Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


lauantai 5. helmikuuta 2022

Paskat matkakohteet TOP 5 (ja vähän muutakin)

Hesarissa luki, että ihmiset ovat alkaneet taas innostua matkustamisesta ja että poliisiasemilla on taas jonoa, kun ihmiset hakevat uutta passia. Minulla ei ole tällä hetkellä matkasuunnitelmia, mutta rupesin sen sijaan miettimään paikkoja, joihin en haluaisi matkustaa enää koskaan uudestaan. Tässä tulee viiden kärki. 

Toivon, että kukaan ei pahoita mieltään mielipiteistäni, jos joku luettelemistani paikoista sattuukin olemaan jonkun lempikohde tai jos joku peräti asuu jossakin näistä. Matkailu on kovin subjektiivista, ja mikä sopii yhdelle, ei sovi välttämättä jollekulle toiselle. Onnistuneen matkan kokemukseen vaikuttaa myös moni muu asia kuin matkakohde itsessään (matkustustapa, matkaseura, sää, matkabudjetti jne.), ja niinpä jokin paikka, joka ei yhdellä kerralla miellyttänyt, saattaisikin toisella kerralla miellyttää, kun edellisellä käynnillä pieleen mennyt muuttuja olisi eri.

1. Dubai

Minun on vaikea ymmärtää, miksi joku haluaa Dubaihin. Vietin Dubaissa ukkelin kanssa parin päivän stopoverin matkalla Intiasta Suomeen (vuosi taisi olla 2005), ja se pari päivää riitti minulle todennäköisesti loppuelämäkseni. Ei Dubai ollut sinänsä mitenkään kamala paikka, mutta en oikein ymmärrä, mitä Dubaissa voi tehdä – muuta kuin shoppailla, olla rannalla tai käydä aavikkosafareilla. Paikka tuntui minusta ihan joltain SimCityltä, joka oli rakennettu keskelle ei mitään ja jolla ei ollut minkäänlaista luonnetta. 


Moni tuntuu kuitenkin haluavan Dubaihin, ihan asumaankin, koska Dubaissa on ilmeisen hyvät palkat. Esimerkiksi ukkelin sukulaistyttö, joka on sairaanhoitaja ja johon tutustuin viime reissulla anoppilassa, oli myös pyrkimässä Dubaihin töihin. Itse en lähtisi pelkän rahan perässä minnekään, ja siitä syystä on vähän vaikea ymmärtää tämmöistä. Ymmärrän toki, että kaikille parempi palkka ei merkitse välttämättä luksuselämähakuisuutta, vaan rahalle voi olla muitakin käyttötarkoituksia, kuten tukea vähävaraisia sukulaisia.  


2. Medellin (ja Kolumbia muutenkin)

Medellin tuli aika tutuksi, kun asustelimmekin siellä jonkin aikaa. Medellin oli sinänsä ihan jees, mutta kaupungissa oli monta asiaa, jotka häiritsivät oleskelua pahasti. Vaikka Medellinin kaupunki on suurelta osin turvallinen, kaupungissa on paikkoja, joihin ei kannata suurin surminkaan mennä. En pidä siitä, että vaara leijuu Kolumbiassa kaiken yllä, ja koko ajan pitää miettiä, onko tämän tai tuon tekeminen tai jonnekin meneminen turvallista. Olen kuullut useita tositarinoita esimerkiksi sellaisesta, että drinkkiin on sujautettu baarissa jotakin, ja sitten tyyppi on herännyt jostakin alusvaatteisillaan henkitoreissaan, kaikki mukana ollut omaisuus vietynä. Luulen itse olleeni yhden kerran aika lähellä jotakin epämiellyttävää tapahtumaketjua, kun menin käsityömessuille metrolla ja erehdyin jäämään pois pysäkillä sellaisessa kaupunginosassa, jossa ei ollutkaan viikonloppuna ristin sielua. Kävellessäni messuhallille pitkin autioita katuja sain viereeni tummennetuin lasin varustetun auton, joka ajoi hiljaa vieressäni pitkän matkan. Kun missään ei näkynyt muita ihmisiä ja auto vain seurasi minua, teki mieli ottaa jalat alleni ja juosta niin kovaa kuin pääsen. Jostakin syystä päätin kuitenkin teeskennellä rauhallista ja kävellä niin kuin tilanteessa ei olisi ollut mitään epätavallista.  

Myös ilmansaasteet ovat todella iso ongelma Medellinissä. Medellin sijaitsee laaksossa, joten liikenteen päästöt jäävät jumiin vuorten keskelle, ja kaupunki on välillä saasteista sumuinen. Epäilen jopa, että Medellinin ilmansaasteet aiheuttivat astmani puhkeamisen, kun kuljin Medellinissä niin paljon jalkaisin. En tykännyt myöskään Medellinin ilmastosta enkä kaupungin mäkisestä maastosta. Enkä tarkoita nyt mitään pieniä kumpuja vaan ihan oikeita vuoria.

12 kilometrin kävelylenkillä oli niin paljon ylämäkeä, että se vastasi kiipeämistä 149:nteen kerrokseen.

Kolumbialaiset ovat sinänsä ihan ystävällisiä ja mukavia, mutta heistä tulee joskus vähän sellainen hienosteleva ja ylenkatsova fiilis, enkä pidä sellaisesta. Ulkoiseen olemukseen kiinnitetään todella paljon huomiota, vaatetuksen pitää olla viimeisen päälle ja siisteyden kanssa ollaan lähes pakkomielteisiä (esim. hampaita saatetaan käydä harjaamassa monta kertaa päivässä).

Toisaalta tykkäsin Pohjois-Kolumbian Cartagenasta niin paljon, että voisin mennä sinne uudestaan. Cartagena oli ihana! 

