Jos lintu lentää ikkunaasi, älä säikähdä: se on vain Jumala, joka pelaa Angry Birds -peliä.


torstai 19. joulukuuta 2013

Aikalisä

Olen alkanut viime aikoina ymmärtää jollakin tavalla niitä, jotka ihmettelevät, miksi joku pitää blogia ja haluaa tehdä elämästään julkisen. Minusta on nimittäin alkanut tuntua siltä, että eihän tässä ole mitään järkeä. Tunnen itseni jotenkin hölmöksi, kun avaudun elämästäni ja ajatuksistani ja kirjoittelen niistä tänne ihan vieraiden ihmisten luettavaksi. Ketä se oikein palvelee? Itseäni vai muita?

Ehkä tällaisia aatoksia ei pyörisi päässäni, jos olisin pitänyt blogini alun pitäenkin vähemmän henkilökohtaisena ja kirjoitellut asioista vain yleisluonteisella tasolla. Toisaalta pidän itse eniten henkilökohtaisista blogeista, ja ehkä tämä on ajanut minutkin "paljastelemaan". Mieli on alkanut kuitenkin harata vastaan, ja tästä syystä meinaankin ottaa nyt aikalisän. Kukkapilli jää siis ainakin joksikin aikaa tauolle. Palaan kirjoittelemaan, jos ja kun siltä tuntuu.

Toivottelen kaikille ihanaa joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta. Kiitos kaikille teille, jotka olette jaksaneet olla mukanani elämäni kiemuroissa, jättää viestejä ja ilahduttaa. Pitäkää itsestänne huolta. ♥

Joulupukki. On olemassa.

71 kommenttia:

 1. No höh, mun mielestä sun blogi on ollut yksi parhaita seuraamiani! Harmi siis meille lukijoille, mutta ymmärrän kyllä aikalisän tarpeen. Itse olen pohtinut paljonkin sitä, että kun kirjoittamisesta on tullut tosi rakas ja tärkeä harrastus, niin jatkuuko se sitten kuitenkaan enää, kun joskus palaan Suomeen? Mistä sitten kirjoittaisin??

  Oikein rauhallista ja mukavaa joulunaikaa sinulle, ja jos vielä tauon jälkeen päätät palata kirjoittelemaan, niin ilmoitathan sitten!! Minä ainakin jään vielä "salaa" odottamaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaminen on ollut tosi rakas harrastus mullekin, ja ehkä siksikin on hyvä pitää taukoa ja katsoa, pärjäänkö ilman tätä. :-)

   Kiitos, hyvää joulunaikaa sinullekin! Toivottavasti tavoitatte joulutunnelman siellä Koreassakin!

   Poista
 2. No minkäs sille mahtaa jos siltä tuntuu, ymmärrän hyvin. Itsekin välillä kyselen itseltäni samaa :)
  Mutta toistaiseksi vielä intoa riittää täällä päässä.
  Pidän nimesi listallani jos joskus palailet. Hyvää joulua ja uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle!

   Varmaan jokainen bloggari miettii näitä samoja kysymyksiä, ainakin joskus.

   Poista
 3. Wäää, ikävä tulee! Ani harvassa ovat päivät joina en käy täällä katsomassa olisiko täällä luettavaa. Sinulla on kirjoittamisen ja tarkkanäköisen maailman kuvaamisen lahja ja blogi on aivan omiaan sen lahjan käytölle. Mutta toivottavasti löydät vielä tavan käyttää sitä lahjaa niin ettei mieli haraa vastaan! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ Olet ollut myös ihanan ahkera kommentoija. :-) Katsellaan nyt, mitä aika tuo tullessaan.

   Poista
 4. Oi voi. On ollut mukava lukea juttujasi Intiasta ja Suomestakin, joten kiitos niista! Virkistavaa blogitaukoa ja tunnelmallista joulun aikaa helteisesta Argentiinasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rentouttavaa ja kaikin puolin mukavaa joulunaikaa sinne helteiseen Argentiinaankin!

