Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Joulutunnelmissa(ko)

Voi tätä ilon ja onnen päivää! Minulla on taas kamera! Jippii! Smiley

Kameran puute tuli jo uniinkin: näin pari yötä sitten sellaista unta, että olimme automatkalla Indonesiassa(!), ja auton ikkunasta näkyi aivan uskomattoman upeita maisemia ja kauniita rakennuksia. Minua raivostutti, kun minulla ei ollut kameraa, enkä saanut ikuistettua niitä. Vielä herätessäkin harmitti niin paljon, että päätin, että nyt se kamera on pakko saada ja vähän äkkiä.  

Ensimmäiseksi piti mennä harjoittelemaan kuvaamista Helsingin keskustaan, kun kaupungin jouluvalot jäivät minulta viime vuonna kokonaan näkemättä. Olin kuvitellut, että valot olisivat joka vuosi erilaiset, mutta ihan samanlaisiltahan nuo näyttivät kuin toissa vuonnakin. Valot olivat siis vähän pettymys, mutta olihan kaupungilla paljon muutakin katseltavaa. Ihmispaljous oli kyllä semmoinen, että oli taas ihan kiva päästä rauhallisemmille vesille Espoon perukoille. Smiley






Minna Parikan näyteikkunassa oli jouluinen tunnelma, ja mukaan oli siroteltu sopivasti myös kenkiä.





Kuka sanoo, että matkalaukun pitäisi olla aina yksivärinen?

Tuosta matkalaukusta tuli mieleen sellainen, että kun ihmiset voivat teettää nykyään omista valokuvistaan hiirimattoja, mukeja, paitoja ja mitä vielä, niin miksei matkalaukkujakin voisi tehdä omilla valokuvilla? Olisiko vähän hienoa, kun saisi poimia laukkuhihnalta laukun, jonka kyljessä komeilisi lemmikkikoira tai -kissa tai vaikkapa oma naama? Kenellekään ei ainakaan jäisi epäselväksi, kenelle laukku kuuluu.


Tuomaan markkinat alkoivat eilen, joten Senaatintorillakin tuli pyörähdettyä.







Tuomiokirkossa kävin lämmittelemässä.








Tajusin juuri, että jouluun ei ole enää kuin reilut kaksi viikkoa, enkä minä ole ostanut vielä ensimmäistäkään joululahjaa. Pitäisiköhän asialle tehdä jo jotain, vai pitäisiköhän jättää ostokset viimeiseen viikkoon, niin saisi pienen joulustressin aikaiseksi? Olen ihmetellyt sitä, miksi joulu tuntuu vuosi vuodelta jotenkin vähemmän joululta. Luulin, että joulufiilistä ei löytynyt viime vuonna sen takia, kun olin Intiassa, mutta ei sitä ole löytynyt nyt tänäkään vuonna, vaikka olen Suomessa. Löytyisiköhän vika peilistä?

30 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia!
    Millaisen kameran ostit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin tämmöisen Sonyn kompaktikameran. Eihän tuo mikään maailman kaunein kamera ole, mutta käyttöominaisuuksiltaan se tuntuu ihan hyvältä ja monipuoliselta. Ensin meinasin ostaa saman kameran kuin minulla aiemminkin oli, uudemman mallin vaan, mutta lopulta valitsin tuon Sonyn, kun se oli valittu Euroopan vuoden 2013-2014 vuoden kompaktikameraksi. Kai siinä silloin jotain hyvääkin täytyy olla (sanoo blondi)? :-)

      Järjestelmäkameraa en lopulta edes harkinnut, kun olen niin laiska, että tykkään laukoa automaattiasetuksilla. :-)

      Poista
  2. Ihsna kierros ja minä pääsen keskiviikkona näkemään kaiken livenä, juhuu! Matkalaukkuideasi on hyvä, aina joutuu kamalasti katsomaan, että ottaa oikean laukun, kun kaikki on samanlaisia. Meillä on rusettinauhat , että muut ainakin tajuas, ettei ole heidän laukku. Mun kiinalaisen ystävän laukku oli hävinnyt Frankfurtin kentällä ja siellä oli pelkästään ruokaa ja hän sai laukun, jossa oi liikemiehen vaatteita. Onneksi saivat puhelimen avulla yhteyden toisiinsa ja laukun vaihto onnistui.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, vau, no tervetuloa ihastelemaan Helsingin joulutunnelmaa ihan omin silmin. :-)

      Kävipäs aika ohraisesti ystävällesi! Onneksi saivat tosiaan laukut vaihdettua – kumpikaan tuskin olisi tehnyt toisen laukun sisällöllä mitään.

