Sulkiaan säästävä riikinkukko on pelkkä kalkkuna.


torstai 18. joulukuuta 2014

Lähdetään lennolle (nyt ihan oikeesti)

Voi apua. Sain Taikalta jouluhaasteen, enkä ole yhtään jouluihminen. Sen olen tässä viime vuosina todennut ja myöntänyt. Olin kuvitellut olevani herkkä sielu, joka leijailee joulun tunnelmassa kuin eteerinen enkeli, mutta vuosien saatossa olen todennut, että eipä tässä ole paljon liihoteltu. Minä ja joulu emme taida oikein sopia yhteen.

Tässä kuitenkin vastaukset Taikan kysymyksiin.

1. Uskotko joulupukkiin tai tonttuihin?
Toki uskon, molempiin. Olenhan niitä ihan omin silmin nähnyt.

2. Kirjoititko joulupukille?
Eipä tullut mieleenkään, että joulupukillekin voisi kirjoittaa. Ehkä ensi vuonna? Mitähän pukki sanoisi, jos kirjoittaisi pukille semmoisen vähän tuhman kirjeen...

3. Onko kinkku joulupöydän kunkku vai selviätkö ilmankin?
Tarkemmin ajateltuna en taida edes pitää kinkusta. Voin syödä sitä muutaman siivun, mutta sitten se alkaakin jo tökkiä. En kestä sitä, että sitä samaa lihaa pyöritellään edestakaisin päivästä toiseen. Ennemmin liputtaisin perinteisen karjalanpaistin puolesta.

4.  Noloin saamani joululahja tai lahjojen jakoon liittyvä muisto?
Minusta koko lahjojenjakotilaisuus on jotenkin nolo ja teennäinen. En ole koskaan pitänyt siitä, että keräännytään porukalla availemaan lahjoja. Se on jotenkin kiusallista. Noloja joululahjoja en muista saaneeni, mutta antaneeni muistan montakin.

5. Onko jokin joululahja jäänyt käyttämättä tai kaapin perälle notkumaan? 
Miksi en muista saamiani joululahjoja, vaikka olen saanut varmasti niin paljon kivoja lahjoja? No, yöpaitoja minulla on aika monta, kun en edes käytä yöpaitaa - muuta kuin haahuiluasuna ennen nukkumaan menoa.

6. Milloin ja millä tavalla koristelette joulukuusen?
Aika on muuttanut perinteitä, ja nykyisin vanhemmillani (heidän luonaan tavallisesti vietämme joulun) kuusi koristellaan aatonaattona. Äiti ottaa nykyään aktiivisemmin osaa koristeluun ja sanoo painavan sanansa: laitetaanko kullan vai hopeisen värisiä lameita ja hörhelöitä. Iskäkin pitää perinteitä yllä: hän kiroilee joka vuosi kuusen kynttilöitä ripustaessaan. Tänä vuonna vanhemmille ei tule kuulemma kuusta lainkaan, kun ei siellä ole ketään juhlijoitakaan.

7. Ostatko kotiisi joulukukkia? Mikä on joulukukkasi?
En osta. Kukkien ostaminen on minun kohdallani ihan turhaa rahan haaskausta, kun kukat kuolevat kumminkin. Iskä ostaa jouluna meille naisille kukat, tavallisesti joulutähden tai amarylliksen(?). Hyasintteja eivät siedä muut kuin minä.

Kiitos haasteesta, Taika!
Pohtivaisena ihmisenä olen yrittänyt miettiä, miksi en pidä joulusta. Kyse on varmaankin monen asian summasta, mutta luulen, että perimmäisenä ongelmana on se, etten oikein tiedä, mitä joulultani haluaisin. Ehkä minulla on epärealistiset odotukset joulun suhteen: odotan hienoa joulun tunnelmaa, jota ei kuitenkaan ole mahdollista (syystä tai toisesta) saavuttaa, ja sen takia joulu on aina pettymys.

Tai ehkä joulu ei vain sovi luonnolleni. Minusta kun on ikävää, että parin päivän ajan pitää teeskennellä, että vuoden tylsimmät päivät, joina ei tapahdu yhtään mitään, ovat jotenkin hienoja. Sen kuitenkin tiedän, mitä en joulultani halua: en halua syödä jouluruokia, joista suurinta osaa inhoan; en ostaa lahjoja tai saada niitä; en pakottaa ketään (lue: ukkelia) juhlimaan joulua vasten tahtoaan; syödä itseäni ähkyksi ja sitten pohtia, kuinka pääsen niistä kiloista eroon; en teeskennellä joulumieltä, kun ei sitä ole, tai odottaa, että arki tulisi vihdoinkin. Mikä se semmoinen juhla on, että odottaa vain, milloin arki tulee?

