Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Pääsispä Namibiaan

Kevät on tehnyt jo tuloaan, ja aurinko on paistanut suorastaan sokaisevan kirkkaasti. Olenkin hämmästyneenä pohtinut, onko aurinko ollut aina keväisin yhtä kirkas, vai paistaako aurinkokin tänä keväänä jotenkin poikkeuksellisesti. 

Eilen illalla ihmettelin kumminkin täysikuuta, joka nousi Verkkokaupan takaa. 

Olen aiemminkin todennut, että täysikuun valokuvaaminen ei ole minusta oikein kiinnostavaa, koska täysikuun aikaan kuun pinnan yksityiskohtia valon ja varjon rajamailla ei näy, mutta täytyyhän sitä antaa joskus mahdollisuus täysikuullekin.

Siinä se on.

Aurinkokin ilahdutti yhtenä aamuna harvinaisen hienoilla sivuauringoilla. 

Kaivoin vanhan Maiseman valot ja värit -kirjan kaapista (onneksi en ole sentään heittänyt ihan kaikkia kirjoja pois!) ja muistelin, mistä sivuaurinkoilmiössä tarkalleen ottaen olikaan kyse. 

"Sivuauringot eli kansanomaisesti auringonsapet ovat kaksi valotihentymää 22 ° renkaassa Auringon korkeudella horisontista. Usein vain toinen niistä on kunnolla näkyvissä, ja toisinaan 22 ° asteen rengas puuttuu kokonaan, mutta sivuauringot loistavat kirkkaina. Sivuaurinko onkin tavallisesti hyvin kirkas, sisäreunasta selvästi punainen, sitten keltainen, ja ulompana se muuttuu sinertävänvalkoiseksi hännäksi. Sivuauringot syntyvät, kun käytettävissä on riittävä määrä laattamaisia jääkiteitä, jotka lehtien lailla leijailevat vaakasuorassa asennossa."

Tässä tapauksessa 22 asteen rengas (halo) puuttui kokonaan, mutta toinen sivuaurinko sen sijaan näkyi. 


 Tässä vielä aurinko ja oikeanpuoleinen sivuaurinko: 

Toinen aamu oli kauniin vaaleanpunainen: 

Nuo vasemmalla etualalla näkyvät tolpat kuuluvat muuten Hernesaaren rakenteilla olevaan uuteen lumenkaatopaikkaan. Nykyinen Hernesaaren lumenkaatopaikka on varsin karu: kuorma-autot tuovat kantakaupungin katujen varsilta kerätyt lumet meren rantaan ja kippaavat ne puhdistamattomana mereen. Tämä tietää tietysti myös sitä, että lumen mukana mereen menee valtava määrä roskaa. 

Nuo kuvan tolpat ovat uuden lumenkippauslaiturin elementtejä, jotka hinataan kesällä Hernesaaren niemeen, koska vanha lumenkaatopaikka jää merentäytön alle. Ilmeisesti uusi lumenkaatopaikka ei ole yhtään sen ekologisempi kuin edeltäjänsäkään, sillä Uutta Helsinkiä -sivustolla sanotaan seuraavasti: "Nykyisessä toimintaympäristössä Helsingin kaupungilla ei toistaiseksi ole mahdollisuuksia luopua lumen mereenkippauksesta. Lyhyet kuljetusmatkat aiheuttavat vähemmän hiilidioksidipäästöjä sekä häiriötä, ruuhkautumista ja melua tiiviisti asutussa kantakaupungissa."

Nyt meren jäät ovat alkaneet sulaa ja ovat kohta muisto vain. 

16. helmikuuta.

26. helmikuuta.

Tänään.

Ihmettelin jäällä nopeasti liikkuvia hahmoja, mutta kameralla zoomattuani ja hieman googletettuani selvisi, että nuo taisivat olla jääsurffaajia.

Viime viikolla kävimme ravintolassa, ja tällä kertaa paikaksi valikoitui Boon Nam hotelli St. Georgessa. St. George on minusta muuten yksi Helsingin kauneimmista rakennuksista, varsinkin illalla. 

