Jumala loi maailman, mutta kaikki muu on valmistettu Kiinassa.


lauantai 10. elokuuta 2019

Lohta automaatista

Nyt seuraa pieni kooste Singaporesta. Vaikka olimme Singporessa vain yhden pitkähkön viikonlopun, kameraan tarttui sen verran monta kuvaa, että on pakko toimia täysin tapojeni vastaisesti ja jakaa postaus kahteen osaan. Edes minä en kehtaa laittaa yhteen postaukseen niin monta kuvaa kuin tähän muuten tulisi.

Alun perin oli tarkoitus, että lähtisimme matkaan ukkelin ja hänen siskontyttöjensä kanssa, mutta sitten ukkelin siskokin halusi mukaan, ja lopulta halusi siskon mieskin. Niinpä lähdimme lopulta kaikki, koko siskon perhe sekä minä ja ukkeli (sekä tietysti nalle 🐻).

Matkalla Singaporen lentokentältä hotellille näimme erikoisen mainoksen taksin kyljessä. 

Lohiautomaatilla on varmasti kova kysyntä.


Myöhemmin googlettelin, että mikä ihmeen lohiautomaatti – onko tämä jotain pilaa?

Mutta eihän se mitään pilaa ollut, vaan totisinta totta. Lohiautomaatin avajaistapahtumasta löytyi oikein videokin Youtubesta.

 

En nyt ihan heti keksi syytä, miksi lohta pitäisi saada automaatista. Onko singaporelaisilla niin kova lohen himo, että sitä pitää saada vaikka keskellä yötä?

Marina Bay Sands -hotelli katolla olevine uima-altaineen on muodostunut Singaporen symboliksi. Tuli kyllä melkoisen vaikuttunut olo, kun näin rakennuksen ensimmäisen kerran taksin ikkunasta.


Ukkelin veli oli käynyt aiemmin muutaman kerran Singaporessa, ja hän oli tiennyt kertoa, että Marina Bay Sandsiin ei kannattaisi majoittautua, sillä siellä olisi koko ajan ihan armoton ruuhka, kun ihmiset tungeksisivat torneihin näköaloja katselemaan. Niinpä ukkeli oli antanut meille tytöille muutaman muun hotellivaihtoehdon, joista saimme valita. Minä katsoin hotelleista lähinnä vain sen, millainen kuntosali ja uima-allas niissä oli, ja tein valintani sen perusteella. Kun himoitsemani hotelli sopi muillekin, päädyimme siis Ritz-Carltoniin.

Marina Bay Sands toisesta suunnasta katsottuna.

Olimme matkustaneet koko yön Hyderabadista Singaporeen (lento lähti Hyderabadista yhden aikaan yöllä ja oli perillä aamukahdeksalta paikallista aikaa) lentoyhtiöllä nimeltä SilkAir. En ollut koskaan kuullutkaan moisesta lentoyhtöstä, mutta palvelussa ei ollut kyllä valittamista, vaikka se ns. halpalentoyhtiö onkin.

Mie en tätä ennen tiennyt edes, missä Singapore on. Luulin, että se on jossain Kiinan liepeillä.

Huoneemme eivät tietenkään olleet vielä valmiit niin aikaisin aamulla. Minulla on yksi rutiini, josta en tingi mielelläni missään olosuhteissa, ja se on hiusten pesu aamulla – siis joka ikinen aamu. Pitäisikin muuten joskus laskea, kuinka paljon olen elämäni aikana käyttänyt aikaa hiusten pesemiseen! Nyt hiustenpesuun ei kuitenkaan ollut mahdollisuutta, ja sitten kun saimme huoneet, siihen ei ollut aikaa, joten liikuskelin ensimmäisen päivän (omasta mielestäni) hirvittävän likaisella ja rasvaisella tukalla. Ja niin opin taas yhden uuden asian elämässä: en kuolekaan, jos en saa tukkaa aamulla pestyä.

