Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


torstai 7. toukokuuta 2020

Kun tänään lähden

Täällä istuu nyt aika väsynyt ihminen. Kun muuttoauto äsken ajoi pihaan, piti oikein itkeä tirauttaa – ei mitenkään vollottamalla mutta sillä lailla pienesti. En tuntenut mitään varsinaista kaihoa, mutta väsymys varmaankin purkautui kyyneleinä. Nyt odottelemme tässä ukkelin kanssa, että tavaraa lastataan autoon, ja kun en keksinyt muutakaan tekemistä, päätin kirjoitella blogiin.

Tavaroiden muuttamisen jälkeen olisi sitten vielä se tavaroiden purkaminen, mutta olettaisin sen sujuvan helpommin kuin pakkaamisen. Purkamiseen on varattu aikaa vajaa viikko aikaa, ennen kuin muuttolaatikot haetaan pois, mutta olen ajatellut, että jos aika loppuu kesken, kaadan laatikoista kaiken kolmannen makuuhuoneen lattialle ja käyn onkimassa siitä aina mitä milloinkin tarvitsen.

Sieltä se kyyti tulee!

Luulin, että muutto olisi ihan pala kakkua, mutta yllättävän koville tämä on ottanut. Yönet ovat olleet mitä ovat olleet, ja alaselässä tuntuu, että on tullut nosteltua painavia. Treenitkin oli pakko laittaa tauolle, kun unielämä alkoi kieliä ylirasituksesta. Yhtenä yönä uni ei tullut millään, vaikka olin aivan valtavan väsynyt. Ajatukset vetivät ihan omaa rallia, ja aina kun olin vaipumassa uneen, säpsähdin hereille. Säpsähtelyä jatkui jonnekin aamukolmeen, kunnes nukahdin lopulta muutamaksi tunniksi. Minulla on aiempaakin kokemusta siitä, että en saa säpsähtelyn takia nukuttua, ja se on sen merkki, että on kiireesti löysättävä tahtia. Jos säpsähtely jää ikään kuin päälle, ei tarvita monta yötä, kun tulee jo ihan hermoraunioksi.

Tiistaina pyöräilin uudelle asunnolle, kun minun oli tarkoitus jättää pyörä sinne ja vähän siivoilla asunnolla. Olimme käyneet asunnolla jo kerran aiemmin, vapunpäivänä, mutta silloinen käynti oli ollut varsin pikainen, eikä se ollut jättänyt oikein mitään erityistä tunnejälkeä. Tuli vain sellainen tunne, että jaahas, tällainenko tämä nyt sitten on.

Crusellinsilta Ruoholahden ja Jätkäsaaren välissä.


Tiistaina oli valtavan upea ilma, mutta en osannut nauttia pyöräilystä yhtään, kun oli vain työnteko mielessä. Olin ajatellut pyyhkiä asunnossa kaikki hyllyt, jotta tavaroita olisi sitten mukavampi laitella paikoilleen, pestä vessat sekä parvekelasit. Aika pian kuitenkin huomasin, että kaikenlainen sisäsiivouksen teko oli turhaa hommaa, sillä kaikki oli jo valmiiksi niin siistiä. Parvekelaseissa olikin sitten enemmän puuhaa, varsinkin ulkopinnoilla, ja luulen, että sitä hommaa riittää jatkossakin. Parvekkeella on nimittäin pituutta 14,4 metriä, korkeita parvekelasia on 17 kappaletta ja vieressä on rakennustyömaa. Mutta en valita – ainakaan vielä 😜 – sillä minulla ei ole koskaan aiemmin ollut lasitettua parveketta eikä varsinkaan noin isoa.


