Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Talvitakkiviidakko

Olen ollut Suomessa nyt kymmenisen päivää ja ihmetellyt kevääseen heräävää luontoa ja lumen alta paljastuvia asioita.


Täällä Etelä-Suomessa kevät on jo aika lailla pitkällä ainakin siinä mielessä, että lumi on sulanut aika hyvin, mutta Itä-Suomessa, jossa vietimme pääsiäisen, lunta oli vielä varmaan lähemmäs puoli metriä.

On kevät, kuljen Hakaniemen rantaa...
Sori, väärä biisi.


Järven sulamisesta ei ollut idässä vielä tietokaan, sillä järveä peitti paksu lumikerros. Aurinko oli pehmittänyt pintaa niin, että hankikävelyä läheiseen saareen yrittäneet palkittiin märillä tossuilla. Lumesta huolimatta kevät yritti kyllä kovasti tehdä tuloaan itäiseen Suomeenkin.

Kas näin putoaa vesipisara rännistä.


Joutsen-parka on löytänyt pienen avovesipläntin.

Suomi-fiilistely loppuukin sitten tähän, sillä kotimaa vaihtuu taas aika pian toiseen. Oikeastihan meillä ei ollut Suomeen edes mitään asiaa, mutta käydä kuitenkin piti, kun oli tullut sellaiset lentoliput hankittua. Intiaan paluu alkaa olla jo hyvin lähellä, tarkemmin sanottuna kolmen päivän päässä, ja lähden matkaan ihan mieluusti, koska ajatukset ovat muutenkin olleet enimmäkseen siellä Intian asioissa: mitä kaikkea pitää vielä hankkia ja tehdä ennen lähtöä. Intia on ollut pinnalla täällä Suomessa senkin takia, että mukaamme lähtee vieras, jonka lomaohjelmaa ja viihtymistä olen Suomessakin mietiskellyt. Minusta on hirmuisen kiva suunnitella matkoja, niin omia kuin toistenkin, joten en kyllä ainakaan yhtään valita. Smiley

Kävin myös hakemassa vieraallemme viisumin, ja koska minulla on enemmänkin huonoja kokemuksia Intian suurlähetystöstä, olin varautunut menettämään taas hermoni. Minulla itselläni on PIO-kortti, jonka ansiosta en tarvitse viisumia Intiaan lainkaan, eikä minun ole onneksi tarvinnut muutenkaan asioida suurlähetystössä pitkään aikaan. Yllätys olikin melkoinen, kun suurlähetystön nettisivuja tutkaillessani huomasin, että lähetystö oli ulkoistanut 5.12.2011 lähtien kaikki viisumitoimintonsa jollekin saksalaiselle firmalle, jonka toimisto sijaitsee Herttoniemessä. Tavallista turistiviisumia hakiessa itse suurlähetystössä (joka sekin on muuttanut Satamakadulta Kulosaareen) ei siis tarvitse asioida lainkaan.

Uudesta käytännöstä huolimatta olin varautunut jonkinlaisiin yllätyksiin, mutta kaikki sujuikin oikein jouhevasti, ja viisuminkin luvattiin valmistuvan 5-6 arkipäivässä. Vielä enemmän yllätyin, kun sain jo seuraavana päivänä sähköpostiini ilmoituksen, että viisumin voisi tulla nyt hakemaan! Palvelun laatu ei siis ole ainakaan mitenkään kärsinyt tuosta ulkoistamisesta.

Tuli käytyä yhdessä ihan oikeastikin pelottavassa paikassa, nimittäin hammaslääkärin vastaanotolla, ja kaiken lisäksi jouduin käymään siellä vielä kaksi kertaa, kun viisaudenhammastani (tai lähinnä ientä sen vieressä) alkoi koskea jossakin vaiheessa paluumatkalla. Siinä olikin viisas hammas, kun osasi alkaa särkeä siinä vaiheessa, kun tiesi pääsevänsä suomalaisten hammaslääkärien hyppysiin! Neljä päivää sinnittelin kivun kanssa, mutta sitten oli pakko mennä näyttämään hammasta lääkärille. Sain antibioottikuurin, ja röntgenkuviakin otettiin. Lääkkeet onneksi auttoivat, ja tilanne palasi niin normaaliksi, että tarkistuskäynti tuntui minusta ihan aiheettomalta. Rupesin nimittäin pelkäämään sitä, että lääkäri keksii, että koko hammas pitää vetää irti!

