Tie ilman mutkia on suora.


maanantai 14. kesäkuuta 2021

Hei me lennetään taas

Helkkari sentään, kun lomalla pitää kiirettä. Olen yrittänyt saada postausta ilmoille jo muutaman päivän ajan, mutta työlästä näyttää bloggaaminen olevan. Tervehdys nyt kumminkin viimein täältä Espanjasta ja Barcelonasta, jonne päädyimme ukkelin kanssa lomailemaan siitäkin huolimatta, että ulkomaille matkustamista ei edelleenkään suositella.

Täytyy sanoa, että matkalle lähtö ei ole varmaan koskaan aiheuttanut niin ristiriitaisia tunteita kuin nyt. Aluksi olin ihan täpinöissäni, että ihana päästä pitkästä aikaa matkalle – oikein ulkomaille! Sitten alkoi kaduttaa: olikohan tämä nyt sitten kuitenkaan ihan järkevä päätös? Olisiko sittenkin parempi pysytellä Suomessa ja matkustaa Suomen rajojen ulkopuolelle vasta sitten, kun koronatilanne on oikeasti parempi maailmallakin? Mitä jos saisimme matkalla koronan ja jumittuisimme Espanjaan paljon aiottua pidemmäksi ajaksi?

Lopulta matkustusinto voitti kaikki epäilykset, sillä erityisesti ukkelia on vaivannut jo pitkään paha matkakuume. Matkaan ei kuitenkaan päässyt ihan noin vain, sillä Espanjaan matkustaessa pitää muistaa kaksi asiaa: jonkinmoinen covid-dokumentti (joko todistus negatiivisesta testituloksesta, kahdesta rokotuksesta tai sairastetusta taudista) ja täytetty FCS-matkustajalomake. Koronatestissä käyminen sujui rutiinilla, mutta FCS-lomakkeen kanssa tuli ongelmia. Onnistuin saamaan nettisivun niin solmuun, että piti soitella Espanjaan (kaksi kertaa) ja lähettää meiliä tekniseen tukeen. Pelkäsin jo koko matkan peruuntuvan lomakkeen puuttumisen takia, mutta onneksi asiat järjestyivät ja pääsimme matkaan. Kun lomake oli täytetty menestyksekkäästi, kännykkään tuli QR-koodi, jota lentokentällä näyttämällä pääsi Espanjan maaperälle.

Korona näkyi lentomatkustamisessa edelleen – joissakin asioissa vähemmän; joissakin enemmän. Helsinki-Vantaalla on lentoja edelleen niin vähän, että ykkösterminaali on kokonaan suljettu, ja kaikki lennot lähtevät kakkosterminaalista. Kakkosterminaalin ulkotilat ovat kuitenkin remontissa, joten taksit ja muut saattajat joutuvat jättämään matkustajat ykkösterminaaliin, josta pitää kävellä kakkosterminaaliin.

Kuollut ykkösterminaali.

Lentokenttien palvelut eivät toimi läheskään täydellä teholla, eivätkä odotukset lentokoneruoastakaan olleet kovin korkealla. Mutta Lufthansa yllätti iloisesti (lensimme Barcelonaan Frankfurtin kautta), sillä saimme eteemme lämpimän aamiaisen, ja valinnanvaraakin oli (tämä siis bisnesluokassa). 

Maskia pitää pitää lentokentillä ja lentojen aikana, ja maskin saa ottaa pois vain syömisen tai juomisen ajaksi. Jos maski unohtuu naamalta pois liian pitkäksi aikaa, lentoemännät huomauttavat asiasta hyvin herkästi, mikä on minusta vain hyvä juttu. 

Matkan toisella lento-osuudella Frankfurtista Barcelonaan tarjottiin taas aamiaista, joka oli tällä kertaa ensimmäistä aamiaista suppeampi. 

Vaikka lentokentät olivat aika tyhjiä, lennoilla oli minusta kuitenkin yllättävän paljon väkeä. Kun väkeä on paljon ja aikaa on rajallisesti, tämä aiheuttaa tietysti sen, että koneeseen ja koneesta pois siirryttäessä on todella vaikeaa, ellei suorastaan mahdotonta, säilyttää turvavälejä.

