Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


sunnuntai 18. kesäkuuta 2023

Time-lehden kannessa

Vielä on pari esittelemisen arvoista paikkaa Barcelonasta jäljellä, joten vuorossa on toinen ja viimeinen osa matkasta. 

Kaasu pohjaan ja menoksi.

Ensimmäinen paikka on Palau Güell eli Güellin palatsi, jonka on suunnitellut Antoni Gaudi (kukapa muukaan). Gaudi suunnitteli palatsin varakkaalle teollisuusmiehelle Eusebi Güellille, ja se rakennettiin vuosina 1886–1888. Palatsi oli Gaudin ensimmäisiä suunnittelutöitä, ja siinä näkyvät kaikki Gaudille tutut elementit, kuten mosaiikit ja pikkutarkat koristelut. 

Olin ajatellut, että palatsiin saattaisi olla pitkä jono, mutta ihmeeksemme jonoa ei ollut laisinkaan. Ilmeisesti tästä innostuneena pinkaisimme menemään sellaista vauhtia, että audio-opastukset jäivät taas ottamatta mukaan ja mahdollisesti hyödyllinen lisätieto rakennuksesta jäi saamatta. En tosin ole jaksanut kuunnella audio-opastuksia ennenkään, joten ehkä omalla kohdallani unohtaminen oli ihan tarkoituksellista. 😆

Palau Güellin pohjakerroksessa oli aikoinaan pimeää ja likaista, ja likaisuus johtui siitä, että pohjakerroksessa sijaitsivat hevosten tallit.

Ei enää likaista eikä niin pimeääkään.

Espanjan sisällisodan aikana 1930-luvun lopussa armeija valtasi palatsin omaan käyttöönsä, ja pohjakerrosta käytettiin rikollisten kuulustelupaikkana. Varmastikin omiaan siihen.

Asuintiloihin noustiin upeaa portaikkoa pitkin. 

Keskellä palatsia on suuri sali, jota käytettiin juhlatilana. Salin katto kohoaa 17 metrin korkeuteen, ja salin reunoilla ylemmissä kerroksissa sijaitsevat makuu- ja asuintilat. Satuimme saapumaan paikalle juuri silloin, kun salissa soitettiin mahtipontista urkumusiikkia, ja musiikki kaikui seinistä niin kovaa, että yksi mies piteli korviaan.

Katon huikeita yksityiskohtia.

Mitenkään viihtyisäksi palatsia ei voi kuvailla, sillä yleisvaikutelma oli synkkä, jopa hieman pelottava. Palatsissa on sanottu kummittelevankin, enkä yhtään ihmettele, jos ilmapiiri ruokkii senlaatuista mielikuvitusta. Ennen palatsin rakentamista samalla paikalla oli sijainnut talo, joka tunnettiin nimellä Casa del Miedo (Pelkojen talo). Nimi tuli siitä, että talossa kuultiin öisin jatkuvaa kirkumista, sillä talossa oli tapahtunut kuulemma "kauheita asioita".

Huussi Gaudin tapaan.

Pimeyden ja synkkyyden jälkeen oli mukava sukeltaa päivänvaloon rakennuksen katolle, jossa odotti Gaudille tyypilliseen tapaan yllätyksiä. 

Katto oli kaareva viettäen keskeltä alaspäin, ja savupiiput oli päällystetty veikeästi laattamosaiikein ja erilaisin koristein. 

Uteliaana piti myös kuikkia katolta alas naapuritalojen terasseille. 

Palau Güellin jälkeen löysimme Plaça Reialin, joka osoittautui yllättävänkin kivaksi paikaksi. Nautiskelimme siellä hieman kylmiä juomia.

La Ramblan katu on rakastettu ja vihattu (jälkimmäistä kai lähinnä turistimaisuutensa takia), mutta itselläni ei ole siitä oikein mitään mielipidettä. Harvoinpa La Ramblalla tulee pyörittyäkään. Otin ihmisvilinästä pienen videonpätkän.

Yhtenä iltana päädyimme varsin epäilyttävän näköiseen baariin. 

Kutsuvan näköinen baari.

Kurkimme ensin ikkunoista sisään ja mietimme, uskaltaisimmeko kotiuttaa itsemme baariin, mutta rohkaisimme lopulta mielemme. Vastassa oli heiluriovet sekä portaat, joita pitkin laskeuduttiin katutason alapuolelle.

Näkymä portailta alas baariin.