Nyt saakin heitellä ideoita kehiin, mitä tuonne parvekkeelle voisi laittaa! Kaksi tuolia ja pieni pöytä meillä jo onkin, ja tänään sinne tulee myös sellainen riipputuoli (ukkelin heräteostos lauantaina, kun oltiin ostamassa uutta ruokapöytää). Jonkinlainen kiva mattokin tuonne olisi mukava saada, mutta en ole ehtinyt perehtyä mattoasiaan – tai muihinkaan sisustusjuttuihin – vielä yhtään. Ukkeli näytti minulle netistä jotain sellaista rullattavaa puumattoa, ja se näytti kivalta, mutta en kyllä tiedä, miten hyvä se on käytössä (onko liukas jne.). Mitään puulaattoja en missään nimessä halua, sillä meillä olin alun perin tässä asunnossa sellaiset, ja inhoan sellaisia sydämeni pohjasta. Pituuden puolesta tuonne mahtuisi vaikka mitä, vaikka aika kapeahan tuo on. Tuli jo mieleen sellainenkin juttu, että pitäisiköhän ostaa teltta ja nukkua parvekkeella teltassa. 😀 Toisaalta jos parvekkeella olisi paljon tyhjää tilaa, parveketta voisi hyödyntää erilaisiin liikunnallisiin juttuihin, kuten askelkyykkyihin kävellen, farmer's carry- juttuihin tai erilaisiin hyppyihin (sori naapurit).

Sauna näyttää tässä kuvassa jotenkin ihan kulahtaneelta, vaikka ei se oikeasti sitä ole.

Tiistaina uudella asunnolla tuntuikin jo ihan kivalta, ja saunankin kävin koeistumassa. Sauna on melko pieni, mutta kyllä me ukkelin kanssa sinne mahdumme, ja yksinäni mahdun pötköttämäänkin lauteille. Kävin lauteiden alla tarkistamassa, millaiset nappulat kiukaasta löytyy, että osaan lämmittää saunan heti sillä minuutilla kuin mieli tekee. Ei ollut vaikea systeemi (edes minulle!). Säilytystilaa asunnossa on aivan valtavasti, ja upouudet varastotilatkin näyttävät hieman toisenlaisilta kuin meidän nykyinen nuhjuinen kanakoppi.

En itse valitsisi asuntoon tuollaisia pintamateriaaleja niin lattiaan, keittiöön kuin saunaankaan, mutta toisaalta eipä tuossa ole tarkoituskaan asua loppuelämää. 

Iloitsin jo etukäteen siitä, että talossa olisi varmasti parempi pyörävarasto kuin meillä tässä vanhassa asunnossa. Minähän olen säilyttänyt pyörää täällä parvekkeella ja joutunut roudaamaan sitä edestakaisin hississä. Se ei ole ollut mitään maailman nautinnollisinta puuhaa, sillä hissimme on niin pieni, että pyörä pitää nostaa hississä pystyasentoon, ja pyörän mahduttaminen hissiin on senttipeliä.

En kumminkaan löytänyt uudelta asunnolta pyörävarastoa, vaikka tutkin kaikki mahdolliset ovet ja kurkin kaikki mahdolliset ikkunat. Lopulta rupesin ahdistelemaan pihalla näkemiäni ihmisiä tyyliin "asutko sä täällä? tiedätkö missä täällä on pyörävarasto?", mutta kukaan ei oikein osannut sanoa. Lopulta vein pyörän taas uudenkin asunnon parvekkeelle (mahtui sentään hissiin vaakatasossa!) ja päätin etsiskellä pyörävarastoa paremmalla ajalla.

Pyörävarasto löytyikin eilen autohallin yhteydestä, mutta vielä en ole löytänyt, miten pyörävarastoon pääsee ulkokautta.


Taisin jossain vaiheessa tulla sanoneeksi, että muuttovalmistelut ovat sujuneet yllättävän hyvin. No, tällaistahan ei pitäisi koskaan päästää suustaan, koska silloin universumi tms. järjestää taatusti lisähaastetta. Meille lisähaaste tuli auton muodossa, sillä autossa ilmenneet käynnistysvaikeudet pahenivat, ja kaksi kertaa auto ei meinannut startata ollenkaan. Onneksi sain auton maanantai-iltana Audi-liikkeeseen, jossa vika tutkittiin heti tiistaiaamuna, ja syyksi paljastui akku sekä jokin sähkötermostaatti. Otin liikkeestä sijaisauton, ja kun pääsin urheilumallisen uuden Audin makuun, melkein toivoin, että autoremontti ei valmistuisi vielä keskiviikkona vaan vasta torstaina. Tuommoisella reippaalla autolla on vähän toista ajella kuin meidän 16 vuotta vanhalla kotterolla. Vaikka hyvä peli sekin on ollut, kun on jaksanut kiertää Lapit ja Virot, mutta nyt alkaa ressukkaa ikä jo vähän painaa.

