Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


keskiviikko 11. marraskuuta 2020

Ärsyttää

Olen nähnyt monessa blogissa listauksia siitä, mikä ketäkin ärsyttää, ja ajattelinpa tekaista itsekin oman listan. Ensin en meinannut keksiä mitään ärsyttävää, mutta kun rupesin oikein keräilemään ärsytyksen aiheita, niin johan rupesi löytymään. Jokin asia ärsyttää enemmän ja jokin toinen vähemmän, eikä mikään onneksi ärsytä 24/7. 😆

Minua ärsyttää...

Se kun on löytänyt jonkin hyvän tuotteen, jota on käyttänyt vuosikaudet, ja sitten sen valmistus yhtäkkiä lopetetaan. Edessä on hirveä pulma: mistä nyt uusi, yhtä hyvä tuote tilalle?

Viimeksi näin on käynyt Arlan Lempi kirkastetun voin ja Ikean Tjena-laatikoiden kanssa. 

Tämä Arlan voi oli ihan supernäppärää, kun se säilyi huoneenlämmössä, joten se oli aina pehmeää. Olen roudannut tätä purkkikaupalla maailmallekin, mm. Kolumbiaan. Yhtäkkiä voi kuitenkin katosi kauppojen hyllyiltä, ja kun tiedustelin asiaa Arlalta, vastaus oli, että voin valmistus on lopetettu vähäisen kysynnän vuoksi. Ei paljon lohduttanut saamani tieto, että "vastaavaa tuotetta on meillä suurkeittiötuotteena 1,8 kg:n ämpärissä". Pikkuisen liian iso purkki kahden ihmisen talouteen. 😆 

Ikean isot Tjena-laatikot puolestaan sopivat kokonsa puolesta täydellisesti meidän vaatekaappeihin, ja kun ostin niitä viimeksi joskus kesällä, niitä oli vielä ihan hyvin tarjolla. Nyt kun olisin tarvinnut niitä lisää, niitä ei enää valmistetakaan. Kaikkea pitäisi näköjään osata hamstrata aina sen varalta, että niitä ei enää jonkin ajan päästä saakaan. Ai että ärsyttää!

Voimakkaita hajusteita käyttävät ihmiset

Tämä kuuluu taas sarjaan epäsuositut mielipiteet, mutta minusta voimakkaiden hajusteiden käyttäminen on itsekästä (toki niin on moni muukin asia maailmassa). Nykyään on niin paljon allergikkoja, astmaatikkoja ja tuoksuherkkiä, että en oikein ymmärrä, miksi voimakkaita hajusteita pitää käyttää, varsinkin väkijoukoissa. Ymmärrän toki, että erilaiset tuoksut miellyttävät monia ja että monelle tuoksut ovat ikään kuin asuste, mutta itselleni jo yhteinen hissimatka voimakkaasti tuoksuvan ihmisen kanssa on erittäin epämiellyttävä kokemus.

Jäteidiootit 

En tiedä, miten muutenkaan kutsuisin näitä ihmisiä, jotka jättävät jätteensä jonnekin, minne ne eivät selkeästikään kuulu, ja olettavat, että kyllä ne joku sieltä ennemmin tai myöhemmin korjaa. 

Meidän jätehuone on ollut viime aikoina varsin surullinen näky, kun huoneen lattialle on jätetty kamaa, joka ei mahdu Röörin luukuista sisään. 

Joku on kirjoittanut maton päälle lapunkin, että "Huom! Nämä ei kuulu järjestelmään. Törkeää käytöstä!"

Tuossa kuvassa tilanne on vielä kohtalaisen hyvä, sillä kun kävin viemässä roskia muutaman päivän päästä, kasa oli kasvanut entisestään, ja biojäteluukuille (jotka näkyvät kuvassa) oli jo hankala päästä. 


Tämä kuva puolestaan on yhdestä Rinki-ekopisteestä, jonne voi tuoda mm. metallia, muovia ja vaatteita. Joku oli fiksussa päässään ajatellut, että keräyspisteeseen voi tuoda varmaan kaikkea muutakin ja roudannut paikalle ison kasan risuja, kolmen hengen sohvan, pari nojatuolia ja jonkin sähkölaitteen. Sillä lailla.

Pari kielijuttua: 

Aidosti-sanan käyttö. Yksi turhimmista sanoista ikinä. Esimerkkinä toimikoon Anna Perho, joka kirjoitti taannoin Anna-lehden kolumnissa: "nykyisin saan aidosti kiksejä vetäessäni jalkaani 12 vuotta vanhat nilkkurit ja ompelijalla paikatut lempifarkut". 

