Jos lintu lentää ikkunaasi, älä säikähdä: se on vain Jumala, joka pelaa Angry Birds -peliä.


maanantai 26. joulukuuta 2011

Joulu tuli ja meni

Joulusta alkaa olla enää viimeiset rippeet jäljellä, ja huomenna alkaa taas arki. Pyhäpäivät ovat välistä niin pitkästyttäviä, että arki tuntuu niiden jälkeen joskus ihan tervetulleelta.

Vietimme joulun kaiken kaikkiaan aika perinteisissä merkeissä. Kaiken kukkuraksi saimme toivomani valkoisen joulun, sillä jouluaattoyönä maahan oli satanut kaunis lumikerros. Vielä joulupäivänä järvi oli jäässä, ja aurinkokin näyttäytyi.

Mikähän eläin tästä on kulkenut? Naapurin koira, ehkä? :-)

Tänään tapaninpäivänä onkin taas sitten satanut vaihteeksi vettä, eikä täällä etelässä ole lumesta tietoakaan.

Kiteelle menevän tien varteen tehdään joka joulun alla jouluseimi, jota minun on aina pakko käydä ihastelemassa ja valokuvaamassa, jos vain satumme ajelemaan sen ohitse.

Seimen yllä liihottelee kaunis enkeli,

ja itse seimessä nukkuu joulun lapsi.

Hautausmaalla ihastelin kauniita enkelikoristeita, joissa näkyi ajan kuluminen.


Rupean aina miettimään hautausmaalla kaikenlaista. Kunpa oppisin elämään niin, että voisin katsoa jokaista päivääni taaksepäin ja olla tyytyväinen siihen, miten olen päiväni elänyt. Välistä tuntuu, että aika vain kuluu kaikkeen jonninjoutavaan ja typeräänkin.

Tajusin tässä juuri, että meillä on enää kolme päivää aikaa valmistella Intiaan lähtöä. Kolme päiväähän ei ole yhtään mitään! Melkein alkaa pieni paniikki iskeä: mitä kaikkea tässä vielä pitäisi tehdäkään ennen perjantaita! Tällä hetkellä olen kuitenkin jotenkin tyhjäkäynnillä enkä osaa tarttua oikein mihinkään. Toivottavasti huomenaamulla herään täynnä energiaa, kun arkikin taas koittaa.

7 kommenttia:

 1. ihania kuvia!!

  Oih, sanoppa muuta.. kyllä suurin osa päivistä kuluu minulla ainakin ihan tyhjän miettimiseen.. huokaus..

  VastaaPoista
 2. Allu, joulupäivänä järvi olikin vielä nätti, mutta seuraavana päivänä jäällä oli jo kerros vettä.

  Laura, kiitos. :-) Olen aina miettinyt, että olisikohan sitä tyytyväisempi itseensä, jos olisi semmoinen tehopakkaus, joka käyttäisi jokaisen minuutin kaikenlaiseen hyödylliseen tekemiseen. Mutta ehkä ihmiset on vaan erilaisia, ja kaikki eivät ole aina niin tehokkaita...

  VastaaPoista
 3. Oi teillä oli lunta! Ihania kuvia,tuli hieman talvea ikävä! Ja nautippa loppupäivistä ennen värikkääseen Intiaan menoa...

  VastaaPoista
 4. Yaelian, oli onnea, kun aattoyönä satoi juuri sopivasti kaunis lumikerros. :-)

  Huh, en taida paljon ehtiä nauttia vikoista päivistä, kun on niin hirveästi tekemistä, mutta kiitos, yritän kuitenkin. :-)

  VastaaPoista
 5. Ihanan jouluisia kuvia, ja tuo seimi metsänlaidassa, vau, hienoa kun väkertävät sellaisen uloskin (tosin paimenet koivikossa näyttävät vähän turisteilta siellä :)
  Varmaan kaikki ajattelevat että aikaa kuluu jonninjoutavaan, varsinkin ne tehopakkaukset, aikaa ei koskaan ole tarpeeksi. Samaa kyllä mietin itsekin, mistä saisi niitä tehotippoja ostaa.. Mutta kyllä ne asiat siitä huolimatta tulee hoidettua ajallaan ja elämä jatkuu - Intiassakin. Oikein hyvää matkaa teille!

  VastaaPoista
 6. Sirokko, tosiaankin vähän hassuilta näyttävät nuo paimenet. :-) Minä olen aina ihmetellyt tuota seimeä, että eipäs sille kukaan käy tekemässä mitään ilkivaltaa, vaikka ihan tien vieressä onkin. Aivan ihanaa tietysti, että se saa olla rauhassa, mutta ainahan sitä löytyy kaikenlaisia valopäitä. Nyt siihen oli kyllä tullut kyltti, että alueella on jatkuva kameravalvonta, vaikka en minä kyllä siellä mitään kameroita nähnyt...

  Intia on kyllä hyvä koulu, jos haluaa oppia hieman malttia tehokkuuden suhteen. :-) Koska vaikka itse olisi kuinka tehokas tahansa, asiat eivät silti suju nopeasti, koska ”kaikki muut” ovat niin hitaita. Kiitos hyvän matkan toivotteluista!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. <3