Huonetta kannatti odottaa: näköala 19. kerroksen huoneesta.

Kylpyhuoneessakaan ei ollut valittamista.
Kylpyammeesta olisi ollut hulppeat näkymät, jos ammetta olisi ehtinyt käyttää. Aikomus kyllä oli, mutta aikomukseksi se myös jäi.

Singapore on kuulemani mukaan todella turvallinen maa, ja taksikuskikin osasi mainostaa Singaporen turvallisuutta. Taksikuskin mukaan nainen voisi kävellä yöllä alasti keskellä kaupunkia, eikä kukaan tekisi hänelle mitään. Kun kerroin taksikuskin lausahduksen äidille, äiti totesi, että "ei kai se nyt ketään kiinnostaisikaan, kun sillä ei olisi kännykkää eikä rahaa". 😁 Taksikuski jatkoi kertomalla, että kaupunki on täynnä valvontakameroita, ja osoitti meille heti välittömästi yhden tien vieressä, noin neljän metrin korkeudessa olevan kameran. Poliisit saattoivat kuulemma vain istua valvontahuoneessa katselemassa elokuvia, kun heillä ei ollut kaupungissa mitään tekemistä.

Kyllä on tarjoilijan kutsuminen helppoa, kun ei tarvitse kuin napista painaa!

Kaikenlaista siisteyslegendaakin Singaporesta liikkuu, ja suurin osa taitaa olla ihan tottakin. Olen kuullut esimerkiksi sellaista, että jos Singaporessa jättää vessan vetämättä, saa sakot. Ja kuitenkin ensimmäisessä julkisessa vessassa, jossa kävin, oli tavarat pöntössä vetämättä. Vaikeahan se olisi pönttöjä jokaisen jäljiltä tarkistellakaan. Purukumiakaan ei saa tuoda maahan, vaikka purukumin pureskeleminen ei olekaan lailla kiellettyä. Tämä sääntö piti tietysti testata ja tuoda käsilaukussani yksi Airways-pussi maahan. Pettymys oli suuri, kun kukaan ei ollut kiinnostunut purukumeistani. Myös kaduille syljeskely on kiellettyä, eikä kaduilla kyllä mitään räkäklimppejä näkynytkään. Tämän säännön paikkansapitävyyttä en viitsinyt testata, kun ei ole tapana räkiä kaduille muutenkaan. Siisti kaupunki Singapore kuitenkin oli, mutta ei se minusta mitenkään poikkeuksellisen siisti ollut.


Minulla on tapana tehdä ennen matkoja aika paljon etukäteistyötä ja selvittää kiinnostavat kohteet, aukioloajat ja sen sellaiset (jos vain ehdin), mutta tällä matkalla menin täysin muiden mukana ilman minkäänlaista etukäteistietoa mistään. Ukkelin siskontytöt halusivat nimittäin suunnitella matkan – toinen tytöistä valitsi nähtävyydet ja toinen ravintolat – ja minä annoin ihan mieluusti vastuun heille. Oli suorastaan virkistävää olla sellaisella matkalla, jolla "matkanjohtaja" oli joku muu kuin minä. Voisin melkein tottua sellaiseen!

Gardens by the Bay on jättimäinen kasvitieteellinen puutarha, jossa on muun muassa 50 metriä korkeita "superpuita" (Supertrees Grove), kaksi jättimäistä kasvihuonekupolia, Flower Dome ja Cloud Forest, sekä maailman korkein sisävesiputous.


Yläilmoissa puiden katveessa kulkee silta, jolta voi ihailla sademetsämäistä kasvillisuutta sekä maisemia.

Maailman suurin sisävesiputous.
Kulkuteitä kasvihuonekupolin katonrajassa.

Meillä oli ukkelin kanssa tässä vaiheessa niin kamala nälkä, että oli jätettävä siskon perhe tutkimaan Flower Domea ja lähdettävä hotellille tilaamaan huonepalvelusta wontoneja ja keittoa.

