Tie ilman mutkia on suora.


tiistai 21. maaliskuuta 2017

Sokerikuorrutettua

Minun piti käydä pitkästä aikaa pitkällä ja rauhallisella kävelylenkillä, kun oli niin ihana aurinkoinen aamu. Tarkoitukseni ei ollut lainkaan valokuvata, vaikka otinkin kameran varuiksi mukaan, mutta toisin kävi: yöpakkanen oli kuorruttanut kasvit niin hauskan näköisiksi, että piti kaivaa kamera jo ensimmäisessä mutkassa esiin. Lenkistä tulikin sitten kunnon puskahyppelyä. Olin kyllä aika nolo valokuvaaja, sillä kuvasin puolihuolimattomasti aurinkolasit silmillä, ilman että edes näin kuvauskohteen kunnolla.

Näillä kuvilla nyt kuitenkin mennään viikon makrohaasteeseen, jonka aiheena on kevään merkit. Eipä näissä kuvissa ole mitään muita erityisiä kevään merkkejä muuta kuin nuo yöpakkasen aikaansaamat taideteokset. Nehän sulavat kevään lämmittävässä auringossa hyvin nopeasti pois!Kasvoton mies.
Kevään ja syksyn aurinkoiset ja kirpakat aamut ovat minusta melkein paras asia Suomen ilmastossa. Raikas ilma on yksi niistä asioista, joita tulee pidettyä helposti itsestäänselvyytenä ja jota oppii arvostamaan vasta sen jälkeen, kun on hengitellyt muualla maailmassa vähemmän puhdasta ilmaa.
Spagetti bolognese sin bolognese.

Pajunkissasta tuli mieleeni, että pääsiäinen on minusta tänä vuonna oudon myöhään. Olen monesti miettinyt, mistä pääsiäisen ajankohdan vaihtelu johtuu, ja joskus olen asian selvittänytkin - ja saman tien taas unohtanut asian.

Nyt päätin taas selvittää asian ja kirjoittaa sen myös ylös, jos se vaikka jäisi sillä tavalla mieleeni. Siis: pääsiäispäivä on kevätpäiväntasauksen jälkeisen ensimmäisen täydenkuun jälkeinen ensimmäinen sunnuntai. (Lähde)

Sama rautalangasta väännettynä: Kevätpäiväntasaus oli eilen, eli 20. maaliskuuta, ja ensimmäinen täysikuu sen jälkeen on 11. huhtikuuta. Täydenkuun jälkeinen ensimmäinen sunnuntai on puolestaan 16. huhtikuuta, joka on siis pääsiäispäivä. Eihän tämä nyt niin monimutkaista ollutkaan!

Huhtikuun puoliväli tuntuu minusta todella myöhäiseltä ajankohdalta pääsiäiselle, mutta kahden vuoden päästä pääsiäinen on vieläkin myöhempään, 21. huhtikuuta! Yleisesti ottaen pääsiäispäivä voi sijoittua maaliskuun 22:sen ja huhtikuun 25:nnen päivän välille.

Sorsa! Tässä oli meneillään jonkinlainen höyhenpeitteen uudelleenjärjestäminen.No niin. Valmista tuli.

Odottelen jo kovasti muuttolintujen saapumista, jotta pääsisin bongailemaan ensin lintuja ja sitten poikasia. Toistaiseksi saalis on ollut kovin kehno, sillä olen nähnyt vain yhden telkkäpariskunnan, mutta toisaalta eihän kevätkään ole vasta kuin alussa. Otetaanpas nyt taas ihan rauhallisesti tämän kevään odotuksen kanssa! 

Muiden bongaamia kevään merkkejä löydät täältä.
40 kommenttia:

 1. Aivan upeita kuvia, vaikka kevät antaa vielä odottaa itseään. Pullasorsa-parkakin näyttää siltä, että se voisi ottaa vähän extra lämmikettä.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina. :-)

   Minun puolestani kevät saisi kyllä jo tulla! Tosin olen tainnut sanoa samaa jo ainakin helmikuun alusta. :-D

   Poista
 2. Minulla olisi ollut mahdollisuus pitkään aikaiseen kävelyyn, mutta tuhlasin sen täällä sisätiloissa. Toisaalta, pääsinhän ajoissa liikkeelle eilen, joten hyvä sekin:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamuja tulee varmasti vielä, ja odotas kun kevät oikein pääsee valloilleen, niin sitten sitä kuvaamista vasta löytyykin. :-)

   Poista
 3. Ihania kuvia!!
  Kiitos pienestä nippelitietofaktasta. Kiva oli oppia jotain uutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava jos pieni pääsiäisextra ei haitannut. :-) Jospa minäkin nyt muistaisin tuon säännön, enkä joka vuosi ihmettelisi samaa, että miksi pääsiäinen on eri vuosina niin eri aikaan. ;-D

   Poista
 4. Luonnon pitsiä! Kaunista.
  Tykkään etsiä lehdistä kaikenlaisia kuvia, kuten tuo miehen kasvot, hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnosta löytää vaikka mitä "kuvia", jos vain pysähtyy katselemaan. Joskus ne saattavat olla vähän pelottaviakin!

