Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


torstai 25. kesäkuuta 2020

Ruskeat paperipussit ovat perseestä

Tere tere! Olemme palanneet pitkäksi venähtäneeltä juhannusmatkalta takaisin, ja heti kärkeen on pakko todeta, että kylläpä olikin mukava päästä takaisin kotiin. En tiedä, onko minusta ja ukkelista tullut vanhoja, tylsiä, laiskoja, mukavuudenhaluisia vai näitä kaikkia, kun emme oikein jaksaisi elellä hotelleissa ja kiitää pää kolmantena jalkana paikasta toiseen. Matka oli kaikin puolin onnistunut, eli siitä ei ollut kyse, mutta oli jotenkin niin ihanaa päästä kotiin omien rutiinien pariin. Toki korona tekee näinä aikoina matkustamisesta väkisinkin hieman erilaista kuin normaalisti, joten sekin vaikutti varmasti siihen, että oli mukava päästä kotiin. En itse asiassa välittäisi puhua koronasta lainkaan, sillä olen kurkkuani myöten täynnä koko aihetta, ja voisimme minusta jo siirtyä elämässä eteenpäin. En kuitenkaan voi oikein vaietakaan aiheesta, kun se vaikutti kumminkin matkalla aika moneen asiaan.

Meidän oli alun perin tarkoitus mennä vain Viroon ja tulla sieltä heti juhannuksen jälkeen takaisin, mutta päätimmekin ajaa saman tien Latviaan ja viipyä reissulla pari päivää pidempään. Juhannus meni siis Latviassa, vaikka emme juhlineetkaan juhannusta sen kummemmin. Baltian maissa (tai ainakin Virossa ja Latviassa) juhannusta juhlitaan eri aikaan kuin meillä Suomessa, sillä juhannusaatto on siellä aina 23. kesäkuuta ja juhannuspäivä sitten seuraavana päivänä. Juhannus meni siitäkin syystä ihan huomaamatta ohi. 

Matkalta tulee pari (pitkää) postausta, tämä ensimmäinen Latviasta ja toinen Virosta. Yrittäkää kestää.

Ilma oli lähtöaamuna todella ankea.

Ajoimme suorinta tietä Tallinnasta Riikaan, ja jo tuo reilun neljän tunnin ajomatka vei meikäläisestä mehut jotenkin pois. Asia saattoi johtua tosin siitäkin, että yöunet olivat jääneet muutamaan tuntiin, kun aamuyöstä rupesi ukkostamaankin. Suomen harmaa taivas vaihtui jo Tallinnassa auringonpaisteeseen, ja Riiassa olikin sitten jo 32 astetta lämmintä. Ukkelinkaan ei siis tarvinnut valittaa enää kylmyydestä. 😆

Ukkeli oli varannut ensimmäiseksi illaksi pöydän Barents-ravintolasta, joten olihan se lähdettävä liikenteeseen, vaikka en olisi ehkä ihan jaksanutkaan.



Barents kuuluu sarjaan hifistelyravintolat, joissa saa maksaa muutamasta hassusta suupalasta itsensä kipeäksi. Onneksi olen jo oppinut vaimentamaan kriittisen järjen äänen tällaisilla ravintolakäynneillä ja nauttimaan elämyksestä (tai ainakin yrittämään). Onhan se hienoa ja kunnioitettavaa, että jotkut tuntevat ruokaa kohtaan niin suurta intohimoa, että jaksavat (ja kehtaavat) tehdä pienestäkin suupalasta niin ison numeron.

Barentsin kantava teema on "fine seafood dining", ja merenelävillä mentiinkin. Maistelumenua ei ollut jostain syystä saatavilla (alkoikohan syy k:lla?), joten oli tilattava listalta. Itse asiassa emme kuitenkaan tilanneet listalta, vaan söimme tarjoilijan suositusten perusteella listan ulkopuolelta.

Alkupalaksi perunalastuja, joita oli yksi per lärvi. Riittoisaa tavaraa, kun hitaasti syö.

Muistaakseni langustiinia? Näitä oli kypsennetty vain 15 sekuntia.

Pääruoaksi kalaa aasialaiseen tapaan valmistettuna.


Barents oli pärjännyt koronan aikanakin hyvin, sillä se oli ollut avoinna koko ajan. Mitään pitkäkestoisia taukoja ravintolan toimintaan ei siis ollut tullut, vaikka ravintola olikin pitänyt ovensa suljettuna kahtena iltana viikossa.


Aamiainen, ja nimenomaan buffetaamiainen, on minulle tärkeä osa matkoja, ja jännityksellä odotinkin, millainen olisi korona-ajan aamiaistarjonta hotelleissa. Yövyimme vanhoissa tutuissa hotelleissa – Riiassa Radisson Latvijassa ja Tallinnassa Swissotelissa – mutta nyt tuli sellainen tunne, että ensi kerralla voisi kokeilla muitakin hotelleja. 

Vaikka hotellit olivat auki, moni palvelu ei ollut, ja melkein rupesi tuntumaan siltä, että jos tässä kesän aikana on pakko matkustaa jonnekin, melkein mieluummin yöpyisin airbnb:ssä kuin hotellissa. Turha maksaa palveluista, kun niitä ei kuitenkaan saa. En tosin tiedä, miten hotellien toiminta tulee muuttumaan kesän mittaan, ja palaako niiden toiminta joskus täysin ennalleen.

