Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


lauantai 26. kesäkuuta 2021

Rakastuin mä Malagaan

Toivottavasti Suomessa sujui juhannus hyvin ja kaikilla oli oikein mukavaa! 

Meillä on Espanjaa vielä ripaus jäljellä, mutta pian on palattava Suomeen. Sitä ennen kuitenkin vielä yksi postaus tämän viikon kotkotuksista. En ehdi kirjoitella hirveästi, joten tässä tulee nyt enimmäkseen kuvia.

Barcelona on saanut vakavasti otettavan kilpailijan, nimittäin Malagan. Enpä olisi uskonut sanovani tätäkään, sillä muistikuvani Malagasta olivat sellaiset, että ne eivät varsinaisesti houkutelleet käymään kaupungissa uudelleen. Mutta silloin vuonna 1999 vierailuni syy oli eri (pakollinen espanjan opintoihin kuuluva kieliharjoittelujakso) ja vuodenaikakin oli eri (talvi). Varmasti kaupunkikin on muuttunut yli kahdessakymmenessä vuodessa aika paljon, tai näin ainakin epäilen, sillä harmaasta ja rumasta kaupungista ei ollut nyt jälkeäkään.

Olemme käyneet Malagassa monena iltana (ukkelin töiden jälkeen) tekemässä milloin mitäkin. Malagaan tutustuminen piti aloittaa tietenkin korkeimmalta paikalta eli Gibralfaron linnoituksen kukkulalta, jolta oli kivat näköalat kaupunkiin.

Malagan katedraalissa ei ollut tarkoitus käydä, mutta kun näin, miten valtava katedraali oli, niin pakkohan sitä oli käydä ihmettelemässä. Katedraalissa kävi pienoinen moka: ihmiset jonottivat ovensuussa olevan myymälän kassalle, ja minä luulin, että porukka jonottaa maksamaan matkamuistojaan tai jotain. Niinpä painelimme ukkelin kanssa ihmisten ohi kirkkoon. Yksi jonossa seisoneista naisista juoksi peräämme ja huusi, että meitä kuulemma kutsuttiin ja viittilöi tulemaan mukaansa. Selvisi, että kirkkoon piti ostaa pääsyliput ja että ne ihmiset olivatkin jonottaneet pääsylippuja. Kylläpä nolotti, kun olimme yrittäneet mennä pummilla sisään, mutta – kuten sanoinkin lipputiskin myyjällekin – eipä ollut tullut mieleeni, että kirkkoon pääsystäkin pitäisi maksaa. 

Katedraalia oli mahdoton saada yhteen kuvaan, joten tässä kuva vain toisesta päädystä. 😆

Malagan vanhakaupunki oli todella viehättävä ja aivan uskomattoman siisti.

No nyt löytyi alan kauppa! (En käynyt, koska ajattelin säästää ukkelin hermoja.)

Päädyimme vanhassakaupungissa drinksuille La Terraza de San Juaniin, kun olin lukenut, että kyseiseltä kattoterassilta olisi hienot näköalat vanhaankaupunkiin. 

Tässä ne näköalat sitten olivat: 

Tarjoilija kaatoi giniä gin toniciin varsin avokätisesti, ja alkoholimitat tuntuvat olevan täällä muutenkin aika tulkinnanvarainen käsite, mikä on oikein kiva juttu varsinkin silloin, jos on autolla liikenteessä. No tietysti kuski voisi juoda vaikka vissyvettäkin, että turhaa valitan. 😆

 



Yhtenä iltana ukkeli halusi syödä intialaista, joten päädyimme pohjoisintialaiseen Amigos-ravintolaan. Tai oikeastaan ravintolasta sai sekä intialaista että meksikolaista ruokaa, mikä on minusta aika erikoinen yhdistelmä, kun ei intialaisella ja meksikolaisella keittiöllä ole minusta kauheasti mitään yhteistä.

Madras chickeniä, biryania, valkosipulinaania, dal tadkaa sekä riisiä.

