Lääketiede on edistynyt niin valtavasti, ettei terveitä ihmisiä oikeastaan enää ole.


keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Blogimoka

Voi apua, mitä olen mennyt tekemään! Minulla on kaksi Picasa-tiliä, ja sillä toisella, joka ei ole yhteydessä tähän blogiini, tuli kuvakiintiö täyteen. Minä näppäränä ajattelin, että vältänpä lisätilan ostamisen sillä, että poistan vanhoja kuvia. Kuvia tuli poistettua aika monta kertaa ja aika paljon, kunnes sitten tänä aamuna iski hirveä epäilys: eivät kai kuvat ole hävinneet siltä toiselta Picasa-tililtänikin ja samalla myös blogiteksteistäni?

Kun rupesin käymään blogitekstejäni läpi, huomasin, että olin saanut aikaiseksi melkoista tuhoa. Kuvat olivat kadonneet melkein kahdeksastakymmenestä blogitekstistä! Arvatkaapa, kuinka paljon ottaa päähän? Joissakin blogiteksteissä ei ehkä tosin ollut kuin yksi kuva, mutta joissakin ei paljon muuta ollutkaan kuin kuvia. Kaikkien poistettujen kuvien tilalla on nyt tällainen.


En nyt oikein tiedä, mitä minun pitäisi tehdä. Ei kai auta muu kuin alkaa pikkuhiljaa palautella kuvia takaisin, jos vielä löydän kuvat jostain. En viitsisi blogitekstejä oikein poistaakaan, kun olen ne kerran kirjoittanut, enkä halua jättää niitä täyteen tuollaisia mustia laatikoitakaan. Voi huoh.

Onko joku muuten sattunut ostamaan Bloggerissa lisäkuvatilaa? Muistan katselleeni joskus, että Blogger tarjosi maksuvaihtoehdoksi vain kuukausimaksua, ja sen takia en sitä lisätilaakaan ostanut, kun en halua sitoutua mihinkään kuukausimaksuihin. Mieluimmin maksaisin jonkin könttäsumman tietysti määrästä lisätilaa.

Kiitos ja anteeksi.

36 kommenttia:

 1. Voi harmi! Teema oli juuri MaaMaan blogissa, katso vaikka näitä kommentteja:
  http://maamaamaailmalla.blogspot.de/2012/12/bloggerin-valokuvatila-loppui.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä. Kävin katselemassa tuota ja muita linkkejä, jotka sieltä takaa löytyivät, ja eiköhän niistä minullekin joku ratkaisu löydy.

   Poista
 2. Eka vinkki on, että jatkossa pienennä kuvat. Jos niitä ei pienennä, kuvatila tulee tosi nopsaan täyteen. Minulla on tilaa esim. kulunut vasta 38 prosenttia ja näillä tunnuksilla siis usemapi blogi ja minähän tosiaan laittelen aika paljon kuvia.

  Voisin ihan uteliaisuudesta myös käydä tsekkaamassa sivupohjablogini tilanteen. Siellähän on ihan järsy määrä kuvia ja suurin osa vielä isompia, koska niiden on pakko olla.

  Palaan kohta kertomaan tuloksen :)

  VastaaPoista
 3. Okei, siis toisilla tunnuksilla, jossa on mm. myös vanha blogini ja sivupohjablogit, on käytetty noin 76 prosenttia kuvatilaa ja siellä on kyllä ihan sairaasti kuvia ja myäs isoja kuvia joukossa.

  Eli periaatteessa kuvatila riittää kyllä pitkäksi aikaa, jos vain pienentää kuvat. Itse en maksaisi kuvatilasta, koska sitä saa niin helposti ilmaiseksikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta Allun mainitseman linkin takaa löysin myös ehdotuksia kuvien pienentämisestä. Mun täytyy tunnustaa, että olin vain lataillut kuvia Bloggeriin ajattelematta kuvakokoa yhtään. Kävin kokeilemassa pienentämistä PhotoScapella, eikä ollut todellakaan mikään iso tai vaikea homma! Jatkossa täytyy ehdottomasti kyllä pienentää kuvat - yhden kuvan koko näyttäisi olevan muuten 4,5 megaa, eikä ole kyllä mitään järkeä ladata kuvia tuon kokoisina.

