Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Kylmästä lämpimään, eiku

Pitäisi varmaankin yrittää raapia kokoon jonkinlaista tilannepäivitystä, ettei kukaan luule, että olen edelleen Boliviassa. Palasin siis Suomeen tuossa muutama päivä sitten, ja nautiskelen tällä hetkellä Suomen tarjoamista iloista, kuten siideristä, ruisleivästä, loimulohesta ja hanavedestä. Näistä riittää iloa jopa niinkin pitkälle kuin ensi viikkoon, jolloin palaan taas Boliviaan. Elämä on siis tällä hetkellä yhtä palaamista paikasta toiseen.

Nämä Santa Cruzin Viru Virun lentokentän maisemat vaihtuivat
näihin Helsinki-Vantaan maisemiin.Kumman äänestäisit jatkoon?

Finland, douze points?

Olen kuitenkin iloinen siitä, että on jokin tietty paikka, jonne palata. Meille kävi nimittäin niin onnellisesti, että kukaan ei ollut vielä ehtinyt varata Airbnb-asuntoamme, ja saatoimme jatkaa varaustamme ilman, että meidän piti muuttaa asunnosta välillä muualle. Se tarkoitti myös sitä, että saatoimme jättää suurimman osan tavaroistamme Santa Cruzin asuntoon. Olipa harvinaisen ihanaa matkustaa sellaisen matkalaukun kanssa, joka painoi vain 12 kiloa! (Minullahan ei ole ns. kevyesti matkustamisesta minkäänlaista aiempaa kokemusta.) Kaikki kesävaatteeni jäivät esimerkiksi odottamaan Santa Cruziin, ja toin Suomeen vain pitkiähousuja ja sen sellaisia, jotka olin havainnut Santa Cruzissa tarpeettomiksi.

Intiassa piti pukeutua aina mahdollisimman siveellisesti (piti siis peittää ainakin pohkeet ja olkapäät), ja on ollut jotenkin aivan ihmeellistä olla tuollaisessa paikassa kuin Bolivia, jossa kukaan ei välitä, vaikka kulkisi miten pienissä vaatteissa. Onkin ollut aivan ihanaa kuljeskella lyhyissä hameissa ja hihattomissa topeissa! Pitkähihaiset ja -lahkeiset vaatteet ovat siis osoittautuneet täysin tarpeettomiksi.

Minulta kyseltiinkin jo häämekon tilannetta, ja tilanne näyttää tällä hetkellä sellaiselta, että minulla ei ole muuta mahdollisuutta kuin yrittää löytää sopivat vaatteet Boliviasta. Aikatauluni on niin tiukka, etten ehdi edes yhden päivän matkalle Tallinnaan. Suuret kiitokset kuitenkin kaikille hyvistä ehdotuksistanne! Niille on varmasti myöhemminkin käyttöä.

Frankfurtin lentokentällä tuli tehtyä tieteellinen koe. jonka ansiosta saan todennäköisesti Nobelin palkinnon, tai pääsen ainakin ehdolle palkinnon saajaksi.

Pitkällisen ja monimutkaisen tieteellisen kokeen tulos oli se, että nallekarkit eivät todellakaan mene tasan.
Taksikuski kyseli Helsinki-Vantaalta kotiin palatessamme, olimmeko ehtineet kokeilla länsimetroa ennen lähtöämme. Minä tietysti kerroin, että olin kokeillut metroa ja käynyt itse asiassa valokuvaamassa kaikki metroasematkin. Ajatus huvitti taksikuskia suuresti. Taksikuski kertoi, että yksikään espoolainen ei ollut - hänen kokemuksena mukaan - ollut tyytyväinen metroon vaan että kaikilla oli pelkästään kielteistä sanottavaa metrosta ja sen liityntäliikenteestä. Eräänkin rouvan työmatka oli kuulemma pidentynyt ollut 14 minuutista 55 minuuttiin. Toisaalta länsimetro oli taksikuskin mukaan erinomainen asia Helsingin takseille, sillä kyydit olivat lisääntyneet huomattavasti, kun taksit saivat kyyditä jatkuvasti espoolaisia kotiin.