Mitä lisäinformaatiota aidosti-sana tuo? Minun mielestäni ei mitään, vaan sana tekee itse asiassa monesti karhunpalveluksen kirjoittajalleen. Minulla kun on lukijana sellainen olettama, että jos joku kirjoittaa jotain, se on totta, ja jos jonkin aitoutta pitää oikein erikseen korostaa, rupeaa epäilyttämään, kuinka paljon kirjoittaja yleensäkin bluffaa.

Ei se ole keneltäkään pois... En ymmärrä tämän sanonnan funktiota ollenkaan. Sanonnassa on minusta vähän sellainen ylenkatseellinen sävy, joka otetaan aseeksi silloin, kun yritetään puolustella tai oikeuttaa jotakin. Ensimmäinen Google-haulla saamani esimerkki: "ei se ole keneltäkään pois, jos himoitsee muitakin kuin rakastansa". 

Ei lisättävää. Muuta kuin että ihan helvetin ärsyttävä sanonta.

Tästä päästäänkin näppärästi seuraavaan ärsytyksen aiheeseen, joka on

Avoimien suhteiden puolestapuhujat

Jokainen eläköön tavallaan, mutta en ymmärrä näitä, jotka julkisuudessa hehkuttavat avoimien suhteiden ihanuutta. Minun kun on hirveän vaikea ymmärtää, miksi pitää ylipäänsä olla parisuhteessa, jos pitää kuitenkin saada mennä leuhottaa ympäriinsä. Mutta kai tällainen "have your cake and eat it" -ajattelutapa kuuluu nykyaikaan.

Ruokakeräilijät marketeissa 


Tiedän kyllä, että keräilijät tekevät vain työtään ja että he helpottavat lukuisten ihmisten arkea, mutta keräilijöitä on nykyään ihan tungokseen asti. Siinä meinaa tavallinen kaupassa kävijä jäädä jalkoihin, kun keräilijät suhaavat vasemmalta ja oikealta. Ja tietysti keräilijät ovat aina kokoontuneet juuri sen hyllyn eteen, jonne minunkin pitäisi päästä. Kaiken huippu on se, jos samaan aikaan vielä satutaan lastaamaan tavaraa hyllyille, ja hyllyjen edustat ovat täynnä myös tavaralavoja ja hyllyjen täyttäjiä.

Pitää vissiin minunkin alkaa tilata ruokaa netistä kotiin, kun ärsyttää niin paljon.

Heviosaston biopussit

Kuvassa keskellä siis.

Biopussit toimivat oikein hyvin, jos ostaa esimerkiksi yhden tomaatin, mutta laitapa pussiin pari kolme bataattia, niin bataatit putoilevat iloisesti pussin pohjan läpi lattialle. Olkoot muovipussit kuinka epäekologisia tahansa, minä boikotoin biopusseja niin kauan, kunnes niistä tehdään tarpeeksi kestäviä. En viitsisi joka kauppareissullani olla konttailemassa. 

Verotietojen julkisuus

Aina kun koittaa se aika vuodesta, että Suomessa julkaistaan edellisen vuoden verotiedot, minut valtaa epäuskoisuus. Miksi helkkarissa verotietojen pitää olla julkisia? Ketä ne kiinnostavat? Ja mitä hittoa se kenellekään edes kuuluu, paljonko naapurin Pena on tienannut? Mitä väliä sillä on, kuka on Suomen rikkain, minkä verran joku urheilija tai viihdetaiteilija on ansainnut tai kuinka paljon mätkyjä joku on saanut? Ei hyvää päivää sentään. Mutta ehkä verotiedot kertovat vain siitä, että me suomalaiset olemme kyttäilijäkansaa, ja muiden tekemiset kiinnostavat välillä enemmän kuin omat.

Uimahallissa ärsyttää niin moni asia, että siitä saisi oman postauksensa. Mainittakoon nyt vain lyhyesti väärällä radalla uivat ihmiset, liian pienet pesuainetelineet suihkujen vieressä, irtokäsipyyhkeiden puuttuminen, kivenmurut pukuhuoneen lattialla, kuviokellujat, ihmiset jotka kuvittelevat omistavansa koko radan, polskuttelijat ja pesuhuoneessa kailottajat. 

(Edit. kello 20.25. Näin pitkälle minä en sentään vielä ole mennyt!)

Se kun jonkin tuotteen sisältö on ihan eri kuin mitä pakkaus antaa ymmärtää 


Tässä pussissa oli kokonaiset kuusi pariisinporkkanaa, viisi palaa keltaista porkkanaa ja loppu oli parsakaalia. Ei ihan samanlainen koostumus kuin pussin kyljessä oleva kuva antaa ymmärtää.