Ruoka oli ihan syötävää muttei mikään mieleenpainuva kulinaarinen makuelämys. Tarjoilija kysyi vielä syömisen jälkeen ukkelilta, oliko ruoka ollut tarpeeksi mausteista, sellaista kuin se Intiassa on, ja ukkeli myönteli. Mausteita ruoasta ei kyllä ollut puuttunutkaan! Kun emme ottaneet jälkiruokaa, talo tarjosi vielä drinkit paikallista pacharán-likööriä. 


Kun nyt ruoasta rupesin puhumaan, niin puhutaanpa vielä vähän lisää.

Ruokakokemukset ovat olleet matkallamme hyvin vaihtelevat. Parasta ruokaa saimme tietenkin Chennai Masala Dosassa, mutta jos sitä ei lasketa, parhaiksi ruokapaikoiksi ovat osoittautuneet hieman yllättäen asuntomme lähiravintolat, los Manueles ja Casa Franco. Erityisesti kala- ja mereneläväruoat ovat olleet ihan huippuja.

Espetos eli grillattuja sardiinivartaita.

Gambas al pil-pil eli tirisevän kuumia katkarapuja mausteöljyssä.

Los Manuelesin järisyttävän hyvä paella.

Avotulella grillattua kalaa (en enää muista, mitä kalaa).

Tilasimme los Manuelesissa alkuruoaksi noita pil-pil -katkarapuja ja pääruoaksi halusimme paellaa ja avotulella grillattua kalaa. Tarjoilija ei oikein innostunut ideastamme, sillä annokset olisivat isoja, ja niissä olisi kuulemma liikaa syötävää kahdelle. Vaan eipä tiennyt tarjoilija, että nyt olivat suursyömärit lähteneet liikenteeseen, sillä putsasimme lautasilta lähes kaiken (paellasta jäi ihan vähän syömättä). Kun tarjoilija kysyi, että maistuiko, ja vastasimme, että kyllä vain, tarjoilija totesi, että "kyllä te söittekin paljon".😅

Kalat ja muut grillataan ravintolan pihalla olevissa veneen näköisillä tulipaikoilla.

Takaisin Malagaan. Lempipaikkamme Malagassa löytyi kuitenkin veden ääreltä, ja se oli Muelle Uno eli ravintola- ja ostosalue Malagan satamassa. 

Otin yhtenä iltana Muelle Unolla pienen videonkin, kas tässä: 

Marbellassakin tuli käytyä pikaisesti eilen, mutta paikka ei tehnyt meihin oikein vaikutusta – ei varsinkaan luksussatamaksi kehuttu Puerto Banus. Olihan siellä hienoja aluksia, mutta muuten paikka oli kuin huonosti tehty rikkaan elämän kulissikaupunki, jossa kaiken lisäksi haisi pahalle (viemärille tms.). 

Meikäläinenkin saattaisi alkaa harrastaa veneilyä, jos olisi tämmöinen paatti. Tosin paatin mukana pitäisi tulla myös riittävästi palvelusväkeä, joka hoitaisi veneen ohjaamisen ja muut työt, jotta minä voisin vain "veneillä".

Nämä Costa del Solin lomakaupungit ovat muutenkin kaikki enemmän tai vähemmän samanlaisia, eikä Torremolinokseenkaan jää mitenkään ikävä. Rento lomaelämä jaksaa viehättää hetken, mutta sitten alkaa kaivata elämään jotain muuta. 

Yhtenä aamupäivänä tein pitkän kävelyn melkein Benalmadenaan ja takaisin, ja tuntui ihan epätodelliselta saada kävellä rantakadulla palmujen alla. 

En käynyt täällä, vaikka tarjous houkuttikin kovasti. 😆


Otin pienen videon kävellessänikin. 

Kävelyretki oli ihana, mutta polveni ja selkäni ärtyivät siitä taas, enkä voi nähtävästi edelleenkään harrastaa kävelyä. Harmittaa, sillä tykkäisin kävelystä kovasti, mutta täytyy vain olla kiitollinen siitä, että on niin paljon muita asioita, joita pystyn tekemään.

