Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Pitkäkyntisen manikyyri

Muistatte varmaan sen ikävän marraskuisen tapauksen, kun minut ryöstettiin Helsingin keskustassa, ja ryöstäjä sai saaliikseen rahani, kännykkäni ja kamerani (olen kirjoittelut tapahtumasta aiemmin täällä ja täällä). Nyt pitäkää hatuistanne kiinni. Nimittäin joulun jälkeisenä lauantaiaamuna puhelimeni soi: soittaja oli poliisi, joka kertoi, että ryöstäjä oli saatu kiinni!

Olin todella äimistynyt, sillä en ollut uskonut, että ryöstäjää tultaisiin koskaan samaan kiinni. Ensinnäkään miestä ei voinut tunnistaa valvontakameroista, ja matalaa profiilia pitämällä hän pystyisi odottelemaan savun hälvenemistä, ennen kuin hän rupeaisi käymään kauppaa omaisuudellani. Koska mies kaiken lisäksi oli tuntomerkkien perusteella ulkomaalainen, häntä ei varmasti saataisi koskaan vastuuseen teostaan, kun hänelle saattoi olla yhteyksiä ties minne.

Uskoani miehen nappaamiseksi ei yhtään lisännyt se, että kolmen viikon kuluttua tapauksesta poliisi ilmoitti lopettavansa esitutkinnan, koska tutkinnassa ei ollut ilmennyt mitään uutta. Tutkinnat aloitettaisiin uudelleen vain siinä tapauksessa, että asiassa ilmenisi jotain uutta (jos omaisuuttani vaikka löytyisi). Vaikka olin arvellut, että juuri näin asiassa tulisi käymäänkin, esitutkinnan lopettaminen veti kuitenkin mielen aika synkeäksi. Mutta joskus asiat saavat yllättäviä käänteitä, ja totuus voi todellakin olla tarua ihmeellisempää!

En tiedä, minkä johtolankojen perusteella poliisi lopulta pääsi miehen jäljille (poliisi oli kovin nihkeä antamaan minulle yksityiskohtaisempia tietoja), mutta yksi johtolanka oli ilmeisestikin puhelimeni, jota oli käytetty vieraalla sim-kortilla. Puhelintani ei löytynyt, mutta tekijästä ei jäänyt epävarmuutta: lopullinen todiste ryöstäjän henkilöllisyydestä saatiin, kun ryöstöstä epäillyn miehen hallusta löytyi minun Makuunin klubikorttini, joka oli ollut ryöstöhetkellä lompakossani ja jota en koskaan ollut saanut takaisin.

Ihmettelylläni ei ollut mitään rajaa: kuinka joku voi olla niin pöljä, että säilyttelee ryöstämänsä henkilön Makuunin klubikorttia, vielä kuusi viikkoa ryöstön jälkeenkin? Ei ole todellista! Eihän mies edes tee klubikortillani mitään! Jos minä ryöstäisin jonkun, hankkiutuisin kyllä kaikesta todistusaineistosta kiireen vilkkaa eroon. Tietysti mies olisi voinut lainailla nimissäni elokuvia ja käydä niillä kauppaa tai jotain muuta vastaavaa, mutta Makuunista asiaa kyseltyäni sain selville, että kortillani ei oltu tehty mitään. Minusta on muutenkin aika erikoista, että kaikki mielestäni arvokkaammat kortit, kuten pankki- ja luottokorttini, ajokorttini ja pankkitunnukseni, eivät olleet kelvanneet vorolle (sainhan ne kaikki takaisin), mutta sitten jotain Makuunin korttia mies varjelee kuin suurtakin aarretta. Tietysti minun kannaltani ajateltuna on ihan mieletön onni, että näin kävi, mutta en voi lakata ihmettelemästä miehen ajattelemattomuutta.

