Diplomaatti on sellainen, joka osaa käskeä toisen painua helvettiin niin ovelasti, että toinen rupeaa oikein odottamaan matkaa.


torstai 28. huhtikuuta 2011

Sukua Kurre Lindströmille

Oravat ovat minusta veikeitä otuksia, kun niillä on aina niin kauhea meno ja touhotus päällä. Intiassa oravia näkee ainakin yhtä paljon kuin Suomessa, vaikka täkäläiset kurret ovatkin hieman erinäköisiä kuin suomalaiset. Intialaisella palmuoravalla on nimittäin selässään kolme - tai pohjoisintialaisella oravalajilla viisi - viivaa.

Enkö olekin nätti?

Intialainen orava on myös tietääkseni ympäri vuoden samanvärinen; se ei siis vaihda väriä, kuten pohjoinen serkkunsa. Jotkut oravat ovat kuitenkin yleisväritykseltään hieman harmaampia ja jotkut ruskeampia, mutta en tiedä, mistä erot mahtavat johtua.

Intialaista palmuoravaa tavataan luonnonvaraisena vain Intiassa ja Sri Lankassa. Muistelen kuitenkin joskus nähneeni viiruselkäisen oravan New Yorkin Central Parkissakin, mutta en tiedä, muistanko väärin vai onko viiruselkäisiä oravia olemassa useita eri lajeja.

Tähän mä sen pähkinän varmasti jemmasin.

Mitä?!! Se on viety!

Vai oliko se sittenkin tämä kolo...

Palmuoravan selkäviirujen takana on tarina, jonka anoppi kerran kertoi minulle.

Tarinan mukaan Intian ja Sri Lankan välinen kivisilta (Adam's Bridge) on Rama-jumalan rakentama. Raman apuna rakennustöissä oli apinajumala-Hanuman ja tämän apina-armeija. Pieni oravakin auttoi rakennustöissä kykyjensä mukaan ja kantoi pieniä kiviä Raman avuksi. Rama oli vaikuttunut oravan avusta ja silitti oravan selkää kiitokseksi. Koska orava oli pyörinyt rantahiekassa, se oli pölyinen, ja kun Rama silitti oravaa, Raman sormista jäi viirut oravan selkään. Näin syntyi siis intialainen viiruselkäinen palmuorava. :-) Tämän Rama-yhteyden takia oravaa pidetään Intiassa myös pyhänä eläimenä.

Kesäkuumalla on kiva chillailla vaikka tälleen kattopellin alla.

Ei mutta... onko toi naapurin Kalle?! Sehän pölli multa eilen yhden pähkinän!

Nyt mä kyllä möyhennän sen jätkän!

9 kommenttia:

 1. Ihania kurrekuvia! Kaipaan oravia,täällä niitä ei ole! Asuin Suomessa suurimman osan ikääni lähellä Seurasaarta,joten aina tuli mentyä niitä tervehtimään.New Yorkissa asuessa oli niitä aika paljonkin kadun puissa(en kyllä muista oliko niillä viiruja)ja Californiassa näin taas kurreja,joilla oli lyhyempi häntä.Mua on kerran kurre purrutkin ,käteen,kun yritin ottaa syliin...(se oli kauan sitten..)

  VastaaPoista
 2. Yaelian, miten ihmeessä siellä ei ole oravia; luulin että niitä on kaikkialla! Mun täytyy tunnustaa, että mä vähän pelkään niitä Seurasaaren oravia, kun ne ovat niin aggressiivisen rohkeita. Kerran yksi rupesi kiipeämään (ruoan toivossa vissiin) mun punttia pitkin, ja kerkesikin reiteen asti, ennen kuin rupesin kiljumaan kurkku suorana. Ulkomaalaisilla turisteilla oli hirveän hauskaa.:-D

  Aika ilkeä otus oli se, joka sinua puraisi! Ehkä kurreja onkin vaan parempi kattella etäältä, turvallisen välimatkan päästä...

  VastaaPoista
 3. Ei niitä vaan täällä ole,mutta muita elukoita kyllä,Kurret olisin halunnut tännekin,ovat niin veikeitä veijareita;D

  VastaaPoista
 4. On ne oravat vaan kyllä suloisia!!! Täällä ei taida olla oravan oravaa :(. Ihana kyllä kun toinen vaan tosiaan makoilee siellä katon alla.. niinkuin olisi omalla yksityisellä terassilla. Suloinen!

  VastaaPoista
 5. Yaelian, veikeitä veijareita totta tosiaan. ;-)

  Laura, hihii, suloisia ovat, kunhan eivät vaan tule liian lähelle. Erityisen hauska minusta on katsella, kun ne jahtaa toisiaan. :-) Mikähän idea siinäkin on; oisko se vaan niiden leikkiä. Mutta siitä en tykkää, että ne tekee tuhoja lintujen pesille... muistaakseni ne syö sieltä munia tai jotain. Onpa ihme, että sielläkään ei ole oravia!

  VastaaPoista
 6. hei! Tuosta sinun ruoka blogista, että onko siellä ollenkaan tietoa intialaisten ruokatavoista? Olen tämmönen että vaan kiinostaa ja muuten aivan ihana blogi. :)

  VastaaPoista
 7. Heippa anonyymi! :-) Siellä ei muistaakseni taida olla mitään erityistä postausta intialaisten ruokatavoista. Mutta jos tarkennat hieman, mitä ihan tarkalleen ruokatavoilla tarkoitat (mitä siis haluaisit tietää), niin voisin semmoisen postauksen kirjoittaa. :-)

  VastaaPoista
 8. Ihana tyyppi! Piristi kyllä mun illan <3

  Taika

  VastaaPoista
 9. Taika :-) Mun tekis mieli ottaa tuommoinen lemmikiksi, mutta taitavat olla aika pahansisuisia... :-)

  VastaaPoista