 

3. Pariisi (ja Ranska ylipäänsä) 

Minä ja Ranska emme sovi oikein yhteen. Ensinnäkään kieleni ei taivu ranskaan, ja ranskalaisethan eivät suostu puhumaan mitään muuta kuin ranskaa. Toiseksi ranskalainen kulttuuri on aivan liian hienosteleva meikäläisen makuun, ja ranskalainen ruokakin on blaah. Toki Ranskassa on paljon hyvääkin, esimerkiksi upeita maisemia, historiaa ja viiniä, mutta en uskaltaisi ottaa sitä riskiä, että menisin Ranskaan niiden takia ja saisin todeta, että kyllä Ranska on edelleen ihan perseestä. 

On toki myönnettävä, että olen käynyt Ranskassa vain lapsena, kun matkailimme siellä perheen kanssa asuntovaunulla. Voisin kokea maan hyvin eri tavalla nyt aikuisena, kun on tullut nähtyä maailmaa enemmänkin ja on tullut ymmärrystä siitä, että kaikki eivät tosiaankaan ole samanlaisia kuin suomalaiset. 😆 Kun ajattelee, millainen ihminen (tai oikeastaan vasta raakile) olin silloin teininä ja millainen olen nyt, olisi itse asiassa mielenkiintoistakin päästä kokemaan Ranska uudelleen. Mutta en siltikään uskaltaisi lähteä!  

Ranskasta ei ole kuvia, kun en jaksa lähteä kaivamaan valokuva-albumeita varastosta.

4. Rio de Janeiro

Vietimme Riossa uudenvuoden vuonna 2018, ja itse uusivuosi oli upea kokemus, varsinkin kun saimme olla paraatipaikalla aivan Copacabanan tuntumassa. 

Myös Rioa pidetään turvattomana kaupunkina, mutta itse en tuntenut oloani kaupungissa millään lailla turvattomaksi (toisin kuin Natalissa Pohjois-Brasiliassa), mikä saattoi johtua siitäkin, että vietimme Riossa aika lyhyen aikaa. Ei ehtinyt kertyä tarpeeksi kokemusta. Rio oli pienoinen pettymys, sillä olin kuvitellut esimerkiksi Copacabana-rannan paljon upeammaksi kuin se oikeasti oli. Sama koski Sokeritoppavuorta, joka tosin jäi mieleen mahtavana kokemuksena sen takia, että teimme Sokeritoppavuorelta pienen helikopterilennon ja saimme ihastella Rioa yläilmoista (video aiheesta löytyy täältä). Kaikki oli myös todella ylihinnoiteltua, mutta siihen vaikutti toki ajankohta, sillä uusivuosi on Riossa turismin kulta-aikaa karnevaaliajan ohella.  


Odotukset Rioa kohtaan olivat olleet kovat, mutta ne eivät täyttyneet oikein millään lailla. Sääkin oli aika kurja melkein koko ajan.

5. Goa

Goassa hiersi moni asia lähtien superärsyttävistä kaupustelijoista kehnoon infrastruktuuriin, eivätkä Keralan turistikohteet ole mielestäni paljon Goaa kummempia. Goa on tietysti helppo kohde Intiaan haluavalle rantalomailijalle, sillä Goassa on tarjolla turistille kaikkea, mitä ihmiset rantalomaltaan yleensä haluavat – intialaisin maustein toki. Sinne myös pääsee helposti, kun suomalaiset matkatoimistot myyvät Goaan pakettimatkoja. Itäisen Intian rannikolla (Goa sijaitsee siis Intian länsirannikolla) vastaavia turistikohteita ei ole, mikä johtuu varmasti jo ihan siitäkin, että Bengalinlahdella meri on paljon levottomampi ja aallokko korkeampi kuin Arabianmerellä Intian länsirannikolla. Myös syklonit ovat itärannikolla huomattavasti tavallisempia kuin länsirannikolla, ja kukaan tuskin kaipaa syklonia rantalomalleen. 

En viitsi kirjoitella enempää Goasta, koska olen kirjoitellut siitä jo aiemmin, mutta jos kiinnostaa, kokemuksiani ja mielipiteitäni voi lukea kahdesta postauksestani vuodelta 2013: 

Goa – vastenmielinen turistirysä?

Unelmalomakohde Goa?

Nyt kun kirjoitin tämän ei koskaan -listan, niin ensi viikolla on tietysti Dubain-matka varattuna. 😆

Koronaa tulee joka tuutista, ja appivanhemmatkin ovat nyt sairastaneet koronan. Ensin tauti tuli anopille, jolle tuli vain vähän flunssan tapaisia oireita, mutta sitten sairastui appiukko, joka olikin kipeämpi (kuumeinen ja veto pois monta päivää). Ukkeli taas oli viime viikolla yhtenä päivänä lounaalla erään kollegansa kanssa, jolla todettiin heti seuraavana päivänä korona. Mietin, että jos ukkelille ei nyt tule koronaa, niin ei sitten koskaan. Mutta niin vain säästyimme tälläkin kertaa ilman koronaa!

Huvitti tämä lukijan kommentti yhdessä intialaisen sanomalehden korona-artikkelissa.

Olen kyllä sitä mieltä, että lumentulo saisi vähitellen loppua.Viime yönä oli tupruttanut lasitetulle parvekkeellemmekin! 

Minä en ole viitsinyt käydä edes kävelyillä ulkona, vaan olen siirtänyt kävelemisenkin sisätiloihin. Löysin jokin aika sitten nimittäin aivan mainion YouTube-kanavan, Get Fit With Rickin, joka tekee kävelemisestä niin paljon kivempaa.

Rick, eli siis tarkemmin sanottuna Rick Bhullar, on entinen ammattitanssija, ja vaikka hänen kävelyissään onkin tanssillisia elementtejä, askeleet ovat tosi helppoja. Kuka tahansa pysyy näissä mukana! Rickin kävelyt ovat niin hauskoja, että näitä voisi tehdä (ja usein teenkin) useamman peräkkäin. Suosittelen kokeilemaan, jos lumihangessa paarustaminen tai jalkakäytävällä liukastelu ei innosta!

Nyt kun tälle tielle lähdin, niin listaanpa tähän vielä pari muutakin lempparitreenikanavaani. Silloin kun treenaan kotona, enkä halua nostella raskaita painoja ja/tai suunnitella treeniä itse, laitan vain YouTubesta jonkin treenin pyörimään (ja jumppaan tietysti itse mukana 😆).