Kotonamme oli kaikki muuten hyvin, mutta vessanpöntöstä oli hävinnyt kaikki vesi, ja koko huusholli haisi aivan järkyttävälle. Onneksi haju ei ollut sentään ehtinyt levitä naapurihuoneistoihin. Johan joku olisi varmaan kuvitellut, että meillä on kotona ruumis tai jotain. Minusta on omituista, että vessanpöntöstä katoaa vesi tuolla lailla kuuden viikon poissaolon aikana, ja täytyykin huomenna ottaa yhteyttä huoltoyhtiöön ja kysellä, mitä asialle voisi tehdä, ettei ilmiö toistuisi.

Ukkelin ensimmäinen aamiainen kotona: kaurapuuroa ja mustikoita. 😊


Nyt olen täällä Itä-Suomessa katsomassa, mitä tänne kuuluu. Minulla ei ehkä olisi ollut aikaa tulla tänne ainakaan kovin moneksi päiväksi, mutta joskus asiat on laitettava tärkeysjärjestykseen, ja tärkeysjärjestys on nyt tämä.

Parhaiden kaverusten iloinen jälleennäkeminen!
Enska sai Bolivian-tuliaisiksi pipon. 😊

Suomen presidentiksi tulee ehkä Sale, mutta minun on nyt tunnustettava, että minulta jäi tänä vuonna äänestämättä. Ennakkoäänestyksen aikana en ollut paikalla, ja nyt varsinaisena äänestyspäivänä olen väärässä paikassa. Mutta toisaalta en usko, että presidentin valinta voi mennä ihan kamalan väärinkään, valittiin presidentiksi kuka tahansa. Suomessa voi olla ainakin aika varma siitä, että presidentti ei ole läpeensä korruptoitunut!

Tämä oli ehkä Kukkapillin historian lyhyin postaus, mutta joskus näinkin.

22 kommenttia:

 1. Tervetuloa Itä-Suomeen! Oletko huomannut, että entinen kiteeläinen hiihtää Bolivian edustajana talviolympialaisissa? T. Pirjo Itä-Suomesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirjo! Enpä ollut tuota tiennyt, mutta googlettelin, ja nyt olen paljon viisaampi. Kiitos sinulle tiedosta! Hauska yksityiskohta. :-)

   Poista
 2. Ohhoh. Olipas hassu yllätys, että yhtäkkiä pöllähditkin Suomeen.
  Aika hauska kontrasti noissa ensimmäisissä kuvissa. Joskus olen seurannut lentokoneessa parin turistin epäuskoisia ilmeitä, kun kone laskeutui Helsinki-Vantaalle.
  Nauti sinä Suomen herkuista, kun olet niiden ääreen päässyt!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunhan piti olla alun perin Boliviassa vain tuo kuusi viikkoa, mutta suunnitelmat muuttuivat, ja menenkin sinne takaisin.

   Olivathan nuo Helsinki-Vantaan näkymät aika erikoiset. Kesällä Suomi on näyttänyt ilmasta katsottuna hirmu vihreältä, mutta nyt kun olen nähnyt oikein vihreitä maisemia, Suomikaan ei ehkä näytä enää niin vihreältä?

   Söin eilen melkein kokonaisen suklaarasian, ja sitten valvoin puoli yötä, kun oli niin huono olo. Eli ehkä kannattaisi hieman rajoittaa Suomi-herkkujen nauttimista. :-D

   Poista
 3. Mä samoin olen aina iloinen kun pääsee Eurooppaan ja voi käyttää hanavettä. Meillä naapurit vetää vessat joka päivä postia katsoessaan tai kukkia kastellessaan, sillä täällä on kamalan kalkkinen vesi ja pyttyjä joutuis jynssäämään kamalasti kalkkireunan takia, jos vessaa ei käytetä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juomakelpoinen (ja vielä kaiken lisäksi hyvänmakuinen ja kylmä) hanavesi on kyllä todella hieno juttu. Sitä tulee pidettyä vähän itsestäänselvyytenä ja sen arvon muistaa vasta sitten, kun on ollut toisenlaisissa oloissa.

