Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


tiistai 24. kesäkuuta 2014

Kannat katossa

Juhannusjutut eivät varmasti kiinnosta enää ketään, mutta meinaan nyt kuitenkin tehdä pienen yhteenvedon, kun en ole ehtinyt aiemminkaan kirjoitella.

Olen kurkkua myöten täynnä omaa ja muiden valitusta huonosta säästä, joten hyppään suoraan valitusosion yli ja tyydyn vain toteamaan, että aurinkoihottuma ei ole viime viikkoina juurikaan vaivannut. Smiley

Juhannuskokkoa pällistelimme samassa paikassa kuin viime vuonnakin.





Väkeä oli paikalla muutama kourallinen, ja tunnelma oli itäsuomalaiseen tapaan katossa.







Saunottua tuli joka ilta, mutta järveen en vielä uskaltautunut. Veden lämpötila kun saa alkaa mieluusti vähintään kakkosella, ennen kuin uskallan kastaa itseni - ellei sitten juhlatunnelma ole niin korkealla, että veden kylmyys unohtuu. Vihdottuakin tuli, ja kaikki kuluneen vuoden kaunat tuli ruoskittua kerralla pois.

Ukkelin kännykästä löytyi uusi toiminto: juhlajuomien porestoppari.

Lintupoikueita ei vielä ollut liikenteessä, mutta yksittäisiä lintuja bongailin kyllä. Niissä olikin melkoinen bongaaminen, kun niitä ei koko järvessä monta ollut. 


Nyt kun kuvittelen olevani suurikin lintuasiantuntija, väittäisin, että järvessä näkyi ainakin telkkä ja isokoskelo. Ja lokkeja tietysti.

Kylmyys ei houkutellut grillaamaan, mutta onneksi voi aina tehdä tilanteeseen sopivia hätäratkaisuja. Makkarat voi grillata esimerkiksi leivinuunissa, jolloin ei tarvitse kärsiä vilua eikä märkää. Leivinuunissa makkarat saa myös autenttisen mustiksi. 


Sateessa on hyviä puoliakin: sadepisaroita on kiva valokuvata!








Pusikoissa tuli kyykisteltyä muutenkin aika paljon, sillä pusikothan ovat tunnetusti täynnä kaikenlaisia ötököitä, joiden kuvaamisesta tykkään erityisen paljon. Voisin kytätä öttiäisten touhuja vaikka kuinka kauan!





Kirvojen lähempi tarkastelu aiheutti puistatusta, mutta silti niitäkin piti kuvata. Nyt en enää uskalla hyppiä kukkien joukossa, kun tiedän, millaisia hirviöitä siellä saattaa lymyillä. Kirvojakin on näköjään olemassa useamman värisiä - luulin, että on vain vihreitä kirvoja.





Ihmettelin kirvojen peräpäässä näkyviä "piikkejä", että mikähän funktio nilläkin mahtaa olla. Ja miksi kirvat näyttävät olevan aina yhdessä kasassa? Outoja otuksia.

Säästähän minun ei pitänyt puhua mitään, mutta sanonpa kuitenkin, että saimme nauttia ihan kesäisistä ilmoistakin.




Auringonpaisteella on hauska tarkkailla sisiliskoja, jotka olivat yllättävän kesyjä. Melkein pelkäsin, että hyökkäävät kimppuun.


Nyt se on auki...

... ja nyt se on kiinni.





Juhannuksemme on jatkunut ihan näihin hetkiin asti, mutta kohta pitäisi lähteä ajelemaan kotia kohti. En millään välittäisi lähteä taas tien päälle.

46 kommenttia:

  1. Erinomaisia kuvia,kiitos Satu! Niistä välittyi hyvin teidän juhannustunnelmat. Erityisesti viehätyin siitä mustasta koirasta ja katossa olevasta tunnelmasta (oliko se, jossa ne ihmiset tuijottaa kokkoa?). Kirvat. yäks! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Rantis. :-) Juu, katossa oleva tunnelma tarkoitti juurikin noita kokkoa tuijottavia ihmisiä. Lievästi sanottuna aneemisen näköistä menoa. :-D

      Tuo koira oli minustakin harvinaisen suloinen. En tiedä, kenen oli, mutta sopivasti osui tuohon kameran eteen.

