Kes teisele nime annab, see ise seda kannab.


lauantai 12. toukokuuta 2012

Pari vinkkiä tv-sarjojen ystäville

Voi tätä ihanuutta! Viime sunnuntaina alkoi neljäs tuotantokausi lemppariohjelmastani, joka on kaikkien kokkausohjelmien äiti ja isä: Masterchef Australia! Australian Masterchef on vain jotenkin niin paras verrattuna muiden maiden Masterchefeihin. Australian tuomarit ovat pökerryttävän lutuisia, kilpailijat aina niin kovin sympaattisia ja yleishenki koko ohjelmassa lämmin ja mukava. Tykkään!

 Tuomarit Gary Mehigan, George Calombaris ja Matt Preston.
Kuva: Throng

Katson tätä sarjaa netin kautta, kuten lähes kaikkia muitakin ulkomaisia sarjoja nykyään. Netissä ohjelmia voi katsoa missäpäin ja mistäpäin maailmaa tahansa, kunhan on vain tarpeeksi ketterä nettiyhteys. Parasta netin kautta katsomisessa on minusta kuitenkin se, että ohjelmia voi katsoa juuri silloin, kun itselle parhaiten sopii. Ei tarvitse kyttäillä ohjelmien alkamisaikoja eikä nauhoitella mitään, kun kaikki ohjelmat ovat yhden klikkauksen päässä.

Kuva: Zimbio.

Minulla on kaksi vakiosivustoa, joilta löytyvät oikeastaan kaikki lempiohjelmani - ja paljon muuta! Nämä sivustot ovat varmaan monelle jo entuudestaan tuttuja, mutta ehkäpä vinkit ilahduttavat jotakuta. Smiley

TV-Links -sivusto (katso tilannepäivitystä alempaa) on oikea aarreaitta jokaiselle tv-sarjojen ystävälle, sillä sarjavalikoima on todella kattava (tässä vain todella pieni murto-osa tarjonnasta): Suurin Pudottaja (USA:n lisäksi muistakin maista); Selviytyjät, Mad Men, Top Chefit USA:sta ja Kanadasta, Masterchefit muun muassa Australiasta ja Uudesta-Seelannista, Greyn anatomia, Unelmien poikamies, Täydelliset naiset, Big Love, Amazing Race, Huippumalleja mm. USA:sta, Diilejä mm. USA:sta ja BritanniastaKauhukeittiö, Muodin huipulle esim. USA:sta ja Australiasta, House... Jaksot tulevat katsottavaksi parhaimmassa tapauksessa vain muutama tunti sen jälkeen, kun ne on esitetty kotimaassaan. Kun esimerkiksi Masterchef Australia on tullut Australiassa illalla, minä voin katsoa sen täällä Intiassa parhaimmassa tapauksessa jo samana iltana, mutta viimeistään seuraavana päivänä. Ei siis tarvitse odottaa kuukausi- tai vuositolkulla sitä, milloin jonkin sarjan seuraava tuotantokausi mahdetaan näyttää Suomen telkkarissa!

Sen lisäksi, että TV-Links -sivustolle tulevat kaikki tuoreimmat jaksot, monet sarjat löytyvät sivustolta ihan alusta asti. Sieltä löytyy myös vanhempia sarjoja, joita ei enää televisiossa näe, kuten esimerkiksi iki-ihana China Beach, komediasarja Hulluna sinuun, alkuperäinen Star Trek ja vanha suosikkini Beavis ja Butt-Head. Smiley

Kuva: The Telegraph.

Jaksoista on yleensä olemassa niin monta katsomistapavaihtoehtoa, että pää menee ainakin aluksi ihan pyörälle. Itseäni miellyttävät erityisesti GorillaVid, Sockshare, PutLocker ja Filebox, joka ei kylläkään toimi Intiassa, ainakaan minulla. PutLocker ei anna katsoa ohjelmia ilmaiseksi kuin tunnin verran päivässä, ja sitten pitää odottaa seuraavaan päivään, että voi jatkaa katselua. Muissa vaihtoehdoissa ei ole mitään aikarajoitteita, joten niitä käyttämällä ohjelmia voi katsoa niin paljon kuin vain sielu sietää, ja ihan ilmaiseksi! Mainoksia avautuu yleensä yksi per klikkaus (eli muutama per ohjelma), mikä ei ole minusta mikään sietämätön määrä. Turvallinenkin sivusto ilmeisesti on, koska ainakaan oma virusohjelmani ei ole koskaan herjannut mitään. Ohjelmia ei myöskään tarvitse ladata koneelle, vaikka sellainenkin vaihtoehto on yleensä aina olemassa.