En tiedä, mitä nuo isot valkoiset sienimäiset nyytit olivat, mutta ne olivat ihan mielettömän hyviä!
Illalla maistelimme paikallisia ruokia street food -alueella.


Muistin ottaa kuvan vasta, kun kulhot alkoivat olla tyhjiä. Etualalla tilaamaani murtabak-leipää ja mee gorengia.
 
Tähän väliin on muistettava ihmetellä, että kenenkään vatsa ei oikutellut matkan aikana, eikä kukaan sairastunut muutenkaan. Loistavaa! (Ja uskomatonta!)

Marina Bay Sands iltavalaistuksessa. Etualalla ArtScience Museum (tuo rikkinäisen kananmunan näköinen muodostelma).
Valoshowta.
Seuraavana päivänä ohjelmassa oli muun muassa Masjid Sultan -moskeija. Olin ihan täpinöissäni, sillä en ollut koskaan ennen käynyt moskeijassa, vaikka niin monesti olisi tehnyt mieli. Olin jotenkin aina ajatellut, että ulkopuoliset (varsinkaan naiset) eivät pääse pällistelemään moskeijoihin sisälle, joten olin vallan innoissani moskeijakeikasta. Vielä enemmän innostuin, kun tajusin, että moskeijassa sai valokuvata!

Peseytymistä ennen moskeijaan menoa.
Kengät otetaan pois ennen moskeijaan menoa aivan kuten hindutemppelissäkin.

Olin ottanut mukaani varmuuden vuoksi housut, jotta voisin vaihtaa hameeni niihin ennen moskeijaan menoa. Toiset katselivat, että muutkin näyttivät pääsevän moskeijaan aika vähissä vaatteissa; kyllä sinäkin varmaan pääsisit hameessasi.

Hameeni helma taisi olla kuitenkin liian lyhyt, kun matkani tyssäsi naulakolle, josta kaikille alipukeutuneille ääliöturisteille ojennettiin lisäkampetta päälle.

Toki tämäkin tapahtuma piti ikuistaa.


Lisää kuvia! Nyt eri puolella tolppaa seisoen!
Onneksi liikkeellä oli muitakin alipukeutuneita.Moskeija oli hieno!

Kuten tarkkasilmäiset ehkä huomasivat, paikalla oli ainoastaan miehiä. Naisten rukoushuone oli toisessa kerroksessa, ja sinne oli ulkopuolisilta pääsy ehdottomasti kielletty.

Moskeijan latauspiste.
Aivan moskeijan vieressä ovat arabikorttelit sekä Haji Lane pikkuputiikkeineen. Värejä rakastaville nämä alueet ovat ihan pakollisia käyntikohteita Singaporessa!


Tyylikkäät siskontytöt.Lopuksi vielä muutama kuva Haji Lanelta.
Eipä onnistunut juomien tilaaminen tästä luukusta.

Päätän katsauksen tähän.Edit. kello 8.35. Tämän päivän Iltalehdessä oli juttua Kirkkonummella olevasta Villa Mehusta. Minäkin olen käynyt Villa Mehussa, ja oman koosteeni voi lukea täältä.

27 kommenttia:

 1. Mahtava Singapore 🤘 Muut maat sais ottaa mallia Singaporen turvallisuudesta !
  Odottelen seuraavaa postausta Singaporesta 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, samaa mieltä, että Singapore olisi hyvä esimerkki monelle muulle maalle. Esimerkiksi Intialle. :-D

   Kiva kuulla, että et vielä saanut yliannostusta Singaporesta, vaan jaksat vielä toisenkin postauksen. <3

   Poista
 2. Kiitos jälleen kivasta ja mielenkiintoisesta postauksesta! Meillä on ollut mielessä että lähdettäisiin tuonne kans pitkälle viikonloppureissulle, mutta vielä se on jäänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kommentistasi. <3 Minä voin ainakin omasta puolestani suositella lämpimästi Singaporea. On tosiaan siisti ja turvallinen kaupunki, englantia puhutaan kaikkialla, ja nähtävää riittää!

