Lääketiede on edistynyt niin valtavasti, ettei terveitä ihmisiä oikeastaan enää ole.


sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Piikki lihaksessa (not)

Nyt se kevät alkaa! Kylläpä olenkin iloinen. Yksi suurimmista syistä on se, että pääsee taas pyöräilemään ulos. Ulkona liikkuminen on ollut minulla viime aikoina todella vähäistä, kun en ole ollut ihan varma, kestäisivätkö polveni kävelylenkkejä vieläkään. Olen siis vältellyt niitä edelleenkin varmuuden vuoksi, koska en ole halunnut ottaa mitään riskiä. Ortopedin tuomio oli erittäin myönteinen yllätys, sillä kummassakin polvessa on kondromalasiaa, mutta ei mitenkään erityisen pahasti, ja polvet ovat täysin identtiset. Kumpikaan polvi ei siis ole kulunut enemmän kuin toinen. Mitään erityisiä kieltoja ei tullut (paitsi muutama pikkujuttu), ja se oli minulle iloinen uutinen, sillä olin jo kuvitellut, kuinka minulta kiellettäisiin kaikki kiva (listan kärjessä askelkyykyt ja muut yhden jalan kyykyt, joita rakastan). Mikä ei aiheuta kipua, sitä saa tehdä. Juhuu!

Ainoat aerobiset liikuntamuodot, joita olen viime aikoina pystynyt harrastamaan, ovat olleet crosstrainerilla polkeminen ja pyöräily, ja kumpaakin on pitänyt toistaiseksi harrastaa salilla. Mutta nyt siis tiet ovat jo niin sulat, että ulkonakin voi pyöräillä. Voi tätä onnea! Toki kura roiskuu vielä sen verran, että housut ovat pyörälenkin jälkeen reisiä myöten likaiset, ja tiellä oleva sorakin aiheuttaa polkemiseen lisähaasteita, mutta ei tulisi mieleenkään valittaa, sillä olen odottanut tätä niin kauan.

Eira-laiva toi taas hiililastia.

Lapinlahden silta Lauttasaaressa. Ja meri on sula.


Salilla käyminen onkin vaatinut viime aikoina hieman ennakkojärjestelyjä, kun aika pitää varata etukäteen. Treeniaikaa on maksimissaan tunti, eikä suihkussa käyntiä suositella. Ulkona saa sen sijaan polkea vaikka viisi tuntia putkeen, eikä kukaan tule kyselemään mitään.

Meikäläisen olisi ehkä parempikin liikkua pyörällä, sillä sakkotilini aukesi taas. Olin osannut odottaakin postia poliisilta, sillä peltipoliisin kamera välähti Ruoholahdessa yhtenä aamuna. Tosin luulin, että sakko tulisi punaisia päin ajamisesta, mutta minulla olikin ylinopeutta – kokonaiset seitsemän kilometriä tunnissa.

Ensi kerralla vähän iloisempaa ilmettä, niin saadaan parempi kuva! 😆

Typerä sakko kaiken kaikkiaan, varsinkin kun tiesin tuon kameran olemassaolosta. Kamera on näitä nykyajan kapeita kameroita, ja se on sijoitettu varsin mielenkiintoisesti heti liikennevalojen jälkeen. Minulle kävi niin, että en osannut päättää, pysähtyisinko valoihin vai ajaisinko läpi vanhoilla keltaisilla, ja tulin siinä epätietoisuuden riivaamana kiihdyttäneeksi sen verran, että kamera välähti. 

Otin kostoksi kuvan kamerasta (eri päivänä kumminkin).

Aika metkasti piilotettu kamera.

Taidanpa ruvetakin ajamaan maski naamalla, kun poliisin pitää pystyä tunnistamaan kuljettaja, jotta sakko voidaan lähettää (lisää tietoa täällä). Kun maskin kanssa käyttää vielä aurinkolaseja ja lippalakkia, jotka minulla on tuossakin kuvassa, niin avot.

Varasin viime viikolla ajan koronarokotukseenkin. Menin lueskelemaan Helsingin koronarokotussivuilta tällä hetkellä rokotettavien riskiryhmien kriteereitä, löytyisikö sieltä minulle mitään sopivaa. Ja löytyihän sieltä: astma, jonka koodi alkaa J45 ja jonka hoitoon on jouduttu käyttämään viimeisen vuoden aikana myös suun kautta otettavia tabletteja. Riemastuin ja syöksyin saman tien varausjärjestelmään varaamaan rokotusaikaa itselleni. Sain ajan kahden päivän päähän, ja tuli ihan mieletön voittajaolo. 

Palasin kuitenkin jostain kumman syystä lueskelemaan uudestaan rokotuskriteereitä ja huomasin, että minulta oli jäänyt pieni yksityiskohta huomaamatta: suun kautta otettava lääke ei saanutkaan olla mikä tahansa lääke, vaan sen piti olla kortikosteroidi. Minun lääkkeeni on Montelukast, joka on leukotrieeninsalpaaja, eikä se siis täytä kriteereitä. Palasin nolona takaisin varausjärjestelmään perumaan aikani. Sellaista se on, kun innostuu eikä kiinnitä huomiota kaikkiin yksityiskohtiin. Ukkeli ja äiti sanoivat, että minun olisi vain pitänyt mennä rokotukseen, mutta en olisi mitenkään kehdannut. Olisi ollut hirveän noloa tulla käännytetyksi rokotuspaikalta takaisin. 

