Sulkiaan säästävä riikinkukko on pelkkä kalkkuna.


maanantai 12. huhtikuuta 2021

Jonoa jonon perään

Sain vihdoin tänään kauan himoitsemani koronarokotteen (juhuu!), ja toki tämäkin tapahtuma pitää raportoida. 

Olin kuvitellut, että rokottaminen menisi niin, että kävelisin rokotuspaikan ovesta sisään, istuisin alas, saisin piikkini ja odoteltuani sen 15 minuuttia pääsisin lähtemään pois. No, eihän se ihan niin sitten mennytkään. Rokotustakin piti nimittäin jonottaa. 

Viimeksi olinkin jonottanut hieman toisenlaiseen paikkaan – kiirastorstaina Alkoon.

Siellä se Alko siintää kaukana horisontissa. Jaksaa, jaksaa!

Olin Jätkäsaaren rokotuspaikalla varttia ennen rokotusaikaani, ja jono ulottui pitkälle rokotuspaikan ulkopuolelle. Ei auttanut mennä kuin jonon perään, kun olimme ensin päivitelleet yhden vanhemman naisen kanssa väkimäärää. 

Ei tämä yhteiskunta sillä lailla pyöri, että koronarokotus vain kipaistaisiin hakemassa pikaisesti.
Nainen oli epätietoinen, mihin hänen pitäisi mennä, ja kun selvisi, että hän oli yli 65-vuotias, opastin hänet kohti ovea, jonka takana rokotettiin kyltin mukaan yli 65-vuotiaat. Jäin miettimään, että kohta nainen saa olkapäähänsä Astra Zenecaa, halusipa hän sitä tai ei. Ainakin täällä Helsingissä kun on sellainen "työnjako", että yli 65-vuotiaille annetaan Astra Zenecaa ja tätä nuoremmille Pfizerin rokotetta. Mikähän logiikka tässäkin on?

Kun pääsin ehkä vartin jonottamisen jälkeen sisälle, tiedossa oli lisää jonottamista. 

Missä on punainen matto? Haluan punaisen maton!

Tämä jono vei tiskille, jolla piti näyttää Kela-kortti ja esittää perustelut sille (jos ne eivät näkyneet Kela-kortista tai Omakannasta), miksi oli tullut riskiryhmärokotukseen. Minä olen käynyt astmani takia yksityisellä lääkärillä, joten tietoni eivät näy Omakannasta (paitsi tietysi reseptit), ja olin tulostanut Mehiläisen sovelluksesta varmuuden vuoksi epikriisin viimeisimmältä lääkärikäynniltäni, mikä oli ihan hyvä juttu. Vaikka virkailija ei syynännytkään paperia erityisen tarkkaan, se kuitenkin teki itselleni sellaisen olon, että olin paikalla ihan syystä. Virkailijaa kiinnosti enemmänkin se, että minulla oli pysyvä astmalääkitys; se kun oli rokotuksen saamisen edellytyksenä. 

Sitten piti istua odottelemaan odotustilaan, ja rokotusaikani oli tässä vaiheessa jo 20 minuuttia myöhässä. Sinitakkisella virkailijalla oli kaavio alueen istumapaikoista, joihin hän merkitsi kunkin tulijan rokotusajan. Rokotettavat käytiin sitten hakemasta tästä varsinaiselle rokotuspaikalle yksi kerrallaan siinä järjestyksessä, kenen aika olisi pitänyt olla ensin. 

Onkohan noiden tuolien välissä nyt varmasti 2 metriä? Ettei olisi vain 1,95 metriä?

Minä sain paikan ihan nurkasta ja olin varma, että minut unohdettaisiin siihen. Sitten kun rokotuspaikka menisi illalla kiinni, henkilökunta havahtuisi, että hei täällä on vielä tämä yksi; mitä me tälle tehdään?

Esteetikon unelmanurkkaus. 

Pelkoni osoittautui turhaksi, ja minut haettiin rokotettavaksi varmasti ihan oikeaan aikaan. Päättelin tämän siitä, että hetkeä aiemmin vierestäni oli haettu nainen, jolla oli ollut aika 20 minuuttia ennen minua. 

Rokotus annettiin toisessa salissa, ja minut otti vastaan sen verran miellyttävä täti, että draamakuningatar pääsi taas irti, ja rupesin vaikeroimaan, että ai kauheeta, sattuuko se. No eihän se mitä sattunut. Jos koronatesti saa veemäisyysasteikolla (1–10) arvosanan 8, koronarokotus saa arvosanan 1. Piece of kake! 