   Poista
 5. Luonnon luomaa taidetta, kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto järjestää meille kaikkea mukavaa. :-)

   Poista
 6. Suloinen sorsa 💙kevätsiivouksineen.

  Upeat vieraan planeetan oloiset kuvat;
  kaunista kuuraa, jäätä, huurretta... 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Rita A. <3

   Sorsa on tosiaan symppis! Eläinten touhujen katselu on minusta valtavan mukavaa puuhaa. :-)

   Poista
 7. Tosi hienot kuvat,tuo noodelikuva on mahtava;D Jäiset nuudelit,hih. Sorsa on vähän sen näköinen kuin sillä olisi kylmä.
  Monta kertaa tämä juutalainen pääsiäinen (Pesah) osuu suurinpiirtein samoihin aikoihin kuin kristitty pääsiäinen,ja tänä vuonna osa siitä on samoihin aikoihin,koska se alkaa 11.4 ja kestää viikon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jael! :-)

   Nuo nuudelit oli tosi omituisia. En ymmärtänyt, mitä ne voisivat olla. Näyttivät ihan hiuksilta/karvoilta.

   Eipä tullut mieleen, että sorsalla voisi olla kylmä, mutta en yhtään ihmettelisi. Monella hänen lajitoverillaan oli "pää kainalossa". En tiedä, nukkuivatko ne vai lämmittelivätkö ne. :-)

   Mielenkiintoista, että sikäläistä pääsiäistäkin juhlitaan melkein samaan aikaan!

   Poista
 8. Kauniisti on luonto sokerikuorrutettu. Ihania kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto on aina kaunis, oli mikä vuodenaika tahansa. <3

   Poista
 9. Kauniit kuvat! On se jännää että pääsiäistä vietetään ilmojen, säiden ja kuunkiertojen ym mukaan :)..eikö se alkuperäinen syy ollut erilainen , muistelen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai eikö tuo ollutkaan se alkuperäinen syy? Pitää vissiin sitten etsiä, jos vaikka löytyisi sekin. ;-D

   Poista
 10. On kyllä kaunista jälleen! Ihania nuo kuorrutetut kasvit, huikeita yksityiskohtia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anna! :-) Harmi (vai pitäisikö sanoa että onneksi) lumikuorrutukset sulavat niin nopeasti pois.

   Poista
 11. Upeita makroja, hienoja yksityiskohtia!

  VastaaPoista
 12. 2011 pääsiäinen oli todella myöhään, samalla viikolla juhlittiin vappua. 25.4 oli maanantai ja toinen pääsiäispyhä ja seuraavana lauantaina juhlittiin vappuaattoa :)
  Ps. Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas jotakin! Olipahan kummallinen vuosi, kun oli pääsiäinen ja vappu samalla viikolla! Mietin, että miten ihmeessä en tuollaista muista, mutta pikaisen vilkaus osoitti, että olinkin sen kevään Intiassa. Siellä kun ei juhlita kumpaakaan.

   Kiitos! <3

   Poista
 13. Kaunista ja jopa herkullista kevättä

  VastaaPoista
 14. Huiman upeat huurteet <3 Ja suloinen sorsa :) Itsekin rakastan niitä kirpeitä kevät- ja syysaamuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, T. Saisi tulla lisää lintuja, että pääsisi bongailemaan. :-)

   Poista
 15. Kauniita huurteisia! Samaa mieltä olen kevät- ja syysaamuista. Vielä jos niihin saa lisänä auringonpaisteen sumun keskellä, aivan täydellistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään sumusta! Harmi kun sumua on niin harvoin - ja vielä harvemmin tulee lähdettyä sumua valokuvailemaan!

   Poista
 16. Oi, mitä kuvia, huh! Pääsiäinen kyllä saisi olla vähän aikaisemmin, kevättalven juhlana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin pääsiäinen saisi olla aikaisemmin, eikä minua haittaisi sekään, jos pääsiäinen olisi joka vuosi samaan aikaan. Kamalaa säätämistä pääsiäisen kanssa!

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3