Lääketiede on edistynyt niin valtavasti, ettei terveitä ihmisiä oikeastaan enää ole.


perjantai 28. tammikuuta 2022

30 tavallista asiaa

Näin Ilta-Sanomien sivuilla hauskan listauksen 30 asiasta, joita harva enää meistä tekee, ja päätin pölliä listan blogihaasteeksi. Lehden mukaan yli viiteen kohtaan myöntävästi vastaava saattaa olla melkoinen harvinaisuus. Katsotaanpa, kuinka muinaisjäänne meikäläinen on.

1. Kuuntelet musiikkia langallisilla kuulokkeilla.

No en sentään. Mutta muistan vielä senkin ajan, kun kävin lenkillä kannettavan CD-soittimen kanssa! Piti sipsutella mahdollisimman tasaisin askelein, koska muuten musiikki katkeili, kun CD-levy pomppi soittimessa. Voi niitä aikoja! Jo pelkästään tämä muisto saa minut tuntemaan itseni tosi vanhaksi.

2. Kommunikoit ystäviesi kanssa tekstiviesteillä (siis niillä ihan oikeilla; ei Whatsappilla)

Kyllä sen melkein tietää, että jos nykyään puhelimeen kilahtaa tekstiviesti, se on jonkin yrityksen palautekysely, paketin saapumisilmoitus, muistutus lääkäriajasta, operaattorilta tullut viesti tai muuta vastaavaa. Ystävien kanssa tulee käytettyä tekstiviestiä lähinnä silloin, jos Whatsapp ei jostain syystä toimi – niin ja silloin, jos olen matkalla, eikä ole nettiyhteyttä.

3. Olet enintään yhdessä sosiaalisessa mediassa

Ensin piti kuukkeloida, mitä sosiaalinen media tarkalleen ottaen tarkoittaa ja mitä siihen luetaan kuuluvaksi. 😆 Enpä ollut tajunnut, että Whatsapp ja YouTubekin kuuluvat sosiaaliseen mediaan! En siis ole muinaisjäänne, koska olen Whatsappissa, YouTubessa, Instassa ja tätä blogiakin kirjoittelen.

4. Kirjoitat ja lähetät paperisia kirjeitä tai kortteja

Kortteja lähetän joskus, lähinnä merkkipäivinä, mutta kirjeitä en kyllä koskaan. Minusta Posti on ampunut vähän omaan nilkkaansa palvelujaan supistamalla. Kun postia ei enää jaeta joka päivä, on todella vaikea arvioida, milloin lähetys on perillä, ja postin kulku tuntuu olevan nykyään muutenkin varsin arvaamatonta. Esimerkiksi äidin lähettämä joulukortti, joka oli leimattu 16. joulukuuta, saapui minulle 3. tammikuuta. Kehittelinkin tässä Postille näppärän mainoksen: 

5.Tilaat kotiin paperista sanomalehteä

Meille on tullut melkein aina Hesari, vaikka se onkin ihan törkeän kallis. Sanomalehdet ovat Suomessa muutenkin tosi kalliita, kun vertaa moneen muuhun maahan. Mikähän niissä maksaa? Toisaalta suomalaiset sanomalehdet – tai ainakin Hesari – ovat myös laadukkaita, ja niissä on kattavasti uutisia laidasta laitaan. Monessa maassa olen kaivannut lehtiin enemmän varsinkin paikallisia uutisia ja tietoja paikallisista tapahtumista. 

Minun päiväni paras hetki on se, kun saan istua lukemassa Hesaria ja juomassa aamukahvia kaikessa rauhassa.

6. Puhut vähintään välttävästi useampaa kuin kahta kieltä (eli englantia ja suomea)

Juu, puhun. Harmi vain, kun kielet tuppaavat katoamaan päästä, jos niitä ei käytä. Tuli joskus opiskeltua hindiäkin aika monen opintoviikon edestä, mutta enpä muista hindistä enää montakaan sanaa. Eli siis kaikki se ponnistelu oli oikeastaan hukkaan heitettyä aikaa.

Telugusanomalehden mukaan punnerrukset sopivat myös naisille. Kappas vain.