En ole koskaan miettinyt sen tarkemmin omaa suhdettani koronarokotuksiin, mutta tulipahan nyt sekin selväksi, että olen haluamassa rokotusta aikamoisen kiihkeästi. Antakaa minulle nyt vain jokin piikki mahdollisimman äkkiä – ihan sama, minkä valmistajan se on! (No sitä Sputnikia en kyllä välttämättä haluaisi.)

Mennäänpä sitten kotitalousasioihin. Kun minulta vietiin ne Chifonetit, kävin hamstraamassa suosikkiliedenpesuainettani, jos senkin valmistus jostain syystä lopetetaan. 

Siinä niitä nyt on. Näitä ette multa vie.

Hieman tässä heräsi sellainen ajatus, kun katselin näitä pulloja, että onkohan minulla kaikki muumit laaksossa. Ei kai kukaan järkevä ihminen ota siivousasioita näin tosissaan? Näköjään kumminkin ottaa! Tykkään tuosta aineesta sen takia, että sitä on niin helppo käyttää: sen kun vain suihkauttaa liedelle, antaa sen vaikuttaa hetkisen ja pyyhkii pois.

Tiskirättejäkin tilasin saamieni suositusten mukaisesti. Kiitos! 😘 (Tämähän alkaa kuulostaa epäilyttävästi ihan joltain mainospostaukselta, jollainen tämä ei kyllä ole. Olen kertonut jo aiemminkin, etten ole tehnyt enkä tee blogiyhteistyötä kenenkään kanssa siitä syystä, etten halua itselleni sellaista tunnetta, että minun pitäisi kirjoittaa jotain jonkun mieliksi. Kun kirjoitan omaksi huvikseni, minulla säilyy vapaus kirjoittaa juuri sitä mitä haluan. Jos jokin tuote tai palvelu on minusta hyvä, voin sanoa sen, ja jos se on paska, voin sanoa senkin.)

Keltaista ja oranssia. ❤

Onnioonin rättejäkin yritin etsiä, mutta niitä ei ilmeisesti saakaan enää mistään. Oli siis tyydyttävä ainakin nyt alkuun näihin Kiertin bamburätteihin. 

Täytyy myöntää, että Chifonetien jälkeen vaatii aikansa tottua näin paksuihin rätteihin. Rätit kuivuvat todella hitaasti, ja hygieenisyys vähän epäilyttää siitä syystä. Myöskään kuivausjälki ei ole yhtä hyvä kuin Chifoneteilla siksi, että rättejä on vaikea saada puserrettua tarpeeksi kuiviksi. Toisaalta paksuus on myös etu, sillä rätti kuivaa hyvin kuivanakin. Voin siis todeta, että Eniten vituttaa kaikki -kalenterin tammikuun 21:sen päivän lausahdus ei pidä bamburättien kohdalla paikkaansa.


Olen kuitenkin päättänyt totutella käyttämään kestorättejä, sillä minulla on muutenkin meneillään "kyllä vanha koira vielä oppii" -kampanja. En olisi ikinä voinut kuvitella esimerkiksi semmoista, että käyttäisin vielä joskus sähköhammasharjaa, mutta niin on vain päässyt käymään. Olen aina inhonnut sähköhammasharjaa, kun se tuntuu suussa niin epämiellyttävältä, mutta hammaslääkäri suositteli minulle sähköhammasharjan käyttämistä niin painokkaasti, että päätin kokeilla oikein tosissani. 

Totesin, että vika on saattanut olla harjaajassa eikä välttämättä harjassa. Ensimmäisen sähköharjahammaspesun jälkeen vaikeroin ukkelille, että minulla on nyt se moottorisahaajien tärinäsairaus mutta suussa! Pyörryttää ja on huono olo! Ukkeli nauroi ja kysyi, kuinka kovaa olin oikein painanut harjaa ikeniä vasten. Ei sitä tarvitse painaa kaikin voimin! Tämän kun tajusin, niin seuraavat harjauskerrat olivatkin jo paljon miellyttävämpiä.  

Perjantai-illan iloja eli Olarin panimon olutta.

Eipä mulla muuta!

28 kommenttia:

 1. Mä tajusin eilen koiralenkillä, että onneksi on ollut etäilyä, sillä työmatkani pyörätiet ovat jokseenkin järkyttävässä kunnossa. Liukkaita ja muhkuraisia jäätyneen loskan vuoksi. Toivon, että ensi viikon plussakelit sulattaisi täälläkin pyöräteitä, sillä jää on oikeastaan ainoa, mihin läski-Kimmoni ei pure vaan on yhtä heikoilla kun muutkin polkupyörät.

  En mä tiennyt, että siinä sakossa on se kuvakin! :D Mut nyt mä tajuan, miksi täälläpäin niin moni ajelee autoa maski naamalla... Tosin ei täällä mitään tutkia ole.

  Meilläkin tuli salille paitsi se ryhmäliikunnan peruutus, myös laitepuolelle tarttee varata vuoro. Meidän salilla on 90 minuuttia treeniaika ja samalla lailla suositus suihkutella kotona.