      Poista
  2. Aika monstereita nuo kirvatkin makrona. Kumma etta hyonteisia nakyi kylmalla ilmalla noinkin paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kärpäsiä, muurahaisia, kirvoja ja sen sellaisia tosiaan näkyi, vaikka oli viileääkin, mutta ampiaisia/mehiläisiä ja perhosia ei näkynyt kyllä yhtään. Ne taitavat tykätä vähän lämpimämmästä...

      Poista
  3. Olet ykkösluokan valokuvaaja, ammattilaistasoa, ja lisäksi vielä huumorintajuinen ihminen (mikä käy ilmi kirjoituksistasi)! Wau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menin ihan sanattomaksi kommentistasi. Kiitos sinulle kauniista sanoistasi. :-)

      Poista
  4. No vaikuttaa kyllä hyvin perinteiseltä suomalaiselta juhannukselta; kiitos autenttisista kuvista! Ja repesin minäki tuolle juhlatunnelmalle, siitä kuvasta tuli keskikesän juhlan villi tunnelma ihan läpi.. :D
    Hyi että noita kirvoja. Liian hyviä kuvia ja too much information, eli minä pysyttelen jatkossakin pois kaikista heinikoista ja pusikoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä olikin kertakaikkisen huikea meno noilla juhannusjuhlilla. :-D Oikeastaan ihmettelen sitä, kun känniörveltäjät puuttuivat maisemasta ihan kokonaan (myös viime juhannuksena). Vai olikohan tuon kokon polttamisen aikaan vielä niin aikaista, että porukka ei ollut vielä kerennyt örvellysvaiheeseen?

      Mitä sitä suomalainen muutenkaan juhannukseensa kaipaa muuta kuin kaljaa, makkaraa ja kokon. ;-)

      Mäkin olen ennen kulkenut pusikoissa paljon huolettomammin, mutta nyt kun olen nähnyt noita hirviöitä oikein läheltä, niin eipä enää paljon haluta pusikoissa hyppiä. Sieltähän saattaa tarttua mukaan vaikka yksi kirva. :-D

      Poista
  5. Hahaaa mua niin nauratti tuo kuva, jossa juhlatunnelma on katossa itasuomalaisittain :D Huhuuuuuu nyt kavi pelottamaan ruohikossa hyppiminen, tieto lisaa tuskaa....hienoja kuvia ja sun blogissa kaydessa tulee aina iloiselle mielelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, Petra. :-)

      Jos ei tietäisi, missä tilanteessa tuo kuva on otettu, niin ei kyllä osaisi arvata, että tuossa on juhannusjuhlat meneillään. :-D On meinaan sen verran yrmeän näköistä porukkaa.

      Poista
  6. Todella hyviä kuvia. Varsinkin nuo liskokuvat ja upeita sadepisaroita olet saanut vangittua. Ennusteen mukaan heinäkuussa lämpiää ja kun maa on märkää, niin saadaan hyvä sienisato, jee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun tuo sääennustus pitäisikin paikkansa! Mielelläni ottaisin vastaan sekä vähän lämpimämpää ilmaa että sen hyvän sienisadon. Olisi kiva joskus löytääkin sienireissulla jotain. :-)

      Poista
  7. Hienoja makrofotoja. Millä lasilla kuvaat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo 'lasi' on nyt varmaankin jokin kamera-/valokuvaustermi, jota en ymmärrä. Minä laiska ihminen kun kuvaan ihan vain pokkarikameralla (Sonyn DSC-HX50VB) ja automaattiasetuksilla. :-)

      Poista
    2. Jep. Järjestelmäkameran vaihdettava objekti on lasi. Sulla on siis hyvä pokkari ja erityisesti taitoa ja näkemystä käyttää sitä ;).

