Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


tiistai 5. huhtikuuta 2022

Memory lane

Blogissa on ollut tosi hiljaista viime aikoina, mikä on johtunut suurelta osin siitä, että äiti oli kylässä. Tykkään jättää netissä pyörimisen minimiin, jos joku on vieraisilla. En siis ole vajonnut (ainakaan vielä) mihinkään kevätapatiaan, mikä johtuu ehkä siitäkin, että kun katsoo ulos, niin eipä siellä kovin keväiseltä näytä! Jatkakaamme siis talvea hamaan tulevaisuuteen. Pitäisiköhän oikein mennä ostamaan sukset, niin saisi tästä pidennetystä talvesta kaiken ilon irti. 😆

Palautin äidin takaisin Savonlinnaan viikonloppuna ja innostuin katselemaan siellä äidin vanhoja valokuvia lapsuusajoiltani. Niitä meinasin nyt laittaa tähänkin postaukseen. Ehkäpä seuraavassa postauksessa päästään taas vähän ajankohtaisempiin asioihin? Innostuin kaivamaan kotonakin vanhat valokuva-albumit esiin, joten muutama kuva on omista arkistoistani. 

En tiedä, kuinka vanha olen tässä kuvassa, mutta alle vuoden kuitenkin. Iästäni huolimatta väitän, että tämän kuvan tilanne on ensimmäinen asia, jonka lapsuudestani muistan: minne tahansa katsoinkin, ympärilläni oli vain valkeaa "aukeaa" (tuota sänkyä siis), tunsin olevani aivan yksin ja minua pelotti ihan hirveästi. Piti siis päräyttää ilmoille oikein kunnon itkut, jos sillä saisi vaikka vähän teetä ja sympatiaa.

Ensimmäinen jouluni. Kuvassa Jekku-koira, iskä sekä tietysti rakas ensimmäinen nalleni, jonka olin saanut mammalta ja joka on minulla edelleen.

Tykkäsin äidin mukaan kovasti kaikenlaisista keittiöhärpättimistä ja keittiöleikeistä. Eipä ole mieltymys jatkunut aikuisiälle asti. 😆 Toki sellainenkin aika oli (jokin mielenhäiriö varmaan!), kun tykkäsin ruoanlaitosta niin paljon, että opiskelin ravintolakokiksi. Sille kiinnostukselle kävi kuitenkin niin kuin monelle muullekin ns. kiinnostavalle asialle: intoni loppui yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin.

Joulupukki toi ihan oman vatkaimen.

Toinen lempparijuttuni oli "lähteä kauppaan" eli laittaa ykköset päälle, ottaa käsiveska ja nalle kainaloon ja lähteä kaupalle eli mennä ovensuuhun töröttämään.

Melkein kolme ja puoli vuotta minun jälkeeni maailmaan pullahti sellainen kummallinen olento kuin pikkusisko, jota piti ihmetellä oikein sormet suussa.

Hohhoijaa, eiköhän tämä ole jo nähty!

Lumilinnassa serkkupojan kanssa.

Vähän kesäisemmissä tunnelmissa.

Minulta murtui jalka sen seurauksena, että iskä otti minut pyörän tarakalle ilman lastenistuinta. Äitihän ilahtui tästä vallan. Murtuma ei kuitenkaan menoani haitannut, kun iskä teki mulle näin komean kävelykepinkin! Kattokaas tätä!

Kummisetäni harrasti valokuvaamista ja kehittikin kuvansa itse, ja hän otti aina hienoja mustavalkokuvia. Tässä kuvassa piileskelen kummitädin rukin takana.

Synttärikakussa näyttäisi olevan neljä kynttilää, ja kummitäti auttaa niiden puhaltamisessa.

Tässä olemme muuttaneet omakotitaloon, jossa asuinkin 18-vuotiaaksi asti, ja siskostakin on kasvanut kelpo kansalainen, jonka kanssa pystyi jo riitelemäänkin. 😆

Pyhätunturilla.

Suuri laskettelijalupaus.