   Mulla on tässä Picasa-asiassa pari sellaista mysteeriä, joita en mitenkään meinaa ymmärtää. Silloin kun aloitin bloggaamisen, kirjoitin ensin postauksen raakaversion toiseen blogiini, koska en ollut ihan varma siitä, miltä teksti tulisi julkaisemisen jälkeen näyttämään. Tuo tapa jäi minulle, ja kirjoitan edelleenkin tekstin ensin siihen toiseen blogiin, joka ei ole julkinen, ja kopioin sen tekstin vain sitten tähän oikeaan blogiin (vähän monimutkaista, mutta mä olenkin blondi :-D). Nyt se on juuri tämän ”harjoitusblogin” muistitila, joka on tullut täyteen ja jonka Picasa-tililtä olen kuvia poistellut.

   Toisen blogin Picasa-tili ei liity tämän blogin tiliin mitenkään, kun niissä on eri sähköpostiosoitteet ja eri käyttäjänimet. Miten siis voi olla, että kun poistan kuvia toiselta Picasa-tililtäni, kuvat poistuvat myös Kukkapillistä? Kaiken lisäksi kun katselin sitä Picasa-tiliä, jolla tämänkin blogin kuvat ovat, kuvia näyttää olevan Kukkapilli-albumissa kokonaiset 10 kappaletta – ja tässä blogissa on takuuvarmasti enemmän kuin 10 kuvaa! Missä ne loput siis ovat? Ilmeisesti sen harjoitusblogin albumissa, vaikka se blogi on täysin eri nimellä ja eri Picasa-tilillä!

   Ja vielä semmoinenkin ihmetyksen aihe, että kun tuon harjoitusblogin muisti keikkuu koko ajan siinä 100 prosentin kieppeillä (nyt se on vähän alle, kun olen niitä kuvia ansiokkaasti poistellut), Kukkapillin muistitilasta on käytetty vain 18,94 prosenttia! Näiden kahden Picasa-tilin (ja blogin) välillä on siis pakko olla jonkinlainen yhteys, enkä keksi muuta kuin että se on IP-osoite tai jotain. Ei mene mun jakeluun

   Ei sinun, Elegia, tarvitse ruveta tätä miettimään, mutta teki vaan mieli avautua vielä vähän lisää. :-)

   Poista


  2. Heei, ne kuvat vievät tilaa sieltä sinun toiselta tililtä, koska olet ladannut kuvat vain sinne. Sitten olet kopsannut postauksen kuvineen tähän blogiin, eikö vain? Eli siksi tämän tilisi Picasa-albumi ei täyty, koska ethän periaatteessa lataa kuvia tänne, vaan kuvat tulevat sieltä toisaalta. Siksi muuten varmaan kuviasi ei saakaan klikkaamalla isommaksi.

   Ja kun poistat sieltä toisella tunnuksella olevasta blogista/picasasta kuvia, ne poistuvat täältäkin siksi, että kuvat ovat tässä blogissasi linkkien kautta. Kun kuva poistetaan, tilalle jää tyhjää eli siksi kuvakin katoaa täältä.

   Oliko vähän sekavasti selitetty? Mutta siis ymmärsin, että sinulla on kaksi erillistä Gmail-osoitetta ja molemmat blogisi ovat eri gmail-osoitteen (eli tilin) takana.