Tuolloin alkuviikolla täällä oli vielä hyvin erilainen tunnelma kuin nyt loppuviikosta. Espanjalaisten lasten kesälomat alkoivat tällä viikolla, ja Torromolinokseenkin tulvi turisteja, lähinnä Espanjasta. Ulkomaalaisia turisteja täällä näkee vielä vähänlaisesti (marokkolaisia on kumminkin yllättävänkin paljon). Rannoilla on nyt ihmisiä huomattavasti enemmän, ravintolat ovat alkaneet täyttyä, ja vapaan parkkipaikan löytäminen on työn ja tuskan takana. 

Palmun alla.

En ole koskaan nähnyt näin erikoista puuta. Sattuuko joku tietämään, mikä puu tämä on?

Meistä on ukkelin kanssa tullut kai vanhoja ja tylsiä, kun aika usein on tuntunut, että parasta on ollut kuitenkin tämä "oma" asunto ja sen näkymät. Tässä parvekkeella istutaan nytkin ja juodaan kaljaa. 😆

Loppuun täytyy todeta, että tämä on ollut kyllä yksi elämäni parhaista matkoista. Kaiken yllä koko ajan roikkunut musta pilvi nimeltä korona ei ainakaan vähennä sitä kiitollisuutta, että kaikki on sujunut niin hyvin ja että olemme saaneet pysyä terveinä. 

Barcelonasta tulee vielä jossain vaiheessa vähän juttua, mutta muuten tämä matka oli aika lailla tässä. Kiitos, että olette jaksaneet lukea. 😘

35 kommenttia:

  1. Heti ennen kuin unohdan; puu on "trompetero" eli tuoksupasuuna.

    Ihania kuvia ja maisemia. Juurikin noihin maisemiin ja paikkoihin meidän piti viime keväänä ysien kanssa lähteä, mutta korona päätti toisin. Täytynee ylipuhua mun nykyinen luokka lähtemään sinne...

    Mä niiiiiiin oisin mennyt tohon lankakauppaan, olis ukko sanonu mitä hyvänsä! (se olis sanonu: "Niin kuin sulla ei olis tarpeeks lankaa...) Siis euron kerä!

    Ihana reissu ollut teillä. Tervetuloa takaisin kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos puutiedosta! Kuukkeloin heti, ja se se näyttää tosiaan olevan. Nuo kukat on kyllä ihan uskomattoman hienot. En meinannut uskoa silmiäni, kun näin puun ekan kerran. :-D

      Voi hitsi sentään, että matkasi piti peruuntua. Minä kullä uskon, että nykyistä luokkaasikaan ei olisi vaikea ylipuhua näihin maisemiin. :-) Mikä mahtava kohde luokkaretkelle!

      Kyllä mulla iski omatkin jarrut tuon lankakaupan kanssa vähän päälle. Mulla on oikeasti ihan hirveä määrä lankoja, ja ne pitäisi käyttää ensin edes puoliksi pois, ennen kuin saan ostaa yhtään uutta kerää. Ellei nyt sitten tule jotain uutta lankaa tai väriä, jota on ”ihan pakko” kokeilla. ;-D

      Kiitos, Menninkäinen! <3

      Poista
  2. Kiitos valokuvista ja mielenkiintoisista postauksista. Kylläpäs Andalusia on muuttunut ajan saatossa. Me oltiin 70-luvun lopulla ja 80-luvun alussa Marbellassa muutama kerta, siis noin 40 vuotta sitten. Samalla käytiin muissakin kylissä. Siihen aikaan olisi saanut huvilan tai huoneiston melkein ilmaiseksi. Alkoi tehdä mieli tehdä ostaa. Me lainattiin Marbellassa erään suomalaisen lääkärin huoneistoa. Ruoka ja juomat olivat hyvin halpoja. Siihen aikaan siellä oli erittäin rauhallista, mutta nykyäään se on rikkaiden hiekkalaatikko. Mutta Marbella on myös rikollisjengien paikkakunta. Siellä on nykyään yli 100 rikollisjengiä noin 60 eri maasta. Päihteiden myynti on tavallisin rikos. Kunnanvaltuuston jäsenet melkein kaikki saivat vankilatuomion jotain melkein kymmenisen vuotta takaperin. Marbellassa on monen ruotsalaisen julkkiksen toinen koti. Olen jo liian vanha noin moderniin menoon. Puerto Banuksessa oli erittäin tympeä ja epäystävällinen vastaanotto, mutta en minä siellä viihtynyt muutenkaan.
    Muuten tuo puu on nimeltään Änglatrumpet, Brugmansia suaveolens englanniksi, Enkelitrumpeettipuu kaiketi suomeksi. Se on erittäin myrkyllinen ja vaarallinen kasvi, narkoottinen pienissäkin määrissä. Pahimmassa tapauksessa saattaa saada 'raivokkaan hulluuskohtauksen'. Olen silti sen nähnyt eräässä perheessä kukkaruukkussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Donna Roomasta, kommentistasi! :-)