  Mua vähän karmii toi AstraZeneca-uutisointi, että 20-50-vuotiaat naiset saisi laskimotukoksia (vai mitä ne oli). Tai siis VOI saada... Onneks ei oo ihan ajankohtainen mulla mikään rokote.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on ollut pyörälenkeillä pieniä hankaluuksia niissä kohdissa, joissa lumi ei ole vielä ihan sulanut. Siinä joutuu olemaan kyllä kieli keskellä suuta, ettei lentäisi satulasta alas. Uskoisin, että pyörätiet sulavat siellä teilläkin aika äkkiä, ainakin jos ensi viikon lämpötiloihin on uskomista.

   Ei mun mielestä sakossa ole ennen ollutkaan kuvaa, mutta nyt näköjään on. Ai kauheeta. Pitääkö tässä ruveta olemaan täydessä tällingissä autolla ajaessakin. ;-D Toinen vaihtoehto olisi tietty ajaa maltilla, niin ei tulis noita kuvia.

   Ooh, 90 minuuttia treeniaikaa on jo ruhtinaallisesti! Jossain salilla treeniaika (oisko ollut Elixialla) on vaan 50 minuuttia, ja mä en kyllä viitsisi edes lähteä salille tuommoisen ajan takia.

   Mä en jotenkin usko noihin laskimotukosten ja AZ-rokotteiden yhteyteen, mutta hyvähän se on, että tutkivat asian. Appivanhemmatkin säikähtivät sen verran asiasta, etteivät ottaneet AZ-rokotetta vaan jonkin intialaisen rokotteen. Ukkeli oli tästä kovin tuohtunut, koska hän oli sitä mieltä, että intialaiset rokotteet on feikkirokotteita. En kyllä yhtään ihmettelisi, vaikka näin olisikin.

   Poista
 2. Ihanaa että kevät teillä jo niin että pääsee kunnolla ulkoilemaan. Ja hyvä kuulla etteivät polviesi kulumat ovatkaan niin pahat❤️Mun vasen polvi on nyt parempi sen lääjekuurin jälkeen, eli kipuni johtuivat tulehduksesta. Sen sijaan mulla on joku kyhmy sääressä, joka tuntuu, ja ultrasoundi kuukauden kuluttua sitä varten.
  Voihan harmi ettet täyttänytkään rokotuskriteerejä, mutta toivottavasti saat rokotteen kuitenkin lähiaikoina. Mun astmalääke taas on sellaista joka olisi täyttänyt nuo kriteerit, jos nyt olisin Suomessa.
  Sakot🤢
  Hih, nauratti tuo kuvauksesi, eihän tosiaankaan olisu voinut tunnistaa kuljettajaa🤣
  Täällä avattiin pitkän pitkän tauon jälkeen kuntosalit, nutra rajoituksin, tietysti.
  Hih, aikamoinen kasa puhdistusaineita. Tunnustan että itsekin olen hamstrannut aika lailla puhdistusauneita, ja ntt kun kevättsiivouksen aika niin ainakin osa tulee käytettyä..
  Ha ha, mainio tuo kaljapullo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi viikosta alkaen näyttäisi tosiaan olevan pelkkiä lämpöasteita, joten uhkaavasti näyttää siltä, että kevät on vihdoin täällä. Vaikka mistäs sitä tietää, saattaahan se takatalvi taas iskeä. :-/

   Tosi ihana juttu, että polvesi on parempi! <3 Mutta harmillista, että nyt on sitten vaivaa muualla jalassa. :-( Toivottavasti ei ole mitään vakavampaa.

   Mulla on ollut inhaloitava kortisonilääke ja avaava lääke ja niiden lisäksi sitten tuo Montelukast. Mutta inhaloitava kortisonilääke ei riitä kriteeriksi, minkä kyllä toisaalta hyvin ymmärrän, kun tämä nyt rokotettava riskiryhmä on sellainen, jossa on mm. sellaisia, jotka käyvät syöpähoidoissa tai joille on tehty elinsiirto. Nolottaa, että edes yritin päästä rokotettavaksi tällaisessa ryhmässä, jossa muilla on todella vakavia riskitekijöitä.

   Juu, aika mojova sakko tuli moisesta ylinopeudesta. Harmittaa ihan todella. Eipä tuosta kuvasta voi minustakaan tunnistaa kuskia, mutta varmasti poliisit olisivat löytäneet jotain todisteita, jos olisin käynyt väittämään vastaan. Hitsi, olisi pitänyt edes kokeilla. ;-D

   Nuo liedenpesuaineet säilyvät, joten ei haittaa, vaikka niitä on kaapissa vähän enemmänkin. :-) Kevätsiivousta en sen sijaan ole edes ajatellut. Niin pitkällä kevät ei sentään vielä ole. :-D

   Kivaa viikkoa, Jael! <3

   Poista
  2. Ahaa, no sitten se munkaan lääke ei olisi riittänyt rokotteeseen Suomessa, sillä se on inhaloitava kortisonilääke.

   Poista
  3. Tosiaan sen inhaloitavan kortisonin lisäksi olisi pitänyt olla vielä tablettina otettava kortisonilääke...