Tässä kuvassa olen "laskettelemassa" Laajavuoressa. Urani laskettelijana oli lyhyt mutta ikimuistoinen, eikä muiltakaan jäänyt huomaamatta, kun olin saapunut rinteeseen. En tiedä, kumpi oli hankalampaa – rinteessä ylösmeno vai alastulo. Minä kun tuppasin putoilemaan ankkurihissistä puoleen mäkeen (jos en onnistunut raahautumaan hissin mukana ylös asti), ja alas tullessa taas en tajunnut, että suksilla pitää "kiemurrella", vaan vedin koko mäen pystysuoraan alas. Vauhti oli niin kova, että jos joku seisoi mäessä poikittain (näinkin kävi), oli laskettava luonnollisesti kyseisen henkilön suksien päältä. Mitäs seisoskeli siinä.

Jonakin jouluna.

Joulupukin lähdön jälkeen uskaltaa jo nauraakin. Perkele, että sitä pukin tuloa piti aina jännittää paskat housuissa. Vieläkin tekee mieli hyppiä seinille, jos näen joulupukin jossakin. "Onkos täällä ollut kilttejä lapsia..., hohohoo!".

Sitten hypätäänkin minulle mieluisimpiin muistoihin eli ulkomaanmatkoihin. 

Ensimmäinen ulkomaanmatkamme suuntautui – yllätys, yllätys – laivalla Ruåtsiin.

Kävimme myös tuttavaperheen kanssa asuntovaunulla Neuvostoliitossa. (Itse asiassa taisimme käydä siellä kaksikin kertaa, mutta toisella kertaa eri perheen kanssa.) Nuo matkat olivat hyvin jännittäviä jo siitäkin syystä, että autoon ei saanut jättää mitään sellaista, mikä saattoi lähteä ohikulkijan matkassa irti, sillä sehän lähti. 

Tämä kuva on otettu neuvostoliittolaisella leirintäalueella, ja kuva on kuin suoraan jostain Anttilan verkkarimainoksesta. 😂 Voi luoja noita aikoja!

Ensimmäinen lentokoneella tehty ulkomaanmatkamme suuntautui – yllätys, yllätys – Kanariansaarille ja Playa del Inglesiin. Muistan vielä hotellin nimenkin, joka oli El Timon.

El Timonin pihalla.

Rupesin oikein kuukkeloimaan, vieläkö moinen hotelli on pystyssä, ja ainakin hotellin perusfaktatiedot löytyivät. 

Harmillista, että ovelle ei pääse suksilla.

Lanzarotella kokeilimme kamelilla ratsastamista.

Rupesimme myös kiertämään Eurooppaa asuntovaunulla, ja useampi kesä vierähti milloin minkäkin pituisilla reissuilla.

Löysimme Norjasta keskellä kesää melkoisen lumiesiintymän, ja sitähän piti juhlistaa kunnon lumisodalla.

Joskus taukojen aikana tehtiin muutakin kuin vain syötiin ja asioitiin vessassa, ja saatoimme pelata esimerkiksi sulkapalloa. Minä olin muuten (ainakin omasta mielestäni) hiton hyvä sulkapallossa, sillä minulla oli nopeat refleksit ja kova lyönti. Ainakin olin parempi sulkapallossa kuin laskettelemisessa!

Yhdistetty kahvinjuonti- ja lehdenlukutilaisuus.

Sisko pelleilee.

Kumiveneilemässä siskon kanssa Gardajärvellä. Kumiveneily oli muuten oikein kivaa, mutta pissahädän yllättäessä vaadittiin hieman kekseliäisyyttä. 

Kas näin homma hoituu.

Juhannuksena oli tarjolla aina makkaraa ja ruisleipää, olimme sitten missä maassa tahansa (äidillä oli herkut jemmassa).

Meillä oli pitkä telivaunu ja siinä etuteltta, joten tilaa oli ihan mukavasti. 

Viimeisenä yhteisenä kesänämme (ennen kuin minä liukenin omille teilleni) minulla ja siskolla oli oma teltta, jossa nukuimme aina säiden salliessa. Oma tupa, oma lupa. 

Tässä olemme siskon kanssa vähän lisänneet haastetta tiskipaikalla käymiseen ja laittaneet rullaluistimet jalkaan. Kuva on otettu Venetsian läheltä Camping Mediterraneosta, jossa viihdyimme muistaakseni ainakin kahtena kesänä. Leirintäalue näyttää olevan vieläkin olemassa, ja hienolta paikalta näyttääkin! Jugoslaviassakin tuli käytyä, eikä sitäkään maata ole enää olemassa, kuten ei ole Neuvostoliittoakaan.

