Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


keskiviikko 14. kesäkuuta 2023

Kadonnutta aikaa etsimässä

Barcelona-kiintiö ei tullut vieläkään täyteen, vaan voinemme matkustaa Barcelonaan vielä joskus uudelleen. Barcelona viehättää siksi, että siellä on ihan kaikkea, eikä tekeminen ja näkeminen ole loppunut vielä neljän matkan jälkeenkään. Se on nyt kuitenkin heti alkuun todettava, että Chennai Masala Dosa -ravintolan takia Barcelonaan ei kannata enää mennä, sillä ravintolan taso oli laskenut kahdessa vuodessa hurjasti, ja ruoka oli vain kalpea muisto entisestä. 

Ihmettelimme jo ravintolaan astuessamme sitä, että omistaja ei ollut enää tervehtimässä tiskin takana, kuten aina aiemmin, vaan vastassa oli ihan uudet naamat. Emme tulleet kysyneeksi, oliko omistaja vaihtunut vai oliko hän sillä hetkellä jossain muualla (erityisesti ukkeli harmitteli tätä jälkeenpäin). Toki kokkikin oli saattanut vaihtua, mutta oli syy mikä tahansa, ruoka oli tällä kertaa suuri pettymys. Ilmeisesti tason laskun ovat huomanneet muutkin asiakkaat, sillä ravintolassa oli nyt, parhaaseen lounasaikaan, vain jokunen asiakas, kun aiemmin ravintolasta oli ollut vaikea saada pöytää ilman pöytävarausta.

Ei ole tungosta.

Ruokalista oli kuitenkin ennallaan, ja dosavaihtoehtoja oli edelleen uskomaton määrä. 

Tilaamani chicken dosa oli ok, vaikkakaan ei mitään erityisen hyvää, mutta chutneyt olivat karmeaa kuraa. 

Chicken dosa. Tuota oikeanpuoleista punaista chutneytä emme edes tunnistaneet, mitä se mahtoi olla.

Podi idlit olivat mauttomia, eivätkä chutneyt (jotka olivat samoja kuin dosien kanssa tarjottavatkin) ainakaan pelastaneet asiaa. 

Mauttomat podi idlit.

Totesimme ukkelin kanssa, että mikään hyvä ei kai kestä ikuisesti ja että Chennai Masala Dosa oli nyt meidän osaltamme nähty. Harmillista, että ravintolalle oli käynyt näin, mutta intialaisille ravintoloille käy kuulemma usein näin (olivat ne sitten missä päin maailmaa tahansa), että laatu pysyy tasaisena ehkä pari vuotta, mutta sitten alkaa alamäki. En tiedä, mistä asia mahtaisi johtua.

Parilla edellisellä Barcelona-käynnillämme asuimme Airbnb-asunnossa (vieläpä samassa asunnossa, koska asunto oli niin loistava), mutta nyt päädyimme putiikkihotelli Royal Passeig de Graciaan, joka sijaitsee samalla kadulla (Passeig de Gracialla) kuin aiempi Airbnb-asuntommekin, mutta hieman pohjoisempana. Ukkeli suosii yleensä mieluummin ketjuhotelleja kuin putiikkihotelleja, koska ketjuhotelleilla on tietyt laatuvaatimukset, ja asiakas tietää suunnilleen etukäteen, mitä on odotettavissa. Putiikkihotelleissa saattaa olla vastassa mitä tahansa, joten hotelliarvostelut kannattaa lukea huolella (mitä me emme tietenkään olleet tehneet).

Meillä oli ylimmän kerroksen huone, johon kuului terassi. Terassilta ei tosin nähnyt mitään, ellei kuikkinut kaula pitkänä tuuhean piikkipensaan ylitse.

Passeig de Graciaa etelän suuntaan.

Ja pohjoiseen päin.

Sama näkymä yöllä.

Hotellin kattoterassia oli kehuttu valtavasti, ja terassi taitaa olla yksi kaupungin suosituimmista kattoterasseista. Kävimme terassilla heti tuloiltana, sillä viikonloppuna terassilta ei ole kuulemma mitään mahdollisuutta saada paikkaa ilman pöytävarausta. Mehän olemme ukkelin kanssa tosi surkeita varailemaan mitään etukäteen, sillä olemme sellaisia aika spontaaneja matkailijoita. 

Kattoterassi.