   Poista
 5. Voi harmi, vaikka hyvin kyllä ymmärränkin nuo ajatuksesi ja itsekin samanlaisia ajatuksia ajoittain päässäni pyörittelen.

  Kaikkea hyvää ja toivottavasti vielä täällä blogiaalloilla (tai miksei tosielämässäkin!) törmätään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaankin nämä ovat niitä bloggarin peruskysymyksiä, joita jokainen bloggari miettii tahollaan joskus. Minulla nämä kysymykset ovat pyörineet päässä jo tosi pitkään, ja nyt ne saavuttivat kai jonkinlaisen kulminaatiopisteen.

   Kaikkea hyvää sinullekin. Toivottavasti törmäillään vielä. Tosielämässä olisi vielä kivempi törmäillä kuin virtuaalimaailmassa. ;-)

   Poista
 6. Minäkin olen nauttinut suunnattomasti (aina yhtä mielenkiintoisista vinkkeleistä) kirjoittamistasi jutuista kovasti :) Toiveikkaana jään siis odottamaan josko jatkoa seuraa. Minulle blogisi lukeminen (en pahemmin muita blogeja seuraa) on ollut vähän kuin interaktiivista kirjaa tai hyviä kolumneja lukisi. Tosi virkistävää niiden "tavallisten" kirjojen välissä, joiden suurkuluttaja olen myös ;) Sinuun on ollut hauska tutustua ja seurata tarinaasi, hiukan on tullut kertoiltua omiakin juttuja. Sinulla on muuten paljon mielenkiintoisia lukijoita myös, kommentitkin ovat aina hauskaa luettavaa. Toivottavasti saat selvitettyä ajatuksesi kirjoittelusta, ymmärrän että aikalisä voi olla tarpeen.

  Ihanaa ja rauhallista joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. ootko jumpalla tässä Kristiina Louhen kuvituksessa? ;)

   http://aijaa.com/TpXOHC

   Poista
  2. Olen täysin samaa mieltä: lukijat ovat tämän blogin ihan parasta antia! Kiitos siis teille. ♥ Ja kiitos kauniista kommentistasi muutenkin. On ollut mukava lukea myös sinun tarinoitasi. :-)

   Ihanaa joulunaikaa koko teidän perheelle!

   Haha, juu, siellähän minä olen, ihan vasemmassa laidassa. Taitaa olla aika alkuvaiheesta jumppaa tuo kuva, kun ei ole tuon punaisemmat posket. :-D

   Poista
 7. No ei voi mitään,mutta toivottavasti aikalisä ei jää pitkäksi.elän toivossa,sillä olet aikaisemminkin ottanut aikalisiä,myös ruokablogipuolella,ja sitten palannut;D Eli hyvää joulua ja uutta vuotta sinulle Satu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no niinpä olen tainnut tehdäkin. Minusta on kuitenkin jotenkin reilumpaa kertoa, että nyt ei ole postauksia vähään aikaan tulossa - jos joku vaikka sattuisi niitä odottelemaan. ;-)

   Poista
 8. No voi harmi, mielestani blogisi on kivimpia lukemiani! Toivottavasti inspiraatiosi palautuu pikaisesti. Hyvaa joulunaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anu. :-) Hyvää joulunaikaa myös sinne Israeliin!

   Poista
 9. Kiitos sulle tästä blogista! Toivon, että vielä palaat omien juttujesi ja varsinki Intiajuttujen kans ;)
  Olen niin tykänny lukee näitä juttuja, vaikken aina ole kommentoinu. Jään odotteleen paluutasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää Joulua ja parempaa Uutta Vuotta 2014! ♥

   Poista
  2. Kiitos sinulle, Anne ♥ Ja ihanaa joulua ja uutta vuotta!

   Poista
 10. Mine toivoo myös, että pilli ei lakkaa kokonaan soimasta. Siiheksi asti Hyvää Joulun odotusta ja inspiroivia ajatuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pillit on nyt laitettu vähäksi aikaa pussiin – katsotaan palaako piipari vielä soittelemaan. :-) Ihanaa ja ikimuistoista joulua koko teidän perheelle!

