Mittaa tuhat kertaa, leikkaa kerran.


maanantai 13. tammikuuta 2014

Sydäntalvi

Valokuvatorstain aiheena on tällä viikolla sydäntalvi, ja minäkin kävin hieman sydäntalvea kuvailemassa, kun nyt saatiin semmoinen tänne eteläänkin. Vähän myöhässähän tämä on, kun kohta on jo uusi torstai, mutta ehkä se ei maailmaa kaada.

Kuvia tuli sitten otettua taas vähän useampikin. Pahoittelen tapahtunutta. Smiley

Tämän parituntisen kävelykierroksen jälkeen olinkin sitten niin jäässä, että nyt en tiedä, uskallanko mennä ulos enää ollenkaan. Ehkä taas joskus toukokuussa?

18 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia, tulee kotiin ikävä! Mutta kohtahan täältä tullaan. Saan sitten vinkua ja valittaa kun on niiiin kylmä ja varpaatkin on umpijäässä. xD Vanhemmilla on tosin isohko leivinuuni, ehkä käperryn sen päälle välillä, kissa kainalossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä se talvi odottelee sinua, kun vastahan se alkoikin. ;-) Minäkin ensin valitin sitä, että saisi nyt tulla edes vähän lunta ja pakkasta, mutta nyt on ääni taas muuttunut kellossa: plussakelit saisivat oikein mieluusti palata! On se ihmismieli kummallinen. :-D

   Leivinuuni lämmittää kyllä kummasti; munkin vanhemmilla on sellainen, ja sen luukun kun avaa, niin kylmyys häviää hyvin äkkiä.

   Poista
  2. Epäilen että tulee satikutia jos menen availemaan uunin luukkua, äiti on hyvinkin tarkka ettei lämpö karkaa harakoille. Varsinkin jos on tarkoitus paistaakin jotain mutta muutenkin, leivinuunia kun käyttävät myös talon lämmitykseen. :)

   Täälläkin on kylmä, pahimmillaan öisin viiden asteen tienoilla. Onneksi on lämpimät koirat ja reilusti vilttejä niin ei niin paljoa haittaa lämmityksen puute.

   Poista
  3. Meilläkin käyttävät uunia lämmitykseen ja ruoanlaittoon, mutta koskaan ei ole tullut sanomista siitä, että olen roikkunut uunin luukussa. :-) Varmaankin vanhempien on käynyt vähän sääliksi, kun olen tottunut paljon lämpimämpään huoneilmaan kuin mitä heillä on.

   Apua, viisi astetta on siellä ihan kamalan vähän, vaikka koirat ovat varmasti hyviä lämpöpattereita. :-) Muistan kun Hyderabadissa lämpö laski yöllä kymmeneen asteeseen, meinasin jäätyä ihan totaalisesti, kun ei ollut oikein lämpöisiä vaatteitakaan. Nukuin (paremman puutteessa) tonttulakki päässä. :-)

   Poista
 2. Hienoja kuvia! Talvi on ihan kivaa jos pakkanen ei nouse yli -5 ja nyt se on -15.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun luonto on kauneimmillaan, niin tarvitsee vain näpsiä kuvia, mikä sopii mulle oikein hyvin. :-)

   Mullekin -15 on ihan liikaa, jos vielä sattuu tuulemaankin. Eilen oli noita kuvia ottaessa "vain" -10, ja sain sormet paleltumaan niin, että niitä pakotti vielä pitkän aikaa.

   Poista
 3. Kaunista!! Melkein tulee Suomeen ikava. Menisi siella varmaan akkia ohi ensimmaisen harmaan pimaen paivan tullessa viimeistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä rupesin jo odottelemaan kesää, kun alkaa tämä kylmyys jo riittää. Äkkiä se raja tuli vastaan. :-)

   Poista
 4. Heippa! Tulin vanhasta muistista katselemaan blogisi raunioita :), mutta täällähän oli jo katko päättynyt! Olin onnellinen! Tervetuloa takas! Ihan sama mistä kirjoitat (älä kuitenkaan ala tehdä päivänasu-postauksia), luen niitä mielelläni. T:Sole

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan raunioille. :-) Ei ole raunioilla enää savua eikä mitään!

   Kiitos. ♥ Päivän asuja ei ole tulossa, sen voin luvata sataprosenttisella varmuudella. ;-)

   Poista
 5. Kauniit kuvat,tulee melkein ikävä lunta !Mutta kun muutama talvi sitten olin viimeksi Suomessa talvella niin ajattelin ettei enään ikinä talvella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, eli siis paino sanalla melkein. ;-D

   Poista
 6. Kylläpä kulahtaneet kaislankorret osaavatkin olla kauniita talvisin! Osasitko jo ennen Intiaan lähtöäsikin nähdä tutut kotimaan maisemat näin? Minä ainakin turhan harvoin huomaan miten nättiä ympärilläni onkaan. En varmaan osaisi pysähtyä ottamaan tällaisia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti Intiassa oleskelukin on vaikuttanut siihen, että katselen Suomen luontoa vähän eri silmin kuin aiemmin. Mutta myös blogistanian kautta tutummaksi tullut makrokuvaus on opettanut pysähtymään ja katsomaan asioita tarkemmin. Ja sitten tietysti sekin innostaa kuvaamaan ja etsimään uusia kuvakulmia, kun tietää, että voi laittaa kuvat tänne blogiin. :-) Huomasin nimittäin blogitaukoni aikana, että valokuvaaminen ei innosta minua pätkääkään, jos kuvat jäävät vaan omalle koneelle.

   Poista
 7. Jää on jännän näköistä kuvissasi. ja kiva katsella noita talvikuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään olivat maisemat tuolla poluilla tyystin erilaiset, sillä meri oli jäätynyt ihan kokonaan ja linnutkin olivat kaikonneet. Miten maisema voikin kahdessa päivässä muuttua niin täysin!

   Poista