Tajusin, että en ole harrastanut pitkään aikaan makrokuvausta, ja se virhe piti korjata heti. Innostuin kääntämään keittiön kaappeja ja kuvailemaan kaikenlaista, mitä kaapeista löytyi. Ajattelin ensin arvuutella, mitä kuvaamani objektit ovat, mutta en sitten viitsinytkään. Tai siis arvuuttelen kyllä, mutta arvauksia ei tarvitse kirjoittaa mihinkään kommenttiboksiin, vaan laitan vastaukset postauksen loppuun.
Kuva 1. |
Kuva 2. |
Kuva 3. |
Kuva 4. |
Olin tiistai-iltana sattuneista syistä vähän huonolla tuulella, eikä ruoanlaitto olisi voinut vähempää kiinnostaa. Jotain sapuskaa oli kuitenkin kehitettävä, ja niinpä kokkasin sadatellen mielessäni, että voi helvetti tätä ainaista ruoanlaittoa. Onko maailmassa mitään turhempaa asiaa kuin ruoanlaitto, kun seuraavana päivänä hienoinkin gourmetateria on kuitenkin... no, tiedämme kyllä mitä.
Kuinka ollakaan, ruoka meni kaikin tavoin pieleen. Miten siitä olisi voinut tullakaan hyvää? Episodi herätti minut taas pohtimaan samaa asiaa, jota olen pohtinut joskus ennenkin, eli sitä, siirtyykö ruoanlaittajan energia jotenkin tekeillä olevaan ruokaan. Olen nimittäin huomannut myös sen, että jos olen ruokaa laittaessani rento ja hyväntuulinen, ruoka onnistuu silloin poikkeuksetta tosi hyvin.
Asiaa piti ruveta kuukkeloimaan, ja ihmeekseni löysinkin heti artikkelin, joka vahvisti ajatukseni todeksi. Japanilainen kirjailija ja tutkija Masaru Emoto teki 1990-luvulta alkaen tutkimuksia siitä, miten erilaiset tunteet, ajatukset ja energiat vaikuttavat veden molekyylirakenteeseen. Vesi altistettiin negatiivisille tai positiivisille sanoille, kuville ja musiikille, minkä jälkeen vesi jäädytettiin. Kun jäätyneen veden kristallirakenteen ominaisuuksia tutkittiin mikroskoopilla, kävi ilmi, että positiiviset ärsykkeet olivat saaneet veden kristalloitumaan kauniisti, kun taas negatiiviset olivat tehneet veden kristallirakenteesta ruman.
Emoton tutkimuksista lukiessani muistin, että intialainen ystäväni olikin jo kertonut minulle oikeastaan ihan samasta asiasta. Ystäväni mukaan jos vieraalle tarjoaa vettä, on tärkeää tehdä se aina positiivisella mielellä, sillä tarjoajan energia siirtyy veden kautta juojalle. Jos minä esimerkiksi tarjoaisin jollekulle vettä vihaisena, kielteinen energiani siirtyisi katseeni kautta vesilasiin ja siitä edelleen juojalle. Kuulostaa vähän hassulta, mutta ihan hyvin noin voi ollakin.
Samanlainen ilmiö tapahtuu myös ruokaa laittaessa. Jos laittaa ruokaa pahantuulisena tai stressaantuneena, huono energia siirtyy kokkaajasta ruokaan. Se vaikuttaa ruoan ulkonäköön, rakenteeseen ja makuun, eikä ruoasta tule yhtä hyvää kuin jos sen olisi valmistanut hyvillä mielin. Kun joku sitten syö tätä ruokaa, huono energia siirtyy syöjään. Hyvillä mielin valmistettu ja tarjottu ruoka puolestaan siirtää eteenpäin hyvää energiaa.
Emoton tutkimuksia pidetään yleisesti ottaen kai pseudotieteenä, mutta ainakin minä voin allekirjoittaa teorian ihan täysin. Olen kokenut niin monta kertaa, että omalla mielialallani on suora yhteys siihen, millaista ruoasta tulee. Nykyään kokkaankin usein sillä tavalla, että kuuntelen samalla jotain (paitsi tiistaina olin niin pahalla päällä, että en viitsynyt edes kuunnella mitään). Kuuntelemiseen keskittyminen takaa sen, että omat (usein turhat ja samoja ratoja kiertävät) ajatukset pysyvät kurissa ja että ruoasta tulee herkkua.
