Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Kesäpukeutumista ja epäluuloisia viranomaisia

Voi miten surkea kesä Suomessa - tai ainakin siellä päin, missä minä olen kulloinkin ollut - on ollutkaan. Ainoastaan parina kolmena päivänä on tainnut olla sitä kuuluisaa hellettä. Viime viikonloppuna kävelimme ukkelin kanssa Eiran rannassa, kun oli muka niin ihana auringonpaiste. Meren rannassa kävi ihan hirveän kylmä tuuli, ja kun erehdyimme vielä ostamaan irtojäätelöt, olin loppujen lopuksi aivan jäässä ja kananlihalla. Ei enää ikinä lyhythihaista paitaa päälle, jos lämpötila on alle 25 astetta!

Tämä meteorologi ennustaisi, että kohta sataa.
Jep, oikeassa olin.
Sadetta on tänä kesänä saatu, ja mustikat ovat nyt kuulemma erityisen isoja. Olemme menossa ukkelin kanssa parin päivän päästä taas Itä-Suomeen, ja ajattelin poimia äitylille niin paljon mustikoita kuin vain jaksan ja viitsin. Semmoinen kahvikupillinen olisi siis ehkä realistinen tavoite. Smiley

Kävimme taas myös Lohjalla ja siellä muun muassa lempikahvilassamme Kahvitupa Nina Mariassa. (Olen kirjoitellut kahvilasta aiemmin täällä.) Olen tarkkaillut viime aikoina suomalaista kesäpukeutumista ja tehnyt selviä johtopäätöksiä siitä, millainen pukeutuminen on kesällä Suomessa in.


Tässä näemme hyvin tyypillisen suomalaisen miehen kesälookin: rentoon kesäkokonaisuuteen kuuluvat musta lippalakki, jossa on jonkin firman slogan; hillityn värinen t-paita, jonka rinnuksissa on hassu kuva; löysät polvimittaiset shortsit, joiden taskuihin saa upotettua näppärästi lompakon, kännykän, avaimet ja pullonavaajan; sekä vaimon Prismasta vitosella ostamat jäljitelmä-crocksit, jotka saavat olla mieluusti eriväriset kuin kaikki muut asusteet. Mukavuus ennen kaikkea. Smiley

Joku ehkä muistaa, kun kirjoittelin aiemmin intialaisten ongelmista käyttää liukuportaita. Kommenttiosuudessa tuli silloin ilmi, että jossakin päin maailmaa crocksien käyttö on liukuportaissa kielletty. Tämä tuli mieleeni, kun näin eilen Iltalehdessä uutisen, että liukuportaat söivät pojan kengän kauppakeskus Isossa Omenassa.

Liukuportaat veivät pojan crocksista ison palasen! Kuva: Iltalehti.

Yritin perehdyttää ukkelia Lohjalla geokätköilyyn, ja etsin kahta kätköä - tuloksetta - yhteensä varmaan puoli tuntia. Ukkeli ei tajunnut koko kätköilyn ideaa ollenkaan, ja minua alkoi suututtaa koko kätköily niin, että en varmasti enää ikinä yritä etsiä yhtään kätköä! Ihan tyhmää puuhaa.


Näin yhdessä terveyskeskuksessa hauskoja avaimenperiä. Onkohan näiden tarkoituksena estää avainten katoaminen vai edistää sitä? Ovathan nuo isokokoisia, mutta luulisi tuommoisilla keittiövälineillä olevan paljon enemmän käyttöä kuin niillä tavan muoviläpysköillä, joissa on numerot. Vielä kun nuo kaikki olisivat erilaisia, niin joku saisi siitä mukaansa koko setin!

Uusi passikin pitäisi hakea, ja sen jälkeen pitäisi vielä saada Intian suurlähetystöstä PIO-korttiin jonkinmoinen todistus uudesta passista. En ole voinut hoidella tätäkään hommaa ajoissa, joten nyt saan jännittää, kuinka kauan dokumenttien saamisessa menee. Lentolippua en uskalla varata, ennen kuin molemmat dokumentit ovat tukevasti käsissäni, joten en tiedä, ehdinkö ukkelin kanssa samaan matkaan. Kun tulin nyt kesäkuussa yksinäni Intiasta Suomeen, lentokentän immigration-viranomainen rupesi ensimmäistä kertaa oikein tenttaamaan minua: mikä on miehesi nimi, mitä oikein teet Intiassa, mikä on teidän hääpäivänne (en meinannut ensin edes muistaa sitä, mikä oli hieman noloa) ja mikä on ammattisi. En tiedä, mistä rikoksesta minua mahdettiin epäillä, mutta tämäntyyppistä jännitystä en matkallani kaipaa, joten paperiasioiden on ainakin hyvä olla kunnossa ennen matkaa.

