Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


maanantai 26. maaliskuuta 2018

Ilmojen halki käy lentäjän tie

Tervehdys Santa Cruzin lentokentältä. Istun tässä odottelemassa lentoa Sao Pauloon, joka lähtee noin puolentoista tunnin päästä. Siitä alkaakin sitten taas vuorokauden mittainen matka Suomeen. Pitäkäähän peukkuja, että matka sujuisi tällä kertaa hyvin! Olen kyllä pakannut käsimatkatavarat sitä silmällä pitäen, että joudun viettämään yön Sao Paulossa.

Noin yhdentoista tunnin lento Sao Paulosta Frankfurtiin ei ole oikeasti mitään verrattuna maailman pisimpiin lentoihin. Huvittelimme yhtenä iltana ukkelin kanssa katselemalla videoita, joissa oli listattu muun muassa maailman pisimpiä ja lyhyimpiä lentoja. Ajallisesti mitattuna maailman pisin lento on Los Angelesista Singaporeen, ja se kestää 17 tuntia ja 55 minuuttia. Aikaerojen takia matkustaja saapuu Singaporeen peräti kaksi vuorokautta myöhemmin. Jos taas pisin lento määritellään etäisyyden perusteella, maailman pisin lento on Uuden-Seelannin Aucklandista Dohaan, ja lentomatkaa kertyy yli 9000 mailia.Lyhin lento puolestaan löytyy Skotlannista, ja se kestää huikeat kaksi minuuttia!Tunnen jotain ihmeellistä vetoa tällaisia listoja kohtaan, ja jos jotakuta muutakin sattuvat kiinnostamaan vähän omituiset faktat, kannattaa tutustua esimerkiksi Listopedian videoihin. Sieltä löytyy - ainakin minun mielestäni - kaikkea kiinnostavaa.

Miten olisi esimerkiksi 10 hulluinta Airbnb-majoituspaikkaa?Tai 10 omituisinta myyntiautomaattia?Tai 10 pelottavinta siltaa?Lauantai-iltana havahduin, kun tajusin, että Suomessa siirryttäisiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kesäaikaan. Mitenköhän Boliviassa? Pikainen googletus paljasti, että Boliviassa ei noudateta kesä- ja talviaikoja, vaan täällä eletään ympäri vuoden samassa ajassa. Nyt Suomen ja Bolivian välinen aikaero on siis seitsemän tuntia, kun se ennen oli kuusi tuntia.

Minähän olen jo yhden kesäaikaan siirtymisen tänä vuonna kokenut. Se oli tietenkin juuri silloin, kun sitä olisi kaikkein vähiten kaivannut. Yhdysvalloissa siirrytään kesäaikaan jo maaliskuun toisena sunnuntaina, ja kyseinen sunnuntai oli juuri se päivä, kun meidän piti lähteä kuuden aikaan aamulla ukkelin siskon luota JFK:n lentokentälle. Unet, joista oli ollut muutenkin puutetta, lyhenivät kivasti vielä tunnilla.

Synttäreitäkin tuli juhlittua eilen. Jotkut lopettavat synttäreiden juhlimisen tullessaan johonkin tiettyyn ikään, mutta minä meinaan juhlia synttäreitäni niin kauan kuin henki vain pihisee. Elämässä ei ole koskaan liikaa juhlan aihetta! Toki juhlimistavat ovat näin aikuisena hieman erilaiset kuin joskus viisivuotiaana. Olisikin aika pelottavaa, jos niin ei olisi. Herkut maistuvat kuitenkin aikuisiälläkin.