7. Et käytä mitään filttereitä, kun julkaiset ottamasi kuvan somessa

No en käytä, kun minusta kuvauskohteen pitää näyttää siltä, miltä se näyttää. Joskus kokeilin ottaa selfieitä erilaisin filtterein, mutta sitten jälkeenpäin kuvia katsoessani harmittelin, kun en tiennyt, miltä olin oikeasti kuvanottohetkellä näyttänyt. En oikein tykkääkään kuviin perustuvista somekanavista (esim. Instasta), koska kuvista ei voi koskaan tietää, ovatko ne aitoja vai käsiteltyjä. Olen tässä asiassa todella vanhanaikainen, kun en ymmärrä, miksi ihmiset käyttävät ylipäänsä niin paljon filttereitä. Eikö todellisuus kelpaa sellaisenaan, vai käytetäänkö filttereitä siksi, että niitä voi käyttää vai siksi, että kaikki muutkin tekevät niin? Kertokaa pliis. Onneksi kirjoituksiin ei vielä ole keksitty filttereitä, vaikka minun tapauksessani semmoinen filtteri voisi olla hyväkin juttu.

8. Käytät oikeaa herätyskelloa kännykän herätyskellon sijaan

En käytä. En pysty nukkumaan, jos samassa huoneessa on tikittävä kello. Mutta jos sängyn vieressä on 60 desibelin voimakkuudella humiseva tuuletin, se ei haittaa ollenkaan.

9. Käyt rullaluistelemassa

En käy, mutta voisin käydä. Rullahiihdosta olen haaveillut jo pidemmänkin aikaa, mutta en ole hankkinut välineitä, kun rullahiihto saattaisi olla pikkuisen haastavaa kaupunkiolosuhteissa. Sitä paitsi pelkään, että minulla ei ole voimia hiihtää isoja mäkiä ylös, ja vauhti tyssäisi keskelle mäkeä. Sitten pitäisi selvitä mäen päälle jotenkin muuten kuin hiihtämällä, esim. ottamalla sukset pois ja kävelemällä mäen päälle, ja se se vasta olisikin noloa. Rullahiihdossa pitäisi olla varmaan kunnon suojavarusteetkin, ettei olisi koko ajan jokin paikka ruvella.

10. Teetät paperisia valokuvia...

11. ja teet niistä valokuva-albumeja

En teetä enkä tee. Varastossa pyörivät isot ja painavat valokuva-albumit lähinnä ärsyttävät, vaikka toki vanhat valokuvat tuovat paljon muistoja mieleen. Mutta minä en oikein pysty katselemaan vanhoja valokuvia juuri siitä syystä, että ne tuovat niin paljon muistoja mieleen ja että valokuvista näkee ajan kulumisen. Vanhat valokuvat käyvät tunteisiini niin pahasti, että olen aivan uupunut kuvien katselemisen jälkeen. 

Mietin pitkään, onko tämän kuvan julkaiseminen rienausta, mutta tulin siihen lopputulokseen, että ei ole. Kuva on otettu vuonna 1997, kun iskä ja äiti olivat käyneet Goassa ja tuoneet sieltä minulle tuliaiseksi sarin. Iskä näyttää kuvassa minulle, kuinka sari tulee pukea 😆. Huvittavinta on se, että tässä vaiheessa minulla ei ollut vielä mitään kytköksiä Intiaan, kun en edes tuntenut ukkelia vielä. Tuskin osasi iskä arvata, että pian olisi meikäläisellä Intiasta muutakin kuin sari!

12. Lasket matematiikkaa päässäsi etkä turvaudu heti kännykän laskimeen

Peruslaskut (tyyliin yksi plus kaksi) menevät ilman laskintakin, mutta jos matemaattiset suoritteet menevät yhtään monimutkaisemmiksi, niin aika pian tulee turvauduttua laskimeen.

13. Käytät hashtageja somepäivityksissäsi

Mitä, eivätkö kaikki käytäkään niitä? Onko hashtagien kanssa sama juttu kuin hymiöiden kanssa, että nuoriso on lakannut käyttämästä niitä ja että vain ns. vanhukset käyttävät niitä? No minä olen sitten vanhus, ja kaiken lisäksi keksin itse joskus mukahauskoja hashtageja, jotka tuskin naurattavat ketään muita kuin itseäni.

14. Korjaat tai korjautat rikki menneen tavaran tai kodinkoneen

Enpä muista, milloin meillä olisi korjautettu jotain (muuta kuin autoa). Ei tule yhtään kertaa mieleeni. Kyllä se melkein on niin, että jos jokin nykyään hajoaa, sitä ei kannata enää korjauttaa. Jännityksellä odotan, milloin meidän pesukoneemme hajoaa, kun se on antanut vähän sellaisia merkkejä.

