Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


perjantai 20. tammikuuta 2023

Mummo jumppaa

Kirjoittelin joskus aiemmin Agora-pakettiautomaatista, joka sijaitsee ulkona Verkkokaupan vieressä. Minulle piti tulla kerran paketti kyseiseen automaattiin, mutta se menikin muualle, mikä aiheutti syvän helpotuksen huokauksen, koska olin varma, että tyrisin automaatilla jotenkin, enkä saisi pakettiani ikinä ulos.

Nyt minulle kuitenkin tuli paketti Agoraan, eikä auttanut muu kuin lähteä yrittämään paketin ulos saamista. 

Pissaava poika katsoo kauhistuneena, että nyt on tulossa amatööri paikalle.

Paketti olisi tarkoitus saada ulos tolpasta näppäilemällä näyttöruutuun paketin noutokoodi.

Enpä päässyt alkua pidemmälle, kun ongelmat jo alkoivat. Kosketusnäytöllä ei tapahtunut mitään, vaikka kuinka tökin ruutua. Yritin hellävaraista lähestymistapaa ja väkivaltaisempaa otetta, mutta ruutu ei reagoinut mitenkään. Nolotti seistä siinä kaiken kansan keskellä hakkaamassa jotain tolppaa. Lopulta ei auttanut muu kuin soittaa laitteen tukipalvelun numeroon, josta vastattiinkin pian. Selitin ongelmani, ja sain kuulla, että menisi puolisen tuntia, ennen kuin laite saataisiin uudelleen ajoon. Eipä ollut hajuakaan, mitä 'uudelleen ajoon saattaminen' tarkoitti, mutta arvelin, että sen jälkeen automaatti taas mahdollisesti toimisi. En viitsinyt jäädä puoleksi tunniksi odottelemaan, vaan päätin tulla myöhemmin uudestaan.

Uusi yritys menikin sitten tosi myöhäiseksi, sillä palasin automaatille vasta kahden päivän päästä. Taas jännitti, mutta eri syystä. Laitehan oli nimittäin saattanut mennä tässä välissä jo uudestaan jumiin, jolloin minun pitäisi soittaa taas tukipalveluun.

Tällä kertaa automaatti onneksi toimi, ja paketti putkahti vasemmalla olevaan luukkuun. Olisi kiva tietää, mistä kaukaa paketit mahtavat tulla, ja tulevatko ne jotain maanalaisia putkia pitkin. Olettaisin ainakin näin.

Olen niin vanhanaikainen, että tuumiskelin, kuinka tarpeellisia tämmöiset automaatit ovat, kenen asiaa ne edistävät, ja mitä niillä muka säästetään. Ulkomainontafirma Clear Channelin mukaan Agoran kaltaisilla digitaalisilla, hyvin paljon älyä sisältävillä pakettiautomaateilla "vähennetään merkittävästi lähilogistiikan ketjua, eli viimeistä ajokilometriä, joka puolestaan helpottaa kuluttajia, tehostaa logistiikkayhtiöiden työtä sekä vähentää kaupunkien edestakaista liikennettä." Minulle ei kyllä jäänyt kovin tehokasta kuvaa ainakaan tästä paketin noutotapahtumasta. Vai onko se muka tehokasta, että asiakas joutuu käymään automaatilla yhden paketin takia kahdesti, ja huoltomiestenkin tarvitsee kurvata paikalle? Mutta ehkä minulla oli vain poikkeuksellisen huonoa tuuria?

Tuli myös käytyä vuosittaisessa hammaskiven poistossa suuhygienistillä. Forumin Mehiläisen hissijärjestelmä tuottaa joka kerta päänvaivaa, kun hissin nappuloita on sijoiteltu ympäri hissiä. Tiedossa on siis aina jännittävä nappuloiden etsimisleikki.

Tästä ei kannata yrittää painaa vitoskerrosta.

Eikä tästä kolmoskerrosta.

Hammaskiveä ei ollut onneksi kertynyt kovin paljon, joten suuhygienistilläkään ei ollut paljon työtä, vaan homma oli valmis alle puolessa tunnissa. Minulla oli aiemmin niin paha hammaslääkärikammo, etten uskaltanut käydä hammaslääkärillä (tai siis ylipäänsä istumassa hammaslääkärin tuolissa) vuosikausiin. Menin hammaslääkäriin vasta sitten, kun oli pakko, mikä tarkoitti sitä, että en kestänyt enää jatkuvia kipuja viisaudenhampaissa, jotka tulehtuivat koko ajan. Pelkäsin ensimmäisellä kerralla hammaslääkärin tuolissa niin pahasti, että tärisin koko toimituksen ajan kuin horkassa, ja hikoilin niin, että paidanselkämykseni oli aivan läpimärkä ja liimaantui selkääni kiinni. Puudutus toimi kuitenkin niin hyvin, että en edes huomannut hampaan irrottamista, ja seuraavalla kerralla uskalsin antaa vetää pois loputkin viisaudenhampaat.

