Jos lintu lentää ikkunaasi, älä säikähdä: se on vain Jumala, joka pelaa Angry Birds -peliä.


perjantai 18. joulukuuta 2020

Kätevä emäntä

Jos marraskuu meni nopeasti, niin joulukuu on mennyt vielä nopeammin. Vastahan kuukausi alkoi, ja kohta on jo joulu. 

Joulu on tuntunut tänä(kin) vuonna varsin epämääräiseltä ajatukselta. Viime vuonna joulun alla haasteita tuottivat vanhempien muuttohommat, heidän talonsa myynti, imeytyskentän teko, äiskän terveysvaikeudet ja iskän muistisairaus, mutta tänä vuonna on ollut toisenlaisia haasteita, joita en nyt aio tässä sen tarkemmin eritellä. Siksi tänä vuonna tuntuukin erityisen tärkeältä saada viettää joulu läheisten kesken, vaikka viralliset tahot suosittelevatkin kaikkea muuta kuin matkustamista paikkakunnalta toiselle (tässä tapauksessa siis Helsingistä Savonlinnaan).

Sen verran vastuullisia kuitenkin ukkelin kanssa olimme, että päätimme käydä pari päivää ennen lähtöämme koronatestissä ja viettää loppuajan tiiviisti kotona. Tutkiskelin Mehiläisen ja Terveystalon sivuilta, kuinka oireettomat voisivat hakeutua koronatesteihin, mutta testeihin pääseminen tuntui kummassakin paikassa niin monimutkaiselta prosessilta, että hermothan siinä menivät. Onneksi olin bongannut aiemmin Länsiväylän varrelta 9Livesin koronatestauspisteen, ja älysin mennä tutkiskelemaan kyseisen firman sivuja. 9Lives on Suomen suurin ensihoito- ja sairaanhoitopalveluja tuottava yritys, joka tekee nykyään myös koronatestejä. 9Livesin systeemi oli ilahduttavan yksinkertainen: ei tarvinnut kuin antaa nettilomakkeella muutama esitieto, maksaa testi netissä ja ajaa koronatestauspisteeseen. 

Drive-in -testijonossa.

Jos testattavalla on oireita, Kela korvaa osan testistä, ja asiakkaan maksettavaksi jää 129 euroa. Jos oireita ei ole, lysti maksaa 195 euroa per nenä (pun intended). Testituloksen oli luvattu tulevan 12 tunnissa, mutta se tuli meille kummallekin vajaassa 11 tunnissa. Koska molempien tulos oli negatiivinen, saatoimme alkaa valmistautua lähtöön. 

Minusta on ihan järkevää käydä testissä, jos lähtee joulun viettoon muualle Suomeen, enkä ymmärrä, miksi päättäjät ja terveysalan ihmiset suhtautuvat niin nihkeästi vapaaehtoisiin testauksiin. Kai taustalla on ajatus, että varmempaa olisi, jos ihmiset pysyttelisivät kotonaan. Onhan se tietysti näinkin, mutta jotkin asiat ovat suurempia kuin korona. Olemme nyt kumminkin käyneet testissä, ja voimme olla varmoja siitä, ettemme vie koronaa mukanamme täältä koronapesäkkeestä Savonlinnaan. 

Radisson Blu -hotelli iltavalaistuksessa.Minulla on ollut suunnilleen viimeisen kuukauden ajan järkyttävän pahoja nukkumisvaikeuksia, ja vaikka minulla on lääkettä (=mirtatsapiiniä) nukkumisvaikeuksiin, en kuitenkaan käytä sitä kovin mielelläni. Kun satunnaiset univaikeudet tulivat puheeksi viimeksi urheilulääkärin vastaanotolla, lääkäri suositteli minulle lääkkeen ottamista niin usein kuin tarvitsisi, koska lääkkeestä ei olisi mitään haittaakaan. Periaatteessa ottaisin lääkettä mielelläni useamminkin, sillä nukun sen avulla aivan erinomaisesti, mutta en tykkää seuraamuksista, joita minulle siitä tulee: turvottaa, tulee ihan kauheat silmäpussit, eikä vatsakaan toimi. Pitää aina ennen lääkkeen ottamista puntaroida, haluanko mieluummin nukkua vai paskantaa – ja yleensä jälkimmäinen vie voiton. 😆 Ukkeli on joskus manannut, että minun elämäni pyörii vatsan toiminnan ympärillä, mutta kyllä se vain niin on, että jos vatsa ei toimi, päivä on pilalla. Silmäpussien laskeutumisessakin kestää kolme päivää, ja se on kyllä aivan liian pitkä aika piileskellä vaatekomerossa. 