   Poista
 3. Hieno postaus. ❤Singapore on sellainen paikka missä.olen aina halunnut käydä, esim. eksäni asui siellä jonkun aikaa aik8ja sitten, ja tuttuja on köynyt siellä. Mahtava tuo lohiautomaatti! 🦈Nuo värikkäät paikat näyttävät aican ihanilta, Moskeijakin hieno. Olen kerran kirjoittanut vierailustani moskeijassa Jaffassa, sekin omi hurjan hieno.paikka.Jäänkin odottelemaan kakkospostaustasi. Muuten, miksi peset tukkaasi joka päivä?Minäkin pesin tukkaani aikaisemmin tosi tihein välein, kun tuntui että se rasvoittui tosi nopeasti, mutta sitten kokeilin pidempää pesuväliä, ja siirryinkin sellaiseen, ja ihan hyvin toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jael. <3 Mulla ei ollut Singaporesta entuudestaan minkäänlaista mielikuvaa, mutta sehän korjautui nyt kertaheitolla. :-D

   Täytyy varmaan tulla etsimään se sinun Jaffan moskeija -postauksesi. Jostain syystä moskeijat kiinnostavat minua kovasti. Ehkä siksi, kun ne ovat itselleni niin tuntemattomia ja siitä syystä "eksoottisia".

   Pesen hiukseni joka päivä sen takia, että en kerta kaikkiaan voi sietää sitä tunnetta, että tukka on yhtään likainen. Olen saanut tästä synninpäästön kampaajalta, joka sanoi, että on ihan ok pestä tukka vaikka joka päivä, jos vaan käyttää sopivia aineita. Olen joskus ollut Itä-Suomessa koko päivän tukka pesemättä, kun ei ole tarvinnut lähteä minnekään ihmisten ilmoille, mutta kyllä minua on iljettänyt se likainen olo. Haaveilin joskus intialaisen ystäväni kanssa "pienestä patikkaretkestä" Himalajalla, mutta asia kaatui jo ajatustasolla tähän tukkaongelmaan. Himalajalla kun tuskin on tarjolla mahdollisuutta joka-aamuiseen tukanpesuun. :-D

   Poista
 4. Vähän vaatimattomanpi kuin tuo Singaporen moskeija tämä Jaffa moskeija..
  http://appelsiinipuunalla.blogspot.com/2013/12/kirkko-ja-moskeijakierros-jaffassa.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jael! Tekikin mieli pyytää linkkiä, mutta en jotenkin kehdannut. :-D

   Poista
 5. Mielenkiintoista, en ole koskaan käynyt tuolla, mutta jotkut kaverit ovat erityisesti vaihtaneet lentoa matkalla Australiaan ja kertovat jostain uima-altaasta, joka on pakko kokea. :)
  Olen käynyt moskeijoissa, mm. Istanbulissa sekä Bolgarissa ja Kazanissa (siellä aika monessa), niin minun on aina pitänyt laittaa huivi päähän. Tuolla olit avopäin, onko se siellä sallittua/tapana?
  Minäkin jään odottamaan toista postausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marina Bay Sandsin katolla on tosiaan infinity pool, joka taitaa olla Singaporen suosituin (tai ainakin yksi suosituimmista) nähtävyys. Mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa. :-)

   Tuolla moskeijassa saa näköjään olla avopäin, mitä vähän nyt jälkeenpäin ihmettelen. Olin etukäteen miettinyt, että varmaan pääkin pitäisi peittää jotenkin, mutta jotenkin tuossa tohinassa asia unohtui, ja nyt vasta kuvia katselemalla hoksasin, että muutkin naiset näyttävät olevan ilman huiveja.