   Poista
 3. Oletpas oivaltava! Siis monella tapaa, ja tykkään tavastasi kirjoittaa.
  Olen osallistunut kerran Olarin panimon tastingiin, kun sellainen järjestettiin TheBaarissa (olen kertonut paikasta blogissani). Silloin maisteltavat oluet ei itselleni oikein kolahtaneet. Liian "jonkun makuisia" ja joku niistä oli aika sakkainen.
  Harmitus sakollesi! En minäkään ollut kuullut, että niihin tulee kuva? Aurinkolasit, lippis ja maski, hih hih. Tunnistettava?
  Hmm, katson samalla Talentin semifinaalia (ja kudon sukkaa), joten huomio on muualla, pahoittelut. ;)
  Mukavaa sunnuntai-iltaa ja hyvää alkavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kumarrus! Mukava kuulla, että tykkäät. :-) Ajatukset välillä vähän karkaavat, mutta kiva jos niitä pystyy edes jollain tavalla seuraamaan. ;-D

   No jopas jotakin, että ihan Olarin panimon tasting! Kuulostaa mahtavalta. TheBaarikin on mulle entuudestaan tuntematon (pitää varmaan kuukkeloida tuo sinun postauksesi).

   Mun on tunnustettava, että en ole mikään olutasiantuntija, ja kaikki oluet maistuvat mun mielestä enemmän tai vähemmän samoilta. Erotan toki esim. vehnäoluen ja tumman oluen, ja IPA-oluet varsinkin siitä syystä, että en tykkää kitkerästä oluesta. Mutta nämä lagerit ja mitä näitä nyt on, aika samanmakuisia kaikki. Kun on tarpeeksi kylmää, niin on myös hyvää. :-)

   Kuva sakossa oli mullekin uusi juttu. Ei välttämättä mikään parannus… Toisaalta on toi kuva kuitenkin parempi kuin meikäläisen passikuva, että voitolle jäädään. :-D

   Jaahas, siellä onkin oikea multitaskaaja. :-D Mä pystyn just kattomaan samaan aikaan telkkaria ja neulomaan, mutta en enää lukemaan blogeja.

   Sunnuntai-ilta meni jo (tai ainakin melkein), joten toivottelen sinullekin oikein mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 4. Pirkalla on Chifonetin tyyppisiä tiskirättejä myynnissä sellaisessa tobleronemaisessa kolmiopakkauksessa. Ei ole ihan yhtä ohuita kuin Chifonetit omasta mielestäni, mutta samaa tyyppiä kuitenkin. Kaukana niistä (minunkin mielestäni) kamalista sieniliinoista. Tuli tuosta pakkauksesta mieleen, että onkohan tuon tyyppisillä liinoilla erityinen yhteys epätavallisiin pakkauksiin. Chifonet-pakkauksethan oli kahdeksankulmaisia sylintereitä, tai jotain sinne päin oli se kulmien määrä.

  Ja Märichello on aika hyvää! Oman lähikuppilani omistajan mukaan "hyvä matkakalja kotiin mennessä, koska se ei kärsi jos sen juo suoraan pullosta". Tämän sain tietää, kun viime keväänä kävin ekan kerran siellä ostamassa olutta mukaan tukemismielessä. :D

  -Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, enpä ollut tiennytkään Pirkan räteistä! Täytyykin yrittää metsästää niitä, kun menen seuraavan kerran K-kauppaan. Iso kiitos vinkistä!

   Kieltämättä herää kysymys, miksi Chifonetien tyyppiset liinat pakataan erikoisiin pakkauksiin. Mielenkiintoinen havainto! Vaikka Chifoneteja myytiin jossain vaiheessa muistaakseni suorakulmaisessa paketissakin. Mutta ne sylinterit oli ainoa oikea Chifonet-pakkaus, ja niin näppäriä avata ja sulkea.

   Hih, en ole ennen ostanutkaan olutta mukaan mistään. Epäilemättä Märichello sopii take away -olueksikin. :-) Minä en ole oikeastaan edes tiennyt, että alkoholia saa ostaa ravintolasta mukaankin. Olen kai jämähtänyt jonnekin kieltolain ajalle. :-D

   Poista
 5. Minä en voi ymmärtää, että miksi Chifonet lopetetaan :( Onneksi luin juuri tuosta yläpuolelta, että Pirkalla on saman tyylisiä.

  Sain reilu viikko sitten Astra Zenecan piikin. Piikittäjä kysyi, että millä perusteella olen riskiryhmää. Minulla todistaminen oli helppoa, sanoin että kela-kortin takaa näkyy, että minulla 2-tyypin diabetes ja kela-kortin takaa näet vielä koodit. Piikittäjä sanoi, että asia tällä selvä.