Pikkuhiljaa rohkeus on lisääntynyt näissä hammashommissa, vaikka on tosin myönnettävä, että olen päässyt hampaideni kanssa yleisesti ottaen tosi helpolla. Minulla ei ole ollut koskaan suussa yhtään reikää (päässä niitä kyllä on 😆) eikä muitakaan ongelmia – niitä viisaudenhampaita ja hammaskiveä lukuun ottamatta. Suuhygienisti neuvoi minua pari vuotta sitten putsaamaan hammasvälit joka ilta ennen hampaiden pesua, koska sillä tavalla hammaskiveä ei kuulemma kertyisi niin paljon, kun hammasväleihin ei jäisi mitään partikkeleita. 

Tarvikkeita rattoisaan iltapuuhailuun.

Alkuun hammasvälien putsaaminen ärsytti, mutta pian siitä tuli samanlainen tapa kuin hampaiden pesustakin. Homma myös maksaa itsensä takaisin, sillä olen saanut nyt kahtena viime vuonna ihan omakohtaisesti todeta, että hammaskiveä todellakin kertyy vähemmän, jos vain jaksaa putsata myös hammasvälit.

Ihmettelin suuhygienistille, milloin minulla mahtaa olla seuraava ihan hammaslääkärikäynti, kun edellisestä kerrasta oli jo pari vuotta. Suuhygienisti katsoi koneelta, että minulla on tulossa hammaslääkäri vasta ensi vuonna. Koska minulla ei ole taipumusta hampaiden reikiintymiseen ja purukalustoni on muutenkin niin hyvässä kunnossa, minun ei kuulemma tarvitse käydä hammaslääkärillä kuin kolmen vuoden välein. Jopas jotakin.

Kuka muistaa vielä termostaattien säätöprojektin, josta valitin viime talvena ja jota on nyt yritetty jo kahtena talvena tuloksetta? Yritys on taas tänäkin talvena päällä, sillä kotiin tuli tiedotus, jossa kerrottiin urakan etenemisestä. 

Erityisen ärsyttävät kohdat on alleviivattu punaisella. 😆

Minua rupesi kyrpimään oikein kunnolla, kun sama pelleily alkaisi taas, jo kolmantena talvena. Viime vuonnahan projektissa päästiin siihen vaiheeseen, että termostaatit irrotettiin, mutta sitten homma piti jättää kesken, kun tuli liian lämpimät kelit. Jäämme jännityksellä odottamaan, miten projektin kanssa mahtaa tänä vuonna käydä. (Villi veikkaus: homma siirtyy ensi talveen.)

Tällä viikolla meillä oli huoltotrafiikkia muutenkin, kun yläkerrassa olevan asunnon kahden makuuhuoneen pattereista oli tullut valitus, että ne eivät lämpene kunnolla. Pari viikkoa sitten huoltoliikkeen ukot kävivät ihmettelemässä meidänkin pattereitamme, ja kävi ilmi, että nekään eivät lämpene kunnolla – enkä minä ollut edes huomannut koko asiaa 😆. Tällä viikolla oli sitten tiedossa patterien huuhtelu (mitä ikinä se tarkoittaakaan), ja vee-käyräni nousi hyvin korkealle, kun luin tiedotteesta, että huoltomiesten käyntiajaksi oli määritelty taas 8–16 (ei esimerkiksi 9–16). 

Toivoin mielessäni, että kunpa miehet eivät tulisi ihan heti aamusta, mutta kuinka ollakaan, varttia yli kahdeksan ovikello soi. Ukkeli istui tietenkin juuri silloin vessassa, ja minä seisoin alasti suihkussa, ja kuulin, kuinka ovikelloa rimputettiin kahteen otteeseen. En viitsinyt juosta pyyhe ympärilläni ovelle kyselemään, että mitä herroille saisi olla, koska tiesin miesten kuitenkin tulevan sisään yleisavaimella, jos kukaan ei avaisi ovea. Ukot huusivat kuitenkin ennen sisään astumistaan ovelta suureen ääneen, että "tultaisiin niitä teidän pattereita ihmettelemään".

Olen yrittänyt miettiä, miksi koen sen niin raivostuttavana, että vieraat ihmiset tulevat kotiin pyytämättä ja mahdollisesti vielä omilla avaimillaan. Ensin ajattelin, että se johtuu siitä, että en voi kontrolloida aikaa, jolloin tungettelijat tulevat. Että kaiken pitäisi muka olla täydellisesti, jos joku vieras – olkoonkin sitten vain huoltomies – astuu ovesta sisään: tukka pitäisi olla tupeerattuna ja rintaliivitkin saisivat olla mieluusti päällä, jotteivät tissit roikkuisi lattialla. 