Boon Nam oli iloinen yllätys, sillä ruoka oli hyvää kautta linjan, ja palvelukin oli erinomaista – ystävällistä ja nopeaa. En voinut olla vertailematta Boon Namia Gaijiniin, joka sekin on Tomi Björckin ravintola, ja Boon Nam vei kyllä ihan kevyesti voiton. Tosin vertailu on siinä mielessä hieman epäreilu, että söimme Gaijinissa maistelumenut, jotka ovat poikkeuksetta itselleni ongelmallisia (kun annoksia on paljon, erilaisia makuja tulee ihan liikaa, ja ateria jää mieleen sekavana kokonaisuutena), kun taas Boon Namissa tilasimme listalta. Hinnan puolesta olisi kannattanut ottaa Boon Namissakin menukokonaisuus, koska se olisi tullut halvemmaksi kuin listalta tilaaminen, mutta en tiedä, millainen mielikuva ravintolasta olisi sitten jäänyt. 

Muutamia kuvia sapuskoista: 

Turmeric satay.

Gai Yang (tamarindilla maustettua bbq-kanaa).

Turmeric curry monkfish.

Oma jälkkärini Jackfruit & kopi.

Sain hankittua vihdoin uuden kännykän, ja tuntuu ihan ihmeelliseltä, että kännykässä on niin hyvä kamera, että sillä saa parempia kuvia kuin oikealla kameralla. Minusta tuntuu, että siirrynkin kuvaamaan nyt ihan pelkästään kännykällä, paitsi että makrokuvissa ja isompaa zoomausta vaativissa kuvissa oikea kamera taitaa kuitenkin viedä vielä voiton. Kännykällä kuvaaminen sopii paremmin kuin hyvin laiskalle mielenlaadulleni, jolle pienikin säätäminen on liikaa.

Löysimme joskus viime kuussa ukkelin kanssa uutta yhteistä katsottavaa Youtubesta, Uma Telugu Travellerin kanavan. En yleensä tykkää katsella matkaohjelmia – syistä, joita en oikein itsekään tiedä. Ajattelin aiemmin, että syy on se, että en saa matkaohjelmista mitään iloa: minun on päästävä itse matkustamaan, mutta muunlainen matkailu (nojatuolimatkailu, matkakirjojen lukeminen jne.) saa minun puolestani olla. Mutta nyt olen tykästynyt Uma Telugu Travellerin matkajuttuihin ihan tosissani, mikä johtuu varmasti ainakin osittain siitä, että Uma on intialainen ja telugua puhuva, eli siinä mielessä tutun oloinen tyyppi. Tykkään myös siitä, että Uma on aito luonnonlapsi, eikä hän esitä mitään muuta kuin on. Ja koska Uma on intialainen, hän myös löytää joka paikasta intialaisia, jotka laittavat hänelle intialaista ruokaa ja ehkä majoittavatkin hänet. 

Kuvakaappaus videolta Last day in Uganda. Uma on vasemmalla.

Lisäksi Uma matkustelee maissa, jotka ovat minulle entuudestaan täysin tuntemattomia, kuten Ugandassa, Sambiassa ja nyt Namibiassa. Olemmekin saaneet ukkelin kanssa päähämme, että tahdomme ehdottomasti päästä käymään Namibiassa. Namibia näyttää tosi kivalta paikalta, ja maisemat ovat vertaansa vailla! Minulla on jostain syystä hieman ennakkoluuloja Afrikkaa kohtaan, sillä minun mielessäni Afrikka tuntuu kovin turvattomalta paikalta ja afrikkalaiset ihmiset jotenkin pelottavilta. Toisaalta on varmasti väärin edes puhua afrikkalaisista yhtenä ryhmänä, sillä Afrikan maiden ja niiden asukkaiden välillä on varmasti todella suuria eroja, aivan kuten on Euroopan maiden välilläkin.

Kiva juttu muiden kuin telugua puhuvien kannalta on se, että Uman videoissa on nykyään tekstitykset englanniksi (tuossa Last day in Uganda -videossa ei vielä ole). Kannattaa siis vilkaista Uman seikkailuja, jos hieman erilaiset matkaraportit kiinnostavat. 

Itse asiassa nyt muistan toisenkin tyypin, jonka matkaohjelmista tykkäsin joskus kovasti. Tämä henkilö oli Ian Wright, joka esiintyi muistaakseni jossakin Lonely Planetin matkailuohjelmassa. Hän oli myös valloittava persoona, eli kiinnostukseni matkailuohjelmiin taitaa riippua aika paljon siitä, millainen ihminen matkoilla seikkailee. Muistan, että katselimme joskus ukkelin kanssa myös Folke Westin matkailuohjelmia, mutta siihen aikaan ei tainnut telkkarista paljon muuta tulla. 😛

Eipä minulla tällä kertaa muuta. Keväistä viikkoa!