15. Painat puhelinnumeroja muistiisi

Muistan ulkoa tasan yhden puhelinnumeron, ja se on omani. Pelkästään oman numeron muistamisesta ei ole sanottavasti hyötyä siinä vaiheessa, kun on esimerkiksi tullut ryöstetyksi, ja puhelin on mennyt käsilaukun mukana (nimim. kokemusta on).  

16. Katsot ohjelmia televisiosta reaaliajassa, etkä myöhemmin suoratoistopalvelusta

Joskus olen yrittänyt katsoa Maajusseja tai jotain muuta kotimaista ohjelmaa reaaliajassa, mutta olen todennut, että en pysty enkä kykene. Inhoan mainoksia yli kaiken, enkä voi sietää sitä, että niitä tulee niin usein. Toki mainoksia tulee suoratoistopalveluissakin (siis esim. Ruudussa ja Katsomossa), mutta mainostauot ovat onneksi lyhyempiä, ja mainosten ajan voi katsella netistä jotain muuta (katson siis ohjelmia useimmiten läppäriltäni). Suoratoistopalvelujen ongelmana on se, että niissä pyöritetään aina samoja mainoksia, ja pää meinaa hajota, kun kuulee saman renkutuksen sata kertaa päivässä. Viimeisin kammotukseni on S-Marketin Ihan vegenä -mainoslaulu. Laitanpa mainoksen tähänkin, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan tarttuvasta melodiasta.

 

17. Tunnet naapurisi, kenties jopa nimeltä

En tunne, mutta minulla ei olisi mitään sitä vastaan, että tuntisin. Voisin jopa kahvitella naapureiden kanssa. Minusta olisi kiva, jos samassa talossa asuisi ihmisiä, joiden kanssa voisi pitää yhteyttä.

18. Et osta vaatteita verkkokaupasta

Taisin tilata vaatteita verkkokaupasta ensimmäisen kerran vasta viime vuonna, ja sen jälkeen olen tilannut muutaman kerran. Kokemukseni ovat olleet pääasiassa ihan hyviä, ja tuotteiden palautuskin on tehty ilmeisen helpoksi – jos siis ei ole sellainen tumpelo kuin minä. (Onnistuin tunaroimaan yhden palautuksen, kun vedin mustalla tussilla väärän viivakoodin yli, ja niin jäivät housut palauttamatta.) Netistä tilaaminen on kyllä pelottavan helppoa, mutta mieleisiä juttuja on onneksi hankala löytää!

19. Käyt jäätelöautolla

En ole koskaan käynyt. Olikohan se viime kesänä, kun havahduin yhtenä iltana parvekkeella tuttuun melodiaan. En meinannut uskoa silmiäni, kun kurkkasin parvekkeelta ja näin tiellä jäätelöauton. En ollut edes tiennyt, että jäätelöautoja on vielä olemassa, saati sitten, että semmoinen vierailisi Jätkäsaaressakin.

20. Käyt treffeillä ihmisten kanssa, jotka olet tavannut alun perin oikeassa elämässä

Jaa millä treffeillä...? En käy treffeillä. Onneksi ei tarvitsekaan!

21. Kuljetat mukanasi käteistä ja peräti maksat sillä

On minulla lompakossa yleensä muutama kolikko, mutta siinä se. En ole kanniskellut käteistä mukanani enää moneen vuoteen – paitsi tietysti Intiassa. Ukkeli valisti minua ennen matkaa, että Intiassa ei enää käytetä käteistä vaan että kaikki maksavat kortilla, ja minunkin tulisi maksaa kortilla. No minä en kyllä huomannut intialaisten rahankäytössä mitään eroa entiseen, sillä ihmiset vetivät kassalla esiin ihan samanlaisia nippuja käteistä rahaa kuin ennenkin. On muuten aikamoinen kasa seteleitä, kun maksetaan monen tuhannen euron arvoisia ostoksia käteisellä!


Kävimme ukkelin kanssa ennen Jätkäsaareen muuttoa läpi eri maiden rahoja, jotka olivat jääneet meille matkoilta, ja löysimme hallustamme 21 eri maan valuuttaa. Eksoottisimpia maita olivat Kiina, Indonesia, Sri Lanka ja Honduras (ukkeli on siis käynyt näissä maissa; minä en). 