Rokotuksenjälkeistä viidentoista minuutin istuntaa ei kukaan enää sitten valvonutkaan, ja käytin tilaisuuden hyväkseni ja liukenin paikalta jo hieman ennen ajan päättymistä. Kiire oli kova, kun piti saada Lidlistä sämpylöitä. 

Ukkeli soitti minulle iltapäivällä ja kyseli, miten voin ja olinko saanut kuumetta. Kun vastasin kieltävästi, ukkeli kuulosti hieman pettyneeltä: ei se rokotus sitten toiminutkaan sinulla. En viitsinyt kertoa ukkelille, että olin ehtinyt jo treenatakin rokotuksen jälkeen ja että treeni oli sujunut aivan erinomaisesti.

Treenaamisesta tuli mieleeni, että en ole tainnut vielä oikein sisäistää, miten astman kanssa tulisi elää. Viime viikolla menin innolla salille, kun tarjolla oli ulkotreeniä. Tykkään treenata viileässä, koska silloin ei hikoiluta niin pahasti, ja olin treenannut jo useamman kerran tänä keväänä parvekkeellakin.

Tämä treeni ei mennyt kumminkaan kuten Strömsössä. Heti ensi minuuteista tunsin, että jotain oli pahasti vialla. Puuskutin enkä olisi jaksanut tehdä oikeasti yhtään mitään, mutta vedin treenin sisulla läpi, koska treeniasioissa ei anneta periksi, ei vaikka henki lähtisi. 

Treeni sisälsi muun muassa traktorinrenkaan flippaamista ympäri pihaa, mikä olisi normaaliolosuhteissa mielestäni suurin piirtein yksi hauskimmista hommista, mitä ihminen voi tehdä. Nyt koneeni hirtti kiinni kumminkin sen verran pahasti, että nautinto jäi hommasta puuttumaan. 

Kun treeni oli ohi ja istuin autoon, tajusin, että keuhkoissani oli ihan hirveä poltteleva ja repivä kipu, jollaista en ollut ennen kokenut. En oikein tiedä, miten pääsin kotiin, sillä minulla ei ole matkalta mitään muistikuvia, kun ajomatka meni kivun kanssa selviämiseen. Pääkään ei tuntunut toimivan kunnolla. Sitten alkoi yskä, ja keuhkoista nousi limaa vielä monta päivää treenin jälkeenkin. Ensin syytin oireistani kylmää ilmaa ja tuulta, mutta myöhemmin tajusin, että oireeni taisivatkin johtua katupölystä, jota oli tuolla parkkipaikalla ihan valtavasti. Joka kerta kun traktorinrengas mätkähti maahan, maasti nousi valtava pölypilvi, ja osa pölystä meni tietysti keuhkoihinikin. Mutta olipahan taas ihan hemmetin hyvä opetus.

Ukkeli vinkkasi minulle Juutuubista videon yrtistä, joka saattaisi lievittää keuhkojen tulehdusta ja irrottaa limaa.


Kyseinen ihmeyrtti on timjami, ja tuo videon ukko neuvoi tekemään timjamista ja inkivääristä juoman. Sekoitetaan kupillinen kuumaa vettä, 1/2 tl jauhettua timjamia, 1/4 kuivattua inkivääriä ja makeutukseksi hunajaa tai mitä nyt kukakin haluaa. Sitten vain juodaan sekoitus – ja keuhkot kiittävät!

Sen verran vaikea olo minulla oli, että olihan se tätäkin kokeiltava. 


Juoma oli itse asiassa yllättävänkin hyvää (ajatus timjamista juomassa ei herätä meikäläisessä mitään erityisiä mielihaluja), ja minusta tuntui, että ainakin limaa juoma irrotti hyvin. Ehdottomasti jatkoon! 

Lähestyvä kevät (vai onko kevät jo virallisesti alkanut?) on saanut ajatukseni pyörimään parvekkeessa. Tänä vuonna meinaan tehdä parvekkeesta aika erilaisen kuin viime vuonna, sillä viime vuoden virheistä on opittu. On siis aika tehdä uusia virheitä! Ennen parvekepuuhia on kuitenkin käytävä Savonlinnassa saattelemassa iskä viimeiselle matkalle. Ajatus hautajaisista tuntuu kovin raskaalta, vaikka ei kai kukaan mukaan mene hautajaisiin riemusta kiljuen. Muuten olen selvinnyt iskän kuolemasta ehkä yllättävänkin hyvin, jos näin voi sanoa. Jokaisella on varmaankin jokin oma juttu, joka auttaa silloin, kun on murheita, ja minulla se on liikunta. Liikunta auttaa aina – silloinkin kun murheita ei ole.