Mikähän se tämänkin homman idea on?

Balatonjärvellä Unkarissa.

Asuntovaunulla matkailu oli asuntoautomatkailuun verrattuna siinä mielessä mukavampaa, että saatoimme ottaa vaunun milloin tahansa irti koukusta, jättää sen leirintäalueelle ja lähteä autolla kauppaan tai nähtävyyksiä katsomaan. Melkein kaikki tärkeimmät nähtävyydet tulikin reissuilla katsottua. 

Hahaa, vihdoin todistusaineistoa, että olen käynyt Pariisissa! Meikäläinen Champs-Elyseellä! Näytänkin ihan aidolta pariisittarelta. 😆 Très chic.

Belemin torni Lissabonissa.

Tykkäsin Lissabonista aivan valtavasti, ja olen aina haaveillut pääseväni sinne uudestaan. Itse asiassa meillä olikin ukkelin kanssa jo maaliskuun alussa matka varattuna sinne, mutta siirsimme matkaa, koska Lissabonissa oli kyseisenä ajankohtana niin kylmää ja sateista. Seuraava yritys olisi ensi viikolla, mutta nyt näyttää siltä, että tätäkin lähtöä siirretään. Säät eivät ole edelleenkään suotuisat, ja ukkelikin on Intiassa, josta hän kotiutuu vasta sunnuntaina (jos kotiutuu). Jotenkin minulla on sellainen tunne, että Lissabonin matkasta ei tule ikinä mitään, sillä kumpikaan meistä (edes minä!) ei taida haluta Lissaboniin erityisen kiihkeästi. Sanokaa minun sanoneen, mutta tässä käy lopulta niin, että löydämmekin itsemme Lissabonin sijasta Barcelonasta syömästä Chennai Masala Dosan herkkuja. 😆

Eiköhän kuvia ole tullut jo riittämiin, joten se on moro!


😘

33 kommenttia:

  1. Ihana nostalginen postaus. Sun isä oli hyvän näköinen kundi :-)
    Ihana lapsuus sulla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, jos tykkäsit. <3

      Itsekin mietin kuvia katsellessani, että iskä on ollut komea ja äiti kaunis. <3 Lapsuudessani oli hyviä aikoja ja vähän vähemmän hyviä aikoja, mutta nämä asuntovaunureissut ovat kyllä parhaita muistoja!

      Poista
  2. Olet kyllä päässyt kokemaan vaikka ja mitä!
    Ehkä sun ei ole tarkoitus mennä Lissaboniin..?! Mulle on joskus ennustettu, että "mun koti" löytyy Portugalista. Tiedä sitte.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen miettinyt, että sillä on varmaan jokin tarkoitus, että Lissabonin matkasta ei näytä tulevan mitään... Ehkä meidän ei ole tosiaan tarkoitettu mennä sinne.

      Aika mielenkiintoista, että sinun kotisi on ennustettu löytyvän Portugalista. Mulle ei ole muistaakseni koskaan ennustettu mitään (paitsi nyt jos pinnistelin muistiani, niin yksi tyyppi luki joskus kädestäni Intiassa), ja oikeastaan vähän pelkään kaikenlaista ennustamista. Siis jos ennustuksen mukaan on luvassa jotain pahaa... Hyvät ennustukset eivät tietenkään pelota. :-D

      Tuosta intialaisesta kädestälukijasta tuli mieleen, että hän käyttäytyi minusta jotenkin omituisesti käteeni katsottuaan. Mulle tuli sellainen tunne, että hän näki kädestäni jotain sellaista, mitä ei uskaltanut kertoa minulle. :-/

      Poista
    2. Minulle ennustettiin kerran aika erikoisessa tilanteessa Turkissa (yksityisranta), että elämääni tulee "mekittävä vanhempi mies". Kahdesta edesmenneestä tärkeästä on tatuoidut linnut olkapäässä - olisiko se kolmas vielä matkalla elämääni? Soisin niin...