Kiinan yuaneita.

22. Taputat lentokoneen laskeutuessa

Hih, no en. Alkaa nolostuttaa jo ajatuskin... Mutta jos tarpeeksi maksettaisiin, niin saattaisin vaikka taputtaakin. Tonnista lähtisi ehkä jo pienet aplodit ja kahdella tonnilla hurraahuudot. Jos viinitarjoilu olisi ollut riittävä, hinta saattaisi olla alhaisempi.

23. Menet pikkuflunssasi töihin

En menisi, ainakaan näinä aikoina. Ei minulle tosin flunssaa koskaan tulekaan.

24. Saat kotiisi yhä paperilaskuja ja säilöt niitä

Kyllä meille vielä jokunen paperilasku tulee. Mutta en kyllä enää säilö niitä mihinkään! Ennenhän talletin kaikki laskut ja laitoin ne mappiin. Miksi ihmeessä?! Että saisin vuosien päästä ihailla laskuja? Ennen muuttoa olikin kiva homma käydä kaikki mapit läpi ja heittää pois kaikki vuosien varrella kerätyt laskut ja muut tuiki tärkeät paperit.

25. Katsot Salattuja elämiä

En ole koskaan katsonut. En tiedä, onko sarja muuttunut vuosien saatossa, mutta joskus muinoin, jos satuin näkemään sarjasta pätkän (iskä katsoi Salkkareita), tuli lähinnä sellainen myötähäpeän tunne.

26. Tarkistat ajankohtaiset uutiset teksti-tv:stä

Vieläkö teksti-tv on olemassa? Minulle tulee teksti-tv:stä nostalgisia muistoja, vaikka oikeasti tämä on taas niin nolo juttu, että ei kannattaisi edes kertoa. Teksti-tv:ssähän oli joskus 90-luvulla sellainen senssipalsta, johon ihmiset saivat lähettää seuranhakuilmoituksiaan. No minä laitoin ilmoituksen nimimerkillä Liuku-Miina, ja ilmoitukseni osoittautui niin suosituksi, että posti kantoi kirjeitä selkä vääränä (Maajussit, kalvetkaa!). Asuin silloin Kotkassa, ja yksi kotkalainen herra kävi itse henkilökohtaisesti tiputtamassa kirjeensä postiluukustani. En meinannut uskaltaa liikkua kotoa mihinkään, kun pelkäsin jonkun olevan rappukäytävässä kytiksellä. 😆

27. Käyt keilaamassa

Edellisestä kerrasta on kyllä tosi monta vuotta, mutta voisin kyllä mennä, vaikka olenkin ihan paska keilaaja. En periaatteessa tykkää tehdä juttuja, joissa olen huono, mutta voisihan sitä hupimielessä joskus taas kokeilla. Saattaisin jopa kaataakin jotain.

28. Liikut tuntemattomissa paikoissa ilman navigaattoria (eli Google Mapsia)

Aika harvoin – eli vastaan, että en. Jos menen johonkin (lähinnä nyt siis ulkomailla), ja tiedän, että minulla ei tule olemaan nettiä, lataan kännykkääni etukäteen alueen offline-kartan.

29. Kuuntelet CD-levyjä tai katsot leffoja DVD:ltä

Hankkiuduin eroon kaikista CD-levyistä ja DVD:istä jo monta vuotta sitten, eikä meillä ole enää edes mitään laitetta, millä CD-levyjä soittaisi tai DVD:itä katsoisi. Joskus kyllä vähän harmittaa, että kehitys on tapahtunut niin nopeasti kuin se on tapahtunut. Musiikista on tullut kertakäyttökamaa, kun ei ole enää konkreettisia albumeja. 

30. Käytät netin selaamiseen Internet Explorer -selainta

En käytä. 

 

Pikainen laskutoimitus paljasti, että sain neljä vastausta oikein, eli en ole ihan muinaisjäänne vielä kuitenkaan. 

😘

40 kommenttia:

 1. Ou nou... 10½ pistettä... :'D ...ja Liuku-Miina... :''D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta hei, paljon huonomminkin olisi voinut mennä! Toivottavasti et sentään saanut pisteitä lentokoneessa taputtamisesta. ;-D

   Poista
  2. No en sentään... :D Pitäsköhän laittaa omaankin blogiin...