33 kommenttia:

 1. Viime vuosi oli jotenkin outo eikä pelkästään koronan takia. Marjoja tuli paljon ja nyt luntakin piisaa.
  Aika nopeasti tuokin vuosi pyyhkiytyy mielestä vai onkohan mulla joku muistisairaus? Jos olisi niin ei yhtään naurun asia!
  Anteeksi. Muistan kyllä, kun kirjoitit asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime ajat on olleet kyllä tosi outoja, kaikella tapaa! Luontokin taitaa olla sekaisin, eikä vain ihmiset?

   Eipä mitään. Itsekin mietin melkein joka päivä, onko mulla jokin muistisairaus, ja usein vielä monta kertaa päivässä. Tänäänkin unohdin monta asiaa, mutta nyt en enää muista sitäkään, mitä asioita unohdin. :-D Toivokaamme, että se on vain tämä aika, joka kuormittaa mieltä niin, että millekään ylimääräiselle ei riitä muistitilaa. <3

   Poista
  2. Niinpä. Pistää miettimään, että uskaltaako sitä rokotetta ottaa.

   Nyt kun jäin miettimään tuota Tallinnan reissua niin olihan se melkoista sekoilua. Tulomatkalla aloin jo muistuttamaan passikuvaani :D

   Poista
  3. Kyllä minä ajattelisin, että rokote kannattaa kaikesta huolimatta ottaa. Mutta tämä on vain minun mielipiteeni. :-) Äitikin saa vihdoin ensimmäisen rokotteen tällä viikolla, mikä on melkein juhlan paikka. Tänä aamuna katselin Hesarista, että Itä-Savo näkyy olevan Suomen rokotustilastoissa viimeisenä ja että siellä on rokotettu viimeisen viikon sisällä kokonaiset neljä ihmistä. Mistä mahtavat repiä rokotteen äiteelle?

   Hih, se on paha juttu, jos alkaa muistuttaa passikuvaansa. :-D Mulla on hirvein passikuva ikinä (pitäisikin ehkä julkaista se ihan omaksi kiusakseni), ja toivottavasti sitä päivää ei tule ihan pian, että näyttäisin siltä. :-D

   Poista
 2. Niin ja jos pääset sinne Namibiaan niin pistä raporttia.
  Itse koen matkustelun vaivalloiseksi. Lasten kanssa käytiin 90-luvulla Kolmårdenissa. Sitä reissua en halua muistella.

  80-luvulla oltiin yliopiston porukan kanssa Tallinnassa. Sitäkään en halua muistella. Tuskin edes muistaisinkaan.

  Siinäpä ne minun ulkomaan reissut on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ihan takuulla laitan raporttia. Kuvatulvalta voidaan tuskin välttyä. ;-D Harmi, että Kolmårdenin-reissunne ei ollut onnistunut. Lasten kanssa matkustelu voi kyllä olla joskus hyvinkin haasteellista.

   Tallinnan-matka hymyilytti. :-) Eihän sitä tarvitse kaikkea muistaakaan. Jotkut asiat on parempi unohtaa, ja jotkut asiat unohtuvat, vaikka ne haluaisi muistaakin. Mulla on pää kuin seula, ja saan olla jatkuvasti nolona, kun joku lähipiiristä muistaa, kuinka helmikuun toinen päivä vuonna 1985 tapahtui sitä ja sitä, ja minä olen, että jaahas, olinko minäkin paikalla. :-D

   Poista
  2. Lasten kanssa pärjättiin Kolmårdenissa, mutta sattui olemaan kuuma kesä ja säälin niitä elukoita, jotka makasivat ihan reporankana.

   Minunkin pääni on seula ja mulla on selektiivinen muisti. Kakarat ovat perineet sen.

   Poista
  3. Hyvä että korjasit asian. Minä tietysti heti ajattelin, että lapsethan ne ovat olleet riesana... Nyt minä pyydän puolestani anteeksi.