   Poista
 11. Non voi, vähän harmiksi pistää, mutta tärkeintä on kuitenkin nauttia joulusta ja elämästä :) Hyvät joulut ja toiveikasta uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, kun välillä tuntui, että tämä blogi hallitsi elämää liiaksikin. ;-) On hyvä ottaa aikalisä siitäkin syystä.

   Lämpöistä joulutunnelmaa ja onnekasta uutta vuotta!

   Poista
 12. Minakin monen muun tapaan toivon etta viela palaat tanne blogimaailmaan, tykkaan kovasti jutuistasi! Hyvaa joulua ja tulevaa uuttavuotta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Petra. Hyviä joulunpyhiä ja onnellista uutta vuotta sinne Turkkiinkin!

   Poista
 13. Voi että, ymmärrän kyllä, mutta toivon myös, että palaat pian takaisin :) Oikein ihanaa joulua ja hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähdään pian. On ollut mukava lukea kirjoituksiasi. :-)

   Poista
 14. Harmi, mutta lupaa, että palaat vielä kirjoittamaan hauskoja juttujasi, jooko?. Kiitos menneestä, olen tykännyt tosi kovasti. Leppoisaa Joulua!
  T:Sole

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, nyt panit pahan. :-D Mutta lupaan palata jossakin muodossa, sopisiko se? :-) Kiitos sinulle, Sole, ja ihanaa joulunaikaa sinulle.

   Poista
 15. Ymmärrän tuon, itsellä vähän sama ollut mielessä jo pidemmän aikaa. Mutta sinä kirjoitat niin elävästi ja kivasta näkökulmasta vaikka mistä asiasta, kaipaamaan jään juttujasi. Ehkä aikalisän jälkeen taas uusin ajatuksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohtui ne tärkeimmät: Oikein mukavaa joulua ja intoa uudelle vuodelle!

   Poista
  2. Yyh, välillä tuntuu, että juttujen aiheessa on ollut hakemista. Suurin innostus bloggaamiseen on jotenkin kadonnut. Minä olen pitänyt hirmuisesti myös sinun blogistasi, ja erityisesti tykkään huumoristasi. ♥


   Mukavaa joulunaikaa ja ikimuistoista uutta vuotta!

   Poista
 16. Rauhallista joulun aikaa!
  t. simran

  VastaaPoista
 17. Voi harmi, myös omasta puolestani. Olen seurannut blogiasi jo "vuosia" ja aina tykännnyt jutuistasi. Pari kertaa olen "näinä vuosina" Intiassa käynyt ja aina nauttinut havainnoistasi Ihmeellisellä Intian maalla. Joskus vaan joku juttu sellaisenaan tulee tiensä päähän. Kenties muuttaa muotoaan ja jatkaa elämäänsä eri muodossa. Luopuminen jostain tärkeastä ja rakkaasta saattaa avatata ovet johonkin uuteen...Kaikkea hyvää sinulle Satu ja toivottavasti vielä saamme kuulla sinusta.
  Terv. Riikka

  VastaaPoista
 18. sorry kirjoitusvirhe; siis avata, mut mitäpä pienistä...
  Parasta mahdollista vuodelle 2014.
  Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riikka! Kommenttisi herätti ajatuksia ja lämmitti mieltä. Tuli tosi hyvä mieli. ♥

   Erikoisen ihanaa vuotta sinulle!

   Poista
 19. Voooi... Blogisi on ollut minulle jollain tavalla tosi erityinen. Olen huono kommentoimaan, olenkohan sen tehnyt kerran tai kaksi, mutta olen odotellut juttujasi lähes päivittäin. Ymmärrän tietysti myös tauon tarpeen. Toivottavasti kuulemme sinusta vielä! Parasta Joulua ja Onnen täyttämää Uutta Vuotta!