Kerran yhdessä kasvissekoituspussissa oli kummallisia paloja, joiden sisällöstä en päässyt selville (arvelin niiden olevan kanaa tai tofua). Laitoin palautetta valmistajalle, ja sain kuulla, että "linjahäiriöstä johtuen kanaa oli joutunut pieni määrä Wok Hot Bangkokin sekaan". Lohdutukseksi kärsimästäni vääryydestä sain viiden euron lahjakortin K-kauppaan.

Tientukot (eli kaikki liian hitaasti ajavat) 

Mikähän siinä on, että varsinkin silloin, kun itsellä on kiire, eteen osuu joku, jolla ei todellakaan ole mitään kiirettä? Erityisen paljon hidastelijat ärsyttävät täällä tietöiden ja rakennustyömaiden luvatussa Jätkäsaaressa, jossa suhaa jos jonkinlaista kulkuneuvoa.

On ihan satavarma, että jos lähden viime minuutilla jonnekin, eteeni kurvaa työmaa-ajoneuvo tai vastaava, jonka nopeus on viisi kilometriä tunnissa. 

Kiireet loppuivat justiinsa.

Kun ohi ei pääse, ei auta muu kuin körötellä perässä ja vannoa mielessäni, että ensi kerralla lähtisin pari minuuttia aikaisemmin (hehe). 

Kaikki nettisivut, joilla on välkkyviä tai liikkuvia elementtejä

Kaikenlaiset liikkuvat ja välkkyvät elementit nettisivuilla häritsevät minua jostain syystä niin paljon, etten pysty keskittymään yhtään, vaan on poistuttava sivulta saman tien. Toinen ärsyttävä juttu ovat kaikenlaiset ponnahdusikkunat, varsinkin jos niitä tulee useampi. Ei, en halua tilata uutiskirjettä, vastata kyselyyn tai katsoa Black Friday -tarjouksia, ja jos et lopeta tyrkyttämistä, lähden menemään.

Bonus: 

Boris Johnsonin tukka 

Eikö tälle voi oikeasti tehdä mitään? (Kuva: Yle.)
 

30 kommenttia:

  1. Hi
    Tuo bonus oli hyvä.
    Meidän pihassa kasvaa riippapunapaju. Siinä hennot oksat rippuu kauniisti alaspäin. Paitsi meillä, leikkasin oksat oikeaoppisesti - > eiköhän taas kesän lopussa paju näytti kuin Boris Jonssonin hiuksilta. koko perhe kutsuu puuta Boris Jonssoniksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa hauska tarina. :-) Teillä on ainakin persoonallinen puu! Kiva kun jaoit tämän.

      Poista
  2. Mua on jo pitkään ärsyttänyt yksi mun mielestä todella ärsyttävä asia täällä blogistaniassa ja mieli tekisi kirjoittaa se auki, mutta koska tiedän, että siitä joku kyseiseen ärsytyksen aiheeseen "syyllistyvä" ottaisi itseensä, olen pitänyt mölyt mahassani. Ja sekös mua ärsyttää :).

    Uimahallissa harmittaa vesijuoksijat, joiden on ihan pakko juosta kuntouintialtaassa rinnakkain niin, että tukkivat kaksi kaistaa yhden sijasta (sekin on liikaa, koska niitä juoksuun sopivia altaita olisi ainakin meidän hallissa muitakin). Ja pahimmassa tapauksessa ovat justiin niitä vahvasti tuoksuvia, joilta on varmaan suihku jäänyt välistä. (Minäkään en nykymaailmassa enää ymmärrä tuoksuja ylipäätään.)

    Ja se suosikkituotteiden valmistamisen lopettaminen ärsyttää myös. Mulla kestää aina niin kauan tottua kaikkeen, että siinä vaiheessa kun olen viimein tottunut käyttämään jotain tiettyä tuotetta (esim. jo aiemmin mainitun luottokauneushoitolan maahantuoma punaviininaamio (sopii kaltaiselleni viinin ystävälle :)) oli ihan super! mutta nyt sitä ei enää valmisteta, eikä mikään vedä sen koostumukselle vertoja).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu minulla, että blogistaniassa ärsyttää välillä monikin asia. Mutta täytyy olla tosiaan kieli keskellä suuta, koska joku voi vaikka ärsyyntyä. ;-)

      Meidänkin uimahallissa näkee vierekkäin vesijuoksevia. Ilmeisesti kuulumiset saa vaihdettua siinä samalla näppärästi. Meidän hallissa ei ole vesijuoksulle varattu kuin yksi rata, ja jos harrastaisin vesijuoksua, ärsyyntyisin rinnakkain juoksevista ihan satavarmasti. :-)

      Tuo onkin kaikkein pahinta tuoksuterrorismia, jos uima-altaaseen (jossa pitäisi olla kaikin puolin puhdas) tullaan tuoksujen kanssa. Jotkut eivät viitsi käydä edes kokosuihkussa ennen altaaseen tuloa. Ärsytti kerrankin kaksi isoa afropehkoa omaavaa herraa, jotka purjehtivat altaassa pehkot pöyhkeinä.