En oikein ymmärtänyt terassin hypettämistä, sillä terassi oli yllättävän pieni eikä minusta mitenkään ihmeellinen. Mutta siinä juomia siemaillessamme keksimme, että kattoterassit eivät ehkä ole Barcelonassa kovin tavallisia (talotkin näyttivät olevan enimmäkseen varsin matalia, korkeintaan 10-kerroksisia) ja että ehkä tämä oli siitä syystä sieltä parhaimmasta päästä. 

Hyvää hotellissa oli sijainti, joka oli tosi keskeinen, ja todella ystävällinen henkilökunta, mutta siihen se sitten melkein jääkin. Aamiainen ei ollut todellakaan 16 euron arvoinen, hotellissa ei ollut ravintolaa, ja kuntosalikin oli niin pieni, että enpä kehtaisi edes nimittää sitä kuntosaliksi. Päätinkin jättää treenaamiset sikseen ja keskittyä vain keskikehon rakentamiseen, mikä onnistuikin erinomaisesti. 😆

Siihen vain burpieita hyppimään, kun tilaakin on niin ruhtinaallisesti. 😆

Näillä se keskikeho rakentuu mukavasti.

Väenpaljous kaupungissa ihmetytti, sillä ei ollut vielä edes mikään eurooppalaisten lomasesonki. Ihmisiä oli jo heti lentokentästä alkaen valtavasti joka paikassa, ja erityisesti kiinalaisten osuus oli silmiinpistävän iso. Passeig de Gracia on kaupungin suosituin (ja kallein ostoskatu), ja merkkiliikkeiden edessä oli jatkuvasti jonoa. 

Jonoa Louis Vuittonille...

...Diorille...

...ja Chanelille.

Ihmettelimme jonoja, mutta tulimme lopulta siihen tulokseen, että ehkä hienoissa liikkeissä ei tykätä tungoksesta, ja siksi sisään otetaan vain rajallinen määrä ihmisiä kerralla. Onneksi ei tarvitse asioida tuontyylisissä kaupoissa, niin selviää ihan jonottamatta.

Onkohan tämä pyjama vai mikä?

Nallet Passeig de Gracialla. Heilläkin on tietysti päällään Louis Vuittonia.

Passeig de Gracia -selfie. Hittolainen, miten rupeaa olemaan noita ryppyjä. 😫
Väenpaljouden takia minulle iski suuri huoli siitä, kuolisimmeko loman aikana nälkään, kun emme saisi mistään ravintolasta pöytää ilman varausta. Huoli oli kuitenkin turha, ja ehkä meillä oli vähän tuuriakin matkassa. Saimme pöydän jopa yhdestä suosikkiravintolastamme, Xiringuito Escribasta, ilman varausta, eikä Escriban ruoka pettänyt tälläkään kertaa.

Escriba. Jos joutuu odottelemaan pöytää, voi keinuskella aikansa kuluksi tuossa bussin istuimelta näyttävältä tuolissa.

Ceviche Callejero. (Täydellistä!)

Piikkikampelaa San Sebastiánin tyyliin.

Escriba on mutkaton rantaravintola.

Valurautapadat kuivatetaan tiskin jälkeen ravintolan takana seinällä.

Escriba sijaitsee Bogatellin rannalla, joka on vähän rauhallisempi kuin Barcelonetan ranta, ja viihdymme siitä syystä Bogatellissa. Tosin Bogatellissäkin oli viikonloppuna melkoisesti porukkaa.

Rannalle menossa. Kassi-Alma oli taas liikenteessä, mutta kassit on jätetty kuvan ulkopuolelle. 😆

Bogatellin rannalla oli arkena näin väljää.

Beach boys.

Suloinen pariskunta.

Aurinkotuolit ja -varjo olivat törkeän hintaiset – 15 euroa kappale eli kaksi tuolia ja varjo tekivät 45 euroa – mutta tuota hintaluokkaa ne taitavat olla nykyään muuallakin. 

Lisää keskikehon rakennuspalikoita.

Siinä aurinkotuolissa maatessani aasialainen nainen, joka tarjosi hierontapalveluja, tuli tökkimään selkääni ja olkapäitäni, että eikö olisi kiva, jos hierottaisi vähän tuosta ja tuosta. Ensin vastustelin, mutta sitten ajattelin, että miksipä ei, kun hieronta maksaisi kuulemma vain kympin. Luulin, että nainen hieroisi minut siinä aurinkotuolissa, mutta hän kaivoikin kassistaan jonkin huivin tapaisen, jonka hän heitti hiekalle: käypäs tuohon makaamaan. Eihän siinä muu auttanut. Sitten nainen napsautti bikinini yläosan auki, ja en voinut muuta kuin luottaa, että hyvin tässä kävisi. 😆

Nyt on vaikea enää perääntyä.