   Selektiivisessä muistissa on puolensa. ;-)

   Poista
 3. Upeat kuukuvat. Ja sulla on kyllä hienot kuvauskohteet ikkunoista? Partsilta? Onnea uuden puhelimen johdosta, mikä puhelin jossa niin hyvä kamera? Mun kaikki kuvat Appelsiinipuun Alla on otettu kännykällä jo pari vuotta, mutta ruokablogissa välillä kännykällä , välillä kameralla. Minulla on tammikuusta lähtien uusi puhelin,mutta kiinalainen halpis, mutta siinä on hyvä kamera edelliseen jo väsähtäneen kännykameraan verrattuna.
  Olen muiltakin kuullut että tuo St:Georgen thai-ravintola on hyvä:)
  Ja Afrikkaan olisi kyllä kiva päästä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu partsilta olen ottanut nuo kaikki meri- ja jääkuvat, ja ne on otettu tosiaan oikealla kameralla, ja vielä sillä vanhemmalla, jossa on tosi hyvä zoomi. En ole koskaan oikein tykännyt tuosta nykyisestä kamerasta ja harmittaa, että se tuli ylipäänsä ostettua, kun ei ollut edes mikään kovin halpa. :-( Kokeilin kuvata kuuta kännykällä ja zoomasin niin paljon kuin pystyin, ja lopputulos oli sellainen, että kuvasta ei oikein tiennyt, onko siinä kuu vai aurinko. ;-D

   Mun uusi puhelin on iPhone 12 Pro. En sitten tiedä, millainen tuon puhelimen kamera on muihin merkkeihin verrattuna, kun en ole koskaan omistanut muita kuin iPhoneja, mutta ainakin aikaisempiin iPhonen kameroihin verrattuna ero on huikea. Kännykällä kuvaaminen on kyllä tosi näppärää, ja kiva kuulla, että kaikki sinun kuvasi on otettu kännykällä, kun kuvasi ovat aina niin hyviä.

   Afrikkaan olisi tosiaan kiva päästä, mutta näin aluksi vaikka joku Tallinnakin kelpaisi. ;-D

   Poista
  2. IPhonen ksmerat on kyllä ihan omaa luokkaansa

   Poista
  3. Mulla ei ole oikein mitään käsitystä eri puhelimien kameroista ja niiden laadusta, mutta onneksi ainakin tämän kännykän kamera on hyvä. :-)

   Poista
 4. Mun serkku asuu Etelä Afrikassa, Kapkaupungissa, kutsu on käynyt hänen luokse mutta en taida mennä, liian pitkä lentomatka istua turistiluokassa.
  Hienot kuukuvat!!! Ja herkulliset ateriat....... Kivaa viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oispa mullakin sukua Etelä-Afrikassa! Sieltä pääsisi näppärästi kiertelemään lähimaita... tai ainakin kartasta katsottuna kaikki näyttää olevan siinä ihan lähellä. ;-D Mutta lentomatka on kyllä varmasti pitkä ja rasittava. En ole edes katsonut, kuinka kauan lento sinne kestäisi.

   Kivaa viikon alkua sinullekin! <3

   Poista
 5. Ian Wrightin Lonely Planet -jaksot olivat ihania; niin energisiä ja valloittavia. Hänellä on kyky ihmetellä aidosti ja innostua täysillä, eikä hän silti ole ärsyttävä tai ylivilkas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossapa tulikin hyvin tiivistettynä se, mikä Ian Wrightissa viehätti! Ja tuo Uma on ihan samanlainen, sillä hänkin osaa ihmetellä aidosti ja innostua kaikesta täysillä. Tuollaiset ihmiset ovat jotenkin niin symppiksiä. :-)

   Poista
 6. Upeita kuvia!
  Minä olen kuvannut jo pidempään pelkästään kännykällä. Jossain spesiaalitapauksissa minulla on ollut kamera mukana. Se on aika painava, laiska ei viitsi kantaa mitään ylimääräistä.

  Minulla oli toukokuulle 2020 ostettuna lentoliput Namibiaan. Oli tarkoituksena tehdä ystäväni kanssa kahden naisen roadtrip. Meidän matkasuunnitelma perustui aikalailla siihen, jonka yksi miespuoleinen kaverini teki yksin. Hänen reissunsa onnistui huikean hyvin. Namibiassa on hurjan paljon erilaista nähtävää: on kuuluisia safaripaikkoja ja sitten hienot hiekka-aavikot ja skeleton coast.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :-)

   Kiva kuulla, että sinäkin olet kuvannut pitkään pelkästään kännykällä, koska sinunkin kuvasi ovat niin hyviä, että niitä ei arvaisi kännykällä otetuiksi. Minä en ole edes tajunnut, kuinka hyviä nykyajan kännyköiden kamerat voivat olla!