Radissonin kylpylä oli auki mutta yläkerran Skyline-baari ei. Aulassa oli pöytä, josta sai halutessaan ottaa kertakäyttökäsineitä ja maskeja, ja hissiin sai mennä vain yksi ihminen kerrallaan. Kaikki hotellin työntekijät käyttivät maskia tai visiiriä, ja sama tyyli jatkui myös Swissotelissa. Swissotelin tunnelma oli lähes ahdistava, sillä hotellissa oli niin vähän ihmisiä. Radissonissa oli sentään ihan kohtalaisesti porukkaa. Swissotelissa huoneita ei siivottu muutoin kuin erityistoivomuksesta, ja kylpylään tai kuntosalille oli varattava aika etukäteen. Yläkerran executive lounge oli suljettu, mikä oli toisaalta ihan hyväkin, niin ei tullut kiusausta mennä drinksuttelemaan sinne "ilmaisilla" juomilla, kuten muutama vuosi sitten uutenavuotena.

Tutut näkymät Radissonin huoneesta.

Radissonin aaamiainen oli aivan ala-arvoinen. Tarjolla oli ruskeisiin paperipusseihin yksittäispakattuja valkoisia leipiä, croissanteja, muffinsseja ja hedelmiä. Jogurttia oli purkeissa, ja (säilyke)hedelmistä oli tehty pieniä annoskuppeja. Tuoremehua ja kahvia sai ottaa itse. Ruskeiden paperipussien lisäksi tarjolla oli pieni à la carte -menu, jossa oli viisi eri vaihtoehtoa, mm. uppomunia, tuoreita hedelmiä ja pannukakkuja. 

Koska ruskeat paperipussit eivät houkutelleet, tilasin à la carte -listalta (tai oikeastaan listan ohi) joka aamu sämpylän tyyppistä leipää, munakokkelia ja lohta. Ensimmäisenä aamuna tilasin myös tuoreita hedelmiä, mutta jätin ne seuraavina aamuina suosiolla tilaamatta, sillä "tuoreet" hedelmät olivat nekin suoraan säilykepurkista.

Tällä pitäisi vissiin jaksaa. Edes juustoa ei tullut, vaikka pyysin, leikkeleistä puhumattakaan.

Swissotelissa mikään ei ollut itse otettavissa, ei edes kahvi, vaan kaikki tuotiin pöytään. Tarjontaa oli huomattavasti enemmän kuin Radissonissa, mutta edelleen leivät, croissantit ja muut vastaavat oli pakattu ruskeisiin paperipusseihin. Myslit ja raejuustot oli pakattu pieniin muovikippoihin, ja lohiviipaleet saapuivat pöytään tiukasti kelmutettuina.


Eihän tällaisina aikoina voi olettaakaan saavansa mitään viiden tähden aamiaisia, mutta kyllä paperipussiaamiaiset aika apeaksi vetävät. Itselleni kun hotellin aamiainen ja nimenomaan se, että on vara valita, on niin tärkeä osa hotellikokemusta. En halua olla epäkiitollinen, mutta kyllä vähän harmittaa. Vaikka toisaalta turha tässä on marista: jos kerran paperipussiaamiaiset eivät kelpaa, niin sitten kannattaisi varmaan pysytellä kotona syömässä Weetabixeja. 😆 Kotona ei tarvitse myöskään kytätä aamiaisaikoja, vaikka ei niitä tarvinnut kytätä nytkään, sillä kummassakin hotellissa sai aamiaista kello 11:een asti. Jos siis jollakulla on matkustaminen lähiaikoina mielessä, kannattaa ottaa etukäteen selvää, mitä palveluja kohteessa on saatavilla ja mitä ei.

Perjantaina 32 asteen lämpötilat jatkuivat, joten jätimme Riian pölyt taaksemme ja kurvasimme Jurmalaan. Tykkäämme molemmat Jurmalasta kovin, ja siellä menikin mukavasti koko päivä.


Seuraava valituksen aihe: aurinkotuolien hinnat. En muista, olenko törmännyt koskaan missään niin kalliisiin aurinkotuoleihin kuin Jurmalassa. Tuossa vihreiden tuolien osastolla tuolit kustansivat 30 euroa kipale, ja naapurissa (punaisilla tuoleilla) hinta oli 20 euroa per tuoli. Jos halusi tuollaisen luksuskatoksen, siitä sai pulittaa 70 euroa. Mutta ei auttanut kuin maksaa, jos halusi päästä aurinkotuolille köllöttelemään. Toki hirveistä hinnoista piti ensin antaa hieman palautetta (t. nimim. Moukka).




Lounasta söimme Baltic Beach -hotellin terassilla.

Auringossa ei kärsinyt olla, joten oli siirryttävä varjoon.

Ei ollut kova nälkä, joten pääruoaksi riitti tiikerikatkarapusalaatti.

Seuraava ohjelmanumero oli yhden hylätyn hotellin etsiminen. Hotelli löytyikin helposti, ja ukkeli odotteli taas kärsivällisesti autossa, kun kävin ottamassa pari kuvaa. Pysyttelin tällä kertaa vain hotellin ulkopuolella, koska olin luvannut ukkelille olla menemättä hotelliin sisälle. Joskus lupaukset on ihan hyvä pitääkin. 😆


Latviassa on muuten tosi paljon kiinnostavia hylättyjä kohteita, ja päätinkin, että teen joskus Latviaan hylättyjen paikkojen kierroksen. Sille reissulle pitää lähteä varmaankin taas yksin, kun en ilkeä retuuttaa ukkelia ympäri Latviaa tyhjien tönöjen perässä.