   Mukavaa sunnuntain jatkoa, Helena! :-)

   Poista
 6. Munkin piti Turkissa panna huivi päähän kun vierailin moskeijassa. Ja päästä puhuen... minusta tuntuu että tuo päivittäinen tukanpesu on ihan normikäyttäytymistä hyvin monissa maissa - pikemminkin on alkanut tuntua siltä että pesemätön tukka on jotenkin suomalainen ilmiö... �� Mulla siis sama juttu, tukanpesu on pakollinen aamurutiini, vaikka olisi vain kotipäivä tiedossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinäkin peset hiukset joka päivä. Mulle kampaaja sanoi, että tukan voi pestä jopa useammankin kerran päivässä, jos harrastaa esimerkiksi liikuntaa ja hikoilee, kun ei lika lähde kuitenkaan hiuksista pelkästään huuhtelemalla. Kyllähän se helpottaisi kummasti elämää, jos tukkaa ei pesisi joka päivä, mutta en oikein ymmärrä, miten hiusten pesun pitäisi erota muun kehon pesusta, kun suihkussakin käydään yleensä joka päivä.

   Poista
 7. Mä en voi mennä suihkuun tms. aamulla... hyi olkoon, siinähän herää! Hiuksia pesen ehkä joka 2. tai 3. päivä, mutta mielestäni hiukset näyttää nopeammin likaisilta miltä lyhyemmät ne on... etuhiuksiin joudun joskus suihkimaan pesujen välissä kuivashampoota.

  Miten mäkin kuvittelin Singaporen jonnekin Kiinan lähelle... No, ollanpahan nyt molemmat kartalla. Kuulostaa mielenkiintoiselta paikalta, mutta mä olen taas niin varma, että kuolisin nälkään tuolla, kun en syö nirso mitään outoa. Mutta kai sieltä jotain pihvipaikkojakin löytyis.

  Mua huvitti tuo, että heti piti salakuljettaa purkkaa maahan... :D Onhan meilläkin aina purkkaa lennoilla, kun ukko aukoo sen avulla korviaan. Mutta muuten tuo siisteysjuttu vois olla hyvä aika monessakin maassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, siinä on tosiaan semmoinen vaara, että herää, kun menee suihkuun. :-D

   Mulla taas on ilmeisesti sellainen "kampaus", kun hiukset menevät päätä myöten, että ne myös tuntuvat likaantuvan ja rasvoittuvan nopeasti. Pitäisi varmaan harkita irokeesia tms.

   Kyllä Singaporessa on varmasti pihvipaikkojakin. Ravintoloita tuntui olevan muutenkin joka lähtöön, joten sinullekin löytyisi varmasti jotain, ettet kuolisi nälkään. :-)

   Onhan se kokeiltava, miten säännöt pitävät paikkansa ja millaista noottia tulee, jos tekee jotain ns. lailla kiellettyä. Jos olisin jäänyt kiinni, olisin heittäytynyt taas tyhmäksi turistiksi ja pyydellyt hirveästi anteeksi, kun en tiennyt...

   Mä en voi syödä purkkaa lennoilla, koska istuminen ja ilmavaivat. Delhistä Suomeen lennettäessä joku muuten piereskeli lentokoneessa niin kamalasti, että minä meinasin oksentaa, ja ukkeli sekä hänen edessään istunut mies valittivat lentoemännälle koneen ilmanvaihdon toimimattomuudesta.

   Poista
 8. Olen haaveillut uudesta Singaporen matkasta ihan vaan tuon Gardens by the bayn takia. Se näyttää niin fantastiselta paikalta. Tokihan Singapore tarjoaa vaikka mitä muutakin nähtävää ja huvistusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin, että olet käynyt Singaporessa ja kirjoitellutkin joskus siitä. En kuitenkaan löytänyt juttuasi, kun kävin etsiskelemässä, joten ehkä muistan väärin... :-( Mutta kyllä Singaporessa riittää nähtävää vaikka useammallekin reissulle!