Baarissa oli muutama muukin asiakas, joten oli toiveita, että sieltä selviäisi ehkä hengissä uloskin. En voi sanoa, että palvelu olisi ollut mitään ylitsevuotavan ystävällistä, mutta saimme drinkkimme, ja toinen, edellisen tilalle tullut baarimikko oli jo ihan ystävällinenkin. Saimme kuulla häneltä, että baari oli jo 55 vuotta vanha ja että kaikki baarissa oli alkuperäistä, huonekalutkin. En ole mikään siivousintoilija (äiti saattaisi olla tästä vähän eri mieltä 😛), mutta silti tuli mieleeni, että paikka saattaa olla melkoinen pölyluola.

Mielenkiintoista baarissa oli se, että siellä oli myös nainen, joka luki halukkaille tarot-korteista. Naisella oli oma tila pienessä kulmasopessa, ja tarot-korttien vastauksia haluavia näytti riittävän, sillä nainen oli melkein koko ajan varattu. Minua olisi ihan hirveästi kiinnostanut käydä naisen luona kyselemässä vähän tulevaisuudennäkymiä, mutta sitten ajattelin, että on ehkä parempi olla autuaan tietämätön. Kysymys kuuluu myös: jos korteista olisi näkynyt jotain ikävää, olisinko alkanut elää ennusteen mukaisesti – ja lopulta itse aiheuttanut sen toteutumisen? 

Seuraavana iltana istuimme syömässä kadun toisella puolella olevan ravintolan terassilla ja katselimme, kuinka useampikin pariskunta pyöri baarin liepeillä ja kurkisteli ikkunoista sisään (ihan kuten mekin edellisiltana) arvuutellen, uskaltaisivatko he mennä sisälle. Yksi pariskunta puikahtikin lopulta sisään, mutta ei mennyt kuin hetki, kun pariskunta palasi takaisin ulos. Ehkä baarin ilmettä pitäisi päivittää vähän jotenkin, jotta se ei olisi niin epäilyksiä herättävän näköinen. Baarin nimikin – Les Gens Que J'aime – toi minulle mieleen jonkin pornoluolan, vaikken ranskaa ymmärräkään (tai ehkä juuri siksi).

Vettä, joka ei ole koskaan nähnyt auringonvaloa.

Se kadun toisella puolella oleva ravintola oli aasialainen fuusioravintola Reiskorn, ja tilasin siellä elämäni ensimmäisen bibimbapin (korealainen kulhoruoka).

Bibimbap.

Kun kulho tuli eteeni, tarjoilija varoitteli astian olevan todella kuuma, ja sitä se olikin. Meinasin ruveta syömään, mutta tarjoilija palasikin huolestuneen näköisenä ja kysyi, osasinko syödä bibimbapia. Olin kysymyksestä niin hämmästynyt, että huomasin epäröiväni: "ööööh, en?". Eikö kaikki ruoat syödä samalla tavalla, että ne lapioidaan suuhun ja sitten niellään? Epäröintini sai tarjoilijan innostumaan: saisiko hän auttaa? En voinut oikein muuta kuin myöntyä, vaikka ihmettelin mielessäni, meinasiko tarjoilija nyt ruveta syöttämään minua. 

Mutta auttaminen tarkoittikin annoksen huolellista sekoittamista. Ensin hajotettiin munankeltuainen, ja sitten kaikki sekoitettiin pieteetillä sekaisin. Sekoittelua kesti useampi minuutti, ja minä vain tuijotin paikalleni jähmettyneenä, kuinka kaunis annokseni muuttui silmieni edessä koiranruokaa muistuttavaksi mössöksi. 

Ja näin on bibimbap valmis syötäväksi.

Kiittelin tarjoilijaa, että kyllä se on nyt hyvin sekoitettu, ja tarjoilija näytti tyytyväiseltä. Bibimbap oli ihan hyvää, mutta olen satavarma siitä, että ruoka olisi maistunut vieläkin paremmalta, jos olisin saanut syödä sitä myös silmilläni – sellaisena kuin se oli tuotu eteeni.

Olen kertonutkin, että ukkeli harrastaa aktiivisesti NFT-taidetta, ja ukkeli halusi käydä siitä syystä modernin taiteen museossa Mocossa. Mocossa kun on esitteillä modernin taiteen lisäksi myös NFT-taidetta sekä digitaalista taidetta.

Mocon näyttelyt.

Moco sijaitsee vanhankaupungin katujen uumenissa, ja jos ei ole valppaana, museosta saattaa kävellä helposti ohi. 