Heather Robertson 

Ehdottomasti suosikkikanavani. Heatherillä on tosi hyviä perusvoimatreenejä, kardiojuttuja ja paljon muuta mukavaa. 

fitness_kaykay

Kaykayn treenit ovat innovatiivisia (joskus vähän liiankin!), monipuolisia, yllättäviäkin. Vauhtia riittää, joten treenit ovat usein aika haastavia (ainakin minulle) ja sitä kautta tietysti myös palkitsevia. En voi käsittää, miksi kanavalla on niin vähän tilaajia.

growinannanas

Annalla on tosi paljon kehonpainolla tehtäviä treenejä, ja aivan erityisesti tykkään hänen tabatoistaan. Anna on täynnä ihanaa aurinkoista energiaa!

Sitten vielä pari uusinta löytöä. Olen tehnyt näiltä kahdelta seuraavalta vasta muutaman treenin, mutta ainakin niiden perusteella kumpikin kanava vaikuttaa tosi hyvältä. 

Tiff x Dan 

Tiff x Dan -kanavan treeneissä ei ole alkulämmittelyjä (toisin kuin kaikissa kolmessa edellä mainitussa), mutta kanavalta löytyy erillinen alkulämmittelyvideo, jota sopii useimpiin treeneihin. Pääpaino on voimaharjoittelussa, ja myös vatsatreenejä on tosi paljon.


Penny Barnshaw – Garage Fitness Girl

Pennyltä löytyy paljon voimaharjoitteluvideoita (jopa pari levytankotreeniä!), kardiota sekä tosi kivoja kävelytreenivideoita, jotka sopivat myös kävelylenkin korvikkeeksi. Pennylläkin on minusta käsittämättömän vähän tilaajia.

Ihan aloittelijalle voisin suositella MadFitiä, jonka treenejä en ole tosin itse kokeillut. MadFitin treenit näyttivät minusta kuitenkin kivoilta ja helposti lähestyttäviltä, ja tilaajiakin kanavalla näyttää olevan paljon (yli kuusi miljoonaa). 

Tämän päivän Hesarista.

Tänään olisi tarkoitus mennä taas pitkästä aikaa ravintolaan, mutta saa nähdä, miten pysäköiminen onnistuu tuolla keskikaupungilla lumikinosten keskellä – ja pystyykö autolla edes ajamaan minnekään. Täytyykin varata lumilapio takakonttiin varmuuden vuoksi. 😆

Kivaa viikonlopun jatkoa – lumipyrystä huolimatta (tai juuri sen takia)! 

😘

34 kommenttia:

  1. Hih, hauska lista! Mä voisin listata paikkoja useammankin, mutta en ole missään niistä käynyt, vaan ne ovat vain epäluulojeni uhreja.
    Ranskassa olen käynyt Pariisissa ja Nizzassa ja Nizza oli kyllä paljon kivempi paikka. Paitsi paikalliset olivat rennompia, niin Nizza oli siitäkin kiva, että samalla reissulla pääsi helposti piipahtamaan myös Monacossa ja Italiassa.
    Dubaissa (?) muistaakseni taas oli Jutta Gustafsberg miehineen ja osuin lukemaan kutun, että heidän kokemuksensa paikasta oli hyvin samanoloinen kuin sulla. Lämmintä ja kaunista ja ylellistä juu, mutta ei oikein luonnetta, vaan vähän semmoinen "teko"paikka.
    Onneksi ensi viikolla meillä aukeaa taas sali. Buukkasin heti seuraavat kaksi viikkoa täyteen treenejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, mäkin voisin tehdä listan paikoista, joissa en ole käynyt ja joihin en haluaisikaan mennä ihan vaan omien epäluulojeni takia. Voisi hyvinkin käydä, että epäluulot osoittautuisivat vääriksi. Esim. Intiaankaan en olisi koskaan mennyt, ellei olisi ollut pakko, mutta kävikin ilmi, että tykkään Intiasta (paitsi siitä Goasta!).

      Me käytiin myös Nizzassa jollain asuntovaunureissuilla, eikä Nizzakaan jäänyt mieleen sellaisena paikkana, että haluaisin mennä sinne uudestaan. En tosin muista sieltä mitään huonoakaan, paitsi että rannat olivat ärsyttäviä pikkukivirantoja. Monacossa ja Italiassa kävimme myös samalla reissulla.

      Ihanaa, että pääset vihdoin taas salille! Täällä pääsi salille ihan normaalisti sulun aikanakin, jos treenasi PT:n kanssa, joten mä kävin salilla ihan normaalisti koko tammikuunkin. Oli aikamoista luksusta olla salilla, kun siellä ei ollut ketään muuta. Hyviä treenejä sinulle! Älä kumminkaan ahnehdi tauon jälkeen liikaa ohjelmaa, ettei käy köpelösti. <3

      Poista
  2. Hyvä listaus, juuri näitä kohteita on moni muukin kritisoinut!

    Dubai lienee mukava matkakohde lapsiperheille; tiedän perheen, joka on nytkin hiihtolomalla lähdössä sinne, muistaakseni neljättä kertaa. He kävivät kolmannen reissun jälkeen muualla, mutta heti oli palveluiden kanssa ongelmia eikä sääkään suosinut (hotellin kattokin vuoti, vaikka sillä oli neljä tähteä), joten Dubai tuntuu vievän voiton kaikesta.