Mutta nyt eksyin vähän aiheesta. Tai en oikeastaan, sillä pitihän tätä seuraavaa pohjustaa. 

Olen yrittänyt olla stressaamatta nukkumisesta tai nukkumattomuudesta, ja kotona se on onnistunutkin kohtuullisen hyvin, kun on tutut rutiinit ja tuttu nukkumisympäristö. Minulla pyörii tuuletin kesät talvet läpi yön, koska en pysty nukkumaan, jos on liian hiljaista. Hiljaisuudessa kaikki kuorsaukset, narahdukset ja sydämenlyönnit kuuluvat kiusallisen selvästi. Koska meinaamme majoittua Savonlinnassa hotelliin, aloin panikoida jo viime viikolla, miten saisin nukuttua hotellihuoneen hiljaisuudessa. Sitten keksin mielestäni erinomaisen ratkaisun ongelmaan: ostaisin pöytätuulettimen ja veisin sen mukanani hotellihuoneeseen. 

Tuulettimia oli vähän vaikea löytää kaupoista, mitä ihmettelin suuresti. Joulu kun on kumminkin tuuletuslaitteiden kuuminta myyntisesonkia. 😆 Onneksi K-Raudassa tärppäsi, ja myyjä kiipesi seinälle ja onki minulle ylähyllyn perimmäisestä nurkasta yhden tuulettimen. Kun eilen kasasin tuuletinta keittiön pöydällä, ukkeli osui paikalle ja kysyi, mitä puuhailin. Ukkelin ilme oli kohtalaisen kiinnostava, kun selitin, että kasailen tässä hotelliin tulevaa tuuletinta. Ukkeli ihmetteli, miksi en voinut lainata hotellista tuuletinta. Hotellissa olisi ihan takuulla tuulettimia. No eipä ollut tullut mieleenkään moinen ajatus. Sitä paitsi saattoihan se olla, että tähän aikaan vuodesta tuulettimia ei lainattukaan noin vain, joten oli parempi pelata varman päälle ja viedä mukanaan oma tuuletin. Joidenkin asioiden kanssa ei kannata riskeerata! Ukkeli totesi vain, että onkohan siellä hotellissa sänkyäkään. Pitäisköhän sun ottaa sekin varmuuden vuoksi mukaan? 

Kuka saapuu milläkin kulkupelillä jouluostoksille.

Tervehdin ilolla ensi maanantaita, jonka jälkeen päivä alkaa taas pidentyä. Ukkeli tajusi, että enhän minäkään ole ollut Suomessa koko syksyä sitten vuoden 2016, jonka jälkeen olen viettänyt osan syksystä joko Boliviassa tai Kolumbiassa. Vaikka kuukaudet ovat kuluneet nopeasti, syksy on tuntunut jotenkin tosi pitkältä. Jos olen nukkunut hyvin, minulle on oikeastaan ihan sama, onko pimeää vai valoisaa, mutta huonosti nukut yöt ja pimeät päivät ovat vähän huono yhdistelmä. 

Tähän vuodenaikaan aurinko nousee (silloin harvan kerran, kun auringonnousu näkyy) meren takaa. 


Rakensivat, penteleet, tuommoisen parkkihallin maisemia pilaamaan.


Hyvällä mielikuvituksella tässä voi nähdä auringon.

Mutta nyt on ruvettava kasailemaan kamoja huomista lähtöä varten. Laitan tähän loppuun vielä tämänhetkiset suosikkibiisini (ikään kuin ne ketään kiinnostaisivat).
Bonus:


Näiden myötä toivottelen kaikille lukijoille rauhaisaa ja kaikin puolin mukavaa joulunaikaa. 😘

26 kommenttia:

 1. Voi hitsi tota parkkihallia!! Mun pitää aina nukkua vähintään 8 tuntia yössä,muuten on seuraava päivä ihan pilalla. Ja jos on vapaa päivä niin en nouse herätyskelloon liian aikasin, matkalle kun lähden niin maksan enemmän kunhan ei tarvi aikasin ylös :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahdeksan tunnin yöunet kuulostaa ihanilta! Mä en nuku normaaleina öinäkään tavallisesti kuin 7 tuntia tai vähän yli, ja se tuntuu riittävän mulle. Mutta nyt kun unet jäävät usein neljään, viiteen tuntiin, ja nukun nuokin tunnit hyvin katkonaisesti, ei hyvä heilu.