Taksi toi meidät Barcelonan lentokentältä Airbnb-asuntoon, joka sijaitsee suositun ostoskadun Passeig de Gràcian varrella. 

Kotimme hetken aikaa. (Meidän parvekkeemme on tuolla vasemmassa yläkulmassa.)

Näkymä parvekkeelta.

Olohuone.

Talon porraskäytävä on minusta kaunis.

Taksikuski toivotti meidät lämpimästi tervetulleiksi Barcelonaan, ja ihmisistä näkee muutenkin, että matkalaisia on kaivattu kipeästi kaupunkiin. Espanjassa oli hätätila vielä toukokuun kahdeksanteen päivään asti, mikä tarkoitti esimerkiksi sitä, että maan sisällä ei saanut matkustaa vapaasti. Hätätila oli julistettu maahan 25.10.2020, joten maa oli hätätilassa yli puoli vuotta. Nyt Espanja on palaamassa hiljalleen normaalimpaan elämään, ja ravintolat ja kaupat ovat auki, ja suuri osa nähtävyyksistäkin on taas avoinna turisteille. Asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu samalla lailla kuin Suomessakin, mikä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että liput suosituimmille nähtävyyksille on ostettava netistä ennakkoon. Minä olisin halunnut päästä katsomaan yhtä vankilaa (La Model), jonne alettiin myydä kesäkuun lippuja kesäkuun ensimmäisenä päivänä kello 9.00. Muistin asian kuitenkin vasta kesäkuun toinen päivä, ja kun pääsin vihdoin nettiin, koko kesäkuu oli jo myyty loppuun! Kylläpä harmitti (ukkelia ei sen sijaan harmittanut yhtään, että linnakeikka jäi välistä 😆). 

Toinen näkyvä ero Suomeen on se, että Espanjassa pitää käyttää maskia myös ulkona. Muuten asia ei harmittaisi yhtään, mutta kun lämpötilat liikkuvat 30 asteen tietämillä, maski hiostaa aika pahasti. Erityisesti taksimatkat ilmastoimattomissa takseissa ovat aika tuskallisia. Maskia ei tarvitse käyttää rannalla, jos on omassa seurueessa ja pystyy säilyttämään puolentoista metrin etäisyyden muihin, eikä lenkkeillessä. Lenkkeillessäkin maskia suositellaan pidettävän mukana esimerkiksi ranteeseen kiedottuna, jotta maskin saa äkkiä naamalle, jos eteen tulee tilanne, ettei pystykään säilyttämään etäisyyttä muihin ihmisiin. Myöskään ravintoloissa, kahviloissa ja baareissa ei tarvitse käyttää maskia, jos istuu paikallaan. On siis suorastaan ilo puikahtaa ravintolaan ja tilata eteensä jotain, jotta saa olla luvan kanssa hetken ilman maskia. 

Rannalla ei kyllä uskoisi, että mitään koronaa on olemassakaan. 

Vedessä turvavälit sentään toteutuvat paremmin.

Tunkua rantaravintolaan.

Olen ehtinyt olemaan Suomesta lähdettyämme jo semmoisissa väkijoukoissa, että sanoinkin tänään ukkelille, että jos tällä matkalla ei tule koronaa, niin sitten sitä ei tule koskaan. Ihmiset eivät täällä vain jotenkin välitä etäisyyksistä, ja vaikka kuinka yrittäisi itse pitää välimatkaa muihin, se ei oikein onnistu, kun ihmiset tunkevat ihan viereen. Ilmeisesti espanjalaisiakin vaivaa pahemman luokan koronaväsymys: halutaan unohtaa, että mitään koronaa on olemassakaan, ja pyritään jatkamaan elämää mahdollisimman normaalisti.

Maskia käytetään periaatteessa ihan tunnollisesti, vaikka jotkut kyllä kulkevat maski leuan alle vedettynä. Itsekin suivaannuin maskiin rannalla auringon paahtaessa ja kuljin välillä maski ranteessa. 

Kuumalla ilmalla pitää muistaa myös nesteytys.

Eilen lauantaina iltapäivällä ranta olikin suljettu, koska siellä oli jo ihan liikaa ihmisiä. 