Tänä jouluna minun ei onneksi tarvitse kärvistellä tylsyyden takia, sillä päätimme pitkästä aikaa lomailla ukkelin kanssa ja lähteä Amerikkaan. Olin alun perin toivonut pääseväni Intiaan moikkaamaan appivanhempia, mutta koska ukkeli vasta tuli Intiasta ja koska hän oli ollut siellä paljon pidempään kuin oli aikonut, hän ei viitsinyt lähteä sinne taas. Eikä Intia olisi ollut ukkelille lomaa muutenkaan; työnteoksihan se olisi kuitenkin taas mennyt.

En ensi alkuun innostunut Amerikasta ollenkaan, kun olen aina ajatellut Amerikan olevan sellainen paikka, jossa minä en viihtyisi. New Yorkista kyllä tykkäsin (kävin siellä vuonna 1999), joten en oikein ymmärrä, mistä vastenmielisyyteni maata kohtaan juontaa. Sitten sain kuitenkin idean: mitä jos tekisimmekin jonkinlaisen road tripin? Road tripistä (onko tällä jokin suomennos?) olen nimittäin aina haaveillut, vaikka muuten olenkin ollut Amerikka-vastainen. Olisi kiva ajella autolla pitkin ja poikin ja katsella maisemia. Rupesin katselemaan karttaa ja heittelemään ukkelille ideoita - San Francisco, Los Angeles, Grand Canyon, Phoenix, Las Vegas... - ja ukkelihan innostui. Nyt olemme sitten tiistaina lähdössä San Franciscoon, josta jatkamme matkaamme jonnekin päin.

Sitä ennen lähden kuitenkin käymään Itä-Suomessa katsomassa, miltä maailma näyttää siellä näin joulun alla. Mitään etukäteisjoulua emme taida viettää, kun äiti sanoi, että hän ei kyllä rupea taas juhlimaan joulua varsinaisen joulun ulkopuolella. Heti perään hän kuitenkin myönsi, että se tammikuun lopussa vietetty joulu oli kuitenkin aika ikimuistoinen ja hauska. Minustakin on paljon mukavampaa juhlia joulua jonakin muuna aikana kuin jouluna (jaa miten niin olen omituinen). Ei sitä tiedä, vaikka innostuisin taas raahaamaan metsästä kuusenoksia ja syömään piparitaikinaa. Smiley

30 kommenttia:

 1. Joulu on meillä vapaita hetkiä, kirjoja ja rauhaa sekä ruokia valmiina, koska molemmat tykkäämme jouluruuista. Tunnelmaa en oikein löydä sen kummempaa.

  Amerikkavastainen olen myös minä. Odotan mielenkiinnolla matkaraporttiasi. Kuulostaa mukavalta tavalta tutustua kyseiseen mantereeseen. Itse olen käynyt vain Etelä-Amerikan puolella rahtilaivamatkoillani muutamankin kerran. Siellä tykkäsin käydä.
  Antoisia matkoa, Suomessa ja Amerikoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulunne kuulostaa oikein mukavalta. Minulla (ukkelilla myös) on ollut sen verran tapahtumantäyteinen syksy, että kerkesin jo miettimään, että olisiko sittenkin ollut parempi vain levätä joulunpyhät. No, nyt sitä on kyllä myöhäistä enää miettiä.

   Rahtilaivamatkailu on ollut myös yksi haaveistani, mutta se ei kyllä taida koskaan toteutua. Onneksi sain merenkulkuoppilaitoksessa opiskellessani matkailla laivoilla edes vähäsen - ja ohjatakin semmoista isoa rahtilaivaa. Ei ole blondin hommia se. ;-D

   Kiitos, nyt olen täällä idässä, ja ihmeiden ihme, täällä on talvi!