  Poliisi kyllä selvittelee noita kamerakuvia sitkeästi. Mies ajoi sellaiseen "liikkuvaan" kameraan, joka oli siis pakettiauton takana ja räpsähti. Mitään yhteydenottoa ei kuulunut poliisilta. Meni aika kauan ja sitten sain työnantajalta sähköpostia. Sakot oli osoitettu työnantajalle, joka oli jonnekin jättänyt rekisteröimättä, että auto on minun hallinnassani. Työantaja joutui pyytämään lupaa yhteystietojeni antamiseen. Lopulta kirje kolahti postilaatikkoon. Saatesanoissa oli, että jos kiellän ajamiseni ja en pysty nimeämään, että kuka on mahdollisesti ajanut autollani, poliisi kutsuu minut kuultavaksi poliisiasemalle. Toki kielsin, koska kuvassahan oli mies :) Mutta käräytin sitten mieheni. Hetken aikaa kyllä mietin, että pitäisikö kokeilla, että kutsuvatko minut ihan oikeasti kuultavaksi. En sitten viitsinyt haaskata verovaroin kustannettavia palveluita siihen, että pääsisin "poliisikuulusteluun".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sama juttu, että ei voi ymmärtää. Aiemmin joku ehdotti sellaista syytä Chifonetien lopettamiseen, että koska valmistaja taitaa olla brittiläinen, valmistuksen tai maahantuonnin lopettamisen syy saattaisi olla brexit.

   Mä olen käynyt astmani takia yksityisellä, joten olisi ehkä pitänyt kaivella diagnoosia kyseisen sairaalan appista. Toisaalta Omakannassa näkyy lääkitys, joten lääketiedot olisivat saattaneet myös riittää todisteeksi. Paitsi tietysti tässä tapauksessa, kun lääkitys oli kriteereihin nähden väärä. :-D

   No jopas teidän sakko teki melkoisen mutkan! Rupesin oikein miettimään, että paljonkohan poliisilla kuluu aikaa näiden sakkojuttujen selvittelyyn… Että voisko sen ajan käyttää johonkin muuhun (järkevämpään). :-D

   Mulle kävi kerran niin, kun ajelin kuutostietä vähän reippaampaa ylinopeutta ja poliisit pysäyttivät, että poliisi kysyi multa siellä maijassa istuessa, että hyväksynkö saamani sakon. No tietty kysyin, että mitä muita vaihtoehtoja mulla olisi, ja sain kuulla, että toinen vaihtoehto olisi viedä asia käräjille. Päätinkin sitten vaan hyväksyä sakon. :-D

   Poista
 6. Hyviä nuo uutiset polvestasi verrattuna siihen mitä pelkäsit ja siitä, että pyöräilykelit alkavat ihan kohta. Siis että odotit pahempia uutisia.

  Nauroin ääneen, sillä tuon kalenterisivun ajatus oli yksi minun käyttämistäni eli eniten v.... kaikki. Jos minulta kysyy, että mitä kuuluu, niin tuo voi olla vastaus.

  Huomasin, että pitäisi täällä vakituisessa asunnossa nyt siivota, mutta en taida jaksaa kauheasti, kun lähden taas ensi viikonloppuna etäilemään - jos junat kulkevat. Rokotuksen eka piikin olen jo saanut viime viikolla, mutta vielä pitää olla varovainen ja käyttää maskia kun tapaa muita jne. Ei minulta edes kysytty mitään riskiryhmiä, sillä se kai näkyi kelakortissa olevista diagnooseista. Ja sisäänhuutaja sanoi ensin minun sukunimen väärin, ja korjasin, että tällainen nimi pitäisi olla, että löytyykö sellainen. Onneksi en ollut tehnyt turhaa reissua taksilla rokotuspaikkaan ja takaisin. Kun ei täällä korona-kaupungissa oikein viitsinyt busseilla (2x2) lähteä matkaan, kun samaa linjaa käyttävät alakoululaiset. Tämä lähiö on kaupungin toiseksi pahin koronatilastoissa.

  Pitääkö sinun muuten ottaa ihan vakituisesti tuota Montelukastia? Olen nyt joutunut syömään kortisonia, jonka toivottavasti saan lopettaa ihan kohta. On nimittäin ihan hyvää lääkettä, mutta sivuvaikutukset ovat myös taattuja mulle!

  Mukavaa viikon alkua ja pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän maalailin mielessäni vaikka mitä uhkakuvia polvieni tilanteesta, enkä ole siksi uskaltanut käydä ortopedilla saati sitten magneettikuvauksessa. Mutta nyt on niin kiva, kun tietää tilanteen (ei tartte enää spekuloida), kun se vielä kaiken lisäksi ei ole lainkaan niin huono kuin olin kuvitellut.

   Hih, hyvä vastaus kysymykseen, että mitä kuuluu. :-D Mulla taitaa olla toi vitutus yleensä vähän spesifimpää, mutta kyllä joskus on tuommoinenkin tilanne, että eniten vituttaa kaikki. :-D

   Onnea rokotuksesta! Tosi hienoa, että olet saanut ensimmäisen annoksen! Eihän rokotus toki sinällään mitään muuta, kun pitää olla varovainen edelleen, mutta olet nyt saanut ainakin pään niin sanotusti auki, ja tunnelin päässä näkyy hieman valoa. <3 Olenkin lukenut teidän kaupungin tilanteesta kauhunsekaisin tuntein. Vaikka en itsekään ole täysin mökkiytynyt kotiin, opiskelijat tuntuvat aika vastuuttomilta. Savonlinnassakin toinen viimeisistä isoista koronaryppäistä oli opiskelijatapaamisen aiheuttama. Nythän siellä on tainnut olla taas rauhallisempaa koronan suhteen (koputan puuta).