      Poista
    3. Kiitos tiedosta, Luimupupu. Sinnikkyyttäkin tarvitaan, että jaksaa ottaa tarpeeksi monta kuvaa. Silloin kun on suurempi mahdollisuus, että edes yksi kuva on onnistunut. ;-)

      Poista
  8. Huikeita kuvia

    - tosin nuo pienimmät öttimönkiäiset aiheuttaa mussa täällä ruudunkin takana kutinaa, ääks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, mulle ötököiden näkeminen aiheuttaa samanlaisen reaktion, että heti alkaa kutista. Sama jos joku puhuu vaikkapa täistä, niin heti alkaa omassa päässänikin tuntua siltä, että nyt siellä on varmasti täitä. :-)

      Poista
  9. Melko riehakas meininki tosiaan tossa kokonkatselukuvassa :D. Voi jummi :)

    Mutta siis kääk mitä kirvaviidakkoa. Eihän tommosta voi tällanen puolisokea millään erottaa normaalista kasvista ja sitten ihan vaan pelotta keräilee maljakot täyteen erivärisiä ötököitä. Hui. Tarvii ruveta liikkumaan pusikoissa pelkästään kameran kans. Tai suurennuslasin.

    Musta tuntuu muutenkin, että mun tarttis kans jalkautua ötökkäkuvaajaksi. Vaikuttaa sen verran mielenkiintoiselta.

    Todennäköisesti en tule ymmärtämään vastauksesta mitään, mutta mun on ihan pakko kysyä, että minkälaisella kameralla ja objektiivilla tai asetuksilla saat noin hirmu tarkkoja kuvia esim. noista vesipisaroista?
    Mulla on karvalakkimallin järkkäri, mutta myös karvalakkimallin taidot. Ja alan olla liian vanha itseopiskelemaan kaikkea ihan nollasta. Olis niin paljon kivempaa kun joku kädestä pitäen näyttäis edes jotain alkeellisia juttuja. Mutta ei mahda auttaa itku markkinoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavana vuonna pitää ehkä hakeutua vähän iloisempiin juhannusbileisiin. Johan tuolla latistui melkein omakin juhannusfiilis. :-D

      Nuo mustat kirvat vielä erotti kasvista sellaisena mustana nauhana, mutta noita vihreitä ei kyllä huomannut mitenkään, ellei ihan varta vasten osannut etsiä niitä. Herääkin kysymys, että mitä kaikkea muuta sellaista pusikoissa voi olla, jota ei näe mutta joka voi tarttua vaatteisiin... Kääk.

      Ötökkökuvaaminen on ihan mielettömän mielenkiintoista! Suosittelen lämpimästi! Kameran avulla ötököitä tulee myös katsottua ihan eri tavalla, kun kamera näyttää öttiäisistä sellaisia asioita, joita ei paljon silmin ehkä näe tai tule katsoneeksi.

      Varmasti ymmärrät vastaukseni, kun sanon, että kuvaan ihan vain pokkarikameralla (Sony - DSC-HX50VB) ja pelkästään automaattiasetuksilla. Järkkäriä mulla ei koskaan ole ollut (paitsi lapsena iskän vanha) ja tuskin tulee koskaan olemaankaan. Olen niin mukavuudenhaluinen (laiska) kuvaaja, että en jaksa säätää yhtään nappulaa (paitsi zoomia :-D), vaan kuva pitää saada otetuksi heti. Mä tiedän, että jos mun pitäisi opetella järkkärin käyttö, niin kuvausinnostukseni loppuisi sen siliän tien. Mieluummin näen sen vaivan, että otan useamman kuvan siltä varalta, että jokainen kuva ei olekaan ihan tarkka, kuin jaksan säätää kameraa.

      Poista
    2. Oujee :D. Ihana vastaus! Olin ihan varma, että sulla on joku Canon EOS jotain, jossa on kaikki mahdolliset ötökkä- ja vesihelmiobjektiivit, mutta jess!