    Aina heidän tarinoita kuunnellessani ja kuvia katsoessani ajattelen, kuinka mies ja minä emme saisi kohteesta mitään irti, koska rakennettu ylellisyys keskellä aavikkoa ilman minkäänlaista luonnon monimuotoisuutta ja aitoutta ei puhuttele lainkaan, vaan me rakastamme Madeiran ja Alppimaitten kaltaisia luonnon omia patikointikeitaita. Lapsena en kuitenkaan olisi osannut arvostaa vastaavia luontokohteita, joten uskon ystäväperheellä olevan oikeastikin huomattavasti kivempaa Dubain ilmastoiduissa ostos- ja palveluparatiiseissa kuin vuorten keskellä reppueväät kannettavanaan! :D

    Noista YouTube-kanavista MadFit on tuttu, teen yhtä hänen yläkropan treeniään kaksin- tai kolminkertaisilla toistoilla, ja se saa kyllä käsivarret kivikoviksi, mistä tykkään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dubaissa taitaa tosiaan olla hyvät lomailusäät ympäri vuoden, ja se on varmasti yksi tärkeä syy, miksi moni lähtee sinne täältä talven keskeltä. Dubai on kumminkin suhteellisen lähellä (jos nyt vertaa esim. Thaimaahan), joten lentomatkakaan ei ole mikään hirveän pitkä. Ja lapsiperheille se on varmasti erinomainen kohde, turvallinen ja aurinkoinen. Minäkin voin hyvin kuvitella, että lapsiperhe valitsee mieluummin lokoisan oleskelun Dubain rannalla tai jonkin hotellin allasalueella kuin patikoinnin eväiden kanssa. :-D

      Muistankin, kun aikoinaan kirjoittelit Madeirasta! Madeira näytti kyllä aivan ihanalta, ja muistan silloin ajatelleeni ensimmäisen kerran, että voisin itsekin matkustaa Madeiralle. Moinen ajatus ei ollut tullut sitä ennen mieleenkään. :-) No, vielä on sekin paikka käymättä.

      Se rakennettu ylellisyys oli ehkä juuri se, mikä minua Dubaissa eniten tökki. Keinotekoisuuden tunne ahdisti ja tuli vain sellainen tunne, että mä en kuulu tänne ja että täältä on päästävä mahdollisimman äkkiä pois.

      Ihan mahtavaa, että olet löytänyt suosikkitreenin ylävartalolle! Mä olen sellainen, että tykkään vaihdella treenejä, mutta onneksi netissä on, mistä valita. Hyvin äkkiä tulee runsaudenpula!

      Poista
  3. Hauska lista:) Mulla ei ole minkäänlaisia haluja lähteä Dubaihin,mutta kun suhteet Dubain ja Israelin välillä tulivat viime vuonna voimaan,niin sinnehän alkoi ihan kansainvaellus täältä, ja eksäkin jossain vaiheessa ehdotti sinne menemistä, mutta ei kiinnosta. Siellä myös ollaan supertarkkoja kuulemma maskien kanssa, ja voi saada tuntuvat sakot ellei maski ole kunnolla sisällä päällä.
    Tuo mitä kirjoitit Medellinistä kuulostaa niin tutulta, kun ajattelen Caracasia, ilmansaasteita myöten. Mutta jos tilanne Venezuelassa olisi normaalimpi, haluaisin niin käydä katsomassa tuttuja paikkoja.
    Pariisissa minäkin olen ollut vain lapsena, 7-vuotiaana, ja muistot hyvin hatarat, oikeasaan muistan vaan jonkun katutaiteilijan, en tiedä miksi. Kai se oli ensimmäinen kerta kun näin että joku maalaa kadulla ,ja sellainen ihmetytti Suomesta tulevaa pikkutyttöä.
    Mulla on suosikeissa "Fit by Amy" joka on myös hyvä.Kaunista viikonloppua Satu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se monesti on, että ihmiset lähtevät sinne, minne helposti pääsee, vaikka paikka ei ehkä muuten sytyttäisikään. Varsinkin nyt korona-aikaan. Voin hyvin kuvitella, että Dubaissa on hyvin tiukat säännöt maskin käyttämisen kanssa. Ei varsinaisesti lisää kiinnostusta maata kohtaan, vaikka maskin käyttäminen on tietysti sinänsä hyvä asia.

      Minuakin kiinnostaisi päästä joskus Venezuelaan. Siellä tuntuu olevan kiinnostavia paikkoja, mutta ei taida matka onnistua tämän elämän aikana. Jännä juttu, että Medellinillä ja Caracasilla on niin paljon yhteistä. Ehkä Etelä-Amerikan kaupungit ovat muutenkin monessa suhteessa samankaltaisia?

      Mulle jäi Pariisista parhaiten mieleen se, että kun kävimme Eiffel-tornissa, satoi kaatamalla, ja äidin takkiin tuli ruostetäpliä tornin rakenteista. :-D

      Kiva, että olet löytänyt mieluisan YouTube-jumppakanavan! Minäkin olen joskus tutkiskellut Fit by Amyn videoita, mutta hän puhuu minusta ihan liikaa! :-D Itse tykkään videoista, joissa ei ole puhetta ollenkaan. Siksi tuon Rickin videoihin oli pieni totutteleminen, mutta tyyppi on niin rempseä ja iloinen, ettei se puhe loppujen lopuksi haitannutkaan. Toki hänellä on myös videoita ilman puhetta (No commentary -tunnisteella merkityt).

      Kaunista viikonloppua sinullekin, Jael!

      Poista
  4. En mäkään ymmärrä kun tuttavapariskunta lähti viikoksi Dubaihin, mutta Pariisista tykkään. Ja Goassa riittää kaupustelijoita, yritin puhua suomea, jotta jättäisivät rauhaan, mutta eikös kaveri alkanut puhua suomeksi silkkihuiveistaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa Mielekkäälle Miellekartalle vastatessani jo pohdiskelinkin, että ehkä Dubain suosio selittyy osin sillä, että siellä on vuoden ympäri hyvä sää, joten se on myös hyvä talvikohde. Eikä se ole kuitenkaan paljon kauempana kuin Eurooppa, jossa ei rantalomapaikkoja talvikuukausina oikein ole.

      Voin hyvin kuvitella, että Goan kauppiailta löytyy tarvittava kieliarsenaali, vaikka tulisi mistä. :-D Minun vanhempanikin pärjäsivät Goassa hyvin, vaikka eivät osanneet monta sanaa englantia.

      Poista
  5. Minulla ei ole juurikaan sellaisia kohteita, joihin olisin pettynyt. Yleensä joka kohteesta on löytynyt jotain mistä olen pitänyt.