Kävimme herkuttelemassa suosikkijäätelöpaikassani, josta saa ihan hullunhyviä (ja isoja!) jäätelöannoksia. Söin viimeksi saman annoksen kuin nytkin, ja minusta annos oli edellisellä kerralla isompi kuin nyt. Ovatkohan, ryökäleet, pienentäneet annosten kokoa? Viimeksi teki melkein tiukkaa saada annos kokonaan alas, mutta kyllä se kumminkin lopulta upposi. Kun päivittelin tarjoilijalle annoksen isoa kokoa, tarjoilija totesi, että annos oli ollut suorastaan valtava. Siitä piti melkein jo vetää taas herneet nenään: ei syömäni annos nyt sentään mikään valtava ollut ollut.


Perheen WhatsApp-ryhmässä on tapana toivotella hyvää syntymäpäivää aina kulloinkin synttäreitään viettävälle, ja nyt oli siis minun vuoroni. WhatsApp lauloi siis koko päivän, kun jokainen toivotteli vuorollaan hyvää syntymäpäivää. Äskettäin naitetun miehen vanhemmilta ei kuitenkaan kuulunut mitään, joten ukkeli päätti tiedustella kautta rantain (ilman että sanoi minulle mitään), oltiinko siellä vielä häähumussa.

Tässä huumoriveikon vastaus:


😃.

Bongasin korukaupassa mielenkiintoisen pikkupurnukan, jossa oli pieniä kiviä ja jonka mainostettiin sisältävän pullotettua energiaa. Kiinnostuin asiasta niin, että piti tiedustella myyjältä, mistä oikein oli kyse.


Myyjä kertoi, että jotkut uskovat värien parantavaan voimaan, minkä toki jo tiesinkin. En ollut kuitenkaan tiennyt, että väriterapia (tai kromoterapia) ja kivet voisivat liittyä jotenkin toisiinsa. Koska Bolivian ametisti (ns. Bolivianita) sisältää monia eri sävyjä, Bolivian ametistin uskotaan myös auttavan monenlaisiin vaivoihin. Sen sanotaan muun muassa lisäävän älykkyyttä, rohkeutta, itsearvostusta ja luovuutta sekä vähentävän ahdistusta, pelkoa ja aggressiivisuutta. Koska mikään noista ominaisuuksista ei olisi pahitteeksi, meinaan tehdä pullosta onnenamuletin, jota pidän kaulassa aina. Ensin pitää vain löytää sopiva ketju.

Nyt pitää ehkä lähteä tutkiskelemaan, löytäisinkö jotakin syötävää. Nallella oli muuten taas tuskaiset paikat lentoaseman huumetarkastuksessa, kun vieras setä puristeli nallea varsin kovakouraisesti. Tämä on jo toinen kerta, kun nalle joutuu Santa Cruzin kentällä erityissyynniin. Viime kerralla setä oli sentään vähän hellempi, kun hän vain vähän likisteli nallea itseään vasten.

Jokohan ne pakkaset ovat siellä Suomessa ohitse, vai vieläkö ne jatkuvat? Täytyykin katsoa säätiedotusta, kerkeänkö minäkin vielä "nauttimaan" oikein kunnon talvesta.

Heipat!

30 kommenttia:

 1. Toivottavasti lennot sujuvat jouhevasti ja pääset nautiskelemaan ihanista kevätkeleistä. Just katselin yhden säätiedotuksen, jonka otsikko oli tyyliin: "Ensi viikonlopun jälkeen voi sanoa, että talvi oli sitten siinä."

  Toki synttäreitä kuuluu aina juhlistaa, ei se iästä ole kiinni. Vaan nyt iski pikkupaineet, miten sua onnitella; en mä kyllä tosta ylläolevasta viestistä osaa paremmaks pistää. Tyydyn siis toteamaan, että toivottavasti ensimmäisen päivänvalon näkemisesi vuosipäivä oli täynnä iloa ja hymyjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo säätiedotus kuulostaa kyllä varsin lupaavalta. Vaikka toisaalta pakkohan sen talvenkin on joskus loppua. :-)

   Kiitos mukavista onnitteluistasi. <3 Vuoden ensimmäisestä päivästä löytyi sekä iloa että hymyjä.