Miestä vastaan tullaan todennäköisesti nostamaan syyte, ja odottelenkin tässä hermostuneena, tullaanko minutkin kutsumaan oikeuteen, vai riittääkö pelkkä toisen osapuolen läsnäolo. Toivon todella, että minun ei tarvitsisi mennä oikeuteen, koska A.) en halua nähdä sitä tyyppiä, B.) en haluaisi enää muistella tapahtumia ja C.) ajatuskin oikeussalista saa mahani kuralle. Voin kyllä katsella telkkarista vaikka minkälaisia oikeusistuntoja, mutta live-elämääni en niitä mitenkään kaipaisi. Toivoisin, että asia selviäisi pian, vaikka pahoin pelkäänkin, että tulee menemään aikaa, ennen kuin juttu on lopullisesti käsitelty.

Näin muuten aiemmin tällä viikolla semmoista unta, että sain poliisilta tiedon, että ryöstäjä oli nostanut minua vastaan vastasyytteen. Mies syytti minua siitä, että olin muka uhkaillut häntä kaulimella. Smiley  Ehkä otankin seuraaviin illanistujaisiin mukaani kaulimen, niin on vähän turvallisempi olo!

31 kommenttia:

  1. Mahtava juttu, että varas saatiin kiinni ja olipa se tosiaan tyhmä varas:)./Marja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ei ollut kyllä mikään ruudinkeksijä. :-)

      Poista
  2. Vau! Papukaijamerkki poliisille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Poliisi teki kyllä ihan mahtavaa työtä.

      Poista
  3. Hei, aika hienoa, etta varas saatiin kiinni! Mina kylla olisin varmaan niin vihainen, etta menisin mielellani oikeuteen mulkoilemaan syyllista. Onneksi tosiaan jai kiinni ja toivottavasti oppii tasta episodista jotain (siis sellaista, etta rikos ei kannata, eika sellaista ettei kannata pitaa Makuuni-korteista kiinni!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua kiinnostaisi kyllä nähdä, että minkänäköinen tyyppi se oikein on, mutta niin, että hän ei näkisi minua. Pitäisi ehkä siis laittaa pussi päähän?

      Poista
  4. Aika ihmeellistä, että saatiin kiinni. Sinut varmaan kutsutaan oikeuteen kuultavaksi, mutta ei se ole ollenkaan niin pelottavaa kuin miltä kuulostaa, sanoi ainakin siskoni, jolle on käynyt samalla tapaa, ikään kuin piste koko karmealle tapahtumalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on minustakin. Minun piti sen poliisin puhelun jälkeen oikein katsoa kännykän puhelutiedoista, että olihan poliisi varmasti soittanut minulle, etten ollut kuvittelut koko asiaa. :-)

      Minut kutsutaan oikeuteen poliisin mukaan vain siinä tapauksessa, jos syyttäjä katsoo sen tarpeelliseksi. Toivottavasti ei... Tai hei, saiskohan siellä ottaa valokuvia? Voisin tehdä siitäkin blogipostauksen. :-D

      Poista
  5. Hieno juttu, Suomen poliisilaitokselle kunnia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, todellakin! En olisi ikinä uskonut, että tyyppi saadaan kiinni.

      Poista
  6. Mainiota että saatiin kiinni, ei varmaan usein käy! Hauska uni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en usko, että tuommoisia varkaita saadaan kovin usein kiinni. Hyvää tuuria siis. :-)

      Ehkä tuo uni symboloi alitajuntaisesti sitä, että koen olevani määräilevä ja pomottava vaimo, jonka ukko saa olla pissi sukassa koko ajan. ;-D

      Poista
  7. Hih, minä kateellisena lyhytkyntisenä odotin otsikon perusteella saavani lukea sun hienosta manikyyristä :D Puolustuksekseni sanottakoon, että heräsin juuri katkonaisen yön jälkeen enkä ole ihan kirkkaimmillani.