Eilen illalla kävimme viemässä tavaraa pakastimeen ja jääkaappiin, ja piti heti tilata illallinen uudelle asunnolle, kun Helsingin puolella on kotiinkuljetuksissa parempi valikoima kuin Espoossa.



Tilasimme intialaista, ja ihan syötävää tuo oli, mutta ei mikään mullistava makuelämys. Kuvan ulkopuolella oli vielä kasvissamosat. Kaiken lisäksi meillä ei ollut muita ruokailuvälineitä kuin yksi lusikka, mutta onneksi sormin syöminen ei tuota hankaluuksia. Lautasiakaan ei ollut, mutta kaksi pakastusrasiaa pelasti tilanteen. Saapa nähdä, tuleeko tuolla tilattua ruokaa kotiin useammikin, vai iskeekö kyllästyminen "ulkoruokintaan".

Täällä alkaa näyttää siltä, että kohta alkaa olla valmista, joten lopettelen nyt tähän. Pahoittelen mahdollisia kirjoitus- tai ajatusvirheitä. Huomenaamulla haluaisin nukkua mahdollisimman pitkään, ilman että herään joskus kolmen, neljän aikaan miettimään muuttoasioita.

33 kommenttia:

  1. Ihana asunto! Mulla kävi samalla laila, kun muutin niin muuttopäivänä heräsin kl 3. 00 yöllä, eikä uni enää tullut.
    Mä laittaisin parvekkeella kukkia, kukkia ja kukkia :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, minäkin heräsin tänä aamuna kolmen maissa, ja oli ihan mahdotonta saada enää unta, kun piti miettiä, olenko nyt muistanut varmasti kaiken, ja mitä pitää vielä aamulla tehdä. :-( Kyllä ihminen voi sitten olla pöljä.

      Kukista olen vähän haaveillutkin, mutta nyt vähän pelottaa, että mahtaakohan tuolla parvekkeella tulla aurinkoisella säällä kamalan kuuma, jos lasit ovat kiinni. Että pitääkö kukkia olla kastelemassa viisi kertaa päivässä, tai – mikä vielä pahempi – kuolevatko ne heti.

      Poista
    2. Aloita pelargoneila, helppoja, ei kuole heti jos on vähä kuivaa, ne ei halua edes että on koko ajan multa märkä....

      Poista
    3. Kiitos vinkistä, Ulrika! Ainoa vaan, että olen tainnut saada yliannostuksen pelargoniaa. Äidillä on ollut hänen siskoltaan perittyjä pelargonioita monen monta kappaletta, ja niitä on pyöritelty vuosikaudet talvehtimaan milloin minnekin ja sitten taas keväällä esiin. Pelargoniat riittävät minun osaltani ehkä loppuelämäksi. ;-D

      Poista
    4. :) käviskö Laventeli? :-D

      Poista
    5. Täytyypä tutustua laventeliin! Kiitos ehdotuksesta. <3 Mukavaa viikonloppua, Ulrika!

      Poista
  2. Heti ajattelin parvekkeen nähdessäni, että tuollahan on Satulla nyt mainiot mahdollisuudet pykätä privaatti maisemakuntosali. Ihan mahtavan kokoinen parveke!

    Toivottavasti muuttostressi helpottaa ja unet palautuu pian <3.

    Ja onnea uuteen kotiin! Näyttää ihanan tilavalta ja valoisalta. (Ja voin jo mielessäni kuvitella, kuinka jonain päivänä kirjoittelet tänne kommelluksista pyörävarastossa :D. Mulle tuottaisi hankaluuksia varmaan tuo pyörän oikeaan säilytysasentoon asettelu)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä tunnet minut sitten vallan hyvin. <3 Heti ensimmäisenä oli tosiaan kuntoilumahdollisuudet mielessä, ja ai ai, sitä riemua, kun lasia pestessä huomasin, että katon rajaan saisi ehkä viriteltyä levytangon leuanvetoharjoituksia varten. Kuka mistäkin kiksinsä saa. :-D

      Minäkin toivon, että olo ja unet palautuisivat normaaliksi joskus tässä lähiainoina. On kyllä niin zombie-olo, ettei mitään rajaa. Mutta malttaakohan sitä nyt nukkuakaan, kun pitää alkaa sisustaa uutta kotia, tutkia lähimaisemia jne.