   Poista
 2. Ihan mahtava idea tuo road trip. Jospa siitä tuleekin teidän joulutraditio. Ei kaikkien tarvitse viettää joulua samalla kaavalla tai nostattaa joulufiilistä samoin klisein. Luulen ettet vain pidä siitä muiden luomasta joulukaavasta, kun ajattelet että sinun pitäisi toimia samoin, nauttia samoista asioista jne. Mutta ajattepa Satu, jos teidän joulunne olisi aina jokin kahdenkeskinen matka jonnekin päin maailmaa. Varmasti sitä kasvaisi joulumieli jo siinä matkaa suunnitellessa. Minusta jokaisen pitää kokea ja viettää se omanlainen joulu eikä pakolla elää läpi muiden joulukuvaelmaa, jos se tuntuu vieraalta. Ihanaa matkaa JA Joulua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä tiedä, vaikka tästä muodostuisi tosiaan vielä millainen jouluperinne. Pelkään tuossa roadtrippailussa vain sitä, että painamme menemään koko ajan putkella ja lomasta tulee ihan liian hektinen, kun emme ole ukkelin kanssa muutenkaan mitään rantalomailijatyyppejä . :-) Mutta saahan sitä sitten pysähtyä, jos tuntuu siltä, että mopo on karkaamassa käsistä.

   Olet oikeassa: se muiden luoma joulukaava ei taida olla minun juttuni. Miksi ihmisen pitää olla tällainen vastarannan kiiski joka asiassa. Höh. Mutta kyllä minunkin jouluni alkaa jo hahmottua – “kuusen” hakemiseen olen saanut jo äidiltä suostumuksen, ja jouluateriakin on jo suunnitteilla. Että ihan kiva viettää joulua - kunhan sitä ei vain tee jouluna. :-)

   Ihanaa joulua sinullekin!

   Poista
 3. Odotan raporttia San Fransiscosta ja muualtakin sieltä! Itse tuskin koskaan tässä elämässä saan Amerikkaan asti matkustettua, joten on ihana saada sitten nojatuolimatkailla.

  Muistan miten nuorena aikuisena olin helpottunut, kun aloin silloisen avomieheni kanssa rakentaa omia jouluja omaan kotiin, ja sama perinne on jatkunut nykyisenkin puolison kanssa. Nyt ei tosin enää ole niitä vanhempia tai isovanhempia, jotka kellot kädessä odottivat vierailuja aattona. Meidän kotiin ovat kautta linjan jouluna tervetulleita myös ystävät, ja tänäkin vuonna taidetaan saada muutam ihan Ryötönperälle saakka.

  Eniten minäkin olen sitä lahjahetkeä inhonnut. Olin lapsena ainoa lapsenlapsi - aikuiseksi saakka - ja sain ihan kohtuuttoman määrän lahjoja ja jouduin näyttelemään perheen jouluenkeliä siellä kuusen alla - jakamaan paketteja, joista suurin osa oli minulle. Se oli NIIN kiusallista. Parasta joulussa on tänä päivänä yhteinen vapaa-aika läheisten kanssa.

  Ihanaa matkaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääsen raportoimaan jotain jo matkan päältä, mutta kotoa sitten viimeistään. :-)

   Tuommoinen ystäväjoulu kuulostaa mukavalta ja mutkattomalta. Meillä ei ukkelin kanssa vain oikein ole yhteistä ystäväpiiriä (ainakaan niin läheistä, että haluaisin viettää jouluni heidän kanssaan), ja miellän joulun muutenkin yhä edelleen kovin vahvasti perhejuhlaksi. Mutta ehkä ajattelutapani tulee muuttumaan vielä jossakin vaiheessa - ja sitten on vähän pakkokin luoda omia perinteitä, kun omista vanhemmista aika jättää. Mutta toivottavasti sitä ei tarvitse miettiä kovin pian.

   On helpottavaa kuulla, etten ole ainoa, joka on kiusaantunut lahjoja jaettaessa. Ensin se jännityksen ja pelonsekainen odotus, milloin pukki tulee, ja sitten se epämiellyttävä keskipisteenä olo, joka oli pakko sietää, jos halusi lahjansa saada - ja kukapa ei olisi halunnut. Eikä saanut näyttää pettymystään, jos ei saanutkaan jotain, mitä oli toivonut, ja piti yrittää olla kiukkuamatta, vaikka sisko sai paljon enemmän paketteja. Liittyyköhän kiusaantuminen jotenkin kiltteyteen ja miellyttämisen tarpeeseen? En tiedä. Omalla kohdallani olisin voinut ainakin ajatella näin.

   Poista
 4. Oikein mukavaa matkaa teille. Innolla odotan matkakertomustasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Vihreätniityt. Matka tuntuu vielä kovin kaukaiselta ajatukselta, vaikka eihän sinne enää kovin monta päivää ole...