   En ihan vielä tiedä, mikä mun lopullinen lääkitys tulee olemaan. Toistaiseksi tämä on ollut sellaista hakemista, ja oranssi inhaloitava lääkekin (Budesonid) vaihtui punaiseen Bufomixiin. Lauantaina on soittoaika lääkärille, ja silloin toivottavasti selviää jatko.

   Mukavaa viikkoa ja pääsiäisen odottelua sinullekin!

   Poista
 7. Kosto oli selvästikin suloinen! ;D
  Kyllä noilla pesuainepulloilla varmaan jonkin aikaa pärjää. Saman asian päättelin, kun näin mieheni ostavan 5 isoa hammastahnatuubia itselleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kosto oli todellakin suloinen. ;-D Teki mieli vielä laittaa tuohon paikan osoitekin (vaikka sehän kyllä selviää tuosta sakkolapustakin), jotta muut samassa paikassa liikkuvat osaisivat varoa, mutta olisin saattanut saada sakot rienauksesta...

   Mäkin hamstrasin muuten hammastahnoja mm. Kolumbiasta, kun sieltä sai mukavia eksoottisia hammastahnoja, joita Suomesta ei saanut. Nyt eksoottiset tahnat ovat muisto vain, kun olen oppinut käyttämään myös hammaslääkärin suosittelemaa, ihan karmean makuista hammastahnaa (Parodontax). Että voikin olla hammastahna järkyttävän makuista!

   Poista
 8. Haha, mä en ole osallistunut vielä tiskirättikeskusteluun, koska olen henkeen ja vereen Wettex-nainen (ja inhoan Chifonettia)!! Mutta ymmärrän kyllä aiheeseen liittyvä ketutuksen, koska toimiva (tai paremminkin: itselle sopiva) tiskirätti on yksi arjen tärkeimmistä jutuista! No, onneks sulla ainakin on nyt tota liedenpesuainetta riittävästi :D

  Äh, harmittava sakko ja vielä noin, että ei ollut kuin pari kilsaa yli rajan. Sain itse vastaavan pari vuotta sitten ja se otti tosi paljon aivoon, koska oli niin "turha". Tai turhiahan ne aina on, mutta kieltämättä tuli mieleen, että olisinpa sitten samaan syssyyn voinut vajaa vielä vähän kovempaa! Hah, tosi tyhmä ajatus!

  Mä odotan myös pyöräilykautta tosi paljon! Mun polvet tosin ei tykkää siitä touhusta kauheasti, mutta kokeilen nyt tänä keväänä semmoista, että yritän siedättää polvia pikkuhiljaa kuntopyöräilemällä. Sillä tavalla pystyy lopettamaan silloin, kun "kivun asettamissa rajoissa" -vaihe ylittyy. Meillä kyllä täällä maalla on lunta vielä niin paljon, että pyöräilyn aloittamiseen menee vielä hetki...

  Kivoja ja aurinkoisia pyörälenkkejä toivotellen (ja muutenkin kivaa viikkoa)!! ❤️❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava saada puolustava mielipide Wettex-koulukuntaan kuuluvalta. ;-) Ja toimiva tiskirätti on tosiaan yksi arjen tärkeistä jutuista! Oikeastaan tiskirätit kuluvat siihen kategoriaan, että niiden tärkeyttä ei tule edes ajatelleeksi, ennen kuin ei jostain syystä voikaan käyttää enää samaa tuotetta, jota on tottunut käyttämään. Kumma miten sitä jämähtääkin käyttämään aina yhtä ja samaa tuotetta, kun ei uskalla kokeilla muita. Mutta mä olen sitä mieltä, että jos on löytänyt yhden hyvän, mitä sitä silloin suotta etsimään mitään muuta.

   Hih, ei ollut yhtään tyhmä ajatus. Tai jos olikin, niin minä sain ihan samanlaisen ajatuksen sakon saatuani. Että olisi nyt sitten ollut edes kunnolla ylinopeutta eikä vaan tuon verran. :-D Vaikka noin pienillä nopeusrajoituksilla kortti lähtee hyvin nopeasti pois, jos ylinopeutta on riittävästi. Isoilla nopeusrajoituksilla saa ajaa enemmänkin ylinopeutta, ennen kuin kortti otetaan jemmaan. Mä ajoin kerran Taavetissa tutkaan satasen alueella, kun mun nopeus oli 127 km/h, ja poliisi sanoi, että sadankolmenkympin jälkeen olisi saattanut jo kortti lähteä. Olen sen jälkeen yrittänyt ajella silleen, että ylinopeus olisi enintään sen 30 km/h. :-D

   Siedättäminen kuntopyörällä kuulostaa oikein järkevältä ajatukselta. Mulla riippuu aika paljon ajotyylistä, miten hyvin polvet kestävät pyöräilyä. Yritän polkea sillä lailla takapainotteisesti, että yritän saada voiman tulemaan kehon takaosasta (kantapäistä, pakaroista ja takareisistä), jolloin polvet eivät joudu niin suurelle rasitukselle. Ylämäissä laitan suosiolla niin pienen vaihteen kuin mahdollista, että ajoasento säilyisi mahdollisimman suorana ja ettei polviin kohdistuisi liian suurta painetta. Ja satulan oikeasta korkeudesta kannattaa myös pitää huoli (kun poljin on ala-asennossa, jalka on lähes suorana).