      Poista
    3. Jännittävä ennustus! Toivotaan, että pitää paikkansa. <3 Tänään oli muuten Hesarissa juttua tarotkorteista ennustamisesta, ja muistin, että mullakin on tarotkortit jossain. Pitäisköhän käydä etsimässä...

      Poista
  3. Voi miten ihania kuvia! Olettepa reissanneet vaikka missä! Minusta on ihanaa, että perheet puuhaa ja matkustelee yhdessä. En ikinä ymmärtänyt niitä koulukavereita, jotka kertoivat olevansa seuraavan viikon mummolassa, kun äiti ja isä lähtee reissuun. Ihmettelin miksei heitä oteta mukaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eurooppa tuli tosiaan kierrettyä melkoiselle pieteetillä. :-D Käytiin kaikki pikkuvaltiotkin, kuten San Marino, Vatikaani, Monaco ja Luxemburg.

      Minulle ainakin nuo matkamuistot ovat lapsuuden parhaita muistoja, ja siinä mielessä minunkin on vaikea ymmärtää vanhempia, jotka jättävät lapsensa jonnekin hoitoon siksi aikaa, kun lähtevät itse reissuun. Toki vanhemmat saavat sillä tavalla hetken ns. omaa aikaa, mutta samalla lapselta jää paljon ainutkertaista kokematta.

      Poista
  4. Hienoa etta paasit matkailemaan jo lapsena noin paljon!! Mina maatilan lapsena en reissannut missaan vanhempieni kanssa! Lehmat oli lypsettava aamuin illoin ja siina valissa ei kovin kauas paassyt!
    Mutta taytyy sanoa etta Lissaboniin (ja yleensakin Portugaliin) pitaa antaa oikein vahva suositus. Vaan ei ihan keskikesalla=turistit ja kuumaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä vaikea kuvitella sitovampaa ammattia kuin maanviljelijän ammatti! Siitä on todella vaikea irtautua varsinkin pidemmäksi aikaa. Meidän iskä oli oikeastaan koko elämänsä yrittäjä, ja siinä oli hyvät ja huonot puolensa. Iskä saattoi lähteä pidemmäksi aikaa matkalle (pisin matkamme taisi kestää kuusi viikkoa), mutta sitten toisaalta iskä oli muuten oikeastaan aina töissä. Tuonne Laajavuoreenkin jätti minut, äidin ja siskon, ja lähti itse takaisin töihin. Nuo asuntovaunumatkat olivat ainoita hetkiä lapsuudessani, jolloin olimme koko perhe tiiviisti yhdessä. Siinä oli toki huonotkin puolensa, kun aina välillä joltain paloi käämit. :-D

      Minulle on jäänyt Portugalista kokonaisuudessaan hyvät muistot, ja olisi kyllä tosi mielenkiintoista päästä kokemaan maa nyt aikuisiällä uudestaan. Saa nähdä, miten tulee käymään. Kiitos suosituksesta! :-)

      Poista
  5. Hienoja kuvia ja muistoja! Menkää ihmeessä Lissaboniin; mie ainakin tykkäsin siitä kaupungista ja lähialueista. Olin työmatkalla ja lisäsin siihen käynnin mm. Coimbrassa. Tarkoitus mennä joskus uudestaan, mutta kun olisi niin paljon muitakin paikkoja, joihin voisi mennä. Nythän en enää mene Venäjälle. Kesäkuussa tarkoitus mennä Reykjavikiin, jos kaikki sujuu hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos pidit. :-)

      Minullekin Lissabon on jäänyt mieleen mukavana ja tunnelmallisena paikkana, mutta en ole ihan varma, tykkäisikö ukkeli siitä (ja vertaisiko sitä lemppariinsa Barcelonaan). Mutta se jää nähtäväksi.

      Toivottavasti Reykjavikin-matkasi toteutuu! Minäkin haluaisin Islantiin, mutta sinne pitäisi mennä jonkun muun kuin ukkelin kanssa (siellähän on ukkelin mittapuulla aina liian kylmä).

      Poista
  6. Vanhat valokuvat on niin hauskaa katseltavaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua alkaa yleensä ahdistaa vanhojen valokuvien katselu, mutta nämä lapsuuskuvat ovat eri asia; näitä on kyllä kiva katsella. Lapsuudesta on kai kulunut tarpeeksi aikaa...