   Poista
  3. Laita ihmeessä! Olisi tosi kiinnostavaa lukea sun vastaukset!

   Poista
 2. 5 - yllättävän nuorekas tulos! :D #enooniinkalkkis #kuinluulin

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Erinomainen tulos sinullakin! Kyllä me ollaan nuorekkaita. :-)

   Poista
 4. Tämä oli hauska - tuo Liuku-Miina :)
  7 tuli - olihan se voinut olla huonompikin tulos.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seitsemänhän on oikein hyvä tulos! Kiva jos tykkäsit, ja mukavaa viikonloppua! :-) t. Liuku-Miina

   Poista
 5. Minä käytän vielä tavallista herätyskelloa. Se on aina siinä samassa paikassa, ois rasittavaa joka ilta "ettiä" kännykkää... missä se nyt on, ennenku menee nukkumaan :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallinen herätyskello olisi kyllä todellakin paljon kätevämpi kuin kännykkä. Kännykässä ärsyttää se kirkas valokin... Ja sitten jos kännykkä on jossain sängyn lähellä, niin helposti tulee yöllä vilkuiltua, jos ei saa nukuttua, että onko kännykkään tullut yön aikana jotakin. Mä jätänkin sen takia kännykän aina yöksi ruokapöydälle, tai jos tartten herätystä, niin jätän kännykän kauaksi sängystä. Äänetön herätyskello olisi kyllä hyvä...

   Poista
 6. Olisikohan ollut peräti yksitoista!!? Ei mulla muuta... 🤫
  Valtteri-lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stansta veti pohjat! :-D

   Valtteri-launtaita sinullekin! Milloinkohan se myrsky mahtaa alkaa... vai onkohan se alkanut jo.

   Poista
  2. Kiitos! ♥
   Ainakin täällä puolella kaupunkia pyryttää, tuulee ja tuiskuttaa tosi kovaa!
   Haittaako, jos "vastaan" näihin tässä? (Muutakaan tekemistä just nyt ole ja vastaan vain ne, jotka teen..) Kiitos! 😅

   1. Läppärillä kyllä (yksin fiilistellessä intensiivisesti naapureita kiusaamatta). Ainoa, jossa yleensäkään käytän kuulokkeita.
   2. Juu, muutaman ystävän kanssa.
   4. Äiti tykkää katsella saamiaan kortteja pieteetillä. ♥
   7. En osaa.
   12. Aika harvoin käytän laskinta, paitsi niissä ruokapostauksissani.
   14. Kengät saattavat päätyä suutariin...
   16. Harvemmin, mutta joskus. En käytä suoratoistopalveluja, mutta tallentavaa digiboxia sitäkin enemmän.
   17. Täällä kaksi ja Rovaniemellä huomattavasti enemmän.
   21. Kyllä aika useinkin, jos sitä vaan on...
   24. Saan (sähkö ja vakuutus), mutta en enää säilö. Ennen oli tarkka mappi välilehtineen.
   25. Nyt nolottaa: olen viimeisten parin viikon aikana seurannut, jos muutakaan ei ole tullut...huh.
   (27. tykkäisin todellakin käydä!)
   28. En ole koskaan käyttänyt navigaattoria! Oikeesti!

   Monta näitä nyt tuli??? Juma, kaksitoista ja puoli eli yksi (ja puoli) vielä enemmän. Olen ihan fossiili! Kylläpä piristi mieltä, heh heh...🤣

   Pyryistä myöhäistä lauantai-iltaa!

   Poista
  3. Hih, olipa mukava lukea vastauksesi! Eli ei todellakaan haitannut, vaan tosi kiva, että palasit listaamaan nämä. <3

   Kengistä tuli mieleen, että olenhan minäkin käyttänyt yhdet kengät suutarilla. Niissä oli sellainen tarrakiinnitysjuttu (okei, tämä kuulostaa tosi mummolta :-D), ja se tarranauha ei enää pitänyt, mutta suutarissa saivat asian korjattua.

   Mukavaa sunnuntain jatkoa! Ja edelleen pyryttää... Milloinkohan tää mahtaa loppua.

