Sulkiaan säästävä riikinkukko on pelkkä kalkkuna.


tiistai 7. maaliskuuta 2017

Paljastava maaliskuu

Maaliskuun makroviikot käynnistyvät ajankohtaisella aiheella, joka on maaliskuu.

Maaliskuu on oikeastaan aika ruma kuukausi, kun lumet alkavat sulaa, ja lumen alta paljastuu kaikenlaista. Oletko koskaan kävellyt sillä lailla, että olet oikein tarkkailemalla tarkkaillut, mitä kaikkea maasta löytyy, ja pannut merkille joka ikisen maassa olevan roskan? Minä en ollut koskaan aiemmin kiinnittänyt roskan määrään sillä tavalla huomiota kuin nyt näitä kuvia ottaessani, ja olin aika järkyttynyt siitä roskan määrästä. Olin kai naiivisti ajatellut, että muut ovat yhtä kuuliaisia kuin minäkin ja kiikuttavat jokaisen roskan roskikseen, tai laittavat sen taskuunsa, jos roskista ei ole lähettyvillä.

Ajattelinkin ensin tehdä tästä semmoisen roskapostauksen, mutta ottamani kuvat alkoivat ällöttää minua niin paljon, että tästä tulikin hieman toisenlainen kooste. Muutama löydös pitää kuitenkin esitellä.


Joulupuu on rakennettu?

Muutoin maaliskuu on ihana kuukausi, sillä talvi on jo silloin melko varmasti takanapäin. Lapsena odotin kevään ja kesän tuloa vieläkin innokkaammin kuin nyt aikuisena. Heti kun ensimmäinen asfalttiläikkä oli paljastunut lumen alta, aloimme kinuta siskon kanssa äidiltä, saisimmeko laittaa kesälenkkarit jalkaan. Äiti oli järkkymätön eikä antanut lupaa, ennen kuin lumi oli kunnolla sulanut. Lenkkarit olivat siis takuuvarma kevään merkki. 😊


Maaliskuun säät ovat aiheuttaneet monesti pettymyksen. Kevät on ollut jo pitkällä, ja lumet ovat lähes sulaneet - ja sitten onkin tullut taas lunta. Voi mikä pettymys!

Sellaisiahan nämä säät ovat nytkin olleet, vaikka takatalvesta ei vielä näin aikaisessa vaiheessa voi puhuakaan.
Tein muuten sellaisenkin havainnon, että lumihiutale on todellakin lumihiutaleen muotoinen.En tiedä, mitä olin kuvitellut - että lumihiutale olisi vesipisaran muotoinen? 😀

Se on kuitenkin varmaa, että lopulta lumet sulavat, ja kesä tulee!


Mukavaa maaliskuun jatkoa! Muita maaliskuu-aiheisia kuvia löydät täältä

38 kommenttia:

 1. Makrojen avittamana näkyy paremmin!

  VastaaPoista
 2. Uskomattoman upeita kuvia!

  VastaaPoista
 3. On niin hienoja kuvia! Todella UPEAA!

  VastaaPoista
 4. Hienoja makroja.

  Joo, lisää lunta ja kylmää uudestaan, ei kiva, mutta vasta toukokuussa kutsumme tätä takatalveksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-D Jaa, takatalven käsite taitaakin olla aika liukuva. Mulla takatalvi on nimittäin melkein jo alkanut. ;-)

   Poista
 5. Niin on kaikkea lötynyt lumen alta .)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On löytynyt rumaa ja onneksi jotain vähemmän rumaakin. :-)

   Poista
 6. Todella upeita maaliskuun kevätkuvia :) Maaliskuu ei myöskään ole minun lempikuukausiani..
  Roskiin olen hyvin hyvin usein kiinnittänyt huomiota, en tykkää. Itse vien roskani aina roskiin, eihän niitä kotonakaan heitellä ympäri lattiaa! Toisille se vain on ylivoimaista. Jokaisen olisi hyvä muistaa 'mitä jaksat kantaa täytenä mukana jaksat kantaa myös tyhjänä roskiin' lause sopii oikeastaan mihin vain, tupakka-askiin, oluttölkkiin, nenäliinapakettiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Qaws. :-)

   Itselleni on niin iskostunut takaraivoon, että luontoa ei saa roskata, että on mahdotonta käsittää, että on sellaisiakin ihmisiä, jotka heittelevät roskia surutta ympäriinsä. Ja hyvä pointti tuo, että eihän kotonakaan heitellä roskia ympäriinsä; miksi siis muuallakaan!

   Poista
 7. Mulla oli sama kinuaminen joka ikinen kevät, kun olisin halunnut jo laittaa jalkaan tennarit (keltaiset) ja polvisukat (valkoiset), mutta aina tuli jyrkkä "Maa on vielä jäässä"-vastaus. Ärsyttävää. Koska tietenkin kaikilla muilla ihmisillä oli jo tennarit ja mulla ainoana maailmassa kumisaappaat (punaiset, ei aidot Hai-saappaat, koska en saanut niitäkään).