Olin aivan paniikissa tarkistuskäynnille mennessäni ja istuin odotushuoneessa sydän pamppaillen, suunnitellen tekeväni toivosukarit. Päätin kuitenkin sinnitellä edes siihen asti, että kuulisin, mitä lääkäri meinaa purukalustolleni tehdä. Huusinkin heti vastaanottohuoneen ovelta - kun vielä oli mahdollisuus karata! - että meinaako lääkäri irrottaa hampaani. Kun vastaus oli kielteinen, uskalsin asettua hammaslääkärin tuoliin. Smiley

Hampaita ei siis ainakaan tällä kertaa revitty, ja viisaudenhampaiden kanssa ollaan kuulemma muutenkin nykyään konservatiivisempia, eikä niitä automaattisesti poisteta, elleivät ne aiheuta mitään ongelmia. Lääkäri katsoi hampaani samalla muutenkin, ja reikiä oli jälleen tasan nolla. Minulle ei ole koskaan tarvinnut laittaa yhtään paikkaa hampaisiin, ja varmasti senkin takia kaikenlaiset hammasoperaatiot pelottavat minua ihan hirveästi, kun en ole koskaan joutunut kokemaan mitään hammaskiven poistoa pelottavampaa.

Kauan aikaa poissa pysyneet happovaivat ja ruokatorven nykimiset ovat nekin alkaneet taas vaivata täällä Suomessa, ja nyt on pakko pitää pieni tauko kahvittelussa, jotta sisuskalut hieman rauhoittuisivat. Joku taisi minulle aiemman postaukseni kommenteissa kertoakin, että vaaleapaahtoiset kahvit, kuten suomalaiset kahvilaadut, aiheuttavat enemmän närästystä ja polttelua kuin tummempipaahtoiset, ja siihen suuntaan tämä minunkin oireiluni näyttäisi viittaavan. Toki olen juonut kahvia Suomessa myös määrällisesti enemmän, ja kahvin lisäksi olen nautiskellut limuja ja kasakaupalla suklaata. Varsinkin suklaa tuntuu olevan aika tököttiä sisuksille! Näyttää siis siltä, että minun on korkea aika palata Intiaan - sinne tulisten ja rasvaisten ruokien ja sikurikahvin luokse. Smiley

Täytyy varmaankin alkaa pikkuhiljaa virittäytyä matkatunnelmaan, johon pääsenkin vallan näppärästi muistelemalla paluumatkamme kanssamatkustajia - aiemman postaukseni hengessä. Smiley

Sukka-aromien levittelijä. Nami nami.

Penkin kallistaja.
(Lentomatkan pituus 45 minuuttia.)

Käytävälle tungeksijat.
("Kaikki äkkiä käytävälle, että päästään ekana ulos!")

12 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! Onpa sulla hyvät hampaat, isälläni oli myös, mutta itseltäni löytyy kruunuja ja siltoja.
  Nuo penkinkallistajat on mun parhaillaan tekemälläni inholistalla yksi pointti ja nimenomaan ne lyhyen matkan matkustajat.

  VastaaPoista
 2. Hei hieno blogi ja laadukasta kuvamateriaalia! Olen ihan hämmästynyt, etten ole löytänyt blogiasi aiemmin, niin samansuuntaiset ovat maailmankatsomuksemme kirjoitustesi perusteella :> Olen bongaillut matkablogeja netistä jo hyvän aikaa ja nyt vasta osuit kohdalle. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! ;)

  Intia on jostain syystä noussut yhdeksi seuraavista matkakohteista, joissa haluan käydä-tai pikemminkin; jossa aion vielä viettää pidemmänkin tovin. Ystäväni vietti puoli vuotta Ashramissa Keralassa ja suositteli kyseistä kokemusta minullekin. Ties vaikka joskus menisikin, tosin levottomuuteni tuskin sallisi moista rauhoittumista viikkoa pidempään :P Oletko itse vieraillut Ashrameissa Intiassa ollessasi?

  Matkallani Bangladeshissa kävin itse asiassa Intian puolella kun pelleilimme Bangladeshia ja Intiaa halkovalla rajalla ja "hyppäsimme" puolilaittomasti joen yli intian puolelle :) Siinäpä se Intian kokemus. Toisella kerralla olin tulossa nuorisoseminaariin Mumbaihin, mutta minut käännytettiin takaisin lentokentällä! Kaupungissa oli juuri ollut menossa jotkut mellakat, eivätkä uskoneet, kun vakuutin, etten todellakaan ole menossa mellakoimaan :P Seuraavalla lennolla siis Suomeen. Huoh. Olisi mukava saada vähän konkreettisempi Intia-kokemus lähitulevaisuudessa.