Autollakin uskaltaa taas ajella vähän keveämmin mielin, sillä se on käytetty vihdoin ja viimein huollossa, ja jarrut on korjattu. Huoltoraportti oli aika karua luettavaa, sillä jarruistamme oli kirjoitettu seuraavaa: "Jarrulevyt hyvin kuluneet ja ruosteessa edestä ja takana. Etupalat loppu, takapaloissa vielä hieman pintaa." Olipahan huolella käytetyt jarrut!

Aurinkoisia kevätpäiviä just siulle! 😘

35 kommenttia:

 1. Vähän ihmetyttää tuo pitkä aika piikkien välillä. Onko sen tehokkuutta tutkittu. Jotkut maat omin päin päättäneet noin tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Juuri eilen käly ihmetteli samaa, kun Amerikassa he saavat toisen rokotteen tarkalleen kolmen viikon (ei kolmen kuukauden!) päästä ensimmäisestä. Hänestä pitkä väli tuntui ihan käsittämättömältä, ja niin se tuntuu minustakin, mutta minkäs teet.

   Innostuin googlettamaan asiasta, ja täältä löytyi seuraavanlaista tietoa: "The second dose of Pfizer-BioNTech and Moderna vaccines should be administered as close to the recommended interval as possible, but not earlier than recommended (i.e., 3 weeks [Pfizer-BioNTech] or 1 month [Moderna]). – – If it is not feasible to adhere to the recommended interval and a delay in vaccination is unavoidable, the second dose of Pfizer-BioNTech and Moderna COVID-19 vaccines may be administered up to 6 weeks (42 days) after the first dose. Currently, only limited data are available on efficacy of mRNA COVID-19 vaccines administered beyond this window."

   Eli siis jos rokotusväli on pidempi kuin 6 viikkoa, rokotteen tehosta ei ole juuri minkäänlaista tietoa. Voihan vee!

   Poista
 2. Kiva, että sait rokotteesi. Ihan valtavat jonot. Ite en ehken tuonne Alkoon olisi jaksanut jonotella. Muutenkin käämit palaa jonotteluun melko nopsaan. Kummallinen kansa me kyllä ollaan milloin on ruokajonot ja milloin rokotusjonot. Ainoat jonot joissa itsekin uskaltanut etuilla oli yläasteen bussi jonot :-D. Muulloin kiltisti omalla paikallaan odotellut.

  Ei tuo astmakaan tunnu järin mukavalta taudilta niin kuin ei tietty mikään. Onneksi pikku apuja Ukkelin vinkkaamasta juomasta. Minäkin vannon kyllä kurkku kivussa inkivääri-kurkuma-hunaja komboon.

  Hautajaiset ovat raskaat vaikka olisivat ventovieraan ihmisen. Jaksamista sinulle sinne <3

  Autot on kyllä rasittavia ja vaativia kumppaneita, aina jotain vailla ja vialla ;-D

  -m

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin mietin Alkon jonossa, että viitsinkö seisoa tässä vai en. Mutta jono meni sen verran nopsaan, että jäin kuitenkin odottelemaan vuoroani. Tuntui, että ihmiset tiesivät tasan tarkkaan, mitä olivat tulleet kaupasta hakemaan, joten kenenkään ei tarvinnut arpoa hyllyjen edessä (paitsi mun). :-D

   Minäkin olen varsin kuuliainen jonottelija, enkä kehtaisi etuilla jonossa. Itseäni yritettiin etuilla viimeksi Cittarin sushijonossa, kun yksi mies yritti kiilata eteeni. Etuilijat ovat ihan superärsyttäviä.

   Mäkin juon inkivääri-kurkumajuomaa aina silloin, jos kurkku tuntuu pikkuisenkaan kipeältä. Auttaa aina! Timjamin terveysvaikutuksista en ollut aiemmin kuullutkaan, mutta sitähän kokeilee epätoivoisena vaikka mitä. :-D

   Se on kyllä totta, että ei tartte olla edes läheinen ihminen, niin hautajaiset ovat vaikea paikka, saati sitten jos on kyse läheisestä ihmisestä. Mutta eiköhän siitäkin taas selvitä, tavalla tai toisella. Edellisistä hautajaisista onkin todella pitkä aika – onneksi! Toivottavasti uusia ei tule kovin pian.

   Viimeisestä lauseestasi tuli mieleeni, että pitääkin muistaa katsoa öljyt ja lisätä vettä pissapoikaan ennen lähtöä. On ärsyttävää, jos öljyn varoitusvalo syttyy kesken matkaa, ja pitää lisätä öljyä silloin, kun moottori on kuuma. Jotenkin pelottavaa.

