Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


sunnuntai 29. elokuuta 2021

Vähän pidempi ravintolareissu

Ukkeli on sanonut monesti, että hän voisi lähteä Barcelonaan ihan vain Chennai Masala Dosa -ravintolan ruoan takia. Kerran heitin ukkelille vastaukseksi, että no miksi et sitten lähde. Siitä se ajatus sitten lähti, ja nyt olemme taas Barcelonassa ja käyneet syömässä Chennai Masala Dosassa jo kaksi kertaa. 😆

Tänään söin kanathalin. Kanacurry oli kuin anopin tekemää!

Eilen otin mutton dosan eli jauhelihatäytteisen dosan.

Näyttää avattuna tältä.

Ja telkkarista tuli intialaisia musiikkivideoita.

En ole koskaan ollut sellainen ihminen, joka tykkää käydä samoissa paikoissa useamman kerran, vaan matkustaisin mieluusti joka kerta uuteen paikkaan. Siksi vähän epäilyttikin tulla Barcelonaan, varsinkin kun edellisestä käynnistä oli kulunut vain muutama kuukausi. Taisinpa vielä sanoa kesäkuussa Barcelonasta lähtiessämme, että tämä kaupunki on kyllä nyt niin nähty. Haha! Ei se sitten vissiin ollutkaan? Naurettavuuden huippu on se, että olemme vielä samassa Airbnb-asunnossakin kuin kesäkuussa, joten kaikki on entuudestaan tuttua. Mutta on sitä hullumpaakin tullut tehtyä.

Suomalainen karhu on saapunut taas Barcelonaan.

Testasimme ensimmäisen kerran matkustamista Omakannan EU-koronatodistuksen kanssa, mikä jännitti vähän etukäteen. Mitä jos todistuksen kanssa tulisi jotain ongelmia? Matkustaminen oli kuitenkin varsin helppoa. Todistusta piti näyttää Helsinki-Vantaalla sekä Frankfurtin kentällä loungeen pyrkiessä, mutta Espanjassa kukaan ei ole kysellyt todistusta. Espanja vaati taas ennalta täytetyn FCS-matkustajalomakkeen ja lomakkeesta saadun QR-koodin, joka piti näyttää Barcelonan lentokentällä. Minulla oli koodi kännykässä, mutta en päässytkään tarkastuksesta läpi, sillä virkailija rupesi syynäämään lomakettani tarkemmin. Sitten virkailija ilmoitti haluavansa QR-koodin, joka olisi päivätty juuri sille päivälle eikä mitään kesäkuun yhdennentoista päivän koodia. Kävi ilmi, että olin näyttänyt vahingossa kännykästä edellisen matkan koodia, joka ei luonnollisestikaan enää nyt kelvannut. Mutta tulipahan testattua sekin, että maahan ei kannata yrittää vanhoilla QR-koodeilla – virkailijat ovat kyllä hereillä. 😆

Sukupuolineutraali vessa Helsinki-Vantaalla.

Alppeja ilmasta käsin.

Perillä Barcelonassa!

Pelkäsin etukäteen, että meille tulisi Barcelonassa tylsää, kun kaikki oli muka jo niin nähty, mutta nyt on käynyt selväksi, että ennemminkin taitaa käydä niin, että aika loppuu kesken. Barcelonassa riittää kyllä tekemistä ja näkemistä useammaksikin viikoksi! Tiistaille olen varannut paikan kävelykierrokselle, jolla tutustutaan Barcelonan katutaiteeseen, ja toivon kovasti, että tiistaina ei sada, koska muuten kierros peruuntuu. Eilen kävimme ukkelin kanssa Camp Nou -kierroksella tutustumassa FC Barcelonan kotikenttään. Vaikka en ole mikään jalkapallofani, niin kierros oli ihan mahtava kokemus!

Jalkapallomuseon puoli ei oikein kiinnostanut meitä, joten sivuutimme pokaalit ja muut ripeästi, jotta pääsimme itse asiaan eli jalkapallostadionille ja kentän tiloihin.

On se iso!

Camp Nou on Euroopan suurin jalkapallostadion, jonne mahtuu jopa 98 772 katsojaa. Ihan uskomaton määrä!

Kuvassa näkyvä Zona Mixta on pukuhuoneiden ja lehdistöhuoneen välissä sijaitseva alue, jossa toimittajat voivat kysellä pelaajien mietteitä, kun he kulkevat pukuhuoneisiin.

Lehdistöhuone.

Pukuhuonetta.

Onkohan Messi liottanut tässä ahteriaan?