  Miten sinä olet sinne päätynyt ja miksi juuri Intia ? Minua kiinnostaa kovasti kuulla ihmisten motiiveista ja syistä ulkomaan matkailuun/työskentelyyn/asumiseen ulkomailla. :> Kiitos tästä! Palaan jatkossakin lukemaan seikkailuistasi (p.s. olen itsekin juuri toista viikkoa Suomessa lomalla ja kyllä tämä talvi vaan on kaunis. Ah)

  VastaaPoista
 3. Ihania nuo jääpuikko kuvat! :-)

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia! Jos ei tietäisi että on kevät niin noiden itä-Suomi-kuvien perusteella luulisin talven olevan parhaimmillaan. Mukavaa matkaa taas Intiaan ja varmaankin kivaa näytellä paikkoja vieraalle;hankalaksi tehty vaan tuo viisumi-asia.Huh,hammaslääkäri.Onneksi sulla ei sitten ollut mitään.Ennen todellakin vedettiin viisauden hampaat pois jos niihin koski. Minäkin siis menetin ne turhaan...
  Ja maanantaina olen itse menossa hammaslääkärille,apua !Onneksi hammaslääkärini on ruotsalainen,se vähän helpottaa kun on pohjoismaalainen;D

  VastaaPoista
 5. Allu, hammaslääkärikin totesi mulle, että sinä taidat olla niitä harvoja onnellisia, joille ei tule reikiä ollenkaan. En yhtään valita tästä ominaisuudesta. :-)

  Maria, kiitos. :-) Todellakin parempi myöhään; tosi kiva, että löysit tänne ja ilahdutit vielä kommentillakin. :-)

  Voi turkanen, onpa sinulla ollut ihan uskomattoman huonoa tuuria, kun et päässyt lentokenttää pidemmälle! Mutta toisaalta, Intiassa on kaikki mahdollista...

  Minä en ole koskaan käynyt ashrameissa, kun minusta ne kuulostavat vähän pelottavilta paikoilta! :-D Enkä takuulla pystyisi olemaan siellä kovin kauaa, kun minä olen joskus aika kaoottinen ihminen, hihii. En tykkää käydä luostareissakaan (vaikka eihän se ole sama asia ollenkaan), kun minua alkaa aina jotenkin ahdistaa se elämän pysähtyneisyys siellä.

  Olen päätynyt Intiaan ukkoni matkassa, joka on siis intialainen. Olen aina tykännyt matkustamisesta ja matkustanutkin aika paljon, mutta minulla ei koskaan ollut pienintäkään halua matkustaa Intiaan, kun se tuntui niin omituiselta paikalta. Olisin halunnut Siperiaankin ennemmin kuin Intiaan. :-D Onnistuin välttelemään Intiaan matkustamista melkein seitsemän vuotta, mutta sitten oli pakko lähteä tapaamaan ukkelin sukulaisia. Enkä tuolloinkaan mitenkään rakastunut Intiaan, koska jotenkin kaikki Intian ikävät puolet painoivat niin paljon enemmän kuin hyvät puolet, että Intiassa oleminen tuntui henkisesti raskaalta.

  Nyt viime vuosina ollaan asuttu Intiassa pidempiä aikoja ukkelin työn takia, ja olen kotoutunut maahan ihan vaivihkaa niin hyvin, että Intia tuntuu minusta nykyään toiselta kotimaalta. Joidenkin asioiden (esim. kerjäläisten ja kärsivien eläinten) näkeminen tuntuu edelleenkin pahalta, mutta kai sitä on tässäkin asiassa oppinut toimimaan vähän niin kuin intialaiset itse; kääntämällä katseensa muualle.

  Mukavaa Suomi-lomailua sinulle!

  Jenni, kiitos! :-)

  Yaelian, tuosta lumimäärästä voisi todellakin kuvitella, että on keskitalvi tai jotain. :-)

  Hui, sinullakin on hammaslääkärireissu tiedossa! Paljon onnea matkaan; toivottavasti ei löydy mitään sen kummempaa. Tässä asiassa ruotsalainen on melkein yhtä hyvä kuin suomalainen, vaikka ei muuten ehkä olisikaan, hihii. Kyllä minäkin menisin Intiassa mieluummin ruotsalaiselle hammaslääkärille kuin intialaiselle, vaikka kyllä ne intialaisetkin varmasti ihan yhtä päteviä ovat.

  VastaaPoista
 6. Näänkö oikein, pöytätason alla telkkari, en ole tuollaisessa koneessa vielä ollutkaan. No, sitä olisikin aika hankala katsoa jos edessä istuu penkin kallistaja..
  Kivastihan on loma sujunut, mukavan viileää Vaihtelua. Iski ihan hirveä himo nuoleskella noita jäätyneitä pisaroita..