Nainen olikin hitsin hyvä hieromaan, ja suorastaan nautin hieronnasta, vaikka olikin niin kuuma, että minulta valui otsalta hiki siihen naisen huiville. En voinut olla miettimättä, kuinkakohan monen muun ihmisen hiet siinä huivissa jo oli.

Yhtäkkiä nainen keskeytti hieromisen, huudahti minulle jotakin ja säntäsi aurinkotuolille muina miehinä istumaan. Minä siinä ylävartalo paljaana mietin, että mihin se nyt lähti, kunnes kohotin katseeni ja näin rannalla partioivan poliisiauton. Nainen olikin säikähtänyt poliiseja, mistä fiksuna ihmisenä päättelin, että hieronta ei olekaan ehkä ihan luvallista toimintaa. 

Kun poliisit olivat turvallisen välimatkan päässä, homma jatkui taas, ja hierottava aluekin laajeni, kun sovimme, että nainen voisi hieroa jalkanikin kymmenen euron lisämaksusta. Oli kyllä tehokas täti, ja loppuhuipennus oli vertaansa vailla: nainen hakkasi pakaroitani niin kuin ne olisivat olleet jotain taikinaa. 😆

Rantaelämästä pitää toki nauttia illallakin, ja rantabaarissa istuskelu kuuluu meidän vakiopuuhiimme Barcelonassa. Tätä varten on kuitenkin mentävä sinne Barcelonetan rannalle, jolla on enemmän säpinää.

Saatiinpa tuurilla pöytä täältäkin – ja vieläpä eturivistä.

Barcelonetaa. Taustalla W-hotelli.

En tehnyt Barcelonassa tällä kertaa mitään arkkitehtuurikierrosta, kuten viimeksi, mutta en voinut olla nytkään ihastelematta kauniita rakennuksia.

Antoni Gaudín Casa Milà eli La Pedrera oli muuten ihan hotellimme vieressä, joten siellä olisi ollut helppo piipahtaa, jos emme olisi käyneet siellä jo toissa vuonna. Kävin tällä kertaa vain La Pedreran matkamuistomyymälässä, joka on minusta aivan ihana paikka.

La Pedrera.

Käydäänpä vielä yhdessä paikassa eli El Tibidadossa. Tibidadon näköalapaikalla käynti on ollut suunnitelmissamme jo kauan, mutta vasta nyt saimme suunnitelman toteutettua. 

El Tibidado sijaitsee Barcelonan laitamilla vuorella, jonka korkeus on 512 metriä. Vuoren huipulla on näköalapaikan lisäksi huvipuisto, jonka laitteista osa on entisöityjä antiikkilaitteita, sekä Pyhän Sydämen eli Sacrat Corin kirkko. Ylös vuorelle pääsee kätevästi funikulaarilla. 

Funikulaarin lähtöpaikka.

Funikulaari on automaattiovien takana.

Sunnuntai ei ole ehkä ihan paras päivä Tibidado-vierailuun, sillä huvipuistoon on runsaasti menijöitä, ja funikulaari täyttyy ääriään myöten. Jonot kuitenkin vetävät varsin hyvin, joten ihan hirveän kauan ei meidänkään tarvinnut odotella.

Funikulaarissa.

Funikulaarimatkalla on hienot näköalat, mutta parhaimmillaan näköalat ovat tietysti huipulla. Sattui vähän pilvinen päivä, mutta eipä tuo menoa haitannut.

Huomatkaa se samainen W-hotelli tuolla kaukana vedenrajassa.

Riittääkö pituus laitteisiin?

Kirkko oli kerrassaan upea, ja kirkon ylätasanteella oli sielläkin näköalapaikka.

Tibidado-selehvie.

Kun olimme aikamme ihastelleet näköaloja (huvipuistolaitteet eivät oikein kiinnostaneet), juoneet ylihinnoitellut ja vetiset Coca-Colat sekä syöneet frozen yogurtit, oli aika ottaa funikulaari takaisin alas.

Ostin kaksi erilaista annosta ja annoin ukkelin päättää, kumman hän haluaa. Kumman ukkeli otti?