   Voi että teillä oli suunnitteilla hieno matka! Ja niin harmillista, että matkasta ei sitten tullutkaan mitään. :-( Kiva myös saada varmistusta omille hatarille ennakkokäsityksille siitä, että Namibia on oikeasti hieno matkailumaa! Ainakin Uman videoissa maa näyttää tosi siistiltä ja organisoidulta, mutta kallista siellä kuulemma on. Hintataso riippuu tietysti siitäkin, mihin sitä vertaa, ja voi olla, että intialaisesta näkövinkkelistä Namibiassa on kalliimpaa kuin suomalaisesta näkövinkkelistä olisi.

   Poista
 7. Todella upeat kuukuvat eikä muissakaan kuvissa vikaa ole. Ruoat näyttävät herkullisilta, mutta en osaa sanoa, olisivatko minun makuuni. Ei ole kokemusta, ei ainakaan vastaavan tasoisista paikoista.
  Onnea uudesta kännykästä! Omani alkaa olla jo todella vanha, mutta eipä ole varaa ostaa uutta. Yksi suurimmista valintakriteereistä olisi juurikin hyvä kamera.
  Hyvää juuri alkanutta maaliskuuta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Stansta. Kyllähän tuommoiset maut saattavat vaatia totuttelua, vaikka kovin mausteista (tulista) ruoka ei sinänsä ollut, ainakaan jos vertaa intialaiseen.

   Kännykkä on tuottanut kyllä jo kovasti iloa, varsinkin kameran osalta. Oli niin ärsyttävää kaivaa käsilaukusta aina se oikea kamera, repiä sen suojapussukka auki ja sitten odotella, että josko hän käynnistyisi... Kännykällä kuvaaminen käy niin näppärästi.

   Hyvää alkanutta maaliskuuta myös sinulle! Ja pikaista paranemista jalallesi! <3

   Poista
 8. Vau mikä kuu! Mä en tajuu, kuin ihmiset saa siitä noin suuren?

  Ja Ian Wright... niin hauska ukkeli! Niitä jaksoja oli pakko katsoa, missä Ian viipotti ympäri maailmaa. Mä oon rakastunut Alfatv:n 100 kaunista kohdetta Suomesta ja Retkeillen kansallispuistoissa - ohjelmiin. Mä ehkä vähän tiedän, mitä teen ensi kesänä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vanhassa kamerassa todella loistava zoomi, ja siksi en ole raaskinutkaan heittää kameraa pois. Käytän kuvatessa sellaista pientä jalustaa ja laitan kahden sekunnin ajastimen, ettei käsi tärisytä kameraa.

   Ian Wright oli kyllä ihan huipputyyppi! En jaksa yhtään sellaisia matkailuohjelmia, joissa vain kuivasti selostetaan eri paikoista tai näytetään jotain maisemia.

   Kiitti tosi paljon telkkariohjelmavinkistä! En ole kuullutkaan tuommoisesta, mutta kuulostaa tosi kivalta ohjelmalta. :-)

   Poista
 9. Meillä taitaa olla samanlaiset kännykät nyt! Jouduin ostamaan jouluna uuden kännykän, kun entisestä neljä vuotta vanhasta meni näyttö, koska se putosi taas lattialle. Tässä on tosi hyvä kamera, joten en viitsi järkkäriä enää ottaa mukaan kuin sitten kenttötöihin, kun niihin taas pääsee. Siihen on vielä lisää objektiivejä. Täällä känny riittää ja eilenkin otin ravontulista sillä kuvia!!!
  Afrikka on minulle no-go kohde, samoin taitaa olla Etelä-Amerikkakin (pitkän lentomatkan takia). Jotenkin ei Afrikka kiinnosta, vaikka olen lukenut sieltä paljon ja tiedän kavereita, jotka ovat innoissaan siitä maanosasta. Minua viehättävät enemmän nuo kylmät seudut ja nyt haaveilen Färsaarille matkaamisesta. Saas nähdä koska se toteutuisi ja toteutuuko koskaan. Olen voinut työn puolesta matkustaa aika monissa paikoissa, joten siinä mielessä se on ja on ollut ihanteellista. Nythän peruttiin taas loppukesän konffareissu ja nähtävästi touko-kesäkuun Tarton matka peruuntuu myös. Eihän sille voi mitään, mutta nyt on ensi kesäksi keksittävä joku korvaava matka!
  Ian Wrightin tunnen myös telkkarista. Ne muut ko. ohjelman vetäjät ovat kamalalia, mutta Ian kyllä vetää kiinnostavasti ne ohjelmansa.