  Terv. Pauliina

  VastaaPoista
 20. Ps. Jätäthän vanhat juttusi näkyviin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina. On ihana kuulla, että blogini on merkinnyt sinulle jotain. ♥

   En ole ehtinyt edes miettimään juttujen näkyville jättämistä vs. näkyvistä poistamista, mikä ehkä kertoo siitä, että toiveissani on jatkaa bloggaamista....? :-)

   Poista
  2. Hyvä merkki... ;) Kun luin tauostasi, alkoi ihan harmittaa etten ole kommentoinut ahkerammin. Aina kun kumminkin olet onnistunut jotain ajatuksia herättämään.

   Poista
  3. Taitaa tosiaan olla hyvä merkki? ;-)

   Kommentti lämmittää mieltä aina. ♥

   Poista
 21. No voi ei, tätä on ollut todella mukava lukea, varsinkin kun on omakohtaista kokemusta näistä Intian ihmeellisyyksistä. Toivottavasti jatkat jossain vaiheessa kirjoittamista, jos et tätä blogia niin jollain muulla tavalla. Sinulla todella on sana hallussa ja taito löytää mielenkiintoisia aiheita ja näkökulmia.

  Rauhallista joulua ja oikein hyvää uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos, Tulu – et arvaakaan, kuinka paljon ilahdutit. :-) Mulle on vähän vaikeaa kirjoittaa Intiasta, silloin kun en itse ole siellä (Intia ei Suomessa ollessa vain yksinkertaisesti kiinnosta), ja ehkä siitä syystä alun perin Intia-blogi on joutunut vähän hakoteille.

   Ihanaa joulunaikaa ja uutta vuotta sinulle!

   Poista
  2. Hah, ihan samalla mielenkiinnolla olen lueskellut kirjoituksiasi Suomesta! :) Ehkäpä tosiaan palailet blogimaailmaan jossain vaiheessa, uudella teemalla tai teemattomuudella. Veikkaan että lukijoita ja kommentaattoreita löytyy ihan molemmille.

   Olen muuten tässä pikkuhiljaa pakkaillut laukkuja kotiinpaluuta (pvm vielä vähän hakusessa tosin) varten, tiedä vaikka törmätään joskus, jossain. Tosin taidetaan olla hieman eri puolilla maata, mutta eihän sitä koskaan tiedä!

   Poista
  3. Tässä vaiheessa pää on aika tyhjä – uusia teemoja ei ole ainakaan tullut mieleen – mutta ehkä aika näyttää suunnan?

   Hyvää kotiinpaluuta sinulle ja ja muille perheesi jäsenille. :-)

   Poista
 22. Harmillista näin lukijan kannalta, kirjoitat niin hyvin ja hauskasti ja mielenkiintoisesti, etkä edes tunnu enää ventovieraalta (enkä toivottavasti minäkään) - vai oliko tuo juuri se ongelma? :)

  Mukavaa blogitaukoa kuitenkin ja toivottavasti palaat, edes jonkinlaisessa 'formaatissa'. Täälläkin on hiukan blogihidastelua real-life-kriiseilyn vuoksi, mutta ensi vuonna toivottavasti jatketaan uudistunein voimin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä et myöskään tunnu todellakaan enää ventovieraalta. :-) Minusta on vain alkanut tuntua hullulta kirjoitella omasta elämästäni, kun en yhtään tiedä, millaisia lukijoita ruudun takana mahtaa olla ja mitä he mahtavat ajatella ajatuksistani. Bloggaamiseen on tullut sellainen naurettava sävy, josta en pidä yhtään.

   Vähemmän kiireistä jatkoa sinulle - jos siis rauhallisempi elämä on se, mitä haluat. ;-)