Koska kukaan ei ollut valvomassa rannalle pääsyä (muuta kuin yhdessä kohtaa), ihmiset pääsivät kulkemaan rannalle esteiden vierestä ihan vapaasti. 

Rannalla kulkee moottoripyöräpoliiseja, jotka huomauttavat maskin puuttumisesta, ja ilmeisesti maskin käyttämättä jättämisestä saattaa saada sakotkin.

Liikuntarajoitteisille tehty katos rannalla.

Sainpahan ruusun – kun itse sen ostin! 😆

Tähän mennessä tullut maisteltua paellat ja tapakset, ja salaattien ja hedelmien syöminen on jäänyt todella vähälle, suorastaan olemattomiin. Hyvin sitä pärjää näköjään ilman rehujakin, mutta on kyllä pakko myöntää, että alkanut tehdä mieli vähän raikkaampaa ruokaa, vaikka emme ole olleet reissussa kuin muutaman päivän.

Paellaa.

Gambas al ajillo eli katkarapuja valkosipulin kera.

Cevicheä.

Munakoisosipsejä ja kalapyöryköitä.

Tässä on tullut visiteerattua jo muutaman päivän aikana aika monessa turistikohteessa, mutta nyt on jo niin myöhä, etten taida jaksaa jatkaa tätä postausta enää paljon pidemmälle. Yhdestä paikasta pitää kumminkin vielä ihan lyhyesti kertoa. 

La Pedrera eli Casa Mila oli ihan ensimmäinen paikka, jossa kävimme Barcelonaan saapumisen jälkeen. Minähän en olisi halunnut varata mitään menoa saapumispäivälle, kun minusta on tullut niin surkea nukkuja, että tiedän yöunien jäävän olemattomiin, jos on aikainen lähtö jonnekin. Mutta näköjään sitä löytyy tarvittaessa virtaa vaikka mihin, ja kahden tunnin yöunillakin jaksaa, jos tarve vaatii. Toki jos kahden tunnin yöunia rupeaisi tulemaan usempana yönä peräkkäin, saattaisi olla jo vaaraksi itselleen sekä ennen kaikkea muille. 

La Pedrera.

La Pedrera eli Casa Mila on arkkitehti Antoni Gaudin vuosina 1906-1912 rakennuttama talo Milan perheelle. Rakennuksen sanotaan olevan yksi Gaudin hienoimmista töistä, sillä rakennus on monella tapaa innovatiivinen.

Suunnistimme ensimmäiseksi rakennuksen kattoterassille, sillä se oli näyttänyt kuvien perusteella olevan minusta rakennuksen kiinnostavin paikka. "Kiinnostava" oli loppujen lopuksi varsin laimea ilmaisu, sillä kattoterassi – ja koko rakennus – osoittautui ihan uskomattomaksi paikaksi. Tosin on myönnettävä sekin, että kun on oleillut viimeiset puolitoista vuotta lähes pelkästään kotimaassa (lukuun ottamatta viime kesän lyhyttä matkaa Riikaan ja Tallinnaan), jo espanjalaisen jäteastian näkeminen aiheutti suorastaan euforisia tuntemuksia. 😆

Mutta tällä ei siis ole mitenkään tarkoitus väheksyä La Pedreraa, joka oli upea – paljon upeampi kuin olisin koskaan osannut kuvitella. 


Katolta lähdimme kulkemaan alaspäin, ja ensin oli vastassa ullakkokerros, ja sen jälkeen asuinkerros, joka oli tehty jäljittelemään porvariperheen asuntoa 1900-luvun alussa. 

Olimme saaneet mukaamme kuulokkeet, joilla saatoimme seurata vierailua ääniopastuksen kautta. Minä en kuitenkaan kestänyt kuunnella selostusta minuuttia kauempaa, joten rakennuksen historiasta jäi minulta paljon pimentoon. Ukkeli sen sijaan jaksoi kuunnella selostusta hyvinkin tarkkaan, joten etenimme varsinkin asuinkerroksessa varsin eri tahtiin. Minulla on varmaankin jonkinlainen keskittymishäiriö, kun en pysty keskittymään ympäristöön, jos joku höpöttää samalla korviini jotakin. 

