Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Hyvän saa pyytämättäkin

Istun nyt junassa matkalla kohti Itä-Suomea. Minun oli tarkoitus matkustaa Itä-Suomeen autolla, mutta auton kanssa ilmeni ongelma, jollaista en olisi kuuna päivänä osannut ennakolta arvata. Olin kyllä miettinyt, että auto ei lähde välttämättä käyntiin, kun se oli seissyt niin pitkän aikaa pakkasessa. En kuitenkaan ehtinyt edes kokeilla auton käynnistämistä, sillä huomasin jo sitä ennen varsin mielenkiintoisen ongelman: auton rengas oli jäätynyt kiinni maahan.

Siinä on ja pysyy.

Näköjään tällainenkin on mahdollista.

Yritin irrottaa rengasta kaatamalla ämpärillä kuumaa vettä renkaan viereen, mutta jäätä oli niin paljon ja se oli niin paksua, ettei jää siitä mihinkään sulanut. Rengas oli menettänyt myös muotoaan ja mennyt aika littanaksi. Vaikka saisin renkaan irtikin, en voisi lähteä ajamaan tuollaisella renkaalla ainakaan pitkää matkaa. Ei siis auttanut muu kuin jättää auto parkkipaikalle ja jäädä odottelemaan kevään tuloa. Sitten kun jää olisi sulanut, katsoisin uudestaan, miltä tilanne näyttää. Jos rengas näyttää siltä, että sillä ei pääse edes rengasliikkeeseen asti, täytyy yrittää vaihtaa vararengas tilalle (oletettavasti meillä on sellainen?). Jos en saa itse vaihdettua rengasta, täytyy varmaan tilata joku Puuha-Pete rassaushommiin. Kai niitä on sellaisiakin palveluja.

Nyt voinkin sitten kertoa kaikille, että Suomessa on niin kylmä, että autotkin jäätyvät maahan kiinni.

Automatka muuttui siis junamatkaksi, mikä ei ollut loppujen lopuksi hullumpi juttu ollenkaan. Minulla sattui nimittäin olemaan täksi päiväksi junalippukin valmiina. Minulla oli tammikuussa ollut tarkoitus mennä Itä-Suomeen junalla, ja olin ostanut jo junalipunkin. Sitten mukavuudenhalu kuitenkin voitti ja menin autolla. Siirsin lipun ajankohtaa ja heitin VR:n miehelle puhelimessa lonkalta jonkin hyvältä kuulostavan päivämäärän, joka oli 28.3. Tämäpä sattuikin sopivasti.

Maisemia Itämeren yltä:


Vuosaari. Etualalla näkyvä punainen laatikko on kauppakeskus Easton Itäkeskuksessa.

Kotimatka Suomeen sujui yleisesti ottaen hyvin, vaikka koneenvaihtoni Frankfurtissa olikin oikea pohjanoteeraus. Sekoilin eri lähtöhallien kanssa pahasti, ja tulin ajelleeksi junalla ja käveltyäni varmasti useamman kilometrin. Onneksi oikea lähtöportti löytyi kuitenkin lopulta.

Miksiköhän mulle tulee tästä kuvasta mieleen ihan iilimato?





Sao Paulon ja Frankfurtin välisellä osuudella kuulin, kun lentoemäntä tiedusteli takanani istuneelta kiinalaisen näköiseltä mieheltä, oliko hän nimeltään Satu Sejase. Kun ilmoitin, että kyseinen henkilö olin minä, lentoemäntä kysyi, oliko minulla syntymäpäivä. Kun selvisi, että synttärit olivat olleet edellispäivänä, lentoemäntä kysyi, haluaisinko syntymäpäiväni kunniaksi samppanjaa tai jotakin. Samppajalasin lisäksi lentoemäntä toi lautasliinaan kirjoittamansa onnittelutervehdyksen. 😀


Tuollainen ele ilahdutti kyllä aivan valtavasti. (Täytyy tosin sanoa, että matkustin business-luokassa. Turistiluokassa matkustavan synttäreitä ei ehkä noteerattaisi mitenkään?)

Tänään on ukkelin siskon syntymäpäivä, ja mietin pitkään, uskaltaisinko laittaa hänelle onnitteluja WhatsAppiin, ettei se yksi mies taas revi pelihousujaan. Lopulta päätin kuitenkin laittaa ihan tavallisen synttärionnittelun, mutta en malttanut olla lisäämättä sulkuihin pahoitteluja huumoriveikolle, kun minulla ei ollut enempää mielikuvitusta. 😆

Nalle kiittää saamastaan myötätunnosta ja istuu tuossa vieressä matkalla tapaamaan parasta kaveriaan Enskaa. Ilmassa on odotuksen tuntua!


Ihmettelin eilen suuresti, kun valoa tuntui riittävän niin pitkälle iltaan. Hämmästyinkin googlettaessani auringonlaskun ajankohtaa Helsingissä: 19.52! Päivä on pidentynyt kyllä hurjasti tammikuun lopun jälkeen.