Pyörimme Jurmalassa muutenkin, ja bongasimme muun muassa upeita taloja ja kauniita kirkkoja.


Villa Milia.


Latvialainen arkkitehtuuri oli minusta muutenkin paljon omaperäisempää kuin suomalainen, ja se miellytti silmää kovasti.

Perjantai-ilta ei mennyt niin sanotusti ihan putkeen. Päädyimme nälkäisinä johonkin random-ravintolaan, ja kävi ilmi, että suurin osa ruokalistan ruoista oli päässyt jo loppumaan. Kaiken lisäksi ruokien tulossa kestäisi (pizzoissa tunti), ja minulla oli jo ihan hirveä nälkäkiukku. Saattoipa olla, että se näkyi naamastakin. Koska kylmä punajuurikeitto tulisi alkuruoista pöytään nopeasti, tilasin sitten sitä.


Maussa ei ollut sinänsä valittamista, mutta minulle tuli keiton ulkonäöstä niin vahvasti mieleen vedessä lilluva punajuurisalaatti, että keitto jäi sen takia lähes kokonaan syömättä.

Pääruoista oli jäljellä enää possun ribsejä tai pihviä, ja otin jälkimmäisen.

Onneksi pihvi ja grillatut kasvikset olivat sentään varsin hyviä.

Hotellilta lähtiessämme oli ollut kuumaa ja aurinkoista, mutta nyt taivaalle alkoi kerääntyä pilviä. Ilta huipentui kaatosateeseen, ja lämpötilat putosivat ainakin kymmenellä asteella.


Onneksi istuimme ison varjon alla, joka piti vettä, ja vaikka selkä ja takapuoli hieman kastuivatkin, niin säilyimme pääasiassa kuivin nahoin. Vilu tuli kyllä.

Sadekin loppui ennen pitkää, ja pääsimme takaisin hotellille kastumatta.



Lauantai piti sisällään muun muassa jugend-talojen ihastelua, käynnin Mangalsalan laiturilla Riian pohjoispuolella sekä paljon hyvää ruokaa. Tästä matkasta tulikin vähän sellainen ruoka- ja juomamatka, vaikka se ei välttämättä ollut alun perin tarkoitus. Kun muut huvitukset ovat vähissä, hyvä ruoka ja juomat pelastavat aina.

Suosikkidrinkkejäni ovat muuten tällä hetkellä gin tonic ja negroni. Ne eivät ole yhtä ällöttävän makeita sokerilitkuja kuin monet muut drinkit, ja niissä on vähemmän kaloreitakin. 

Negroni Galleria-ostoskeskuksen kahdeksannen kerroksen terassilla.

Gin tonic hotellin terassilla. Tarjoilija kysyi, että laitetaanko tuplana, eikä tarjouksesta voinut toki kieltäytyä.

Latviassa on minusta harvinaisen upeaa jugend-arkkitehtuuria. Harmi kun en osaa kuvata taloja sillä lailla, että yksityiskohdat pääsisivät oikeuksiinsa.





Häntä ei olisi voinut jugend-arkkitehtuuri vähempää kiinnostaa.

Mangalsalan laiturilla. Riikaan tulevat laivat kulkevat tuosta ohi.





Latvialainen pakettiautomaatti.

Kyläkauppa.

"Medics to the world" eli Latvian kunnianosoitus kaikille terveydenhuoltoalan ihmisille koronapandemian aikana.

Kaipasimme vaihteeksi kotiruokaa, eli suunnistimme intialaiseen Singh's- ravintolaan. Olimme kärsineet Latviassa taas ruoan mauttomuudesta (onneksi minulla oli käsilaukussa hampurilaispaikoista ryövättyjä suola- ja pippuripusseja), mutta täällä oli ruoassa jo jotain makuakin.

Alkupaloiksi lihasamosoita.

Pääruoaksi chana masalaa, kanabiryania ja suosikkileipiäni eli täytettyjä kulcha-leipiä.

Illalla päädyimme syömään Daugava-joen varrella sijaitsevalle ravintola-alueelle, jonka tiesimme entuudestaan kivaksi paikaksi. Tällä kertaa suunnistimme kuitenkin Koyaan, kun viimeksi olimme syöneet Aqua Lunassa.

Aqua Luna edessä; Koya takana.


Ulkoapäin ravintolat näyttävät teollisuushalleilta, mutta sisällä meininki on vallan toinen.




Saimme Koyassa koko matkan parhaat ruoat.

Alkuruoaksi grillattua mustekalaa. En ole eläessäni saanut näin hyvää ja pehmeää mustekalaa!
Pääruoaksi kalaa (kuhaa?).
Jälkiruoaksi brownieta (sori epätarkka kuva).

Koya ei ollut selvinnyt koronasta yhtä hyvin kuin esimerkiksi Barents, sillä ravintola oli ollut kaksi kuukautta suljettuna, ja oli hilkulla, että ravintola ei avannut oviaan enää ollenkaan. Koya oli kuitenkin päättänyt vielä yrittää ja muuttaa tyyliään fine dining -paikasta rennompaan suuntaan. Ruoka ja palvelu olivat ainakin ihan loistavia, joten toivon Koyalle menestystä.