   Poista
 3. Hyvä että sait rokotteen ja mielenkiintoista oli lukea miten se sujuu Helsingissä. Miksiköhän AZ:ta annetaan yli 65-vuotiaille ja muille Pfizeriä.. Oma toinen rokotukseni oli jo tammikuussa, eli tosi kayan sitten. Samaa ihmettelen mitä Anu ja käly, eli miksi ihmeessä rokotusväli noin pitkä. Pitäisköhän munkin kokeilla tuota juomaa kun on astma..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän ruuhkaista oli rokotuspaikalla, mutta ihan hyvin järjestelyt toimivat. Etäisyydetkin säilyivät pääasiassa varsin hyvin. Nyt sitten vain odotellaan sitä toista annosta, joka on kyllä käsittämättömän pitkän ajan päästä. Kun rokotuksista on pulaa, Suomi yrittää antaa ensimmäisen annoksen niin monelle kuin mahdollista, ja siitä syystä toista annosta joutuu odottelemaan. Jospa se Johnson & Johnsonin rokote tulisi pian, ja selvittäisiin yhdellä annoksella.

   Kokeile ihmeessä tuota juomaa. Tuskin siitä ainakaan mitään haittaa on. :-)

   Poista
 4. No olitpa tylsä, kun et mitään sivuoireita kehitellyt rokotteesta... :D

  Voi että alkoi tehdä mieli traktorinrenkaita kieputtelemaan, kun näin ton kuvan, mutta ilman katupölyä kiitos. Kuulostaa kovin tukalalta sun tuntemukset.

  Ja täysin mihinkään liittymätön loppukaneetti: Meillä on tuollaiset samanlaiset lasit mistä juomme kahvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olinpa tosiaan tylsä, kun en kehitellyt mitään mielenkiintoisia sivuoireita. :-D Se rokotuskohta on kyllä ollut eilisillasta lähtien tosi kipeä, mikä haittasi nukkumistakin viime yönä. Toivottavasti kipua ei jatku pitkään.

   Rengasta oli myös kiva mätkiä lekalla – sai purettua kätevästi samalla mahdollisia aggressioita. Hitsi kun tuommoinen rengas vie niin paljon tilaa, koska muuten hommaisin tuommoisen kotiinkin. ;-D

   Hauska kuulla, että teillä on samanlaiset lasit! Meillä on noita enää kolme, kun yksi hajosi.

   Poista
 5. Eileen jonotin kun jaettiin metroasemalla ilmasia juustopaketteja kokeiluun :) muuten välttelen jonoja mutta ilmaset maistuu aina paremmilta :) Odotan postausta sun kevätparvekkeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, ilmaisia tuotteita minäkin jonottaisin mielelläni. :-D Harmi vaan, kun harvemmin on mitään ilmaista tarjolla. No katsotaan, jos vaikka saisin joskus aikaiseksi postauksen parvekkeesta. :-)

   Poista
 6. Ei ihme, että täällä rokotusten eteneminen kestää, jos jokaisen käsittelyyn menee noin pitkä aika. Mutta syy sille, että ykkös- ja kakkosrokotusten väliä pidennettiin, on se, että rokotteita saadaan tänne perukkaan niin vähän ja hitaalla tahdilla, että halutaan varmistaa, että suuri(n?) osa saisi ensin edes sen ensimmäisen rokotteen. Näin olen ainakin ymmärtänyt. Ja se Astra Zeneca kai tehoaa tietyssä ikäluokassa paremmin, mutta toisaalta, jos tehot on todistetusti hyvät ja riskit pienet yli 65-vuotiaiden ryhmässä, niin miksi sitä on edes annettu nuoremmille? (Tässä kohtaa näin 56-vuotiaana olen kiitollinen, että oma vuoroni ei ehtinyt tulla ennenkuin AZ:n rokotteiden antaminen alle 60-vuotiaille naisille todettiin riskaabeliksi. Mutta tämä on toki itsekästä ajattelua, enkä todellakaan haluaisi kenellekään koituvan mitään haittaa rokotteista, koska se on suorastaan pelottavaaa).

  Ja kyllä! Mulla ei ole tietääkseni varsinaista astmaa, mutta silti katupöly on ihan todellinen haittatekijä myös mun muuten herkästi itseensäottaville keuhkoille. Se vaan tuppaa joka kevät unohtumaan ja aina sitä ihmettelee, että nytkö se henki lakkaa pihisemästä. Että en yhtään ihmettele, että tuli traktorinrenkaan pyörittelyssä ongelmaa, mutta olet kyllä (liiankin) sisukas, kun jatkoit siitä huolimatta. Tiedän tunteen.