      Oli kiva lukea, millaista näillä seuduilla on joskus ollut! Kuulostaa tosiaan ihan eri meiningiltä. Minä vähän ihmettelin, miten erilainen muistikuva minulla oli Malagasta, ja mietin, pettääkö muistini näin pahasti. Mutta varmasti Malagakin on muuttunut ainakin jonkin verran (ja todellakin edukseen!)

      Meille jäi samanlainen mielikuva Puerto Banuksesta kuin sinulle. Ei todellakaan tarvitse mennä sinne koskaan enää! Tulipahan taas todettua, että joskus etukäteen luotu mielikuva ei todellakaan vastaa todellisuutta.

      Huh, olipa hyvä tietää, että vaikka puu on komea kuin mikä (tai siis lähinnä kukat on), se on myös myrkyllinen. Hyvä etten mennyt näpelöimään kukkia, vaikka se kävikin mielessä. Mä tosin en tartte myrkyllisiä puita hulluuskohtauksen saamiseen; niitä tulee ihan ilmankin. ;-DD

      Ai niin, ja tuli vielä mieleen tuosta Marbellan rikollisista, että myös Malagan Malangueta-ranta tuntui vähän turvattomammalta paikalta kuin esim. nämä Torremolinoksen rannat. Itse asiassa nähtiinkin, kuinka yksi ukko (oletettavasti taskuvaras) sujautti lompakon ovela ilme kasvoillaan roskikseen...

      Poista
  3. Kyllä se niin on, että kaikki hyvä loppuu aikanaan eli tässä teidän matka. Mutta uusia tulee kunhan tästä k:sta päästään eroon. Minulla asuu yksi entinen koulukaveri siellä Espanjassa ja olen suunnitellut meneväni siihen kaupunkiin vähäksi aikaa kirjoittamaan jne, mutta sen nyt esti tämä korona. Katsotaan nyt saanko ensi talvella sen onnistumaan.
    Nuo kalakuvat kyllä saivat veden kielelle, tykkään kaloista ja muista meren elävistä.Mutta toki lihaakin syön tarvittaessa. Olin muutama vuosi sitten Axoreilla ja silloin minua testattiin, että olenko allerginen kaloille jne. Lääkäri kielsi minua ehdottomasti kokeilemasta niitä ennen kuin ne testitulokset tulevat. No eivät tulleet enkä uskaltanut syödä kaloja ja muita merijuttuja silloin. Onneksi siellä oli tosi hyviä liharuokiakin mutta ne kalat ja muut olisivat maistuneet niin hyvälle! Sitten tuli tietoa, että en ole kaloille allerginen, vaan sen kohtauksen aiheutti joku muu. Onneksi.
    Mutta tervetuloa Suomeen! Itse lähden huomisiltana lomalle pohjoiseen! Yksin ei tarvi olla, sillä seuraa kyllä riittää. Ensi alkuun sääskiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se tosiaan on, että kaikki hyvä päättyy aikanaan! Mutta jos ei päättyisi, niin hyväkään ei olisi loputtomasti hyvää vaan muuttuisi tavalliseksi, ehkä tylsäksikin.