   Poista
 23. On ollut mielenkiintoista lukea blogiasi vaikka en niin kauaa olekaan sitä seurannut. Olet kuitenkin aikalisäsi ansainnut ja toivottavasti palaat jossain vaiheessa. Oikein hyvää joulua ja uutta vuotta 2014.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni aikalisä voi olla joskus ihan paikallaan. :-) Ihanaa joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 24. Itse pidin teininä todella henkilökohtaista blogia netissä, saman tasoista kuin muut ehkä päiväkirjaa, ja tuntui, että minua se silloin palveli todella paljon, sillä oli ihanaa saada palautetta omista ajatuksista. Nyt aikuisiällä taas tuntuu, että toivottavasti kukaan ei onnistu ikinä kaivamaan kyseisiä tekstejä internetin syövereistä... Tällä hetkellä taas koen itsekin saavani paljon kirjoittelusta, mutta alunperin aloitin kirjoittamisen ensisijaisesti ystävät ja perhe mielessä, joten tuskin minäkään blogia jatkaisin, jos muuttaisin Suomeen, jos ei jotain muuta "syytä" löydy ulkosuomalaisuuden sijalle.

  Joka tapauksessa harmi kuulla, että lopetat, sillä olen mielelläni seurannut myös Suomen-kuulumisia juuri henkilökohtaisuuden takia. Toivottavasti joskus vielä palaat blogia pitämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, itse en varmaan koskaan uskaltaisi pitää noin henkilökohtaista blogia, vaikka onhan siinä tosiaan se puoli, että palaute omiin, hyvinkin alastomiin ajatuksiin tuntuu erityisen hyvältä.

   Ulkosuomalaisuus oli minullakin tosiaan aluksi blogissani teemana, mutta se teema katosi täällä Suomessa taivaan tuuliin, ja tästä tuli vähän tällainen sillisalaatti. Toisaalta asia ei ole haitannut minua sen kummemmin, vaikka välillä tuntuikin, että blogilla olisi voinut olla selkeämpikin teema. Mutta eikö "elämäkin" ole aika hyvä teema? Ainakin se on hyvin kaikenkattava. :-D

   Mukavaa joulunaikaa sinulle!

   Poista
 25. Kiitos näistä vuosista joiden aika on ollut todella mielenkiintoista päästä kurkistamaan suomalaisen miniän elämään intialaisessa perheessä. Ymmärrän kyllä bloggausinnon hiipumisen, jostain syystä itsellenikin kävi niin hyvin nopeasti kun Suomeen palattiin. Mutta ehkäpä joskus taas palaat bloggailemaan. Sitä odotellessa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Suzhouren. Jos olisin Intia-"hörhö", niin kyllähän Intia-juttuja syntyisi Suomessakin, mutta kun en ole. Intia on mulle toinen kotimaa, mutta siihen se sitten jääkin. Suhteeni Intiaan on siis aika käytännöllinen.

   Bloggausintoa olisi kyllä kovastikin - varsinkin kun tykkään ottaa valokuvia ja laitella niitä blogiin, ja nyt ei ole niille kuvillekaan mitään paikkaa - mutta jotenkin on tämä blogin suunta nyt hakusessa. On hirveän suuri kynnys aloittaa ihan uusi blogi (kun ei sinne kuitenkaan kukaan löytäisi), ja siksi on ollut kai helpompi kirjoitella tänne vanhaan Intia-blogiin.

   Poista
 26. KIITOS kun sai seurata sinun blögi.Hyvää Joulua ja Onnelista Uutta Vuotta t. Gitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, Gitta! Hyvää joulunaikaa ja oikein onnekasta uutta vuotta 2014!

   Poista
 27. VOI ei..Ymmärrän ihan täysin itselläni on toistuvasti samoja ajatuksia blogin ja facebookikin suhteen..Mutta mutta ihanaa joulua <333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä bloggaamisessa taitaa olla puolensa ja puolensa...

   Ihanaa ja onnellista uutta vuotta sinulle! ♥ Ja Onnille tietysti myös. ;-)

   Poista
 28. Olen pari vuotta lukenut blogiasi, vaikken ole ennen kommentoinut. Nyt haluan sanoa sen, että eräs bloggauksesi ja siihen tulleet kommentit olivat minulle vertaistukea sen hetkisessä kipeässä tilanteessa. Ne henkilökohtaiset pohdinnat voivat olla hyvinkin tärkeitä toisille samantapaisten asioiden kanssa kipuileville. Myös Intiaan on ollut mielenkiintoista tutustua. Kiitos tähänastisesta, jatkat tai et. Kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä näkökulma. Olen iloinen, jos pohdinnoistani ja kommenteista on ollut sinulle apua. Kommentit ja vertaistuki ovat olleet minullekin hankalissa tilanteissa suureksi avuksi. Kaikkea hyvää sinullekin!