Paluumatkalla Riiasta Tallinnaan pysähdyimme Latvian puolella vielä valkoisella dyynillä (Balta Kapa).


Viron puolen jutut tulevat sitten seuraavassa postauksessa. Kiitos kärsivällisyydestä ja pahoittelut, etten osannut taaskaan kirjoittaa lyhyemmin.

Vielä yksi asia: tämä on ensimmäinen postaus, jonka kirjoitan uudella Bloggerilla, joten jos kuvissa tai missä muussa tahansa on jotain omituisuuksia, pliis kertokaa. 😘

21 kommenttia:

  1. "Kärsivällisyydestä..." Nää on just ihania nää sun matkajutut!

    Minustakin aamiainen on hotelliöiden suola. Olipas hyvä, että muistutit tuosta koronakirosta, on meinaan suunniteltu ehkä normaalia hotellimpaa Suomi-reissua, enkä yhtään tullut ajatelleeksi, että toki se voi kotimaassakin vielä vaikuttaa hotellien aamiaisin yms.

    Tuosta Jurmalan rannan riistoaurinkotuolihinnoista tuli mieleen viime kesän Mykonoksen hinnat. Ei kyl oltu omaa pyyhettä kummemmilla aurinkotuoleilla niillä biitseillä. Oliko merivesi uitavaa? Hauska myös tuo Muumikirkko.

    Jään odottelemaan seuraavia matkakertomuksia. Monesti on suunniteltu omalla autolla Viro / Latvia - reissua, mut monesti se on kaatunut koirien viemisen mukamas monimutkaisuuteen ja vaihtunut Lappiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että jaksoit loppuun asti! :-)

      En yhtään tiedä, mahtaisiko korona vaikuttaa suomalaisten hotellien toimintaan vielä jotenkin, mutta kannattaa kysellä etukäteen, jos on jotain itselle tärkeitä juttuja. Buffetithan avattiin meillä jo, joten uskoisin, että ainakin aamiaisella saa pöperöä lähes entiseen malliin.

      Kahlailin vaan tuossa rannalla noin polviin asti, eli en käynyt uimassa, mutta vesi tuntui sen verran viileältä, että en itse olisi mennyt uimaan. Ja muutenkin suolainen vesi iholla tuntuu uimisen jälkeen niin inhalta. En muista nähneeni rannalla mitään suihkujakaan.

      Ainakin siinä mielessä Viro ja Latvia ovat helpompia kohteita kuin Lappi, että niihin on lyhyempi matka (siis ainakin täältä pääkaupunkiseudulta). Mutta kyllähän Lapissa on oma lumonsa, ja Lapissa jaksaa käydä vaikka kuinka monta kertaa uudestaan.

      Poista
    2. Pakko kommentoida tähän, että koirien kanssa reissaaminen oomalla autolla on tosi helppoa ja mukavaa niin Virossa, Latviassa kuin Liettuassakin!
      Laivassa koirat ovat aina vedelleet sikeitä autossa koko matkan, välimatkat ovat kohtuullisia ja hotelleja, joihon pääsee koirien kanssa, löytyy todella hyvin.
      Mielestäni on helpompaa ottaa koirat reissuun mukaan kuin organisoida reissun ajaksi koirahoitolapaikkaa Suomesta.

      Poista
    3. Kiitos lisätiedoista, Paula! Itselläni ei ole - sattuneista syistä :-D - mitään tietoa koiran kanssa matkustamisesta, joten oli tosi kiva, että viitsit kertoa kokemuksistasi. :-)

      Poista
  2. Olipas aurinkotuoleila hintaa, tosi törkeetä : rahat pois turisteilta meininki.
    Miten löysit ton hylätyn hotellin tai tiesit sen olemastaolosta ? Jos/kun minä löydän niin se tapahtuu sattumalta.
    Hauska toi rantaihmisten kuvasarja :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosiaan niin törkeät hinnat tuoleilla, että tuohon hintaan olisi melkein pitänyt jo saada yöpyäkin noissa. ;-D

      Löysin tuon hotellin sattumalla googlettelemalla. Yleensähän hylättyjen paikkojen sijaintia ei kerrota, mutta tämä oli merkitty oikein karttaankin.

      Ihmisiä on aina hauska katsella. :-)

      Poista
  3. Mulla on ihan samansuuntaisia ankeita hotelliaamupalakokemuksia juhannukselta ja sitä edeltäneeltä viikonlopulta. Sillä erotuksella, että ruskeiden paperipussien sijasta jokaikinen leipä tai karjalanpiirakka tai mikäikinä oli pakattu muovikääreeseen. Ihan järjetön se muovin määrä pelkästään Vierumäen aattoaamun aamiaisella, jossa oli perinteisen juhannuksen tennisturnauksen tiimoilta kuulemma 460 ruokailijaa. Laskin mielessäni, että varmaan keskiverrosti jokaisella oli ainakin pari muovikäärettä plus muovirasia (johon oli viipaloitu muutama hassu kurkun- ja tomaatinsiivu), joten noista jo kertyy aika läjä. Eikähän se ole ollenkaan sama syödä jotain valmiiksi annosteltua (myös tuolta puuttui ne leikkeleet) kuin saada itse valita, mitä ottaa.