   Minä olen asiasta vähän eri mieltä kuin tuo huumoriherra, sillä minä ainakin ilahdun valtavasti ns. tavallisista synttärionnitteluistakin. Pääasia on, että toinen muistaa.

   Poista
 2. Ensinnäkin synttärionnea! Ihanan näköinen jäätelöannos ja apua jos ne on menneet penentämään tuota kokoa, murr.

  Ihanaa reissua hei ja minä olen sitä mieltä että olis ihana jos pysyttäisiin siinä samassa ajassa, eikä vaiheltaisi kesä ja talviaikoja. Menee rytmit suotta sekaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluistasi ja kommentistasi, Souliina S.! :-)

   Tuo jäätelöannos jätti vähän hämmentyneeksi, sillä viimeksi annoksesta tuli niin hirveä ähky, että koko loppupäivänä ei tarvinnut syödä enää mitään. Nyt olisi mahtunut vielä toinenkin mokoma. :-D Ehkä muutos onkin tapahtunut syöjässä eikä annoksessa?

   Olen ihan ehdottomasti samaa mieltä, että oli parempi, jos ympäri vuoden olisi sama aika. En ole koskaan ymmärtänyt, mitä järkeä ajan vekslaamisessa edestakaisin on.

   Poista
 3. Paljon onnea Satu synttäreittesi johdosta:) Ja hyvää matkaa Suomeen. Täälläkin siirryttiin kesäaikaan, päivää Suomea aikaisemmin, ja sama aika kuin SUomessa edelleenkin siis;D
  Ooh que helado, hurjan hyvän näköinen jätskiannos:)
  Onko nyt kokonaan paluu SUomeen vai palaatteko vielä Santa Cruziin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jael! Mielenkiintoista, että siellä siirrytään kesäaikaan päivää ennen Suomea, vaikka melkein kumminkin samaan aikaan. Tuotakaan en ole muuten tajunnut, että miksi kesä- ja talviajat vaihtelevat maittain. Mutta kai siinäkin jokin logiikka on?

   Kyllä tässä olisi vielä tarkoitus palata Santa Cruziin, joten tämä ei ole mikään lopullinen paluu Suomeen. Jäi siellä viisumiasiatkin kesken. :-)

   Poista
 4. Kun ennen inhosin pitkiä lentoja ja sitten pienten lasten kanssa suorastaan kammosin niitä niin nyt yhtäkkiä tekisi oikein mieli lähteä tuollaiselle maailman pisimmälle yli 17 tunnin lentomatkalle! Olen tässä parin viimeisen lomareissun yhteydessä huomannut mikä onni onkaan istua ja katsoa elokuvia ja sarjoja rauhassa kuulokkeet korvilla kun ruoka tarjoillaan sopivin väliajoin kätevästi suoraan eteen. Lapsetkin viihtyvät omat kuulokkeet korvillaan. Oi sitä onnea :)

  Toivottavasti sun lentosi sujuvat oikein mallikkaasti. Ja paljon onnea synttärien johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se mieli muuttuu. :-) Onhan se toisaalta helppoa, kun lennoilla ei tarvitse huolehtia itse mistään. Muusta kuin siitä, että on ruoka-aikaan hereillä!

   Kiitos onnitteluista! Matka meni kokonaisuutena hyvin, vaikka pieniä kommelluksia kuuluu tietysti matkustamiseen aina. :-)

   Poista
 5. Syntymäpäiväterveiset myös täältä. Nuo whatsapp viestit - hmm. vähän erikoista huumoria, mutta olen edelleen otettu isosta perheestäsi. Meidän perhe on pikkuhiljaa siirtymässä whatsappiin ja täytyy vielä olla tarkkana, mitä saa postata ja mitä ei....ja tämä ihan suomalaisessa perheessä. Synttäreitä kannattaa juhlia niin kauan kuin voi ! Ja tsemppiä lentomatkailuun. Tulin viikolla Tukholma-Chicago välin ja jo 9 tuntia 15 min hermostutti minua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon miehen huumori on minunkin makuuni vähän erikoista, enkä ole vieläkään oikein tottunut siihen. Edelleen pitää monesti miettiä, että onko tämä nyt huumoria vai ei.