Pitää vielä kertoa, että kelmutin viimeksi Boliviaan lähtiessäni vessanpönttömme, kun meillähän oli edellisen poissaolon aikana kadonneet vedet pöntöstä, ja huushollissa oli aivan kammottava haju. Sain eräältä lukijalta neuvon laittaa vessanpöntön päälle tiiviisti muovikelmua, ja kokeilin sitä. Täytyy nyt kiittää aivan erinomaisesta neuvosta, sillä tällä kertaa pöntössä oli edelleen vettä, vaikka olin poissa kauemmin kuin edellisellä kerralla, ja hajuakin oli vain ihan vähän. Onneksi on neuvokkaita ja avuliaita lukijoita. 😊

26 kommenttia:

  1. He he! Ainakin täällä Hollannissa kaikki uskoisivat ihan pokkana tuon, että on ihan tavallista että Suomessa autot jäätyvät aina maahan kiinni talvella.
    Kiva tuo samppanja-ylläri koneessa. Minä sain Pekingissä hotellihuoneeseen mansikkakaun synttäripäivänäni. Se oli sellainen kiinalainen kreemi-täytekakkuviritys, mutta hauska yllätys silti.
    Iloista matkatunnelmaa Sinulle ja Nallelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Matka on sujunut muuten hyvin, mutta tulinpa ottaneeksi paikan läheltä vessaa. Ai mitkä aromit sieltä välillä pöllähtääkin.

      Täytekakku hotellihuoneeseen kuulostaa tosi kivalta yllätykseltä! Ei sen niin väliä, vaikka kakku ei olisikaan maailman parasta; ajatus on tärkein. :-)

      Poista
  2. Kylla nauratti tuo auton jaatyminen!!! Kestaa varmaan tovin viela ennen kuin irtoaa, sen verran olen Suomen saaennustuksia seurannut.
    Eipa vie varkaat ainakaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkäkyntiset vetävät auton kanssa tosiaan vesiperän. :-D Että jotain hyvää tässäkin on.

      Poista
  3. Täällä on ollut kyllä semmoinen jääkausi sun poissaollessa, että kaikki on näköjään mahdollista. (Meillä jäätyi kodin vara-avain paikkaan, josta en saanut sitä irti, kun en voinut hakea sisältä kuumaa vettäkään, kun ei ollut sitä avainta, jolla olisin sinne päässyt...). Kevättä siis todellakin odotellaan.

    Sulla tuskin tuntuu yksi pieni kesäaikaan siirtyminen yhtään miltään kaiken matkustelun ja aikaerojen jälkeen, mutta mulla on taas jokavuotisia vaikeuksia päästä aamulla ylös tuntia aiemmin kuin yleensä. Etenkin, kun kesäaikaan siirtymisen jälkeen aamuisin on pimeämpää. En kertakaikkiaan näe mitään järkeä moisessa, mutta niin monena muonna olen jo kirjoittanut nimeni kansalaisaddressiin, jossa vaaditaan kesäajasta luopumista, että enää en sitä tee, koska ei näytä hyödyttävän yhtään mitään.

    Iloista Itä-Suomen reissua ja olipahan melkoinen munkki, että sattui lippukin oikealle päivälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei. Johan oli epäonnea matkassa! Toivottavasti pääsit kuitenkin pian sisälle lämmittelemään!

      Kyllä se tuntikin on joskus iso asia, varsinkin jos on herkkä nukkuja, kuten sinä. Minulla on unirytmit niin sekaisin, että se ei oikeastaan enää haittaakaan. Enpä muuten tiennyt, että on tuommoinen kansalaisadressikin. Minäkin olisin voinut kirjoittaa sellaiseen nimeni, vaikka mitä väliä sillä tosiaan loppujen lopuksi on, jos mitään muutosta ei kuitenkaan tapahdu.

      Kiitos! Kävin tänään jo jäällä hiihtämässäkin, eikä se ollutkaan enää yhtä kauhea kokemus kuin viimeksi. ;-)

      Poista
  4. Enpä ole ennen kuullut, että auton rengas jäätyy, mutta eihän meillä täällä niin kylmä olekaan. Kaikkea sitä sattuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut minäkään kuullut moisesta, mutta kerta se on ensimmäinenkin!