Vastassa oli tämä kaveri.

Emme päässeet lippuluukkua pidemmälle, kun minulta meinasi jo mennä herne nenukkaan. Lipunmyyjä nimittäin käski minut riisumaan lierihattuni museovierailun ajaksi, ja minä ihmettelin, oletko ihan tosissasi. Syyksi sain kuulla sen, että museossa on videovalvonta ja että kävijöiden naamat pitää olla koko ajan näkyvillä ja tunnistettavissa. 

V-käyräni lähti jyrkkään nousuun, ja oikein tunsin, kuinka naamalleni nousi kiukun puna ja suustani oli jo tulossa, että pitäkää lippunne; minä pidän lierihattuni. Sitten muistin, että minähän olen zen ja buddha ja mitä vielä, joten tyydyin nielemään kiukkuni ja mutisemaan vain jotain hiljaa itsekseni. Onneksi käsiveskasta löytyi hiuspompula, jolla sain vedettyä päähän liiskautuneen tukkani nutturalle. 

Moco oli varsin kliinisen oloinen paikka.

Nick Thomm: Metamorphosis.

Guillermo Lorca: The Healer.

Kaws: Man's Best Friend Sofa.

Tämä sohvataideteos oli minusta ihan hirveä! Miten suloiset pehmolelut on voitu ommella(?) tuolla tavalla yhteen läjään?! Onneksi nuo eivät sentään olleet nalleja, koska silloin nenääni olisi mennyt herneen sijasta peruna, ja olisin kävellyt museosta ulos. 😅

Ajattelin, että nyt saan hyvän kuvan, kun on mustat ovet ja valkoinen patsas siellä takana, niin eikös kuvaan tullut joku heil hitler. 😆

Selfiekin piti taas ottaa, kun oli niin otollinen paikka, vaikka nolottikin. Mitä jos joku näkee?

Kassi-Alma Time-lehden kannessa. (Keltaisessa kassissa oli se lierihattu, ja siksi sekin oli taas kaivettu esiin.)

Selfieiden ottaminen on kyllä kysymyksiä herättävää toimintaa. Jos otan selfien ihan vain itsestäni, se tuntuu hirveän nololta (jos siis joku on näkemässä), mutta jos kuvassa on mukana kaveri, asiassa ei ole mitään hävettävää. En tiedä, onko tämä ikä- vai persoonallisuuskysymys, kun muut näyttävät ottavan kuvia itsestään ilman häpeän häivää. Veikkaisin jälkimmäistä, sillä minähän olen aina kamppaillut ulkonäköni kanssa (olen kirjoitellut aiheesta mm. täällä). Kun otan selfien, se tarkoittaa samalla sitä, että pidän itseäni kuvaamisen arvoisena, ja sehän tässä yhtälössä mättääkin. Ikään kuin vain kauniit ihmiset saisivat ottaa selfieitä! 

Sinnikäs valokuvaaminen ja omien kuvien julkaiseminen (käsittelemättöminä, ilman minkäänlaisia filttereitä) ovat auttaneet minua hyväksymään itseni hieman paremmin kuin aiemmin. Mutta silti tunnen syyllisyyttä ja noloutta selfieitä ottaessani, koska minulle tulee sellainen olo, että teen jotain kiellettyä ja paheksuttua. Huonommuuden tunteet ovat kai niin syvällä, että niihin on lähes mahdotonta päästä käsiksi.

Mocon mielenkiintoisin teos (tai oikeastaan tila) oli Studio Irman Diamond Matrix. Sitä ei voi esitellä muuten kuin videona. 

Loppuun vielä muutama kuva Passeig de Gracian Casa del Libro -kirjakaupasta. En tiedä, olenko koskaan nähnyt yhtä suurta ja monipuolista kirjakauppaa kuin tämä, sillä kauppa oli aivan valtava. 

Kuvat eivät tee oikeutta kaupalle, sillä niissä näkyy vain murto-osa kaupasta. Taisin nähdä kaupassa englanninkielisiä kirjojakin, mutta espanjaa taitavalle lukuintoiselle Casa del Libro on oikea paratiisi. Meditointikirjojakin oli puolitoista hyllyllistä. Valinnanvaraa oli minusta jo liikaakin, ja kun en jaksanut pyöriä kaupassa tuntitolkulla, ostin vain jonkin mindfulness-kirjan. 

Mutta nyt on Barcelona paketissa, ja voimme jatkaa taas seuraavalla kerralla muista aiheista. 