   Koska tämän blogisi kuvatila ei siis ole lähelläkään täyttä, voit jatkossa ladata tänne kuvia suoraan eli ei tarvitse muuttaa. Kannattaisi siis kirjoittaa postaus heti tänne. Bloggerissa on esikatselumahdollisuus ja toimii hyvin - eli klikkaapa "Preview" ennen kuin julkaiset. Näkymä aukenee uuteen ikkunaan ja voit siitä tarkistaa, että kaikki on ok. Jos on, niin sitten vain palaat julkaisemaan jutun. Jos ei, niin muokkaa lisää ja tsekkaa uudelleen. :)

   Luulen, että ne ainoat kuvat, jotka ovat tämän blogisi Picasassa, ovat ehkä profiilikuviasi tmv. Onko näin?

   Poista
  3. Minä olen muuten antanut käyttöoikeuden itselleni kaikkiin tunnuksiini. Sen takia voin päivittää vaikkapa samoilla tunnuksilla Viiden teetä ja esim. kirjablogiani, jotka ovat eri tunnusten (eli gmail-tilin) alla.

   Kun lataan kirjablogiini (joka on siis eri tunnuksen alla kuin tämä, jolla nyt kirjoitan esim. tätä kommenttia) kuvia, ne tulevat nimenomaan tämän tunnuksen Picasaan, koska tämä tunnus on ladannut kuvat.

   Poista
  4. Voi Elegia, oletpa fiksu. :-) Ja hyvin selitit. Juurikin noin, että olen kopsannut vaan koko postauksen tänne, ja sitten kuvista on olemassa vain se linkki sinne toiseen paikkaan. Nyt meinaan sitten jatkossa olla sen verran viisaampi, että ensin pienennän kuvat ja sitten vasta lisään ne suoraan tänne blogiin, ja kirjoitan tekstinkin suoraan tänne. Tuota esikatselua olen käyttänytkin, mutta jotenkin minulle vain jäi se tapa päälle, että piti ensin kirjoittaa ”varmuuden vuoksi” sinne toiseen blogiin. Nyt se pelleily saa kyllä loppua. :-)

   Kävin katsomassa niitä kymmentä tämän blogikansion kuvaa, ja ne olivat sellaisia kuvia, jotka muistankin (syystä tai toisesta) ladanneeni suoraan tänne.

   Tuohon käyttöoikeus-asiaan täytyy vielä perehtyä, mutta enköhän minä senkin ymmärtänyt. :-)

   Kiitos ja halaus sinulle, ihana ihminen. <3

   Poista
 4. Paljonko se kuukausimaksu lisatilasta muuten olisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle ainakin Bloggeri tarjosi 2,49 dollarin kuukausihintaa, ja sillä saisi 25 gigaa lisää tilaa. Vuodessa se tekisi siis minun laskutoimitusteni mukaan 29,88 dollaria, mikä on minusta kyllä aika paljon. Vaikka tuommoisen summan vielä maksaisikin, niin miksei sitä voi maksaa kerralla, vaan miksi pitää heruttaa jotain kuukausimaksuja. En ymmärrä (tätäkään!).

   Poista
 5. Tässä kommentoin sulle eri tunnuksilla. Jos lataisin näillä tunnuksilla kuvia Viiden teehen, ne menisivät tämän tilin Picasaan.

  Toivottavasti selvitys auttoi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä onkin. Näytätkin ihan erilaiselta. :-) Ja todellakin auttoi!

   Poista
 6. Harkitsin, että siirtyisin Bloggerin käyttäjäksi, kun kaikki muut käyttävät sitä ja tuntuu, että tähän blogimaailmaan sulautuminen olisi sillä tavalla jotenkin "helpompaa" (ei tarvitsisi aina kirjoittaa erikseen omaa nimeä ja blogin osoitetta, vaan voisi käyttää Blogger-tunnareita kommentoimiseen, ja kaikki eivät edes anna käyttää kommentoimiseen muita kuin blogger-tunnareita)... mutta kun on lukenut näytä kuvavalituksia ja säätöjä useammastakin blogista, tulee tunne, että ehkä parempi vaan pitäytyä omalla serverillä, jonne saa lisätilaa kun isä sitä käy kellarissa olevalle koneelle ostamassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogger oli minusta aiemmin parempi, mutta kun siihen tehtiin muutoksia tässä jokin aika sitten, se muuttui minusta jotenkin huonompaan suuntaan. Aika monihan sitä kyllä käyttää, että siinä mielessä kommentointi ja sen sellainen olisi ehkä helpompaa, mutta kyllä tuo sinun oma serverisi kuulostaa paljon paremmalta vaihtoehdolta. :-)