      Poista
  5. Se kelmu täytyy sitten muistaa ottaa pois, ennen tarpeille istahtamista...
    T. Marsa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio. ;-) Koska minulla on tapana rynnätä reissuilta palatessani melkein ensimmäiseksi suoraan vessaan, teinkin nyt sillä tavalla, että jätin sen kelmupaketin vessanpöntön kannen päälle muistuttamaan itseäni siitä, että pönttö on kelmutettu. :-)

      Poista
  6. No huh, tuollaista en ole ennen nähnyt vaikka muistissa on monta kylmää talvea Helsingissä. Mutta junalla on kiva matkustaa:)
    Kiva kuulla että pääsit hyvin perille, vaikka Frankfurtissa oli sekavaa, inhoan Frankfurtin lentokenttää...
    Kiitos vinkistä, tuo pitääkin muistaa jos menen jonnekin pidemmäksi aikaa:) Mukavaa hetkiä Suomessa Satu, ja toivottavasti ei ole liian kylmää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt täytyy kyllä tunnustaa, että junalla oli yllättävän kiva matkustaa. :-) Autolla kaikki aika menee ajamiseen, mutta junalla matkustaessa voi tehdä samalla jotakin hyödyllistä - kuten kirjoittaa blogipostauksen. :-D

      Minäkin inhosin aiemmin Frankfurtin kenttää, ja nyt se vanha inho on alkanut taas herätä. On kertynyt sen verran epäonnisia kokemuksia Frankfurtin kentältä viime aikoina.

      Kiitos, Jael, toivotuksista. Öisin on kylmää, mutta päivisin lämpötilat tuntuvat olevan jo ihan siedettävissä lukemissa. Aurinko lämmittää jo. Täällä Itä-Suomessa on kyllä niin kamalasti lunta, että ovatkohan lumet sulaneet juhannukseen mennessäkään.

      Poista
  7. Joo, on Suomessa kylmä! Koin sen itse helmikuussa mökillä, kun paskaputkikin jäätyi. Vuorokauden verran sai asioida ulkohuussissa parinkymmenen asteen pakkasessa. Karaisi kivasti :D Tuo rengasjuttu on kyllä ihan omaa luokkaansa, jotenkin niin "uskomantonta mutta totta" -kamaa :D Mieletön munkki sinulla kävi kyllä junalipun kanssa, että jotain hyvää kuitenkin.

    Olen lukenut aiemmatkin postauksesi ja tuo synttäritekstairijuttu niin naurattaa. Onneksi kuitenkin kehtasit onnitella, vaikkakin mielikuvitusköyhästi :D :D Ja onnea sinulle tälleen jälkijunassa tosi mielikuvituksettomasti myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkohuussissa asiointi parinkymmenen asteen pakkasessa on kyllä jo todellista extremeä! Mulla menee suoli tukkoon jo pelkästä ajatuksestakin. :-D

      Ihmettelen itsekin, millainen tuuri minulla kävi tuon matkalipun kanssa. Minunhan piti alun perin palata Boliviasta jo paljon aiemmin, ja sitten paljon myöhemmin, mutta paluupäivä muuttui lopulta 26:nneksi ihan siitä syystä, että muille päiville ei ollut enää lippuja. Varsinaista sattuman kauppaa siis.

      Heh, synttäritekstariepisodi sai tänään jatkoa. :-D Pitää ehkä kirjoitella siitä taas seuraavassa postauksessa. :-)

      Kiitos! <3

      Poista
  8. Apua , auto jäätynyt kiinni :)))) siinä hyvä syy miksi myöhästyi töistä :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtaiskohan pomo uskoa? ;-D Tämä kuuluu vähän samaan sarjaan kuin "koira söi mun kotitehtävät".

      Poista
  9. Hyvä että kelmukeino toimi.

    Jalkapumpulla ilmaa auton renkaaseen niin irtoaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kelmukeino toimi tosiaan aivan erinomaisen hyvin. :-)

      Eipä tullut mieleen kokeilla ilman pumppaamista renkaaseen. Täytyypä kokeilla, jos rengas on vielä samassa jamassa, kun palaan kotiin. Kiitos tästä(kin) vinkistä!

      Poista
  10. Paljon Onnea, Satu! ja olipas tarina. Ensimmäisen kerran kuulen, että rengas jäätyy maahan kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ensimmäinen kerta tämä oli minullekin, kun tällaisesta kuulen - ja sattuipa vielä kaiken lisäksi omalle kohdalle. :-)

      Poista
  11. Jestas..no kaikkea sitä, on täällä suomessa sitten tosiaan kylmä:) Olipa ihana ele lentokoneen henkilökunnalta, tuollaiset pienetkin jutut/huomaavaisuudet tuovat suuren ilon:) Kiva kun pääsit turvallisesti perille ja nallukka myös♥ Ihana kun pääsee Enskaa tapaamaan, nallukka onkin melkoinen matkustaja:)♥ Mukavaa reissua teille ja leppoisaa pääsiäisen aikaa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tämä olkoon todiste siitä, että Suomen talvi on ollut todellakin kylmä. ;-)

      En ole koskaan laskenut, kuinka monessa paikassa nalle on käynyt, mutta aika monessa. On Enskakin käynyt esim. Intiassa. :-D

      Mukavaa pääsiäistä sinullekin! <3

      Poista
  12. Voi jääkökkö, minkä oli tehnyt sun autolle. Mutta onneksi oli plan b.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. <3