      Punaviininaamio kuulostaa mielenkiintoiselta. ;-D Mulla on tässäkin sama juttu, että tuntuu, että just kun olen löytänyt jonkin hyvän tuotteen ja oppinut käyttämään sitä, se katoaakin markkinoilta. Blaah.

      Poista
  3. Oi monia minunkin ärsytyksen kohteita! Biopusseista menee kynnet läpi, kaikki mun lempielintarvikkeet häviää kaupoista (olen alkanut pelätä punaisen maidon puolesta...), keskellä jalkakäytävää kävelevät/ajavat mummot ja papat ja rinnakkain lastenvaunuja työtävät mammat - mee siitä sit pyörällä ohi. Onneks mun läskirengaskimmo pitää niin järkkyä ääntä, että moni säikähtää ja pomppaa valmiiks tien sivuun! kjäh kjäh...

    Lisään listalle ei-omalla-kaistallaan-pysyvät autoilijat, kanssa-asiakkaat, jotka kassahihnalla sun takana tunkee omat ostoksensa kiinni sun tavaroihin (...vetin perässäroikkujat), kassatätisetäihmishekilö, joka antaa setelit ensin ja kolikot siihen päälle, parkkiruuduttomassa kadunvarressa kahden auton tilan vievä parkkeeraus, mainokset, että mifua voi syödä lihansyöjäkin (voi kasvissyöjäkin syödä lihaa, ei se siihen kuole), jääkiekko. Ehkä päätän narinani tähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Biopusseista tuli vielä mieleen, että niitä on joskus ihan pirun vaikea avatakin (tosin on niitä tavan muovipussejakin).

      Hyviä ärsytyksen aiheita, ja samastuin moneen! Tuo ärsyttää minuakin ihan suunnattomasti, jos koko jalkakäytävä/pyörätie vallataan, eikä ohi pääse millään. Pelottaa soittaa pyörän kelloakin, kun ihmisillä on tapana joko närkästyä (saakelin pyöräilijä, kun kuvittelee omistavansa koko tien) tai sitten säikähtää ja hypätä kaamea loikka tien sivuun.

      Ai että miten ärsyttävää onkin, kun joku lataa ostoksensa hihnalla melkein kiinni omiin ostoksiin. Mä olen yleensä aika nopea pakkaaja kassalla, mutta tuommoinen toiminta ärsyttää minua niin paljon, että rupean ihan tahallani hidastelemaan. Kappas kun ei olekaan enää mitään kiirettä. :-) Kerran keväällä pahimpaan korona-aikaan yksi mies latasi ostoksensa liian nopeasti minun jälkeeni, ja kun en ollut tarkkana, yksi miehen tuotteista kerkesi mennä jo minun laskuuni (myyjä tietysti korjasi asian, kun huomautin siitä). Mutta jestas minkälaisen saarnan se mies sai myyjältä, kun ei ollut malttanut odotella tavaroidensa kanssa kauempaa. Melkein kävi sääliksi ukkoparka, joka pyyteli anteeksi moneen kertaan, ja myyjä vain jatkoi pajatustaan.

      Poista
    2. Meilläkin on pari ķertaa livahtanut seuraavan ostos meidän laskuun ja on tehnyt mieli kostoksi vie se kotiin, minähän sen maksoinkin! (miten niin en tarvitse känsävoidetta ja kissanruokaa...?)

      Poista
    3. Juuri noin. Se, minkä olen maksanut, kuuluu mulle, oli se sitten mikä tuote tahansa. :-D

      Poista
  4. Tykkäsin tästä :D

    Noihin kolmeen ensimmäiseen samaistun todella voimakkaasti. Meidän hoodeilla on kierrätyspisteessä ollut riistakamera, kun jengi dumppaa sinne juurikin sohvia, sänkyjä, jääkaappeja ja ties mitä. Törkeää!

    Prismaa välillä vihaamme Hra Kepposen kanssa ihan urakalla ja pysyttelemme Citymarketissa. Prisma yrittää lopettaa kaikki muut merkit kuin Rainbown tai Extran ja meillä on muutamia jatkuvassa käytössä olevia elintarvikkeita kuten nyt vaikka pesto ja tuoretortelliinit, joissa ei Rainbow toimi lainkaan. Ostoskärryn hintaero on kuitenkin niin selvästi Prisman hyväksi, että siksi ajaudumme sinne uudestaan vihaamaan valikoimaa.