      Poista
  7. Olipa kiva nähdä ja lukea pikku Sadun kasvutarinaa❤️Lapsuudenkuvia on kyllä kiva katsella, tuovat paljon muistoja mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsuudenkuvat tuovat tosiaan paljon muistoja mieleen, mutta samalla ne herättävät ihan hirveästi kaikenlaisia ajatuksia, enimmäkseen hyviä, mutta joskus huonojakin. Näistä kuvista ei tullut mitään huonoja muistoja mieleen, mutta kun katselin jotain ala-asteaikojen kaverisynttärikuvia, niistä tuli... :-( Mutta se on elettyä elämää, eikä kaikki voi olla aina auvoista, vaikka mukavahan se tietysti olisi. ;-D

      Poista
  8. Ihanat kuvamuistot!
    Ihan ykköskuva on se missä nuoret neidin rullaluistelevat astioidenpesuun, kova kakkonen on muotikatsaus urheilupukeutumiseen :D :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo verkkarikuva on minusta samaan aikaa niin nolo ja niin huvittava. Siis oikeastiko 80-luvulla liikuttiin tuon näköisinä julkisilla paikoilla? :-D

      Poista
  9. Voi Satu - tämä oli oikeasti todella merkityksellinen postaus ja syy sillekin, että "myöhästyin" tänään töistä - no, se tunti on helppo tehdä takaisin iltapäivällä. Mutta miksi "jumituin" - johtui lauseestasi: "palautit äidin Savonlinnaan"
    Minä olen synnyin, vartuin Punkaharjulla ja sittemmin nuoruus vuodet asuin Savonlinnassa, 15-vuotiaana taidelukioon, ravintolakouluun, töihin... ennenkuin lähdin miehen matkaan "tänne tois puol Suomea"
    Kuva-albumin avauksesi oli upea - kuvien lisäksi välittyi tunne-ja muistomatka varttumisestasi!! Aivan ihanaa lukea ja syntyi niin mieli tehdä samoin... idea jää siis kytemään, jos saa matkia?
    Mutta vaatii aikaa....
    Lumisia puita ikkunastani tuijotellen toivotan keväistä mieltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kuulla, että Savonlinna on sydäntäsi lähellä. <3 Minulla ja perheelläni ei ole ihan noin pitkää kokemusta Savonlinnasta, ja äitikin muutti iskän kanssa sinne vasta muutama vuosi sitten (tosin nyt iskää ei enää ole). Asuivat ennen itärajan tuntumassa Pohjois-Karjalassa, mutta iso talo kävi liian työlääksi vanhoille ihmisille, ja onneksi saivat sen myytyä. Sisko sen sijaan on asunut Savonlinnassa pitkälti yli 20 vuotta, ja kaupunki on minullekin siitä syystä hyvin tuttu. Ihana kaupunki, varsinkin kesällä. Nyt kaupungilla ajellessa silmäilinkin huolestuneena tyhjiä liiketiloja, joita oli ilmestynyt tosi paljon kaupungin keskustaan...

      Ja totta hemmetissä saat matkia! Minusta on vain ihanaa, jos postaukseni inspiroi. <3

      Toivottavasti työpäiväsi sujuu (sujui) kivasti, eikä myöhästyminen aiheuttanut polemiikkiä. Leppoisaa viikon jatkoa ja keväistä mieltä tietenkin myös. :-)

      Poista
  10. No niin! Kävin jo kerran aiemmin katsastamassa, ettet ole tipahtanut päivityksistä, kuten yksi toinen lukemani blogi oli.
    Anteeksi ahdistuneelle pikkusinällesi, mutta repesin jo ensimmäisen kuvan nähtyäni ;D Neljännessä kuvassa voisin olla minäkin, kun on ihan samanlainen tuo kampauskin ;) Rukkikin löytyi ja muistan hyvin tuon J -piponkin nähneeni jonkun kaverin päässä.
    Teillä on ollut hienoja ja laajoja reissuja asuntovaunulla! Niin monessa hienossa paikassa ehditte käydä. Asuntovaunuilussa on sitä jotakin!
    Mikähän ihmeen älynväläys on ollut tuo maininta, että suksilla ei pääse ovelle. Varmaan kaikissa hotellikuvauksissa samat tekstit, oli hotelli sitten tropiikissa tai jäätiköllä ;)
    Kaiken kaikkiaan kivat kuvat ja tekstit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kauheeta, nauroitko sinä meikäläisen siihenastisen elämän ahdistavimmalle tilanteelle (tuo eka kuva). :-DD Piti oikein rullata ylöspäin, että mikäs kuva se neljäs olikaan. Tuohon aikaan taidettiin harrastaa noita potta päässä -hiusleikkaustyylejä. Kiihkeästi odottelen, milloin se tulee taas takaisin muotiin. Olisi tukan leikkaaminen niin helppoa. Tosin potta ei taida enää mahtua ainakaan meikäläisen päähän, mutta joku kymmenen litran kattila nyt ainakin.

