Lapset ovat aikuistuneet, kun he eivät enää kysele, mistä he ovat tulleet, eivätkä he suostu kertomaan, minne he ovat menossa.


keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Parempi tosi myöhään?

Tämä on nyt äärimmäisen noloa, mutta muistatteko vielä sen huhtikuun valokuvahaasteen? Minultahan jäi yli puolen kuukauden haaste postaamatta, kun tuli Intian matka ja mitä kaikkea. Asia on jäänyt kaivelemaan minua niin paljon, että on nyt pakko postata se loppukuukausikin, vaikka olenkin lähes puolitoista kuukautta myöhässä. Tuli kuitenkin nähtyä kuvien ottamisen kanssa niin paljon vaivaa. Tässä samalla tulee pieni paluu Intiaankin, kun kerran siellä haasteen aikana olin.

Yhtä pientä palvelusta pyydän: jos ikinä enää ilmoitan osallistuvani johonkin kuukauden kestävään valokuvahaasteeseen, niin voisiko joku ystävällisesti muistuttaa minulle, että tuommoiset pitkään kestävät haasteet eivät ole minun juttuni ollenkaan? 😃

11. päivä: Luonnollinen (ei ihmisen tekemä)

Pilvet ovat harvemmin ihmisen tekemiä, joten nappasin kuvan tästä puhekuplan muotoisesta pilvestä. 

12. ReikäNo pastahan se siinä.

13. Kortti


PIO-kortti, joka kaivettiin laatikoiden uumenista esiin seuraavan päivän lentoa varten. Kun tuommoisen kortin omistaa, ei tarvitse viisumia eikä työlupaa Intiaan.

14. Tuore/raikas
Raikasta vettä tarjolla kaikille janoisille matkalaisille Helsinki-Vantaalla.

15. Logo


Logo kuuluu Hatti Kaapi -kahvilalle, joka myy perinteistä eteläintialaista suodatinkahvia.

Tässä vielä Hyderabadin lentokentällä nähty kahvila kokonaisuudessaan:

Ukkokeskittymä.

16. Lasi


Anopin kaapista löytyivät nämä lasit, jotka minä olen muistaakseni ostanut joskus silloin, kun asuimme Intiassa. Jos en nyt aivan väärin muista, niin ostin nämä lasit Suomesta (Kierrätyskeskuksesta!) ja roudasin ne Intiaan, kun olivat Intian oloihin niin sopivan kokoiset ja jotenkin Intian oloisetkin. En tosin muista, että olisin koskaan laseja käyttänyt, ja siellä ne näkyivät anopin kaapissakin pölyttyvän.

17. Kotona tehtyAnopin tekemiä kookosmakeisia. Oi voi, nyt herahti vesi kielelle!

18. Avoinna


Tätä kakkukauppaa olen aina ihmetellyt. Tarjolla on aina huikean näköinen kakkuvalikoima, mutta koskaan en ole nähnyt kaupassa yhtään asiakasta. En kyllä uskaltaisi tuon kaupan kakkuja syödä, kun ei niistä tiedä, kuinka vanhoja ne ovat. No, jos olisi ummetusta, niin tuolta voisi löytyä ongelmaan luonnollinen ratkaisu...

19. Minun kaupunkini 

Minun kaupunkini on tietysti Espoo, mutta kyseisenä päivänä se sattui olemaan Hyderabad, joka on kyllä sekin minulle jonkinlainen kotikaupunki. Mietin, mikä edustaisi minulle parhaiten Hyderabadia, ja tulin siihen tulokseen, että kyllä se KBR-puisto on. Jos jotakin paikkaa voi rakastaa, niin minä rakastan tuota paikkaa. 


20. Sisäänkäynti

Tämä kuva on otettu Balaji-nimisen Tollywood-näyttelijän portin edustalta. Intialaisilla julkkiksillahan on se ongelma, että heidän talojensa edessä parveilee aina laumoittain ihmisiä, jotka ovat kuka milläkin asialla. En osaa arvata, mitä nämäkin kaikki ukot mahtavat näyttelijältä haluta! Minkäköhänlainen jono mahtaa olla jonkun Shah Rukh Khanin porttien takana?

Sitten vielä bonuskuva anoppilan lähistöllä olevan talon portista, joka oli koristeltu häitä varten.


Ja vielä bonuskuvan bonuskuva:

Tämä koristeltu hääauto lähti samaisen talon pihasta. Tässä samalla pientä koristeluvinkkiä suomalaisiin kesähäihin. 😊

21. Leikattu


Päättömiä miehiä töissä.

22. Maa

Lähdimme kyseisenä päivänä Tirupatiin, joten tämän päivän kuvaa ei tarvinnut hirveästi miettiä - kunhan vain lentokoneen ikkunasta jonkin kuvan näpsäisi.

Jos en nyt aivan väärässä ole, niin tämä on The Great Escape Water Park Shamshabadissa.23. Nuoli

Minun täytyy tunnustaa, että otin tämän kuvan edeltävänä päivänä eli 22. päivä.Pelkäsin nimittäin, etten siellä appivanhempien mökillä näkisi koko päivänä yhtään nuolta missään, joten otin varmuuden vuoksi kuvan tästä lentokentällä näkemästäni nuolesta.