Alhaalla päätimmekin syödä jo lounaan, vaikka ei ollut vielä oikein nälkäkään, sillä funikulaariaseman tienoilla oli kivan näköisiä maisemaravintoloita. Päädyimme niistä Mirabeliin, ja ruoka oli kerrassaan maukasta. Jaoimme pari erilaista salaattia, gambas al ajillo (eli jättikatkarapuja valkosipulisessa kastikkeessa) ja lautasellisen katalonialaista coca-leipää.

Burrata-juustosalaatti.

Näissä maisemissa kelpasi syödä.

Ihmettelimme muuten tuota gambas al ajilloa, että miksi sitä ei saanut oikein mistään ravintolasta. Ennen ruoka oli melkein joka ravintolan listalla, mutta nyt se tuntui kadonneen tyystin. Ukkeli arveli, että nuokaan tiikerikatkat eivät olleet tuoreita vaan pakasterapuja, ja ukkeli saattoi olla hyvinkin oikeassa, sillä ruoan valmistamisessa kesti niin pitkään.

Nyt kun postaus on saatu venytettyä pitkäksi kuin Avatarin jatko-osa, voimme vihdoinkin lopettaa.

😘

29 kommenttia:

  1. Kai nalleilla sentään on omat passit ettei ihan jäniksinä matkusteta? 🧸🧸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ei ole. 🤭 Onkin erikoinen tapaus, kun karhut matkustavat jäniksinä. 😂

      Poista
  2. Olipa taas kiva nähdä kuvia Barcelonasta ja kuulla kokemuksistasi. Taidat olla myös sellainen 'esteettinen tuijottelija' (Heidi Herala: https://anna.fi/ihmiset-ja-suhteet/julkkikset/heidi-herala-ja-haavainen-itsetunto-kehoni-kanssa-olen-melko-lailla-sinut-mutta-mielen-kanssa-on-yha-ajoittain-vaikeaa)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäsit! Saattaa olla, että Barcelonasta tulee vielä toinenkin postaus, jos minua huvittaa enää kirjoitella.

      Ja kiitos juttulinkistä! Tunnistin itseni jutun joistakin kohdista, mutta esteetikkoa minussa ei ole kyllä tippaakaan. Tai toki kauniita asioita katselee mieluummin kuin rumia, mutta yleisesti ottaen en kaipaa ympärilleni esteettisyyttä. 🤭

      Poista
  3. Kiva postaus Barcelonasta! Siellä on kyllä paljon nähtävää. Ennen koronaa oli jo mediassa juttuja siitä, että turistien määrä alkaa olla kaupungille liikaa ja paikalliset ovat jo aivan kypsiä :( Ettei tulisi toista Venetsiaa, joka jatkuva muuttotappio kaupunki ja vapautuneet tilat täyttyy AirBnBstä ja hotelleista :( Olisi kyllä kiva käydä Barcelonassa pitkästä aikaa. Piti oikein blogista tsekata, että edellisestä vierailusta on kulunut 11 vuotta. Story of my life - uudehkot jutut ovat tapahtuneet yli 10v sitten ja vanhat viime vuosituhannella ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihan hitokseen nähtävää. 😅 Nyt muistin, että viime reissun jälkeen jäi kirjoittamatta yhdestä luostaristakin (Pedralbes), mutta nyt on kyllä enää myöhäistä postailla siitä. Hieno paikka sekin.

      En yhtään ihmettele, jos paikalliset alkavat olla kypsiä turisteihin! Mietin itse asiassa juuri tätä samaa taksimatkalla lentokentälle, että mitenköhän barcelonalaiset jaksavat tuollaista väkimäärää koko kesän. Tuskin porukka ainakaan siitä vähenee kesän edetessä. Mutta ainakin vielä, sesongin alussa, jengi jaksoi olla tosi ystävällistä. Myöhemmin saattaa alkaa pipoa kiristää.