En siis valitettavasti osaa kertoa huoneista sen tarkemmin kuin mitä kuvista näkyy. Sori siitä.

Päätän katsauksen tähän ja jatkan matkakertomusta joskus, kun taas kerkeän. 

Mukavaa viikon alkua just siulle!

😘

30 kommenttia:

 1. Tuli ihan matkakuume tästä postauksessa :)
  Herkulliset sapuskat ja kivat outfit sulla, varsinkin viimeisen kuvan mekko.
  Olen ollut Barcelonassa 2kertaa mutta turistikohteisiin esim Casa Mila en mennyt kun oli niin piiiitkät jonot. Nyt ei varmaan ollut jonoja, vai?
  Jään odottelemaan seuraavaa postausta teidän lomasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sapuskat on olleet kyllä herkullisia. Mutta on pakko myöntää, että jollain tapaa alkaa jo kaivata omaa kotiruokaa. Jos vaan joku muu tekisi safkat! ;-D

   Tuo viimeisen kuvan mekko oli pakko-ostos, kun olin saanut lahjakortin Marimekkoon, ja lahjakortti oli menossa vanhaksi kesäkuun puolivälissä. Näköjään vuosi on aivan liian lyhyt aika Marimerkossa käymiseen. :-D Halusin Marimekosta mekon, mutta mulla oli mielikuva, että Marimekon mekot ovat kaikki enemmän tai vähemmän säkkimäisiä, ja niinhän ne olivatkin. Mukaan tarttui nyt kumminkin tuo kuvan mekko, joka on ihan jees, jos siihen laittaa vyön.

   Jonoja ei ole nähtävyyksiin toistaiseksi ollut, mutta se johtuu varmaankin siitä, että liput pitää ostaa netistä ennakkoon. Väkeä nähtävyyksillä voi kumminkin olla todella paljon, kuten Sagrada Familiassa lauantaina.

   <3

   Poista
 2. No voi hitsi, ihanaa, että olette päässeet matkalle! Me on oltu elokuussa kaksi vuotta pois Kanarialta ja toisaalta on jo päässyt siihen pisteeseen, ettei kaipaa hirveästi, kun on jo unohtanut / turtunut. Mutta nyt on tullut blogeissa eteen jo kaksi Espanja-postausta ja nyt alkaa tuntua, että mäkin tahdon matkaan.

  Meistä kumpikin on saanut vasta yhden rokotteen ja ukkelilla ei uuden työn myötä ole pahemmin lomaa, joten kesä menee ainakin korkeintaan Suomessa matkaillen. Tosin Kanarialla on kesäisin niin kuumakin, ettei se sinänsä haittaa. Plus mun passi on mennyt vanhaksi.

  Me tuijoteltiin Casa Milaa vain ulkoapäin, kiva päästä kurkkaamaan katolle ja sisällekin. Muistin myös mielenkiintoisen kahvittelupaikkavalintamme, kun katselin noita ranta(kahvil)kuvia. Me käytiin kahvilla jonkun sairaalan kahvilassa. :D

  Ihanaa lomaa teille! Lisäposteja odotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle oli vissiin käynyt ihan samalla tavalla, että olin jotenkin turtunut siihen, että matkalle ei pääse. Mutta nyt kun sitten vihdoinkin pääsi, kaikki on tuntunut ihan uudelta ja ihmeelliseltä – ehkä parhaalta matkalta ikinä. Tosin turnausväsymystäkin on ollut jo havaittavissa.

   Sama meillä, että ollaan kumpikin saatu yksi rokote, mutta heinäkuussa pitäisi tulla toka satsi kummallekin – jos siis kaikki menee suunnitelmien mukaan. Mullekin nää päälle 30 asteen lämpötilat saattaisivat olla toisenlaisissa oloissa (lue: Suomessa) vähän liikaa, mutta täällä kuumuus ei haittaa, kun kämppä on ilmastoitu, ja on tuulettimetkin yöksi. Oon nukkunut täällä paremmin kuin kotona pitkään, pitkään aikaan.