   On kyllä ihan hirveää, jos on aikainen aamulento, ja pitää herätä esimerkiksi kolmelta. Hyi hitto. Noita aamuja ei ole kyllä ikävä!

   Poista
 2. Ollaanpa siellä kitsaita testien kanssa. Täällä pääsee testiin ilman oireita ja ilman lähetettä. Eikä maksa mitään.

  Minullekin on tullut (lisää) nukkumisvaikeuksia koronan myötä. Olen ratkaissut sen niin että laitan kuulokkeet ja kuuntelen Areenan puheohjelmia kunnes nukahdan. Ja yöllä kun herään jatkan. Minulla on kuulokkeet jossa on johto nappien välillä. Toivottavasti en vahingossa hirttäydy niihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, miten helposti siellä pääsee testiin! Tosi hyvä juttu; noin sen kuuluisi ollakin. Sama juttu Intiassa, että siellä testit ovat ilmaisia, ja testinottajat tulevat kotiinkin. En tajua tätä suomalaista käytäntöä.

   Kuulokkeet on kyllä hyvä ratkaisu nukahtamisavuksi, jos vain kuulokkeet ovat tarpeeksi mukavat. Mulla oli aiemmin sellainen pehmeä kuulokepanta, joka oli ikään kuin hiuspanta, jossa oli ihan littanat kuulokkeet. En ole voinut käyttää sitä sen jälkeen, kun vaihdoin puhelimen (nykyisessä puhelimessa ei ole kuulokkeille sopivaa reikää). Nyt tilasin kumminkin samanlaisen pannan, mutta langattomana bluetooth-versiona. Sekin lähtee Savonlinnaan neitsytmatkalle. :-) Kyseiset kuulokkeet löytyvät täältä, jos sinua tai jotakuta muuta kiinnostaa. Mä tykkään kuunnella kuulokkeista aina aaltojen pauhetta. :-D Mutta puheohjelmatkin kuulostavat niin hyvältä idealta, että taidanpa kokeilla sitäkin. Monesti varsinkin asiaohjelmia kuunnellessa rupeaa nukuttamaan hyvin pian. ;-D

   Poista
 3. Anu ehtikin jo kertoa koronatesteistä täällä. Kaupunkini lähettää kerran viikossa tekstiviestin, jossa linkki testauspaikoista ja ajoista, ja voi mennä oireettomanakin, eikä maksa mitään.Hurjan kalliiksi tuli nuo teidän testit mutta onneksi olivat negatiivisia.
  Tsemppiä uniongelmien kanssa. Niitä om itselläkin,mutta vähemmän talvella kun viileää, mutta nukahtaminen on joskus tosi vaikeaa.
  Aika jännää että tarvitset tuuletinta nukkumiseen. Mähän nukun monta kk tuulettimen kanssa kun on kuumaa, mutta olen aina helpottunut kun sen voi laittaa pois.
  Hyvää ja rauhallista joulun aikaa Satu🎅🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on kyllä koronatestaus tehty tosi helpoksi! Melkein kateeksi käy. :-D Nuo meidän testit olivat itse asiassa vielä halpoja, sillä Mehiläisellä ja Terveystalossa joutuu käsittääkseni pulittamaan testistä n. 250 euroa. Julkisella puolella pääsee toki testiin ilmaiseksi, mutta silloin pitäisi olla oireita.

   Uniongelmat on kyllä tosi kurjia. :-( Mulla on ollut aiemmin lähinnä jatkuvaa heräilyä ja vaikeutta nukahtaa uudestaan, mutta nyt uni ei tule illalla välillä millään, ja kello saattaa olla kolme, ennen kuin nukahdan. Huoh.

   Mun tuuletin ei edes osoita minuun päin (sen tarkoitus ei siis ole tarkoitus viilentää), vaan seinään. Tuulettimen tasainen humina jotenkin rauhoittaa.