    Minä saan voimakkaista tuoksuista todella pahan päänsäryn, joten voimmakkaasti tuoksujat ärsyttävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. :-)

      Loistava idea tuo riistakamera. Olen nähnyt tuolla samaisella kierrätyspaikalla ennenkin kaikenlaista ylimääräistä roinaa, mikä johtuu varmaan siitä, että paikka on aika syrjäinen, joten sinne on helppo tuoda yön pimeydessä kaikenlaista. Kamera hallitsisi varmasti aika tavalla toimintaa.

      Mulla on taas päinvastainen kampanjointi meneillään: olen yrittänyt päästä sinuiksi Cittarin kanssa, mutta perhana, kun ei tunnu onnistuvan, ei sitten millään. Tänään kävin taas pettymässä Cittarissa, kun siellä ei ollut mm. juuri niitä tiettyjä vanupuikkoja, joita olen tottunut käyttämään. Mutta kassalla tuli sentään lohdutusta sen verran, että oli paukahtanut Plussa-tilille ruhtinaallinen viiden euron plussaraha. ;-D (Ei hirveästi lämmittänyt.)

      Prismassa teen edelleen isommat ostokset kerran, pari viikossa, mutta jostain ihmeen syystä lasku tuntuu suurenevan joka kerta. Pitää ehkä oikeasti ruveta tilaamaan ruokaa netistä.

      Poista
  5. Tämä Boris Johnsonin tukka oli paras näistä! :) Aika monet oli hauskoja kyllä, mutta minua ottaa niin päähän se, että mie jouduin tilauttamaan tänään töihin uuden läppärin, kun kaksi vuotta vanhassa äänet häviävät ja tänäänoli tosi kiva pitää zoom-luentoa, kun en kuullut mitään; onneksi minun ääni kuului.

    Ja ulkona on matalapainetta, joten en tykkää siitäkään. Tilasin ensi torstaiksi kauppatavarat eli jotain hyvää sentään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teknisten laitteiden kanssa taistelu on kyllä niin turhauttavaa! Minä hankin pari viikkoa sitten uuden läppärin, ja olin jo valmiiksi ihan ressaantunut, että pitääkö mun opetella jotain uusia taitoja. No läppärin merkki on sama kuin aiemman, ja onneksi kaikki toimii aika lailla samalla tavalla kuin entisessäkin. :-)

      Hitsi kun minunkin tekisi mieli kokeilla ruokien tilaamista netistä, mutta sitä varten pitäisi olla vähän suunnitelmallisempi. Olen haaveillut, että rupeaisin suunnittelemaan viikon ruokalistan kerralla, mutta ei taida onnistua, kun hyvä jos jaksan miettiä, mitä tänään syödään. Mutta olisi se kyllä helppoa, kun kauppatavarat tulisi kotiin.

      Poista
  6. Ha ha, hauska bonus;D
    Tuossa oli paljonkin samoja juttuja mitkä muakin ärsyttävät, kuten tietyn tavaran valmistuksen loppuminen. Mulla se on IKean kukkaruukku, jossa se kastelujuttu, ettei tarvitse niin usein kastella. Niitä oli yhden vuoden täällä IKeoissa eikä sitten sen jälkeen, eikä niitä saa muualta täällä.
    Enpäs tiennytkään että Arlalla oli kirkastettua voita, harmi että sen valmistus lopetettiin. JÄteidiootitkin ovat todella ärsyttäviä, grrrr! Ja ruokakeräilijöitä on ihan liikaa myös lähiseutuni jättimarketissa, korona on siihen syypää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas harmillista tuo kukkaruukun valmistuksen loppuminen. Kuulostaa tosi näppärältä kapistukselta, ja mäkin olisin voinut haluta tuommoisen. No nyt on myöhäistä!

      Tuo Arlan voi oli tosi hyvää, ja harmittaa vietävästi, että sitä ei enää saa. Nyt suomalaisista ruokakaupoista saa enää yhtä gheetä, mutta se on kovassa muodossa, ja sitten ainakin Cittarissa on jotain luomugheetä, mutta se on niin törkeän hintaista, että en osta sitä ihan periaatteesta. Olikin pakko ostaa gheetä Indian Marketista, vaikka olenkin vähän epäluuloinen intialaista gheetä kohtaan (varmaan ihan syyttä suotta).