   Minäkin mietin, että pitäisikö pyytää jotakuta vetämään vessa, mutta minusta tuollaista ei pitäisi päästä edes tapahtumaan, että pönttö menee kuivaksi. Vanhan pöntön kanssa, ennen kylppäriremppaa, tuomoista ongelmaa ei koskaan ollut.

   Poista
 4. Huh joo olen kuullut tuosta vessanpontto-ongelmasta. Joku oli laittanut vahan oljya sinne estaakseen veden haihtumisen. Mut voihan se olla etta joku viemariston juttu olisi tehnyt jonkinlaisen vakuumin ja vetassyt ne vedet sielta?

  Kyllapa sinulle nyt lentotunteja kertyy!

  Jos ma nakisin tuollaisen maiseman koneesta Vantaalla niin ottaisin kylla eka lennon ihan minne vaan kentalta poistumatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pöntössä taitaa olla jostain syystä taipumusta siihen, että sieltä katoavat vedet. Olin kerran pari viikkoa poissa, ja jo silloin oli havaittavissa samankaltaista ongelmaa. Mutta tuo ongelma on ilmaantunut vasta sen jälkeen, kun pönttö vaihdettiin kylppärirempan yhteydessä. Vanha pönttö ei mennyt koskaan kuivaksi. Täytyy katsoa, mitä huoltoyhtiöstä sanovat, mutta tuo öljykikkakin olisi kokeilemisen arvoinen asia. Eipä siinä ainakaan mitään menettäisi. Kiitos vinkistä!

   Lentotunteja tosiaan kertyy. Lento Santa Cruziin on kokonaisuudessaan aika tarkalleen 24 tuntia, ja onhan siinä matkustamista. Toisaalta matkustaminen alkaa sujua jo aika rutiinilla, kun on tullut haahuiltua sen verran siellä sun täällä viime aikoina.

   Helsinki-Vantaan näkymät eivät todellakaan muistuta ainakaan mitään lomaparatiisia. :-D

   Poista
 5. Nonni. Tervetuloa vierailulle Suomeen! :)

  Hauskat noi sun ”ihanan kevyet matkatavarat”. Hih. Silloin kun vielä ite matkustelin paljon, en kestänyt ajatustakaan mistään turhasta, pakkaaminen oli tarkkaa ja nopsaa touhua. Vaikkapa viikko meni ihan heittämällä pelkillä käsimatkatavaroilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitosta! :-)

   Voi kun minäkin oppisin matkustamaan tuolla lailla, että mukana ei olisi mitään turhaa. Minusta kun tuntuu, että mulla ei välillä muuta olekaan mukana kuin turhaa. :-D

   En ole koskaan tajunnut sellaisia ihmisiä, jotka pystyvät matkustamaan pelkillä käsimatkatavaroilla. Toisaalta epäilen, että osa käsimatkatavaroilla matkustajista on näitä tapauksia, joita näin tällä viimeisimmälläkin lentomatkalla pari kappaletta (en sano, että sinä kuuluisit näihin :-)). Toisella oli niin painava "käsimatkatavara", että hän ei jaksanut edes nostaa sitä yksin hattuhyllylle, vaan tarvittiin stuertti nostoavuksi. Toisella taas oli niin iso lentolaukku, että se ei mahtunut lainkaan hattuhyllylle, vaan se piti toimittaa ruumaan.

   Poista
 6. Kylläpäs on eri maisemat :) Kun ei käytä vessanpönttöä niin vesi haihtuu, sama on käynyt minullekin. Nautippa Suomessa nyt kunnolla kylmästä ja hanavedestä ja muusta ennen paluuta tropiikkiin:) Asutteko pitkänkin aikaa Boliviassa nyt jatkossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai on sinultakin pöntöstä vedet kadonneet. Ihmettelen vain, kun vanhan pöntön kanssa ei koskaan käynyt tuolla lailla. Mutta ainahan kaikki vanhat jutut ovat parempia kuin uudet, vessanpöntötkin. ;-D

   Hanavettä olen kyllä nautiskellut ahkerasti, vaikka en muuten mikään kovin innokas veden juoja olekaan. Nyt se on kuitenkin maistunut jostain syystä erityisen hyvältä. :-)

   En osaa vielä sanoa ihan tarkkaan, miten pitkään olen Boliviassa.