      Hih, kommelluksia on varmasti luvassa. Pyörävarastossa, jätehuoneessa, autohallissa, ratikassa jne. :-D En ole vielä uskaltanut edes ajatella viedä roskia, kun katokseen menoonkin tarvitsee sellaisen erillisen lätkän. En varmaan pääse sisään koko koppiin! Enkä ollut ehtinyt ajatella pyörän oikeaan asentoon asettelemista. Kinkkiseltä tosiaan näyttää, kääk! Mutta toisaalta tuo on aika lailla sama asento, jossa kuljetin pyörää vanhan asunnon hississä, eli siinä mielessä homma on tuttua. :-)

      Poista
  3. Siis ihana uusi koti ja varsinkin parveke! Kukkiahan miekii ja mansikkaa sekä kenties jotain muutakin hyötykasvia ehdottelisin ja ite laittaisin. Mutta mahtuuhan tuohon jo jis jonkiilaista joogamattoo ;-D Saat varmaan laitettuu mieleiseksi.

    Meijän muutto tapahtuu minun ja ukon sekä pojan voimin :-/ Hieman hirvittää 14 vuoden rojujen kasaus ja roudaus...

    Toivottavasti sulla unirytmi palautuu nopeasti takaisin, on tuo muuttaminen aina kova ponnistus niin fyysisesti kuin psyykkisestikin.

    Niin ja onnea kamalasti uuteen kotiin!!

    - m

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain kukkia varmasti laitan kyllä, kunhan nyt kerkeän, ja hyötykasvit kuulostavat myös hyvältä ajatukselta. Yrttejä nyt ainakin voisi! Mansikat ja muut "isommat" kasvit eivät oikein inspaa, kun niissä vaaditun työn ja sadon tuottavuuden suhde ei oikein kohtaa.:-D

      Tänä aamuna huomasin (heräsin ennen viittä), että auringonnousu näkyy parvekkeelle, ja olisin voinut joogata auringon noustessa. Joogamatot on kumminkin vielä jossain laatikossa, enkä olisi tainnut muutenkaan jaksaa. :-)

      Huh huh, kovasti tsemppiä teidän muuttoon! Kokemuksen rintaäänellä voin sanoa, että ei varmasti tule olemaan helppoa, mutta toisaalta sitten se tunne, kun muutto on ohi, on ihan vertaansa vailla.

      Eipä ole tietoa unirytmin palautumisesta ainakaan vielä. Mutta jospa tässä pikkuhiljaa..

      Kiitos. <3

      Poista
  4. Onnea uuteen kotiin! Eikö ole ihanaa, kun voi aloittaa ikään kuin "puhtaalta pöydältä"? Partsille saat varmaan eri toiminnoille eri kohtia eli yhteen kuntosali, sitten se löhömispuoli. Mun siskolla on lasitettu parveke, ja siellä on kyllä kuumaa joskus, mutta hänellä kukat viihtyvät siellä.

    Meillä on töissä muutto; nyt koronarajoitusten vuoksi on määrätty aina tietty päivä, jolloin vain osa porukkaa voi olla. Eilinen oli aivan kamala, tuntuu ettei millään ehdi! Roskikset täyttyivät…

    Hauskaa uuden kodin laittoa! Kyllä ne pyörävarastot ja muutkin paljastavat kohta salansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut muistanutkaan, miten ihanalta puhtaalta pöydältä aloittaminen tuntuu! Ihan tuntuu kuin elämässä olisi kääntynyt muutenkin uusi lehti. Vaikka sama lärvi silmäpussineen näkyi kyllä tänä aamuna peilistä. :-D

      Tuommoinen eri toiminnoille jaettu parveke kuulostaa kivalta idealta, ja semmoinen parvekkeesta on alkanut muodostuakin. Parvekkeella on rojua jo enemmän kuin olin ajatellutkaan, vaikka en ole varsinaisesti vielä laittanut sinne mitään...