Värikästä kesäkuun jatkoa! 

😘

22 kommenttia:

  1. Ei hullumpi tönö tuo Güellin palatsi. Minulla tuppaa myös olemaan ongelmia audio-opastusten kanssa, vaikka varmasti ne toisivat lisäsyvyyttä elämykseen. Olen kuitenkin enempi kyltti-ihminen ja lueksin tarjolla olevia kylttejä.

    Voisin kyllä kuvitella asuvani tuossa palatsissa (toki sisustus menisi uusiksi ja olisi varmaan aivan kaamea ja epäsopiva ympäristöönsä, mutta ketä kiinnostaa). Tosin viikkosiivous voisi harmittaa, koska siihen varmaan kuluisi se viikko :D

    Minä olen muuten käynyt “tarot-ennustajalla” ja siinä meni moni asia oikein (muun muassa muutto pois Suomesta ja läheisen kuolema). Toiste en enää menisi, koska en varsinaisesti halua tietää mitään. Enemminkin pelottaisi tietää.

    Monipuoliset kuvat taas – kyllä näyttää Barcelonasta olevan moneksi!

    Se mitä kirjoitat selfieistä: tunnistan ajatuksesi täysin! <3 Itse en ole toistaiseksi rohjennut ottaa yhtäkään selfietä julkisesti, koska heti syntyy päässäni ajatus, että miksi tuokin viitsii itseään kuvata. :D Ja sitten minua ei kuitenkaan haittaa toisten selfiet. Enempikin ihailuttaa, että osaavat heittäytyä hetkeen ja antavat piutpaut muiden mahdollisille mietteille. Nykyään erityisesti kun selfiet ovat niin arkipäivää, niin ketään ei oikeasti varmaan edes kiinnosta toisten kuvailut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei hullumpi tönö tosiaan, mutta ehkä kummiskin vähän liian synkkä meikäläisen makuun. 😅 Ja sitten nuo kummitusjutut verottavat myös kiinnostustani asumiseen tuommoisessa paikassa. Viikkosiivous sanan todellisessa merkityksessä. 😂

      Sama mulla kylttien kanssa! Luskelen niitä silloin kuin huvittaa, ja jos ei huvita, niin porhallan eteenpäin. En ikinä jaksaisi kuunnella pitkiä sepustuksia esim. taideteoksista. Kuunteleminen on vaikeaa!

      Oletpa ollut rohkea, kun olet käynyt tarot-ennustajalla! Mä olen ihan varma, että mulla menisi pääkoppa jollain lailla sekaisin, jos mulle luvattaisiin jotain kaamea, ja varmaan mökkiytyisin neljän seinän sisälle, ettei vain käy mitään, vaikka toki sitä voi kuolla kotiinsakin. Mulla itse asiassa oli joskus omat tarot-kortitkin ja sellainen opaskirjanen, ja kääntelinkin niitä kortteja joskus huvikseni. Mutta omia ennustuksia ei tartte ottaa niin vakavasti – ne ovat vaan sellaista hupiajanvietettä. 😅

      Ollaan siis tässä selfieasiassakin samanlaisia. ❤️ Olen miettinyt, että tuo saattaa olla osin ikäkysymyskin, koska me emme ole tottuneet selfieihin lapsesta ja nuoresta asti, niin kuin nuorempi sukupolvi on, mutta kyllä persoonallisuudella on minusta myös tosi paljon osuutta asiaan. Eikä muiden selfiet haittaa minuakaan yhtään – ellei nyt joku sitten esimerkiksi jumitu siihen parhaalle näköalapaikalle ikuisiksi ajoiksi niin, että muut eivät pääse siihen ollenkaan. 😅 Ja tuo on ihan totta, että muita tuskin kiinnostavat toisten kuvailut, kun se on nykyään niin jokapäiväistä. Itse sitä tekee päässään tästä(kin) ongelman. 🙄

      Poista
  2. Olipas taas hauskat matkakertomukset! Mies ihmetteli, kun minua ihan ääneen nauratti nuo sinun juttusi 😅
    Miten ihmeessä jaksat raahata nalletkin joka paikkaan... vaikka tietysti ymmärrän, että olisi eläinrääkkäystä jättää ne yksin pitkäksi aikaa.
    Rantahieronra vaikutti elämykseltä!
    Löydätte aina merkillisiä ruoka-annoksia. Ja sitten vielä syötte ne 😅
    Juhannusjekkuja toivottelen, missä sitten silloin lienetkään seikkailemassa. T. Sartsa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että nauratti! Kai. 😂