  Olen ennenkin jossakin ääneen ihmetellyt sitä, että miksi "kaikkialla" on muitia itämainen-aasialainen tms. keittiö. Minulle niisäs on niin paljon allergisia aineita, että en käy niissä kuin jos on ihan pakko (eli Kiinassa piti käydä). Pidän kiinalaisesta ruuasta tosi paljon, mutta... Ennen kävin syönässä niin thaimaalaisisa kuin intialaisissa, mutta en enää moneen vuoteen. Nyt tulikin nälkä ja rupean syömään lounasta, eli lauantailta jääneitä blinejä!

  Mukavaa viikkoa ja kiva, että äitisi sai/saa rokotuksen! Se helpottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas hauska kuulla, että ollaan kännykkäsamikset! :-) Minä olen myös erittäin taitava pudottelemaan kännyköitä, ja kauhulla olen odottanut sitä hetkeä, kun tämä uusikin kännykkä hajoaa. Näin jo yhtenä yönä untakin, että kännykkä oli mennyt keskeltä kahtia!

   Ihan mahtavaa, että sait kuvattua revontulia, ja vieläpä kännykällä. :-) Olenkin kuullut iPhone 12:n kameraa kehuttavan erityisesti pimeällä kuvattaessa. En itse ole vielä kokeillut pimeässä kuvaamista sen enempää, mutta tuon St. Georgen kuvan otin kännykällä, ja se näytti kuvassa hämmästyttävän samalta kuin livenäkin.

   Mulla oli aiemmin ihan sama juttu, että en tuntenut pienintäkään kiinnostusta Afrikkaa kohtaan. Onhan siellä safareita ja vaikka mitä, mutta jostain syystä ei vain ole kiinnostanut yhtään, paitsi Sahara ehkä hieman. Mutta nyt tuon Uman ohjelmat ovat herättäneet kiinnostuksen varsinkin Namibiaa kohtaan.

   Minun ukkelini on sellainen, että häntä ei saisi matkustamaan kylmille seuduille, ei sitten millään. Aina pitäisi olla lämmintä ja aurinkoista. Mutta tietysti tämäkin on ymmärrettävää, kun ottaa huomioon, mistä ukkeli on kotoisin. Harmi tavallaan, koska tämmöinen vaatimus rajaa aika paljon matkakohteita pois. Tai sitten pitäisi lähteä matkaan jonkun muun kuin ukkelin kanssa, mutta en ole ihan varma, tykkäisinkö itsekään matkustaa kylmille seuduille. ;-)

   Matkojen peruuntumiset ovat tosi harmillisia, mutta toivottavasti keksit kesäksi jonkin kivan korvaavan reissun! Minä en uskalla edes vielä ajatella matkustamista minnekään, mutta ukkeli ajattelee sitten senkin edestä. ;-D

   Aasialainen keittiö taitaa olla tosiaan muodissa, ja se on meilläkin sellainen varma valinta, jos mennään ulos syömään tai tilataan kotiin. Mutta ruoka-allergisille aasialaiset keittiöt saattavat olla kinkkinen paikka, vaikka Boom Namissakin kyllä kysyttiin ennen tilaamista, onko meillä mitään ruoka-allergioita.

   Nautihan sinä blineistäsi! Minä kaivan kohta Saarioisten valmiskeiton esiin. ;-D

   Mukavaa viikkoa sinullekin! :-)

   Poista
 10. Kiitos, Suvi, ja kiitos myös kommentistasi! Oikein ihanaa kevään jatkoa sinullekin! Katselin, että loppuviikosta taas kylmenee, mutta toivottavasti kauniit kevätpäivät palaavat pian. :-)

  VastaaPoista
 11. Hmm, aloin nyt miettiä olenko koskaan sivuaurinkoa livenä nähnytkään. Ei tullut mieleeni, että olisin. Kiinnostavaa – kuvat myös!

  Jokseenkin masentavaa, että lumenkaadossakin päätyy roskia mereen. Kuinkahan paljon sitä mahtaa lumen mukana siine päätyä. Uskaltaakohan edes ajatella. Jotenkin Suomea pitää edelleen melko siistinä ja toimia eettisinä erityisesti kun vertaa Brittilään. Tämä on yksi iso roskis koko maa.

