Valo tunnelin päässä voi olla vastaan tuleva juna.


torstai 16. huhtikuuta 2009

Iltatunnelmia

Minusta on hirmuisen kiva valokuvailla illalla, sillä iltavalaistuksesssa tylsistäkin paikoista tulee niin tunnelmallisia. Suureksi harmikseni kamerani ei sovellu näihin iltakuvauksiin ollenkaan - tai sitten en vain osaa käyttää kameraa oikein (tämäkin on erittäin mahdollista, heh heh). Kamerakauppaan olisi joka tapauksessa asiaa...

Lauantai-iltaa vietimme Necklace Roadilla Hussein Sagar -järven rannalla, jossa on mukava ruokailualue, Eat Street.

Kävelykatu on ihan järven rannalla, ja kadulla on monenmoisia kojuja ja ravintoloita, joista saa mm. intialaista ruokaa, pitaleipiä ja falafeleja, kebabeja, pizzaa, crepejä, kiinalaista ruokaa, jäätelöä ja vaikka mitä. Tykästyin kovasti tähän paikkaan, koska täällä saattoi maistella vähän kaikkea pientä sieltä sun täältä ja syödessä saattoi ihailla järveä ja siihen heijastuvia valoja.

Yhdeltä laiturilta lähti veneitä järven keskellä sijaitsevalle Buddha-patsaalle, josta olen jo aiemmin kertonutkin.

Kaukana kukkulan huipulla näkyi Birla Mandirin temppeli, jossa kävimme pari viikkoa sitten sunnuntaina. Kokemus oli aivan huikea, koska ensinnäkin ihmisiä oli paikalla aivan valtavat määrät ja koska osuimme paikalle juuri auringonlaskun aikaan. Temppeli oli valtavan kaunis - kokonaan valkoisesta marmorista rakennettu ja täynnä uskomattoman upeita yksityiskohtaisia kaiverruksia - ja kukkulalta saattoi ihailla koko kaupunkia, ensin auringon laskiessa ja sitten pikkuhiljaa illan hämärtyessä ja kuunsirpin möllötellessä taivaalla. Valitettavasti tuonne temppelialueelle ei saanut viedä kameroita eikä kännyköitä, joten valokuvat jäivät pelkiksi muistikuviksi.

Viikonloppuisin ihmiset kerääntyvät iltaisin puistoihin istuskelemaan ja juttelemaan. Ruokailun jälkeen karkasin kävelylle läheiseen puistoon, ja hetken huumassa menin ja ostin yhdestä kojusta kuuden rupian kahvin, enkä edes katsonut, minkänäköisestä termoksesta kahvi tuli. Kuppi oli sentään kertakäyttömuki. Kotona vasta rupesin miettimään, että hetkinen, mihinköhän veteen se kahvi oli oikein keitetty ja että tuleekohan minulle nyt hepatiitti tai joku muu tauti. Onneksi rokotukset ovat muistaakseni kunnossa...

Illan jäätelöt syötiin eräässä tienvarrella olevassa jäätelöpaikassa, jonka ulkoterassi oli varsin koruton. Tämä ei kuitenkaan onneksi tahtia haitannut, vaan hauskaa oli! Jäätelöbaarissa oli muuten drive-in -palvelukin!

Sunnuntaina menin taas hetken mielijohteesta kotimme lähellä olevaan kulttuuripuistoon, Shilparamaan, joka varsinkin viikonloppuisin on täynnä paikallisia perheitä.4 kommenttia:

 1. Kivoja paikkoja näkyy olevan Hyderabadissa! Kiva tuo kuja ruokakojuineen järven rannalla ja tuonne kulttuuripuistoon olisi mukava mennnä.Mitä siellä tarkalleen on, onko siellä tapahtumia jne?

  VastaaPoista
 2. Yaelian, tuo puisto on semmoinen kulttuuriperinteen puisto. Siellä on paljon erilaisia käsitöitä myytävänä ja sitten siellä järjestetään käsityökursseja, joilla pyritään säilyttämään perinteinen käsityötaito. Nyt kesällä varsinkin siellä järjestetään paljon kursseja myös lapsille, joilla on lomaa koulusta. Puistossa on myös paljon erilaisia ajanviettomahdollisuuksia, mm. veneilyä, ruokapaikkoja, puistoja, kävelypolkuja, keinuja jne. Erilaisia kulttuuritapahtumiakin siellä järjestetään.

  VastaaPoista
 3. Tuo ruokakuja on varmaan tosi hauska! Myos tuollaiset kulttuuri-habbat on tosi mielenkiintoisia. Delhissa esim. (en tieda, oletko kaynyt) Dilli Habba on samantapainen tori, vakiokohde minulle aina kun Delhissa kaydaan. Tuon buddha-patsaan olenkin nahnyt, ja se on tosi hieno illalla valotettuna!

  VastaaPoista
 4. Anna, minä ainakin tykästyin tuohon ruokakujaan heti. :-)

  En ole koskaan käynyt Delhissä, joten tuo Dilli Habbakin on mulle ihan tuntematon. Täytyy laittaa paikka mieleen, jos vaikka joskus sinnepäin pääsee - kiitos vinkistä! :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. <3