    Minusta Dubai on myöskin vähän tylsä ja minua häiritsee se, että mahdollisuudet kävellä on kovin rajalliset. Viimeksi olin Dubaissa Jumeirah Beachillä lähellä the Walkia. Se oli onnistunut majapaikan valinta, kun pystyi vähän liikkumaan muutenkin kuin taksilla. Kävin viimeksi Miracle Gardenissa Dubaissa ja siitä tykkäsin. Kukkaloisto ilahduttaa aina ja arkipäivänä siellä oli kävijöitä hyvin maltillinen määrä.

    Minun kehnoimpia lomakokemuksia oli Bulgarian Varna Neuvostoliiton romahduksen jälkeen. Kaikki oli vielä aika ankeaa, eikä nuorille naisille ollut siellä mitään, enkä tykännyt ruuastakaan.

    Minulla on viharakkaussuhde Lontooseen ja UK:hon ylipäänsä. Siellä on huoneessa vilissyt hiiriä, hotellista kannettu humalaista salatupakoitsijaa palokellojen huutaessa aamuyöllä kadulle, taksit ja junat hyytyneet kesken matkaa. Missään muussa maassa ei ole mennyt yhtä montaa asiaa pieleen. Aina välillä pyhästi vannon, että ei enää ikinä. Tällä hetkellä suhteemme on plussan puolella :)

    Niin ikävä sivumaku jäi siitä, kun pitivät 6 yötä esikoista sairaalassa keuhkokuumeen vuoksi lokakuussa 2019. Uskon että ainakin 5 yötä oli ihan vaan rahastus mielessä. Olin ajatellut kiertää hieman enemmän Espanjaa, mutta se saa odottaa tuon muiston haihtumista.

    Nyt kun olen parjannut britit ja espanjalaiset, niin pitää todeta, että minulla ei ole mitään huonoa sanottavaa ranskalaisista. Palvelu ei ole mitenkään sydämellistä ja iloista, mutta olen aina saanut palvelua. Ja ruoka on aina niin hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva lukea kokemuksistasi! Toki minullekin on löytynyt joka kohteesta jotain myönteistä, ettei mikään paikka ole ollut ihan läpeensä paska, mutta nämä kohteet ovat jääneet selkeästi pakkasen puolelle.

      Minäkin koin Dubain tylsäksi, mutta kävelymahdollisuuksista en osaa sanoa, kun meillä oli auto vuokrattuna. Auto oli automaattivaihteinen, ja mun kokemukset automaattivaihteisista autoista olivat siinä vaiheessa elämää hyvin vähäiset. En meinannut saada autoa ulos parkkihallista, kun en tajunnut, miten autoa piti ajaa, ja kiljuinkin ukkelille, että ”täällä on vain kaksi poljnta; mikä poljin täältä puuttuu?”. Juu, kaasu tai jarru varmaankin. :-D

      Mä olen aina halunnut päästä käymään Lontoossa ja UK:ssa, mutta ukkeli ei suostu lähtemään. Hänellä on vahvoja ennakkoluuloja maata kohtaan (mahtaisiko johtua Intian ja UK:n historiasta?). Nyt kun luin sinun kokemuksistasi, niin ei minunkaan matkustushalut ainakaan lisääntyneet. :-D

      Matkalla sairastuminen on todella ikävää, ja jos joutuu epäilemään ulkomaisen terveydenhoitolaitoksen hoidon tarkoitusperiä, se tekee asian vielä ikävämmäksi. Mulle jäi samankaltainen fiilis Medellinin sairaalasta, jossa ukkeli joutui olemaan aivoverenvuodon takia. Tuntui, että ukkelille annettiin ihan hirveästi turhia lääkkeitä (tätä mieltä oli myös ukkelin lääkäriserkku, kun näki lääkelistan), ihan vain sen takia, että laskusta saataisiin mahdolisimman iso. Jokainen pilleri kun laskutettiin erikseen. En muista, paljonko laskun loppusumma oli, mutta joka tapauksessa se oli järkyttävän iso. Vakuutusyhtiöhän sen onneksi maksoi.

      Ehkä minunkin pitäisi uskaltaa antaa Ranskalle mahdollisuus, mutta en taida kaivata elämääni senlaatuista jännitystä. ;-D

      Poista
  6. Dupai ei ole minunkaan lomalistalla. Kaveri on kolumpiasta ja jankuttaa monet kerrat että mun pitää lähteä sinne hänen kanssa, en halua ja nyt kun luin sun kertomuksen kolumpiasta niin en varmasti lähde :-)
    Toinen kaveri halus lähteä mun kans Nizzaan jossa hän on joka vuosi, ei kiitos :)
    Mun lomabudjetti on sen verran pieni että lomakohteet on hyvin harkittuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, ymmärrän, että mielesi ei tee Kolumbiaan, kun eihän tämä ollut varsinaisesti mikään Kolumbian matkailumainos. :-D Joku muu voi tykätäkin Kolumbiasta, mutta mulle tuo turvattomuus ja jatkuva varuillaan olo riittää jo yksistään viemään matkustuhalut.

      Pienemmällä budjetilla ei tee tosiaankaan mieli erehtyä menemään sellaiseen paikkaan, jossa ei viihdykään. Rahat olisivat menneet silloi ihan hukkaan, ja kyllä harmittaisi. :-(

      Mukavaa viikkoa, Ulrika! <3

      Poista
    2. Hih,muthan ryöstettiin Kolumbiassa, tai siis hyvän 4 tähden hotellin respassa kopsattiin mun luottokortti ja lähdettiin ostoksille.