Asiaa pohdittuani totesin, että kyse taitaa olla kumminkin siitä, että tuommoinen tungettelu tuntuu ihan kotirauhan rikkomiselta. Kodin pitäisi olla paikka, jossa minä saan määrätä, ketä sinne tulee ja milloin, ja jos näin ei ole, se tuntuu erittäin vastenmieliseltä. Mutta nämä ovat sellaisia asioita, joille ei oikein voi mitään ja joita on vain pakko sietää. Mutta ehkäpä tämäkin kasvattaa ihmisenä jollakin tavalla?

Loppuun vielä yksi mainio YouTube-video, jonka näin tällä viikolla. Kathrin (aka fitness_kaykay) on yksi lempparitubettajistani, ja tykkään kovasti hänen treeneistään. Olen myös käytännön pilojen suuri fani, ja Kathrinin kuntosalipila oli kyllä mainio: Kathrin maskeerattiin vanhukseksi, minkä jälkeen hän meni salille jumppailemaan. Muiden asiakkaiden ilmeet ovat verratonta katseltavaa, kun "mummo" nostaa vähän painoja.


P.S. Meinasin unohtaa. Piti kysymäni, tarvitseeko joku teistä lukijoista tuota oikella olevaa lukijaluetteloa jollakin tavalla? Minua se vähän ärsyttää, kun luettelo ei ole edes ajan tasalla (moni ns. lukijoista on kadonnut blogimaailmasta kokonaan). Jos luetteloa tarvitsevia ei ilmoittaudu, poistan sen. Muuten tietenkin annan sen olla paikallaan.  

😘

30 kommenttia:

  1. Aaaargh tommoset 8-16... Mulle tuli ilmoitus paketista joululomalla, että se toimitettaisiin ovelle 8-16 välillä. Ärsyttävää tässä oli se, että ei sanottu mitä tapahtuu, jos ei ole kotona eikä tilatessa ollut mahdollista pyytää toimitusta postiin / automaattiin yms. Oli kyllä vaihtoehto, että "Annan luvan kuskille jättää sen paketin oven eteen ja jos joku nyysii sen, se ei oo kuskin vika". Ole siinä sit lomapäivä sisällä kytiksessä. Laitoin kuitenkin sen "jätä ovelle", koska laskelmoin paketin olevan sen kokoinen, että mahtuu meidän postilaatikkoon ja toivoin kuskin jättävän sen sinne. No niin siinä onneksi kävikin, eikä kukaan nyysiny mun pakettia!

    Ja lukijapalkkia mä en ehkä kaipaamaan jäis, mut älä ota tota "kivoja blogeja" - palkkia pois. Sieltä bongaa joskus kivoja juttuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakettien toimitukset voivat olla tosi ärsyttäviä! Mulla on tosi paljon huonoja kokemuksia erityisesti UPS:stä. Kerrankin pakettia oli yritetty toimittaa muka kahteen kertaan, ja olin ollut satavarmasti kotona ja kuulolla. Lopulta sain kuitenkin hakea pakettini lähimmästä noutopisteestä. Eikä tuo ole todellakaan ainoa kerta, kun pakettia on muka yritetty toimittaa, ja sitten olen kuitenkin joutunut hakemaan sen muualta. Luinkin jostain, että kuriirifirmoilla on nykyään liian tiukka aikataulu, ja siitä syystä kaikkia paketteja ei ehditä toimittaa. Ja se olisi ihan fine, mutta en tykkää siitä, että asiakkaalle valehdellaan.

      Ja kerran ukkeli tilasi kaksi kallista merkkipaitaa, jotka muka toimitettiin meille (jätettiin just oven taakse, kun ei oltu kotona), mutta paketti hävisi, eikä ukkeli saanut koskaan paitojaan. Jäi hämärän peittoon, nyysikö paketin joku naapuri, vai kadottiko kuriirifirma sen.

      Blogiluetteloa en ollut ajatellutkaan poistaa, joten se säilyy kyllä. 😊

      Poista
  2. Mikä viikko - siis minulla. Mutta oli hauska lukea taas sinun "lätinöitäsi" kun menen kohta nukkumaan. Inhoan muuten tätä itsepalveluyhteiskuntaa, josta hyvä esimerkki ovat nuo erilaiset pakettiautomaatit. Mulla oli ongelma ennen joulua, että miten ja mistä lähetän pienen joulupaketin ystävilleni Ranskaan. Piti mennäkin keskustaan ja sieltä vihdoin löytyi kauppa, josta ulkomaille lähettäminen onnistui. Siis kauppa.

    Nyt tyhjennän päätä kuuntelemalla jotain hyvää kirjaa, kunnes nukahdin. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla on sitten viikonloppu tullut tarpeeseen! Ota viikonloppu rennosti – jos se siis vain on mahdollista!