Päivitys 18.7.2012. Jokin aika takaperin huomasin, että kaikki GorillaVid-, Sockshare- ja PutLocker -linkit olivat kadonneet kokonaan TV-Links -sivustolta. En yhtään tiedä, minkä takia ne on poistettu, mutta niiden kautta ei siis enää voi ohjelmia katsoa. Katseluvalikoima kutistui siis aika onnettomaksi, mutta on siellä vielä jäljellä esimerkiksi tuo Filebox. Muitakin kannattaa kokeilla, mutta ne eivät aina toimi, tai sitten ne syytävät jotain mainosroskaa. Harmi. :-(   

Päivitys 29.6.2014. Huomasin, että TV-Links on muuttanut nimensä TVMuseksi ja että linkit, joista voi katsoa kokonaisia jaksoja ilmaiseksi, ovat kadonneet sivustolta kokonaan. Jaksolinkkien takaa löytyy nykyään vain juonikuvauksia jaksoista ja lyhyitä teasereitä. Ilmaisten sarjojen perään haikaileva saa siis näköjään unohtaa TVMusen kokonaan. 

Onneksi löysin jokin aika sitten uuden sivuston, jolta voi katsoa aika monta sarjaa ilmaiseksi. Kyseessä on sivusto nimeltään Project Free TV, jonka kautta olen itse katsellut muun muassa Mad Meniä. 

RealityTVFan -sivusto toimii edelleen hyvin, ja itselläni ainakin allmyvideos- ja vidspot-muodot toimivat hyvin.

Päivitys 29.6.2014. Sain lukijalta vinkin Adblock Plussasta, jonka avulla pääsee eroon mainoksista (siis niistä, jotka avautuvat uusiin ikkunoihin ja joita on tosi ärsyttävä olla koko ajan sulkemassa). Kannattaa ehdottomasti asentaa tuo omalle koneelle, niin katselumukavuus kasvaa ihan uusiin sfääreihin. Smiley

Toinen hyvä, reality-ohjelmiin keskittyvä, sivusto on RealityTVFan (kiitos vinkistä, Laura! Smiley). Tuolta sivulta voi katsella - nimensä mukaisesti - lähinnä tosi-tv:tä, ja nimenomaan sarjojen viimeisimpiä tuotantokausia, koska vanhempien kausien linkit on yleensä poistettu - tekijänoikeussyistä(?). Tuolla sivustolla minusta parhaimpia katselumuotoja ovat samat PutLocker, Sockshare, Filebox sekä VideoBam.

(Äiti! Kyllä mä teen muutakin kuin katon telkkaria. Välillä mä käyn jääkaapilla, että jaksan taas. Smiley)

Kuva: Herald Sun.

29 kommenttia:

 1. Kivaa että tätä harrastavat muutkin! :)

  Tällä viikolla olen katsellut netistä True bloodia, sitä edeltävänä viikolla ikivanhaa Nanny-sarjaa ja sitä ennen seurasin amerikkalaista tosi tv-sarjaa Mobbed.

  Varsinkin tuo jälkimmäinen on aivan ihana, todella amerikkalainen ja pröystäilevä mutta silti niin tunteisiin vetoava että itselle kyllä kelpaa. Suosittelen kovasti. Erityisesti sarjan hääjaksoa joka on kyllä niin yltiösiirappinen että siitä riittää henkiseksi makeutukseksi koko vuodeksi...