      Poista
    3. Ai helkkari, mä olin ihan unohtanut tuon! Muistankin, että kerroit tapauksesta joskus aiemmin. Eli Kolumbiassa kannattaa todellakin olla varuillaan – tai vielä mieluummin kannattaa jättää matkustamatta maahan kokonaan. :-D

      Poista
  7. Heh, kiva, että mainitsit itse Goan.
    Teimme talvilomamatkan Goaan niin, että välilasku ja miehistön vaihto osui Dubaihin, ja itselleni nämä kohteet jäivät myös hyvin ainutlaatuisiksi.
    En ole koskaan ennen pelännyt lentokoneessa, mutta tuo reissu oli niin kammottava.
    Hiekka-aavikon lämpimät ilmavirrat yöllä, kone ryskyi ja heilui ja meillä tytöt kirjaimellisesti itkivät, että "äiti, me kuollaan varmaan kohta". Loputtoman pitkä pysähdys typerästi keskellä yötä, koska Goan kentälle ei saa lentää suoraan muualta kuin tietyistä maista. (Sotilaskenttä?)
    Sitten Goalla hirveä riita siitä, kuka saa kantaa meidän matkalaukun (olisin totisesti pystynyt siihen itsekin), loputon "give me euro, give me euro" hokeminen ja miehiä käsi ojossa rivissä....
    Tosiaan, nyrpeät, huonotuuliset rättikauppiaat, jotka eivät uskoneet kohteliasta "ei kiitos" vaan jäivät vonkumaan aurinkotuolien viereen. Tinkaaminen ei onnistunut, myyjä lähti kävelemään (!!) ja me jäimme täysin typertyneinä seisomaan kojuun, että mitähän tässä just tapahtui.

    Juu, ei Goaa eikä Dubaita meillekään.
    Ruoka oli hyvää, hotelli oli siisti ja hotellinaapurit mukavat. Sängyt oli kivikovat ja jääkahvi taivaallista. Mutta muuten....

    Taidanpa pohtia löydänkö viisi vastaavaa paikkaa itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua, on sulla kyllä muistot Goasta! Eipä ole ihme, jos sinun ei tee mieli matkustaa toistamiseen Goaan.

      Me tehtiin mun eka Intian-matka vuonna 2004 niin, että oltiin ensin pari päivää Goassa ja jatkettiin sieltä muualle Intiaan. Ukkeli ajatteli, että Goa olisi mulle vähän sellainen pehmeä lasku Intiaan, kun on turistipaikka jne. No, kävi ilmi, että Goa oli mun mielestä kaikista käymistäni paikoista hirvein. :-D Mulle on jäänyt ärsyttävimpänä asiana mieleen paikallisten ukkojen huutelut mulle, vaikka olin siis liikkeellä ukkelin kanssa. Kai paikalliset ajattelivat, että kun tuo länkkäri on antanut yhdelle, niin ehkäpä heillekin heruu. Melkein teki mieli laittaa Goa listallani ylemmäs, mutta sen verran piti vetää ”kotiinpäin”, että laitoin sen vasta vitoseksi.

      Laita ihmeessä mietintämyssy päähäsi, jos vaikka keksisit oman listan! Olisi tosi kiva lukea!

      Poista
  8. Entäpä jos menisit Strasbourgiin ja ajelisit Alscessa? Ne eivät sovi mihinkään turistien kertomiin kliseihin, eivät hienostele, puhuvat muutakin kuin ranskaa ja syövät tuhtia kotiruokaa. Strasbourgissa on totuttu kaikenlaisiin ulkomaalaisiin, suomalaisiinkin,meppeihin ja turisteihin. Suomalaiset noteeraavat vain Brysselin, mutta eivät Strasbourgia, kun haukkuvat EU:ta. Alsacea ja Strasbourgia ei Suomessa markkinoida lomakohteena, ja siksi sitä ei noteerata. Tunnen enemmän tavallisia ranskalaisia ja maalaisia kuin turistikeskusten hienostelevia, koska asun Alsacen rajan takana. Pariisissa on tullut käytyä useammin sen kyljessä olevan kummikaupunkitoiminnan puitteissa ja sieltä käynyt vastavierailijoita. Ranskaa opettelevat koululaiset vierailevat säännöllisesti, saksaa opettelevat tulevat vastavierailulle. Atlantin rannalla olen viihtynyt Campingissa 5 viikkoa ranskalaisten keskellä. Sattuneesta syystä en ole maailmanmatkaaja, eikä minulla ole mitään sanottavaa noista muista paska-kohteista. Olen maalainen Satakunnasta ja viihdyn maalaismaisemissa Ranskassakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdotuksesi kuulostaa itse asiassa tosi hyvältä! Nyt rupesin jo miettimään autoilulomaa Euroopassa. Ensin pitäisi tosin vaihtaa auto… Strasbourg on niin lähellä Saksan rajaakin, että sieltä pääsisi äkkiä Saksan puolelle, jos alkaisi hirvittää. :-D

      Maalaismaisemat viehättävät itseänikin, vaikka tykkään kyllä kaupungeistakin (tai ainakin osasta niistä!). Keski-Euroopan maisemat ovat jääneet mieleen asuntovaunumatkoilta, ja lähtisin kyllä mielelläni katselemaan niitä uudestaan.

      Kiitos kommentistasi, Katriina! Nyt tuli ihan matkakuume. :-)

      Poista
  9. Ei pidä koskaan sanoa ei, mutta minulla ei onneksi ole vaaraa päätyä matkalle noihin kohteisiin.
    Sain melkein ahdistuskohtauksen noiden jumppa- yms. videoidesi esittelystä ;D Ensiksi sen takia, että tunnen lihasten huutavan vastahankaan jo ennen aloittamista ja toiseksi sen takia, että aivojen mielestä ei yhtään hullumpi juttu kropalle ;D
    Huominen työpäivä hirvittää jo valmiiksi, kun tuota lunta puskee edelleen taivaan täydeltä. Tekisi mieli hautautua kotiin ja odottaa kevään sulattavan hangen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, pahoittelen ahdistuskohtauksen aiheuttamisesta. Alku on aina vaikein, joten jospa jätät asian hautumaan? Ehkä aivot unohtavat pian koko jutun tai sitten lihakset alkavat kutsua jumppailemaan. :-)

      Täällä lumisade muuttui jo vedeksi, ja huomenna on taas varmaan kiva pääkallokeli, kun tiet jäätyvät. Minäkin soisin mieluusti kevään jo tulevan! Tsemppiä sinulle työpäivään! Minä pidän peukkuja, että pääset autolla kunniallisesti eteenpäin etkä juutu hankeen. <3

