Ilman lihaskramppeja en saisi yhtään liikuntaa.


keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Kuva-arkistoista kaiveltua

Ränsistynyt valtion ylläpitämä asuntola. Minua huvitti suuresti tuo taustalla näkyvä kyltti: "Our hostel is mini India."

En nyt jaksa ruveta runoilemaan mitään sen enempää, joten kaivelin kuva-arkistoista Nelloren-matkan kuvia pois pölyttymästä. Tai pitäisikö sanoa kahvittumasta, sillä tänään aiemmin minulta kaatui kahvia näppäimistön päälle ja oikea puoli näppäimistöstä meni kokonaan jumiin, eikä mikään nappula sillä puolella toiminut. Järjen jättiläinen kun olen, varoin sulkemasta konetta kokonaan, koska konehan kysyisi salasanaa taas sitä päälle laitettaessa, ja miten minä sen näppäilisin, kun näppäimistö ei kerran toimi! Paninkin siis koneen valmiustilaan odottamaan nörtin kotiinpaluuta unohtaen tyystin, että pitäähän se salasana näppäillä valmiustilasta palatessakin! Hirveän hetken verran luulin jo, että se on nyt tämän koneen menoa sitten, kun en saisi konetta enää edes auki. Mukana menisi kaikki mitä koneella oli, koska eihän minulla tietenkään mitään varmuuskopioita mistään ole (kuka niitä nyt tarvitsee...)! Jollakin ihmeen konstilla sain näppäimistön kuitenkin taas toimimaan, ja elämä hymyili jälleen!

Tämmöinen ihme oli ilmestynyt Nelloreen! Neljä vuotta sitten kaupungissa oli pelkkiä pikkupuoteja.

Katsokaa nyt näitä tien vieruksia! Jos ei joka askeleella katso eteensä, saattaa olla nenillään tai pahimmassa tapauksessa päästä hengestään. Tämän kuvan ottopäivä oli sunnuntai, ja siksi tiet ovat näin tyhjät - arkipäivisin liikenteen sekaan ei meinaa mahtua.

On siinä kuormalla kokoa! Polkupyöräriksoja näkee muuten Nelloressa vieläkin paljon, kun taas esimerkiksi Hyderabadissa niitä ei ole. Autoriksoja sen sijaan on joka puolella...

Yhden tien varrella myytiin mm. värikkäitä ruukkuja.

Koulun lähistöllä.

Nelloressa oli matkamme aikaan vielä vaalipäivä edessä, ja vaalihumu oli melkoinen. Nämä vaaliautoriksat olivat hupaisia, kun ne pörräsivät pitkin katuja hurjaa vauhtia. Kaiuttimista tuli joko jotain vaalimainoksia tai sitten paikallisia musiikkirenkutuksia, jotka kävivät sydämeen - ja korviin!

Tämmöisiä pieniä vaalikokoontumispaikkoja näki paljon. Näissä herrat istuivat keskustelemassa politiikasta. "Ottaako tuo eukko meistä tosiaankin kuvan?"

Tässä odotellaan radan ylitystä...

... vaan eipä odoteltukaan, kun eihän täältä mitään junaa tule. En ymmärrä, miksi Intiassa puomit lasketaan radanylityspaikoilla niin aikaisin, että kukaan, joka vain pääsee livahtamaan puomin alitse, ei jaksa odotella junan ohimenoa.

Kaunis pikkukuja.

Ei; tämä ei ole sitä, mitä ensi katsomalta voisi luulla, vaan tuo on pelkkä nukke. Rakenteilla olevissa taloissa roikkuu yleensä tämmöinen ihmisen näköinen nukke, enkä ihan tarkkaan tiedä, mikä sen tarkoitus on (S.:kään ei tiennyt, kun kysyin siltä). Molemmat kuitenkin epäilimme, että sen tarkoitus on vastaanottaa "pahan silmän" katse: kun joku (esimerkiksi kateellinen naapuri) katsoo naapuriin nousevaa hienoa taloa, hänen katseensa kohdistuu ensimmäiseksi tuohon nukkeen eikä itse taloon (eikä näin tuo taloon huonoa onnea).

Joskus näkee aivan uskomattomia, häitä varten koristeltuja rakennuksia. Tämä oli kyllä yksi upeimmista, joita koskaan olen nähnyt! Kuvassa valot eivät näytä läheskään yhtä hienoilta kuin livenä, mutta kyllä tästä jonkinlaisen käsityksen saa.

Ashoka Chakra, dharman pyörä, jonka kahdeksan puolaa kuvastavat buddhalaisuuden jaloa kahdeksanosaista polkua ja joka on peräisin kuningas Ashokan ajalta (273 - 232 eKr.). Nykyään pyörä tunnetaan ennen kaikkea Intian lipun symbolina.

Hauskaa vappua kaikille!
Och samma på svenska!

5 kommenttia:

 1. Kivoja ja värikkäitä kuvia nämä. Hauskaa vappua sinnekinpäin.

  t. malla

  VastaaPoista
 2. Hauskaa Wappua!
  Tosi mukavia kuvia ja kirjoitusta jälleen kerran. Kiitos niistä!!

  VastaaPoista
 3. Malla, kiva kuulla. :-)

  Simran, kiitos tosi paljon! :-)

  VastaaPoista
 4. Kiva oli nähdä kuva susta!

  Hienoja kuvia taas, kaikkialla niin ihanan värikästä! Nuo ruukut esimerkiksi ja sitten naisten sarit,upeeta! Ja jännä juttu tuo nukke rakenteilla olevassa talossa, en ole sellaisesta ikinä kuullutkaan.
  Huh, onneksi näppiksesi toimii taas! Mä meen ihan paniikkiin kun tuontapaista sattuu, vaikka pitäisi istua alas ja ajatella...

  VastaaPoista
 5. Yaelian :-) Tuo kuva on jo pari vuotta vanha, mutta melko sama vappunaamari mulla on kyllä vieläkin, jopa ihan omasta takaa. :-D Tukkakin on kuvassa aika tuulen tuivertama, mutta niin se kyllä taitaa olla muutenkin... ihan tyynellä ilmallakin! :-D

  Nuo nuket on aika hurjan näköisiä, kun ne roikkuu talon seinustoilta. Tuosta "pahasta kolmannesta silmästä" anopin siskon mies kerran selitti mulle, kun antoi mulle kaulakorun: on hyvä pitää kaulassa jonkinlainen koru, johon ihmisen katse ensimmäiseksi kiinnittyy, ettei se pahan silmän katse osu henkilöön itseensä. Intiassa on kauheasti tämmöisiä, vähän taikauskoisiakin juttuja.

  Mulle iskee kanssa aina kauhea paniikki, jos koneeseen tulee joku ongelma, koska en tosiaankaan tiedä, mitä mun pitäisi tehdä! Nörtti on kyllä omasta takaa, mutta ei sillä ole koskaan aikaa näille mun läppäreille sun muille. Mun kone jäi vähän rammaksi tuon kahviepisodin jälkeen; esim. vasemmanpuoleinen ctrl-näppylä ei toimi ollenkaan...

  Mä en tiedä yhtään mitään näistä intialaisista asuista, mutta nuo tyttöjen asut taitavat olla salwar kameezeja, joihin kuuluvat ilmeisesti housut, tuommoinen pitkä "paita" ja huivi. Nuoret (ja modernit) naiset näyttävät pitävän aika paljon noita salwareita sarien sijasta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. <3