  Kiitos tuosta tv-links-sivustovinkistä! Tällä hetkellä olen seuraillut sarjoja youtubesta ja toisia taas vain googlettamalla haluamani jakson sieltä mistä se milloinkin löytyy mikä on vähän rasittavaa ja laatukin on välillä mitä sattuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva, kiva, etten ole ainoa! :-)

   Nuo kaikki mainitsemasi sarjat löytyvät näköjään tuolta TV-Linkseistäkin. Nanny olikin kiva sarja, ja sitä tekisi kyllä mieli katsoa uudelleen. Mobbedkin kuulostaa hyvältä, ja pitäähän sitä siirappia välillä elämässä olla, jos ei muuta niin telkkarin välityksellä. ;-)

   Tuo TV-Links on niin ihana, kun sieltä löytyy kaikki niin helposti, kun sitä vain tottuu käyttämään. Sarjat löytyvät vasemmasta sivupaneelista TV Shows -otsakkeen alta ja sitten kirjaimia klikkaamalla. Pääsivu näyttää vain kymmenen kullakin kirjaimella alkavaa sarjaa, eikä siinä tosiaankaan ole kaikki. Jos on hankaluuksia sivuston kanssa, niin minulta voipi kysyä lisää. :-)

   Poista
 2. Täällä toinenkin nettikatselija. Minä olen katsellut vain Amerikan MasterChefiä,joka on mielestäni hyvä,mutta voisi katsella tuota Australiankin,kokeeksi. Joissain maissa ei voi katsella kaikkia asemia TV-linksin kohdalla mutta esim. jenkkiläisä ohjelmia jenkkisivustoilla voi katsella mistä tahansa,kunha on ladannut koneeseensa Hotspot Shieldin,jollloin ikäänkuin saa amerikkalaisen IP-numeron.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen katsellut Amerikan Masterchefiä, joka on sekin kyllä hyvä, varsinkin kun siinä on Gordon Ramsay. :-) Mutta siitä vain puuttuu sellainen ihanuustekijä, joka on tuossa Australian versiossa. Ei koukuta sillä tavalla, mikä on ehkä hyväkin, hih.

   Kiitos tuosta IP-vinkistä. Tuota täytyykin tarkastella lähemmin. :-)

   Poista
 3. Hihii! Voi Yaelian, eihän se Ameriikan MasterChef ole ollenkaan kiva... amerikkalaisetkin tykkäävät enemmän aussiversiosta koska siinä ei olla ilkeitä ollenkaan.
  Minustakin oli ihana kun tuo meidän MasterChef tosiaan alkoi taas. Johan sitä olikin ollut ikävä. Tänään se tulee taas telkkarista. Jee! Viimeiset essut tarjolla halukkaille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin se ilkeyden puuttuminen on varmaan yksi syy, miksi tuo aussiversio on niin ihana. Vaikka ihmiset kilpailevat toisiaan vastaan, kaikki tuntuvat kuitenkin olevan ystäviä keskenään ja puhaltavan yhteen hiileen.

   Satuin pari viikkoa sitten ihan vahingossa näkemään RealityTV-sivustolta, että Masterchef alkaa taas, ja voi vitsi, että meinasin hypätä kattoon, kun ilahduin niin. Se on kyllä paras kokkiohjelma ikinä. Olen löytänyt sieltä jo oman suosikkini.. tai oikeastaan aika monta, hih. Ja minä ottaisin kyllä Georgen kyllä ihan mieluusti kotiini, kun se on minusta niin suloinen, hihii. :-)

   Poista
  2. ja se minusta on ollut ihanaa, että sarjaa on kuvattu (ainakin nyt aluksi.. en tiedä ovatko ihan koko sarjan ajan täällä) täällä Melbournessa. Kiva kun näkyy aina tuttuja paikkoja. Nauratti kun ne ajelivat ympäri Morningtonin niemimaata ja varsinkin kun kävivät siellä rannalla ostamassa kalaa, koska se on ihan lähellä Paulin kotia. :) Kivaa, kivaa! Joten.. jos joskus uskaltadut tulemaan kyläilemään niin nytpä olet nähnyt jo vähän maisemiakin. :)

   Poista
  3. Ja George on kyllä ihana.. vaikka Gary taitaa minusta silti olla vieläkin ihanampi. :) vai onko.. oih, vaikea päättää..

   Poista
  4. Täytyykin katsella maisemia sillä silmällä, että ne on teidän kotiseutuja. :-) Heti kun sanoivat, että sarjaa on kuvattu Melbournessa, niin tulit kyllä ekana mieleen. :-)

   Hih, no on Garykin ihan söpö, mutta kyllä minusta George vie voiton. Sen sijaan Matt on minusta hirveän pelottava, kun se on niin kamalan iso ja käyttää aina ihan kummallisia vaatteitakin. :-D Se muistuttaa minusta jonkun kauhuelokuvan hahmoa, mutta en saa päähäni ketä.

