rakentaminen ole mikään arkkitehtien moderni idea, vaan se perustuu siihen että puurakentamien on erittäin ilmasto- ja terveyshyödyllinen. EU-valtiotkin sitä suosittelee. Puutalojen rakentamiseen ei edes tarvita nauloja eikä ruuveja. Puutalot ovat terveydellekin parempia kuin betoni-tai kivitalot. Puutalot hengittää ja kestää kauan, vaikka moni ei sitä tahdo uskoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saahan sitä palata takaisin vaikka kuinka monta kertaa! Mutta suonet anteeksi, kun en jaksa kelata takaisinpäin tarkistamaan, mitä olen aiemmin kirjoitellut (muisti on hyvä mutta lyhyt). Jos olen väittänyt puutalorakentamista moderniksi ideaksi, niin olen ilmaissut itseäni huonosti. Johan puutaloja rakennettiin vuosikymmenet sitten...

      Poista
    2. En minä millään lailla sinua moittinut mistään, enkä edes vaatinut mitään. Itselleni oli vaan uutta tietoa ja jaoin sitä.

      Poista
    3. En niin ajatellutkaan! Mutta kiitos selvennyksestä. 🤗

      Poista
  12. Muistelen, että siinä palaneessa rakennuksessa, jonka näit Haltialareissullasi oli aikoinaan jokin taiteilijan työtila. Katselin sitä haaveillen aina silloin harvoin kun kuljin ohitse.

    Näin jokunen aika sitten kuvia Ranskasta ja miten siellä rakennetaan edelleen kauniita vanhan ulkoasun saavia uudiskohteita. Uskon että suurin osa meistä haluaisi mieluummin katsella kauniita rakennuksia, mutta isot rakennusyhtiöt miettii muita asioita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, kiitos tiedosta! On ollut varmasti kaunis tuo rakennus. Harmi, että se kohtasi noin traagisen lopun.

      Voi olla, että kauniit rakennukset miellyttävät suurinta osaa ihmisistä, mutta jos hintalappu nousee kovin korkeaksi, tyydytään kuitenkin asumaan halvemmissa ratkaisuissa...

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3