Tämä kentälle vievä tunneli sisälsi yllätyksen: tuossa oikealla puolella oli ovi, joka johti pieneen kappeliin.

Tätä kautta kentälle.

Ruohoa kotiinviemisiksi.

Yläkerrasta löytyy 28 selostuskoppia, kaksi TV-studiota ja 192 työskentelypöytää, jotta pelien tapahtumat saadaan varmasti kaikki tallennettua.

Kierros päättyi jättimäiseen, kolmekerroksiseen kauppaan, jossa myytiin kaikenlaista FC Barcelona -kamaa. Tarttuipa minullekin mukaan yksi huppari ja t-paita. Omalla nimellä varustettu pelipaita jäi vähän kaivelemaan, mutta toisaalta omalla nimellä varustettu paita ei oikein inspiroi. Jäinkin miettimään, että paidan selkämykseenhän voisi kirjoituttaa muutakin kuin oman nimensä. Eiväthän espanjalaiset tiedä suomalaisia nimiä, vaan paitaan voisi laitattaa minkä "nimen" tahansa. Joku ehkä muistaa, kun hauskuutin kerran itseäni Kolumbiassa ja tilasin Starbucksissa kahvia nimellä Muna (postaus siitä löytyy täältä). Nyt kun kävin lukemassa tuon vanhan postauksen kommentteja, siellä ehdotettiin, että tilaisin kahvia seuraavaksi nimellä Perse. Itse asiassa Perse näyttäisi varmaan aika hyvältä myös pelipaidan selkämyksessä. 😆 Ja Perse-nimihän on oikeasti olemassakin (törmäsin kerran Jenkkilässä kauppaan nimeltä James Perse).

Nyt ukkeli kuuluu heränneen siestaltaan, joten päätän postauksen tähän ja palaan taas linjoille joskus toiste. Sori mahdolliset kirjoitusvirheet – en jaksa tarkistella!

😘

29 kommenttia:

  1. No oho! Taas ne on siellä... Tutussa paikassa on se hyvä, että alkuajan huuhailu jää pois ja pääsee heti asiaan.

    Me oltiin jokseenkin noiden sun katsomokuvien huiteilla silloin, kun käytiin katsomassa Barcelona- Las Palmas-peli. Ukko kielsi kannustamasta Las Palmasia, sillä oltiin paikallisten keskellä. Mutta eipä tienneet espanjoolit ympärillä mitä ajatella, kun kesken pelin kiljuin suomeksi "Saakelin puusilmä! Hyvä keltainen ukkeli! Selvä rankkari!" Ja sitten taas tauolla miehen kanssa espanjaa. :D

    Mulla on "omalla" nimellä Las Palmasin pelipaita, mutta sitä ei tarttenu teettää, kun siellä pelaa (pelasi) saman sukuniminen pelaaja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hemmetin totta, että kun on tuttu paikka, ei tartte haahuilla yhtään, vaan pääsee heti lomailemaan! Tämä on mulle ihan uusi kokemus, eikä itse asiassa yhtään hullumpi. :-)

      Hihii, suomi on hyvä salakieli, varsinkin jalkapallomatsissa. ;-D Kuulostaa, että olet osallistunut peliin varsin antaumuksella (itse en välttämättä osaisi, kun en välitä jalkapallosta juurikaan), ja olisi ollut kiva päästä näkemään, kuinka valloitat katsomon. ;-)

      Vitsi miten kätevää, että omalla nimellä oli jo valmiina pelipaita! Meikäläisen nimellä todennäköisyys on yhtä suuri kuin sillä, että minä lennän joskus kuuhun. :-D

      Poista
  2. Taisittepa kunnolla ihastua Barcelonaan, kun olette siellä taas Ja herkullisen näköiset intialaiset sapuskat, josta tulee mieleen etten ole aikoihin valmistanut dosa-lettuja,mistä tykkään paljon.
    Täällä lähelläni , puisto&huvittelualueella on Barca-näyttely, ja viime postauksessa olikin heti ekassa kuvassa pikkupoika jolla Barca-paita päällä.Mukavaa Barcelona lomaa taas, que enfruten de sus vacaciones:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, niin taidettiin. En itsekään ihan ymmärrä, että kuinka tässä näin kävi. ;-D

      Dosat ovat ihania. <3 Mä olen edelleenkin tosi huono tekemään niitä kotona, kun en saa dosista sellaisia kuin anoppi (=paperin ohuita ja rapeita), joten dosat ovat mulle/meille harvinaista herkkua. <3