   Hih, sairaalan kahvila kuulostaa vähintäänkin autenttiselta Espanja-kokemukselta. :-D

   Kiitos, Menninkäinen, ja kaikin puolin mukavaa loman jatkoa sinulle!

   Poista
 3. Mukavaa reissua teille! Olisipa kiva päästä jonnekkin, mutta minulla tämä kesä menee vielä ihan vaan kotimaassa.

  Tuo Casa Mila on hieno! Minä olen käynyt siellä joskus vuosituhannen alussa. Samalla reissulla kierrettiin suurin osa muistakin Gaudin töistä, sitten vuosia myöhemmin kävin näkemättä jääneessä Palau Güellissa. Mikäli tietoni osuivat kohdallee, niin Palau Güellin jälkeen olen käynyt katsomassa jokaisen Gaudin rakennuksen sisältä, johon on mahdollista päästä. Jotenkin Gaudin arkkitehtuuri viehättää ja kiehtoo kovasti, vaikka en voisi kuvitella haluavani asua hänen suunnittelemassa rakennuksessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimaan lomassa on puolensa! Ainakaan ei tartte säätää minkään koronatodistusten kanssa, ja passikin saa olla vaikka vanhentunut. Lisäksi tulee aina takuuvarmasti ymmärretyksi, eikä tartte miettiä kieliasioita yhtään. Näin turistina Barcelonassa ärsyttää katalaanin kieli, joka näyttää olevan valtakieli täällä, vaikka onkin Espanjasta kyse.

   Vautsi! No sinulla on ainakin kokemusta Gaudin töistä! Mulle taisi riittää toi Milan talo, kun en oikein jaksa "yhtä ja samaa" jatkuvasti. Mutta Gaudi oli kyllä ihan uskomattoman lahjakas tyyppi, ja viime Barcelonan-reissulla (jotain viisi vuotta sitten) käyty Park Güell on jäänyt kyllä lähtemättömästi mieleen.

   Poista
 4. Uskomatonta. Täällä sairaala päässä en voi kuin ihmetellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ihmettelyä on riittänyt täälläkin.

   Poista
 5. Varmaan on niin, että lääkärit hoitavat ja ihmiset heiluvat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sehän menee kaiken lisäksi niin, että itselle ei tule koskaan mitään sairauksia, vaan sairaudet tulevat aina muille ihmisille...

   Poista
 6. Ihanaa lomaa teille! Me vietämmekin kesän Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kesää sinullekin! Olen niin iloinen, että pääsitte kuin pääsittekin viettämään kesää Suomessa. <3

   Poista
 7. Oi että!! NYT tuli ensimmäistä kertaa tosi pitkään aikaan edes vähän sellainen "voisin kyllä joskus vielä matkustaa jonnekin" -fiilis.
  Ihanaa reissua ja lomaa!!! Barca on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pakko on myöntää, että alan pikkuhiljaa itsekin lämpenemään taas matkailulle. :-) Jossain vaiheessahan jo pelkkä matkalaukkujen pakkaaminen tuntui ihan äärettömän vaativalta ponnistukselta; saati sitten, että olisin lähtenyt laukkujen kanssa liikenteeseen. ;-D

   Kiitos, Vivi! Ihanaa ja aurinkoista kesän jatkoa sinulle. <3

   Poista
 8. Ihania kuvia ja ihanaa reissua teille!

  VastaaPoista
 9. Barcelona <3 Mä pääsen sentään ehkä Hampuriin.

  VastaaPoista
 10. Voih, olen kyllä vähän kade - mutta silleen "lempeällä" tavalla. Omat ajatukset matkustavmisesta tällä hetkellä on vähän ristiriitaiset; toisaalta mun mielestä se pitää saada pikkuhiljaa käyntiin, mutta itse en ehkä vielä uskaltaisi lähteä. Tai ei kyse varmaan ole edes uskaltamisesta, vaan siitä kauheasta säätämisestä, mitä kaikkien todistuksen yms.yms. kanssa tarvittaisi. En usko, että mulla olisi siihen energiaa. Enkä varmaan jaksaisi koko vuoden koittelemusten ja uupumisen jälkeen lähteä muuta kuin ihan yksinkertaiselle rantalomalle eli olla vaan hotellilla ja maata altaan ääressä. Mikä tietenkin on sekin ihanaa, mutta kyllähän silloinkin jotain muutakin haluaisi tehdä ja nähdä, enkä varmaan jaksaisi helteessä kulkea maski naamalla ja jonottaa turvavälein yhtään mihinkään.