   Se on kyllä totta, että whatsapp-ryhmissä pitää olla tarkkana, mitä sinne kirjoittelee. Sanoja on muutenkin niin helppo tulkita väärin, kun ei ole ilmeitä ja eleitä tukemassa viestiä. On tullut vedettyä monesti herneet nenään, kun olen tulkinnut toisen viestin väärin. :-D

   Poista
 6. Oih, huolestuin heti Nallen kohtelusta vieraan sedän hyppysissä. Se ei ole yhtään mukavaa. Toivottavasti Nalle on toipunut hyvin tilanteesta. Meillä asuvat kollegat lähettävät tassukaupalla sympatiaa. Kuten minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nallen kohtelu ei ollut todellakaan mukavaa! Mies painoi Nallea pöytää vasten oikein voimalla, ja minun teki mieli kiljua miehelle, että lopeta! Että olisko kiva, jos itseäsi rusikoitaisiin tuolla lailla?!

   Kiitos karvaisten kollegojen sympatiasta. Nalle alkaa olla pikkuhiljaa toipunut matkasta. Matkan karmeudet unohtuvat varmasti viimeistään tänään, kun hän tapaa Enskan. :-)

   Poista
  2. Ei kannata liikaa vauhkoontua, muuten ne hakee veitsen ja tutkii oikeesti mitä sen sisällä on! ;)
   T. Marsa

   Poista
  3. On muuten käynyt minunkin mielessäni! Että parempi vain yrittää pitää mölyt mahassaan, etteivät tarkastajien epäilykset herää toden teolla.

   Poista
 7. Ai joo, unohtui: Nallet (ja minä) onnittelemme tietenkin myös!

  VastaaPoista
 8. Ihan vaan proosallisesti: Synttärionnea Satu! Juhlia pitää ehdottomasti, vaikka ei perinteisiä kakkuja kynttilöitä enää tarvisisikaan.
  Toivottavasti lentomatkasi sujuu turvallisesti ja Suomi näyttää taas parhaat puolensa. Kerro sitten, miltä siellä kotimaassa näyttää; mekin tulemme taas huhtikuussa viikon mittaiselle pyörähdykselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena! Synttärikakkua ilmankin tosiaan pärjää, vaikka olishan se toisaalta kiva. Harmillista vain on, että kakussa on niin hirveä syöminen, että eihän sitä jaksa erkkikään.

   Minä lupaan raportoida kotimaan tapahtumista. Ja tervetuloa teillekin Suoomeen!

   Poista
 9. Paljon onnea ! Mäki vietän synttäreitä ja lapset tietää että odotan lahjoja , tai oikeestaan olen "opettanut" heitä että kyllä äiditkin haluaa lahjoja 😎
  Kivan yksinkertainen kalusto tuola jätskibaarissa . Vähä mä nauroin kun kerroit mitä nallelle tapahtui ......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ulrika! :-) En minäkään panisi lahjoja yhtään pahitteekseni. Vaikka näin aikuisena pitäisi kai teeskennellä, että ei välitä lahjoista. ;-)

   Nalle oli kyllä hirmuisen järkyttynyt lentokentän tapahtumista. Mutta ilmeisesti nalle on varsin potentiaalinen paikka salakuljettaa huumeita, kun noin pitää tutkia. Että terveisiä vaan Siltsulle, että oletkos kokeillut tätä. :-D

   Poista
 10. Myöhästyneet onnittelut ja kiitos kivoista postauksista. Mukavia suomiaikoja :)