   Ihanaa joulun aikaa sinullekin! <3 Ja suloiselle Bambi-tontulle. <3

   Poista
 4. No onpa hintava tuo testi... Me ollaan lähdössä Vuokattiin jouluksi ja olen seuraillut sekä Päijät-Hämeen että Kainuun lukuja ja onneksi molemmissa laskusuuntainen. Kainuu on tällä hetkellä tartuttavuudessa alle 10 ja PH:kin tippunut toiseksi pahimmasta alueesta seitsemännelle sijalle.

  Tylsää tommonen nukkumattomuus ja ymmärrettävää, ettet haluaisi käyttää lääkkeitä apuna. Voihan se olla hetkellistäkin ja stressin aiheuttamaa. Toivottavasti helpottaa pian.

  Ja niin hauska toi tuuletintarina! Näin jossain myynnissä vekottimia, jotka laitetaan yöksi puhisemaan ja suhisemaan jotain ääniä, joiden pitäis rauhoittaa ja auttaa nukahtamaan / nukkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kallista lystyä oli, mutta kuten tuossa jo Jaelille kirjoittelin, Mehiläisellä ja Terveystalossa testi olisi tullut vieläkin kalliimmaksi. Ei viitsi ihan joka päivä juosta testauttamassa itseään. :-D Keksin rahalle kyllä paljon parempaakin käyttöä.

   Ihanaa Vuokatti-joulua teille! Siellähän saattaa olla luntakin (ei sillä, että itse sitä mitenkään rakastaisin). Ja hieno homma, että tilanne on niillä seuduilla parantumaan päin.

   Mulla on nukkumisen kanssa välillä parempia ja välillä huonompia kausia, mutta nyt on kyllä menossa jokin superpaskakausi. Toisaalta lääkkeet helpottavat, vaikka en niitä ottaisinkin, sillä ainakin tiedän, että apu löytyy läheltä, jos siltä tuntuu.

   Mä olen kanssa kuullut laitteista, jotka tuottavat valkoista kohinaa. Joskus googlettelinkin niitä, mutta sellainen jäi jostain syystä hankkimatta. ;-D

   Poista
 5. Anteeksi, mutta on pakko kertoa, että nauroin ääneen noita sinun tuulettimen rakentamisia ja ukkelisi kommentointia. :)
  Täällä Turussa kulkee koronabussi muutamassa "maahanmuuttajatiheässä" lähiössä, siellä mm. missä asun ja testeihin voi mennä ilman lähetettä ja ovat ilmaisia. Täällähän on aika kovat nuo lukemat eikä vielä ole tullut yhtään parannusta lukuihin. Itse en käytä nyt busseja ja olen tilannut ruuat kaupasta. Katsotaan pääsenkö lähtemään maanantaina mökille. Sehän on jyrkästi kielletty, että täältä koronapesäkkeestä ei saa lähteä yhtään mihinkään, vaan pitää viettää joulu kotona siellä olevien kanssa. No joo. Toki jääkaappi ja pakastin ovat täynnä ruokaa, että toki pärjäisi, mutta…
  Semmoisia tänne kuuluu. Oikein hyvää ja sellaista joulua kuin haluatte! Ja parempaa uutta vuotta - sitä toivon kyllä kaikille, sillä tämä kuluva vuosi oli sellainen, että ei tee mieli sitä uusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva jos nauratti. Pakko tunnustaa, että havahduin itsekin jossain vaiheessa miettimään, että onkohan näissä mun puuhissani mitään järkeä. Taisi olla siinä vaiheessa, kun pienen pieni ruuvi putosi lattialle, ja konttasin etsimässä sitä pöydän alta, ja lopulta ukkelikin oli näyttämässä kännykän taskulampulla valoa, jotta ruuvi löytyisi. :-D

   Luinkin Hesarista Turun tilanteesta. Tosi kurja juttu. Hyvä että on kumminkin järjestetty tuommosia "matalan kynnyksen" testauspaikkoja, kuten tuo koronabussi.

   Toivottavasti pääset lähtemään mökille. Minusta on ihan eri asia lähteä mökille kuin esimerkiksi keskelle suurta sukujoulujuhlaa, jonne tulee ihmisiä eri puolilta Suomea. Toki säännöt on hyvä olla olemassa, mutta kyllä ihmiset osaavat yleensä käyttää omaa järkeäänkin.