   Poista
 7. Olipa hauska haaste ja tosi hyvät #vastaukset❤️

  VastaaPoista
 8. 4 tuli. Kielia useempi kuin 2, kateista rahaa on useimmiten, tunnen joitain naapureita (onhan tassa asuttu vuodesta 2004) ja korjaan/utan tavaroita ja laitteita (ukkeli tai itse, ei yleensa ammattimiehet).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, ollaan samiksia! Paitsi että sinun kyllä-vastauksesi tulivat aika lailla eri kysymyksiin kuin minun (paitsi tuo kielijuttu). Kiva kuulla tuloksesi! :-)

   Poista
 9. Laskut meni jo sekaisin noin monen jutun kanssa 😁 Sen voin kuitenkin sanoa, kun se naurattaa itseänikin, että minulla on edelleen käytössä kelloradio, enkä vaihtaisi sitä mihinkään. Kännykkää en vie makuuhuoneeseen ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kelloradiohan on kätevä ja kaiken lisäksi vielä äänetönkin! Mä en voisi käyttää kelloradiota siitä syystä, että jos makuuhuoneessa näkyy koko ajan aika, rupean yöllä herätessäni (esim. vessareissulla) laskemaan tunteja, että kuinka paljon mä kerkeän vielä nukkua. Ja jos olen nukkunut huonosti, ja tunteja on jäljellä enää vähän, alkaa ahdistaa. Ongelmansa kullakin. :-D

   Poista
 10. Vastaukset
  1. No eihän tuo nyt vielä kovin paha ole. :-D

   Poista
 11. Hauska postaus! Pisteitä ropisee :D Paperinen lehti on paras, kielillä puhutaan, ainakin vaatteita korjaan, paperilaskujakin tulee (tälle pitäisi kyllä tehdä jotain), yhden ystävän kanssa tekstaan, naapuritkin tunnen ja mitkä filtterit? Muitakin osumia saattoi tulla. -Outi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulihan tuossa jo useampi. :-D Mä muuten tajusin, että tulihan mullekin tuosta laskuhommelista puoli pistettä, kun paperilaskuja kumminkin vielä tulee, vaikka en niitä enää säilöisikään. Kivaa viikon jatkoa!

   Poista
 12. Hei tämä oli ihan älyttömän kiva postaus ja JEEEE, pitkästä aikaa haaste. Palaan tähän heti, kun on aikaa kirjoittaa.

  Kivaa alkanutta viikkoa Satu!! 💛💛💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen kaivannut blogistaniaan haasteita! Yhteen aikaan niitä oli jatkuvasti liikkeellä, mutta nyt ei ole ollut pitkään aikaan yhden yhtä! Piti siis keksiä oma. :-D Mahtavaa, jos sinäkin innostuit tästä.

   Kivaa alkanutta viikkoa sinullekin! <3

   Poista
 13. Hauska idea ainakin näin blogissa käsiteltynä, ja erityisen mahtava tuo Teksti-TV:n senssipalstatarina! :D

  Menninkäiseltä osasin odottaa korkeita pisteitä, me kun olimme ainakin vielä jokin aika sitten ainoita älypuhelittomia tyyppejä tietämässäni blogimaailmassa! Itse sain 8 ja puoli pistettä, mikä on aika hyvin milleniaalilta! :D Puolikas piste tuli herätyskellosta, joka minulla on herättämässä tärkeimpinä päivinä kännykän lisäksi, mutta normaalisti käytän herätykseen vain kännykkää. Oma ihana Nokia-puhelimeni täytti viime jouluna 11 vuotta (!), joten kun ei ole älypuhelinta, tietyt asiat jäävät pois automaattisesti (kuten Google Mapsin käyttö tien päällä).

  Meillä mies on vanhempi ja tosi old school, joten hänkään ei ole taivuttelemassa nykypäiväisempään suuntaan. :) Tosin en löydäkään mitään ihailtavaa monista nykypäivän ilmiöistä, kuten somen passiivisesta ja täysin liiallisesta käytöstä sekä ihmisten koko ryhdistä ja olemuksesta heidän hieroessaan älylaitteitaan kassajonoissa yms.