   Poista
 5. Mukavaa roadtrippiä teille!
  Olen asunut San Franciscon lähettyvillä ja minusta koko Kalifornia on upea paikka matkailuun. Omat suosikkini ovat erilaiset kansallispuistot. Yosemite on huippu, samoin pidin Kings Canyonista ja noita puistoja löytyy. San Fraciscon lähellä on upea punapuumetsä Muir Woods. Rantatie 1 on kaunis ajella. Monterey on tunnettu söpö pikku kaupunki.

  Napa Valley on ilmeisesti nykyisin aika turistimeinikiä, mutta Kaliforniasta löytää pienempiäkin viinialueita. Sonomasta tykkäsin Napaa enemmän.

  Las Vegas on niin överipaikka, että siellä on melkein jo ihana käydä. Aikoinaan sieltä sai keskellä viikkoa todella edullisesti upeissa hotelleissa. Viihdetarjonta (jos tykkää taikureista, tanssishowsta ja Celine Dionista) on huippuluokkaa. Perusravintoloissa syö halvalla. Eikä ajomatka Grand Canyonille ole paha.

  Teille tulee aivan ihana reissu. Mä haluan kanssa!

  Sen sijaan jään tänne kotiin palelemaan, syömään niitä jouluruokia ja pelaamaan loputtomasti lasten kanssa pelejä. Meillä ei enää nykyisin ostetan aikuisille lahjoja, lapset saavat sitten aikuistenkin edestä. Itse rakastan joulua aaton illasta alkaen. Sitten kun koko hössötys on ohitse, lapset nukkuvat legojensa kanssa ja minä luen jotain hyvää dekkaria kuusen kynttilöiden valossa ja suklaata napsien. Siitä alkaa minun jouluni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihan hirmuisen paljon kaikista vinkeistä! En ole ehtinyt tutkailla paikkoja tai nähtävyyksiä vielä juuri lainkaan, mutta viikonloppuna olisi tarkoitus. Kaikki vinkit olivat siis enemmän kuin tervetulleita!

   Tuota rantatietä San Franciscosta Losiin olin pikkuisen jo katsellutkin “sillä silmällä”. Sitä taidettiin suositella jossain, ja sen varrella tuntui olevan paljon näkemisen arvoista (mm. Monterey). Ei se nopeampi motari (tai mikä lienee mahtaa sen nimitys paikallisella kielellä olla :-)) kyllä houkuttele yhtään.

   Hirvittää vähäsen, kun aikaa on kuitenkin niin rajallinen määrä, ja silti haluaisin nähdä kaiken mahdollisen. Jostain on pakko tinkiä, ja sitten en kuitenkaan haluaisi, kun tuskin menemme noihin samoihin maisemiin enää toista kertaa.

   En tiedä, ehdimmekö loppujen lopuksi käymään Las Vegasissa ollenkaan, ja totta puhuakseni minulla ei edes ole mitään suurta hinkua päästä sinne. Olisihan Las Vegas varmasti ihan mielenkiintoinen paikka nähdä ja kokea, mutta mulle se ei kuitenkaan ole mikään ykköspaikka.

   Toivotaan, että reissusta tulee tosiaan mukava. Minusta on jo alkanut tuntua siltä, että jostain syystä matkasta ei tulekaan mitään... Mutta ehkä kun tässä pari päivää lepäilen ja nukun kunnolla (olen nukkunut viime aikoina tosi huonosti), niin elämä alkaa näyttää taas vähän valoisammalta.

   Mekin ollaan joskus yritetty olla ostamatta aikuisille lahjoja, mutta jostain syystä systeemi ei oikein toiminut.

   Joulusi kuulostaa oikein tunnelmalliselta. :-)

   Poista
 6. Oi kun pääsisikin mukaan matkalle. Me ollaan kerran tehty just tuollainen matka. Bryce Canyon oli mielestäni ehdottimasti näkemisen arvoinen. Safe journey!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Allu. Kävin katsomassa tuota Bryce Canyonia, ja kylläpä onkin upean näköinen paikka. Harmi kun taitaa olla meille vähän liian kaukana.

   Poista
 7. Minäkään en pidä joulusta! Lapsen myötä sitä opettelin vähän laittamaan, mutta onneksi Turkissa asuminen antoi syyn olla sitä kamalan paljoa juhlimatta - kuusi ja joitain lahjoja, syötiin ehkä isompi ateria aattona, siinäpä se :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva, että on joku toinenkin, joka ei pidä joulusta. Tuntuu, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän joulusta pidän. Intiassa muistan kyllä haikailleeni joulun perään, mutta taisin kaivata enemmän läheisiä ihmisiä kuin itse joulua.