      Poista
  3. Ehkäpä matkalaukkuideastasi tuleekin suuri bisnes ja sinusta sen ansiosta rikas :-D Niin rikas että pääset hauskasti koristelluine matkalaukkuinesi seilaamaan Intian ja Suomen väliä vaikka joka kuukausi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi hitsi, meninpäs nyt möläyttämään ideani julki; joku vielä pöllii mun idean. ;-) No tuskin minusta olisi ollut sen toteuttajaksi kuitenkaan?

      Poista
    2. Hyvä idea, mutta keksitty jo :). Erilaisia laukkuja saa omalla kuvalla ja matkalaukkujakin olen jossain nähnyt.
      Ihania postauksia sinulta aina vaan :)

      Poista
    3. Hih, tuolla alempana todettiinkin tuo sama, että tämmöiset matkalaukut on jo keksitty. Ja minä kun taas kuvittelin keksineeni jotain ihan uutta. :-D

      Kiitos kaunis. :-)

      Poista
  4. Jee, tuo matkalaukku on tosi hieno, minäkin haluaisin jonkun persoonallisen, yleensä valitsen kauas näkyvän värin ja ripustan siihen vielä värikkään nauhankin, kun täällä joutuu kentällä koneen vieressä tunnistamaan sen omansa satojen joukosta, jo ennen koneeseen nousua siis.
    Joulufiilis, niinpä, huomasin saman viime jouluna Suomessa, vaikka sitä kokemusta niin hartaasti odotin. Mihin se on hävinnyt..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ymmärrä, miten olinkin niin hölmö viimeksi matkalaukkua valitessani, että otin sellaisen "hyvin erottuvan" harmaan, jollainen on parilla muullakin. :-) Nykyään kun myydään laukkuja jo vaikka missä väreissä. On mulla kyllä siinä kahvassa semmoinen värikäs narunpätkä, joka auttaa vähän tunnistamista. Jotain muutakin pitäisi kyllä laukun koristeeksi keksiä, mutta tarrat yms. tuppaavat aina lähtemään irti.

      En tiedä, tulisiko se joulufiilis paremmin, jos laittaisi joulua oikein kovasti – tekisi itse joulukortit, koristelisi kodin viimeisen päälle, leipoisi tortut ja ja piparit, ostelisi lahjoja jne. - vai olisiko sen sittenkin vielä kadoksissa. Minä kun en hirveästi viitsi mitään joulua puuhata, kun en ole jouluna kotona kumminkaan. Jouluvaloista ja glögistäkin on suurin ilo jo mennyt, kun niistä nautiskeltu jo lokakuusta lähtien. ;-)

      Onpas siellä vaikea laukkukäytäntö.

      Poista
  5. Ihanan jouluisia kuvia, välittivät joulufiilistä tänne etelään. Lumi vaan puuttuu :) toivottavasti saapuu ennen mun Suomeen saapumista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin toivon, että jouluksi saataisiin valkoinen maa. :-)

      Poista
  6. Olipa tunnelmallisia kuvia, vaikkei lunta ollutkaan. Onneksi ei ollut, muuten olisin varmaan jo varannut ne lennot jouluksi kotiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä etelässä on lunta juuri sen verran, että vähän on valkoista maan pinnalla. Mutta Kilpisjärvellä on rikottu vissiin jo ennätyksiä; siellä oli muistaakseni viikon alussa jotain 117 senttiä lunta. Joku kommentoi, että kaulaan asti. :-)

      Poista
  7. Ihana jouluinen Helsinki!