   Mukavaa viikkoa, Jael!

   Poista
 7. Kuulostaa aika kivalta alulta vuodelle, lisäaika Boliviassa!

  Mulla on käynyt tuon pukeutumisen kanssa toisinpäin: hihattomista topeista on tullut viime vuosian ihan vain aluspaitoja ja ihmettelen kuinka olen saattanut Belizessä ja Jamaikalla pitää niitä ihan sellaisenaan päällä! Ihan innolla odotan kyllä taas sellaista aikaa jolloin ei tarvitse ihan näin paljon miettiä pukeutumista kuin mitä täällä Sudanissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta on ihan kiva palata Boliviaan, mutta toisaalta täällä Suomessa on muutama juttu sillä lailla, että tuntuu vähän epämiellyttävältä lähteä. Mutta pääseehän sieltä pois, jos sellainen tilanne tulee, vaikka ei tietenkään ihan hetkessä.

   Minulle kävi samalla tavalla Intiassa, että pukeutuminen muuttui siellä paljon peittävämmäksi. Huomasin nimittäin aika äkkiä, että lyhyemmät lahkeet ja sen semmoiset aiheuttivat kanssaihmisissä melkoista hämmennystä.

   Poista
 8. Minua ei haittaisi nyt päästä hetkeksi lämpimään. Lauantaina oli sellainen aallonpohja tämän Suomen nykyisen ilmaston kanssa, että olin jo melkein valmis muuttamaan ihan minne muualle tahansa. Mutta ehkä se tästä ilmantonlämpenemisen edetessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hirveän pimeää täällä on ollut näinäkin päivinä, kun minä olen täällä ollut. Toivotaan, että kevät tulee tänä vuonna aikaisin!

   Poista
 9. Kiva oli lukea kuulumisiasi❤ Mutta on se siis tosiaan totta mitä noista nallekarkeista sanotaan:)) Mukavaa itä-suomi vierailua ja alkanutta viikkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä se on niin, että nallekarkit eivät mene tasan. Varsinkaan silloin, jos niitä on karkkien joukossa vain yksi kappale. :-)

   Kiitos, Päde, ja mukavaa alkanutta viikonloppua sinullekin! <3

   Poista
 10. Kiva kun piipahdit Suomessa

  Vessapönttö ongelman hätäratkaisu on käyttää tukkia pöntön istumaosa elmukelmukka. Muistettava sitten poistaa reissulta palatessa ennen pönttön käyttöä ;-).

  Tyhjeneminen johtuu viemärin "imupiikistä" (alipainetta viemäriverkossa jostain syystä) Aliapaine imaisee uuden pöntön "keveämmän" vesilukon tyhjäksi. Viemäröinnin tuuletusputki ei toimi tarpeeksi tehokkaasti.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle tosi paljon tiedoista ja kelmuvinkistä! Meinaan ihan ehdottomasti kokeilla tuota kelmuttamista. Ruokaöljyäkin mietin (kuten tuossa aiemmin ehdotettiin), mutta öljy jäi kuitenkin hieman mietityttämään. Öljystähän varoitellaan aina, että viemäriin ei saisi kaataa öljyä, kun se saattaa tukkia viemärin. Tosin jos laittaisi vain muutaman tipan, niin ei kai siinä kovin pahasti voisi käydä? Kelmun luulisi hidastavan veden haihtumista tai ainakin estävän hajujen leviämisen koko huusholliin. Huoltoyhtiöllä ei ollut tarjota muuta neuvoja kuin että pyydä joku käymään vetämässä välillä vessa.

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3