      Kylläpä paketin lähettäminen Ranskaan kuulostaa vaikealta! Mulla on ihan sama, että en tykkää siitä, että palvelua on nykyään niin vaikea saada, ja kaikki pitää hoitaa itse. Kävin taannoin yhdessä vaateliikkeessä, ja sinne oli tullut itsepalvelukassat. Myyjä oli siinä kassojen liepeillä ja huikkasi minua käyttämään itsepalvelukassaa. Luonnollisesti hieman närkästyin ja vaadin myyjältä selitystä, miksi mun pitäisi käyttää itsepalvelukassaa. Vastaus oli se, että sillä tavalla myyjillä olisi aikaa muuhun! Voi kiesus sentään.

      Poista
  3. Lukijalista on aika hyödytön mutta blogilista ei. Kun on tarpeeksi tylsää avaan jonkun. sillälailla tämänkin blogin löysin. En kyllä muista minkä blogin reunasta.

    ICT-ukkeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että blogeista löytyy apua tylsyyteen. :-D Blogilistaan en ollut ajatellutkaan koskea, mutta hyvä kuulla, että se on tarpeen. Tykkään itsekin katsoa listasta, milloin kukakin on päivittänyt blogiaan.

      Poista
  4. Koska tuo automaatti on tohon tullut - kesällä fillaroitiin just pissapoikaa ympäri, enkä muista moista automaattia... ompa mielenkiintoinen, melkein kuin meidän Funikulaari.. talvi- ja muissakin kosteissa keleissä nää sähkövempeleet on vähän väliä rikki....mummo&pappa treenit on hauskoja... omaa naamaa ei tartte enää paljon restauroidakaan... mut liikkeet ei kyl suju... hih... mut ihan parhaat hammasväliharjat G.u.m:it...
    SIIS OIKEESTI, eikö sulla ole yhden yhtä reikää tullut lapsenakaan?
    Iso respect vanhemmillesi... ei mun vaan huolehtineet lainkaan silloin joskus... vasta kun itsemääräämisoikeus astui kehiin... niin on pysynyt hampaat kunnossa... mut vanhat paikta lohkeilee... murr... että mä inhoan hammaslääkärikäyntejä... sitä suu auki oloa.... en saa henkeä ja suu täyttyy syljestä... plääh... Viikonloppuja - me startataan just isolle kirkolle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo automaatti on ollut minusta paikallaan jo pidemmän aikaa. Kävin kuukkeloimassa vanhan postaukseni, jossa kirjoittelin Agorasta, ja olen kirjoittanut sen näköjään viime vuoden helmikuussa, joten ainakin silloin automaatti oli jo olemassa. Mutta onhan tuo sen verran huomaamaton, että siihen ei välttämättä kiinnitä huomiota. En ollut ajatellutkaan tuota kelinäkökulmaa, mutta totta turiset: kyllä säiden vaihtelut varmasti vaikuttavat siihen, miten aparaatit toimivat.

      Juu, mulla ei tosiaan ollut yhtään reikää lapsenakaan, mutta en kiittäisi siitä ehkä ensimmäiseksi vanhempiani… Meillä kun oli koulussa tosi toimiva hammashuolto, ja käytiin vuosittain koko koululuokka hammaslääkärissä. Kouluajoista on jäänyt tunnollisuus hampaiden hoitamista kohtaan. Muistan myös, miten istuin kerran siinä odotushuoneessa ja luin Seura-lehteä. Lehdessä kirjoitettiin, että jäätiköiden sulamisen takia merenpinta nousisi niin, että esimerkiksi Helsinki peittyisi vuoteen 1992 mennessä veden alle. Mulle iski ihan hirveä ahdistus, kun kuvittelin, miten vesimassat vyöryisivät Suomen ylle, ja se ahdistus kesti monta vuotta. :-D

      Minua taas ärsyttää tuolla suuhygienistillä se, kun hygienisti alkaa kyselemään minulta kaikenlaista siinä vaiheessa, kun mulla on jo suussa se levitin, joka pitää suun auki. Vastaile siinä sitten jotain järkevää, kun ei pysty edes puhumaan. :-D

      Kivaa päivää isolla kirkolla!

      Poista
    2. Hih... pitääkö alkaa olla huolissaan, jollen huomaa noin isoa pystiä...
      NO PITÄÄ!! Kai sitä tuijotteli vain pissapoikaa??!! Hi-hii...

      Mut hei... miten ihmeessä sulla ei ollut reikiä vielä kouluun mennessä - siis pestiinkö teillä hampaita? Meillä ei... joten mä peräänkuulutan yhä kiitosta vanhemmillesi, hih... koulussa meilläkin oli kaikenmaailman prutabletitkin... joka muutti koko suun punaiseksi, näki ne plakkikohdat jne. Oi niitä aikoja... kouluvuosina mullakin parani tietous ja toimintakin hampaiden suhteen, mut sitä ennen oli ihan "huolimatonta" - harmittaa... ja suoraan sanotusti tekee kipeetäkin... ei pitkä aika kun hornettia popsiessa lohkesi taasen vanha paikka....
      Et liikkunut sunnuntai aamupäivällä Malminkartanon lähellä? Mielestäni näin sinun kaksoisolennon, mutta hän ei kiinnittänyt meihin mitään huomiota hymyilystäni huolimatta.... hih...