   Poista
 7. Mulle kävi vähän samanlainen moka aikoinaan kun sain varoituksen, että kuvatila oli täynnä. Poistin vähän kuvia ja totta kai sitten vahingossa esimerkiksi profiilikuvani... Argh. Vanhojen kommenttien kohdalla on nyt niin omassa kuin muittenkin blogeissa mun kuvan sijasta tuo loistavan kaunis musta ruutu... Sitten tajusin, että pienempiä kuvia voi lisätä rajattomasti. Nyt pienennän siis kaikki blogiin tulevat kuvat (paitsi header-kuvaa - niistä poistan vain aina sen edellisen version muistista kun laitan uuden headerin tilalle). Nyttemmin on kuva-asia ollut helppoa kuin mikä enkä ole toistaiseksi onnistunut tekemään sen kummempaa vahinkoa blogissa kuvien suhteen!

  Suosittelen minäkin, että alat kirjoittaa jutut vain tähän yhteen blogiin - preview tosiaan näyttää hyvin miltä teksti näyttää julkaistuna. Mä kirjoitan kyllä itse tekstit aina ensin ihan tekstinkäsittelyohjelmalla siltä varalta, että niistä on sitten siinä julkaisuvaiheessa joku varmuuskopio... Meiltä kun katkeaa internet sen verran usein ja siinä saattaa joskus hävitä kirjoitukset taivaan tuuliin kesken kaiken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi. Joskus ajattelen, että miksi kaikki pitää aina oppia kantapään kautta... Minulta on esimerkiksi kaksi kertaa kadonnut kaikki koneen muistista, eikä minulla tietenkään ollut varmuuskopioita, mutta onneksi tiedot saatiin palautettua (ja kalliiksi tuli!).

   Minäkin yritän ajatella myönteisesti, että onneksi sentään kaikki kuvat eivät hävinneet – mietin nimittäin tässä juuri eilen, että pitäisiköhän poistaa kaikki kansiot, niin saisi ainakin kerralla riittävästi lisätilaa!

   Minullakin on ollut se taka-ajatus, että on ainakin se varmuuskopio siellä jossakin, jos blogitekstit häviävät yhtäkkiä johonkin. Täytyy varmaan minunkin ajatella jotakin muuta vaihtoehtoa kuin sitä kakkosblogia.

   Poista
  2. Minä tosiaan kirjoitan blogitekstit valmiiksi tekstinkäsittelyohjelmassa ja sitten lisäksi vielä kopioin (ihan copy-paste-meiningillä) silloin tällöin kaikki uudet lisäämäni tekstit suoraan blogista tekstitiedostoon... En halua minäkään kadottaa kaikkia hengentuotteitani, eli ymmärrän hyvin huolesi!

   Ja muuten minulla on käytössä varamuisti johon kopioin vähän väliä koko tietokoneen sisällön. En kestä sitä ajatusta, että menettäisin kaikki perheemme valokuvat (jotka ovat tietokoneella muistissa), joten on täytynyt kehittää varasuunnitelma! Pääsin sitä ikäväkseni testaamaan pari viikkoa sitten ja onneksi toimi hyvin :)

   Poista
  3. Ja tulipa nyt vielä mieleeni, että minua hermostutti ajatus noitten kuukausimaksujen maksamisesta siksi, että ihmettelin, että jos maksu olisikin joku kerta vaikka jotenkin jäänyt maksamatta niin olisivatko kuvat sitten kadonneet taivaan tuuliin? Kylläpä olenkin kyyninen ja pelkään vähän kaikenlaista :)