   Poista
 8. Minä kyllä tykkään joulusta, mutta lahjoja emme osta, vaan vietämme rauhallisia vapaapäiviä ja hieman joulurokaakin syömme sekä täällä Etelä-Suomessa että Savossa.
  Tuo Road trip on mahtava ide. Saman tyyppistä ollaan mekin joskus Armastuksen kanssa mietitty, mutta toistaiseksi on jäänyt tekmättä. Mutta innolla odotan sinun matkakertomusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme mekään ukkelin kanssa ole ostaneet toisillemme lahjoja enää pitkään aikaan, mutta jos on ollut muita aikuisia jouluaattona läsnä, niin heille on kyllä ostettu. Kun lapsetkin sitten ihmettelisivät, että miksi pukki ei tuonut yhtään lahjoja aikuisille.

   Alun perin mulla oli haaveissa sellainen road trip, joka veisi halki koko Amerikan, mutta kyllä tämmöinen pienimuotoisempikin trippi käy korvikkeeksi. Oikein hyvin.:-)

   Poista
 9. Tykkaan joulusta mutta en tieda jaksaisinko enaa tykata jos asuisin Suomessa, lapsuudesta on kylla ihania muistoja. Taalla voi elaa joulupakolaisena ja tehda mita lystaa kun kukaan muu ei juhlaa vieta. Juhuuu Road trip Amerikassa, kuulostaa mielettömalta, olin ennen muka-amerikanvastainen ilman mitaan syyta, en ole maassa kaynyt enka tunne lahemmin yhtaan amerikkalaista joten lahtisin mielellani myös sinne! Pitakaa kivaa ja kirjoitathan reissusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se joulu täällä Suomessa iso juttu, ja joskus tuntuu, että ihmisillä menee aika överiksi. On hirveää mennä kauppakeskukseen joulun alla, kun jo parkkipaikka on ihan tupaten täynnä. Jos on itse menossa pikaisesti vain pienille ostoksille ruokakauppaan, niin kyllä siinä alkaa otsasuoni pullistua.

   Tiedän, että osa Amerikka-vastaisuudestani johtuu amerikkalaisten yliystävällisyydestä ja -pirteydestä, joka tuntuu tällaisesta juntista teennäiseltä ja epämiellyttävältä. Vaikka tykkäsin New Yorkista kaupunkina, niin shoppailu oli muistini mukaan kovin ärsyttävää, kun aina oli joku myyjä kyselemässä, mikä nimeni oli, kuinka voin, miten oli päiväni mennyt ja muuta vastaavaa. Kunhan yrittivät vain saada minulle jotain myydyksi. Mistä muualta Amerikka-vastaisuuteni juontaa, ja miten mielikuvilleni käy, siitä lähden nyt ottamaan selvää. :-)

   Ihan varmasti kirjoitan reissusta. Kyllästymiseen asti. :-)

   Poista
 10. Kiertoajelu Amerikassa, siitä minäkin tykkäisin. Tuli heti mieleen ne teidän perheen asuntovaunumatkat, vuokraatteko paikan päältä jonkun matkailuauton?
  Joulu, kuten olen jo sanonutkin on kiva muisto, ei enää sen enempää. Mieliisti kyllä siirtäisin itseni ajatuksen voimalla perinteiseen joulupöytään, rakastan suomalaisia jouluruokia (paitsi lipeäkalaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan vuokrataan ihan henkilöauto, ja sitten majoitutaan hotelleihin. Matkailuauto olisi ihan liian pelottava ajettava minulle!

   Nyt minun täytyy tunnustaa, että en ole koskaan muistaakseni edes maistanut lipeäkalaa. Meillä ei ole sitä koskaan kotona ollut, enkä ole tainnut sitä muuallakaan maistaa. Kaupassa olen toki niitä paketteja nähnyt, mutta en ole koskaan uskaltanut ostaa.

   Poista
 11. Rakastan laatikoita, kalkkunaa, torttuja ja pipareita sinihomejuustolla. Tykkään kuusen tuoksusta ja kirjan lukemisesta kynttilän valossa. Joululahjat kyllä joskus tekee tilanteen hieman kiusalliseksi. Onneksi kukin voi viettää joulua tyylillään.