  Ukkelille kiitos juomavinkistä. Vaikuttaa sen verran simppeliltä, että päätyy testiin.

  Toivotan omalla tavallaan hyvää Savonlinnan matkaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko oli ihan mielenkiinnosta käydä googlailemassa tuo rokotuksenjälkeinen treenihommeli ja THL näköjään suosittelee välttämään rokotuspäivänä rokotetun lihaksen kovaa rasitusta, koska lihas voi kipeytyä. Eli lienee sen sun "kevyen" (voi morjens sun kanssas) treenin aiheuttamaa se kipu, ei ehkä niinkään rokotuksen. Mutta toivon, ettet tässä ottaisi kuitenkaan sisukkaana ihmisenä käyttöön sitä kuuluisaa "sillä se kipu lähtee millä on tullutkin"- periaatetta. Pliis <3

   Poista
  2. Niin minäkin olen ymmärtänyt, että rokotusväliä pidennettiin siitä syystä, että saataisiin annettua eka annos mahdollisimman monelle. Mutta se kyllä mietityttää, miten tehokas rokotus kokonaisuudessaan tuommoisella kolmen kuukauden välillä on, jos suositus kerran on, että rokotusväli olisi korkeintaan kuusi viikkoa. Mutta eipä tässä kai auta muu kuin olla kiitollinen siitä, että rokote on ylipäänsä keksitty. Vaikka voihan se olla, että uusia koronamutaatioita tulee kuin sieniä sateella, eivätkä rokotteet pysy perässä.

   Onpa harmillista, että katupöly aiheuttaa hankaluuksia sinunkin keuhkoillesi. Minä tunsin kyllä itseni tosi tyhmäksi, kun en tajunnut katupölyongelmaa aikaisemmin, vaan vasta sitten kun oli jo liian myöhäistä. Mutta jospa kerrankin oppisin virheestä heti eka kerralla. :-D

   Testaa ihmeessä juomaa, se on ihan jees. Ukkeli on itsekin innostunut juomaan sitä, vaikka hänellä ei olekaan keuhkoissa mitään ongelmaa.

   Jaahas, multa jäikin THL:n sivut lukematta ennen rokotusta. Jostain muualta (oisko ollut Helsingin koronasivu) luin, että koronarokotus ei vaikuta liikunnan harrastamiseen mitenkään, ja uskoin sitä ohjetta tietysti sen verran mieluusti, että en viitsinyt googletella sen enempää. :-)

   Mutta sitten siellä rokotuspaikalla rokottaja sanoi kyllä mulle (ihan kuin olisi lukenut ajatukseni!), että ”tänään kannattaa vältellä punttien nostelua, jotta lääkeaine leviää tasaisesti”. Mietin, että mistäs nainen nyt tällaisen ohjeen vetäisi, mutta en viitsinyt kysellä asiasta sen enempää. :-D Ja koska oli kova treeni-into päällä, päätin olla välittämättä ohjeesta ja edetä alkuperäisen toimintasuunnitelman mukaan. Treenin ja rokotuksen välillä oli kumminkin kulunut jo kolme tuntia, ja järkeilin, että kyllä se lääkeaine oli siinä ajassa ehtinyt levitä. Kaiken lisäksi päivän treeninä oli ylä- ja keskivartalotreeni, kun polvi oli tullut edellispäivänä oudolla tavalla kipeäksi, enkä halunnut rasittaa sitä mitenkään. Jätin kyllä tangossa roikkuen tehtävät vatsalihaslihassarjat kesken, kun pistoskohdassa alkoi tuntua sen verran ilkeältä. Mutta toki vasta kolmen sarjan jälkeen, kun olin ensin varmistanut, että kipua ihan oikeasti on. ;-D

   Mutta en ole ollut rokotuskohdan kipeytymisestä erityisen huolissani, koska ystävälläni oli kipeytynyt käsi ihan samalla lailla kuin minulla. Ilmeisesti pistoskohdan kipeytyminen on rokotuksen jälkeen aika tavallista? Ja nyt kipu on jo hieman vähentynytkin. Vertyi vissiin tuossa parvekelaseja pestessä. :-D

   Kiitos, Annukka, neuvoista ja Savonlinnan matkan toivotuksista. <3

   Poista
 7. Kuittaan vaan luetuksi, sillä minulla ei ole (vielä) kokemusta rokotteesta ja urheilunkin jätän teille muille. Autoakaan en omista. Mutta toivotan voimia hautajaisiin!!!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Stansta! Voimia todellakin tarvitaan, varsinkin kun korona luo omaa jännitystään sille, kuka edes loppujen lopuksi pääsee hautajaisiin. :-/

   Poista
 8. Minä ehdin saada Astra Zenecaa yhden piikin ja kovasti mietityttää, että miten jatko. Päättävätkö jatkaa sillä ja mitäpäs jos en haluaisikaan sitä. Oon jo ehtinyt miettimään useamman viikon.