      Kiitos, Jael, ja mukavaa viikkoa sinulle! <3

      Poista
  3. Minä ostin samasta paikasta FC Barcelona sukat. Saanu monta kommenttia niistä töissä kun on työkengät niin loko näkyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, vitsit sentään, sukat olisikin ollut hyvä hankinta! Hittolainen, kun en bongannut kaupassa sukkia laisinkaan. :-/

      Poista
  4. Mulla on virallinen Suomen Palloliiton paita omalla nimellä. ;)
    Mukavaa reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaude sentään! Enpä ole tiennyt, että on tuommoinenkin on mahdollista! Otan seuraavaksi tavoitteeksi. :DD

      Kiitos, Stansta! <3

      Poista
  5. No olet kyllä nopea liikkeissäsi, mahtavaa :D Pitikö ottaa koronatesti ennen lentoa? Olisko suositella hyvää paikkaa? Meillähän testaus edessä, kun kotiin palataan. Mietitään, että tehtäis testit kentän lähellä olevassa pisteessä pari päivää ennen lentoa, ettei tarvitsisi lentopäivänä rampata ympäriinsä. Stressaa koko testailu etukäteen, plööh.

    Ihanaa reissua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarttinut ottaa koronatestiä, vaan se EU:n rokotustodistus riitti. Mulla oli se tallennettuna kännykkään sekä tulostettuna paperiversiona, ja melkein oli helpompaa vetäistä se paperilappu esiin kun etsiä todistus kännykästä. Mä kun en ole mikään maailman näppärin kännykän käyttäjä. :-D

      Me ollaan käyty aina 9Livesin testeissä. Ne on olleet helppoja ostaa netistä, ja tulokset on tulleet nopeasti (nyt tosin 9Livesin sivuilla näyttää olevan tieto, että testaus on ruuhkautunut, ja tuloksissa kestää tavallista kauemmin).

      Kiitos, ja sinulle ihanaa Suomi-loman jatkoa! <3

      Poista
  6. Kivaa lomaa ja hyviä ruokailuja :D

    Olen aivan varma, että Barcelona ja lähialueet tarjoavat tekemistä ja näkemistä useammallekin lomalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, kiitos! Chennai Masala Dosa on maanantaisin kiinni, joten tänään joudutaan syömään jossakin muualla. :-D

      Ja tekemistä riittää varmasti. Tänään kyllä sataa, ja se vähän rajoittaa tämän päivän vaihtoehtoja, kun ei tullut edes sateenvarjo mukaan.

      Poista
  7. Hei tähän väliin tällainen typerä kysymys...

    Miten dosaa syödään? :D Se lätty on niin iso, että ei sitä ihan tortillatyylilläkään varmaan vedellä.

    Ihanaa lomaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut ollenkaan typerä kysymys vaan oikein asiallinen! :-) Dosaa syödään oikealla kädellä niin, että reunasta otetaan sopivan kokoinen suupala, joka kastetaan sambarissa, chutneyssä tai mitä nyt dosan lisukkeena on. Siitä sitten edetään pikkuhiljaa kohti keskustaa. Haarukat ja veitset kannattaa unohtaa, eikä se tortillatyylikään (siis rullana syöminen) onnistu, koska rapea dosa saattaisi hajota palasiksi.

      Kiitos, ja mukavaa viikon jatkoa sinulle! :-)

      Poista
    2. Täytyy nyt vielä tulla kyselemään tästä... Eli rullataanko se auki ja sitten otetaan täytettä keskeltä reunasta revittyyn palaseen ja sitten tätä täytteellistä suupalaa kastetaan niissä pikkukulhoissa olevissa lisukkeissa?

      Näyttää kyllä herkulliselta. :)

      Poista
    3. Ei rullata auki, vaikka kuka tietenkään kieltää tekemästä niinkin, jos haluaa. Minä avasin dosan vain kuvaa varten, jotta täyte näkyisi. Olen vähän huono selittämään, joten etsin sinulle (varsin perusteellisen :-D) videon aiheesta: täällä. Eikä dosan kanssa ole niin tarkkaa: jokaisella on varmaan vähän oma tyylinsä syödä dosaa. :-)

      Poista
    4. Kiitos! Video helpotti huomattavasti. :D

      Ihmettelin tosiaan sitäkin kun tuossa kuvassa näkyi lusikka, että mitä sillä tehdään, jos dosa-pötkylä syötäisiin kuten burrito. :D

      Sitten seuraava kysymys... Saako näitä mistään Helsingistä tai pääkaupunkiseudulta edes kohtuullisina versioina? Olisi kiva maistaa. Tai onko ylipäänsä jotain suosikkeja paikallisista intialaisista ravintoloista?