   Poista
  4. Minä ajattelin, että jos kirjoittaisin kuitenkin tekstit ensin siihen toiseen blogiin, mutta jättäisin ne kuvat laittamatta ja laittaisin ne suoraan tähän oikeaan blogiin. Kun tulee laitettua joskus linkkejä ja sen sellaisia, ja niiden kanssa voi olla turha sumpliminen tekstinkäsittelyohjelman ja blogin välillä.

   Minulle on kerran käynyt noin, että olen kadottanut kaikki valokuvat, kun kovalevy hajosi. Kuvia oli monen vuoden ajalta, ja niitä oli muistaakseni yli 6000, eikä minulla ollut niistä minkäänlaista kopiota missään. Arvaa pääsikö itku?! :-( Onneksi tiedot saatiin palautettua kovalevyltä, mutta se tuli maksamaan yli 800 euroa! Sen jälkeen olen minäkin ottanut säännöllisin väliajoin varmuuskopioita ulkoiselle kovalevylle. Näistä tekniikan jutuista ei koskaan tiedä, milloin mikäkin hajoaa, joten on tosiaan hyvä olla varautunut – sekin tuli ihan kantapään kautta opittua!

   Kääk, minä en ole tullut ajatelleeksikaan tuota maksun maksamatta jäämistä. Minusta lisätilasta saattoi maksaa ennen kerralla könttäsumman, joka taisi olla 5 dollaria vuodessa, ja minusta tuo systeemi oli paljon parempi. En ymmärrä, miksi lisätilasta on tehty nyt noin kallis ja vaikea juttu. Taitaa olla ihan pelkkää rahastusta... Mutta onneksi on ilmeisesti kuitenkin keinoja kiertää koko lisätilan hankkiminen. :-)

   Poista
 8. Voihan harmi,se kuvien poistaminen ei auta.Mä aina pienennän kuvat blogia varten ja sen vuoksi ei vielä ole tullut seinä vastaan. Luin jostain että jos lisää itsensä toisena henkilönä,siis fiktiivisen itsensä kirjoittajaksi blogiin,niin saa sillä tavoin taas lisää kuvatilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy minunkin alkaa pienentää kuvat. Minäkin luin tuosta kakkoshenkilöstä Allun linkin takaa, mutta tuntuu jotenkin raivostuttavalta, jos pitää tuollaisiin kommenvenkkeihin ryhtyä.

   Poista
 9. Olimme nyt samaan aikaan kylässä toisillamme. Toivottavasti saat taas blogin aisoihin. Minä olen tekniikan suhteen ihan tyhmä. Sen luokan ongelmia varten minulla on mies:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taidettiin olla. Minullakin on mies tekniikka-asioita varten, mutta blogijutuista se ei kyllä tiedä mitään. ;-)

   Poista
 10. Voi ei!!!! Sinulle sitä sattuu ja tapahtuu. :)
  Minä yritin katsella blogijuttujani, mutta en löytänyt mistään sitä että kuinka paljon kuvatilaa olen käyttänyt. Mistä se löytyy? Iik!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se löytyy Picasasta: menet Picasaan omilla tunnuksillasi (siis samoilla kuin blogiinkin). Sitten vain katsot sillä ihan ensimmäisellä sivulla (minulla ainakin ”My Recent Albums”) ihan sivun alaosaan, jossa lukee vihreällä että ”You are currently using niin-ja-niin-paljon”. Toivottavasti löytyy. :-)

   Poista
  2. aaaah! No ei ihmekään etten löytänyt, sillä minä en käytä Picasaa. :)