      Asuntovaunuilussa on todellakin sitä jotakin! Tosin en tiedä, lähtisinkö enää vaunureissuille (mietin esim. sitä, miten hemmetissä pystyimme nukkumaan Italian helteissä ilman ilmastointia?!!), kun minusta on tullut niin mukavuudenhaluinen. Ja olisi ihan kaameaa lähteä aamulla ensimmäiseksi kipittämään leirintäalueen paskahuussiin (ainakin meillä tehtiin vaunun vessaan vain nestemäiset jätökset). Okei, too much information.

      Niin minäkin luulen, että kaikissa hotellikuvauksissa on ollut tuo sama formaatti, ja nyt tuli varmistus sille, että El Timoniin ei tosiaan pääse suksilla, jos joku on sitä miettinyt.

      Kiva jos tykkäsit. <3

      Poista
    2. Meillä on ollut ihan samat veskikuviot :) viime kesänä oltiin asuntoautolla ekaa kertaa ja uudemmissahan on tuo ilmastointi, että sen puoleen ei hikoiluttaisi :)
      Pottakampausmuotia odotan minäkin innolla, niin olisin taas muodissa mukana ;D

      Poista
    3. Aah, ilmastoitu matkailuauto, mitä ihanaa luksusta!

      Kyllä mä uskon, että pottakampaus tekee taas paluun! Nythän on jopa muotia kulkea housunpuntit sukkien sisälle tungettuna, kuten 80-luvulla. En olisi ikinä uskonut, että tuokin muoti-ilmiö palaa joskus!

      Poista
  11. Ipanat on kuvissa hauskoja, siis semmoset karhunkaisen oloiset. Sitten niillä on parin vuoden kuuttua kintut kuin lukilla ja pelottaa että ne katkeilee omia aikojaan.

    Olen serkusten - 12kpl - vanhin ja siksi nähnyt monia konttausikäisiä, myös serkkujeni mukulat on tullut nähtyä. Ja osa touhuista on selvästi perinnöllisiä. Ihan kuin isänsä / äitinsä samassa iässä. K:n tytär A on samanlainen rammarineulalla rokotettu sählääjä kuin äitinsä, oli yökylässä ja iltauutisten aikana mm. kävi potalla kaksi kertaaa - väärä hälytys, järjesteli nallet - 4kpl - ainakin kuudesti riviin vuorotellen sohvalle ja pariin nojatuoliin.Juoksi ympäri kaatuen kolmasti naamalleen, itku joka keran tuloksena. Itkua esti lähes 12 sekuntia, se vaihtu naurunräkätykseen ja pulputukseen. Juoksi yhden kerran päin seinää - takaperin. Myöhästyi niukasti potalta yhden kerran ja ehti säätiedotukseen pesun ja housunvaihdon jälkeen. Äitinsä oli samanlainen häsläri.

    Nuo tuulipuvut on ihan huippumuotia.


    ITC-ukkeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin sellaiset pallerolapset ovat suloisia, sekä kuvissa että muutenkin. Mutta annas olla, kun odottaa muutaman vuoden, niin jo on kaikenlaiset metkut mielessä, ja suloisuus on kaukana.