      Barcelona on kyllä tosi kiva kohde. Toivottavasti pääset käymään siellä pian! Vaikka sinua hieman tuntien sinulla on varmasti monta muutakin kohdetta ämpärilistallasi. 😉

      Poista
  4. Olipa kiva nähdä paljon kuvia Barcelonasta,omasta reissustani sinne on jo pitkä aika Harmi ettei se hyvä intialainen ravintola ollut enää hyvä,mutta noiden muiden ravintoloiden ruuat näyttävät herkullisilta.Hienot näkymät hotellista ja hieno kattoterassi. mHih,olisinkohan minä uskaltanut suostua tuntemattoman naisen hierontatarjoukseen rannalla,mutta hyvä että olikin taitava hieroja.Jännää muyten että niin paljon turisteja,muistan että Barcelonassa haluttiin rajoittaa turismia Oikeastaan juuri sen vuoksi,siis suuren turistimäärän vuoksi veli vaimoineen valitsivat asuinpaikakseen Valencian eikä Barcelonan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi tosiaan, että Chennai Masala Dosa ei ollut enää hyvä. Mutta eipähän tartte ainakaan enää sen takia lähteä Barcelonaan. 😅

      Mä en ole koskaan hierotuttanut itseäni rannalla, mutta joten mulle tuli tuosta naisesta sellaiset vibat, että hänellä kannattaa hierotuttaa – ja oikeassa olin.

      Mitäköhän sille turistien rajoittamiselle mahtoi käydä, kun minä en ainakaan huomannut minkäänlaisia merkkejä ihmismassojen vähenemisestä, päinvastoin. Jopa korona-aikaan Barcelonassa oli tosi paljon ihmisiä, ja nyt vielä enemmän. Mitenköhän sitten elokuussa, kun eurooppalaiset lomailevat. 🙄

      Poista
    2. P.S.Valencia on muuten kuulemma ihana kaupunki,myös katalaanien,ja vähemmän turisteja sanoo veli.

      Poista
    3. Kiitos vinkistä, Jael! Ukkeli on itse asiassa ehdotellut mulle Valenciaa useammankin kerran, mutta en ole innostunut, kun olen kuvitellut, että se on jokin karmea teollisuuskaupunki, jossa ei ole muuta kuin tehtaiden piippuja. 😅 Nyt Valencia alkoi kiinnostaa ihan uudella tavalla. ❤️

      Poista
    4. Ei missään nimessä karmea teollisuuskaupunki

      Poista
    5. Olen ollut siis tosi pahasti väärässä. 🤭

      Poista
  5. Ahh ja kiitos! ♥
    Pääsin jälleen 'osallistumaan' paikkaan, jossa en ole (enkä kai tule) koskaan käynyt. Laajensit maailmaani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkaatten hyvä. ❤️ Kiva, että jaksoit lukea. 😘

      Poista
  6. Ulrika50v.blogspot.com15.6.2023 klo 15.52

    Sulla on näköjään yks matkalaukku aurinkolaseile, tykkään noista ekoista. Olet kyllä ihan bodarin näkönen, kysyykö joskus joku jos kilpailet? 😊
    Vanha pariskunta tosi söpö 😁
    Hierojatäti nauratti kun istahti pokkana sun tuolille🤣

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ei mulla ole kuin muutamat aurinkolasit – tai ehkä noin neljät. 🤭 Onneksi ovat halpoja kaikki, niin ei haittaa, jos ja kun hajoavat tai häviävät.

      Kääk, mä en kyllä haluaisi olla mikään bodarin näköinen, vaan haluaisin olla pieni, siro ja naisellinen. Mutta se ei valitettavasti onnistu tällä ruumiinrakenteella ja näillä harrastuksilla (=sali), joten ollaan sitten bodarin näköisiä. 😂 Ei ole kukaan onneksi sentään tullut kyselemään mun treenaamisesta mitään, paitsi muutama tyyppi joskus salilla.

      Tuo hierojatäti oli muutenkin aika hauska, sillä häntä tuntui naurattavan kaikki. Sitä poliisien ohimenoakin nainen katseli kikatellen. 😅

      Poista
  7. Apua, mä ehkä kuolisin tuolla; kaikki Gaudin talot ja kaikki! Katoin kerran dokkarin tosta Gaudin talosta ja olin ihan sikakateellinen, että joku asuu siellä!
    Voi olla että en poistuisi kotoa ikinä, jos saisin asua siinä tai jossain vastaavassa. 😍

    Hyvä päätös suostua hierottavaksi. Sitä aina ihmettelen, että nuo itämaiset naiset on niin hentoisia ja sitten niillä on semmoset rautanäpit, että oksat pois! 😳

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, mulla on vähän sama fiilis aina Barcelonassa, ja oon ihan täpinöissäni kaikista noista upeista taloista. Ja sitten joku vain menee tyynesti semmoisen upean talon ovesta avaimella sisään, jolloin tajuan, että tyyppihän asuu siellä. 😂 Miten onnekasta porukkaa.