      Kohta saadaan ukkelin kanssa tokat rokotteet, ja se helpottaa matkustamista ainakin jonkin verran. Toivottavasti pääset Espanjaan, kun olisi kerran jo majapaikkakin tiedossa. :-)

      Olipa onni, että et ollut kalalle allerginen! Sama mulla, että tykkään tosi paljon kaloista ja merenelävistä, mutta vain silloin, jos ne ovat ehdottoman tuoreita. Ukkeli on vielä minuakin tarkempi näissä asioissa, eikä hän (kuten eivät muutkaan intialaiset) voi syödä kalaa, jos siinä on minkäänlaista kalan tuoksua. Söisin kalaa mieluusti paljon useamminkin, mutta kuten aiemmin kirjoittelinkin, Suomessa kalan tuoreuden kanssa on välillä niin ja näin.

      Oikein ihanaa matkaa pohjoiseen! Ja hyvää lomaa tietysti! Otahan oikein rennosti. :-)

      Poista
  4. Tosi erikoinen puu :-0
    2 viimestä kuvaa parvekkeelta tosi hienot !
    Kiva outfit, varsinkin punanen hame :)


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puu oli ehkä ihmeellisin puu, jonka olen ikinä nähnyt. :-D

      Kiitos. <3

      Poista
  5. Olipas kiva matka näin luku-katselu-kokemuksenakin. Olen viimeksi käynyt Malagassa ja Torremolinoksessa joskus 35 vuotta sitten, olin yhden kuukauden siellä lomailemassa. Silloin jäi sellainen fiilis, ettei tarvitse tulla uudestaan, johtunee varmaan siitä, että Helenan mainitsema kaupustelu oli tavallista ja varsinkin lomaosakemyynti painostavaa. En ostanut osaketta enkä muutakaan ;-) Mutta kerran baarissa laitettiin jotain mun huomaamatta lasiin, onneksi poikaystävä oli mukana ja pääsin turvallisesti "kotiin". Nythän tuolla Malagassa näyttää olevan kivan näköistä ja aikuisena sitä ehkä ei mene aivan kaikkiin sellaisiin paikkoihin, jonne nuorena saattoi eksyä.

    Mukavaa lomailun jatkoa vielä sinne :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti vielä mainita, että teidän parvekemaisemat on varsinkin illalla huikaisevat!

      Poista
    2. Kiva, jos viihdyit matkalla. :-) Malaga ja sen ympäristö on sitten ilmeisesti todellakin muuttunut viime vuosikymmenien aikana edukseen. Nyt ei ollut tietoakaan mistään lomaosakemyynnistä, mutta rantakaupustelua (rantapyyhettä, aurinkolaseja, kelloja jne.) kyllä oli, mutta ei mitenkään häiritsevässä määrin. Kauppiaat eivät jääneet myöskään mitenkään tyrkyttämään tuotteitaan, jos ei osoittanut kiinnostusta niitä kohtaan.

      Ikä tosiaankin muuttaa sitä, millaisia paikkoja kohtaan tuntee vetoa ja missä haluaa käydä. Ei tee yhtään mieli mennä esim. johonkin yökerhoon, jossa joutuisi riekkumaan aamutunneille asti. Kyllä ihmisen pitää päästä ajoissa nukkumaan. :-D

      Parvekemaisemat olivat kyllä ihanat. Nyt ne ovat jo vaihtuneet kotiparvekkeen maisemiin...

      Poista
  6. Tässähän tulee ihan Espanjan matkakuume! Olen aina, jostain syystä, ylenkatsonut Malagaa, mut en enää, kiitos sinun :) Tosi kiva mekko sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyksekseni jouduin itsekin muuttamaan käsitykseni Malagasta täysin. :-) Jäi ihan semmoinen tunne, että Malagaan on pakko päästä vielä joskus uudestaan.