Kuva 5. |
Kuva 6. |
Kuva 7. |
Kuva 8. |
Kerrankin tulee lyhyt postaus, sillä en jaksakaan kirjoitella nyt tämän enempää. Loppukevennykseksi kuitenkin vielä muutama ote lääkäreiden saneluista, jotka ovat löytyneet potilassaneluista. Itseäni nämä ainakin naurattavat kovasti. Lisää saneluita löytyy täältä.
- Potilas on tulossa nyt pyörätuolilla Imatran aluesairaalasta.
- Kun potilas menee WC:een, joutuu istumaan siellä tunnin, että jaksaa lähteä pois.
- Kyseessä 78-vuotias nainen, joka tyttären kanssa puhuessa nyrjäyttänyt leuat.
- Potilas lopetetaan kortisoni-annoksella muutaman päivän päästä.
- Tilataan yhdellä jalalla seisovat lantiokuvat.
- Saanut yksivuotiaaksi asti rintaa, sitten munaa.
- Konsultoitu kirurgia. Hoidoksi teipataan jalka naapurin varpaaseen kiinni kolmeksi viikoksi.
- Potilas on turkulainen nuori mies, ei muuta vikaa.
- Kehotetaan potilasta yskäisemään, jolloin virtsasuihku uretrasta, lentää erittäin pitkälle.
- Potilas tulee näyttämään oikeaa keskisormeaan.
- Kirurgi Tamminen käy painamassa potilasta.
- Oikea kylki tippunut hevosen selästä maanantaina.
- Poistetaan roska silmästä rikkalapiolla.
- Potilas kertoo olleensa aikoinaan muumio, tullut Tellukselle.
- Alaraajoissa todetaan 1,5 metrin pituusero.
- Kotitilalla tehty sukupuolen vaihdos, joten työt vähenemässä.
- Todennäköisesti kysymys huonosta kunnosta, päästetään hyväkuntoisena kotiin.
- Hb 95, joten annettu 1 punasolu.
- Ohessa resepti, jonka pyydän ystävällisesti syömään.
- Voltaren kipuun, sauvat, 10 kpl mukaan.
- Kotiutetaan pitkässä kipsisaappaassa.
- Potilas kertoo myöskin, että hirttämisen jälkeen tuli erittäin kipeäksi.
- Kyhmy vähitellen kasvanut ja kääntynyt lääkärin puoleen.
- Nykyään potilas käy kolme kertaa yössä ja usein päivälläkin virtsaamassa.
- Keskikaljan ystävä on, jota ei kuitenkaan käytä.
- Kontrolli 3 viikkoa. Jos kaasukupla on poissa, potilas voi lentää.
- Liikkuu vasemmalla kädellä spontaanisti.
- Potilas kertoo, että aamujäykkyys kestää 2 tuntia.
- Esitiedot: Katso yst. myös sivut 1–65.
- Nyt päättänyt yrittää vähän pidempää unta ja ottanut 14 kpl Imovanea kerralla ja alkoa.
- Potilas kertoo, että puhe on ollut lässytystä ja kävelee apinamaisesti. Kotona kävelee seiniä pitkin.
- Tänä aamuna potilas mennyt vessaan. Tuolloin tullut kumma tunne siitä, että ollut siellä aikaisemminkin.
- Yt hyvä. Tällä hetkellä vainaa.
Kuva 9. |
Kuva 10. |
Kuva 11. |
Kuva 12. |
Lopuksi vielä kuvien oikeat vastaukset:
1. Pistaasipähkinä (suolattu)
2. Parsakaalin nuppu
3. Kuivattu rosmariini
4. Mandariini
5. Kaurahiutale
6. Karpalo (pakastettu)
7. Mustapippuri
8. Kurkku
9. Neilikka
10. Fenkolinsiemen
11. Viinirypäle
12. Maustepippuri
Viikonlopun jatkoja!
😘