  Voimia hautajaisiin ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa tosiaan sellainen tilanne, että panee varmasti miettimään. Itse olisin ihan luottavainen Astra Zenecan rokotuksen suhteenkin, mutta tietysti näissä asioissa haluaa pelata varman päälle. Toivotaan, että asia ratkeaa parhain päin!

   Mukavaa viikon jatkoa sinne pohjoiseen! <3

   Poista
 9. Aikamoinen show tuon rokotteen kanssa. Luulin, että sinut oli työnetty siivouskomeroon odottelemaan!
  Meillä työntekijät kävivät ajan varattuaan nk.liukuhihnanta rokottautumassa. Piti istua se 15 minuuttia sen jälkeen. Minulla oli vaihtoehtona istua 15 minuuttia ja jatkaa seuraavalle asiakaskäynnille ilman ruokataukoa, tai lähteä saman tien syömään ja jatkaa siitä. ei tarvinnut kauaa miettiä, miten toimin. Meillä nuo ruokatauot on silloin, kun ehtii pitämään. Kahvitauot on luxusta. itse en enää edes juo kahvia töissä. Ei huvita kiirehtiä kahvin kanssa. Juon sitten kotona rauhassa. Siihenkin näköjään tottuu. Kahvi taitaakin olla myrkkyä ;)
  Ei olis kyllä toisaalta tullut mieleen lähteä vetämään raskasta treeniäkään rokotuksen jälkeen, mutta ihminen tekee, mitä ihmisen täytyy tehdä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi eivät sentään laittaneet siivouskomeroon. :-D Harkitsin kyllä, että jos odotusaika alkaa venyä liian pitkäksi, otan tuon siivouskärrin ja rupean siivoilemaan. Luulen, että joku olisi tullut hyvin äkkiä kysymään, että mikäs täällä on meininki.

   Tuollaisesta liukuhihnarokottamisesta minäkin ilmeisesti haaveilin, mutta eipä näkynyt liukuhihnaa Jätkäsaaressa. Mutta on kyllä tosi ikävää, että työpaikalla ei kerkeä pitää kunnon taukoja. Minähän rupesin aikoinaan keittiökeikkahommia tehdessäni tupakoimaankin uudestaan, kun tupakka antoi syyn lähteä vähäksi aikaa ”tauolle”. Tosin en tiedä enää, monellako työpaikalla saa edes tupakoida nykyään – terveysalan hommissa se ei ainakaan enää onnistu. Ja onneksi tupakka jäi minultakin. Se se olisikin, kun vetäisin vielä astmaisena röökiäkin!

   Minulla on ihan sama juttu, että en tykkää juoda kahvia kiireessä. Kahvi pitää saada juoda rauhassa ja hiljakseen, jopa joskus niin hitaasti, että kahvi on mennyt kylmäksi, ja loppu pitää lämmittää uudestaan mikrossa. :-)

   Juu niin se on, että ihminen tekee, mitä sen täytyy. ;-D

   Poista
 10. MItenkäs teillä oli nyt jonoja, niitähän on muuten aina täällä Saksassa.
  Juttelin tänään tuttavan kanssa, oli eilen saanut kolmen viikon päästä Biontech-rokotteen, me saadaan Astrasta kolmen kuukauden päästä. Ne on varmaan pidentäneet teillä sitä väliä, että saadaan antaa eka rokotus useammille. Joka päivä tulee joku uusi tieto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tiedä, miksi tuolla rokotuspaikalla oli niin paljon jonoa. Olivatko aliarvioineet henkilökunnan tarpeen, antaneet liikaa rokotusaikoja vai onko paikalla aina tuommoiset jonot, en tiedä.

   Täällä piti muuttaa rokotusjärjestystäkin niin, että rokottamisessa priorisoitaisiin niitä alueita, joilla koronaa on enemmän, mutta eipä ole vielä näkynyt mitään käytännön toteutusta; pelkkää puhetta vain.