  VastaaPoista
 7. Minultakin on otettu ainakin pari viisaudenhammasta pois, en muista miksi. Kai tavan vuoksi?
  Hienoja kuvia olet ottanut.
  Hyvää matkaa takaisin Intiaan! Minulla ei onneksi ole hirveitä lentomuistoja kanssamatkustajista, Ovat yleensä olleet sisäsiistejä suomalaisia ulkomaanlennoillakin. Bussimatkoista tosin on jotain muistoja, joita en viitsi muistella, varsinkin kun poden melkein ahtaanpaikankammoa täpötäysissä paikoissa.

  VastaaPoista
 8. Terveiset taas taalta hikisesta Keralasta! Kesa on!
  Onko sunkin PIO-kortti sen nakoinen kuin sen olisi vasannyt pikkulapsi eika mikaan virallinen taho?
  Allistykseni, joka toki hetikohta vaihtui suunnattomaksi huvitukseksi oli melkoinen, kun nain oman PIO:ni ensimmaisen kerran!
  Tastako maksoin palttiarallaa kolmisen sataa euroa?
  On vahan kasin huterasti kirjoitettu ja korjailtukin kun on vahingossa tullut tekstattua vaarin muutama sana ja ohoh kun numerotkin on vahan huterasti tullut kirjattua. Mun allekirjoitus on vinoon saksittu paperilipuska ja liimapuikoteltu jotenkuten oikeaan kohtaan! :D
  Lapsukaisen OCI-kortti oli aavistuksen hienompi kuin meikalaisella - riikinkukon sininen eika sellainen hiirenkakan varinen kuin PIO... Ja sentaan jotain tekstinkasittelyohjelmaakin on kaytetty.

  Tervetuloa takaisin!

  VastaaPoista
 9. Komeita jääriipuksia puussa, ihan kuin koristeita. Aika runsaasti näyttää vielä lunta olevan siellä suunnalla. Itse jäin munattomaksi pääsiäisenä, mutta se oli kyllä ihan oma vikani, kun en munia ostellut ;D

  Olipas taas hauskasti kirjoitettu ja kuvitettu tämä postauksesi - näitä on ilo lukea! Ilo myös se, että leegot ovat kunnossa ja saavat pysyä kiltisti suussa ;)

  VastaaPoista
 10. Sirokko, pöytätason alla ei ole telkkaria, mutta yllä kyllä on. Sitä telkkariakin saa kallistettua vähän, mutta sitä on kyllä aika inha kuikuilla kaula kenossa, jos edessä istuva kallistaa penkin syliin.

  Minä harrastan Intiassa jääpalojen syömistä, ja vedän niitä suoraan pakastimesta. Voit varmaan kuvitella intialaisten reaktiot, kun nehän eivät juo edes jääkaappikylmää vettä vaan pelkästään huoneenlämmintä, ja yksi syö jääpaloja (juu, meillä on Suomessa tämmöinen tapa...) :-D

  Marleena, minä olen kyllä tavannut suomalaisissa matkustajissa aikamoisia örveltäjiä. :-D Välillä jollakin on ollut monot niin vinossa, ettei ole meinattu koneeseen asti päästä, hih. Pitkät bussimatkat aiheuttavat minussakin aikamoista tuskaa (varsinkin jos ei ole vessaa!), ja välttelenkin niitä parhaani mukaan.

  Anonyymi, juu, minunkin PIO-korttini on kotoisin sieltä suurlähetystön ”leikkaa ja liimaa” – osastolta. :-D Sellainen harmaa lärpäke, jonka ensi kertaa nähdessäni meinasin minäkin revetä: onko se ihan oikeasti tuon näköinen. Hihii, ja mullakin on nimikirjoitus saksittu hakemuksen valkoisesta paperista ja liimattu korttiin vähän miten sattuu. :-D Siis ihan oikeasti, miten nykypäivänä tehtaillaan vielä tuollaisia dokumentteja! No, se on kai Intiaa...:-) Ja kiitos, on ihan mukava palata taas sinne. :-)

  Elegia, no voihan nenä, en kyllä toivoisi kenenkään jäävän pääsiäisenä munattomaksi. :-D En ensin tajunnut, että tarkoitit leegoilla hampaita, ja rupesin miettimään, että enkös minä kirjoittanut saaneeni munasta hyrrän enkä leegoja, hih. Näin ne menee sekaisin, munat ja kanat. Tulin kommentistasi hirmu iloiseksi. :-)

  VastaaPoista
 11. Hei Hippu! Sinulle on tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista
 12. Voi kiitos, M. Metrossa. Aloitit päiväni mukavasti. :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. <3