      Ai sielläkin on paljon ruokakeräilijöitä! Taitaa olla vähän sama juttu sitten joka puolella maailmaa. Ennen koronaa keräilijöitä näki täälläkin tosi harvoin, mutta nyt tuntuu joskus, että keräilijöitä on enemmän kuin asiakkaita.

      Poista
  7. Huomenta
    Ihan mahtava postaus, kiitos :)
    Mervi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenta, Mervi! Tosi kiva kuulla, että tykkäsit. :-) Mukavaa päivää!

      Poista
  8. kaikki muut ärsytykset ymmärrän, mutta en Boris Johnsonin tukkaa. Se on aika hurmaava omalla pörheällä tavallaan :)

    Erityisesti jaan ärtymykset lempituotteiden valmistuksen lopettamisesta (esim. tällä hetkellä käytössä oleva shampoo taisi juuri loppua, ainakin niistä kaupoista joissa käyn, ja lempidödö myös. Mikä erityisesti ärsyttää hajuherkkää ihmistä, kun alkaa itse tuoksua väärälle), uimareista ja avoimista suhteista.
    Sanastopuolella ärsyttää juuriKIN. Grr.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan tuon tukka-asian ajatella tosiaan noinkin. :-) On ainakin persoonallinen malli! Ei tule ihan heti samanlaista vastaan...

      Lempidödön loppuminen kuulostaa pelottavalta! Uudessa dödössä kun on aina ensin se testailuvaihe, että haisenko hieltä vai en (esim. salilla). Pitäisköhän lähteä heti hamstraamaan lempparidödöä parikymmentä kappaletta, jos sitä ei vaikka enää kohta saakaan. :-D

      Juurikin ärsyttää minuakin! EnääN ärsyttää myös. Sanastopuolelta löytyisi varmasti paljon muutakin, mikä ärsyttää, mutta nuo tulivat nyt ekoina mieleen.

      Kiitos kommentistasi! <3

      Poista
  9. Meni vähän aikaa ennnenkuin tajusin mikä on keräilijä. Noita roskien jättäjiä on varmaan kaikkialla paitsi Singaporessa. Meillä ihmiset ei tajua, että pahvilaatikot kannattais taitella pienemmäksi ennenkuin tunkee niitä roskikseen/paperinkeräykseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu nuo keräilijät tosiaan keräävät netin kautta tehtyjen ruokatilausten tavaroita kärryssä näkyviin pahvilaatikoihin. Joskus keräilijöillä saattaa olla kärryssä kymmenenkin pahvilaatikkoa, ja ihmettelen, miten heillä ei mene tilaukset sekaisin.

      Monesti täälläkin näkee pahvilaatikoita, joita ei ole viitsitty lytistää, ja luulen, että täällä on kyse ihan suoranaisesta laiskuudesta. Röörihän on vielä astetta vaateliaampi järjestelmä, kun pahvilaatikot pitäisi myös repiä pieniksi paloiksi, jotta ne mahtuisivat luukusta sisään eivätkä tukkisi järjestelmää.

      Ja jäteidiootit taitavat olla tosiaan ihan yleismaailmallinen ilmiö. Jostakin syystä tulee mieleen ekana Intia. :-D

      Poista
  10. Ah, ärsytyslistat on kivoja! Joskus on hyvä tuuletella oikein kunnolla ja blogi on hyvä paikka sellaiseen. :D

    Samastun heti ensimmäiseen ärsytykseesi, tosin omalla kohdalla yleensä poistuu jokin kasvovoide tai vastaava. Että ottaa päähän kun on löytänyt suuren työn ja etsimisen kautta iholle sopivan voiteen ja sitten se katoaa markkinoilta tai sen koostumusta muutetaan siten, ettei se enää sovikaan. Eniten ottaa päähän se, että kasvovoiteet lähes poikkeuksetta hajustetaan: en todellakaan tunge naamaani mitään hajukamaa – enhän ruiskuta parfyymiakaan naamatauluun!

    Tästä päästäänkin hajusteisiin. Minusta mielipiteesi niistä on hyvin “suomalainen” eli halutaan hajut pois ja vähintään puolet suomalaisista tuntuu olevan hajusteyliherkkiä. :D Tämä minun mielipiteeni ei nyt taida olla kovin suosittu, veikkaan. :D Itse käytän parfyymia, mutta pyrin käyttämään sitä siten kuin kuuluu eli tuoksuu vain siinä iholla eli sen huomaa, jos tulee ihan liki – ei siis pitäisi jäädä aromivanaa jälkeen. Minua ei tosin hajusteet haittaa, jos on hyvä haju (subjektiivinen kokemus). Tietenkin liika on liikaa. Brittilään ei kannata hajuherkkien tulla, sillä täällä tuoksuvat naisten lisäksi miehet ja monesti jopa voimakkaammin (eikä kyseessä siis ole nyt hiki tai pesemättömyys). :D

    Täällä myydään kaupassa sellaisia harsokestopusseja rehuille. Eräässä kaupassa ei enää mitään muovijätettä edes ole tarjolla eli jos ostaa irtorehua, niin pitää olla oma pussi. Kaupassa myytävät kestohedelmäpussit ainakin täällä ovat tosi kevyitä ja hyviä (ja edullisia, muistaakseni 20 penceä maksaa sellainen harsopussi).