   Poista
 9. Jälleen kovin mielenkiintoinen ja antoisa kirjoitus kera kuvien!

  Siis upea paikka toi kasvitieteellinen puutarha, jättimäisine puineen,siltoineen ja vesiputouksineen. Täytyy ihan ihmetellä miten maailmalla on toinen toistaan kauniinpia ja mielenkiintoisempia paikkoja.

  Tälläisen maalaistollon mielestä näyttää hieman tieteiselokuvalta tulevaisuudesta ;-D
  Samoin toi hotelli. Sitä vaan ihmettelen myös, että miksi kaikesta tehdään aina suurempaa ja suurempaa. Elämyksiä täytyy saada jos jonkinlaisia. Mm. Korkeuksissa olevat uima-altaat jotka saattavat olla vielä rakennuksen ulkopuolella ja läpinäkyviä, hui kauhistus sanon minä.

  Moskeijan muoti mainio, peittää varmasti kurvit :-D

  Tuosta hiusten pesusta vielä. Itsekin ennen pesin joka aamu hiukset mukamas likaisuuden takia. Mutta mulla olikin syynä se että muotoilu oli huomattavasti helpompaa kun oli kosteat hiukset. Nykyisin kun ikää kertyy ja ei joka karva tarvitse olla millilleen jossakin asennossa on pesuvälikin harventunut 2-3 päivään. Mutta tiedän kyllä tunteen miten kammottavalle tuntuu jos itse ajattelee hiuksien olevan likaiset, vaikkeivat todellisuudessa olisikaan.

  Kiitos taas upeasta postauksesta ja innolla odottelen seuraavaa <3

  -m

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. <3

   Kasvitieteellinen puutarha oli tosiaan upea ja futuristinenkin. Harmittaa, että siellä tuli otettua jostain syystä kovin vähän kuvia. Taisi valvottu yö kumminkin verottaa kiinnostusta ja keskittymiskykyä jonkin verran. Hyvin hoksattu tuo tieteiselokuvavertaus, sillä puistoa on verrattu monesti Avatar-elokuvaan. Mä olen hieman jäävi sanomaan tähän mitään, sillä Avatar oli minusta niin tylsä elokuva, että taisin nukkua puolet ajasta. :-D

   On kyllä totta, että kaikesta pitää tehdä nykyään suurempaa ja mahtavampaa. Maailmalla on jo niin paljon kaikkea huikeaa, että on varmasti todella vaikea keksiä jotain sellaista, mitä ei olisi vielä keksitty.

   Haha, moskeijan muoti oli tosiaan kurvit peittävää. :-D Olisi pitänyt laittaa vielä tuo vanha ja haiseva käsilaukku kaavun alle piiloon, kun olisi varmasti mahtunut sinne, niin ei olisi ollut sekään kuvaa rumentamassa. :-)

   Elämä olisi kyllä paljon helppoa, jos ei tarttisi jynssätä tukkaa joka aamu, mutta mä en varmaan pääse ikinä siitä tavasta eroon. Ellen nyt sitten toteuta pitkäaikaista "haavettani" (eli uhkausta) ja aja päätäni kaljuksi. :-) Tosin mulla olisi todennäköisesti niin ruman muotoinen pää, että kaduttaisi varmaan saman tien!

   Mukavaa viikon alkua sinulle! <3

   Poista
  2. Joo Avatar, maailman tylsin elokuva!!! En jaksanut loppuun astu.

   Poista
  3. Mulle taas uppoaa kaikki seikkailu-fantasiaelokuvat :-D
   Katsonut kyllä Avatarenkin ja pidin kyllä siitäkin.

   -m

   Poista
  4. Kiva, että löytyy joku muukin, jolta jäi Avattaret katsomatta. :-) Sen takia en varmaan Avattaresta tykännytkään, kun en tykkää seikkailu-fantasiajutuista muutenkaan.