      Kiitos. <3 Mekko on tuliaisostos Barcelonasta. Maksoikin kokonaiset 29 euroa. :-D

      Poista
  7. Upeita kuvia:) Mun Malagan -visiitistä on jo aikaa, ja se oli 10 .vuotiaan poikani ehdoilla, joten en kauheasti muista, paitsi sen että tykkäsin kaupungista. Kiva oli katsella näitä kuvia, ja aika yllättävää tosiaankin että piti ostaa liput kirkkoon, mutta todella upea paikka kuvien mukaan. Muuten, tosi nätti tuo kesämekkosi.
    Ja upeat maisemat teillä. Täällä olen joskus vähän kadehtinut rantakadun varrella asuvia, joilla myös tuontapaisia näkymiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasten ehdoilla matkustaminen on tosiaan ihan erilaista kuin aikuisten kesken matkustaminen. Lentokoneessa takanamme oli suomalainen perhe, jonka toinen lapsi oli vielä tosi pieni, ja ajattelin, että lasten kanssa matkustaminen vaatii ainakin hyviä hermoja ja paljon kärsivällisyyttä. ;-D

      Jälkeenpäin tajusin, että pitihän Sagrada Familiaankin ostaa liput, mutta jotenkin Sagrada Familiaa ei ajatellut sillä lailla kirkkona, että olisi tarvinnut pahoittaa mielensä siitä, että joutui maksamaan sisäänpääsystä. :-D

      Rantakadun varrella asumisessa on puolensa ja puolensa. Onneksi meillä oli talon pihalla oma parkkipaikka, mutta jos olisi joutunut parkkeeraamaan jatkuvasti kadun varrelle, niin parkkipaikan etsiminen olisi käynyt varmasti hermoille.

      Poista
  8. Ihana loma sulla onkin ollut! Hieno paikka kaikkineen. Erityisen hienot nuo teidän partsin yökuvat, rakastuin oitis <3
    Toivottavasti tuo korona tilanne hellittää, mutta huonolta taas näyttää täällä päin. Säilykää te terveinä <3

    -m

    Ps. Perse baari olis meikäläiselle oiva paikka :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kyllä sanoa, että oli onnistunut loma kaikin puolin. Lentomatkat olivat vain koronan takia hieman tavallista rasittavammat, mutta siitä ehkä lisää ensi postauksessa.

      Unohdin muuten kirjoittaa, että täydenkuun aikaan (tuo jälkimmäinen yökuva) aallot olivat tavallista suuremmat, ja aallot iskivät yölläkin rantaan melkoisella voimalla. Kyllä kuu taitaa oikeasti vaikuttaa meren käyttäytymiseen (eikös ne sano, että vuoroveden vaihtelukin on täydenkuun aikaan tavallista suurempi...).

      Juu, Persebaari sopis mullekin oikein hyvin. Saattaisi tosin olla vähän säälittävä näky, kun keski-ikäinen muija olisi siellä perseet olalla. ;-D

      Poista
  9. Näkymät parvekkeelta ovat niin erinomaiset, että ymmärrän partsilla viihtymisen hyvin. Lähellä kylmää olutta ja muut jääkaapin herkut, oma vessa ja hieno maisema. Kelpaisi minullekin :D

    Edellinen perhelomamme oli Marbella. Asuimme kaupungin ulkopuolella aika hiljaisen rannan vieressä. Käytiin bussilla/taksilla Marbellassa paristi ja tykättiin tosi paljon siitä vanhasta kaupungista. Tokihan se on tehty turistien huvittamiseen, mutta se oli ihan syötävän suloinen ja pienten ruokapaikkojen ruuat yllättävän ok. Koska olimme lokakuussa, niin paikka ei ollut tupaten täynnä.

    Tällä hetkellä ajatus palmuista tuntuu todella eksoottiselta. Että voisi päästä palmujen reunustamalle kadulle tai palmurannalle. Ooh, mikä kaukainen unelma. Noh, ehkä tästä taas joskus pääsee ulkomaille.

    Kivat loma-asut sulla!

    Kivaa loppulomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei toi oma vessa oli erinomainen pointti! Varsinkin noissa rantabaareissa vessojen taso ei ole aina kehuttava, ja vaikka en mikään kermaperse näissä asioissa olekaan, niin olisi kiva, jos ovessa olisi edes lukko.