    Tästä postauksesta huokuu se, kuinka teillä on nyt kivat olot siellä uudessa kodissa. Ei vedä hotellit vertoja <3.

    Odotan niin, että nämä älyttömät kelit vähän järkiintyy. En ihan äkkiä keksi, kelle tai mille tämmöisestä järjettömästä helteestä on hyötyä. Mutta tämä on vaan oma mielipiteeni.

    Kivaa viikonloppua Satu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan surkeus. Muovit eivät ole yhtään sen parempia kuin paperipussitkaan, vaan jopa ehkä vielä kamalampia. Muoveissa kun leipien rapeuskaan ei säily, vaan muovitetuista leivistä tulee sellaisia sitkeitä palleroita, joita saa vetää hampaat irvessä. Ja tuo muovin määrä kuulostaa tosiaan sellaiselta, että tuli melkein tuskanhiki tuota lukiessa. Tulee jopa mieleen, että onko tuommoinen muovittaminen tosiaankin tarpeen, kun käsittääkseni koronan tartuntavaara elintarvikkeista on häviävän pieni, ellei jopa olematon. Tietysti jos joku yskii tai räkii peittämättömiin elintarvikkeisiin, niin sitten asia on toinen.

      Ja todellakin hyvä pointti tuo, että aika paljon menee haaskiin jo ihan sen takia, kun ruokia ei saa itse valita. Meillekin tuotiin ensimmäisenä aamuna Swissotelissa croissantit ja muffinssit, ja haaskiinhan ne menivät, kun en syö kumpiakaan. Seuraavana aamuna älysin jo sanoa erikseen, etten halua niitä, vaan otan pelkkää leipää. Jostain syystä kummassakin hotellissa croissantteja ja muffinsseja oltiin tuomassa asiakkaalle paljon herkemmin kuin leipää, ja leipää sai erikseen anella. Mistäköhän mahtoi johtua.

      Sitäkin mietin, että mitä tapahtuu noille kaikille tuotteille (esim. jogurteille ja kelmutetuille hedelmille), jotka ovat käyneet jonkun hotelliasiakkaan pöydässä, jos asiakas ei ole edes koskenut niihin. Heitetäänkö ne pois? En mitenkään voi uskoa, että samoja tuotteita pyöriteltäisiin edestakaisin, mutta kyllä menee hirveästi haaskiin, jos avaamattomat tuotteetkin heitetään menemään.

      Eipäs tullut mieleeni, että kotiinpalun ilo saattoi johtua tosiaan siitäkin, että kotona on nyt hyvä olla. Hyvinkin mahdollista. <3

      Ja aah, mä olen niin samaa mieltä näistä helteistä. En kerta kaikkiaan jaksa käsittää, miksi helteitä jotenkin ihannoidaan esim. iltapäivälehdissä. Eilenkiin oltiin ihan hurmiossa, kun helle-ennätys melkein rikkoutui. Minusta tämmöisistä lämpötiloista ei ole muuta kuin haittaa, niin itselleni kuin varsinkin vanhuksille ja muille, joille kuumuus käy terveyden päälle. Pidän kyllä lämpimästä, mutta en kuumasta, varsinkaan jos ei ole ilmastointia. Ja itse asiassa nyt on ilmastointilaitekin, kun käytiin hakemassa toissapäivänä sellainen, mutta sekin on ihan perseestä. :-D (Anteeksi kielenkäyttöni, mutta tilanne vaatii.)

      Ihanaa viikonloppua sinullekin, Annukka! <3 Sunnuntaista alkaen on käsittääkseni luvattu viileämpää, joten sitä odotellessa!

      Poista
  4. Minä olen myös kurkkuani myöten täynnä koronaa, mutta vaikeapa sitä on ohittaakaan kun se vaikuttaa niin moneen asiaan. Täällä varsinkin, kun maa on edelleen osittain kiinni eikä paluuta entiseen normaaliin edes ole. Maan sisälläkään ei voi matkustaa, kun majoitusmestat ovat kiinni.

    Mahtavaa päästä sinun kyydissä reissuun siis! Viro ja Latvia kiinnostaa, molemmissa olen käynyt mutta Viron kohdalla lähinnä Tallinnassa ja sitten on ajettu maan halki pikaisesti matkalla Suomeen.

    Barents kuulostaa minun painajaisruokapaikalta :D Sen sijaan sinun asusi hivelee silmääni, todella tyylikäs leninki!

    Minäkin rakastan buffetteja, sekä aamiaisella että muutenkin. Täällä sellaisille saa heittää hyvästit, koska arvaat varmaan miksi. Kun hotellit mahdollisesti ensi kuussa saavat tiukoin säännöin avata ovensa, ei aamiaisbuffetteja enää saa järjestää. Samoin kaikki buffet-ravintolat saavat heittää hyvästit konsepteilleen ja joko keksiä uuden liikeidean tai mennä konkurssiin (elleivät siis jo ole).