    Mä virittelin tänään joulutunnelmia sillä ainoalla joululaulu-CD:lläni. Mies pyysi vaihtamaan johonkin vähän iloisempaan musiikkiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ei taida olla suomalainen joulumusiikki ihan hilpeimmästä päästä. Tai ehkä sekin riippuu laulusta: varpunen jouluaamuna ei, mutta hei tonttu-ukot hyppikää kyllä. :-)

      Poista
    2. Vaikka tonttu-ukko -laulussakin kyllä sanotaan että 'hetken kestää elämä, sekin synkkä ja ikävä' että kyllä siinäkin vähän ankea viesti on :-o - LeenaK

      Poista
    3. Enpä tullutkaan ajatelleeksi noin pitkälle. Eihän tuo tosiaan kovin mieltä ylentävää ole. :-D

      Poista
  8. Onnea uuden kameran johdosta! ja kiitos näistä jouluisista Helsinki.kuvista,onkin hieman ikävä tuota kauniin jouluista Helsinkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. Uusi perheenjäsen on kotiutunut hyvin. :-)

      Poista
  9. Meillä on täällä kotona neljä joulutunnelman nostattajaa, ei pääse juhla unohtumaan:). Onnittelut uudesta kamerasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkin varmasti ihan eri asia, kun perheessä on lapsia. Kaksi tylsää aikuista (joista toinen on vielä anti-jouluintialainen) ei kyllä tunnu saavan kovin kiihkeää joulunodotusta aikaiseksi. :-)

      Poista
  10. http://www.yoursurprise.co.uk/bag/suitcase

    Mobiilista en osaa linkkiä rakentaa, mutta laitettasko heti laukku tilaukseen niiden muiden joululahjatoiveiden sijasta. Saattaisi meiltä päin löytyä kivoja kuvia :)
    t.Sisko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, no jos ei nyt kuitenkaan. Mä luulen, että teiltä löytyisi niin kivoja kuvia, että en kehtaisi poimia sitä laukkua mukaani ollenkaan. Muah. :-D Just eilen muistelin niitä mun naamasta teetettyjä postimerkkejä, että kuinka kiva niitä oli aina liimailla kirjeisiin. ;-D

      Pitihän se arvata, että tuommoinenkin laukku on jo keksitty. Kiitti vinkistä! Nyt mun ei tarvitse enää ainakaan tuskailla idean patentoimisen kanssa. :-)

      Poista
  11. Huh huh mikä suomi ikävä tulikaan näistä kuvista, en ole koskaan kokenut tuollaisa joulumarkkinoita suomessa..ehkä ensi vuonna kun olen visusti päättänyt olla joulun suomessa..Kauniilta näyttää lumi ,pimeys ..hmm huomenna rannalle istuttaan papayaa ei melkein huvita lähteä koska rannalla vasta joulua ei olekaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Ninoh, tiedän niin tuon tunteen. Viime vuonna tuntui melkein paremmalta ajatukselta jättää koko joulun vietto välistä, ihan vain unohtaa koko juhla, kun mikään ei tuntunut Intiassa miltään. Ei vain tullut sellaista aitoa joulun tunnetta, kun ei ollut lunta, pimeää, jouluhössötystä ympärillä jne.

      Toivottavasti ensi vuonna sitten saat olla joulun Suomessa! Yritä nyt ottaa kaikki ilo irti siitä rannalla olosta, lämmöstä jne. Ei täällä pimeässä ja kylmässäkään aina kovin ylentävää ole olla.

      Poista
  12. Hienoja Helsinki-kuvia, vaikka valot näyttäväkin tutuilta viime vuosilta. Silti herättää pienen Helsinki-kaupuun eloon. :)

    Ja ei tosiaankaan tarvitse matkalaukun olla yksivärinen! Oma kolmen matkalaukun settini näyttää tältä: http://www.gate81.se/wp-content/uploads/2013/08/20130807-103611.jpg

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. IHANA setti! Mieluummin poimisin lentoaseman laukkuhihnalta mukaani tuommoisen kuin tylsän harmaan laukun. :-)

      Poista
  13. Sulla ei nyt varsinaisesti ollut kyse tästä ihan samasta, mutta olen kavereissani huomannut ilmiön"pakko päästä pois suomesta!". Mutta sitten elo ulkomailla loppuukin lyhyeen kun sama pää kesät talvet... Eli ongelmat/ahdistuksen aiheet/kaipuu muualle ei olekaan ympäristöstä vaan ihan itsestä riippuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei todellakaan ole kyse samasta asiasta. Minähän en ole koskaan itse hinkunut Intiaan tai minnekään muuallekaan, vaan olen vain ikään kuin "kulkeutunut" sinne ukkelin mukana. Mutta saman ilmiön olen huomannut minäkin, että monet haluavat Suomesta pois, hinnalla millä hyvänsä.

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3