      Minustakin on käsittämätöntä, miten paljon voimaa noilla pienikokoisilla aasialaisilla voi olla. Ja he löytävät just ne oikeat kohdat, joista painella. 🤭

      Poista
  8. No onpa siellä tosiaan populaa! Kuvissakin näkyy, että sakkia riittää.

    Musta on tylsää, kun joku hyväksihavaittu ravintola häviää syystä tai toisesta ja sitten joudut etsimään uuden. Onneksi (tai epäonneksi) Barcelonassa taitaa olla "muutama" mistä valita. Mekin on sattuneesta syystä syöty gambas nyt aika monena iltana ja täällä ne ainakin vielä komeilee lähes kaikkien ravintoloiden listoilla.

    Kivat noi nyörifarkkushortsit! Ja ihanat tyylitaiturinallet! 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Videoista väenpaljous olisi näkynyt vielä paremmin, mutta en jaksanut ladata Youtubeen. 😅

      Sanopa muuta. Ja sama pätee myös hyväksi havaittuihin tuotteisiin, jos ne katoavat yhtäkkiä kaupoista. Olen vieläkin katkera Chifonetin tiskiräteistä, joiden valmistus lopetettiin ihan yhtäkkiä (en ehtinyt hamstraamaan varastoon). 😂

      Voi että, oonpa iloinen, että saatte siellä gambasia milloin haluatte, ja varmasti ovat tuoreitakin! Nauttikaahan minunkin edestäni.

      Kiitos. 😊 Pitäisköhän virkata tai neuloa nalleille jotain, esim. kesätopit. On kyllä semmoinen etukäteistunne, että tuo saattaisi olla taas liian iso pala kakkua, mutta siinähän sitä taas oppisi jotain. Jos ei muuta, niin kärsivällisyyttä...

      Poista
  9. On kyllä hienon näköistä Barcelonassa, erityisesti arkkitehtuuri ja kaikki yksityiskohdat. Silmät varmaan pyörii päässä siellä käyskennellessä :D

    Mainio tuo hieroja. Itse en ehkä uskaltaisi noin spontaanisti tarttua hetkeen niin kuin sinä kun olen tällainen säikky. Vaikka kiinnostaisi kyllä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, silmät pyörii, milloin arkkitehtuurin takia, milloin muista syistä. 😁 Mutta hieno ja monipuolinen paikka tosiaan.

      Mäkin vähän ihmettelin, kun huomasin suostuvani hierontaan, mutta onneksi ei tarvinnut katua! Aika pitkälle olen tullut, sillä tästä ei ole kovin monta vuotta, kun en olisi suostunut minkäänlaiseen hierontaan (koska en tykännyt, että joku vieras käpälöi minua).

      Poista
    2. Minkäänlaisella hieronnalla tarkoitin siis sellaisia, joihin varataan aika etukäteen ja jotka tehdään esim. jossain spassa. Tuli vähän kaksimieliset vibat tuosta, mitä kirjoitin. 🤭

      Poista
  10. Kiva kun jaoit reissua meillekin <3 Näyttää kivalle kaupungille ja paljon olisi katseltavaa. Rentouttava loma sulla siellä.
    -m

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, että jaksoit lukea! 😘 Eikä se vielä tähän loppunut: toinen (ja sentään viimeinen!) osa on työn alla. 🤭

      Kaunista sunnuntain jatkoa!

      Poista
  11. Mieletön kuvapläjäys taas ja ai jestas että tulee nälkä näitä sun ruokakuviasi katsellessa! Espanja on ollut mulle jostain syystä aina vähän sellainen kohde, ettei hirveästi kiinnosta ja oon vieraillut siellä tasan kerran (Torremolinoksessa äitin ja isän kanssa teininä 😄), mutta hitsi miten hienolta näyttää Barcelona!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin oli aikaisemmin vähän Espanja-ennakkoluuloja ja on edelleen noita rantalomapaikkoja kohtaan, kuten Torremolinos. Oltiin Torremolinoksessa pari vuotta sitten viikon verran, ja se oli ihan jees – lähinnä siksi, kun Malaga oli niin lähellä. 😁 Espanjan kaupunkikohteista tykkään paljon! Ja Barcelona on ihan ykkönen, mutta tuskin enää tänä vuonna mennään sinne. 😅

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3