      Meiltä jäi Marbellan vanhakaupunki näkemättä, kun ei enää jaksettukaan mennä sinne. Oli vähän tiukka aikataulukin, kun koronatesti pukkasi päälle, ja mentiin mieluummin pariksi tunniksi kotiin rentoutumaan ennen testiä kuin oltaisiin kaasutettu viime tingassa testipaikalle. Ja aika moni paikkahan (ainakin nuo kaikki turistikylät) on tehty nimenomaan turistien huvittamiseen. Korona on vissiin koulinut meikäläistä sen verran, että ajattelen nykyään, että eihän siinäkään mitään pahaa ole (ennen olisin saattanut vähän nyrpistellä).

      Sanos muuta, mäkin olin ihan ihmeissäni, että oikeestiko palmuja ja Välimeri. Voin jo ennustaa, että sitten kun pääset sinne palmujen alle (mikä on toivottavasti pian!) se tuntuu ihan ihmeelliseltä ja loma parhaalta lomalta ikinä. :-D

      Kiitos! <3

      Poista
  10. Oi että mitä kuvia, en ihmettele että Malaga vei sydämen. Veisi varmasti minunkin, jos sinne nyt pääsisin. Mahtavat maisemat tuolta linnoitukselta ja ihanat nuo kapeat "muurikäytävät". Tykkäisin kovasti päästä tuonne seikkailemaan!

    Tuo puu on kyllä komea, olen nähnyt sellaisen kasvihuoneessa. Rakastan kasvihuoneita erityisesti talvella, mutta ei ole ollut niihin asiaa aikoihin, koska you know why.

    Hieman tuli nyt kyllä matkakuumetta näitä kuvia katsellessa. Erityisesit aurinkoa kaipaan, kun täällä säät taas synkistelevät enkä ole synkkien säiden ylin ystävä. Haluan kesäni auringolla, prkl! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo linnoitus oli kyllä tosi iso, ja lähellä oli toinenkin linnoitus, joka jäi tällä reissulla käymättä. Mutta jäipähän seuraavalle käynnillekin katsottavaa! Voisin hyvin kuvitella, että tuo olisi sinun makuusikin. :-)

      Ei ole tosiaan tainnut kasvihuoneisiin paljon päästä. Täällä Suomessa oli meidän matkan aikana vissiin höllätty rajoituksia, enkä ole vielä oikein kärryillä siitä, mitä täällä saa tällä hetkellä tehdä ja mitä ei. Laivoja ainakin tuntuu olevan enemmän liikkeellä.

      No höh, toivottavasti aurinko näyttäytyy siellä taas pian! Mäkin tykkään auringosta, eikä kuumuuskaan haittaa, jos sisätilat on ilmastoituja. Meillä täällä Suomessahan ei ole, joten sisällä ei tartte todellakaan palella...

      Poista
  11. Ihana Espanjan pläjäys ! Malaga on tullut ohitettua monasti, mutta lentokenttää lukuunottamatta jäänyt vieraaksi. Toivon mukaan ensi kesäna käydään Espanjassa - ja täytyy jättää Malagaa varten. Omista matkoista sinne on jo monta vuotta, joten en varmaan edes löytäisi samaa Espanjaa - tosin Rondan kuvat näyttivät tutuilta.
    Ja ihana kesämekko ! Kesällä minäkin rupean haaveilemaan mekoista vaikka en mekkoihminen olekaan. :) Ihanaa loppukesää sinulle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin minusta Malaga oli (tällä kertaa :-D) niin ihana, että mieleen jäi kytemään toivo päästä kaupunkiin vielä joskus uudestaan. Omasta puolestani voin siis suositella lämpimästi. :-)

      Kiitos. <3 Minä kyllä tykkään mekoista, mutta en kaikenlaisista ;-D

      Ihanaa loppukesää sinullekin!

      Poista
  12. Upeat kuvat!

    Mikä bloggaamisessa on tällä hetkellä haastavinta vai onko mikään? Entä miten paljon käytät aikaa bloggaamiseen päivässä / viikossa?

    Aurinkoista kesän jatkoa!💛

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jasmin!