   Poista
  5. Hihii! Mattilla on kyllä tosi kummallisia pukuja. :)
   George ja Gary kumpikin on niin sellaisia hassuja. Tulee hyvä mieli kun niitä katsoo.

   Poista
  6. Niin tulee! <3 Muutenkin tuo koko ohjelma on just nimenomaan sellainen hyvän mielen ohjelma. Tuollaisia ohjelmia saisi olla enemmänkin. :-)

   Poista
 4. No nyt mun täytyy korjata itseäni,eli erehdyin tuon Masterchefin suhteen.Eli en ole katsonut kuin Israelin Masterchefiä, mutta sekoitin tuon Amerikan Masterchefin Top Chefiin,joka se on mun mielestä tosi hyvä ohjelma (siis se,jossa on Padma Lakshmi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amerikan Top Chef onkin hyvä ohjelma, ja ne kokit ovat kyllä niin taitavia ja kekseliäitä, että huh huh.

   Poista
 5. Taalla myos Aussien MC fani. Meilla nakyy ihan normitelkkarista, mutta uusin kausi tulee viiveella. Nyt pyorii TV:ssa Australian juniori MC, joka on sekin kivaa katsottavaa.
  Minusta USAn MC oli laadullisesti niin paljon huonompaa tuotantoa, kun Aussien, etten jaanyt siihen edes koukkuun. Minulla on niin hidas nettiyhteys, etta taytyy ladata ohjelmat omalla koneelle ja katsoa ne sitten vasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo juniori-MC onkin jäänyt minulta kokonaan katsomatta. Pitää varmaan katsoa sekin jossakin vaiheessa. :-)

   Minäkään en jäänyt USA:n MC:hen oikein koukkuun. Se johtui mun kohdalla varmaan siitä, että siinä edettiin niin nopeassa tahdissa (ihan kuten Suomen MC:ssäkin), että siihen ei päässyt samalla tavalla ”sisälle” kuin Australian MC:hen, kun aussiversiossa näytetään ne kokkausoppitunnitkin ihan kokonaisuudessaan.

   Poista
  2. Voi hyvänen aika miten mielettömän hyviä kokkeja ne juniorit onkaan! Olen tykännyt kummastakin juniorikaudesta.

   Poista
  3. No sitten täytyy kyllä ehdottomasti vielä joskus katsoa ne!

   Poista
 6. Minä olen katsellut tv.blinkx.comin kautta sarjoja, se on myös hyvä, tai ainakin oli, viime aikoina en ole ehtinyt katsomaan mitään. Kurkkasin tuota tvlinksiä ja ok sekin, sama systeemi näköjään. Nyt olen seurannut jääkiekkoa suorana livetv streamin kautta. Suomen ohjelmat (paitsi ylen) näkyis anywheretv:n kautta mutta yhteys on usein meillä pätkivä, ja se on usein epävireessä muutenkin.
  Ja ei, en katso mitään ohjelmia missä laitetaan ruokaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen joskus katsonut jotain tv.blinkxien kautta, mutta siellä oli minusta tosi vähän niitä linkkivaihtoehtoja, eikä ne kaikki läheskään aina toimi. Nyt olen vaihtanut sitten ihan kokonaan tuohon tv-linkseihin, kun siellä toiminta on varmempaa.

   Anywhere-tv:tä en ole koskaan kokeillut. Koitin katsoa joskus suomalaisia ohjelmia jonkun toisen paikan kautta (en muista minkä), mutta se ei oikein pelittänyt. Suomen ohjelmat eivät oikein vissiin kiinnosta minua, kun Suomessakin katson pääasiassa ulkomaisia ohjelmia. No, Linnan tähdet ja Helppo elämä oli kyllä hyviä ja niitä olisin voinutkin katsoa. Ensiksi mainittua siksi, kun siinä oli Roman Schatz. ;-)

   Poista
 7. Ohoh, enpä ollut tuollaisesta sivusta ennen kuullutkaan, kiitos siis vinkistä - ja linkistä! Pikaisesti kurkkasin, mutta tutustun myähemmin paremmin. Mutta onko tuo siis ilmainen?!