   Aurinkoisia päiviä sinullekin! <3 Toivottavasti teidänkin nietokset sulavat pian, jotta pääset pyöräilemään ulos – ja tietty nauttimaan myös siitä uima-altaasta. Vaikka sitä hetkeä saatetaan ehkä joutua odottelemaan vielä jonkin aikaa. :-)

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä tuon voiman suhteen, en olekaan tullut ajatelleeksi, että polviin kohdistuvaa rasitusta voisi noin "tarkasti" säädellä! Ylämäissä toki aina pieni vaihde ja satulan korkeuden olen myös fiksannut mahdollisimman optimaalisesti, mutta pitääkin kiinnittää huomiota myös noihin muihin juttuihin.

   Olen muuten nyt vähän googlaillut tuota kondromalasiaa ja kuulostaa kyllä ihan mun polvilta. Mä olen pitänyt omana vaivanani nivelrikkoa (en ole ihan varma, minkä noiden kahden ero on), mutta ehkä pitäisi ihan käydä lääkärissä, eikä vaan itsediagnosoida :D

   Poista
  3. Kiva jos näistä oli jotain iloa. :-) Pieniä juttujahan nämä ovat, mutta mulle on ollut näistä apua. Minulla kun on ollut tapana polkea pyörää melkein varpaillani, ja se on vähän huono juttu polvien kannalta.

   Käy ihmeessä lääkärissä! Muistelen, että kerroit, että istuminen on sinunkin polvillesi yksi pahimmista jutuista, ja se sopisi ainakin kondromalasian oireisiin.

   Poista
 9. Tosiaan tosi kivaa kun taas pääsee pyöräileen, mä vaan asun just sillai että mihin päin vaan lähdet niin on ylämäkiä, mutta toiseen suuntaan on sitte alamäki :)
  Mä aina hamstraan ennen koronaa myös saippuaa, shampoota, hoitoainetta, dödöä, hammastahnaa ja wc-paperia, Nämä jos ois yhtäkkiä loppu kotona niin ois tosi raivostuttavaa joten niitä on monta monta..... työkaveri sanoi yks päivä : en voinu pestä hiuksia kun shampoo loppu, mitä?!?! ajattelin mielessäni : eikö kaikilla ole monta pullo kotona ettei pääse loppumaan?!

  Kivaa viikon alkua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kanssa sama juttu, että jos lähden polkemaan Lauttasaaren suuntaan, siellä on myös vastassa ylämäki (sekä lähtiessä että tullessa). Kaupungissa en ole vieläkään uskaltanut pyöräillä, kun autojen seassa ajaminen hirvittää. Liikennesäännötkin pitäisi kerrata, ennen kuin lähden sekoilemaan muun liikenteen sekaan.

   Hih, no mulla ei ole ainakaan kotona montaa pulloa shampoota. ;-D Oikein ärsyttää, kun sitä joutuu olemaan koko ajan ostamassa. Sama juttu noiden muidenkin kanssa. Ei voi ostaa montaa kerralla, kun tulee muka niin kalliiksi. :-D Siksi vähän ihmettelen, että mikä intohimo mulla on sitten näitä siivoustarvikkeita kohtaan. :-D

   Kivaa viikkoa sinullekin! <3

   Poista
 10. Oi kyllä, avautuisipa fillarikausi!!
  Meillä on pyörätiet vielä jäässä, joten hetken saa odottaa, mutta tälle viikolla on luvattu jopa +8 joten olen toiveikas. (Ja tiedän jo valmiiksi, että hankin ensimmäiselle keikalla kurkkukivun ja päädyn vihdoin ensi kertaa sielutestiin.... jokakeväinen riesa, mulla on jotenkin herkkä kurkku ja se vetää aina porot nokkaan ekasta fillarikerrasta, viima tai joku.)

  Mutta onpa kauniita rättejä!! Tirskuin kyllä hamsterille siellä noiden pesuaineiden määrää.... =D

  Ja hoh hoo... pohdin itse samaa, että kuonokoppa päähän vaan jatkossa aina, huppu syvälle myös ja arskat päähän niin voi rauhassa posottaa. Nimim myös yhden tolppasakon maksanut. PRKL!! Omaa tyhmyyttä joten ei voi edes kiukutella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoisia lämpötiloja on kyllä luvattu tälle viikolle! Oikein jännittää, että onnistuvatko meteorologit ennustuksissaan, vai jääkö lämmin ilmamassa pyörimään taas jonnekin Viron pohjoisosaan. :-)

   Hei mutta mitä jos kokeilisit pyöräillä maski naamalla? ;-) Olisihan se ehkä vähän epämukavaa, mutta vähentäisi ainakin vähän kylmän ilman pääsyä hengitystielimiin. Ja jos tulee poljettua vähän kovempaa vauhtia, niin sakotkaan eivät löydä perille. ;-D

   Nuo rätit on kyllä tosi nättejä. Oikein silmä lepää. Kumma juttu, kun en ole muuten mitenkään esteettinen ihminen, mutta tiskirätit saisivat olla kauniita. Ehkä ripustankin niitä tauluksi seinälle. ;-D