      Poista
  10. Onpa hauska postaus! Ikinä en ole Dubaissa käynyt (enkä Goalla enkä Etelä-Amerikassa), enkä mene! Etelä-Amerikassa tietyt paikat kiinnostaisivat, mutta enemmän ehkä Australia ja Färsaaret. Mutta minulle kohteita, joihin en koskaan enää halua on pari kaupunkia ja yksi maa eli Dublin (ihan kamala, likainen, meluisa ja siellä eksyi), Moskova ja sitten se maa eli Kiina, sillä kaikki siellä tökkii. Olen käymyt maassa kahdesti ja eka kerralla olin siellä yli kolme viikkoa lomareissulla, kun yksi kaveri asui silloin Shanghaissa. Kolmisen vuotta sitten vajaat kaksi viikkoa ja silloinkin kävin kahdesas kaupungissa + yövyin Shanghain lentokenttähotellissa. Se oli työmatka, jonne en nyt riemusta kiljuen lähtenyt, mutta meitä pidettiin hyvin. Jo silloin ajattelin,että on viimeinen reissu ko. maahan, vaikka sinne on pyydetty (työ) vielä sen jälkeen. En muuten Pariisistakaan hirveästi tykkää, mutta Provence ja Elsass (Alsace) ovat loistopaikkoja. Kannatan kun tuolla joku (K.) kehui Alsacea, siellä on ihania viinikyliä jne. Oi kun sinne taas pääsisi! Olen asunut ihan Elsassin rajalla Sveitsissä yhden vuoden.
    Noista sinun jumppa- vai mitä videoita ne olivat, kelasin vain äkkiä ohi. Ne eivät minua kiinnosta! :) Tänäänkin oli lumitöitä ja se lumi oli märkää ja raskasta - onneksi ei kovin isoa plänttiä ollut. Illalla oli taas pakkasta, joten huomenna voi olla liukasta.

    Mukavaa helmikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kun kirjoittelit kokemuksistasi! Näitä oli tosi mielenkiintoista lukea. Olen aina halunnut Kiinaan, mutta nyt näiden sinun kokemustesi jälkeen en olekaan enää ihan varma. ;-D Toisaalta taas ajattelen, että Kiina saattaisi olla samankaltainen kuin Intia (ainakin jossakin suhteessa), ja jos tykkää Intiasta, voisi tykätä Kiinastakin… Irlanti taas ei ole jostain syystä koskaan houkutellut. Kai siksi, kun mulla on sellainen perstuntuma, että siellä sataa koko ajan. :-D

      Australia kiinnostaisi minuakin, ja se on listallani vielä tosi korkealla, ellei peräti ykkösenä. Harmi kun se on niin kaukana ja harmi että ukkelia ei Australia kiinnosta.

      Alsace rupesi kiinnostamaan todella sinun ja Katriinan suositusten jälkeen. Olisi kyllä ihanaa päästä autoilemaan sinne. Ensin pitäisi kyllä vaihtaa auto, kun en oikein enää luota tuohon meidän autovanhukseen.

      Hih, ilman muuta pitää hypätä sellaisten osioiden yli, jotka eivät kiinnosta. :-) Kaikki eivät ole kotijumppailijoita muutenkaan, vaan monelle paras tsemppi tulee siitä, että pääsee liikkumaan ns. ihmisten ilmoille. Ja huh, voin vain kuvitella, miten rankkaa lumien kolaaminen on, varsinkin jos lumi on märkää. Siinä ei paljon enää lisätreeniä tarvita!

      Mukavaa helmikuuta sinullekin!

      Poista
  11. Mulla on mukavia lomamuistoja Dubaista. Tosin meille se on ollut samalla mahdollisuus tavata sukua, ja sitä myöten ehkä ollut vähemmän turistimenoa. Autoilun suosimisesta en siellä tykkää, mutta ruoka ja merenrantakävelyt sekä talvella mukava ilmasto ehdottomasti plussaa. Myös Pariisista tykkäsin. Mä mietin pitkään, mihin kohteeseen en enää kaipaisi, ja sain listalle Brysselin, Venetsian ja erään Ranskan ja Saksan pienen rajakaupungin, jossa oli kaamein motelli ikinä... Brysselissä olin vain yhden yön, joten kokemus jäi tosi pinnalliseksi, ja paikallisoppaan kanssa kaupungista olisi voinut löytyä paljonkin mielenkiintoista. Venetsiassa oli liikaa turisteja, ja siitä toki hieman ristiriitaista moittia, kun piti silloin aikoinaan itsekin sinne ängetä :D -Outi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sinulla on Dubaista hyviä muistoja! Se tuo kyllä matkaan ihan uudenlaisen ulottuvuuden, jos jossakin paikassa on sukua. Minulla on ihan sama Intian kanssa, että käsitykseni maasta voisi olla aivan erilainen, jos olisin ollut siellä pelkästään lomamatkoilla. Nyt olen päässyt tutustumaan maahan ikään kuin sisältä päin ja oppinut ymmärtämään Intiaa ja intialaisia aivan toisella tavalla kuin jos matkani olisivat keskittyneet pelkästään Goan aurinkorannoilla makailuun.

      Mulla ei ole oikein muistikuvaa tuosta Dubain autoilun suosimisesta, mutta sen muistan, että tiet olivat äärettömän hyväkuntoiset ja autot olivat isoja. Taidettiin liikkua tosi vähän jalkaisin missään – kunhan olin ensin tottunut ajamaan automaattivaihteista autoa. :-D

      Venetsiaan en minäkään haluaisi, vaikka Venetsiasta on varsin hatarat muistot asuntovaunumatkoilta. Pitäisikin käydä kaivamassa vanhat matkapäiväkirjat esiin ja lukea, mitä olen Venetsiasta kirjoittanut. :-)

      Paikkojen vertailu on tosiaan aika vaikeaa, kun paikat ovat niin eri viivalla jo senkin takia, että jossakin paikassa on viipynyt kauemmin ja jossakin toisessa on vain piipahtanut. Minullakin on paljon yksittäisiä huonoja kokemuksia eri paikoista, mutta yritin ajatella tätä listaa siltä kannalta, miten eri paikat ovat jääneet kokonaisuuksina mieleen.