   Poista
 11. Hitsit, mitkä voimat sulla on! Mä jäisin makaamaan tuollaisen renkaan viereen ja hihittelisin itseni kipeäksi yrittäessäni saada sitä liikahtamaan. Täytyypä kokeilla tuota timjami-inkivääri juomaa.

  Jään innolla odottamaan parvekesuunnitelmaasi ja tietysti toteutuskuvia. Oma parvekkeeni ei viime kesänä tyydyttänyt minua, se on ihan pikkarainen sun parvekkeeseen verrattuna, mutta jotenkin sekin pitäisi saada mukavan näköiseksi.

  Hyvä että auto tuli kuntoon ja pääset turvallisesti saattamaan isääsi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihitteleminenkin voi olla erinomaista vatsatreeniä! Mä sain kerran risteilyllä äidin kanssa vatsalihakseni ihan järkyttävän kipeiksi, kun nauroin matkan aikana niin paljon. :-D

   Sama juttu meillä, että parveke ei oikein miellyttänyt viime kesänä, ja siellä tuli oleiltua huomattavasti vähemmän kuin olin alun perin kuvitellut. Nyt yritän toteuttaa joitakin parannuksia, mutta saa nähdä, miten niiden toteutumisen kanssa käy. :-)

   Meidän autolla on ikää jo sen verran, että auto saattaa järjestää pieniä yllätyksiä, mutta ainakin se on nyt saanut käydä huollossa, joten odotukset ovat korkealla. ;-D

   Mukavaa viikon jatkoa, Birgitta! <3

   Poista
 12. AZ:aa sai eka piikin ja nyt ihmettelin, että mitähän se toinen tulee olemaan, kun sitä ei minun ikäisilleni nyt enää anneta, tai ainakin viimeisimmän tiedon mukaan.
  Ihmettelin myös tuota jonottamista, sillä ei Turussa ollut jonoja, suoraan sisään ja saatu aika piti hyvin kutinsa.
  Tämä aika keväästä on tosi kamalaa minullekin, leppä ja pähkinäpensas kukkivat ja se kamala katupöly, onneksi olen niitä paossa vielä noin viikon ja Turussa on kuulemma alettu katuja putsaamaan jo nyt.

  Sinulla on vielä raskas reissu edessä sinne äitisi luo, otan osaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään olikin Hesarissa juttua Astra Zenecasta, ja on kyllä todella sekava tilanne. Ei yhtään ihme, että mietityttää!

   Hyvä, että teillä Turussa rokotus toimi moitteettomasti! En tiedä, oliko tuo minun rokotuspäiväni jotenkin poikkeuksellinen, vai joutuuko täällä aina jonottamaan. Pitäisi käydä joskus tuossa rokotuspaikan liepeillä uteliaisuuksissani katsomassa, onko rakennuksen ulkopuolella jonoa...

   Hyvä, että olet päässyt pakoon katupölyä! Lapissa on niin ihanan puhdas ilma. <3 Minä en ole vielä ainakaan toistaiseksi huomannut, että saisin siitepölystä ongelmia, vaikka toisaalta sekään ei selvinnyt, mikä astman viime keväänä laukaisi...

   Kiitos, Helena. Raskain mielin lähdemme matkaan, mutta tämä on näitä elämän velvollisuuksia, jotka on pakko suorittaa.

   Poista
 13. PS vielä: juon talvella paljon inkivääriteetä, ts. inkiväärin paloja kuumaan veteen ja mauksi hunajaa. Irrottaa limaa. Mutta taidan kokeilla tuota ukkelin juomaa seuraavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin juopottelen inkivääri-tuore kurkuma -"teellä" talvisin, mutta vain silloin, jos kurkku tuntuu kipeältä (muulloin laiskottaa, enkä jaksa keitellä sitä). Kurkkukipu häviää tuolla juomalla aina! Ja toki meillä tulee ruoan mukanakin paljon inkivääriä ja kurkumaa, kun syödään noita intialaisia sörsseleitä.

   Poista
 14. Apua, jonotusta Alkoon :D :D Onneksi täältä saa viinat vaikka kiskalta, niin ei tarvi sentään niitä jonotella jos iskee viinanhimo. Tosin kun maanantaina aukesivat “turhispuodit”, niin niihin “saa” kyllä jonotella, jos haluaa shoppaamaan. En jaksanut jonotella, mutta onneksi on kauppoja joihin pääsee jonottsmatta, esim. rakas kirjakauppa tässä lähellä. Kyllä olikin ollut ikävä sitä!