    Olipa yllättävä käänne ja aikamoista poliisityötä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, anteeksi vain, jos otsikko johti harhaan. :-) Mulla on niin lyhyet kynnet, ettei ole manikyyrin tarvetta. Pitäisi ensiksi varmaankin suunnistaa jonnekin rakennekynsisalonkiin.

      En olisi ikinä uskonut, että tämä juttu tulee päättymään näin. Silloin alkukuulustelussakin tokaisin mitään ajattelematta poliisille, että "ei sitä tyyppiä kuitenkaan tulla saamaan koskaan kiinni". Poliisi katsoi vähän kummeksuen, että kiitos luottamuksesta vaan. :-D

      Toivottavasti päiväsi muuttuu siitä kirkkaammaksi! :-)

      Poista
  8. Mahtava homma!! Ei kyllä tosiaan mikään järjen jättiläinen ollut tuo voro ;)

    Tuo suomalainen oikeudenkäynti on muuten pettymys jenkkisarjoja katselleelle! Kävimme opiskeluihin kuuluvana osiona seuraamassa aikoinaan pari päivää noita oikeudenkäyntejä ja siellä meinasi kyllä nukahtaa :) Kaksi asianajajaa aina vain kertoi väsyttävästi ja vaikein sanoin keissin molemmat puolet ja tuomari totesi mielipiteensä ja sillä siisti - uutta sisään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin, että olisikohan se kortti jäänyt vorolle vahingossa... Kun ei kai nyt kukaan voi oikeasti olla noin tyhmä, että säilyttelee tuommoista todistusaineistoa vielä kuusi viikkoa teon jälkeen.

      Mulla ei olekaan kokemusta muusta kuin juuri niistä jenkkisarjojen oikeudenkäynneistä. Kannattaa siis varautua pettymykseen, jos sinne oikeuteen joudun. :-)

      Poista
  9. No onpa tyhmä rosvo,melkein naurattaa tuo Makuuni-korttijuttu!
    Ja ihan hattua täytyy nostaa poliisille että saivat voron kiinni!
    Toivottavasti et joudu menemään todistajaksi,pidetään peukkuja! Olen 2 kertaa joutunut olemaan todistajana ja se oli vähän pitkäveteistä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo korttijuttu tuntuu niin uskomattomalta, että todellakin melkein naurattaa. :-)

      Minäkin toivon, ettei tarvitsisi sinne oikeuteen mennä, mutta jos pitää, niin eihän sillekään sitten mitään voi. Kaikkein eniten inhottaa kohdata se tyyppi silmästä silmään. Hirvittää suorastaan.

      Poista
  10. Kyllä ne poliisit osaa. Meillä kävi täällä kerran niin, että mies unohti kitaran taksiin. Olin varma, että se on siinä sitten. Mutta reilun kuukauden päästä saapui poliisit kitaran kanssa ja sen jälkeen Turkin poliisi on ollut ystäväni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa toimintaa Turkin poliisilta! Minulla on kyllä mielipide Suomen poliisista muuttunut ihan 180 astetta. Tekisi mieli hypätä jokaisen poliisin kaulaan ja kertoa, kuinka hienoa työtä he tekevät. :-)

      Poista
  11. Reps... Ihan uskomaton tarina! :-D Krishna taitaa kulkea kanssasi ja kujeilla rosvon kustannuksella. Olisi sille ketkulle ihan oikein saada vielä kaulimenisku päähän ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, minäkin alan epäillä, että joku kulkee kanssani. Jos ei Krishna, niin sitten joku muu. ;-) Tiedätkö, mutta minua melkein säälittää se voro, kun meni noin metsään koko homma. :-)

      Poista
  12. Niin, suomalaisilla naisilla on tapana kulkea kaulin kassissa. Tuosta linkistä voi lukea, miten eräs Maija Münchenissä kärähti siitä. Münchenissä luetaan pesäpallomaila aseeksi., mutta ei kaulinta, joten tarina ei päädy lakitupaan tuomarin eteen.