  Sinnehän on myös kevät tulossa, jäät lähtee eli kohta taas Darwin awardsit jaossa, kun sinne pitää joidenkin silti mennä :D

  Kännykän kamerat on aika hyviä nykyään, kunhan ei tosiaan zoomaile. Kuvanlaatu heikkenee samantien, jos vähänkin zoomaa. Karseaa suttua tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ole nähnyt sivuaurinkoja montaa kertaa, vaikkeivät ne käsittääkseni olekaan mitenkään harvinaisia. Nämä oli kumminkin harvinaisen kirkkaita, ja väritkin näkyivät kivasti.

   Mä olen aina pitänyt Suomea siisteyden perikuvana, mutta viime aikoina on pitänyt tarkistaa käsityksiä. Tuo lumenkaatojuttu on kyllä aika kaamea, kun roskaa menee mereen ilmeisesti aika paljon. Luulin ensin, että tuo uusi kippaussysteemi olisi jollakin lailla ekologisempi – että se esimerkiksi erottelisi lumesta roskat jotenkin – mutta eipä se sitten ollutkaan.

   Kauhulla olen katsellut ihmisiä, jotka liikkuivat jäällä vielä viime viikonloppunakin, vaikka sulan veden rajaan ei ollut kuin ehkä parikymmentä metriä. Itse en kaipaa tuonlaista jännitystä elämääni, vaikka saataisiinhan siitä taas näyttävä tilanne aikaiseksi, kun pelastushelikopteri päräyttäisi paikalle onkimaan meikäistä merestä ylös. :-D

   Tuo on niin totta, että parhaimmillakaan kännykkäkameroilla ei taida oikein pystyä zoomailemaan. Tai siis pystyy, mutta kuvista tulee ihan karmeita.

   Poista
 12. Afrikka on kohde, josta olen tietyllä tapaa haaveillut ihan pienestä pitäen, mutta tiedän, etten missään tapauksessa uskaltaisi lähteä sinne. Ehkä osittain turvattomuuden tunteen takia, mutta merkittävin estävä tekijä mulla on mun järkyttävä ötökkäkammo!!! Tuntuu ihan hölmöltä myöntää tätä ääneen, mutta tiedän, etten pystyisi nauttimaan mistään, kun koko ajan panikoisin kaikkia ölliäisiä. Sama kammo estää multa aika monta muutakin kohdetta... Toisaalta mulla ei kyllä ole mitään kaukokaipuuta mihinkään muualle, Eurooppa riittää oikein hyvin!

  Ihania ruokakuvia, nam! Boon Namin kohdalla oli vielä reilu vuosi (??) sitten ravintola, jonka makumaailma oli Lähi-Itä/Välimeri - voittoinen. En nyt muista sen nimeä, mutta sielläkin oli ihan älyttömän hyvää ruokaa. Noi sun kuvat kyllä herättivät mielenkiinnon Boon Namia kohtaan.

  Hah, tässä sitä vaan puhutaan matkustamisesta ja ravintolassa käymisestä - as if!! No, joku päivä sitten.

  Valoistaa viikon jatkoa sulle Satu ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin ymmärtää ötökkäkammoasi oikein hyvin, vaikka en itse ötököitä hirveästi kammoakaan. Toki pidän mieluusti niihin sopivan välimatkan! Mutta minäkin kammoan kaikenlaista, aivan erityisesti käärmeitä ja muita matelijoita. Pienet liskotkin, joita kiipeilee Intiassa asunnoissa joskus sisällä, ovat minusta ihan hirveitä, vaikka joidenkin mielestä ne ovat suloisia otuksia. Mutta en ikinä pystyisi nukkumaan trooppisissa maissa ulkona, koska pelkäisin kuollakseni tappajahämähäkkejä yms. Itse asiassa ötökät tuntuvat jotenkin paljon pelottavammilta kuin isot pedot. Kumma juttu!

   Oikein piti googlettaa tuo Boom Namin tilalla ollut ravintola, ja sain selville, että siinä oli aiemmin turkkilaisravintola Andrea, jonka lopetus oli Hesarin mukaan Helsingin ravintolamaailmalle menetys. Harmi, että en koskaan tullut käyneeksi Andreassa, ja itse asiassa en ollut edes kuullut siitä ennen kuin nyt.