      Poista
    3. Minä en olisi yhtään huolissani! Tuo pissapoika on kyllä sellainen katseenvangitsija, että siinä jää helposti isommatkin pytingit huomaamatta. :-D Mä en ole tottunut pissaavaan poikaan vieläkään, vaan se jaksaa järkyttää aina vaan.

      En kyllä yhtään muista, miten oli hampaidenpesun laita mun lapsuudessani ennen kouluun menoa. Täytyisi kysyä äidiltä, jos hän vaikka muistaa. Ja meillä oli käytössä kouluhammaslääkärissä nuo ihan samat purutabletit! Se on yksi sellainen muisto, jota tuskin tulen ikinä unohtamaan. :-D Paikkojen lohkeilu on kyllä tosi harmillista...

      En liikkunut sunnuntaina Malminkartanossa enkä missään muuallakaan, kun istua kökötin koko päivän sisällä. Jos olisin ollut kyseinen henkilö, niin luultavasti olisin tunnistanut sinut ja ehkä tullut juttusillekin. <3 Tunnistinhan minä sinut siinä unessakin. ;-)

      Poista
  5. Kylläpä oli hauska katsoa tuota videota. Siinä sai monta henkilöä ihmeteltävää ja ehkä myös enemmän innostusta pitää itsestäkin huolta :D

    Tosi hienoa, että sulla on noin hyvässä kunnossa hampaat ja pääsit eroon hammaslääkärikammostakin. Mä aina jännitän siellä itseni tikkusuoraksi ja puristan kädet nyrkkiin niin, että kynnet pureutuu lihaan. Ja useimmiten kaikki on kuitenkin kunnossa, eli ihan turhaan jännitän ;-)

    Hammasväliharjat on hyviä ja plastic hammasvälilankahärpäkkeet, joilla pääsee tiukkoihin väleihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mietin, että tuossa oli nuoremmilla ihmeteltävää ja ihailtavaa, kun mummo pisti tuulemaan. 😊

      Hieno homma, että sinullakin on yleensä hammasasiat kunnossa! Vaikka mulla on pahin hammaslääkärikammo ohi, niin kyllä minäkin olen siinä tuolissa edelleen tosi jännittynyt. Havahdun aina välillä siihen, kuinka puristan paidanhelmaa käsieni välissä, ja jokainen kehon lihas on jännittynyt. Sitten yritän rentouttaa itseni – kunnes havahdun taas siihen, että olen jäykkä kuin heinäseiväs. :-D

      Hammaslankojakin olisi tosiaan hyvä käyttää (suuhygienisti suosittele mulle viime vuonna sitä), mutta siihen puuhaan en enää jaksanut ruveta. Hirveä iltashow yksien hampaiden takia. :-D

      Kaunista viikonloppua!

      Poista
  6. Nyt iski hammaskateus. Minulla hampaat reikiintyvät vaikka, kuinka yrittäisin pitää niistä superhyvin huolta. Haluaisin kolmen vuoden huoltovälin ehdottomasti! Minäkin pelkään hammaslääkäriä, usein on paita selästä märkä hammaslääkärikeikan jälkeen.

    Salivideo oli hauska :D

    Noi aikaisin aamulla tulevat korjaustoimenpiteiden suunnittelijat ovat ärsyttäviä. Mutta monihan on jo töissäkin ennen klo 8. Ei tosin enää nykyisin meikäläinen. Oli sellainen aika, jolloin olin töissä 7:20, koska Kehä I remontti. Et ole vielä tainnut kokea ärsyttävyyden huipentumaa. Se on tietysti sähkömies, joka tulee sisään klo 8:00 kun eteisessä on 3 koululaista ja lähtee klo 8:15 ostamaan osia ja tulee takaisin 9:30 koska kävi samalla kahvilla. Ja laskuttaa jostain perhanan muovikotelosta, joka oli jo 2 vkoa sitten etukäteen speksattu.

    t: Rva Kepponen, joka ei pysty kirjautumaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmisten purukalustoissa on suuhygienistin mukaan eroja, ja joidenkin hampaisiin vain tulee helpommin reikiä kuin toisten. Minä kuulun onnekseni jälkimmäiseen seurakuntaan, enkä tiedä, kuinka paljon säännöllisellä hampaiden hoitamisella on osuutta asiaan. Varmaan jonkin verran, mutta yksistään se ei selitä hampaiden reiättömyyttä.