   Oikein leppoisaa ja tunnelmallista joulua sinullekin, missä sen sitten vietätkin! Ja ehdottomasti parempaa alkavaa vuotta! Olet ihana, kun jaksat aina lueskella ja kommentoida. <3

   Poista
 6. Tarjosin tuon tuulettimesi kanssa yön parhaat naurut :D :D :D Tunnistan tuon ongelman vieraista yöpaikoista ja unen laadusta. Minulla pitää olla riittävän viileää ja hyvä tyyny. Hotellien tyynyt kelpaavat poikkeuksetta, mutta jos menen jonnekin kyläpaikkaan yöksi, niin otan yleensä oman tyynyn mukaani.

  Me päädyimme ratkaisuun, että isoisiä ei tavata tänä jouluna, ehkä sitten joulun jälkeen. Nuorimman koulussa on ollut neljänä päivänä useampi koronaan sairastunut henkilö koulussa. Mahdollinen karanteeni päättyisi kyllä jo ennen joulua. Tilanne ei ollut kovin vakuuttavasti hoidossa, koska koulun viestissä kerrottiin tartunnanjäljityksessä olevan ruuhkaa ja tarkkailemaan jälleen oireita ja hakeutua testiin pienistäkin oireista. Katsellaan isomman porukan juhlaa sitten joulun jälkeen. Minä ehkä uskallan piipahtaa maski päällä isääni moikkaamassa jouluna.

  Ihanaa joulua ja parempia unia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viileys ja hyvä tyyny ovat myös tärkeitä! Hotelleissa onkin lähes aina riittävän hyvät tyynyt, mutta esimerkiksi pohjoisessa kierrellessä mulla on ollut aina mukana oma tyyny, koska mökkimajoituksien tyynyistä ei aina tiedä.

   Varmasti hyvä idea olla tapaamatta isoisiä jouluna, kun tilanne on noin epämääräinen. Ollaan mietitty tätä meidän ratkaisuakin, että se ei ole mikään paras mahdollinen, kun asutaan hotellissa ja tavataan kumminkin vanhempia. Mutta Savonlinnassa koronatilanne on käsittääkseni tosi hyvä (koputan puuta), joten jos pääsemme sinne ilman koronaa, voimme olla paljon luottavaisemmin mielin kuin täällä pääkaupunkiseudulla. Kunhan pysyttelemme kaukana muista hotelliasukkaista - varsinkin hesalaisista. ;-D

   Kiitos. :-) Mukavaa ja erityisesti rentouttavaa joulua myös sinulle! <3

   Poista
 7. Heh, repeilin tolle sun tuuletinepisodille (vaikken kyllä tajua, kuinka pystyt nukkumaan siinä hurinassa...) :D Ja sun ukkelin kuittaus mukaan otettavasta sängystä kuulostaa enemmän kuin tutulta, meillä myös mies kommentoi aina mun pakkaamisia kovin sarkastiseen sävyyn. Se ei vaan tajua, mitä kaikkea matkalla MAHDOLLISESTI saattaa tarvita... :)

  Satu, oikein ihanaa ja levollista joulun aikaa sulle ❤️❤️❤️ Ihanaa, että pääsitte lähtemään Savonlinnaan ja saatte viettää toivottavasti mukavan joulun siellä. Me ollaan ekaa kertaa ihan vaan kolmistaan aattona (Tapanina mennään sitten kyllä tapaamaan mun vanhempia), mikä tuntuu ihanan rentouttavalta ja rauhoittavalta ajatukselta tämän rankan vuoden päätteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut myöhästyneestä vastauksesta! Juu sama juttu meillä, että saan usein kuulla kuittailuja matkatavaran määrästä. Kamaa on aina kauheasti mukana, ja omasta mielestäni kaikki on myös tarpeellista. Nytkin mukana on mm. kaksi joogamattoa, vaikka en taida tarvita yhtäkään. :-D

   Kaikin puolin ihanaa joulun aikaa myös sinulle ja perheellesi! Toivottavasti saatte viettää oikein kiva joulun. <3 Ja terkkuja Savonlinnasta. :-) Täällä oli vielä talvi, kun tulimme, mutta nyt lotuaa taas vettä.

   Poista
 8. Meillä Saksassa maksaa testi "vain" 60 euroa, sitäkin monet pitää kalliina. Jostain saa jopa ilmaiseksi tai maksu vapaaehtoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 60 euroa on minusta ihan kohtuuhinta, mutta onhan se tietysti paljon kalliimpi kuin ilmainen...