  Kiitos kaikin päin viihdyttävästä postauksesta! Nyt nappaan langalliset kuulokkeet juoksulenkille mukaan ja tiputan samalla postilaatikkoon ystävälle lähtevän kirjeen silmänympärysvoidenäytteineen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo senssipalstajuttu oli kyllä niin nolo, että melkein jäi kertomatta. ;-D Kaiken lisäksi en edes vastannut kenellekään mulle kirjoittaneelle, kun ei joukossa ollut mukamas sitä täydellistä yksilöä. Kyllä olin ikävä ihminen. :-(

   Enpä ajatellutkaan, että moni juttu jää tosiaan automaattisesti pois, jos ei käytä älypuhelinta. En tiedä, käyttäisinkö minäkään, jos ei olisi ukkelia, joka ”pakottaa” pitämään puhelimet ajan tasalla. Olen muutenkin tosi tumpelo kaikissa teknisissä jutuissa, mutta onneksi on tuo oma nörtti, jolla on kaiken lisäksi pitkä pinna vääntää rautalangasta. :-)

   Liiallisessa somen käytössä ja kännykän jatkuvassa näpräämisessä ei ole todellakaan mitään ihailtavaa, päinvastoin! Minäkin olen nyt yrittänyt opetella läsnäoloa ja käyttää esim. odotusajat (siis jos joudun odottamaan jossain jotain) ihan vain olemiseen ja hengittelyyn. Terveisiä Eckhart Tollelle! :-D

   Kiitos sinulle mukavasta kommentistasi! Toivottavasti kirjeesi pääsee pikaisesti perille. ;-)

   Poista
 14. Nonni. Olen täyden kympin tapaus eli museokamaa niinkuin ennakoinkin :D.

  Jotkut kohdat mua kyllä mietityttää. Esim. kutonen, jossa annetaan ymmärtää, että nuoremmat ei enää puhuisi muita kieliä kuin suomea ja englantia. Mihinköhän se perustuu? Oma kokemukseni on päinvastainen, mutta eipähän tässä mun kokemuksia kysyttykään :).

  Filtterit ihmetyttää itseänikin. Erityisesti kasvokuvissa käytettävät. Sellaiset, jotka tekee ihmisestä ihan vahanuken näköisiä. (Olen kerran jopa ihan spontaanisti säikähtänyt, kun tapasin livenä ihmisen, jonka olen nähnyt vain filtterikuvissa. Hui. Toivoin, ettei nähnyt reaktiotani).
  Ja mua suuresti harmittaa myös luontokuvien filtteröinti, jossa vaikkapa auringonlaskun värikylläisyyttä säädellään niin, että menee ihan luonnottomaksi (tai toi ei varmaan ole niinkään filtteröintiä vaan kuvan käsittelyä, mutta silti. Luonto kyllä parhaiten osaa värittää itse itsensä).

  Ja ihana iskän sarikoulu <3. Eipä tosiaan tiennyt, kuinka oikeaan osui <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysi kymppihän on komea luku! Mulle ainakin tulee kympistä vain positiivisia mielleyhtymiä. :-)

   Minä olen kyllä ollut myös siinä käsityksessä, että nuorten kielitaito on kaventunut ja että englanti valtaa yhä enemmän alaa muilta kieliltä. En tiedä, mistä olen mahtanut tämmöisen käsityksen saada. Oiskohan Hesari kirjoittelut aiheesta jotain?

   Nuo vahanukke-filtterit on kyllä aika karmeita. Ei vain mene meikäläisen jakeluun, miksi joku haluaa näyttää niin epäaidolta. Huvitti tuo reaktiosi, mutta itse varmasti reagoisin ihan samalla tavalla – ja luultavasti mun naamasta myös näkyisi säikähdys. :-D Kyllä mäkin voisin käyttää filttereitä, jos ne muuttaisi mun naamaa ihan oikeasti, mutta kun totuus on kuitenkin se mikä on, niin ihan turha sitä on kuvissakaan näyttää muulta kuin mitä oikeasti on.

   Ja nuo auringonlaskut... Huoh. Aina kun näen upean auringonlaskukuvan (tai oikeastaan minkä tahansa muunkaan luontokuvan), ensimmäinen ajatus on, että kuinkakohan paljon tätäkin kuvaa on muokattu. Toki ihmiset haluavat omien kuviensa erottuvan joukosta, mutta minusta filttereiden (tai kuvamuokkausten) käyttö on väärä keino siihen. Mutta kuten sanottu, olenkin näissä asioissa tosi vanhanaikainen ja muutenkin vähän turhan fanaattinen aitouden ylistäjä.