      Minustakin salivideo oli tosi hauska – ja käytännön pilat muutenkin. Mulla on hautumassa pari pilaideaa, joilla voisin ”ilahduttaa” läheisiäni. :-D

      Sähkömiehen saapuminen keskelle perheen aamulähtöjä ei kyllä kuulosta kovin hilpeältä! Siinä on saattanut hieman ohimoa kiristää, kun päälle tuli vielä muuta säätöä.

      Nyt rupesin miettimään, että mun ei ehkä pitäisi valittaa suomalaisista työmiehistä ja työajoista, kun muistelen niitä aikoja, kun asusteltiin Intiassa. Siellähän ei mitkään lupaukset pitäneet eikä mitään aikatauluja ollut. Työmiehet (vaikkapa ilmastointilaitteen asentajat) saattoivat soittaa, että ollaan nyt lähistöllä ja tultaisiin sinne viiden minuutin päästä. Jos olit itse silloin toisella puolella kaupunkia, niin voi voi. Työmiehet saattoivat tulla uudestaan seuraavalla viikolla – tai sitten ei. :-D

      Poista
  7. Olen hevimummo, mutta laitanpa sulle tämän biisin.
    https://www.youtube.com/watch?v=lqbmQF_MUHY
    Kiitos myös mukavista jutuistasi.
    Pyysin joskus kuvia lentokoneen sisätiloista ja laitoitkin niitä.

    Itse en ole matkustanut muualla kuin yliopiston porukan kanssa. Oltiin p*rseet Tallinnassa. Tulomatkalla aloin muistuttaa jo passikuvaani.
    Olen myös ollut Kolmårdenissa, jossa en enää halua käydä; siellä elukat makasi apaattisina loukoissaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtava piristys lauantaipäivään tuo biisi! :-D Kiitos siitä.

      Ollaan suunnittelemassa reissuun lähtöä, joten voi olla, että lähiaikoina tulee lisää kuvia lentokoneen sisätiloista. <3

      Nauratti tuo passikuvajuttu. Mä muistutan usein jo menomatkalla passikuvaani (joka on ihan hirveä), eikä tilanne ole reissusta palatessa ainakaan yhtään sen parempi. ;-)

      Minäkin olen käynyt lapsena Kolmårdenissa, mutta minulla ei kyllä ole mitään muistikuvaa sieltä. Muuta kuin että menimme sinne bussilla. Oli jokin ryhmämatka tai retki.

      Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle! Täällä oli aamulla aurinkoista, mutta sitten maisemat peittyivät paksuun sumuun, ja ollaan oltu aamupäivästä lähtien "hupussa".

      Poista
  8. Mä olen kerran hakenut paketin sellaisesta koneesta mihin piti syöttää koodi, mutta se oli kyllå yksinkertaisempi laite koska se taisi olla 6 vuotta sitten. Mahtavaa että sulla niin hyvät hampaat ettei reikiä lainkaan. Ymmärrän hyvin tuon hammaslääkäripelon, koska itsekin kärsinyt sellaisesta, mutta onneksi ruotsalainen hammaslääkärini Mikael niin kiva, etten tunne mitään pelkoa.
    On kyllä ärsyttävä aika tulla tarkistamaan patterit.Hi hi, olipa hauska tuo Kathrinin video, mahtoi olla muilla ihmettelemistä🤣Kivaa viikonloppua Satu🌷

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä haetaan paketit koodilla käsittääkseni kaikista pakettiautomaateista, mutta jostain syystä Agora tuntuu erityisen pelottavalta. En ymmärrä, miksi. :-D Ehkä se johtuu siitä, että automaatti seisoo tuolla pihalla ylhäisessä yksinäisyydessään, eikä lähettyvillä ole ketään, jolta voisi pyytää apua, jos tulee tenkkapoo. Ja lisäksi tuossa on itse ihan liian huomion keskipisteenä. ;-D

      Muistankin, että olet kirjoitellut ruotsalaisesta hammaslääkäristäsi. Hyvä hammaslääkäri on ihana asia. <3 Mutta muistin myös (ilmeisesti väärin), että hammaslääkärisi lopetti tai jouduit vaihtamaan hammaslääkäriä jostain muusta syystä.

      Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin, Jael!

      Poista
    2. Hammasläkärini ei vaihtunut onneksi, mutta ei enää tee juurihoitoja, joten siinä jouduin turvautumaan toiseen lääkäriin.