10 kommenttia:

  1. Mäkin näin viime vuonna yhdessä sairaalassa kamalan isoja avaimenperiä, ilmeisesti, ettei kukaan ota niitä mukaan. Mahtava taivas tuossa viimeisessä kuvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se mullekin tuli mieleen, että isolla koolla yritetään estää varmaan avaimenperien kotiin vieminen. Tosin jollakulla voisi olla noille käyttöäkin. :-)

      Poista
  2. Hurjasti on tullutkin vettä mutta nyt on jo aurinkoa:) Ja kuulemma lämpenee! Mustikoita ehdin poimia just kupillisen ennenkuin alkoi sataa enkä sen jälkeen olekkaan päässyt mustikkaan.Olenkin sitten smoothiemustikkani hankkinut pakastealtaasta....
    Huh,aika paha tuo Crocks juttu,siis ihan syytä kieltää ne rullaportaissa.Mulla on piraatti Crocksit,joita käytän vain kun vien Bambia ulos..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tänään aiemmin paistoi vähän aurinko ja nyt taas sataa. Aika arvaamatonta on. Toivottavasti kerkeät noukkimaan vielä enemmänkin mustikoita. :-)

      En silloin sitä liukuporraspostausta kirjoittaessa tajunnut, että mitä harmia muovikengistä voisi liukuportaissa muka olla, mutta nyt totisesti tiedän. Tuossa olisi voinut käydä pahemminkin.

      Poista
  3. Hih, ei parane valittaa Suomen säästä, sitä paitsi tänään paistoi aurinko ainakin etelässä. Ollaan muuten liikuttu samoissa maisemissa samoihin aikoihin ja ensi viikolla olen minäkin itäisessä Suomessa.
    En kyllä tajua miten liukuportaat voivat syödä crocsit noin pahasti, hui!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, olikohan se sitten sama valoilmiö, joka meilläkin näkyi ehkä noin tunnin ajan. :-) Intian kuumuus on minullakin sen verran tuoreessa muistissa vielä, että ei pitäisi valittaa, mutta kuitenkin tulee välillä valitettua. :-D

      No kappas, jos bongaat minut jostain, niin tulehan moikkaamaan. Minä en taida sinua tunnistaa...

      Mietin noita crockseja, että oiskohan ne jääneet kiinni joko siellä ihan liukuportaiden ylä- tai alapäässä. Jos se kenkä olisi mennyt sinne väliin, minne ne liukuportaatkin katoavat? Muuten en minäkään kyllä keksi, miten kenkä voi jäädä noin pahasti kiinni.

      Poista
  4. Kai sinne liukuportaisiin voi jäädä mitä vain kiinni, ellei pidä varaansa. Luulisi, että crockseja vaarallisempia olisi pitkät hameet ymv.

    Minua onnisti säiden suhteen Suomessa, sillä vaikka ei niin kovin lämmintä aina ollutkaan, niin ei kuitenkaan sadellut koko ajan.

    Toivottavasti saat paperiasiat kuntoon ja pääset ukkelin kanssa samalla kyydillä takaisin kotiin :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkät hameet ja sen semmoiset minäkin ymmärrän, kun niiden liehakkeet mahtuvat portaiden väleihin kenkiä helpommin. Kohta pitää ehkä mennä crocksit jalassa liukuportaisiin ja katsoa, mitä tapahtuu. ;-)

      Tänään jätin passihakemuksen, eli homma on jo ainakin jossain määrin edistynyt. :-)

      Poista
  5. Vaimot varmaan ostavat noita kamalia crockseja miehilleen pelkästä mustasukkaisuudesta, ettei vain vieras nainen iske silmäänsä tyylittömään mieheen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, no voi minua tyhmää, kun menin ostamaan ukkelille mustat crocksit. Olisi pitänyt ostaa vaikka keltaiset. :-D Onneksi ukkeli ei käytä crocksejaan, vaan ne ovat päätyneet minun jalkaani.

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3