      Olin tiennytkin, että lasitukset pitävät parvekkeen lämpimämpänä, mutta oli yllätys, miten lämmintä parvekkeella on jo nyt näissä ulkolämpötiloissa. Toisaalta on kiva, että tarkenee, mutta toisaalta vähän pelottaa kesän kuumuus. Mutta jos lasit aukaisee, niin äkkiä tuntuu viilenevän.

      Tuommoinen kellotettu pakkausaika kuulostaa todella stressaavalta. Minä menisin varmaan ihan lukkoon, enkä saisi aikaiseksi mitään. Toivottavasti pakkaaminen ja muutto sujuvat kuitenkin hyvin ja ovat ohi nopeammin kuin arvasitkaan.

      Tänään voisi ehkä uskaltautua sinne jätehuoneeseen. ;-D Itse asiassa on pakkokin, kun roskis alkaa täyttyä uhkaavasti.

      Mukavaa viikonloppua, Helena!

      Poista
  5. Onnea uuteen kotiin ja lycka till siihen että saa kaiken valmiiksi.
    Kyllähän tuolla lukaalissa kelpaa pötkötellä, kuinka paljon teillä on neliöitä? Siis ja toi parveke, sehän on aivan mahtava. Mä pistäisin viherkasveja ja jotain settiä jossa on mukava nautiskella ateriat . Onko muuten siihen partsille näkymä muista taloista ? Sähän olet hyvä viihdyke muille kun siellä jumppailet.
    Ja kiitos Teboil tarinasta, tekevälle näköjään sattuu 😂😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Nina! Työn määrä tuntuu kyllä edelleenkin aika massiiviselta, ja tavaroiden sijoittelu tuottaa päänvaivaa, mutta eiköhän se siitä.

      Neliöitä tässä on 95. Ukkeli sanoi jo tuossa yhtenä päivänä, että onkohan asunto liian iso meille, mutta minä sanoin, että ei ole. Ulkomailla asuessa neliöitä on ollut joskus huomattavastikin enemmän (esim. Intiassa 250), eivätkä nekään asunnot olleet liian isoja. No, ehkä tuo Intian asunto oli hieman. :-)

      Jonkinlaisia kasveja laitan kyllä, ja nyt tuli itse asiassa mieleen, että voisin laittaa mun ainoan viherkasvini anopinkielenikin partsille. Saa nähdä, mitä se tykkää siitä, jos pääsee ekan kerran elämässään ulos. Kun ei nyt vaan poloinen kuolisi järkytykseen. :-D

      Tuohon vastapäätä on nousemassa kerrostaloja, ja niihin mun jumppailut varmasti näkyvät. Mutta ehkä me voitaisiin ottaa yhteiset parvekejumppasessiot vastapäisten asukkaiden kanssa. ;-D

      Mulla on taas pari polttimoa palanut autossa, ja tuottaa kovasti päänvaivaa, kun en tiedä, missä ne vaihdattaisin. Onneksi on kesä ja valoisaa, niin ei haittaa niin kovasti, vaikka valot olisikin vähän pimeät.

      Poista
  6. Onnea uuteen kotiin.Mahtava parveke, tuonnehan voi laittaa vaikka mitä(mä kasvattaisin varmaan vihanneksia;D)-. Muuttaminen on kyllä aika rasittavaa hommaa, mutta uuteen kotiin aina niin kiva muuttaa.Tuleeko tuonne entiseen asuntoonne nyt vuokralaisia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jael. :-) Hih, oikein jo näen sinut kasvattamassa tuolla parvekkeella vihanneksia. Minä en taida nyt ainakaan ensi alkuun uskaltaa laittaa vihanneksia, kun niiden kasvattaminen tuntuu niin työläältä. Vähän epäilen, että mun vihannekset eivät tuottaisi mitään satoa kumminkaan,ja sitten harmittaisi. Pitää varmaan aloittaa jostain helpommasta, kuten yrteistä. :-)

      Entiseen asuntoon ei ole tulossa vuokralaisia. Palaan asunnon kohtaloon varmasti myöhemmin.