   Poista
 9. Uniongelmat on syvältä, mutta keinot on monet niidenkin selvittämiseksi :D
  Mä pärjään aika hyvin korvatulpilla ja silmälapuilla. Työkaverilla oli juuri tuollainen panta, jota olit käyttänyt, hän sanoi, että se on parasta mitä hän on keksinyt. Hyvä, että sait siitä uudemman mallin.

  Oikein mukavaa matkaa ja nauttikaa olostanne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en pysty käyttämään korvatulppia, kun ne rupeavat painamaan korvia. Mutta silmälappu on mullakin aina päässä, vaikka sen kanssa käy tyypillisesti niin, että se lähtee jossain vaiheessa yötä päästä pois, ja sitten sitä pitää metsästää milloin mistäkin. :-D

   Toi panta on kyllä superhyvä. Kangas on tosin pikkuisen liian lämmin mulle (on sellaista fleeceä), joten kovin kuumissa olosuhteissa se saattaa ruveta pikkuisen ahdistamaan. Pantaa saisi vissiin jonain muunakin kangasvaihtoehtona, mutta en ole uskaltanut kokeilla.

   Kiitos, Birgitta! Leppoisia joulunpyhiä sinulle! <3

   Poista
 10. Hyvää Joulua sinulle ja läheisillesi. Toivotaan myös parempaa tulevaa vuotta.

  Huvitti tuo sinun juttusi tuulettimesta. Täällä toinen, jonka yöpöydällä tohisee tuuletin kaiket yöt ympäri vuoden. Ei hiljaisuuden vaan hikoilun takia. Millonkahan tää loppuu; on kestänyt jo kymmenisen vuotta?
  Olen kuluttanut loppuun muutaman tuulettimen. Myös keittiössä ja olkkarissa on omansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle ja Papalle ja tietysti muullekin perheellesi! <3

   Onpa kiva löytää "kohtalotoveri", joka tykkää myös käyttää tuuletinta vuoden ympäri (vaikka syy onkin eri). En tykkää nukkua kuumassa, mutta onneksi minäkin voin kääntää tuulettimen itseeni päin, jos tulee tarvis. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla. :-)

   Poista
 11. Täältä yhdeltä terveysalan ihmiseltä virtuaalinen hatunnosto! Iso respect, että maksoitte testistä. Ehdottomasti järkevää ja perustelutkin osuivat kuin omaan nilkkaani: jos aiot matkustaa (ja moni aikoo), ole kiltti, äläkä kuljeta koronaa toiselle paikkakunnalle!

  Ihanaa joulunaikaa ja leppoisia unia! Saatoin ehkä hörähtää pariin kertaan kuvitellessani myyjää myymässä tuuletinta ja toisaalta hotellin respaa, kun kävelet sinne se tuuletin kourassa.... *hirn*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että toimittiin ukkelin kanssa mielestäsi oikein. Piti hotellissakin oikein mainostaa, että oltiin käyty testeissä, että meiltä ei tule ainakaan koronaa. :-D

   Salakuljetin tuulettimen hotelliin isossa Ikean sinisessä kassissa, kun en viitsinyt esitellä sitä respassa. :-) Mietin mielessäni, että olipa hyvä, etten ostanut sentään lattiatuuletinta, koska sen tuominen hotelliin olisi saattanut herättää enemmän huomiota. :-D

   Ihanaa ja tunnelmallista joulua myös sinulle ja perheellesi sekä tietysti suloisille koiruuksille! <3

   Poista
 12. Sun postaus on putkahtanut ilmoille näköjään kokolailla samalla kellonlyömällä, kun itse laitoin koneen kannet kokonaiseksi viikoksi kiinni, joten joulu kerkisi jo mennä ohi, mutta nyt kun arki ja työt taas alkoi, oli hyvää aikaa tulla tässä työkoneelta lintsatessa toivottamassa leppoisia loppuvuoden päiviä! Tai jos leppoisa on just sitä mitä et kaipaa, niin siinä tapauksessa toivotan just sellaisia sulle mieluisia. Ja kiitos taas tämänkin vuoden yhteyksistä ja ystävyydestä (toivottavasti ton sanan käyttö on sallittua) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkin on sallittua! <3 Kiitos sinullekin ystävyydestäsi, ja toivottavasti "tapaillaan" ensi vuonnakin. :-)

   Leppoisa kuulostaisi nyt oikein hyvältä. Mieluisia loppuvuoden päiviä sinullekin, ja tietysti myös onnellista alkavaa vuotta! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3