      Mulla on tosi vähän nuorempia sukulaisia ja muutenkin olen ollut ehkä normaalia vähemmän tekemisissä mukuloiden kanssa, joten omakohtaista kokemusta ei hirveästi ole, mutta uskon hyvin empiirisen tutkimuksesi tuloksiin! Kyllä varmasti aika moni juttu periytyy. Mulle tuli melkein tuskanhiki, kun luin tuosta K:n tyttärestä. Hauska kuvaus kylläkin! Sissos jos joutuisi tuommoisen lapsenvahdiksi. Mulla saattaisi mennä sormi suuhun – ehkä jopa koko käsi. :-D

      Olisi pitänyt säästää kaikki menneisyyden verkkari- ja tuulipuvut, kun koskaan ei tiedä, jos vaikka nekin palaavat joskus muotiin. Katselin taannoin kaupassa collegepuseroita, ja oikein hätkähdin, kun huomasin harkitsevani sellaisen ostoa. Olen myös collegepaitojen traumatisoima. :-D

      Poista
  12. Ihana memory lane! Ja noi ruskeasävyiset valokuvat; ihan samanlaisia löytyy mun kuva-albumista. Meillä on myös olemassa mun isoisän ottamia rakeisia, vähän pätkiviä kaitafilmejä siltä ajalta, kun mä olen pieni. Ai etta niitä on hauska katsoa!

    Te olette kyllä matkailleet tosi paljon! Me ei tehty koskaan mitään ulkomaanmatkoja, kun olin pieni; koko kesä luuhattiin vaan isovanhempien ja myöhemmin omalla mökillä. Ihania kesiähän ne toki olivat, mutta näin jälkikäteen mietittynä olisi kyllä ollut ihan opettavaista (ja kivaa) käydä jossain muuallakin. Sen takia olen yrittänyt meidän pojan kanssa reissata vähintään kerran vuodessa (niin ja on mieskin päässyt mukaan 😂) jossain. Nyt on tietty ollut taukoa sattuneesta K-syystä, mutta kesäkuussa päästään vihdoinkin reissuun pitkästä aikaa. Ja mulla on salaa lapselta semmoinen suunnitelma, että matkustaisin hänen kanssaan junalla kahdestaan Pariisiin syyslomalla, mutta saa nyt nähdä, ehdinkö säästää tarpeeksi rahaa siihen.

    Kivaa viikonloppua sinne!! 💛💛💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin vaan kuvitella, miten ihania vanhat kaitafilmit ovat katsella! Mulla ei ole lapsuudesta mitään eläviä kuvia, mutta onneksi on kumminkin näitä valokuvia!

      Mun vanhemmat eivät olleet koskaan mitään mökki-ihmisiä, iskä varsinkaan. Iskä suorastaan inhosi mökkeilyä. Parina kesänä (kun olin ekoilla luokilla) meillä oli vuokrattuna vanha maalaistalo kesämökiksi, ja iskä karkasi sieltäkin töihin ja jätti meidät tytöt mökille kolmistaan, kun ei viihtynyt mökillä. Iskä on ollut aina vähän sellainen kiertelijäluonne, ja siksi tuo vaunuilu sopi hänelle paremmin kuin hyvin. Minä olen tullut tässä suhteessa iskään, enkä minäkään viihtyisi mökillä päivää paria kauempaa. Maailmassa on niin paljon nähtävää, että tuntuisi, että aika menee hukkaan, jos on vain yhdessä paikassa. Mutta ymmärrän toki, että jotkut kaipaavat juuri sellaista paikoilleen rauhoittumista, jota mökkielämä tarjoaa.

      Teidän reissusuunnitelmat kuulostavat tosi hyviltä ja junamatka Pariisiin ikimuistoiselta! Mä olisin halunnut lähteä muistaakseni 17-vuotiaana yksinäni reilaamaan Eurooppaan, mutta jostain syystä vanhemmat eivät antaneet lupaa. :-D 16-vuotiaana kävimme ystävän kanssa kuitenkin kaksistaan Marokossa, ja jotenkin siihen matkaan heltisi lupa.