      Poista
  7. Kauheeta kuvitellakin muuttamista!! Toisaalta olisi hyva mahdollisuus tehda aikaista (toivottavasti) kuolinsiivousta (kauhee sana) mutta ei ei!
    Monesko kerros teilla on? Onko tuo parveke etelaan, jos niin niin voi olla tosiaan hirmu kuuma kesahelteilla. Meidan partsilla on kasteluautomaatti mutta tullaiselle suljetulle se ei varmaan sovi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo en mäkään haluaisi muuttaa ihan pian uudestaan. Että siinä mielessä toivon, että asutaan tässä hyvin pitkään. Vanhempien muutto ja tämä oma puolen vuoden sisään saa nyt riittää vähäksi aikaa.

      Minä kuulin kuolinsiivouksesta vasta ihan äskettäin, ja kyllä onkin kamala sana. Joku vanhus kirjoitti taannoin asiasta yleisönosastollakin, että hän ei ainakaan meinaa ruveta tekemään mitään kuolinsiivousta jälkipolvilleen vaan meinaa nauttia elämästään niin kauan kuin sitä riittää. Ihan oikein minusta. Vaikka on kamalaa ajatella sitäkin, että joku muu joutuisi panemaan kasaan kaikki nämä meidän roinat.

      Meillä on 9. kerros, ja parveke on lähinnä kai itään, tai korkeintaan kaakkoon. Auringonnousu näkyi parvekkeelle tänä aamuna, ja aurinko käy tuohon aamupäivään asti.

      Poista
  8. Oi,mikä ihana parveke teillä.Ja muutenkin varmasti ihana koti.Nauti siitä=)
    Oletteko nyt sitten vuokralla siellä vai,saako kysyä millainen vuokra on?
    Asunnon muita odotellessa=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. :-) Parveke on kyllä tämän asunnon ehdottomasti paras puoli. Tai sitten sauna.

      Juu vuokralla ollaan, ja vuokra kustantaa 2340.

      Poista
  9. Uusi koti näyttää kauniilta! Tuo parveke varmaan inspiroi kaikenlaisiin blogijuttuihin, todella upea. Onnea sinne teille muuttajille.

    Ja erinomainen strategia: kippaat tavarat lattialle jos tulee kiire ja siitähän ne sitten ajan mukana pienen muuttokeijun avulla kulkeutuvat paikoilleen :)

    Onnea vielä. Näyttää viehättävältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Johanna. <3 Parveke on kyllä tosi ihana. Nyt vaan saisi tulla takaisin ne lämpimät ilmat, että pääsis nauttimaan parvekkeesta. Toistaiseksi ei ole vielä ollut yhtään aikaa istuksia.

      Eipä tarvinnut ottaa keijustrategiaa käyttöön, kun iski urakkahulluus, ja sain kaiken purettua ja laitettua paikoilleen jo eilen illalla. Nyt sitten odottelen, että noutaja tulisi hakemaan nuo tyhjät laatikot torstaina. :-D

      Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle! :-)

      Poista
  10. Ah, mikä parveke! Voisin muuttaa sinne :D Ja tuo pyöräkellari, wow. Pikkasen eri luokkaa ja näköä kuin ne tavalliset pyöräkellarit, joita kerrostaloissa on ollut. Siis ne pienet huoneet, joista oman fillarin saadakseen piti siirtää ensin kymmenen muuta pyörää pois alta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kanssa suunnittelin, että muutan parvekkeelle, jos rupeaa sisätilat ahdistamaan. Varsinkin sitten, kun tulee se superhelleaalto. :-D

      Heh, meillä oli edellisessä talossa juuri tuollainen "siirrä ensin kymmenen pyörää, jotta saat omasi sisälle" -pyörävarasto. Siksi en viitsinyt edes yrittää saada pyörää sinne, ja vaihtoehdoiksi jäi joko pyörän säilyttäminen ulkona tai jossakin muualla elikkäs parvekkeella. Vitutti se pyörän raijaaminen edestakaisin ylös ja alas, mutta sekin oli parempi vaihtoehto kuin jatkuva pelko persiissä, että joku pöllii pyörän.