      Mulla on järkkäri, mutta en osaa käyttää sitä niin kuin haluaisin ja olen tässä vakavasti harkinnut, että ostaisinkin pokkarin. Ja nyt kun luin ton sun vastauksen, olen entistä vakuuttuneempi siitä. Kiitos! t. Ehkä tuleva ötökkäkuvaaja :D

      Poista
    3. Hihii, minä en ole tuommoisia objektiiveja koskaan nähnytkään. Mulla on se yksi linssi, minkä läpi näkyy mitä näkyy – ja välillä sitä pyyhitään vähän nenäliinalla tai muulla vastaavalla, jos se meinaa olla liian tuhruinen. :-D

      Olen huono sanomaan järkkäreistä mitään puoleen tai toiseen, kun en ole semmoista koskaan omistanut, mutta ei mun mielestä hyvien kuvien saamiseksi tarvita välttämättä mitään isoa ja kallista kameraa.

      Onnea ötökkäkuvaukseen! Siellä ne ötökät pusikoissa odottavat, että tulet niitä kuvaamaan. ;-)

      Poista
    4. Oon mä kyllä miettinyt, että ehkä sitä linssiä kannattaisi pyyhkiä jollakin muulla kuin käytetyillä nenäliinoilla. :-)

      Poista
  10. Hienoja kuvia! Aika öklöjä nuo mustat kirvat, niitä en haluaisi sisälle taloon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään haluaisi kirvoja sisälle taloon, ja ulkonakin pysyttelen mieluusti mahdollisimman kaukana niistä. Miten noin pienet ötökät voivatkin tuntua niin vastenmielisiltä...

      Poista
  11. Hahah, suomalaisten katossa oleva tunnelma sai minutkin nauramaan ääneen :D Onpas ihanan tuttu ja turvallinen juro meinkinki! Noi sadekuvat on älyttömän hienoja, vois olla jostain windowsin mukana tulevasta taustakuva-galleriasta ehdottomasti. Ötökkäkuvat on kans hienoja, mutta noiden katsomisesta alkaa jo melkein kroppa kutista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juro on juurikin oikea sana kuvaamaan noiden juhannusjuhlien tunnelmaa. :-) Ja sitten kun kokko oli aikansa palanut, porukka vain lähti valumaan pois paikalta – me muiden muassa. Ehkä tuonne olisi kaivattu Jussi Raittinen tai joku muu vastaava superstara esiintymään, niin olisi saatu vähän eloa porukkaan. ;-D

      Poista
  12. Vai että sisilisko. Katsoin, että krokotiili! Nuo vesipisarakuvat olivat suorastaan taijanomaisia.

    Minäkin nauroin ääneen tuolle suomalaisten juhlatunnelmalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Krokotiili. :-D No kyllähän tuo lisko vähän sellaiselta näyttää. Suloinen mutta vähän pelottavakin otus noin läheltä katsottuna. :-)

      Poista
  13. Minä rrrrakastan sinun luonto- ja ötökkäkuviasi! Nyt on pitkä kesä vielä edessä, napsi niitä lisää tänne kukkapilliin kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, Taika! Voipi olla, etteivät jääneet viimeisiksi ötökkä- ja luontokuviksi nämä. ;-)

      Poista
  14. Minun pakottava makron osto tarpeeni ei taaskaan lieventynyt. Olipa hienot otokset. Ja minusta säistä on turha valittaa, sillä ei ne valittamalla muutu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Mine. Kunnon kameralla saisi varmasti paljon parempia otoksia, mutta mun kameran pitää olla heti laukaisuvalmis.

      Säät eivät tosiaan valittamalla parane. Valittamalla tekee vain itselleen hallaa, kun senkin ajan voisi käyttää johonkin vähän kivempaan puuhaan. :-)

      Poista
  15. Mahtavia kuvia taas kerran. Sadepisaroiden ominaisuudet aukesivat ihan uudella tavalla. Ja liskon sielunelämä!

    Me osuttiin vissiin harvinaisen eläväisiin juhannusjuhliin täällä Raaseporissa - oli iloista menoa ja yhteislauluakin. Teilläpäin on porukka ollut aavistuksen hillitympää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liskojen sielunelämä on kyllä kerrassaan mielenkiintoista. Tarkkailisin sitä mieluusti pidempäänkin, varsinkin kun nuo otukset tuntuivat olevan niin rohkeita ja innokkaita poseeraamaan. :-)

      Juu, meno idässä oli hyvin hillittyä, suorastaan vaisua. :-) Olen joskus juhannuksena eksynyt Turun liepeillä juhliin, joissa oli hyvin erilainen tunnelma, ja muutenkin olen sitä mieltä, että idän ja lännen välillä on aika paljon eroja, monessakin asiassa. Ukkeli näkee asiat varmasti vielä objektiivisemmin kuin minä, syntyjäni suomalainen, sillä hänen mielestään Itä- ja Länsi-Suomi ovat kuin yö ja päivä.