  VastaaPoista
 11. Ihan mahtava huumori tällä huumoriveikolla, voin samaistua. :D
  En itsekään yleensä onnittele imisiä, joilla Facebook auliisti kertoo olevan syntymäpäivän tai joku aloittaa onnittelun Whatsapissa. Onnittelen kyllä lähimpiä ystäviä ja sukulaisia, jos satun muistamaan heidän merkkipäivänsä. Johtunee siitä, etten itsekään pidä siitä että puolituntemattomat onnittelevat vain onnittelemisen takia, vaikkei siinä mitään väärää olekaan. Vuodessa on siis yksi päivä, jolloin on pakko ottaa fb-tunnus pois käytöstä.

  Pääkaupunkiseudullahan on jo melko keväiset kelit vaikka lunta ja jäätä vielä siellä täällä onkin, ainakin tänne verrattuna (lumensyvyys 90cm). Piipahdin Espoossa itsekin sunnuntaina. Siitä hyvästä sainkin sitten istua 11,5 tuntia bussissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas en edelleenkään aina ihan ymmärrä tämän veikon huumoria. Mutta ehkä hänkään ei vastaavasti ymmärrä minun huumoriani? :-)

   Minä kyllä onnittelen kaikkia, joilla tiedän olevan syntymäpäivän. Onhan se ehkä vähän mekaaninen tapa, mutta on sitä huonompiakin tapoja - ainakin mulla. ;-D

   Olin varsin myönteisesti yllättynyt pääkaupunkiseudun keleistä! Lunta oli yllättävänkin vähän.

   Olet sinä sitkeä sissi, kun jaksat istua tuommoisen ajan bussissa. Itse kun kammoan bussimatkustamista yli kaiken. Onko niissä kaikissa edes vessoja...

   Poista
 12. Lentävät onnittelut! Yritin tavoitella jotain erilaista tapaa toivottaa ettei olisi tosiaan vaan tuo sama Happy Birthday :) Silmään osui tuo automaatti, jossa on koira sillä niitä on meidän kulmilla useampia, se on itseasiassa automaatti johon tuodaan tyhjät pullot ja tölkit, joiden ansiosta katukoirille ja kissoille virtaa sitä vastaan ruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lentävistä onnitteluista! :-D

   Mielenkiintoista, että teidän lähikulmilla on tuollaisia koiranruoka-automaatteja. Olisi jotenkin vaikea kuvitella tuollaista Suomeen. Ja kelpaisko se sama ruoka edes kaikille koirille, kun eikös koirillakin ole monenlaisia makumieltymyksiä? :-)

   Poista
 13. Oletkin jo varmasti kotiutunut tänne suomeen, tervetuloa ja sylintäydeltä synttärionnitteluja♥ Minä olin tuossa useamman päivän kuumeen kourissa ja nyt vähän takaperoisesti juttuja lueskelen:) Tuo jäätelöannos..oijoi!!:)) ja iso nam perään! Meidän suunnilla on muutaman päivän ollut oikein kaunista ja keväistä! Aurinkokin paistanut niin upeasti, toivottavasti sielläkin:) Mukavaa pääsiäisviikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Päde! <3 Toivottavasti kuumeesi on jo laskenut. Parempaa vointia sinulle!

   Minuakin oli eilen vastassa ihana auringonpaiste. Tuntuu muutenkin olevan jo vähän kevättä ilmassa.

   Mukavaa pääsiäisviikkoa myös sinne "Pajalle". :-)

   Poista
 14. Myöhästyneet synttärionnittelut!
  Herkullisen näköinen jäätelöannos :)

  Osa noista erikoisista majoituksista oli aika veikeitä! Jäi vähän polttelemaan yö tuulimyllyssä, tosin minulla on yö majakassakin vielä kokematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kepposka!

   Minä haluaisin kokeilla kaikkia noita majapaikkoja! Mutta majakka olisi kyllä kaikista hienoin kokemus. :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3