      Poista
    5. Helsingissä dosaa saa ainakin keskustassa sijaitsevasta aika uudesta South Indian-ravintolasta. Jotkut aasialaiset kaupat myy myös dosa-taikinaa jos haluaa kotona värkätä, eikä tehdä ihan alusta asti itse.

      Poista
    6. Ensimmäiselle Anonyymille: tosi kiva, jos videosta oli apua! :-) Lusikat mäkeen vain, koska niitä ei tässä hommassa tartte! ;-D Paitsi että joskus joudun kyllä itse kaivamaan lusikalla dosan palasia sambarista, kun ne hajoavat sinne.

      Ja sitten kiitos toiselle Anonyymille vinkeistä! Tuota South Indiania olisin itsekin ehdottanut, vaikka en ole itse siellä käynytkään. Olen yrittänyt saada ukkelia kanssani kyseiseen paikkaan syömään (vaikka toki osaisin mennä yksinkin :-D), ja kesällä se melkein jo onnistuikin, mutta sitten ukkeli huomasi, että ruokalistaa on supistettu huomattavasti ja että esim. dosaa ei saa enää tilattua erikseen, vaan pitää valita menu-kombo. Kaiken lisäksi hinnat ovat aika suolaiset verrattuna esim. näihin Chennai Masala Dosan hintoihin (esim. tuo täkäläinen kana-thali maksoi 15 euroa). Toki lennot Barcelonaan nostavat ruoka-annosten hintoja huomattavasti. ;-D

      Tosi hyvä vinkki tuo valmis dosa-taikina! Mä olen tosi laiska tekemään kotona dosia, ja teen ennemmin pesarattuja, kun ne ovat niin paljon helpompia. Niitä valmiita dosajauheita (tyyliin lisää vain vesi ja jogurttia) olen joskus ostanut, mutta ainahan tuore olisi parempi kuin pakettiratkaisu.

      Kiitos teille molemmille kommenteista! <3

      Poista
  8. Nauttikaa munkin edestä. =D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, SatuSanna! :-) Yritämme nauttia. Pus! <3

      Poista
  9. Me lähderään joskus Hollantiin syömään mutta ei sentään ihan Barcelonaan asti mutta miksi ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hollanti kuulostaa myös hyvältä! Voisin lähteä sinnekin. :-)

      Poista
  10. Nopeat liikkeet on näyttäviä!!! =D
    Tykkään tuosta ajatuksesta: no lähde sitten, ja kohta on lentoliput kädessä. YES!! Oikea tapa.

    Ihanan näköisiä annoksia. Huoh! Itsellä alkaa tulla kohta perinteiset broileri ja jauheliha korvistakin. Jotain pitää keksiä tähän ruokapolitiikkaan....
    (Mistähän löytyisi lähin etninen ravintola ja toimiikohan täällä Wolt??)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tullut nyt tässä viime aikoina huomattua, että jos jotain haluaa tehdä, se pitää tehdä heti! Ollaan toki ennenkin saatu ukkelin kanssa omituisia päähänpistoja, mutta nyt tämä ongelma on pahentunut. ;-D

      Muakin tökkii broileri kotioloissa pahasti. Sitä tulee syötyä ihan liian usein! Varmaan pitää yrittää tehdä enemmän kalaa, kun ei lihakaan oikein innosta. Jauhelihasta tykkäisin, mutta ukkeli ei syö sitä.

      Poista
  11. Saitko jalkkiskipinän?
    Hyvää matkaa teille. Taitaa olla lämpimät kelit? Täällä dataa vettä, mutta maisemissa ei ole moittimista 😎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En saanut kipinää! Jalkapallon seuraaminen ei kiinnosta, mutta pelaajia voin kyllä katsella. ;-D

      Täälläkin satoi eilen, mutta lämpötilat ovat olleet ihan riittävät. Tänään erehdyin laittamaan illalla sen hupparin päälle, ja perhana, kun tuli kuuma.

      Kiitos, ja mukavaa viikon jatkoa! :-)

      Poista
  12. Tuo dosa leipä näyttää vähän samalta kuin jemeniläisten lahuh.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Lahoh

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos linkistä, Anu! :-) Merkittävä ero lahuhien ja dosien välillä näyttäisi olevan se, että lahuhien valmistuksessa ei käytetä linssejä vaan pelkästään jauhoja. Dosiin ei tule vehnäjauhoja ollenkaan eikä taikinaa nostateta mitenkään (tosin taikinan annetaan hapantua ennen käyttämistä), vaan taikina tehdään linsseistä ja riisistä.

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3