   Poista
 10. Singapore on ihana! Olipa kiva nähdä kuvia sieltä sillä visiiteistä sinne on kauan mutta tuttuja paikkojakin oli edelleen. Muistan että Singapore tuntui todella kliinisen tylsältä kun sinne saapui Malesiasta mutta nyt tuntuu, että saisin paikasta enemmin irti. Vanhuus ei tule yksin ja kliinisyys ja tylsyys tuntuvat jopa ihan houkuttelevilta nykyisin :D Musta Singapore oli ihanan mielenkiintoinen ja kompakti. Kasvitieteellinen puutarha näyttää huikean upealta! Moskeijoissa on kyllä hyvin vaihtelevaa tuo pukeutumisetiketti, joissakin ollaan tiukkoja ja toisissa (ehkä turistipaikoissa) taas rennompia. Yksi tiukimmista oli Malesiassa moskeija, johon meidän piti pukeutua todella paksuihin ja peittäviin hupputakkeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se vähän on, että kun elää tarpeeksi kauan, ei kaipaa enää samanlaisia seikkailuja kuin nuorempana. Itse en osannut ajatella Singaporea suorastaan kliinisenä, mutta ehkä se jollakin tavalla oli vähän persoonaton, kuten esim. Panaman kaupunki, josta olen myös tykännyt siitä huolimatta aina. Tosin on myönnettävä, että näin Singaporesta vain pienen murto-osan, ja voi olla, että sitä persoonallisuuttakin olisi löytynyt, jos olisin ollut kaupungissa kauemmin ja kolunnut paikkoja perusteellisemmin.

   Onpa mielenkiintoista, että moskeijoiden pukeutumissäännöt vaihtelevat noin paljon. Jotenkin voisi kuvitella, että samat säännöt olisivat voimassa kaikkialla, kun on kuitenkin yhdestä ja samasta uskonnosta kyse.

   Poista
 11. Hienolta näyttää. Mielikuvani Singaporesta on, että se on suorastaan kliininen? Sielläkö sitä sai sakkoa purukumeista? Vai sekoitanko nyt johonkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Singapore on juuri se paikka, jossa saa sakkoa esim. kadulle sylkemisestä, eikä purkkakaan ole sallittua muuta kuin terveyskäytössä. Asukkailla saisi olla siis hallussa vain esim. nikotiinipurkkaa ja hampaiden hoitoon tarkoitettua purkkaa. Vaan eivätpä nuo säännöt mitenkään vedenpitäviltä vaikuttaneet, kun minäkin toin maahan pussillisen purkkaa ja vieläpä pureskelin sitä kadulla. :-) Monet paikallisetkin käyvät ostamassa purkkaa ulkomailta ja salakujettavat sitä sitten maahan.

   Jonkun mielestä Singapore saattaa olla hyvinkin kliininen, mutta itse en osannut pitää sitä sellaisena. Mutta minunkin mielestäni Singaporelta puuttui jollakin tavalla luonnetta.

   Poista
 12. Hyvää päivää näitä kuvia ja tuota kylppäriä ja näkymiä ammeesta! Ihanaa päästä blogisi kautta kunnolla kurkkaaman tunnelmia.

  Aurinkoa uuteen viikkoon Satu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että olet matkalla mukana. <3

   On se kyllä kumma, että vaikka ammeesta olisi millaiset näkymät tahansa, niin ammeessa lilluminen jää matkoilla jostain syystä lähes poikkeuksetta aina. Ehkä jos joku muu laskisi vedet valmiiksi, eikä tarvitsisi kuin pulahtaa ammeeseen, ammeessa saattaisi tulla käytyäkin. Mutta se veden laskeminen (ja oikean lämpötilan saavuttaminen) tuntuu olevan ihan liian pitkällinen prosessi. :-D

   Aurinkoa ja paljon mukavia hetkiä sinunkin viikkoosi! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3