      Jaa-a, hyvä kysymys. Tällä hetkellä bloggaaminen ei tunnu mitenkään erityisen haastavalta, kun olen kirjoitellut pitkälti sen mukaan, milloin on jotain kirjoitettavaa (tai kuvia, jotka haluan laittaa blogiin) ja milloin tuntuu siltä, että haluan päivittää blogia. Joskus kun yritin julkaista postauksen säännöllisesti kaksi kertaa viikossa tai joskus kun olen osallistunut johonkin pidempiaikaiseen haasteeseen, on alkanut ahdistaa. Eli pakolla en halua tätä tehdä.

      Bloggaamiseen menevä aika riippuu aika paljon tietty siitä, miten usein kirjoitan. Mun tekstit on yleensä aika pitkiä, joten kirjoittamiseen menee aikaa. Lisäksi kuvien kanssa menee aikaa, kun otan kuvat nykyään kännykällä, ja kännykkä tallentaa kuvat jossain ihme HEIC-muodossa, joten jokainen kuva pitää muuttaa Bloggerin hyväksymään muotoon (käytän jpegiä). Kommentteihin menevä aika riippuu siitä, miten paljon kommentteja tulee ja miten pitkiä kommentit ovat, mutta kommentit ovat mulle blogissa se tärkein juttu, joten tämän ajan käytän enemmän kuin mielelläni. <3 Lisäksi muiden blogien lukemiseen ja juttujen kommentoimiseen menee siihenkin aikaa. Jos heitän nyt ihan lonkalta, niin menisiköhän multa bloggaamiseen kaikkinensa sellainen 10-12 tuntia viikossa?

      Aurinkoista kesän jatkoa sinullekin! <3

      Poista
  13. Oi että!! Siis ihanko totta ne varjostaa jollain purjeella kadut, että on mukavampi kulkea? Miten hieno idea?
    Pasuunakukka tuo taitaa olla, puu tosin. Suomessa myydään muistaakseni puutarhakasvina ja ne on enemmän "pensaita" eli kesäkukkia. Mielettömän hieno!!!

    Voi vitsi. Mun reissukuume sen kuin kasvaa kun katson näitä.
    Taidan ottaa kultahammasrannikon yhdeksi kohteeksi, kun vertailen.....

    PS. Olipa sulla kaunis mekko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ainakaan keksinyt tuolle varjostukselle mitään muuta syytä kuin ihmisten mukavuuden, ja minäkin olin asiasta ihan haltioissani, kun oli vielä kaiken lisäksi paahtavan kuuma päivä. Kaikki kadut eivät kumminkaan olleet katettuja, vaan vain tuo pääkatu. Mutta sillä olikin sitten eniten ihmisiä (ja kauppoja).

      Reissaaminen koronan aikana osoittautui hieman työlääksi (ja hintavaksi) näin korona-aikaan, mutta ehkäpä se siitä helpottaa, kun saadaan tokat rokotukset. Mutta tuskin se maailma sittenkään ihan auki on...

      Kiitos, Vivi. <3 Espanjan-tuliainen tuo kolttu. :-)

      Poista
  14. Ihana, ihana matkapostaus <3 Olipa mahtava päästä matkalle postauksesi myötä! Joskus kauan kauan sitten olen käynyt Malagassa. Hieno paikka! Aurinkoista alkavaa heinäkuuta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, Tarja! Kommenttisi ilahdutti niin kovasti ja lämmitti sydäntä. <3

      Aurinkoista alkavaa heinäkuuta sinullekin! :-) Minä itse asiassa yllätyin, että heinäkuu alkaa nyt jo. Mitähän olin ajatellut... että se alkaa joskus myöhemmin? ;-D

      Poista
  15. Olihan taas huikea postaus!
    Ihanaa katseltavaa.
    Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että tykkäsit, SatuSanna! <3

      Mukavaa viikonloppua sinulle. :-)

      Poista
  16. Oma päätöksenne. En vaan mitenkään voi ymmärtää, että on PAKKO päästä matkustelemaan. Onko se koti oikeasti niin paha paikka, että pois on päästävä? Minusta melko vastuutonta, kun me muut noudatamme suosituksia.

    En edes kaipaa vastausta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. <3