      Poista
    3. Ai no hyvä sitten, ettet joutunut etsimään kokonaan uutta hammaslääkäriä. <3

      Poista
  9. Minä luen erittäin ahkerasti kaikki sivupalkit päivittäin! ;D
    Itse siivoilin just yhtenä päivänä tuota kivojen blogien luetteloa, kun oli monta sellaista, jotka ei ole päivittyneet vuosiin. Lukemani blogit näkyvät kuitenkin työkalusivullani listauksina, jos jotain tapahtuu. Itse luen muita blogeja useimmiten tuosta oman sivupalkkini suosikkilistalta, jossa näkyy kun on päivitetty.
    Sinulla on ollut kaikenlaisia vastoinkäymisiä, joista olet kuitenkin selvinnyt kunnialla. Tuo hissijuttu näyttää melkoisen mutkikkaalta.... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin luen kyllä nuo blogipäivityslistat ja seuraan niistä, milloin kukakin on päivittänyt blogiaan. Selitin vissiin vähän huonosti, sillä tarkoitin tuota kivojen blogien yläpuolella olevaa Lukijat-palkkia, jossa näkyy vain päitä (Liity joukkoon -otsakkeen alla). Mä en ymmärrä, mitä infoa kukaan saa noista päistä, kun ne eivät edes sisällä linkkejä kyseisten henkilöiden blogeihin.

      Hih, on tosiaan ollut vastoinkäymisiä, ja välillä on vaadittu suurempaa älykkyysosamäärää kuin mitä multa löytyy. Mutta hengissä ollaan edelleen, se on pääasia. ;-D

      Poista
  10. Ulrika50v.blogspot.com22.1.2023 klo 17.13

    Hieno homma ett sulla hampaat noin hyvässä kunnossa ! Täälä kans noita pakettiautomaatteja joka puolella. Peräti naapuritalon pihalla ?!
    Kivaa viikkoa huomenna❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin on muuten joidenkin kerrostalojen auloissa pakettiautomaatteja. Ovat kyllä käteviä, kun pakettia ei tartte lähteä hakemaan sen kauempaa. Meillä ei kyllä sellaista ole... :-D

      Kivaa alkavaa viikkoa sinullekin! <3

      Poista
  11. Tuo hissi vaikuttaa kyllä aika monimutkaiselta, olisin ehkä lähtenyt etsimään rappusia :) Ja olisinkohan saanut pakettia ulos ?
    Itsellä on se ongelma, että tulee kysyttyä ihan hölmöjä Suomessa - ja kun puhuu suomea ja näyttää suomalaiselta, se hölmöjen kysyminen aiheuttaa hieman ihmettelyä. Olisin viime reissulla lähettänyt pienen paketin kaverille Ouluun, mutta en onnistunut postittamaan pakettiani itsepalvelussa. Sitten kysyin vielä kaupan kassalta, että missäköhän täällä olisi posti, jossa olisi joku ihminen töissä.... Ei hänkään sitten tiennyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hissi on oikeasti hämmentävä, ja koska yleensä hissiin mennessä pitäisi aika nopeasti tietää, mihin kerrokseen on menossa, iskee yleensä pienoinen paniikki (varsinkin jos tulijoita on muitakin), että missä se oikea nappula oikein on.

      Ymmärrän hyvin, että ulkosuomalainen voi olla monta kertaa vähän hätää kärsimässä, kun ei tiedä, miten jonkin asian suhteen pitäisi toimia. Ei ole varmasti mikään kiva tunne. :-( Mä en vieläkään uskalla lähettää paketteja omatoimisesti postin applikaation kautta, vaan menen mieluiten Postiin ja annan oikean ihmisen hoitaa lähettämisen. Isossa Omenassa Matinkylässä on ainakin vielä ihan oikea ihmis-Posti. :-) Ja useammin kuin kerran mulle on suositeltu käyttämään itsepalvelutoimintoja... Kiitos, mutta ei kiitos.

      Poista
  12. Täällä oli ennen onnimanni - eiku posti, 7 minuutin kävelymatkan päässä, on vieläkin r-kippari, johon paketit tulee. samassa paikassa. Toinen konttori oli toisessa suunnassa 10 minuutin kävelyn takana, pääpostiin kesti vajaa puoli tuntia lontia, vartin kohdallakin oli posti. ja monta muutakin postia, joka kylässä omansa. Nyt ei ole yhtään oikeaa postikonttoria. Ei myöskään pankkia, siis oman pankkini. Lähin naapurikaupungissa. Palvelu sen kuin paranee.

    Sitten ne konttorit hävis. Eniten harmittaa, etten tajunnut ohi ajaisssani Hunningon kontorista postittamassa korttia, olis tullu makee leima. Urjalassa on mainittu kylä. Amppari sekotti ajatukseni, kun ajoin Punk-a-laitumen läpi tuli ampiainen ja iski reiteeni, ohuen pyöräilyhousun läpi. Kai se pelästy mustakeltaista paitaani ja mustia houujani, että iso amppari.

    Sen verran se pistos sekoitti, etten ajanut kotiin vaan jäin yöpymään urjalan leirintäalueelle. Aamulla en muistanut sitten koko hunninkoa.

    Suuhygienistit ja hammaslekurit on mukavia, kun juttelevat niitä näitä "mikä disto linuxista sopii parhaiten kotikäyttöön" - "ööhmän mgööäng" - "paljonko se vaatii muistia?" - "mgää onk grll". Puhu ite suu kapistuksia täynnä. Kun puudutus alkaa oikein tehota.