  En katsele paljon telkkaria, mutta joitakin sarjoja seuraan netin kautta. Siinä on parasta nimenomaan se, että voi katsoa juuri silloin kun itselle sopii eikä ole sidottu mihinkään telkkarin aikatauluihin. Pitää nääs olla oikea mielentila, kun katselee ohjelmia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuo on ihan täysin ilmainen! Uskaltaakohan tätä sanoakaan, etteivät tee siitä maksullista palvelua... Joissakin videoformaateissa voi valita pro-katselumuodon (jolloin ohjelmat tulee ilman mainoksia), ja siitä pro:sta pitää vissiin maksaa jotain, mutta eipä siinä muutaman mainosruudun sulkemisessa niin iso homma ole, että tekisi mieli alkaa maksaa jotain.

   Mulla on ihan täysin sama, että pitää olla oikea mielentila ohjelmille. En voisi kyllä mitenkään kuvitella istuttavani itseäni sohvalle esim. tasan kello kahdeksan, kun telkkarista tulee se-ja-se. Pitää ensin kuulostella, mitä tekee mieli katsoa. :-) Johonkin mielentilaan sopii Beavis ja Butt-Head, johonkin toiseen taas Masterchef ja viikonlopun mässäilyjen jälkeen tekee ehkä mieli katsoa Suurinta Pudottajaa, hihii. Onneksi on tuolla sivulla on valikoimaa ihan joka lähtöön. :-)

   Poista
 8. En tiedä että tykkäisitkö, mutta Tough Love on minusta tosi hauska katsottava! Tai no.. mielenkiintoinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, en ole kuullutkaan tuommoisesta. Täytyy käydä katsastamassa se.

   Poista
 9. Hei vaan:) Kitos tv-link vinkistä :D
  Olen seuraillut sieltä kautta aivan ihanaa TV-sarjaa:
  Beauty and Beast cw 2012 Pääosassa mm.Smallvillen Kristin Kreuk!
  http://www.tv-links.eu/tv-shows/Beauty-and-the-Beast_31992/

  http://www.youtube.com/watch?v=b2_5SMYQjyo

  Terv.Roosa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitos kommentistasi. :-) Tuo sarjakin kuulostaa kivalta - täytyy perehtyä, kun pääsen kohta Intiaan nopeamman yhteyden ääreen!

   Poista
 10. Hei olenko vain tyhmä vai miten tuo tv links sivusto toimii? Nimittäin yritin katsoa heartland tv-sarjaa mutta en pääse oikein puusta pitkälle että mistä pitää painaa että pääsee katsomaan. Onko tuo maksullinen nykyään ja pitääkö rekisteröityä. Yritin nimittäin ja se kysyy kokoajan pankkikortin numeroa yms. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! En ole itse pitkään aikaan käyttänyt tuota TVLinks (nykyään TVMuse)-sivustoa, mutta nyt kun sitä katselin, niin kylläpä onkin mennyt omituiseksi koko sivusto. Eihän siellä näy enää olevan ollenkaan niitä linkkejä, joista pääsisi katselemaan kokonaisia jaksoja; on vaan jotain lyhyitä pätkiä jaksoista tai sitten vain jotain juonikuvauksia jakson tapahtumista. :-( Täytyy päivittää tieto tähän postaukseenkiin pikapuoliin.

   Olen joskus katsellut Mad Menia Project - Free TV -sivustolta, ja siellä näyttäisi olevan tuo mainitsemasi Heartlandkin katsottavissa. Ainakin ensimmäiset linkit, joita kokeilin (novamov-, gorillavid-, vidbux- ja vidxden -muodoissa) näyttivät toimivan hyvin. Toivottavasti toimivat sinullakin ja pääset katsomaan lempisarjaasi. :-)

   Poista
  2. Kiitos paljon kun vinkkasit tuon sivuston! Löysin sieltä toisenkin sarjan jota ei vielä Suomessa ole näytetty ja toimi! Ensiksi tuo heartland ei meinannut millään toimia mutta jotenkin yhtäkkiä lähti pyörimään. (=

   Poista
  3. Ihana kuulla, että nyt toimii, ja löysit samalla jotain muutakin kiinnostavaa. :-) Mukavia katseluhetkiä!

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3