   Poista
 11. Mä käytän idioottimaisen helppoa www.picmonkey.com, joka on ilmainen ja jota ei edes tarvitse ladata koneelle, avata vaan se nettisivu. Siellä sitten Edit a Photo (kuvan voi "vetää" siihen tai ladata) ja sitten vasemmalla alhaalla Resize-nappi. Itse pienennän aina prosentteina, tosi helppo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipa tosiaan helppo käyttää! Kiitos vinkistä. :-)

   Poista
 12. Hitsi, minäkään en tiennyt, että on edes olemassa minkäänlaista kuvakiintiötä! En siis lukenut small printtiä. Olen kyllä pienentänyt blogin kuvat valmiiksi ja sitten noukkinut ne postatessa koneelta. Kuvittelin, että kuvat ovat siis vain tässä koneellani, enkä koskaan ollut kuullutkaan tuosta Picasasta! Kiitos sivistämisestä siis! Nyt tutkimaan kuinka paljon on tilaa jäljellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta nuo kuvakiintiöasiat on tuotukin tosi huonosti bloggerissa julki. Samoin sitä lisämaksun hintaa en löytänyt mistään, vaikka kuinka hain bloggerista ja googletin. Piti mennä tarkoituksella taas kiintiön yli, että näin, mikä se maksu on. Minusta kiintiö, se paljonko itse on kiintiöstä käyttänyt ja mitä lisätilan hankkiminen maksaa pitäisi olla kaikki yhden selvän linkin takana. Harhautusta, sanon minä. :-/

   Aika kauan kuvia saa kuitenkin blogiin laitella ilman, että kiintiö ylittyy. Minullakin on vanha ruokablogi ja tämä blogi samoilla tunnuksilla, ja vasta nyt (yli kolmen vuoden jälkeen) raja ylittyi. Ja minä en ollut tosiaan pienentänyt kuvia ollenkaan.

   Poista
  2. Kyllä, harhautukselta kuulostaa! Minä aloitin picasan lataamisen koneelle, mutta en mennyt loppuun saakka. Minua ärsytti, kun sai valita kahden välillä: picasa etsii KAIKKI kuvat koneelta, tai etsii kaikki kuvat tietyistä kansioista koneelta. No, en halua, että picasa etsii koneeltani yhtään mitään, vaan haluan, että ohjelma saa ainoastaan käsiinsä ne kuvat, jotka olen julkaissut blogissa.
   Mitäs nyt sitten?
   Ainakin on aikaa miettiä, jos kerran sullekin on tila riittänyt kolme vuotta :)

   PS. Terveiset aloo gobin ääreltä, nam!

   Poista
  3. Minä en ole koskaan mitenkään käyttänyt Picasaa, enkä tiennnyt, että blogger edes laittaa kuvat sinne, ennen kuin tuli se tili täyteen. Sitten kävin Picasassa ihmettelemässä, että jaa, onkos minulla tämmöinenkin tili. Mäkään en tosiaankaan halua, että joku ohjelma etsii mun koneelta mitään - nyt tiedän siis jatkossakin olla käyttämättä Picasaa! ;-D

   Teen täällä aika harvoin kukkakaaliruokia, kun aina silloin tällöin sieltä kukkakaalin uumenista mönkii ulos pullea vihreä mato, eikä se hirveästi herätä mun ruokahaluja. :-)

   Poista
 13. Voi hurja! Ma tein niin, etta avasin itselleni uuden gmail-tilin ja lisasin sen kirjoittajaksi blogiini. Nyt voi taas kuvia blogiin lisata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy minunkin varmaan kokeilla tuota sitten seuraavaksi, koska en kyllä haluaisi maksaa lisätilasta lähemmäs kolmeakymmentä dollaria vuodessa.

   Kiva kun kävit. :-)

   Poista
  2. ..ja varmasti jäin, tämähän on hurjan koukuttava blogi!! (sama Karoliina olen edelleen, päivitin vain profiilikuvaa tuossa välissä ;))

   Poista
  3. Vielä kivempi! :-) Kiitos. <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3