    "Erityisen ärsyttävät kohdat on alleviivattu punaisella" - mainio blogi, "Eniten vituttaa kaikki", on kadonnnut. ratkesiko ylläpitäjällä suoni päässä vai mikä tuli. Ehkä nykyään kaikki on pelkää sateenkaarta ja yksisarvisia niityllä.

    ICT-ukkeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaistahan se elämä harvemmin asutuilla seuduilla (ehkä muuallakin?) taitaa nykyään olla, että ensin katoavat erikoispalvelut ja lopulta pikkuhiljaa muutkin. Ja sitten ihmetellään, miksi asukkaat katoavat muualle… Mä olen aina miettinyt, kumpi tapahtuu ensin, palveluiden kuolema vai asukkaiden muuttaminen muualle. Kun ajattelen esim. pikkupaikkakuntaa, jolla vanhempani aiemmin asuivat, sieltä rupesi katoamaan yksi sun toinen palvelu, vaikka paikkakunnalla asui (käsittääkseni) väkeä saman verran kuin aiemminkin,ja kesällä porukka vielä lisääntyi, kun tuli lomalaisia. Mutta niin kai siinä käy, kun tehdään kuntaliitoksia ja mitä lienee.

      Hunningon postileiman missaaminen on kyllä harmillinen tapaus! Semmoisen mäkin olisin halunnut. Paitsi että missäs esittelet sitä kenellekään… paitsi tietty blogissa. Täällähän voi esitellä mitä vaan.:-D Mutta tulipahan taas todettua, miten surkeaa mun Suomi-maantietämykseni on. Piti googlettaa Urjalakin (ja samalla löysin sen Hunningonkin).

      Onneksi mä en ole minkään alan erityisasiantuntija, niin kukaan ei kysele multa hammaslääkärin tuolissa mitään. Muita kysymyksiä toki tekevät, kuten että laitetaanko hampaisiin lopuksi jokin kiille, jonka jälkeen ei saa syödä pariin tuntiin. Minä en pysty vastaamaan mitään, kun on se suun levitysjuttu suussa, mutta katson kelloa (on tulossa puoli seitsemän illalla), nälkä kurnii mahassa, ja on pelko persiissä, että vaikeneminen on suuhygienistin mielestä myöntymisen merkki, ja hän laittaa sitä kiillettä, ennen kuin pääsen sanomaan ei.

      Mulla on ollut monena vuonna se vuosikalenteri nimeltä ”Eniten vituttaa kaikki”, jossa oli joka päivälle jokin vitutuksen aihe. Kalenteri alkoi kuitenkin toistaa itseään, ja jutut alkoivat jutut mennä niin tylsiksi, että mua alkoi vituttaa, ja jätin sen tänä vuonna ostamatta. Mutta monta hyvää blogia on kyllä vuosien saatossa kadonnut, ja moni tuntuu siirtyneen kokonaan Instaan, jossa ei tartte runoilla pitkiä juttuja ja jota voi vain selailla pikaisesti. Itsehän käytän Instaa lähinnä vain aamulla pöntöllä istuessani (okei, nyt tuli ehkä pikkuisen liikaa tietoa ;-D).

      Poista
  13. Postien häviäminen oli äkkinäinen, niitä oli joka kylässä, ajelin 80-luvulla pitkin maata ja ei niin pientä kylää, ettei ollut postia. Se keskusta oli suljettu osuuskauppa, puhelinkoppi ja posti. Kaupunkien keskusta taas oli aukio, johon näkyi neljän pankin konttorit. Harmikseni en tajunnut ottaa työpaikalle lomilta lähettämiäni korteja, kun vaihdoin työpaikkaa. Sitten niitä ei enää ollut. 90-luvun alku oli häviämisen aikaa, vaihdoin työtä, enkä joutanut ajelemaan, sillä aikaa hävisivät.

    Pnuk Rul3z - olen muuten käynyt punk-a-harjulla ja punk-a-laitumella. pyörällä.

    ICT-ukkleli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on ajat muuttuneet! Punkaharju oli varmasti hieno paikka pyöräillä. Autolla se harjualue on minusta aina pienoinen pettymys.

      Puhelinkopeista tuli mieleen, kun taannoin just muistelin sitä päivää, jolloin Estonia oli uponnut. Asuin Kotkassa ja menin aamulla soittamaan puhelinkopista äidille, kuten mulla oli tapana tehdä (silloinhan ei ollut vielä mitään kännyköitä, ainakaan mulla!). Ja sitten äidiltä kuulin, mitä oli tapahtunut. Monessa muussa maassa näkee vielä puhelinkoppeja, ja taitavat olla siellä vielä ihan käytössäkin, mutta Suomessa ei taida puhelinkoppeja enää olla.

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3