   Poista
 11. Mahtavaa kuulla, että polvesi ovat vielä kelvolliset ja pääset taas liikkumaan! Piti googlettaa tuo kondromalasia, ei ollut tuttu minulle entuudestaan. Ikävä riesa varmasti, mutta onneksi eivät siis estä liikaa menemisiä. <3

  Aika tyylikäs tuo sinun sakkokuvasi. Tulee mielen joku julkkis-räppäri :D Ensi kerralla älä aja ylinopeutta! Turhaan voi aiheutua vaaratilanteita. Itse siis olen niin kyllästynyt täkäläisiin kaahareihin. Erään kerran ylittäessäni tietä (poikkikatua eli kävelytie katkeaa hetkeksi) takaa tuli dösä torvet soiden. Halusin minun pysähtyvän, koska ei ilmeisesti itse jaksanut ja bussin piti kääntyä. Melkoinen mulkero. Kyllä kääntyvien autojen kuuluu väistää ja erityisesti jos ihminen on jo astunut tielle.

  Onpa siellä sekavat riskiryhmät. Mutta saitpahan selville oman asenteesi rokotuksiin. :D Minulla menee usko välillä tähän kaikkeen: että ei tämä lopu ikinä eikä ne rokotukset mitään auta ja huoh. Mutta eipä auta kuin toivoa ja toki otan rokotuksen heti, kun sen saan. Voi tapahtua aika piakkoin, ehkä jo toukokuussa.


  Suloisia nuo tiskirätit. Kokeilin kerran mikrokuituliinoja, mutta minulla ne tarttuivat sormiin kiinni (on kuiva iho joskus) eivätkä kuivanneet kunnolla. Bambutiskirättejä en olekaan kokeillut.

  Varsin veikeä etiketti tuossa Olarin panimon oluessa :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosi pahoillani, Elegia, että vastaamisessa meni näin kauan. <3

   Julkkis-räppäri. :-DD Ite näytän omasta mielestäni ihan maalaistollolta (joka olenkin). Ei sentään ollut Hankkijan lippis päässä. ;-D Omasta mielestäni mie en kaahaa, vaan ajan vain reilumpaa nopeutta. Enemmän vaaratilanteita aiheuttavat liikenteessä mun mielestä ne, jotka ajavat alinopeutta. Mutta joo, leikki leikkinä. Kyllä liikenteessä pitää olla varovainen, ja niin minäkin yleensä olen, vaikka isommilla teillä vauhti saattaa vähän noustakin isompiin lukemiin.

   Usko on mennyt täälläkin koronan kanssa. Korona on tullut jäädäksen, eikä siitä päästä ikinä eroon. Äiti jo povasi, että koronasta alkaa varmaan maailmanloppu...

   Kirjoitin vähän epäselvästi, ja nuo kaikki etikettikuvat ovat eri pulloista. Erilaisia etikettejä oli muistaakseni 24. Aattelin kerätä koko sarjan. ;-D

   Poista
 12. Yksi kaveri sai sakkolapun kotiinsa, siinä ei ollut mukana silloin vielä tuollaista tyylikästä valokuvaa (olet kyllä tosi coolin näköinen kuvassa). Avovaimo ei ollut kehdannut kertoa, että valo oli välkähtänyt kohdalla. Kaveriani ärsytti koko juttu ja ilmoitti poliisille, ettei hän ole ajanut autoaan ko. ajankohtana, eikä tiedä asiasta enempää. Kaveri kutsuttiin laitokselle ja kun hän istahti tuoliin ja kielsi ajaneensa autoaan, katsoi virkamies paperissaan olevaa valokuvaa ja totesi, että siltä näyttää, kuva ja kasvot ei täsmää :D. Mies vs nainen, tumma lyhyt tukka vs pitkät vaaleat kiharat. No kaverini pääsi lähtemään kotiin ja matkalla kotiin soitti avovaimo. Olivat soittaneet poliisista hänelle ja kysyneet, että oletko ajanut ylinopeutta tämän nimisen miehen autolla. Passikuva ja sakkokuva olivat paljastaneet hänet kuitenkin ;-)

  Luulen, että kaverini huumorintajuisena ihmisenä olis ostanut monta pulloa kotiin tuota vinkkaamaasi juomaa: Osta nyt kaupan päälle paha olo

  Iloista sunnuntain jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas tarina! :-D Pitäisikö sanoa, että rehellisyys maan perii, vaikka puolisolle ei tartte mun mielestä ihan kaikkea paljastaakaan. Eikä nuo kameran välähdykset aina tarkoita välttämättä sakkoakaan... olen saanut kotiin muutaman huomautuksen, kun ylinopeutta on ollut mutta ei niin paljon, että olisi riittänyt sakkoon asti. Mun mielestä tuollaisten huomautusten lähettäminen on ihan älytöntä paperin tuhlausta. :-)

   Tuossa edellä jo selvensinkin, että noita Olarin panimon oluita on muistaakseni 24 erilaista pulloa, ja nuokin kaikki etikettikuvat ovat eri pulloista. Jäin vaan miettimään, että miksi juuri 24... että niistä saisi koottua kivan joulukalenterin? :-D

   Mukavaa ja keväistä sunnuntai-illan jatkoa sinullekin!

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3