  Mutta nauttikaa te 💛💛💛 En ole itse ollut Barcelonassa ja siihen liittyykin mun korona-ajan suurin pettymys ja sydämen särkyminen: lapsen piti lähteä sinne viime keväänä tätinsä kanssa pitkäksi viikonlopuksi, oli liput Barcan futismatsiin ja myös Formulakisoihin ja joku ihana hotelli keskustassa. Mutta kaikki varmaan arvaa, miten sen reissun kävi. Se lapsen pettymys kouraisee sydäntä vieläkin, vaikka hänelle on luvattu, että ko. reissu vielä toteutuu.

  Ihanaa lomaa teille ja hei, toi Marimekon mekko on tosi hyvän näköinen!!! 💛💛💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään olisi ehkä välttämättä vielä lähtenyt matkalle, mutta kun huushollissa oli kiihkeämpi matkailija, niin tulipa sitten lähdettyä itsekin. Toistaiseksi ei ole kyllä kaduttanut yhtään, vaan matkalla oleminen on tuntunut monta kertaa ihanammalta kuin muistinkaan. Minustakin hotelli-rantaloma -yhdistelmä kuulostaa usein etukäteen ajateltuna tosi kivalta, mutta käytännössä se osoittautuu (mulle) todella tylsäksi ratkaisuksi. Tulee just sellainen olo, että kun kerran on tänne asti (mikä se tänne asti nyt sitten onkin :-D) lähtenyt, niin miksi ei samalla kävisi katselemassa vähän sitä, tätä ja tuota. :-)

   Muistankin kun kirjoitit tuosta peruuntuneen matkan aiheuttamasta pettymyksestä, ja sydäntä särkee edelleenkin lukea siitä. Aikuisten kohdalla on sinänsä ihan sama, miten asiat järjestyvät, mutta lapsille pettymys voi olla järisyttävä. :-(

   Pus, ja kiitos. <3 En ole kotonani Marimekon "säkkimekossa", mutta totuttelen. :-)

   Poista
 11. HOla:) Ihanaa että pääsitte tuulettumaan Barcelonaan. Matkustaminen on tosiaankin tehty hankalaksi korona-aikana. Etenkin jos tulee tänne kun Suomessa yksityisen kautta se koronatesti on sikakallis. Täällä ei ole enään yhtään melkein koronatapauksia, eilen oli 4 tartuntaa , mutta matkustamista tänne ei ole mitenkään vieläkään avattu koska pelätään niitä variantteja, ja Finnairkin perui lennot koska ei ollut tarpeeksi matkustajia.
  Barcelona on ihana, ja kun kävin siellä, niin minäkin olin tuolla Casa Milassa, on kyllä vaikuttava rakennus. Oikein hyvää lomaa teille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hola Jael! Tästä tuli mieleen, miten ihanaa on, kun Espanjassa ollaan niin tuttavallisia verrattuna Etelä-Amerikkaan, jossa oltiin todella muodollisia (tyyliin kukaan ei koskaan tervehtinyt hola-sanalla, vaan aina oli buonos/-as sitä tai tätä).

   Koronatesti on Suomessa kyllä ihan järkyttävän kallis. Meidän testeille tuli (9Livesilla) hintaa 214 euroa per lärvi lääkärintodistuksineen. Kun varasin Espanjasta ajat testiin ennen paluulentoa, testin hinnaksi tuli vajaat 60 euroa per lärvi...

   Toivottavasti sielläkin saadaan matkailu pian käyntiin, varsinkin kun tapauksia on noin vähän. Tosin uusista mutaatioista ei tiedä, kuinka aggressiivisesti ne lähtevät leviämään...