      Voi kuule, noissa nalleissa ei ole mikään raahaaminen, kun ovat niin kevyitä kavereita. Toista se on, kun olen raahaillut ympäri maailmaa jumppapalloja, jumppakuminauhoja ja sen sellaisia. Niistä on tullut ukkelilta joskus (kielteistä) palautettakin, mutta nalleista ei koskaan. 😅 Nallet matkustavat myös aina käsimatkatavaroissa. Kerran erehdyin laittamaan nallen (silloin oli vain tuo isompi) ruumaan, ja jestas mikä pelko mulla oli perseessä, että mun matkalaukku katoaa just sillä matkalla. 😂

      Rantahieronta oli elämys. Onneksi myönteinen sellainen!

      Hih, sitä syö, mitä tilaa. Mitä vaikeampi syötävä, sitä hitaammin se pitää syödä, mikä on erinomainen asia mulle, kun olen sellainen hotkija.

      Kiitos, Sartsa! Ihanaa juhannuksen aikaa sinullekin! 😘

      Poista
  3. Kiitos upeasta kuvauksesta!
    P.S. Kerrankin Time-lehti oli onnistunut etukannen kuvauksessaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle, että olit matkalla mukana! ❤️ Ja olipas kivasti sanottu. 🤭Mukavaa kesän jatkoa!

      Poista
  4. Kivoja kuvia ja kertomuksia Barcelonasta. Minä olen käynyt kaikissa Gaudin rakennuksissa, joihin pääsee sisään. Jaksan aina ihastella veikeää arkkitehtuuria, mutta siihen tulokseen olen tullut, että en haluaisi kuitenkaan asua Gaudin suunnittelemassa talossa. Minulle valkoiset seinät ja suorakulmat kuuluvat kotiin ;) Park Guellissa sen sijaan voisin vierailla vaikka viikottain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gaudi oli kyllä tuon tyylilajin mestari. Mutta ymmärrän hyvin, että jos tuollaista värien ja muotojen sekamelskaa katselisi joka päivä, saattaisi alkaa hieman kyllästyttää. 😅 Jännä juttu, mutta mulle Park Guell ei jäänyt mieleen sellaisena paikkana, että haluaisin mennä sinne uudestaan...

      Poista
  5. Mä nauran vieläkin itsekseni tolle Räkä-museolle (moco) ja etenkin moco storelle... 😂
    Huikee palatsi, mut tosiaan ehkä vähän synkeä. Ja baari on tosiaan vähän pornoluolamainen punaisine valoineen ja samettisohvineen.
    Mutta Time-lehden onnistunutta kansikuvaa kehaisen minäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis mitä ihmettä, tarkoittaako moco todellakin räkää... 🤭 Mä en edes tajunnut! Mietin ensin, että miksi ihmeessä museolle on valittu tuollainen nimi, mutta voisiko asia johtua siitä, että Moco-museoita on kaksi (ovat kai "sisarmuseoita", kun nettisivutkin ovat yhteiset), ja niistä toinen – ensiksi perustettu – sijaitsee Amsterdamissa. Ehkä nimi valittiin siellä Hollannissa ja nimi tuli sitä kautta myös Barcelonan museolle? Mutta silti on vaikea ymmärtää tota räkää. 😅

      Olisin voinut jättää Time-kuvasta edes kassit pois, jotta kuvasta olisi tullut vähän järkevämpi, mutta kiitos kuitenkin. 😘 🤗

      Poista
  6. Ulrika50v.blogspot.com20.6.2023 klo 10.39

    Naapuritalon terassi on tosi mun makuun, paljon kasveja ja lintuhäkki 😊 Gandin vessakki samaa tyyliä 👍👍kivaa kesä jatkoa Satu 🩵

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä jännän viehättävä tuo naapuritalon terassi minustakin. Puutarhatöitä en tosin tuolla haluaisi tehdä. 😂

      Kivaa kesän jatkoa sinullekin! 😘

      Poista
  7. Kiitos Palau Guell esittelystä,siellä emme käyneet,ja jännän näköistä,kuten Gaudilta voikin odottaa.
    Ja olipa kummaa ettei voinut olla hattu päässä Mocossa Ihana kirjakauppa.Itse kävin Barcelonassa parikin kertaa Libraria Herderissä,onkohan se vielä olemassa,ja ostin sieltä montakin espanjankielen kielioppikirjaa.Mun paras ateriani Barcelonassa oli ihan sattumalta löytynyt sellainen työläisten rafla,ja kun näin yhden annoksen,sanoin että.mulle samaa,ja oli todella herkullista(meren eläviä...)Kiva oli taas lukea Barcelonan matkastanne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan tuo syy sinänsä ihan järkeenkäypä, miksi hattu piti ottaa pois, mutta tunnistaahan ihmisen muustakin kuin kasvoista... Vaatteista jne.