   Iskä oli hauska veikko, kun sille päälle sattui. <3 Iskä ja äiti kävivät muuten Intiassa uudestaankin, vuonna 2010, ja näkivät Intiaa vähän laajemmin. Kävimme mm. Nelloressa ukkelin vanhempien kotona ja tietysti Hyderabadissa, jossa silloin asuimme. Muistan ikuisesti, kun iskä ihmetteli Hyderabadin kaupungin liikennettä, että ”täällähän oikein vilkut lätkyttää” (autoilijat siis käyttivät suuntavilkkuja kääntyessään; Goassahan meno oli ollut toinen).

   Poista
 15. Onneksi sitä on jo hyvässä iässä ja useampaan kohtaan SAA vastata ylpeänä kyllä :) Paperikuvien teettäminen on tällä hetkellä ajankohtaista pitkän tauon jlkeen, sillä haluan pysyviä kuvamuistoja lapsenlapsista. Kortteja askartelen itse harrastuksena ja niitä myös lähettelen muulloinkin kuin jouluna. Mies harrastaa keilaamista ja kiertää kisoja, joten laji on itsellekin tuttu ja keilaamassa tullut käytyä. Tänään satuin katsomaan Friiltä Maailman herkullisimmat ruoat ja illan jakso oli Hyderabadista :)

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvä asenne!

   Mäkin olen miettinyt paperikuvien teettämistä ainakin joistain kuvista, kun olisivathan paperikuvat konkreettisempia muistoja kuin jossain läppärin uumenissa olevat kuvat. Toisaalta taas ollaan mietitty myös paperikuvien digitoimista, mutta se on järkyttävän kallista (tai oli ainakin siinä liikkeessä, josta kysyttiin). Olikohan se peräti jotain 8 euroa per kuva!

   Mä olen aina ihaillut sellaisia, jotka osaavat tehdä joulukortteja itse. Mä olen niin mielikuvitukseton, että en saisi minkäänlaista korttia aikaiseksi.

   Hitsiläinen, täytyykin etsiä, löytyiskö tuo Hyderabad-ruokajakso vielä jostain. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Kiitos vinkistä ja kivaa viikonloppua! <3

   Poista
 16. Nämä olivat hauskoja. Saatanpa jopa kopsata ajatuksen omaan blogiini.

  Mä muistan myös tuon ajan, kun CD-soitin piti pitää aika vakaana työmatkoja kävellessä. Liikuttava oli kuva, jossa isäsi näytti miten vaate puetaan. Aikamoista näin jälkeen päin ajatellen.

  Mä kaipaan kyllä välillä niitä aikoja, kun kaikki oli yksinkertaista: puhelimella soitettiin, kirje laitettiin postiin tai vastaanotettiin, kuvia ei voinut muokata. Kaikki oli vähän enemmän ehkä sitä miltä näytti.

  Luin jostain viime kesän paikkeilla, että hastageja ei pitäisi enää käyttää. Siihen saakka luulin olevani kovinkin edistyksellinen, kun niitä joskus Instaan laitoin muistaessani.

  Mukavaa helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vain kopsaamaan. :-) Olisi kiva lukea sinun ajatuksiasi aiheesta!

   Tuo on kyllä niin totta, että yksinkertaiset ajat olivat omalla tavallaan varsin viehättäviä! Erityisesti mietin tuota, että jos pitäisi treffailla nykyään... Se olisi kyllä ihan kauheaa.

   Onkos se aika sitten mennyt tosiaan hashtagien ohikin. No kiva oli tietää tämäkin. :-D

   Mukavaa helmikuun jatkoa sinullekin! <3

   Poista
 17. Repesin :-D Liuku-Miina
  -m

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä lienee tullutkin tuommoinen nimimerkki mieleen. t.nimim. Vessa-asiat sydäntä lähellä ;-D

   Poista
 18. Mäkin sain 10/30, vaikka olen "vasta" 37 (puolikkaita pisteitä en edes laskenut, silloin tulos olisi varmaan 15/30). Jotkut näistä kohdista on kyllä vanhanaikaisia vain Suomessa. Täällä Keski-Euroopassa vaikka käteisellä maksaminen on ihan arkipäivää, ongelmia tulee, viimeksi tänään harmittelin, kun käteistä oli matkassa liian vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysi kymppi sinullekin. :-) Tuo on kyllä ihan totta, että monet näistä jutuista ovat tosi kulttuurisidonnaisia. Täällä Suomessa joutuu melkein pyytelemään nykyään anteeksi, jos haluaa maksaa käteisellä rahalla jossakin!

   Mukavaa päivää sinulle!

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3