   Poista
 29. KIITOS sinulle Satu, että olet jakanut mietteitäsi ja laajaa elämänkokemustasi kanssamme! Kuten tiedät, olen vain haaveillut Intiasta ijät ajat, mutta blogisi kautta olen saanut nauttia Intiasta käymättä siellä. Ja kas, kun nyt sinä olet täällä Suomessa olen tuntenut tiettyä sielunkumppanuutta kanssasi vaikkemme oikeasti toisiamme tunnekaan. Ja vaikka olen ehtinyt harvakseeltaan kommentoimaan.

  Aikalisä, juu, tuttu ajatus. Sinun tapasi kirjoittaa on minua huomattavasti avoimempi ja jotenkin täällä Suomessa ollessa on kynnys elämänsä jakamiseen korkeampi. Ehkäpä ihan viisastakin pidättyä tai ainakin harkita hieman. Niin on käynyt itsellekin. Paljon olisi kirjoitettavaa blogiin, mutta en yksinkertaisesti kehtaa tai viitsi, kun kohteet itse saattavat lukea blogiani! Kiinassa taas tiesin, etteivät ihmettelyjeni kohteet ikinä saisi tietää kirjoittelustani mitään. Vaikka siis itse kirjoittelu olisikin ihan neutraalia.

  Toivotan tässä välissä sinulle mitä parhainta jatkoa, ihania hetkiä ukkelisi kanssa, sekä terveyttä että onnea jakossa. Olet upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen kokenut sielunkumppanuutta kanssasi, ja postauksesi ovat ilahduttaneet minua aina. Pidän erityisesti huumorintajustasi. :-)

   Joskus olen ajatellut, että eihän tämä blogini loppujen lopuksi mikään ihan hirveän henkilökohtainen ole, kun en ole laitellut esim. omia kuviani blogiini (ainakaan siinä määrin kuin jotkut toiset), enkä ole esitellyt vaatekaappiani, kotiani tai muuta vastaavaa. Tunteet kun ovat kaikilla kuitenkin enemmän ja vähemmän samat, eikä niistä kirjoittaminen ole aiemmin siitä syystä häirinnyt. Vasta viime aikoina olen ruvennut ajattelemaan, että ei ehkä tarvitsisi höpistä ajatuksistaan niin avoimesti. :-) Olen itse pitänyt myös rajan siinä, että en kirjoita toisista ihmisistä ja heidän elämästään - poislukien anoppi, joka on tainnut seikkailla blogissani useastikin. ;-D

   Lämmin kiitos sinulle. Ilahdutit kommentillasi kovin. ♥ Mitä parhainta jatkoa sinullekin - ja onnellista alkavaa vuotta myös!

   Poista
 30. Toivottavasti palaat pian takaisin bloggaamaan! Tama on ehdoton lempiblogini. Pidan tavastasi kirjoittaa ja aiheesi ovat mielenkiintoisia. Ilahdun aina kun naet, etta sinulta on ilmestynyt uusi postaus.
  Hyvaa vuodenvaihdetta sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi, SaraA! Ihana kuulla! :-)

   Hyvää vuodenvaihdetta sinullekin - ja kaikkea hyvää muutenkin!

   Poista
 31. Blogittaminen ärsyttää minuakin joskus todella paljon enkä voi käsittää miten olen sitä harrastanut... Sitten menee kuukausi ja minulla onkin taas iso bloginpäivittämishimo! :)

  Meneepä sinulla kuukausi tai kolme vuotta ennen kuin ehkä palaat blogielämään, olisi kivaa jos joskus niin kuitenkin tekisit.