24. Lempiruokani

Tämänkin päivän kuvan kanssa kävi vähän köpelösti, sillä en syönyt koko päivänä mitään muuta kuin vähän vesimelonia! Olin syönyt edellisenä päivänä Nelloren-kyläreissuilla aivan kamalasti, ja vatsani ei ollut muutenkaan toiminut kunnolla moneen päivään, joten oli aika kamala olo. Jotkut saavat Intiassa ripulin, mutta minulle ummetus on tyypillisempi ongelma (kyllä, tämä on kiinnostava tieto). Kai ruokavalio on niin erilainen kuin Suomessa, että totuttelu vaatii aikansa.

Lainasin siis kuvan lempiruokakuvani toiselta päivältä, kun ei vesimeloni kuitenkaan mitään lempiruokaani ole, vaikka hyvää onkin.

Dosa.
25. "Out of the box" 

Otin tämän kirjaimellisesti ja rupesin tutkiskelemaan taas niitä pahvilaatikoita, jotka ovat täynnä meidän tavaroitamme, jotka jäivät Intiaan pari vuotta sitten. Olin käynyt laatikot läpi kerran jo viime heinäkuussa ja todennut, että kaikkea hemmetin roinaa sitä ihmisen pitää kerätäkin!

Laatikoista ei löytynyt nyt toisella kierroksellakaan mitään aarteita, joita olisin halunnut mukaan Suomeen.Tämän kolmen pienen kulhon tarjoilusetin meinasin ottaa mukaani Suomeen, mutta ei se sitten (yllättäen) enää mahtunutkaan matkalaukkuun.

26. Taivas

Hahaa, saatiinpa mukaan taas yksi auringonlasku! 

27. Sotkuinen


Sähköjohtovirityksiä anoppilan katolla. Tämä ei ole ollenkaan sieltä pahimmasta päästä, vaan oikeastaan aika kesy kasa.

28.VuodenaikaKesällä vesi on taloissa kortilla, joten sitä tuodaan päivittäin tämmöisillä tankkiautoilla.

29. Ihmisen tekemä


Unohdin varmistaa ukkelilta, että onhan tämä vesitorni, mutta kai tämä on.

30. päivä: Kirja 

Otinpa samalla kuvan useammasta kirjasta. Tällaisia kirjoja tuli ostettua Intiasta tällä kertaa.Huhtikuun haaste on näin suoritettu menestyksekkäästi! 😃 ✌️Ja vastahan tänään on kesäkuun kahdeksas päivä.

14 kommenttia:

 1. Parempi myöhään kun ei silloinkaan :)
  Päättömät mieht töissä, melko hauska, samoin tuo logo.

  Sanon siis jo nyt: älä Satu osallistu mihinkään valokuvahaasteeseen. Tai jos osallistut, niin ei se haittaa kuin sinua, minusta on kiva noita kuvia katsella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tapauksessa olisi ehkä ollut parempi tai ei silloinkaan. ;-)

   Hih, täytyypä laittaa viisaat sanasi muistiin. Ei ikinä enää yhtään valokuvahaastetta, ainakaan mitään kuukauden kestävää! :-D

   Poista
 2. Ei ole väliä koska osallistut kunhan osallistut, kuvakokoelmasi ovat aina niin mielenkiintoisia. Aika kesy hääauton koristelu tuo, täällä mennään paljon rajummalla kädellä. Makaronin reikä on ihan top kuva. Päätöntä hommaa, jees :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo auto on Intian mittakaavassakin aika kesy; usein näkyy paljon koristeellumpia autoja.

   Eilen löydettiin muuten kaupasta reiällistä kinkkuleikettä, kun kaikkien siivujen keskellä oli reikä. Jouduttiin maksamaan rei'istä ylimääräistä. ;-D

   Poista
 3. Päättömät miehet täälläkin suosikki - tosin vähän kiinnostaa, että mikä on dosa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päättömistä miehistä tykkään itsekin. :-)

   Dosa on jauhetuista linsseistä ja riisistä tehty, rapeaksi paistettu lätty. Ihan tolkuttoman hyvää. Vaikka nyt ei kyllä sitä mieli tekisi. Taisin viime Intian-reissulla vähän kyllästyä dosaan, vaikka en tiennyt sen olevan mahdollistakaan.

   Poista
 4. Hienoa, parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Kivoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi kerralla jätetään sitten haasteet kokonaan väliin. :-D

   Poista
 5. Ihan fantaasinen kollaasi reissustasi!!!
  Mahtava tunnelma.

  VastaaPoista
 6. No mutta ei kai sillä oleväliä vaikka kaikki noi kuvat tulikin samalla kertaa. Olet kuitenkin ajatellut niitä ko. päivinä. Ja ihan kiva nähdä millaisia kuvia sait Intiasta. Ihan reippaasti vaan kohti seuraava haastetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tulihan tätä haastetta tosiaan ajateltua. Siksi nämä kuvat olikin nyt ihan pakko tähän koostaa. Jatkossa taidan kuitenkin jättää haasteet muille. :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3