   Mä olen nyt ottanut koronan suhteen kieltämistaktiikan, enkä välitä ajatella koko koronaa yhtään sen enempää kuin on pakko. En takuulla tuhlaa enää yhtäkään elonpäivää koronasta murehtimiseen. Toki huolehdin varotoimista asianmukaisesti, mutta en meinaa velloa korona-ahdistuksessa enää tänä keväänä. Olkoon korona minun puolestani, mutta niin olen minäkin.

   Kiitos, Emma. Valoa sinunkin viikkoosi! <3

   Poista
 13. Minä olen aina pitänyt kuusta ja sen valosta yössä. Pidän kuusta ja sen luomasta mystisyydestä. Kuu luo hyvin erilaista näkymää eri vuodenaikoina. Minä pidän ja siksipä nuo sun kuvat ovat mahtavia <3.
  Aurinko on erilainen, hyvin armoton kaikessa kauneudessaan.

  En tiedä muistanko oikein mutta käsittääkseni kauniit punaiset aurinkokuvat tulevat juuri kun ilmassa on runsaasti epäpuhtauksia. Liekö siis Saharan hiekkaa tuossa sinun ottamassasi :-D

  Upean näköinen ravintola jo ulkoapäin. Tuonne en kyllä itseäni osaisi kuvitella, töppöilemään verkkareissa...

  Matkaohjelmat ovat huippuja <3

  -m

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, että tykkään kuusta kovasti. Olisi aika mukava päästä kuulennolle.. Tai no ehkä ei sittenkään, kun saattaisi iskeä ahtaan paikan kammo avaruusraketissa. :-D

   En tiedä, milloin sitä Saharan hiekkaa alkoi olla täällä (olen muutenkin vähän ulalla koko asiasta), mutta tuo vaaleanpunainen kuva on otettu jo jokin aika sitten (kävin tarkistamassa, 18. helmikuuta), joten taitaa olla muuta punaisuutta...

   Hih, no mikä ettei tuolla ravintolassa voisi olla verkkareissakin. En tullut katselleeksi, miten ihmiset olivat siellä pukeutuneet, mutta ei jäänyt sellainen mielikuva, että tuo olisi ollut mikään pönötyspaikka. Crockseissa en ehkä kumminkaan tuonne lähtisi. ;-D

   Mukavaa maaliskuun jatkoa! Taitaa kevät vetäytyä hetkeksi takaisin, mutta toivottavasti palaa pian! <3

   Poista
 14. Wow mikä sivuaurinko, En tiennytkään moisesta! Ihana oppitunti :D Me ollaan nähty vain tuplasateenkaari mutta jään kytikselle jos joskus tämäkin osuisi kohdalle.

  Ja nuo annokset, nams! Erinomainen mainos paikalle, näyttää siltä että mielelläni itsekin maistelisin. Voi kun pääsisi ravintolaan jo!

  Ja Ian Wright, samoja ohjelmia on seurattu! Muistan kun häntä Intiassa kuskattiin riksalla (komissio)kaupasta toiseen :D

  Ja siitä tulikin sulle samoin tein matkailuohjelmasuositus, YouTubesta Bald and bankrupt! Mieletön tyyppi, vaikka matkakohteensa yleensä eivät olekaan suoraan omalta listaltani (esim. Valkovenäjä ja Ukraina). Kannattaa kurkata!
  https://m.youtube.com/channel/UCxDZs_ltFFvn0FDHT6kmoXA#menu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuplasateenkaari on kyllä hieno. Minäkin olen ollut niin onnekas, että olen saanut nähdä semmoisen muutaman kerran. :-)

   Ei ois yhtään paha juttu päästä ravintolaan. Ollaan tilattu tämän sulun aikana pari kertaa Woltista ruokaa, ja minusta kummallakin kerralla ruokien taso oli tosi huono. Ehkä laatu kärsii, kun menekkiä on varmasti huomattavasti vähemmän kuin normaalisti.

   Mä en muistakaan tuommoista Intia-jaksoa. Se olisi kyllä kiva nähdä!

   Kiitos matkaohjelmasuosituksesta! Lähden kohta tutkiskelemaan kyseistä hemmoa. Itse asiassa tykkäänkin juuri siitä, että saan nähdä matkaohjelmissa vähän tuntemattomampia paikkoja.

   Mukavaa viikonloppua, Nana! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3