      Poista
  16. Aivan upeita kuvia :) Ollapa mullakin kamera, joka kykenee kuvaamaan pisaroita ja pikku ötököitä. No, ehkä joskus. Noi elukat vaan vie kaikki rahat niin sujuvasti :D

    Toi on kyllä paras toi tunnelma oli katossa -pönötyskuva :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin haluaisin oikein mieluusti elukoita! Jos mulla olisi heppoja ja possuja, niin enhän mä kerkeäisi varmaan edes kuvaamaan, kun kaikki aika menisi eläinten kanssa. :-)

      Poista
  17. Suomalainen juhannus on kaikkialla yhtä viehättävän näköinen - paitsi että jotkut ne osaavat saada hienompia kuvia ;-) Minä en kyllä miehesi kännyn uudesta ominaisuudesta innostuisi kun en kestä hiilihappojuomien kuplia ollenkaan vaan oikein yritän saada poreet pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä vähän epäilen, että tuo kännykän ominaisuus oli vähän sellainen uskon asia. Jos uskoi, että se toimi, niin sitten se varmaan toimi. Parempi vaan juoda juomat pois, etteivät ehdi väljähtymään. ;-)

      Poista
  18. Rupesin jo vinkumaan, että mäkin tahdon makron, mutta taidan jatkaa sitten pokkarilla vaan... Tuo toinen kuva oli niin hieno, ja se kretuliini kärpänen, ja liskon hymy...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, pokkarilla sitä täälläkin mennään, varmaankin hamaan loppuun asti.

      Minusta tuolla liskolla oli hieman sellainen pahanilkinen katse. Että mitäs siinä sen kamerasi kanssa hääräät; kohta mä näytän sulle. :-D

      Poista
  19. Kamerallasi saa tosi tarkkoja lähikuvia, ei yhtään näitä katsellessa tee järkkäriä mieli. Muutenkin upeita aiheita. Pönötyskuva sai aikaan äänekästä hörötystä, heh, just tulin Suomeen ihastelemaan tätä juhlimistapaa. Pitääkin kai lähteä katsomaan kaupungille, pönötetäänkö Puistobluesissakin tuolleen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa kesäiseen Suomeen!

      Toivottavasti Puistobluesissa ei kauheasti pönötetä. :-D Ja toivottavasti ei sada!

      Mulla on aina tuota renttaa niin paljon, että pikkukamerassa on sekin etu, että se menee pieneen tilaan. Olisi kauheaa, jos kameraa vartenkin pitäisi olla oma kassi.

      Poista
  20. Hei, tulin katsomaan millä kameralla kuvaat, kun Annukka kehui sun kuvia :) Hienoja ovat! Nuo pisarat ja ötökät ovat kyllä upeita. Voi, miks en löydä koskaan mitään noin hienoja kuvattavia :(
    Mulla on vaan se pienempi versio tuosta Sonysta -HX20V. Tuskinpa olisin järkkärillä osannut ottaa kuvia, kun ei kukaan opeta :) Terveiset vaan täältä Itä-Suomesta, ilo on ihan ylimmillään ja vettä sataa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiva, että löysit tänne! (Kiitos Annukalle :-)) Mäkin löysin nuo kuvauskohteet ihan sattumalta, kun menin vain pusikkoon seisoskelemaan ja katselemaan, että josko täällä jotain olisi. :-)

      Mulla ei riitä kärsivällisyys järkkärin käytön opettelemiseen, ja olenkin tullut siihen tulokseen, että pokkari on mulle just sopiva kamera. :-)

      Hih, täälläkin satoi aamulla, mutta nyt on “vain” pilvistä. Eiköhän se tässä sateeksi taas illan aikana muutu. :-D

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3