    Boris Johnson tekee valtavan työn saadakseen pehkonsa näyttämään tuolta. Se kuuluu hänen imagoonsa, jolla hän yrittää peitellä etuoikeutettua kermapersetaustaansa. :D

    Mutta ihana postaus, josta riittäisi kommentoitavaa vaikka novellin verran, mutta jos nyt jätän tähän. Paitsi että ne keräilijät ärsyttävät minuakin, vaikka toki työtään tekevät. Silti he tukkivat hyllyt eivätkä edes väistä, mikä nyt ottaa erityisesti päähän kun pitäisi yrittää niitä etäisyyksiä pidellä. :P

    Ai niin ja sitten meinasin pyörtyä tuohon tietoon, että on mennyt kanaa vihannespussiin. Minulle ei viiden euron lahjus riittäisi enää siinä vaiheessa. Melkein tarttis miljoonan korvaukseksi järkytyksestä ja mielipahasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, blogiin on hyvä tunkea kaikenlaista. ;-D

      Ihonhoitotuotteissa (ja meikeissä) harmittaa kyllä ihan erityisen paljon, jos tuttu tuote katoaa. Tästä tuli muuten mieleen sellainenkin ärsyttävä juttu, että miksi tuotteiden ulkoasua pitää aina muuttaa. Ärsyttää kun etsii ja etsii sitä tuttua tuotetta hyllystä, mutta ei vain löydä. Ja sitten pitkän haahuilun jälkeen tajuaa, että onhan sitä hyllyssä, mutta paketin ulkoasu on muuttunut. Ehkä tuotteitakin muutetaan siinä samalla kuin pakkauksiakin...

      Minäkään en tykkää ainakaan kovin voimakkaasti tuoksuvista voiteista yms. Kookoksen ja vaniljan haju ovat minusta suorastaan kammottavia, ja melkein lerva lentää, jos joudun haistelemaan niitä.

      Ei minuakaan haittaa tuollaiset hajusteet, jotka tuoksuvat vain kevyesti ja läheltä tuoksuteltuina. Ei ole muutenkaan tapana nuuskia ihmisiä. ;-D Mutta voimakkaat hajut ovatkin sitten toinen juttu. Esim. meidän talossa jotkut käyttävät niin voimakkaita tuoksuja, että haju jää leijumaan hissiin. Ällöttää mennä hissiin, jos vastassa on hirveä parfyymin lemahdus. Tosin ei toisten pieruja tai hikeä ole yhtään sen mukavampi haistella (kummastakin on kokemusta). :-D Etelä-Amerikassa käytettiin muuten myös ihan järkyttävän voimakkaita parfyymeja.

      Hetkinen, mäkin olen tainnut nähdä tuollaisia harsopusseja Prismassa tai jossain muualla. Pitäisköhän kokeilla sellaisia? Säilyisiköhän rehut niissä paremmin kuin muovipusseissa? Muovipussithan keräävät usein kosteutta sisälleen...

      Jaahas, vai Boriksen tukkamalli onkin hänen omien kätösiensä tuotosta. No nyt laski kyllä pisteet. :-D

      Mäkin mietin tuota vihannespussiin eksynyttä kanaa, että jollekulle tuommoinen virhe saattaisi olla ihan kamala juttu. Olen ostanut samoja vihanneksia ennenkin, ja tavasin pussin kyljestä tuoteselostetta vaikka kuinka monta kertaa, että ei täällä ennen ole tuommoisia paloja ollut. Vihannekset jäivät minultakin syömättä, kun en tiennyt varmasti, mitä palaset olivat. Hyi hitto; nehän ois saattaneet olla vaikka mitä (nyt lähti mielikuvitus laukalle). Viiden euron lahjakortti oli minustakin ihan naurettava, mutta parempi tietysti sekin kuin ei mitään.