    Teidän kokema aamiaistyyli taitaa olla täällä uusi normaali, kun ne hotellit joskus aukeavat. Minuakin vähän harmittaa jo valmiiksi ja myös sinun puolestasi. :P

    Jurmala näyttää kivalta, ihanat (paitsi hinnaltaan) nuo katoslepotuolit. Itse en tosin ole rannalla viihtyvää sorttia. Uteliaana tietty haluaisin tutkailla paikat. Mutta seuraava ohjelmanumeronne kiinnostaa potenssiin sata. Siis hylätty hotelli eli paratiisi! Meilläkin jää mies autoon odottelemaan, jos olemme yhdessä liikkeellä ja löydän hylätyn helmen. Minäkin olen kuullut että Latviassa ja vissiin Virossakin on paljon hylättyjä kohteita. Olisi minun unelma tehdä joku autiotalojenmetsästysreissu, mutta miestä ei sellaiselle saa mukaan eikä minulla ole ajokorttia.

    Kauhean pitkästi minäkin lätisen taas, mutta ihanaa kun sai hengailla mukanasi reissussa! Tykkään kun laitat paljon kuvia, niin voi eläytyä kunnolla. Minusta se punajuurikeitto muuten näyttää hyvältä, vaikka kieltämättä se tuo mieleen sen lilluvan punajuurisalaatin. Mutta olen punajuurifani ja voisin vetää punajuurta kilotolkulla vaikka jopa päivä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun lätiset! Tykkään sun lätinöistä! <3

      Vaikeahan se on tosiaan korona unohtaa, jos tilanne on tuommoinen kuin teillä siellä on. Eikä täällä Suomessakaan kannata tuudittautua siihen uskoon, että tämä oli nyt tässä, kun sillä toisella aallolla ainakin kovasti pelotellaan. Minä meinaan käyttäytyä niin kuin aiemminkin, eli pesen käsiä ja pidän mahdollisuuksien mukaan välimatkaa, mutta en jaksaisi enää mitään hysterisyyttä. Yksikin venäläinen nainen sai melkein hysteerisen kohtauksen laivan hississä, kun erehdyimme hänen kanssaan samaan hissiin. Hohhoijaa.

      Kiva kuulla, että et säikähtänyt edes kuvien paljoutta. <3 En uskaltanut edes laskea, kuinka monta kuvaa tähänkin postaukseen lopulta tuli, ja ajattelin, että lukijat varmaankin ajattelevat, että eikö tämä ikinä lopu. Oli siis ihana kuulla, että sinä jopa tykkäsit kuvien runsaslukuisuudesta. :-)

      Barents olisi ollut aiemmin mullekin painajaismainen paikka, kun olisin tuntenut, että en ole tarpeeksi “hieno” sinne. Että tuommoisissa paikoissa käyvät paremmat ja tyylikkäämmät ihmiset kuin minä. Mutta nyt olen oppinut ajattelemaan, että mulla on ihan yhtäläinen oikeus käydä tuommoisissa paikoissa, vaikka olenkin tällainen tavan tallukka. Mutta vatsaansahan tuolla ei välttämättä täyteen saa, jos on kova nälkä, mutta onneksi mulla ei tuona iltana ollut.

      Ostin tuon leningin Boliviasta niitä muutaman vuoden takaisia häitä varten, enkä voi vieläkään ymmärtää, miten olen joskus saattanut ajatella, että menisin tuommoisessa intialaisiin häihin. :-D Ja ukkeli vielä kannusti ostamaan tuon. En ole käyttänyt kolttua aiemmin kertaakaan, mutta ajattelin, että tässäpä oivallinen tilaisuus. Koltun huono puoli on se, että siinä näkyy vatsan pömpötykset ikävästi, mutta en jaksa enää välittää sellaisistakaan.

      Mun korvaan tuommoinen, että buffetteja ei saisi enää koskaan järjestää, kuulostaa ihan maailmanlopulta. Siis ihan hirveää! Toivottavasti tilanne olisi kuitenkin väliaikainen, ja buffetit tulisivat joskus takaisin. En voi kuvitella elämää ilman buffetteja (ja tämä ei ole edes vitsi, vaan taivahan tosi).

      Hauska kuulla, että teillä on samanlaiset systeemit sinun miehesi kanssa. Meidän pitäisi varmaan laittaa ukkomme yhteismatkalle ja lähteä kahdestaan koluamaan hylättyjä paikkoja. :-) Minä mieluusti tietäisin hylätyistä paikoista etukäteen, koska sitten harmittaa, jos vetäisi random-reissulla vesiperän. Tosin harvoinpa hylättyjä paikkoja missään mainostetaan, tai ainakin sijainti jätetään salaisuudeksi. Harmillista, vaikka tietysti myös ymmärrettävää.

      Minäkään en ole oikein rannalla viihtyvää sorttia, ja maksimiaika, jonka pystyn aurinkotuolilla makailemaan, on noin tunti. Jurmalassakin läksin sitten kävelemään rantaa pitkin, kun en jaksanut enää makailla tuolilla. Sitten kävikin vanhanaikaisesti, eli käräytin itseni ja sain aurinkoihottumaa, kun en tajunnut auringon polttavan. 46 vuoden kokemus ei näköjään riitä tällaisen asian ymmärtämiseen. ;-D

      Mulla on punajuureen vähän sellainen viha-rakkaussuhde. Riippuu aika paljon siitä, millä tavalla punajuuri on valmistettu, että voiko sitä syödä. Esim. etikkapunajuuret eivät mene millään, mutta sitten punajuurisalaatti menee oikein hyvin, kuten myös paahdetut punajuuret.