      Poista
  11. Ihana parveke, toiseen päähän tekisin sellaisen kasvikeitaan. Tomaattia, kurkku, yrttejä ja paljon kukkia.Koska laitettu parveke, menisi siellä myös oliivi ja jotkut sitruspuut. Mitä isommat ruukut, sitä vähemmän kastelua ja työtä.
    Toinen pääty sitten liikunnalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parvekkeen päädyt on jo harmillisesti varattu (toinen juuri liikunnalle), mutta keskelle tulee varmaan jonkinlainen kasvikeidas. Pikkuhiljaa parvekkeelle on alkanut kertyä roinaa (eikä mitään ole vielä edes ostettu, paitsi se riipputuoli), ja parveke on alkanut muotoutua. Mutta mikään erityisen viihtyisä se ei vieläkään ole, ja viihtyvyydessä kasveilla olisi varmaan tärkeä osa.

      Oliivi ja sitruspuu kuulostivat tosi kivoilta! Googletankin heti, miltä ne näyttävät, ja ovatko kovin helppoja kuolettaa. ;-) Ja tosi hyvä pointti tuo isot ruukut! Vähempi kastelutyö sopii mulle erinomaisen hyvin!

      Poista
  12. Onnea uuteen kotiin!

    Mahtavan kokoinen parveke!

    Hanki sinne parvekkeelle sellainen jalusta, jolla voit polkea pyörälläsi parvekkeelle. Entisellä urheiluhullulla naapurillamme oli sellainen. Hän polki sillä mm. jouluaattona varmaan useamman kymmenen kilsan lenkin. Me ehdimme ajaa vartin päähän joulupuurolle ja takaisin ja naapuri se vaan polki :D

    Ehdottaisin jotain havuja parvekkeelle, ne näyttä kivoilta läpi vuoden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Rouva Kepponen! Parveke on kyllä tosi kiva, ja nyt odotellaan vaan niitä kesäisiä ilmoja, että pääsisi nauttimaan siitä. Saa nähdä toteutuuko tämä toive jo tänä kesänä vai vasta seuraavana. :-D

      Ei vitsit, onko tuollaisia jalustoja oikeasti olemassa. Edellisessä asunnossa pohdin, että osaisinkohan tehdä semmoisen itse, mutta kun en ole mikään Spede, niin ajatuksen tasollehan se jäi. Kurjalla ilmalla sellainen olisi tosi kätevä! Koronan aikaanhan useampikin tyyppi on juossut parvekkeellaan maratonin. Kävi mullakin mielessä, kun tuolla meidän parvekkeella ei tarttis edes tehdä niin montaa kierrosta, kun pituutta on sen verran. Mutta ei mulla riittäisi kunto, ja polvetkin olisi sen jälkeen niin muussia, että varmaan olisin vuoteenomana lopun elämääni.

      Havut on oikein kiva idea, eipä tullut mieleenkään! Kiitos. Niitä tulee varmaan joskus syksymmällä sitten, kun kesäkukat eivät enää pärjää parvekkeella. Eipä niitä kesäkukkiakaan tosin vielä ole, mutta aikomus on hankkia. :-D

      Poista
  13. Onnea uuteen kotiin!
    Ihana partsi! Miten leveä se on? Noin isoon tilaa saisi jo varmaan erilaisia "tiloja". Ja teltta on ihan huippuhyvä idea, sellainen ei oilla toteutettu, ei nyt ehkä ihan perinteisin vaellusteltta kuitenkaan...
    Hei, miten olisi telttasauna? ;o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helkkarin "automaattikorjaus".
      Ei oilla => rimoilla toteutettu...

      Poista
    2. Kiitos! Partsi oli leveydeltään muistaakseni jotain 175 cm eli ei kovin leveä. Mitään isoja ruokailuryhmiä sille ei siis voi oikein laittaa. Mutta tuommoiset erilaiset tilat ovatkin jo alkaneet muodostua partsille ihan itsestään, kun on kannettu sinne kaikkea vanhaa roinaa. :-D Hitsi jos olisi yhtään fiksumpi ihminen, partsista saisi hienonkin, mutta kun mä en ole mikään sisustaja...

      Haha, telttasauna on ihan mahtava idea! :-D Tosin semmoinen saattaisi olla vähän hankalampi toteuttaa.

      Poista
    3. 175 on kieltämättä haasteellinen leveys noin pitkällä parvekkeella.
      Toivottavasti laitat joskus kuvia "tiloista"...

      Poista
    4. No katsotaan, saanko aikaiseksi ja kehtaanko. :-D

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3