    VastaaPoista
  13. http://finnforlife.wordpress.com/2012/12/page/2/
    Siis tuossa se Maijan juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :-D Ei ole todellista. Kaikkea sitä voikin käydä! Kiitos makeista nauruista näin heti viikon alkuun. :-)

      Poista
  14. Hieno homma, ja toivotaan, että jatkuu myös hyvänä! Tuli vaan mieleen, kun noista oikeusistunnoista mainitsit, että oletko ollut aiemmin sellaisessa mukana? Kävin joskus teininä koulun kanssa seuraamassa oikeutta, ja oli lievästi sanottuna pettymys dramaattisuuden puutteessaan verrattuna amerikkalaisiin sarjoihin. Lautamiehenä toimivan kaverini juttujen perusteella nuo tilaisuudet tuppaavat olemaan kuivan asiallisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole koskaan ollut oikeudessa, joten mulla on kokemusta vain niistä telkkarin välityksellä nähdyistä jenkkioikeudenkäynneistä. Karoliina tuossa aiemmin jo varoittelikin, että suomalainen oikeusistunto voi olla hyvinkin tylsä jenkkisarjojen vastaaviin verrattuna. :-)

      Sain muuten juuri äsken haastemieheltä puhelun, ja kyllähän mun sinne istuntoon pitää asianomistajana mennä. Asian käsittely on jo ensi viikolla. Voi apua.

      Poista
    2. Tsemppiä! Muista, että sä olet tässä se kunniallinen kansalainen, ja se voro on luuseri, jolla todennäköisesti tällä hetkellä menee elämä reilusti päin prinkkalaa. Auttaisko, jos ahdistuksen sijaan rupeis säälittämään?

      Poista
    3. Kiitos, Jenni!

      Kerkesin jo vähän säälimäänkin sitä voroa, kun ei mennyt ihan putkeen tämä keikka. Mutta tänään kun sain kutsun oikeuteen ja luin siinä olleet asiat, niin säälin tunteet muuttuivat raivoksi. Kaikenlaisia tyyppejä sitä maa päällään kantaakin! Mutta suuttumus ei ole ehkä huono asia sekään, ainakaan tässä tapauksessa?

      Poista
  15. Noin yksinkertaisen ei kannattaisi lähteä harhapolkuja kulkemaan! Vaikka asia onkin vakava, niin kyllä mä täällä hymyilen.

    Jäin miettimään tuota huomiotasi siitä, että telkusta voi katsoa ties mitä, mutta se ei tosiaankaan valmistele meitä todellisia tilanteita varten. Toosa tarjoilee meille joka ilta kymmeniä kuolemia, väkivaltaisuuksia, ämpärikaupalla rikollisuutta, mutta oikea elämä onkin ihan muuta. Tavallaan kuitenkin onneksi koemme todellisuuden erilailla. Paitsi jotkut pösilöt, jotka sitten lähtevät kokeilemaan telkussa näyttyjä pikkuhutaisuja, jotka todellisuudessa aiheuttavat suurta vahinkoa.

    Pidän peukkuja täällä, ettet joudu oikeuteen. Varsinkaan kaulimen tiimoilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minuakin huvittaa. Minä ainakin suunnittelisin ja toteuttaisin rikokseni kunnolla, jos niille poluille lähtisin. ;-)

      Väkivallasta saa telkkarin välityksellä kyllä aivan väärän kuvan - toiselta tihkuu hirveän hakkaamisen tuloksena vain nenästä vähän verta. Kyllähän tervejärkinen ihminen ymmärtää, että televisio-ohjelmat eivät ole todellisuutta, mutta entäs sitten esim. mieleltään järkkyneet tai lapset.

      Kaulimen tiimoilta en (toivottavasti!) joudu oikeuteen, mutta muuten tuli kutsu, jo ensi viikolla. Voi kun ei tarttis mennä. :-(

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3