      Mukavia viikonloppuja! <3

      Poista
  5. Kiva matkapostaus, sillä. olen aina halunnut käydä Latviassa(ja Liettuassakin). Koronan aikaan on matkustelussa niin paljon rajoituksia, joka varmaan tekee matkustelusta vähemmän mukavan.Kurjaa että osa hotellien palveluista kiinni,mutta kannattavuuden vuoksi pakollista, kun hotellien käyttöaste on niin matala, ja on niitä rajoituksia. Sen vuoksi esim. täällä Israelissa vain 25 % hotelleista auki.Ystäväni täällä oli juuri eräässä hotellissa täällä, ja sielläkin oli esim. vihannekset ym. pienissä kipoisaa, ja låmpimät jutut piti tilata erikseen. Ihana muuten tuo ensimmäisen asukuvasi mekko, tosi nätti ❤Herkullisen näköisiä annoksia, ja kaunista arkkitehtuuria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liettuassa minäkin haluaisin käydä! Ja Latviaakin olisi mukava tutkia muutenkin kuin vain Riian ympäristöä.

      Ymmärrän kyllä syyt, miksi palveluita on tarjolla vain rajallisesti, mutta itseltäni rajoitukset vievät viimeisetkin matkustushalut. Esim. tuo hotellihuoneen päivittäinen siivous on sellainen juttu, jonka vain olettaa kuuluvan kauppaan. Ei ole kiva palata kaupungilta, kun huone on samassa kunnossa kuin aamulla lähtiessä. No tokihan sitä voisi itsekin pedata petinsä ja siivota huoneensa, mutta sitten pysyn mieluummin kotona siivoilemassa ja petailemassa. :-)

      25 prosenttia kuulostaa kyllä tosi alhaiselta, mutta eipä hotelleja kannata varmaan pitää auki, jos ulkomaisia turisteja ei tule. Hirvittää ajatella, millaiseksi tämä maailma tästä muovautuu. Täytyy vain toivoa, että pahin olisi jo ohi.

      Kiitos, Jael. Ostin mekon Boliviasta niitä parin vuoden takaisia intialaisia häitä varten, ja tuossa jo Elegialle kirjoittelinkin, että en ymmärrä, kuinka olin kuvitellut, että voisin esiintyä intialaisissa häissä tuommoisessa koltussa. :-D Varsinkin kun oli maaliskuun alku, ja paikka oli New York, eikä mikään trooppinen paratiisi. :-D

      Mukavaa viikonloppua, Jael!

      Poista
  6. Minä olen kuvannut samoja taloja Jurmalassa muutama vuosi sitten :)

    Minusta Riika on tosi kiva paikka, vanha kaupunki on kaunis ja Jurmala lähellä tarjoaa rantamahdollisuudet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska yhteensattuma, että ollaan kuvattu Jurmalassa samat talot. :-)

      Minustakin Riika on tosi kiva ja monipuolinen kaupunki. Melkein ennemmin menisin sinne kuin Tallinnaan, jos pitäisi valita.

      Poista
  7. Liettuan tunnen paremmin kuin Latvian, sillä yksi kaveri oli siellä töissä muinoin muutaman vuoden ja silloin koluttiin Latviaa (ja Kuurin kynnäskin). Riiassa olen käynyt pari kertaa, viimesi kun myöhästyin jatkolennolta - tai Air Baltic myöhästytti. Sitten olinkin päivän Jurmalassa; se on upea, mutta mitkä ihmeen hinnat voivat toimia noilla aurinkotuoleilla? Ei kaikki ole niitä venäläisiä uusrikkaita?! Toki heille on siellä paljon rakennettu.

    RIika on kyllä upea kaupunki, kaikki se jugend siellä! Ravintoloista en osaa sanoa yhtään mitään, mutta nuo aamiaiset saisivat kenet tahansa tuntemaan olonsa ikäväksi. Tosi kurjaa, toki syyn me kaikki tiedämme nyt.

    Tämä kesä menee nyt ilman mitään matkoja, paitsi toki olen nyt Lapissa, jonne piti tulla yöjunalla. Siitä voisin kertoa paljonkin, mutta en nyt viitsi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitin tietysti, että koluttiin LIETTUAA...

      Poista
    2. Minä en ole koskaan käynyt Liettuassa, mutta se on kyllä haaveissa. Haaveissa olisi myös automatka Itämeren ympäri. Se tosin jääneekin pelkäksi haaveeksi, sillä en oikein jaksaisi enää istua autossa pitkiä matkoja.

      Aurinkotuolien hinnat olivat kyllä todella pöyristyttävät. Kyllä niillä kuitenkin ihmisiä näkyi – ei mitenkään ruuhkaksi asti, mutta eipä rannalla ollut ruuhkaa muutenkaan.

      Riika on tosi monipuolinen kaupunki, ja varsinkin arkkitehtuurin ystävälle ihan helmi. Tallinna tuntuu Riikaan verrattuna vähän ankealta paikalta.