  Ja lumihiutaleet on kanssa ihme homma. Että voiko muka todellakin olla niin, että kahta samanlaista ei ole? En usko. Ei voi millään riittää niin loputtomasti erilaisia muotoja, että jos lasketaan yhteen kaikki maailman talvet ja eri maissa satanut lumi, etteikö pakosti joskus taivaalta leijailis kahta keskenään samanlaista hiutaletta.

  Onneksi et laittanut pelkkiä roskakuvia. Niistä tulee vaan ärtyneeksi. Näistä ei :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin ihan yksityiskohtaisia muistoja näistä kesälenkkariasioista. :-) Minä en muista noin yksityiskohtaisesti, mutta muistan varsin selvästi sen pettymyksen, kun ei koskaan saanut laittaa lenkkareita jalkaan, vaikka mielestäni olisi hyvin voinut. Olisiko maailma nyt yksiin lenkkareihin kaatunut. :(

   En ole kuullutkaan tuollaista, että kaikki lumihiutaleet olisivat erilaisia! Onpa todella ihmeellistä, jos näin on. Jäin miettimään lumihiutaleiden muotoakin, että miten ihmeessä niistä tulee sen muotoisia, kun ne taivaasta maahan putoavat. Onkohan siellä jokin siivilä, jonka läpi lumihiutaleet puristuvat muotoonsa? ;-D Jaa mutta ei siellä sellaistakaan voi olla, koska sitten jokaisen reiän pitäisi olla erimallinen. :-)

   Minäkin olen tyytyväinen, etten laittanut niitä roskakuvia. Niistä olisi tullut tosiaan pahalle tuulelle.

   Poista
 8. Vau mitä kuvia! Makrokuvat on aina niin jänniä, tykkään kovasti! Mutta ne roskat luonnossa ottaa minuakin päähän. Ei kiva. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, Anna! :-) Minustakin makrokuvat ovat jänniä. Joskus vasta valokuvasta huomaa sellaisia yksityiskohtia, joita ei kuvatessaan huomannut.

   Poista
 9. Kauniit kuvat maaliskuulta

  VastaaPoista
 10. Hienoja yksityiskohtia maaliskuusta olet onnistunut kuvaamaan. Näitä on kiva katsella ja ihastella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Suvituulia! Mukava, jos kuvat miellyttivät. :-)

   Poista
 11. Todella upeita rappiokuvia,sun kameralla saa kyllä mahtavia kuvia:)
  Muistan tosiaankin miten kaikkea rumaa paljastuu maan pinnalta kun lumi alkaa sulaa. Te odotatte siellä tänä aikana kevättä ja minä suren talven loppumista,ihan päinvastoin kuin Suomessa asuessani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jael! <3

   Mieluusti laittaisin hieman suomalaista kevättä sinne teillepäin ja ottaisin itse hieman israelilaista lämpöä. Mutta niin se kai menee, että koskaan ei ole tyytyväinen...

   Poista
 12. Oijoi, miten hieno kuvasarja maaliskuusta!

  VastaaPoista
 13. Roskasta huolimatta ihanan maaliskuisia kuvia! Kun itse asuu maaseudulla, jossa roskaa teiden varsilla näkyy suhteellisen vähän, kiinnittää ehkä vielä enemmän huomiota aina kaupungeissa käydessä siihen roskan määrään, joka ojanpohjille heitetään. Kerran meinasin hypätä autosta ulos, kun teinipojat heittivät juomatölkit kadun varrelle, sen verran pisti vihaksi. Heidän onnekseen valot vaihtuivat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, PauMau!

   Roskan määrä on kaupungissa todellakin järkyttävä. Jo pelkästään se maassa olevan purukumin määrä on ihan uskomaton!

   Poista
 14. Hyvä on roskiakin välillä kuvata! Voi kun muistaisimme olla siistimpiä! Ihana lumihiutale yhdessä kuvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumihiutaleet ovat nättejä. :-) Näyttävät ihan samoilta kuin ne sellaiset paperilumihiutaleet, joita lapsena aina askarreltiin.

   Poista
 15. Tosi kauniit makrokuvat! Olet saanut ikävistäkin löydöistä kauniit kuvat :) Keväällä lumen alta paljastuu valitettavan paljon roskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, T.! Nyt sitä lunta tulee taas lisää, joten menevät ne roskatkin taas piiloon. :-)

   Poista
 16. Olipa monta mielenkiintoista kuvaa! :)

  VastaaPoista
 17. Vau, olet todella kiinnittänyt huomiota pieniin yksityiskohtiin! Muistin juuri, että munhan oli tosiaan tarkoitus tänä talvena yrittää kuvailla lumihiutaleita uudella makrollani, mutta ihan unohdin. Vieläköhän ehtisin...? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on talvea jäljellä, joten ihan varmasti ehdit vielä kuvaamaan lumihiutaleita. :-D Ja eiköhän se takatalvikin sieltä vielä tule!

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3