  Tuota rokotusjonoa mietin ja vähän ärsyttääkin, että kun varataan aika ja silti pitää jonottaa. Juu, ymmärrän että järjestelyt on vähän hankalat, kun täytyy pidellä etäisyyksiä ja muuta vastaavaa, mutta minua rasittaa jo valmiiksi koko rokotusspektaakkeli, vaikken ole vielä edes aikaa saanut varata (miehelle on aika ensi viikolla). Veikkaan siis, että samantyylinen jonotusrumba on täälläkin tiedossa. Onkin kiinnostava lukea sinun rokotuskokemuksistasi – varmaan raportoin omanikin sitten, kun saan piikin :D

  Täällä voi hyvinkin saada AstraZenecan, koska veritulppariskiä ei pidetä merkittävänä (sehän on syy, miksi monissa maissa kys. rokote on laitettu jäähylle tai sitä ei anneta nuorille, koska veritulpan riski on heillä tutkimusten mukaan suurempi). Täällä Astraa ei anneta alle 30-vuotiaille, mutta kuka tahansa yli tuon maagisen iän voi sen saada. Minäkin siis.

  Veemäinen riesa tuo astma. :(

  Jaksamista hautajaisiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole väliä, onko korona vai mikä, niin ihmisten (ilmeisesti itseni mukaan lukien :-D) tärkeimmät pääsiäisherkut löytyvät Alkosta, ja sinne on päästävä, vaikka joutuisi hieman jonottamaankin. Mulla kävi kyllä mielessä, että meneekö tää jo yli mun sietokynnyksen, mutta jono lähti vetämään sen verran ripeästi, että arvelin jaksavani jonottaa. :-D Mutta aivan ihanaa, että sinä pääsit kirjakauppaan! <3

   Minäkin kuvittelin, että kun on varattu aika, niin silloin mennään ja saadaan se rokotus just sillä kellonlyömällä - ilman jonottamista. Toivottavasti te pääsisitte siellä vähän helpommalla! Ja ihan ehdottomasti haluaisin lukea sinunkin rokotuskokemuksestasi ja siitä, miten siellä asiat hoidetaan. Sitä odotellessa! :-)

   Kiitos, että selvensit noita Astra Zenecan riskejä. Mä en ollut jotenkin tajunnut vielä tähän mennessä, että nuoremmilla on suurempi riski saada veritulppa kuin vanhemmilla, vaikka se olisi pitänyt kyllä tajuta jo ihan siitä, että rokotusta ei anneta alle 65-vuotiaille. No, on ollut aivoiminta viime aikoina sen verran jähmeää, että menköön tämäkin jonkin kevätväsymyksen piikkiin (no pun itended :-D).

   Kiitos, Elegia. <3

   Poista
 15. Isossa Omenassa rokotukset toimivat oikein hyvin! ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! Liikuskelenkin Isossa Omenassa silloin tällöin, ja rokotuspaikalla on näyttänyt olevan yleensä aika tyhjää. Mutta ihan alussa, kun rokotukset alkoivat, paikalla oli kerran ohi kävellessäni hirveä ruuhka. En silloin edes tajunnut, että siinä oli rokotuspaikka, vaan katsoin, että mitäs nämä ihmiset tässä oikein parveilevat.

   Olen myös ajanut pari kertaa Jätkäsaaren rokotuspisteen ohi, kun olen käynyt Verkkokaupassa, eikä kumpanakaan kertana ainakaan ulkona ole ollut yhtään jonoa. Eli rokotuspaikalla taisi olla jotain hämminkiä tuona päivänä, kun minä sain rokotuksen.

   Poista
 16. Toivottavasti miehesi sukulaiset Intiassa ok nyt kun se koronavariantti riehuu siellä ikävällä tavalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä, Jael. <3 Ainakin toistaiseksi kaikki sukulaiset ovat selvinneet, vaikka olisivat koronan saaneetkin.

   Poista
 17. Jäin kovasti miettimään mitä kirjoittaisin.... enkä vieläkään tiedä muuta kuin otan todellakin osaa suruusi /suruunne.
  Oma isä lähti jo vuonna 96 ja silti aina mietin häntä... äiti lähti 2003 ja se olikin aika kova pala.
  Nuo menetykset jäävät kovasti mietittyttämään ja myös miettimään omaa elämää. Olenko tai teenko tarpeeksi sitä tai tätä...
  Sitäpä ei kukaan tiedä.
  Minulla kesti kauan päästä yli näistä ja toivon todellakin että sinun puolisosi pystyy olemaan tässä tukena.
  Voimia sinne ja toivon että saat tämän ihanan blogin meidän lukijoiden luettavaksi kunhan olet kerännyt lisää voima.
  Virtuaaline halaus sinne.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. <3