      Kivaa viikonloppua sinullekin! <3

      Poista
  13. Olipas niin mahtavaa katsella näitä kuvia. Värit on ihanan retrot. Tykkään katsella valokuvia vaikka kuinka paljon. Siis ihan albumeista, niistä vanhanaikaisista :)

    Meilläkin oli asuntovaunu, mutta sillä matkattiin vain kotimaassa. En tykännyt hommasta yhtään. Ajatuskin nyt siitä, että lähtisin asuntovaunulla jonnekin saa ihokarvat nousemaan pystyyn. Toisaalta, jos mulla olisi ollut sisko kaverina tai olisimme kierrelleet ulkomailla omat fiilikset saattaisi olla aivan toisenlaiset :D

    Mulla on yllättäen ollut todella matalapaineinen alkuvuosi, en saa mitään aikaiseksi ja odotan vaan kesää. Mun täytyy kaivaa omat vanhat albumit esiin ja alkaa katsella kivoja vanhoja kuvia.

    Sitähän ei koskaan tiedä miten sinne Lissaboniin tupsahtaa. Jään innolla odottamaan tämän asian selkiytymistä. Barcelonahan tietysti kuulostaa sekin hyvältä matkakohteelta.

    Mahtavaa viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Retroa ei tosiaan näistä kuvista puutu. :-D Kiva, jos tykkäsit kuvista. <3

      Ulkomailla matkailu toi asuntovaunuiluun ihan oman lisänsä, enkä minäkään tykännyt kotimaassa vaunuilusta yhtään. Kotimaassa oli tylsää. Muistan vieläkin karavaanitreffit, joita järjestettiin milloin milläkin leirintäalueella, kun vaunuilijat kokoontuivat yhteen. Myönteistä noissa tapaamisissa oli se, että niillä järjestettiin usein arpajaiset, ja koska mulla oli tosi hyvä arpaonni, voitin aina jotain, joskus pääpalkinnonkin (hienon mankan).

      Toivottavasti saat tuulta purjeisiisi ja matalapaineinen alkuvuosi muuttuu vähän iloisemmaksi. <3 Mä olen odotellut, milloin alkaa mun kevätsynkistely, mutta ainakin vielä toistaiseksi olen ollut ihan positiivisella mielellä.

      Minäkin jään odottelemaan innolla, miten Lissabonin kanssa käy. Ensi viikolla emme ainakaan ole sinne menossa, se jo tässä varmistui. Mä en välttämättä haluaisi taas Barcelonaan, kun viime vuonna käytiin siellä kaksi kertaa, vaikka on pakko myöntää, että Chennai Masala Dosan ruoat houkuttavat... :-D

      Iloista, aurinkoista ja leppoisaa viikonloppua sinullekin! <3

      Poista
  14. Hurjan suloisia lapsuuskuvia ja ihania matkakokemuksia!

    Meillä ei matkustelu noin paljoa, ja kun vihdoin aloimme reissata vähän enemmän, isosisko oli jo täysikäinen ja minä vasta ihan lapsi, joten matkoilla olin tavallaan ”ainut lapsi” siskon saadessa jäädä kotiin kavereiden kanssa juhlimaan. Reissut olivat kivempia silloin kun sisko oli vielä mukana!

    Jekku on kyllä mainio nimi noin söpölle (ja kolttosia tekevälle?) koiralle! :)

    Lissabon on ihmeen viehättävä paikka, toivottavasti pääset sinne vielä; se oli miehen ja minun ensimmäinen, yhteinen ulkomaiden kohde yli 10 vuotta sitten. Belémin torni oli hieno, ja Pastéis de Belém tuli herkullisuudessaan tutuksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se tosiaan kiva, että oli sisko kaverina matkalla, vaikka aina tuli tietysti kahnauksiakin. Mutta se kuuluu asiaan. :-) Meidän vanhemmat oli tosi luottavaisia, ja tietty ajatkin oli tuolloin ihan erilaiset, ja kiertelimme siskon kanssa kaksistaan mm. Lissabonissa ja Pariisissa.

      Jekulla oli vähän ikävä loppu, sillä se jouduttiin lopettamaan. Kaiken lisäksi ikävä vastuu lankesi iskälle, ja luulen, että siitä syystä iskä ei ikinä enää halunnut lemmikkiä, varsinkaan koiraa.

      Kumma juttu, mutta jostain syystä Lissabon ei vetoa samalla lailla kuin jokin toinen paikka katsellessani nähtävyyksiä yms. etukäteen. Mutta eiköhän se osoittaudu tälläkin kertaa ihan kivaksi kaupungiksi – jos siis joskus sinne asti päästään. :-D

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3