      Oli kiva lukea kokemuksistasi! Mukavaa helmikuun jatkoa! :-)

      Poista
  12. Ystäväni tuttava on naimisissa Dubaissa ja saimme kutsun vierailla hänen perheensä luona jokunen vuosi sitten. He asuivat n.10km Dubaista isossa talossa, missä pihalla oli mm. kanala. Meillä oli mukana pari kouluikäistä tyttöä, heistä oli hauskaa syötellä kanoja ja polskia uima-altaassa. Itse Dubaista he eivät pitäneet, siellähän ei voi paljon muuta tehdä kun shoppailla. Tosin vesipuisto oli kaikista hauska. Saimme myös auton käyttöömme ja vierailimme Abu Dhabissa, joka oli tavallinen kaupunki jalkakäytävineen. Oli mukava kävellä kadulla illan viileydessä. Kaiken kaikkiaan matka oli mielenkiintoinen, mutta toisesta kerrasta en haaveile.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas mukava lukea matkastasi! Sinulla olikin vähän erilainen matka, kun pääsit näkemään elämää paikallisin silmin.

      Eivät nämäkään matkakokemukset ole menneet hukkaan, koska jokainen matka opettaa aina jotain, niin matkakohteesta kuin ihmisestä itsestäänkin. Ja parempihan se on, että on tullut käytyä jossakin paikassa ja todettua, että paikka ei miellyttänyt, kuin harmitella, että ei tullut lähdettyä.

      Kivaa helmikuun jatkoa!

      Poista
  13. Tämä on kyllä paras postaus aikoihin! Samaan aikaan kun kun iso osa meistä miettii, mihin seuraavaksi (ja vihdoin) pääsisi reissaamaan, sä tyrkkäät tämmöisen "paskat kohteet" -postauksen. Tykkään - just sinä 💜💜💜

    Dubai (ja ne muut vastaavat sillä suunnalla) - houkuttaisi sen helppouden, ihanuden ja blaablaa suhteen, mutta en pysty olemaan ajattelematta ihmisoikeusasioita ja niiden rikkomuuksia sillä suunnalla. Että vaikka tekisi mieli varata helppo, ihana ja varmaan aika luksusviikko sieltä, niin en vaan pysty. (Ja nyt en siis dissaa ketään, joka sinne on lähdössä - tämä on vain oma mielipiteeni, jokainen saa tehdä just niinkuin haluaa).

    Muista paskakohteista mulla ei ole mitään ajatuksia, mutta hei nyt kamoooon nainen - PARIISI!! Ehkä yksi ihanimmista ja upeimmista kaupungeista, missä olen ikinä ollut. Nyt vaan nettisivut auki ja Pariisin matkaa varaamaan. Et varmasti pety! Ja jos ajatus sinne lähtemisestä tuntuu ihan kamalalta, niin mä voin kyllä lähteä sun kanssa sinne 💜😂💜 Mutta käydään nyt kuitenkin ensin kahvilla Helsingissä ennen, kuin lähdetään yhdesää reissuun 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäsit. <3 Ehkäpä mäkin rupean seuraavaksi miettimään taas kohteita, joissa voisi olla kiva päästä käymään. ;-D

      Noloa tunnustaa, mutta mä en ollut edes ajatellut Dubaita ja muita paikkoja samalla suunnalla ihmisoikeuksien kannalta. Hyvä siis, että tämäkin näkökohta tuli esiin!

      No mitäs siellä Pariisissa muka on sellaista, että sinne pitäisi ihan varta vasten vaivautua? :-D Mulle ei tule mitään mieleen. Mahtaakohan siellä olla edes hyviä eteläintialaisia ravintoloita... ;-D Mä lähtisin mieluummin vaikka Lissaboniin, jossa en ole myöskään käynyt nuoruusvuosien jälkeen mutta joka jäi mieleen ihanana kaupunkina.

      Haha, juu varmaan parempi ensin treffata kahveella Helsingissä kuin sännätä yhdessä Pariisiin. :-D

      Ihanaa helmikuun jatkoa, Emma! <3

      Poista
    2. Tää menee nyt sinne kliseiden puolelle, mutta kyllä se nyt vaan on niin, että Pariisi, Lontoo ja New York ovat kokemuksia jo ihan semmoisenaan. Pariisissa on toki Eiffel-torni, Louvre jne.jne., mutta on niitä nähtävyyksiä muuallakin. Eli tunnelma, fiilis - ne on mulle Pariisi 💜

      Yritin muuten just laittaa sulle sähköpostia tohon rkl3857(at)yahoo.com -osoitteeseen, mutta tuli ilmoitus, että "ei voitu toimittaa"...? Mitenköhän sut saisi privana kiinni? Olisi pari asiaa 😊

      Poista
    3. No mitä hemmettiä... kyllä tuo sähköposti on ainakin ennen toiminut. Kirjoitit varmaan at:n tilalla @-merkin, (eli siis rkl3857@yahoo.com)? Kyllä siihen on ainakin muut saaneet postia lähetettyä, ja testasin osoitetta just itsekin ja perille tuli. :-) Mun toisessa meiliosoitteessa näkyy koko meikäläisen nimi, enkä viittis laittaa sitä tähän.:-) Mutta jos meilisi ei tule edelleenkään perille, niin ilmoittele, ja mie voin laittaa vaikka sen toisen meiliosoitteeni sulle (sun meiliosoite näkyi löytyvän blogistasi).

      Kivaa viikonloppua! Pus! <3

      Ja P.S. Meinasin laittaa New Yorkinkin tälle listalle, mutta en voinut, kun sinne on pakko matkustaa taas kesällä (niihin häihin). :-D

      Poista
    4. No mutta nythän me saatiin Insta-yhteys auki 😘 Mä ne ikinä käy lukemassa blogin s-posteja (koska haha, siellä ei ole koskaan mitään viesteijä). Eli jatketaan Instassa <3

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3