  Vaikka tämä onkin vain blogimaailma, ovat blogimaailman ihmiset kuitenkin oikeita ihmisiä ja sinustakin on tullut minulle tuttu vaikka en olekaan sinua koskaan tavannut. Älä ainakaan mystisesti sulje blogiasi, sitten jään aina pohtimaan mitä sinullekin tapahtui :)

  Mukavia jatkoja, palaamisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Taika. Lupaan olla katoamatta mystisesti; se ei ole omien lukijakokemuksienikaan mukaan kivaa, että vain kadotaan.

   On kyllä mielenkiintoista, miten blogimaailman ihmiset tuntuvat tutuilta, vaikka ei heitä olisi koskaan tavannutkaan. Joihinkin jopa kiintyy, ja heidän soisi jatkavan blogikirjoittelua ikuisesti. :-) Elämäntilanteet tietysti aina muuttuvat, ja välillä muut asiat vievät mennessään, eikä bloggaaminen jaksa enää kiinnostaa. Itse keräilen innostusta ja odottelen vielä, josko se sieltä tulisi. Nyt tämä ilman blogia olo on alkanut tuntua jopa vapauttavalta, vaikka aluksi ikävöin blogin pariin kovastikin. Ehkä ikävä palaa vielä?

   Hyvää uutta vuotta sinulle!

   Poista
 32. Voi ei, harmi jos tuntuu tuolta, mutta ymmärrän kyllä hyvin. Itse meinaan aina parin kuukauden välein lähettää blogin taivaan tuuliin, mutta sitten jostain kumman syystä kuitenkin jatkan. En tosin tiedä, saako kukaan blogistani mitään irti, lähinnä kaverit (ja vanhemmat...) siellä joskus käyvät katsomassa kuulumisia.

  Ehkä sinua ilahduttaisi tietää, että toinen marsuistamme on nimetty aikaisemman nimimerkkisi mukaan (ainakin itse pitäisin tätä lähes kunnia-asiana :) . Ensimmäiseksi tuli marsu, joka oli kovin kiireinen touhottaja, ja sen nimeksi tuli Hoppu. Toinen löytyi kahden viikon päästä tästä, ja se oli kovin pieni mutta hurjan suloinen, joten sen nimeksi tuli Hippu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mikä kunnia! Olen ihan otettu. :-) Toivotaan Hipulle pitkää ikää ja touhukkaita päiviä, kuten tietysti myös Hopullekin. :-)

   Minä ainakin tykkään blogistasi kovasti, vaikka olenkin ollut vähän laiskanpuoleinen kommentoimaan. Sinulla on kivan humoristinen ote asioihin, ja muutenkin on ollut mielenkiintoista lukea kuulumisia ensin Hollannista ja nyt Espanjasta.

   Blogikirjoittaminen on turhauttanut minuakin aina silloin tällöin, ja on tuntunut, että hommassa ei ole oikein mitään järkeä. Kumminkin on aina tullut sellainen tunne, että nyt pitää päästä kirjoittamaan blogia ja jakamaan asioita lukijoiden kanssa. Sitä tunnetta odotellessa...

   Hyvää uutta vuotta!

   Poista
 33. Voi kuinka harmi, näin lukijan näkökulmasta vain tietenkin! Toivottavasti rohkaistut palaamaan uusien kirjoitusten tai kuvien kanssa, jos mieli muuttuu. Minäkään en läheskään aina ehdi kommentoimaan, mutta tämä on niitä harvoja ruokablogien ulkopuolisia blogeja joissa käyn ja varmaan ainoa josta miehenkin kanssa olen monesti keskustellut. Sinun kirjoitustyylisi on kertakaikkiaan valloittava ja se miten havainnoit ympärilläsi tapahtuvia asioita.. Tosi paljon pidän blogistasi. Mukavaa uutta vuotta joka tapauksessa ja toivottavasti palaat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Mausteinen Manteli. ♥ Ilahdutit suuresti. :-) Ja kiva kuulla, että olen onnistunut synnyttämään keskusteluakin.

   Mukavaa uutta vuotta sinullekin ja koko perheellesi!

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3