   Mukavaa viikon jatkoa sinulle. <3

   Poista
 12. Vai Epsanjassa! Outoa lukeakin tällaista juttua, kun ei ole aikohin kukaan käynyt missään ;)
  Turistiruuhka ei varmaan paikan päälläkään ollut liiallinen, kuten tavallisena aikana.
  Huikea tuo viimeinen rakennus! Ajattelin heti, että ompa moderni ilmestys, mutta eipä ollutkaan ihan äsken rakennettu!
  Mukavaa loppulomaa, ellette sitten ole jo ehtineet kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Epsanjassa. ;-D Arvaa arveluttiko kirjoittaa tätä postausta, kun nykyajan kuuliainen ihminenhän ei saisi olla missään muualla kuin korkeintaan kesämökillä...

   Itse asiassa olen ollut yllättynyt siitä, miten paljon täällä kumminkin on turisteja. Tuntuu, että turismi on herännyt henkiin ihan yhtäkkiä. Toki tämä on vain mun haparoiva mielikuva, kun en itse asu täällä, enkä osaa sanoa varmasti.

   Kiitos, Sartsa! Ei olla ehditty vielä kotiin. Vielä on lomaa hyvin jäljellä. :-)

   Poista
 13. Teillä ei ilmeisesti ollut hankaluuksia koronatestien kanssa. Suomalainen kaveri on lähdössä lomalle ja Suomi vaatii heiltä PCR-testin, joka maksaa Suomessa maltaita. Yksi pariskunta peruutti jo menonsa, kun testit oli kalliimmat kuin lennot. Finentryn kautta voi varata ilmaisen testin, mutta vain jos on suomalainen pankkitili, jonka kautta tunnistaminen toimii eikä monella ulkomailla asuvalla suomalaisella ole tiliä Suomessa. On tää tullut hankalaksi, onneksi ei ole nyt pakko mennä Suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei ollut hankaluuksia, mutta kalliiksihan ne tulivat. 214 euroa per lärvi (sisältäen todistukset lentoa varten). Mietin ihan samaa, että kun lentoyhtiöt myyvät lentoja polkuhintaan (jostain luin, että Barcelonaankin pääsisi kahdeksalla eurolla), niin kyllä harkitsee lähtöä kahteen kertaan, jos koronatestit maksavat monta kertaa enemmän kuin lennot.

   Vaikeaksi on tosiaan matkustaminen tullut, ja Suomeen on erityisen vaikea päästä. Meidänkin pitää (elleivät säännökset ole muuttuneet) käydä ensin testissä Espanjassa, ja sitten vielä toisen kerran Suomessa.

   Poista
 14. Hieno majoitus teillä ja vielä hienompi porraskäytävä!

  Lentämisessä minua ahdistaa nyt juuri tuo maskien kanssa räplääminen, vaikka ymmärrän toki, että niitä pitää käyttää. Olen vain jo niin kyllästynyt tähän koko tilanteeseen. En siis ole minnekään lentänyt aikoihin ja seuraava lento on Suomeen sitten joskus, kun se on mahdollista. Kova yritys on päästä loppukesästä.

  Karseeta, että siellä pitää ulkonakin käyttää maskia. Ihan kamalaa noissa lämpötiloissa. En ihmettele, että terassit houkuttaa. :P Ja sama juttu täällä eli ihmiset jyrää päälle eikä etäisyydet pahemmin ketään kiinnosta.

  Mutta ihanaa olla lukien ja katsoen mukana reissussasi! Aamukahvia vetelen ja nautin sinun blogistasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barcelonan majoitus oli kyllä kiva - oli tilaa ja tyyliäkin. Metro tosin meni melkein talon alta, ja metron humina kuului asuntoon yölläkin, mutta ihmeen vähän se kuitenkin häiritsi.

   Mäkin ajattelin vielä viime vuonna, että en varmasti lähde mihinkään niin kauan kuin lennoilla pitää käyttää maskia, mutta niin se vain mieli muuttuu. :-) Nyt ei haittaa (ainakaan pahasti) kulkea maski päässä ulkonakin, kunhan vain pääsee matkustamaan. Toivottavasti pääset Suomeen vihdoinkin tänä kesänä! <3

   Ihanaa, että olet mukana matkalla! <3 Oikein mukavaa sunnuntain jatkoa sinulle! :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3