      Kiva, että olet vihdoinkin päässyt Lappiin! Mukavaa kesän jatkoa sinne pohjoiseen! Kerro terveisiä poroille! :-)

      Poista
  8. Olipa kiva lukea reissujuttuasi, odotan jo jatko-osaa!
    Jurmalassa kävin viimeksi 12 vuotta sitten, yövyimme menomatkalla Kuurinkyntäälle (suosittelen ehdottomasti!). Mieleen jäivät monet kummitusrakennukset (myös tuo hotelli), tyhjenneet ja kovin moni kesken jäänyt. Ranta oli silloin kovin roskainen.
    Passit menivät päiväysvanhoiksi, ei ole tullut vielä uusittua, kun tuskin tämän vuoden puolella tulee rajoja isommin yliteltyä...

    Kesäkuun alussa Hangossa koronapussiaamiaiset harmittivat. Nyt olemme lopettekemassa lomaa Itä-Suomessa, aamiaisbuffetit taas avoinna, onpa ihanaa!! Terassit ovat niin täynnä, että olemme aterioineet ravintoloiden sisätiloissa - mikä on kyllä helteidenkin puolesta miellyttävämpi vaihtoehto...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että jaksoit loppuun asti. :-D

      Googlettelin Kuurinkynnästä, ja näyttää kyllä ihan huikealta paikalta! Pääsispä sinne joskus. Mä olen käynyt Jurmalassa pari kertaa, ja minusta ranta on ollut aina tosi siisti. Saattaapi olla, että vuodet ovat tehneet tehtävänsä, ja Jurmalan rantaa on siistitty. Samoin tyhjiä ja kesken jääneitä rakennuksia ei juurikaan näkynyt, tai ainakaan minä en niitä huomannut. Päinvastoin tuli sellainen tunne, että Jurmalaan on rakennettu viime vuosina tosi paljon uutta.

      Onpa kiva, että olette päässeet nauttimaan taas aamiaisbuffista! Eipä tämänkään asian arvoa ole tajunnut, ennen kuin aamiaisbuffetit "riistettiin" pois. Pitäisköhän repäistä ja mennä yöksi johonkin hotelliin ihan vain siksi, että saisi taas syödä aamiaisbuffetissa? :-D Olettaen, että aamiainen tarjoillaan kyseisessä hotellissa taas buffettimuodossa...

      Sama juttu meillä taannoisella Turun keikalla, että olisimme syöneet mieluummin sisätiloissa. Tosin päinvastaisesta syystä kuin te, eli siksi, että sisätiloissa olisi ollut lämpimämpi. :-)

      Mukavaa loppulomaa!

      Poista
    2. Jurmala on varmasti muuttunut kovasti, silloin jo tehtiin paljon kunnostustöitä EU:n rahoittamana. Monesti on ollut puhetta, pitäisi käydä tsekkaamassa, mutta tuo hintataso ei kyllä oikein houkuttele...
      *
      Käymme usein hotelliaamiaisella ilman yöpymisiä, esim. yölaivalla Tukholmasta saavuttaessa aamiainen aina vasta maissa jossain hotellissa. Myös lyhyemmillä visiiteillä vuokramökkeillessä on helpompaa ja usei edullisempaakin käydä hotelliaamiaisella (jos vaan lähellä sellainen on) kuin hankkia kaikki tarpeet mökkiin, joissa usein puutteelliset serviisit ja sitten vielä miettiä, minne loput ruokatarpeet, roskiin vai kuumaan autoon pilaantumaan...
      Silloin kun vielä seurusteltiin (siis tosi kauan sitten...) ja jos vietettiin viikonloppua Miehen luona Pyynikillä, kävimme usein sunnuntaisin pitkällä aamiaisella läheisessä Cumuluksessa (siitä tosiaan on aikaa, on tainnut olla jo joltisenkin pitkään Scandic Hämeenpuisto...) 🍾🥂

      Poista
    3. Hotelliaamiainen on kyllä erittäin kannatettava vaihtoehto muulloinkin kuin hotellissa asuessa. Itse tutustuin tähän vaihtoehtoon kotimaassa oikeastaan vasta viime kesänä, kun olimme Ahvenenmaalla ja yövyimme mökissä. Oli niin paljon helpompaa marssia hotellin valmiiseen pöytään kuin hankkia aamiaistarpeet itse ja sitten tosiaan miettiä tarpeiden jatkosäilytystä.

      Siitä sen sijaan en tykkää, että jos asutaan hotellissa, jossa on aamiaista tarjolla, pitäisi lähteä jonnekin hotellin ulkopuolelle aamiaistamaan. Ukkeli tykkäisi fiilistellä jotain kahvila-aamiaisia, mutta minä taas inhoan sitä, että pitää juosta aamiaisen peräsä ympäri kaupunkia, jos aamiaista saa lähempääkin. :-) Kaikkein hirvein kokemus oli viime vuonna Singaporessa, kun ukkelin siskontyttö tiesi jonkin loistavan aamiaispaikan, joka olikin sitten viimeistä paikkaa myöten täynnä. Lähettyvillä ei ollut mitään toista aamiaispaikkaa, ja ukkelin sisko ja miehensäkin olivat eksyneet matkalla aamiaispaikalle. Sitten etsimme toisiamme ja aamiaispaikkaa ja saimme vihdoin aamiaista napanderiin, kun oli jo melkein lounasaika. Ihme kyllä, mulla ei edes käämit palaneet, vaikka oli tuota säätöä enemmän kuin tarpeeksi. :-D

      Pitkä sunnuntaiaamiaianen kuulostaa aivan ihanalta. Rakastan muuten brunssejakin, mutta niissä on omat hankaluutensa...

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3