      Kiva, jos tykkäsit mun valituksista. <3

      Poista
  11. Hahaa, samaistun moneen. Boriksen hiuksista sen verran, että herra itse tahallaan sekoittaa niitä ettei olisi liian siloiteltu lookki. Uskomaton mies..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaahas, katsonkin sitten herran pehkoa tästä lähtien toisin silmin. Että kuinka hyvin se on tänään sotkettu. ;-D

      Kiva, että löytyi tuttuja ärsytyksen aiheita! :-)

      Poista
  12. Boris Johnsonin tukkaa pitää sen verran kommentoida, että keväällä kun ko. pääministerin isä karkasi matkustuskiellosta välittämättä eteläiseen Eurooppaan (ehkä Kreikkaan? En muista!) ja hänen kuvansa vilahti uutislähetyksessä niin kävi kyllä selväksi että tukkatyyli on perinnöllistä laatua! Geenejään ei voi valita, mutta kyllä minuakin mietityttää että eikö pääministerin tukkaa voisi edes joskus puunata ihmismäiseksi?

    Irtokäsipyyhkeet kuulosti ensin aika pelottavalta mutta tajusin sitten kyllä.ettei niissä mitään irtokäsiä ole.

    Ärsyttävyydessä minun ykkönen on myös tuo roskia vaikka minne roudaavat. Meillä on kierrätyspiste tuossa 50m.päässä ja sieltä.löytyy vaikka mitä, mm. sohvia, tiskipöytiä, rikkinäisiä pulkkia ja Ihan Kaikkea. Ja sitten joku (kaupunki?) ne siivoaa. Saisivat itse viedä romunsa Sortti-asemalle ja maksaa pienen kierrätysmaksun, mokomatkin vapaamatkustajia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, vai on tämä oikein sukuvika. Tuossa edellä jo tulikin mahdollinen selitys sille, miksi Boriksen tukka on sellainen kuin on. Kuuluu ilmeisesti hänen imagoonsa!

      Ilmaisinpas tuon käsipyyhepaperiasian hullusti, mutta hyvä jos kumminkin ymmärsit loppujen lopuksi, mitä tarkoitin. :-) Tarkoitin siis niitä sellaisia käsipyyhepapereita, joita otetaan seinätelineestä aina yksi kerrallaan. Hitto kun olen huono selittämään. Paperin mukana tulevat irtokädet olisi kyllä aika heviä kamaa. :-D Minä muuten tarvitsisin niitä papereita jalkojen pyyhkimiseen, kun en viitsisi pyyhkiä jalkoja pyyhkeeseen. Paras olisi tietysi käyttää uimahallissa jotain lipokkaita, mutta kun en jaksa roudata niitä mukana.

      Älä muuta sanoa. Jos kerran ihmiset saavat tuotua sohvat yms. tienvarsien kierrätyspaikoille, niin kyllä he saavat kuljetettua ne Sortti-asemallekin. Törkeää säästää se parikymppiä ja jättää roinansa minne sattuu.

      Poista
  13. Kannatan kestopusseja hedelmille ja vihanneksille! Tytär ompeli ikivanhoista, jo aikaa sitten varastolaatikkoon siirretyistä valoverhoista kymmenkunta kestopussia, keveitä ja käteviä. Ne ovat aina ostoskassissa valmiina, välillä vain käytän pesukoneessa 60 asteen pesussa. Kaupassa käynnin jälkeen siirrän vihannekset jääkaappiin eräästä kioskista saatuihin läpinäkyviin irtokarkkilaatikoihin, joissa vihannekset säilyvät hyvinä pitkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvistä ideoista! En ole koskaan aiemmin ajatellut, että kauppaan voisi mennä omien pussien kanssa, mutta ovathan ne kaupasta ostettavat harsopussitkin tietysti kestopusseja eivätkä mitään kertakäyttötavaraa.

      Harmittaa, kun mullakin olisi ollut tuollainen valoverho, mutta heitin sen muutossa menemään. Siitä olisi tosiaan saanut näppärästi tehtyä kestopusseja!

      Mukavaa viikonloppua! :-)

      Poista
  14. Uimahalli on mulle pahin ärsytyspaikka, mm kun en aina viitsi kastella hiuksia mutta kyllä aina joku polskuttelija ne lopuksi kastelee!! Ja kävelytien rinnakkain kävelijät :/
    Ärsytysaiheesta voi kyllä ihan kirjottaa kirjan :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uimahalli on mullekin sellainen paikka, jossa ärsyttää kaikkein eniten. :-D Viime käynnillä muistin useammankin asian, jotka olivat unohtuneet tuosta listasta.

      Ärsytyksen aiheista saisi hyvinkin kirjoitettua kirjan. ;-)

      Mukavaa lauantaita, Ulrika! Toivottavasti mikään ei ärsytä. ;-D

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3