      En ollut kuullutkaan tuommoisesta Librería Herderistä. Googelettamalla löytyi tieto (täältä) – jos on siis tuosta samasta kirjakaupasta kyse, että kirjakauppa oli sulkenut ovensa viime vuonna. Harmillista.

      Tuommoiset työläisten raflat ovatkin monesti ihan parhaita ruokapaikkoja, edullisia ja ruoka on hyvää.

      Mukavaa viikon jatkoa, Jael! ❤️ Toivottavasti siellä ei ole kovin kuuma! Täällä saisi jo ilmat pikkuisen viilentyä...

      Poista
    2. Voi harmi,sekin oli ihana kirjakauppa

      Poista
    3. Oisinpa tiennyt aikaisemmin tuon olemassaolosta... Kaikki hyvä loppuu kai aikanaan?

      Poista
  8. Kerrassaan taas mukaansa tempaava kirjoitus kuvineen🧡 (kokeilen taas jos puhelimen sydän emoji toimisi). Kiva veski (tosin pönttö ei) ja savupiiput palatsissa. Miten ihmeessä onnistut kuvaamaan videopätkän noin tasaisesti? Itellä pomppisi puolelta toiselle, tulisi äkkinäisiä jalkojen kuvauksia ym ym. Ahdistuin jo heti tuosta The Healer teoksesta, en tykkää yhtään tuollaisista ja sohva myöskin ällöttävä. DiamodMatrix oli tavallaan kiva mutta miettisin ite muutamaan kertaan menisinkö lähettyville. Migreenikohtaus melko taattua laatua. Olisin ostanut Timesin jos oisit ollut kansikuvassa! Vaikka en muuten kyseistä julkaisua ole selaillutkaan! Kiitos reissusta <3 ( varmuuden vuoksi tuommoinen sydän :-D

    -m

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensinnäkin pahoittelut myöhästuneestä vastauksesta! Ja toiseksi, kiitos kivasta kommentista! Ja sydänkin tuli sydämenä. ❤️ Mullakin onnistuu näiden emojien laittaminen joskus, ja joskus niiden tilalla tulee vain jotain ihme merkkejä. Mur mur.

      En ollut ihan tyytyväinen videoon, kun nuo kävelyvideot ovat aina vähän mitä sattuu, mutta parhaani yritin. 😅 Mulla on sellainen "jalusta" tai keppihän se oikeastaan on, jolla saisi tasaisempaa videota kävellessäkin, mutta en uskalla käyttää sitä, kun kännykkä olisi niin helppo napata sen kepin nokasta mukaan. Tuo La Ramblahan on varsin tunnettu taskuvarkauksistaan (tai ainakin ennen oli).

      Ihana, että tykkäsit, ja oli kiva lukea mielipiteistäsi. 🤗 Aurinkoista päivän ja viikon jatkoa! 😘

      Poista
  9. Ihana Barcelona, alkoi taas tehdä mieli sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mäkin voisin lähteä Barcelonaa vaikka heti huomenna. 😅

      Poista
  10. Anna (Garam Masala)4.7.2023 klo 0.39

    Mekin olimme Barcelonassa keväällä, joten tosi mielenkiintoista lukea matkablogiasi! On se kyllä monipuolinen kaupunki.
    Chennai Masala Dosassa emme käyneet 😊 Mutta tuo chutney kyllä näyttää ihan normaalilta Chennaityyliseltä tomaattichutneyltä, joka on itse asiassa mun lempparia 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla, että tekin kävitte Barcelonassa ja tykkäsitte! Juttuja lukee kyllä erilaisella fiiliksellä, jos paikat ovat itselle tuttuja. 😊

      Chennai Masala Dosan tomaattichutney oli ennen tosi hyvää, mutta tämä oli jokin kaamea kopio. Jos chutneyssä oli tomaattia, niin se oli kyllä tosi hyvin piilotettu. 😅 Mun lemppareita ovat muuten kookos- ja maapähkinächutneyt!

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3