  Ihanaa ja rentouttavaa lomaa roadtrippailemaan, San Franciskoon haluaisin vielä joskus takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään tortuista. Mutta tänä vuonna olen tehnyt torttuja muistaakseni jo lokakuun lopusta lähtien, ja nyt olen jo vähän kyllästynyt niihin. Lanttulaatikkoakin syön, ja bataattilaatikosta tykkään oikein paljonkin, mutta se ei olekaan mikään perinteinen suomalainen jouluruoka.

   Jännä kun niin monella lukeminen liittyy joulumuistoihin. Minä taas en osaa yhdistää lukemista ja joulua mitenkään, vaikka muistelen, että on niitä kirjojakin jouluksi tullut. Suklaa kyllä yhdistyy jouluun ihan helpostikin. ;-)

   Poista
 12. Minäkin olen antijouluihmisiä. Aika usein on joulu jäänyt aika lailla kokonaan välistä mutta nyt pari viime vuotta olen ottanut oikeuden reippaasti viettää joulua omaan tyyliin kun on aidosti innostanut noukkia rusinat joulupullasta: vähän joulumusiikkia, pieni surkea muovikuusi, epämääräisiä koristeita ja lapsille muutama lahja jotka oman lapsuudenperheeni tradition mukaisesti jaamme jo aattoaamuna. Sivumennen sanoen on ollut aivan mahtavaa viettää suurin osa joulunodotusajasta tänä vuonna muslimimaassa! On kätevää kun lapset ovat kansainvälisessä koulussa eikä joulua uudessa kotimaassa juuri näy - ei ole minkäänlaista painetta lähteä lapsillekaan rakentamaan minkään tietyn mallin mukaista joulukokemusta. Nyt ollaan kyllä Suomessa mutta rauhallisesti otetaan edelleen.

  Hyvää road trip -reissua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omannäköisen joulun luominen on varmasti helpompaa ulkomailla kuin täällä Suomessa. Minä olen ainakin omalla kohdallani huomannut, että täällä tulee väkisinkin lähdettyä mukaan siihen jouluvouhotukseen. Kunpa oppisi täälläkin luomaan ihan omannäköisensä joulun, eikä ajattelisi aina sitä, millainen joulun mukamas kuuluisi olla. Kaksi vuotta sitten vietimme Intiassa ihan erilaisen jouluaaton, kävimme syömässä hienossa hotellissa joulubuffetin, sitten skypettelin Suomeen ja taisin poltella kynttilöitä, mutta muuten emme joulua juhlineet. Silti sekin oli omalla tavallaan kiva joulu.

   Mukavaa joulunaikaa teille!

   Poista
 13. Vau,mahtava reissu teillä tiedossa,hyvää matkaa ja nauttikaa.Teimme eksän kanssa road tripin Californiassa ollessamme,mutta niin että ajoimme Losista San Diegoon sitä ihanaa 101.tietä pitkin ja pysähdellen välillä kauniissa paikoissa matkan varrella. San Diego on muuten ihana kaupunki,jos sinne asti ehditte,ehdoton suosikkini USAssa. Ja takaisin Losiin ajaessa kiersimme San Fernando Valleyn eri viinitalot,oli mielenkiintoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, Jael! Harmi kun ei taideta ehtiä San Diegoon asti, mutta olemme suunnitelleet, että ajamme Losiin asti juurikin tuota samaa tietä.

   Poista
 14. Ihanaa joulua 🎄🎄ja matkaa en malta odottaa matkataporttia amerikanmaalta 😹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa joulua sinullekin! ♥ Ja toivottavasti pääsen pian raportoimaan matkakuulumisia. :-)

   Poista
 15. Hei jee, upeaa joulua USAssa! Minäkin lennän sinne tiistaina, eli samoilla kulmilla ollaan, vaikkei nyt erityisen lähellä. :D Uskon, että joulun aika on hyvä hetki matkustaa tuolla päin, koska varsinkin jos pysyttelette tuolla etelässä, siellä on inhimillisen lämpöistä talvella. Esim. Death Valleytä on varmaan kivempi kiertää tuohon aikaan kuin elokuussa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa joulua myös sinulle, sekä tietysti turvallista kotimatkaa! Sama on suunta - tai ainakin edes sinnepäin. :-)

   Tulikin tänään mieleeni, että pitäisi ehkä ottaa selvää, millaista ilmaa Kaliforniassa on luvassa, että osaan pakata mukaan oikeanlaisia vaatteita. Lämpötilat näyttivät liikkuvan Suomen (normaaleissa) kesälämpötiloissa, joten pakkaaminenkin on varmasti aika helppoa.

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3